Aktív témák
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
Konflikt #1893 üzenetére
A-data vitesta EE 800+ 2x512MB cl4:
MQVD1908=Micron D9GMH (1200mhz 2.4V-n 5-5-5-15-6-42 volt a vége nálam)
1230mhz 2.45V-n 5-6-6-15-6-42 még indult a win és ez sajnos tényleg a legvége lett a ramnak.
A-data vitesta EE 800+ 2x1GB cl4:
MIQVD1A16=Micron D9GMH
ADQVD1A16=A-data (ki tudja ez milyen lehet? ez van most nekem is) -
Gorneck
legenda
válasz
Johnny Cage #1891 üzenetére
Sehogy...kérsz kölibe egy ramot...bááár lehet le vok maradva és van más lehetőség...
-
Johnny Cage
addikt
Felötlött bennem egy kérdés: ha a ram az alapbeállitásnál nagyobb feszültséget igényel ahhoz, hogy egyáltalán működjön az alaplapban, akkor hogyan állitható a bios-ban át, ha a gép el sem indul?
-
nyesix
senior tag
hi!
a topik teljes átolvasása nélkül kérdeznék 1-et:
mi számít jobbnak, a gép teljesítménye szempontjából nagyobb ram freki lasabb időzítés, vagy kisebb freki gyorsabb időzítés?
pl:
667-Mhz 3,4,4,12
vagy 850 Mhz 5,5,5,15 -
ROBERTOH
őstag
Megköszönném, ha valaki tudna nekem priviben 2*1GB Geil Value 6400-hoz 800MHz fölött értékeket írni!
pl.: 860MHz: 2,1V, 5-5-5-15
Fontos lenne, mert elakadtam...
Az egész topicot átolvastam, de össz-vissz egy ilyen beírást találtam, a többi 2*512-es -
Creaft
csendes tag
válasz
Gorneck #1876 üzenetére
Asus P5w64 lap és E6600.
Ebben a fórumban sokan erre az ilyen chippes memókra esküsznek.
először 2048MB Twinx Dominator DDRII 800 CL4-et néztem ki csak megláttam abban a listában amit te is belinkeltél hogy hát ezt más mem ic-kel szerelik és Westlake is mondta hogy a többi tuning szempontból felejtős.Meg valami emberi árú memó kéne mondjuk olyan 70k körül mert 120k-m sose lesz memóriára, amit írtál az kb annyiba van. -
Creaft
csendes tag
Légyszíves segítsetek aki nagyon tud ajánljon nekem olyan memóriát amin tuti Micron D9GMH ic van és hogy hol vette,milyen áron!
Köszi -
Tomoty
senior tag
Most néztem nagyker listában Kingmax 1066/512Mb-os modulokat 16+áfába.
Csak sajnos nincs sehol teszt ezekkel a ramokkal.
Valakinél volt már ilyen Kingmax modul??????
[Szerkesztve] -
h4xor
tag
Udv!
Lenne egy kerdesem.
Adott a DDR2-1000 Extreme Edition A-Data memoria paros.
Ezek a ramok alapbol 5-5-5-15-2T-nek vanna feltuntetve az A-Data oldalan.
A kerdesem az lenne, hogy ha csak 800-on hajtom oket, akkor 4-4-4-12-2T-n futnak? -
joca1
tag
sziasztok.nekem eggyetlen egy kérdésem lenne csak.most 2*1gb geil value ramok vannak a gépembe és érdemes a szerkezetbe venni még két gigát ugyanebből?
-
A melegtől nem lesz baja, mivel ha eléri a 60 fokot, akkor hibázni fog, tehát a gép megfagy, vagy újraindul. Westlake direkt nyúzott úgy vmi szerencsétlenebb sorsú modult, hogy többször beizzította alacsony feszen, amíg meg nem fagyott, de a modul a kihüés után hibátlanul működött. Inkább a túlzottan magas feszekkel lehet kifektetni őket. RAM-ja válogatja, meik mennyit tud hzamosabb ideig elviselni károsodás nélkül. Az egyszerűbb moduloknál ez 2.1V környéke, a tuning modulok esetén meg 2.4-2,45V körül. Tesztek erejéig az értékek ~2.3V-re, illetve a combosabb darabok esetében 2.6-2.7V-re változnak.
[Szerkesztve] -
-
Gorneck
legenda
válasz
laragirl83 #1861 üzenetére
Max találgatások...ahogy az Ultrát szerelhetik akár 3 fajta chippel is, 2 d9 és 1 elpida.
-
laragirl83
őstag
lehet már vol róla szó de geil value pc6400-on milyen modulok csücsülnek? (GX21GB6400DC)
-
Tesztekben 1.8V-t adnak meg gyári feszültségértéknek a Marsra is, mint általában a borda nélküli ramokra. 2.1V-t még kaphatnak némi hűtéssel. Gariztatás szempontjából - hacsak nem ég szét a modul
- eddig nem hallottam olyanról, hogy egy túlfeszelés miatt megdőlt modulon találtak volna túlfeszre utaló jeleket, és így ugrott volna a gari.
-
polip
addikt
válasz
Stalker-2572 #1854 üzenetére
lett még egy kérdésem
azt hol tom megnézni, hogy az élettartam gar hány voltig él?
thx amúgy a választakkkor már olyan sok dobásom nincs feszkó terén
-
polip
addikt
üdv!
csak annyi kérdésem lenne, hogy meddig lehet/érdemes hűtés nélkül túlfeszelni egy kingmax mars 800-at?
most 2,05V-ot kap... -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #1849 üzenetére
Geil Ultrán 3 fajta chip lehet elviekben...2 fajta d9 és elpida.
Promos a Gskill új ramján van...jól megy vele...de az ugye Gskill. -
Lalaboy
őstag
válasz
Pietrosz #1846 üzenetére
Ezek a csipek 2.4-2.3V alatt kitunoen teljesitenek. Nem akartam oket ''tamadni'', csak a kerdesre valaszoltam.
A memoriatuningot nem egyforman ertelmezzuk, igy ebbol felreertesek szarmazhatnak. En sajnos(?) az egyik veglet kozeleben vagyok, a ramjaim 24/7-be 2.4V-on mendegelnek, igy maskepp reagalok, mint ahogy kellene.
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #1840 üzenetére
Lehet az még jó is...lsd Gskill.
-
TaS1kaaa
tag
kb 30k fele melyik a legjobb ddr2-es ram tuningra? (persze 1giga)
-
Stalker-2572
veterán
Ezt a Corsair kitet elég jól bevállaltam látatlanban. v5.1 --> Promos chipek
holnap próba
-
gyurczy
őstag
válasz
westlake #1838 üzenetére
lehet az nem tesz jot nekik
A GPU blokkom elvileg már spannál angliában (25 fontért nem küldettem haza a bolttal), febr 10-én hozza, kíváncsi vagyok mennyivel lesz hűvösebb odabent.
az elozo mondatod annyira bejott, hogy kenytelen voltam betenni alairasba
Ha az utánna feltett kérdésre tudod a választ elengedem a jogdíjat. -
joshua7
veterán
válasz
Viewsonic #1832 üzenetére
Beszótá'?
Core2 lesz, ez nem vitás, de nem most. Át akarok állni az intel vonalra, először egy átmeneti d805-tel. Csak nemtom, h melyik ramot válasszam. Ahogy olvasom ezt a topikot, elég jó eséllyel megy az xms 800 fölött cl4-ben. Az később, a Core2 mellett nem jönne rosszul. Ezalapján cl5-ben akár 900-at is mehet. Meg olcsó is (~25k).
-
gyurczy
őstag
Az normális, hogy a GEIL ultráim annyira forrók 2.1V-on, hogy nem lehet megfogni őket?
-
joshua7
veterán
D805 majd később Core2 tuninghoz melyiket?
Corsair xms 675 cl4 vagy Geil Value 800 cl5.
Mind2 2x512mb lenne. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #1826 üzenetére
miért van A-Data Extreme Edition ami nem + -os?
áh, mondjuk ilyet se vennék..
-
westlake
félisten
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #1818 üzenetére
Sajnos igaz...elgondolkodtam én is ezen a ramom, majd egy picit jobban körülnéztem és nem találtam vmi jó eredményt a ramtól...
-
westlake
félisten
válasz
Stalker-2572 #1818 üzenetére
szeritntem ez baromsag, de ha a super talent filozofiajat vesszuk alapul, akkor siman lehetseges (sajnos)
-
Stalker-2572
veterán
Érdekes bazárokban olcsóbban lehet kapni
2048MB Twinx Dominator DDRII 800 CL4 CORSAIR kitet, mint sima CL5-ös XMS2-túgy hallottam, hogy a jó kis Micron csipeket lecserélték róla valami ratyira......
-
westlake
félisten
mar van egy kis osszehasonlitasi alap is.. erdemes tanulmanyozni az eredmenyeket
[link] -
afterburner_
őstag
volt igen
2 db 8centis venti! , de hiaba ha a borda nem vezette el a hot
szal nekem tumelegedtek es utana kezdtek el szenvedni, de miutan kihult megint ment minden jol
csak inkabb legariztattam minthogy most levagjam szikevel a borda ragasztojat azutan acetonnal lemosni a szutykot raragasztani bordakat stb...
amugy nalam ujraindulgatott a magas homerseklettol valszeg! mert a p5b-be a fentebb irt 55 c korul mar lekapcsoltam a blendet így nem neztem meg vegul, de sosem fagyott.
[Szerkesztve] -
A MemSet mióta ír ki frekvenciát? De mindegy is. Kezdjük az alapoknál...
Nézd ezt a képet: [link] A CPU-Z által kiírt órajel a valós órajel, ez nálam (a képen) 429MHz ugyebár. Namos, mivel DDR modulokról beszélünk, mely ugye azt jelenti, hogy Double Data Rate, vagyis ''a modul az órajel mindkét csúcsát felhasználja az adatok átvitelére, így egyetlen óraciklus alatt az adatbusz szélessége kétszeresének megfelelő mennyiségű adat olvasható ki belőle'', ezért beszélünk ún. effektív órajelről, melyet a valós órajel 2-vel való szorzásával kapunk. Tehát nekem a képen látható pillanatban a RAM-ok 858MHz-en mentek. Everest-tel nézd meg, hogy mien memória-órajelt ír ki. -
-
Először is memókat ne win alól tuningolj, hanem BIOS-ból. Memsetben csak subtiminget érdemes állítani, a fő késleltetések állításakor fagyhat a rendszer. Másrészt ez a 267MHz hogy jön ki? A D930 200-as FSB-n megy, tehát 1:1-ben 400MHz-en mennek a ramjaid alapból, ha minden igaz. Nem lehet, hogy 267MHz effektívet néztél? Mert az ugye 533MHz.
[Szerkesztve] -
Tivi32
aktív tag
Azt szeretném kérdezni hogy egy Kingston 1GB kit (2x512) 533 MHz es ramok most mennek 267 MHZ en e bk a fele a gyári értéknek ! alap késleltetés 4-4-4-12 és 1.8 volt!
Most alap volt és 4-4-3-10 en megy kissebben kifagy a win és a mem set
Kérdés: hogyha gy kicsit (0,1volt) ot emelek a feszen akkor jobb késleltetési eredményeket tudok elérni ????
A válaszokat előre is köszönöm ! -
válasz
westlake #1803 üzenetére
Émmeg felfogtam mindig.
Csupán a misztikus esetek emlegetésekor szoktam beírni ezt a sztorit, ami nem fordult elő, mióta van rajtuk venti.
(Persze van, hogy így is túlmelegszenek terhelés alatt, és fagyi van, de ott, akkor azt hittem, hogy meghótak a memók.)
[Szerkesztve] -
válasz
afterburner_ #1801 üzenetére
Volt rajtuk vmi hűtés? A bordákon kívül term. Én a CellShockoknak 2.6V valós feszt szoktam adni tuning alatt, van venti a fejük felett, és eddig (kopp-kopp-kopp) nincs gondjuk. Amikor hűtés nélkül hajtottam őket ien feszen, akkor 2 órára lepurcantak, de egy ki-berakás után nem volt gondjuk.
-
afterburner_
őstag
válasz
westlake #1790 üzenetére
en erre annyit irnek hogy bizony amit mutattam a winrar forumban 8500-as corsair cl5-ösöm nekem is garban van, enyem ugy jart hogy , abitban megkuldtem 2.65V-vel (valos 2.5x?! nagy a drop) de altalaban tesztelesre kb 10-15 percig de akkor sem ment annyira intenziven
es egyszer fogta magat miutan tuningoltam visszaraktam es elkezdett alapbol 1 nap utan ujraindulgatnia gep..., majd kikapcsolasnal, bekapcsolasnal mar kep sem volt! C1-es memhiba...fogtam kivettem, egy modullal tokeletes volt. aztan felraktam a polcra, es 2 nap mulva beraktam a szar rammodult, hat elindult, orultem mint majoma farkanak, erre egy nap utan, de csak a win ment semmi mas (berakasnal 3 ora prime teszt 780/cl3-ban 2.3V-n ventivel a fejuk felett) nem csinalt hibat, majd ra egy napra megint, winben csak ugy elkezdett dll hibakat csinalni (ekkor a primet futtatva egy mp alatt elszallt hibaval), majd lekapcsoltam megint es ismet nem indult, ekkor vettem eszre hogy az egyik ic felett a borda aljan levo hovezeto ragaszto nagyon kicsit elvalt...bedugtama digitalis homerot akkor mar abitbol a p5b-be kerult a ram, kb 1 óras orthos blend+prime blendnel semmi gond 40-44 C, azutan 1.5 óra elteltevel masodpercenkent elkezdett emelkedni a homerseklet 0.1C-0.2C -vel egeszen 56-ig ami utan mar nem engedtem tovabb... nem tudom magas fesz hatasara vagy a ho miatt milyen elvaltozasok indulnak meg a racsszerkezetben
Aktív témák
Hirdetés
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest