Aktív témák
-
denes242
aktív tag
válasz
Dr. Lecter #3595 üzenetére
na ahhoz boven jo a kingmax 800-as ram, mert 400-as fsb-t ugysem ersz el,
de 666-on a 800-as ram megy 4-4-4-12-ben.
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
Dr. Lecter #3597 üzenetére
Ar/ertek szempontjabol tuti nyero, de tuning szempontbol egy (majdnem)vesztes CPU!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Dr. Lecter #3595 üzenetére
Akkor jobban jarsz egy E6300-6400-al!!
Nezz utanna, hogy milyen tatalekokkal bir egy E4300 akar FSB, akar mas szempontbol!
-
válasz
Dr. Lecter #3592 üzenetére
Az attól függ, hogy mit értesz tuning alatt. Ezek az egyszerűbb memók némi feszemeléssel elmennek 860, nagy adag szerencsével 900-ig, ezt azért még nem szokás tuning modulnak nevezni. Ha megelégszel kb. ennyivel cl5-ön természetesen, akkor kb. mindegy, hogy meiket választod. A tuning memóriák máshol kezdődnek mind teljesítményben, mind pedig árban. Erre gondolt Lala mester is.
[Szerkesztve] -
válasz
donsergiooo #3589 üzenetére
Olcsó, egyszerű RAM. Kicsit döcög SPD fölött, dehát olcsó húsnak híg a leve ugye.
Havernak ien van, megkergettük őket a MAX-ban 860MHz-en 5-5-5-18-on. Kemény volt.
Sok feszt nem mertem nekik adni, mert még ott döglenek bele a gépembe.
-
Gyuri27
félisten
válasz
donsergiooo #3589 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy valameddig birják az iramot, de nem kimondottan tuning memória.
Lassan a tévében gyógyitok. Mert a gondolat olvasás már megy. -
Lalaboy
őstag
válasz
Dr. Lecter #3587 üzenetére
Jobb, ha nem akarod tunnigolni oket!
-
Dr. Lecter
csendes tag
Sziasztok!
A kingmax ramok tunning szempontjából milyenek? Amiket olvastam teszteket, azok alapján felemásan szerepeltek. Talán közületek van pár embernek tapasztalata. Kingmax 2*1g DDR 800-as ramra gondolok. -
whitehand
senior tag
nektek bejön az a ramlistás oldal?
-
SzlobiG
félisten
válasz
robekri #3576 üzenetére
Hát ez jó kérdés ha van rá mód megkell nézni a számját ami rajtavan és ha van benne D9-es jelzés akkor D9GCT van rajtuk, ha nincs akkor promos, vagy elpida chippes ami már nem olyan jó.
Vasárnap felmentem, de mondta Folze, hogy neked csak szombat lett volna jó.
Lehet, hogy most a hétvégén össze hozzuk.
üdv. -
SzlobiG
félisten
válasz
C.Brigante #3573 üzenetére
Nem bírják a szinkront annyira mint ha felvan szorozva.
Mivel így nagyobb sebességre képes és nem bírja gondolom.
-
SzlobiG
félisten
válasz
C.Brigante #3571 üzenetére
Mert 1:1-be máshogy viselkednek a memók.
-
C.Brigante
veterán
Hali, nem tudja valaki, hogy mi az orvosság arra az esetre ha a RAMom 2:3-ba 800-on tökéletesen megy de ha 1:1-be járatom 800-on akkor rendszertelenül újraindul a gép, nem overlocking hibával, hanem visszaáll húzott értékekkel!!
ha valakinek volt ilyen pls help.
-
SzlobiG
félisten
válasz
donsergiooo #3569 üzenetére
Átlagos memó olcsó széria nem kell tuningrekordokat dönteni vele.
-
donsergiooo
senior tag
Hy!
Erről mi a véleményetek? van valakinek ilyen ramja? Mit birhat? [link]
Válaszotokat előre is kösz!
[Szerkesztve] -
whitehand
senior tag
és vajon egy ilyen modullal álom a 4-4-4-12 1T 900 mhzn vagy lehet reális alapja?
-
whitehand
senior tag
válasz
Overlocker #3557 üzenetére
aha köszi
-
DavideX
aktív tag
válasz
Overlocker #3563 üzenetére
köszi
akkor megfogadom a tanácsod, te otthon vagy a témában
-
DavideX
aktív tag
válasz
Overlocker #3561 üzenetére
975X-es lapom van. ott van az adataimnál. akkor 975X-ben nem érdemes?
-
DavideX
aktív tag
válasz
Overlocker #3559 üzenetére
de nem lenne jobb 1000mhz-en cl5be hajtani? persze ha bírja
-
DavideX
aktív tag
válasz
laragirl83 #3549 üzenetére
köszi.
akkor ne aggódjak h meleg?
esetleg valakinek van vmi tapasztalata róla hogy mit bír tuningban? érdemes e cl5-ben magasabb órajeleken hajtani? -
-
whitehand
senior tag
sziasztok komolyabb tuningra milyen ramot ajánlotok?
van pár jelöltem:
CORSAIR - TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT CL4
GEIL - Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT
az lenne a kérdés melyik birja jobban a komolyabb tuningot
pl.. olvastam egy tesztet..[link]
itt tesztelik mindkettöt és a geil elég csunyán leszerepel szal az a kérdés h van e tapasztalata vkinek mindkettövel
[Szerkesztve] -
Boci_83
őstag
Az szvsz minek a rövidítése.?
Egy hónapja nem tudok rájönni!
-
DavideX
aktív tag
hali
gondoltam beírom ide:
tehát van nekem egy geil ddr2-800 ultra 2x1gb kitem.
a ''gondom'' az hogy 800on mennek 4-4-4-12 időzítésekkel 2.1V-on mint ahogy az elő is van írva a hűtőborda matricáján.
nekem nagyon melegnek tűnnek megfogom és süti a kezem. rátettem egy hőérzékelőt és terhelés mentesen 42fok a hűtőbordanormális ez?
-
Mr.Skynet
senior tag
Köszi az infókat skacok
Még 1 kérdés: az Abit AW8-Max alapalpom tudomásom szerint mikor megjelent nem támogatta a 800Mhz ramokat, és utóbb az Abit csinált egy bios-t ami támogatta a 800-as memókat is, de aki próbálta frissíteni nem ment jól, a deszkám fórumja szerint.
Viszont nekem gyárilag az ''új'' bios van fenn, és ott a 800-as lehetőség, tehát szerintetek megy majd a 800-as ram ahogy kell? ugye nem 667-ről megy majd
Mod: [link] itt van az 1.5verziónál ''Support DDR2-800''
[Szerkesztve] -
Mr.Skynet
senior tag
Urak Help Me
Szerintetek melyik a jobb választás, tuningban esetleg melyiket ajállanátok inkább:
A-data Vitesta Extreme Edition 800Mhz CL4 2*1G Dual Kit
Geil Ultra CL4 2*1Gb 800Mhz CL4 Dual Kit
Geil Value paraszti nyelven csak az időzítésekben tér el az Ultrától vagy valami komolyabbról is van szó...
A Geil Value kb azonos árban van az említett A-data-val, az Ultra viszont messze elhúz mindegyik mellett árban...
Tehát mit tanácsoltok?
Konfigom az adataimnál de memóm és vinyóm már átmenetileg változott... -
h0o2a7j6
tag
most próbálom állítgatni az időzítéseket,
elv: - minél kisebb, alacsonyabb annál jobb - ezt így ki lehet jelenteni?
itt tartok: [link] mely időzítéseken lenne még érdemes csökkenteni, illetve igazítani?
jah 1 mezei A-data 800 ram az alany! -
RI/OS
addikt
Na akkor lehet wexek 2gigát. 19böl meglenne. Új, garis
-
RI/OS
addikt
Más: sztetek az 1gb 800as mezei kingston megy 900-950körül? Tökmind1 milyen idözitéssel, csak addig kéne mig wixakapom az oczket. Vagy vmi ötlet?
[Szerkesztve] -
RI/OS
addikt
Na, nem megy commandoba sem..ha valakit esetleg érdekel így 30k-ért vagy ráfizetek vmi hasonló kategóriás d9re, az hétföig jelezzen, akkor adom fel.(az 1ik modul hibátlan, dobozt, garipapirt adok)
-
Mankó
veterán
P5-B lapom van és az lenne a kérdésem, hogy 4*512 Kingmax DDR2-800as ram menne-e dualban.
Akinek esetleg ilyen van, elmondhatná mit visz tuningban!
Most 2*512 van és 2.1 V-al 12-4-4-4-ben megy 800-on. Jó ez a Kingmax.Ezért az árért meg főleg.
-
Soak
veterán
Hasonlitds össze az időzitéseket, a másodiknak sokkal jobb időzitések garantáltak. Tehát nagyobb esélyel megy jobban. Mondjuk attól függ ,hogy milyen huzásnak akarod kitenni vagy hasonloktól. Mintha a value is elég jól menne
De nem vagyok biztos benne ,hogy CL3-omban tud 800-at
-
Soak
veterán
Miért, bárkit zavart ,hogy kérdezel???? Senkit.... scak épp az ,hogy már mi vagyunk a hibásak ,hogy nem csináljuk meg helyetted. Képzeld, nekem is van problémám amivel lassan 3napja nem birok sehogy sem semmit csinálni, mégsem szidom a ph-t ,hogy miért nem oldják meg a problémámat. megkérdezem esetleg mégegyszer és kész.Ph letudva (mint mindig) . És a forum nem arra való ,hogy indulatot gerjesszél .
-
Shono
aktív tag
Minden tiszteletem, de legközelebb, ha írsz valamit, legalább olvasd el mire válaszolsz. (3 napja küzdök vele) Ha ti sem tudjátok, akkor írd, hogy bocs ez van.
Aki nem kérdez(akár magában), annak esélye sincs megtudni a választ. Mivel elég sokan járunk errefelé gondoltam sok ember okosabb. Erre való ez a fórum - gondolom. De ezt miért én ''zöldfülű'' mondom egy addiktnak????
mellesleg:
Note that we've also been asked about advanced memory timings such as tRRD, tRC, tWR, tWTR, and tREF, but the majority of users will get the best results by leaving these in automatic configuration mode. (Tom's Hardver)
Engem akkor is érdekel. És még egy könnycseppet sem ejtettem, csak kérdeztem, majd válasz hiányában indulatot gerjesztettem. (legalább jött valami)
Ha megtaláltam mik ezek, akkor szólok /legközelebb/
alles gute -
IxSzDé
csendes tag
CSáó mindenki!
Egy olyan kérésem volna hogy, hogy ''melyiket vagyem'' ki mit ajálana, esetleg kinek mi a tapasztalata...
1024MB Value 1024Mb DDR2 800Mhz KIT
* MEMÓRIA MÉRET: 1Gb
* MEMÓRIA TÍPUS: DDR2
* FREKVENCIA: 800 Mhz
* DUAL CHANNEL KIT: Igen
* EGYÉB: CAS 5-5-5-15, 1.8V, aluminium hűtő, dobozos
* MODEL SZÁM: GX21GB6400DC
A VAGY
1024MB Ultra 1024Mb DDR2 800Mhz KIT
* MEMÓRIA MÉRET: 1Gb
* MEMÓRIA TÍPUS: DDR2
* FREKVENCIA: 800 Mhz
* DUAL CHANNEL KIT: Igen
* EGYÉB: CAS 3-4-4-8, 2.1V, aluminium hűtő, dobozos
* MODEL SZÁM: GX21GB6400UDC
ez itt a kérdés:????? elöre kösszi!!!
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
Mit hiszel?Hogy itt mindenki mindent tud?Probálj egy kis önálloságot tanusitani. vannak olyan beállitások amit csak nagyon kevés ember fog neked elmagyarázni. az már megfordult a fejedben ,hogy az alábbi linkel azt műveled ,hogy be irod, hogy ''geil ultra ddr2 2gb timings'' vagy valami hasonló témához nem kapcsolódó szöveget? MIt kell már egyből itt sirni ,hogy nem segit senki?Én akkor egésznap sirhatnék, mert akárhányszor segitséget kérek nem kapok. (az esetek 99% ) .
-
Shono
aktív tag
az utóbbi 3 okosnak: akkor légyszíves keress rá erre: trs dimm0 - 105ns
lehet sok hülye kérdés van a fórumon, de ha tehetem én szeretem magam megoldani a dolgokat, és csak akkor kérdezek, ha 3 napja sem tudom.
egyébként meg a nyuszika meg a létra...és tartsd meg magadnak...
-
Shono
aktív tag
Azért gondoltam, itt a tuningosok vágják, hogy mi micsoda a csomo ddr2 timing beállítás közül, de azt nem, hogy fösvények. Még egy link se jött sehonnan
-
RI/OS
addikt
Az 1551es hszben afterburnernek feltámadt..
-
RI/OS
addikt
Kivi leszek erre a hütös meg lapcserés megoldásra. Azért bizom benne, hogy feltámad
-
RI/OS
addikt
Az fura nekem, hogy ment frankon, windows alol toltam egy ujrainditast, es mint a 975xek lekapcsolt, aztan bekapcsolt es nem postolt. Semmi nem utalt ra h meghalt a ram..
-
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged