- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Aktív témák
-
RI/OS
addikt
Ocz support azt ajánlotta, vegyem ki a gépböl 24órára..
Nagyon nincs kedvem hollandiába kiküldeni.. -
Shono
aktív tag
na akkor. 2GB geil ultra dual chanel kit(4-4-412), Abit kn9 ultra
bios:
automatikusan 5-5-5-15 2T-re rakta az időzítéseket, így átállítottam manuálisan
4-4-4-12 1T-re és természetesen a hardveren megjelölt 2,1V-ra emeltem a 1,8V (default) DDR2 feszt.
maradt még kb 4-8 szám amit nem tudok, hogy micsoda, mit állít, hova kéne állítani.
az abit honlapon nem sok SEMMIT írnak.
ha valaki érti ezeket mesélne? / belinkel egy cikket? -
Shono
aktív tag
üdv!
valaki help. a ddr1 beállításokat vágtam, de mi ez a sok szöszmő a ddr2-nél. mi mit jelent.
az enyém most így megy 4-4-4-12-16-28-2-4-2. @800MHz
van értelme ezeket még memtest86-tal tesztelni? -
Achill3uS
nagyúr
válasz
laragirl83 #3483 üzenetére
2.25v-ért fölösleges kiadás..
2.4v körül már érdemes lehet ha fontos a dizájn -
laragirl83
őstag
2.250V-on való járatás nem gond igaz? bordák vannak a modulokokn.
tervezem egy ocz xtc-t teszek rájuk, de 8 ezer HUF, érdemes vagy bírnia kell?
alapfesz a-data szerint 2.0-2.1V.
[Szerkesztve] -
RI/OS
addikt
jó, hogy én meg fél oldallal elöbb irtam hogy minek hüteni a ramokat wazz
mondjuk nem 2,4et kaptak hanem 2,6ot.... -
RI/OS
addikt
NE adjatok a ramoknak 2,6voltot....
1óráig nyomtam öket ezen a feszen és kifeküdt az egyik modul ocz
beraktam hütöbe, ha nem segit megy gariba.... -
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!!
Lenne egy kis problémám.
Az alábbi konfigom van, akárhogy állítgatom a tunning beállításokat, (400 mhz FSB, 100 mhz Pcie freki,33 PCI, 1,95 Volt a memo freki, procit sajna nem tudom hogy legyen,azt mondják alapórajelen elmegy 2,8 Ghz, a többi feszt AUTOra állítottam, olvasgattam topicban hogy mikre kell állítani a lapomnál. de akárhogy állitgatom bepirosodik a sor ami ugye azt jenelti hogy tul magas értéket akarok neki adni)
a következő memóriám van pontosan leirva:
Kingston Technology ValueRam KVR800D2N5/1G
1 GB PC2 - 6400 CL5 240 - Pin DIMM
A BAJ : 20 perc után az EVEREST stabilitás teszt KÉK halál valami olyasmi szöveggel hogy IRQL ...sajna nem tudom pontosan
ill. miután emeltem pici procifeszt..ami szerintem tök mindegy mert kellene mennie alapfeszen utána meg azt irta ki hogy HARWARE faliure.
VALAKI kérem segitsen mert már a hajam tépem miatta
Linkelek egy képet ..valaki leirná a képen látott dolgok helyes és stabil beállítását
Akár Emailon is jelezzetek kérlek
SOKSOK véleményt szeretnék mert már nem tudok mit tenni
[link] -
yoomo
csendes tag
Hol lehet a bios-ban a memórát visszaosztani??? Segítsetek légyszi!
-
losi73
senior tag
üdv segitene valaki belöni a tuningot egy Gigabyte DQ6 alaplapom van 6400 cor2 és 2x1gb diel 800 ram most 1:1 egyben 420 2xszorzoval megy a proci 3360 és a ram 840-en de a ram idözitést hol kell állitani mertt igy az everest szerint 5-6-620 van az idözérés és fgondolom az nagyon gáz és lehet hogy a 800-es gielnek 840 lenne a vége mert feljebb már nem indul aa vista helppppppppppp
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
válasz
donsergiooo #3460 üzenetére
900 körül vége van, cl4-et kb 850en tudja (4-4-4-8)
-
Qru
MODERÁTOR
Igen. Általában ''biztonsági'' okokból vannak lassú késleletétsre állítva, hogy minnél inkább elkerüljék az esetleges ram-alaplap inkompatibilitást. Nekem Value van annak a gyári ajánlott értéke 5-5-5-15 és SPD-ből (vagyis alapból) 5-5-5-18 on megy. Amúgy milyen színű a hűtő borda rajta? Ha narancs akkor tuti Ultra, a Value-okon szürke a hűtőborda.
-
donsergiooo
senior tag
Hy!
Mi a véleményetek erről?
1 GB PC6400 (800MHz) DDR-II PQI 11 730 Ft
Nem tűnik drágának! Miylen időzítése lehet? kiviszi szerintetek a 900-950-1000mhz-t?
Köszi a válaszokat! -
Zoza24
senior tag
vettem 2*1 giga 800as geil ultra kitet,de everest 400on 5-5-5-18at ír ki alapból...ez nem gond?
2006os 27.heti modell...ebből mit lehet kiolvasni?
[Szerkesztve] -
robekri
addikt
Tuningra melyik a legfaszább szerintetek:
2x1G/800 Geil Value GX22GB6400DC 28.088
2x1G/800 Geil Ultra GX22GB6400UDC 31.084
2x1G/800 Kingmax-Mars 27.240
2x1G/800+ A-DATA Extreme Edition 28 866
Szerintem vagy a geilU vagy az uccsóó!
Üdv.: Robe -
ROBERTOH
őstag
Nem tudtok esetleg egy olyan ''táblázatról'', amiben a memória időzítések szerepelnek sebesség szerint? Most szórakozok a időzítésekkel, és az 5-5-5-13 és 5-5-5-5 lényegében ugyanolyan gyors, míg az 5-5-5-10 gyorsabb náluk (winrar benchmarkban). Gondolom, a ''főidőzítéseknek'' valahogy összhangban kell lennie a subtimings-ekkel, ezért érdekelne egy ilyen lista, márha léteik ilyen...
-
RI/OS
addikt
válasz
laragirl83 #3444 üzenetére
hüteni? minek? ez élettartam garis 2,52v-ig
-
denes242
aktív tag
a core 2 lapok harca topikban mondtam westlake-nak, hogy be kene kapcsolni a PAE-t.
Itt a kolega ir rola:
[link]
meg itt
[link]
az elso hozzaszolasban a microfos-os linkben alul is le van irva a /pae
hogy okoskodjak kicsit: ez a pae amugy mar a pentium II-ben is megvolt, es azert kell ezzel trukkozni mert ertelemszeruen siman 32 biten csak 2^32=4 giga ramot lehet megcimezni -
Soak
veterán
Miért van ez?
csak 2gigát lát a feladat kezelő és az everest, a CPU-z látja nomrálisan
[link]
szerk: látom westlake is ebbe a falba futott, akkor várom a megoldást ,ha talált
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
Nicccce...
[link]
uj matrica van rajta
[Szerkesztve] -
laragirl83
őstag
de hűtöd is vmivel?
vagy csak bátor vagy?
[Szerkesztve] -
WillyX
tag
válasz
laragirl83 #3441 üzenetére
Ok, akkor ki ne próbáld!
-
WillyX
tag
válasz
laragirl83 #3425 üzenetére
Elkezdtem alacsony feszeken 24/7-es használatra belőni a gépet. 944-en 2 Volton nálam mennek ezek a ramok 5-4-4-12-őn stabilan. Szóval lehet, hogy még nálad is lehet gyorsítani a dolgokon.
-
Pochee
csendes tag
Hi mindenkinek,,,nekem olyan problémám lenne,,,,a DDR2-es ramokkal hogy,,,kurvára nem akarnak együtt müködni a procival,,,,,,a Valódi órajel eltér a CPU-nál és DDR-nél...a CPu 133Mhz-en megy a DDR2 pedig 266 on 8:4 arányban,,,,Asus P5B lapom van ,,,,de nem találtam a Biosába,,,,állitási lehetőséget,,,sajna,,,, hol lehetne ,,,vagy mivel lehetne össze hangolni az FSB-t
-
R.Zoli
őstag
válasz
westlake #3431 üzenetére
Náéam is 4 giga van most OCZ Flex XLC 800Mhz Cl3-mas modulokból... Kb. 1 nap volt mire normálisan be tudtam állítani a memokat ,de most sem az igazi ,rá kell jönnöm ,hogy a gyártók beleszarnak nagy ívben a 4 modulos memokezelés problémáiba... Próbálkozz új BIOS-szal ha van, ha nincsen akkor hagyd a szarba mert nem fogod tudni megoldani ,max vista alatt próbáld meg... Ha a BIOS látja mind a 4 gigát az már jó jel onnéttól kezdve a többi már a szarul megírt BIOS és szarul megírt oprendszer megférhetőségén múlik a dolog... Vicces de ez van... Éppen egy másik topiban én is ezen voltam kiakadva...
-
losi73
senior tag
hello tudna valaki segiteni nekem egy gigabyte dq6 alaplapomvan egy 6400-el eddig 667 ramok voltak most vettem 800-ast de ezel nem vágom hogy is tuningolhatnám mert teljesen máshogy jön ki a xorzo ügye az ment 8x 370 de ha a 800-ast 370 re teszem az már 1000mh felet van joval help nem vok tuningos de a 667 ket be birtam löni 780 ra és ugy a proci ment 3200-ön amigy geil dual 2x1giga a ram helpppppppp
-
válasz
laragirl83 #3425 üzenetére
Ezt itt is írtuk neked pár napja.
-
westlake
félisten
nem sok koze van a ddr2 tuninghoz, de mi a velemenyetek?
[link] (nem a 32 bites win miatt van)
-
laragirl83
őstag
xtremesys-es fórumtárs javaslatára NB-t kínáltam meg egy kis fesszel (1.55V) így RAM már vígan szalad cl5-ben 1GHzen 2.10V-on is
-
laragirl83
őstag
nem túl hosszú teszt de most csk ennyire futotta: [link]
-
laragirl83
őstag
uhh bocsánat 2x ment el SORRY!!!
-
laragirl83
őstag
2.30V állítva BIOS-ból, de drop itt is van.
(1GHz-en termsz.) -
laragirl83
őstag
2.30V állítva BIOS-ból, de drop itt is van.
(1GHz-en termsz.) -
WillyX
tag
válasz
laragirl83 #3418 üzenetére
Ez sokat segített.
-
WillyX
tag
válasz
Lalaboy #3416 üzenetére
Még kezdő vagyok a témában. Ha 533 lesz az FSB, az 1067 strap?
Most amúgy még mindig nem értem. Nekem ugye megy 1:1-ben a cucc. Proci 3,5Ghz-n, memó 1Ghz-n. Neki megy a proci 3,2Ghz-n, memó 1Ghz-n. 4:5-ben. Az miért jobb, mint az én beállításom? (memó időzítések full ugyanazok, mint amit beírt).
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Alacsony a szorzo!! Az E6300-al komolyabb memoriateljesitmenyt 1:1-ben, nagyon magas FSB-vel es C4-ben hajtott ramokkal lehet szerintem elerni. 4:5-ben alacsony lessz a proci orajele.
A 8x-es 6400 elonyben van ebbol a szempontbol!
Ha lapot 1067-es strapon tartod, (mert nem ugy latom az eredmeny alapjan) memoriakat C4-ben hajtva jobb eredmeny is lerheto!
[Szerkesztve] -
WillyX
tag
válasz
laragirl83 #3414 üzenetére
-
laragirl83
őstag
-
laragirl83
őstag
-
laragirl83
őstag
ah sikerült bestabilizálni a-data 800+ ramokat 1GHz-re:
4:5 osztóval 1000MHz@2.25V
5-5-5-15
5-35-5-13-7-15 -
G.I.JOE
senior tag
Köszi mindkettőtöknek a véleményt. Akkor lehet hogy 1066-os lesz. Még alszok rá.
-
#gab_
őstag
Gkx jobb alacsony késleltetésekben... pl CL3hoz kevesebb fesz kell...
viszont a Gmh jobb magas késleltetésben... pl CL5 1200..
Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bittorrent topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest