- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Aktív témák
-
Lalaboy
őstag
válasz
subaruwrc #4917 üzenetére
Erre nemfogsz konkret valaszt kapni, mert igazan nagy kulonbsegek a jobb P35-os lapok kozott nincsenek, az extrem esetek kivetelevel. Az USA-ban kaphato P35-os lapok listaja arakkal, olvasoi velemenyekkel: [link]
Kb. ezek a lapok kaphatoak jelenleg! Amelyik szimpatikus, annak megkeresed a tesztjet, (ha lehet tobbet is!) es azt veszed meg.
-
Lalaboy
őstag
Alljunk meg egy pillanatra!
Az alaplap P5B Dlx, ami ugyebar 400 felett strap-et valt, magas FSB-nel mar 1666 korul jar. Ezert ilyen alacsony a memoriateljesitmeny es ezert kernek a ramok ilyen alacsony feszt! Ha a kedves forumtars 1066-os strap-en tartja a lapot, mindjart a feje tetejere all minden es a ramok elkezdenek feszultsegert visitani!
Itt az ellenpelda a GT-vel 1066-os strap-en: [link] Mint lathato joval magasabb a sebesseg alacsonyabb Mhz-n! Ez a 965-os lapok rakfeneje!
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #4641 üzenetére
Szeretem a TG ramokat!
Azert fura a C6!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Mustangjones #4473 üzenetére
Prime!
[link]
-
Lalaboy
őstag
Szetszedtem a Maximizert, eltorott a feszultsegallito potmeter muanyag resze. A memok alapos tulfeszultseget kaptak (3V felett)) ami mindket TG-met kinyirta! Pedig biztam bennuk, hogy jobban birjak a feszt, mint a korabbi Mushkin redline ramjaim! Hat nem! Csak jobb ramot szeretnek a gepbe es vennem kell megegy Maximizret-, ha hasznalni akarom a P5K Dlx-et! Majd meglatom!
-
Lalaboy
őstag
Tudja valaki veletlenul, hogy a Crucial Ballistix 8500-as ramjan millyen Micron csipek csucsulnek?
-
Lalaboy
őstag
Kimultak a TG ramjaim!
Szerettem oket! Megprobalom beszerezni a ma kaphato legjobb ramok parosat!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Zoli329 #4262 üzenetére
Persze! Nem teljesitmenyre, hanem a latvanyos Mhz-re gyurtam, ezzel is demonstralva, hogy nem is olyan jo a P35, mint sokan gondoljak! Alacsonyabb feszen egy kis BIOS butykolessel alacsonyabb Mhz-n jobb eredmenyt ellehet erni!
(De oda sem eleg az adhato 2.55V!!! Ez nagy hiba volt az Asus-tol!
) Itt a pelda! 2.7V-on:[link]
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Egy kis memoriatuning:[link]
-
Lalaboy
őstag
válasz
laragirl83 #4194 üzenetére
A P5B Dlx-el en sem tudtam 410-415-s FSB fole menni 4:5-ben. Sajna keves a lap altal adhato ramfesz! A BIOS-al ugyeskedni kell, hogy teljesitmenyt is kicsikarhass a lapbol, de megoldhato!
-
Lalaboy
őstag
Egy kis memoriatuning:[link]
-
Lalaboy
őstag
válasz
modflow #4148 üzenetére
A gyari specifikacio az esetek tobbsegeben tulspecifikalt, abbol mar sokaknak szarmaztak problemai. A gyarinal magasabb ramfesz a gari elvesztesevel jar ''elmeletileg''! A gyartok nagyon sokszor tulspecifikaljak a ramjaikat, persze nem a mi erdekunkben. Jobb esetben mikroszkoppal olvashato valahol az igazsag, de mar ez is kezd kimenni a divatbol. Ok szerintem a szamukra optimalis konfiggal (ezt soha nem tuntetik fel) optimalis korulmenyek kozott tesztelhetik (ha egyaltalan tesztelik) a ramjaikat, amit foldi halando nehezen tud elerni.
-
Lalaboy
őstag
-
Lalaboy
őstag
Teszteltem kicsit a ramokat, alaplapot, (procit nem, mert tulmelegszik!
) [link]
-
Lalaboy
őstag
válasz
VaniliásRönk #3940 üzenetére
Az enyemeim 2.3V-on tulemelegszenek es hibaznak hutes nelkul! De hutessel mennek, mint az allat, 2.88V-ig kuldtem meg oket!
-
Lalaboy
őstag
válasz
SzlobiG #3659 üzenetére
Igen, nagy valoszinuseggel GKX-ek. Kivaloak a gyari idoziteseken, es nagyon jok szukitett idoziteseken feszemelessel, de kivancsi lennek mit birnak komolyabb feszekkel, szukitett szubokkal.
Akinek nem fontos a ram legutolso turokepesseget megizlelni, az ne vegye magara!
-
-
Lalaboy
őstag
válasz
whitehand #3622 üzenetére
A GKX-ek kenyesebbek, mint a GMH-k! Ha nem valogatjak le a csipeket, akkor nem biztos, hogy olyan jo is lessz! (kategorian belul persze!) Az, hogy GKX es GMH takar egy bizonyos szinvonalat, ami a gyartot kiemeli, de ezen belul nagyon fontos a ramokra epitett csipp tipusjelzese! Ezen szepen meglehet csuszni!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Dr. Lecter #3599 üzenetére
Elnezest kerek! Azt hiszem maskepp ertelmezzuk a ''tuning'' fogalmat! Ha nalam egy proci nemmegy min. 3600-on, az nalam nem johet szamitasba! 3600 felett kezdodik a tuning.
Az E procimat hasznaltam 24/7-be 3600-on!
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
Dr. Lecter #3597 üzenetére
Ar/ertek szempontjabol tuti nyero, de tuning szempontbol egy (majdnem)vesztes CPU!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Dr. Lecter #3595 üzenetére
Akkor jobban jarsz egy E6300-6400-al!!
Nezz utanna, hogy milyen tatalekokkal bir egy E4300 akar FSB, akar mas szempontbol!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Dr. Lecter #3587 üzenetére
Jobb, ha nem akarod tunnigolni oket!
-
Lalaboy
őstag
Alacsony a szorzo!! Az E6300-al komolyabb memoriateljesitmenyt 1:1-ben, nagyon magas FSB-vel es C4-ben hajtott ramokkal lehet szerintem elerni. 4:5-ben alacsony lessz a proci orajele.
A 8x-es 6400 elonyben van ebbol a szempontbol!
Ha lapot 1067-es strapon tartod, (mert nem ugy latom az eredmeny alapjan) memoriakat C4-ben hajtva jobb eredmeny is lerheto!
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Egy ujabb ''fekete'' fenevad: [link]
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #3235 üzenetére
Impressziv teljesitmeny, realis az ar.
-
Lalaboy
őstag
Az eddigi (szerencsere nemsok) ramom vigan birta a C3-at 800-on!
Lehet szepen trukkozni a C3-al is, mert ha a tRFC-t magasra allitod (pld. 35-42) es a C3 3-4-4-9, mindjart sokkal kevesebb fesz kell a ramoknak! De ha 3-3-3-4-et, 22-es tRFC-vel allitasz be, brutalisan megno a ramocskak feszigenye azonos FSB-n!
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Tisztelem es becsulom a CellShock ramokat, de mar leirtam egy par alkalommal, hogy csak kemenyen megfeszelve mutatjak meg igazi tudasukat. A legfelso kategorias ramoknal mar nagyon kicsik az elteresek! Itt jon a kepbe, hogy ''Milyen lapot vegyek a ramomhoz?''
2.7V felett kezdenek teljesiteni, de nemtudni mi a max. fesz, ami adhato nekik! Lehet birja a 3V-3.2V-ot, lehet feldobja a pacskert!Az ''elavult '' TG-imet 2.88V-ig kuldtem meg.
Betett az procim FSB korlatja. jobb procival lehet elerem a 2250-et winrar-ban, lehet siratnam a ramjaimat!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #2478 üzenetére
Azt azonnal kiszurtam! Jofajta GKX-re saccolok a fesz alapjan.
De lehet eppen GMH is!
Kar volt kinyirnom a MAX-ot! Igazabol nem ertem el a ramjaim veget!
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
SeatZola #2452 üzenetére
Epp ez FSB falnal vagy! BOOT FSB 400-on a DH-val, memek 1:1-ben, MCH feszt 1.55-1.6V-ra, ''kiskapukat'' a BIOS-ban aktivalni, procifeszt 1.5V kornyekere allitani....., memokat BIOS-ban inditasnak 4-4-4-12-re, 2.1-2.2V fesszel......
Meg mindig elcsodalkozom, hogy nagyon sokan (ezert majd kapok!) a tuningot alulrol felefele kezdik, pedig, sokkal gyorsabb es hatekonyabb egy fix pontrol (pld. FSB 400Mhz a Core 2 Duo-val persze!) elindulni, mindent az alaplap adhato feszultsegeihez igazitva alaposan megfeszelve indulni.
-
Lalaboy
őstag
Ez a hynix sem kutya! [link]
-
Lalaboy
őstag
válasz
kormi0312 #2146 üzenetére
Ha talalsz is a neten ''aktot'' a kerdeses ramrol, sajnos nem segit majd sokat, mert a gyartok minden elozetes bejelentes nelkul valtoztathatjak a csip tipusat! Amit az egyik nap megveszel Micron csippel, lehet masnap mar Promos-al, vagy Elpida-val kapod meg ugyanannyiert.
-
Lalaboy
őstag
válasz
Stalker-2572 #2041 üzenetére
Nem is olyan rosszak azok a Promos csipek!
Szepen mennek!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Foglalt név #2025 üzenetére
Hogy csinaljam?? Mar nem enged szerkeszteni!
Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged