Aktív témák
-
realist
őstag
válasz
Motion_Blur #1598 üzenetére
és nem melegszik nagyon 2v-on hűtés nélkül?
-
realist
őstag
1gb 800mhz ramok közül a samsung vagy a zeppelin jobb elméletileg tuning terén? kb mit bírnak(időzítés/mhz)?
-
q2w3
senior tag
Hy!
Most kezdek el foglalkozni a memóriákkal.
2x1Gb 800MHz Kingston DDR2 CL3-as memóriámvan és ezt mutatja a Sandra 2007
[link]
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #1550 üzenetére
nalam a crucial-ok eredmenyet kell meglepniuk
2.357v - cl 3 3 4 3 - 844mhz (dc) -
válasz
Motion_Blur #1579 üzenetére
én mindenképp a 800-as memókra ruháznék be.pláne ha tuningról van szó
egy 6300-as jó esetben 450-500-as fsb-vel megy
450-es fsb--->900mhz memória
azt a 667-es memó rittkán birja,viszont a 800-as igen.
olyan 32-36k-ért kapsz 800-as A-Data-t
vagy OCZ-t amik mennek 1000Mhz-en -
Gorneck
legenda
válasz
Motion_Blur #1579 üzenetére
Kérdés, hogy a lapod komálja-e?! Milyen eredményeket értek el ilyen rammal mekkora feszen...stb.
-
Motion_Blur
félisten
Üdv!
2 nap múlva fogok PCIe-re és persze DDR2-re váltani. A deszka egy Asus P5B lesz, a proci egy E6300.
A memóriával hadilábon állok. 667 vs. 800? Mindkét ram Samsung lenne, sajnos csak ennyit tudok róla. 22 vs. 26K
Melyiket szeressem? Érdemes a 800-asra 4K-val többet költeni? Vagy a 667-es ram is elég tuningra? -
nekem OCZ Platinum 800Mhz-es memók vannak.
és egy Intel Pentium 640 -es proci.
ha 266 fsb ,akkor 533-on menne a 800-as memó?
akkor viszont az időzitéseket lelehet szoritani rendesen.
akkor ujabb kérdés merül fel...
mi a jobb?
533Mhz szoros időzitéssel vagy 800-900Mhz gyengébb időtitéssel -
sziasztok
segitsetek légyszi
hogyan tudom beállitani az asus p5b -n hogy 1:1 legyen az fsb ram arány?
köszi... -
3P
tag
Sziasztok!
November óta van egy konfigom, amibe 2*1GB 800MHz-es A-Data van. 800MHz-en is megy. Eddig semmi gondom nem volt a géppel, de felraktam egy progit, ami sorozatos kék halált dob és memóriára panaszkodik (tudom ez jó esélyel lehet más bug is). Szóval elindítottam az Orthos full CPU-RAM tesztjét és úgy 5 óra után lelőtem a tesztet, nem volt kedvem tovább várni. 5 óra után 0 warrings-ot és 0 error írt ki. Ha jól láttam 49 féle beállítással tesztelt volna (ini-ből vettem ki), s már 17.-nél tartott.
Esetleg van-e más teszt ami ad biztos eredményt esetleg nem 1 napnyi tesztelés után is? Illetve csak win alol indíthatók érdekelnek.
Szóval ha 5 óra után nem talált semmit az Orthos, akkor bízhatok abban, hogy jó a RAM-om? -
poffsoft
veterán
válasz
Zoli329 #1559 üzenetére
köcce.
És van-e valami cikk-oldal ami az időzítéseket kimagyarázza nekem, mi mi és miért???
szerény tudásom miatt magyarul kellene.(cas,ras, trcd.....)
Vagy tömören, igaz e hogy a kisebb a jobb? Milyen sorrendben érdemes csökkentgetni??
vagy minden állítás után mondjuk winrar teszt??? -
válasz
afterburner_ #1551 üzenetére
Ien nekem is volt, pont most írtam.
-
válasz
Lalaboy #1534 üzenetére
Amikor 2.65 BIOS feszen próbálgattam őket hűtés nélkül, az Abit 52-es hibakódnál állt meg, az elvileg a memória összegzést jelenti a manual szerint. Aztán kiszedtem őket, visszaraktam egyesével, majd együt, és azóta sincs gondjuk. (Igaz nem is kaptak ekkora feszt, csak 2.4-et.) Azóta sem jöttem rá, hogy mi volt tkp a gondjuk...
-
-
Tivi32
aktív tag
tudtok küldeni RAM tuning Progit???
Vagy a BIOS ban állitgatjátok? ? ? -
poffsoft
veterán
válasz
Lalaboy #1555 üzenetére
Üdv! Bár már álalánosságban kérdeztem ,de hátha most válasz is lesz
:
amit tudok a ramomról, h.2x512 (667mhz) samsung, és ha minden igaz, szinkronban megy egy 3,5+ a64-gyel (alivenf6g-dvi lapka), 10x220 a proc (11x200 helyett), és akkor 440 a ram , ha jól tévedek.
fesz, időzítés alapon.
kérdés: ha igazán nem akarom (ki)nyírni a ramot, de 'optimális' teljesítményt szeretnék, mi az ideális beállítás?
Valamint a CR1 v. CR2 a tuti beállítás(dual)?
És van-e valami cikk-oldal ami az időzítéseket kimagyarázza nekem, mi mi és miért???
Egyszerű tesztprogi, ami mutatja, mennyire 'optimális' a beállítás???
everest membench?
(Bocs a lame kérdésekért, de picit izgat a dolog, és nem igazán találtam okosságokat...)
köcce:
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
denes242 #1554 üzenetére
En csak a feltett kerdesre valaszoltam!
A kerdesben sem feszultseg, sem orajel, sem az IC gyartoja nem szerepelt! Ezek az altalanosan hasznalt idozitesek tesztelesre! Talan annyit hozzafuznek, hogy az utolso kettot a Micron D9 Fat Body csipek turik ''magasabb FSB-n'' es nagyon keves D9 GMH, GKX csip.
[Szerkesztve] -
denes242
aktív tag
válasz
Lalaboy #1549 üzenetére
szerintem a harom szamra altalanossagban nem lehet megmondani, hogy melyik allitas terheli kevesbe ramot, csak annyit hogy a minel kisebb ertekek.
tehat ilyet szerintem nem lehet mondani, hogy a 5-5-4-14 jobban terheli mint az 5-4-5-14 mert ha az egyik megy nem biztos, hogy megy a masik es forditva.
pl. nekem 5-5-5-15 -rol 5-4-5-14 -re sikerult lefaragni az idozitest, de ez valoszinuleg nem jelenti azt, hogy minden ramnal 5-5-5-15 utan ez a kovetkezo lepes, mert mas ramon lehet, hogy csak az 5-5-4-14 megy.
nem tudom ertheto-e mit probalok mondani. -
rob210
nagyúr
válasz
Overlocker #1550 üzenetére
Hát ilyen chippekel 800-on biztos stabil lesz
-
afterburner_
őstag
majdnem odalettek a 8500-ös corsairjaim ,pontosabban az egyik par, remelem mostmar menni fognak 1 napon keresztul nem mukodott az egyik modul, se p5b d-be se az abitban! ma beraktam a p5b-be es elsore beindult, mostmeg mar ujra mennek az abitban...szal vannak am erdekes dolgok
Lalaboy mondta hogy volt akinel 3 oran keresztul nem eledt fel ram...nalam 1 nap elteltevel lett jo, pedig kinlodtam vele legalabb 4 orat a hibajelenseg utan de semmi.. ez a d9 morbid humorja?
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
Stalker-2572 #1544 üzenetére
4-4-4-10, 4-4-3-4, 3-3-3-8, 3-3-3-4, 3-3-3-1, 3-3-2-1, 3-2-2-1
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #1543 üzenetére
Gyonyoru ramocska!
Kivancsi leszek, hogyan is teljesit.
-
mcwolf79
veterán
Na,megnéztem mit bír a Corsair XMS2 Twinx 2*1024 5400 CL4-es 675-ös ramom.
Adtam neki 2,1 voltot, 340-es FSB alkalmazásával a ram így 850 Mhz-en ment,időzítés alap 4-4-4-12.
Este elindítottam egy 9-es priorítású Orthost Ram stress-test-el.Mellette elindítottam egy SuperPI 32M-et. Másnap este még mindig futott a cucc. Azt hiszem ez ebben a formában stabilnak tekinthető.Kutyafuttában méricskéltem az everest 2.20-al,hát szépen nőtt a sebesség.Érdekes módon a PCmark05 mérésével első mérésre csökkent a memória pontja,csak akkor mutatott növekedést,ha csak a memória tesztet futtattam.
Sandrával nem tudtam mérni,mert nekem már különös oknál fogva nem indul el semmilyen Sandra
Én főleg játszom a gépen,mondjuk azon nem annyira érezhető a sebességnövekedés (BF2 továbbra is 100 fps maxon+4xAA).Oblivionban biztos jobban kijönne a +kakaó. -
Yushchenko
őstag
válasz
Overlocker #1539 üzenetére
Jajjj de szép
-
Zoli329
addikt
válasz
Stalker-2572 #1544 üzenetére
Először érdemes pl 4-5-5-15-öt próbálni már az is előrelépés...
-
Stalker-2572
veterán
Adott 1GB DDR2 800 A-Data Vitesta 5-5-5-15 @ 1,9V
Szorosabb időzítések pontos sorrendje mi lenne? 4-4-4-14, aztán...? -
Overlocker
veterán
Hamarosan a tesztlaborban: 2GB 667Mhz DDR2 Crucial 10th Anniversary
-
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker #1539 üzenetére
Hüle voltam...
[Szerkesztve] -
Overlocker
veterán
Beutiful : Team Group 1200Mhz
-
poffsoft
veterán
Üdv!
lehet láma vok, ha van link is elég!
Szval , asrock alivenf6, athlon64 3500+, samsung ddr2 (no serial) 2x512 (667)
kérdés, hogy mi az 'optimális beállítás', nem kimondottan tuningolni szeretném a lapot, csak ha már van....
szóval, próbáltam az okosságokat összeszedni, és most éppen így áll a gép:
cpu 10*200 (3200+), mem 800mhz, időzítések alapon.
A default-hoz képest everest szerint javult a memória, (irás-olvasás-másolás), és most jött el az ideje az időzítéseknek:
1.) mi lenne az 'optimális' (egyértelműen a kisebb a jobb???)
2.) command per clock : szintén?
3.) létezik-e olyan progi, ami önállóan megkeresgéli, nekem mi a legjobb beállítás???
Köcce!!! -
-
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1533 üzenetére
Ezeken a ramokon valogatott ''szerias'' IC-k vannak tudtommal. Ez azt jelentene, hogy egy jo szeria GMH-i. Vegyuk peldanak a 6JD22 D9GMH-t. A ramokon ekkor mindegyik csip 6JD22-es. Darabonkent nemhinnem, hogy ellenoriznek oket, mert ez nagyon megnovelne az eloallitasi koltseget a kerdeses ramnak, amit a vevonek kellene megfizetni, amit persze a vevo nemfog! Tehat a 6JD22-es sorozatba becsuszhat 1 db. gyengebb csip, ami atcsuszott a rostan........A hiba persze csak akkor utkozik ki, ha a gyarto altal ajanlott feszultseget tullepjuk!
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
kicsit atszerkesztettem a mereseket..
[link] -
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #1533 üzenetére
Ez szamomra is erthetetlen. Csak az egyik modul romlik el. Ha meg valogatott GMH-k is vannak az memorian, akkor megfurcsabb. A Mushkin C1-es hibat postol es megsem nyikkan. Ha mindket modult beraktam, akkor single channelban elindult a gep.
Probaltam 2.6V-on is inditani, akkor sem ment.
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
az egyik modul megis meghalt
erdekes, hogy a mushkin kit-bol is csak az egyik modul ment tonkre, nem mindketto... nem ertem, mi a rak bajuk lehet ezeknek a d9-es ic-knek
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Talaltam egy nagyon erdekes ramhutot!
[link]
-
Sárpac
nagyúr
Ezekről a zeppelin ddr2 800mhz-es ramokról tud már valaki valami tuning stb.infót?
Árba jócskán alulmúlja a többi márkát kíváncsi vagyok a kraft is ilyen vagy egy kellemes csalódás? -
Lalaboy
őstag
válasz
G.I.JOE #1521 üzenetére
Teljesen felesleges vizzel huteni oket! En is gondolkodtam egy rovid ideig rajta! Nem eleg, hogy maceras, de ha nem akarod a ramjaid 2.8V felett hajtani, ami persze eletveszelyes a nem valogatott IC-s ramokra, boven elegendo egy jo ventis memoriahuto. En a Corsair gyari memoriahutojet hasznalom, meg 2.88V valos feszen sem forrosodnak fel a ramjaim!
-
G.I.JOE
senior tag
Srácok, vízzel szeretném hűteni majd a ramjaimat, azt kérdezném, hogy mennyire melós leszedni a bordákat, mert még sosem csináltam. Ezeket is melegíteni kell, hogy engedjen a ragasztó (ha ugyan ragasztva van), vagy csak le kell hvogy műteni? (A-Data 1000)
-
Lalaboy
őstag
A baj, hogy a Micron a GKX csipeket eleve dragan adja! Ezek a csipek magasabb sebessegre vannak eleve tervezve, nagyobb a hibaszazalek. Ezert is csinalja sok gyarto, hogy az uj piacra kerulo memoriait ezzel a csippel szereli ''beetetesnek'', amit kesobb persze szo nelkul egy joval olcsobb csipre cserelnek! Nemakarok markat megnevezni, de ez sajnos teny!
Ezert a TG ezt a csipet szerintem nemfogja olcsobb kivitelben kihozni, mert a csip eleve draga es a TG azok a ramgyartok koze tartozik, aki azt a csipet is teszi a ramjaira, amivel az elso szeria piacrakerult. ''Isten tartsa meg joszokasat!''
-
M3kk
őstag
Azert kivancsi vagyok mennyi tartalek van meg bennuk
-
M3kk
őstag
Kivancsi leszek erre a ramra
[link]
-
Etzel
aktív tag
válasz
Yushchenko #1506 üzenetére
Köszi azért a válaszokat
(rob210-nek is) -
ROBERTOH
őstag
Tényleg, nem találkoztatok valahol időzítéses tesztel? Hogy mondjuk 800MHz-en 5-5-5-15 és 4-4-4-12 közt mekkora különbség van a valós teljesítményben, vagy vmi hasonlónál...?
-
Etzel
aktív tag
válasz
Yushchenko #1503 üzenetére
pedig elment még 930 ig is, onnan nem bírta tovább
Akkor tegyek le róla, h visszább tudom venni az időzítését ugye?
mennyire kellene visszatolni a mhz-t, h kisebbre tudjam venni?
Mondjuk a proci 3.18 mhz, nem szeretném visszatolni, akkor az arányt is próbáljam 1:1 ről vmi másra állítani? -
Etzel
aktív tag
Hali!
Szerintetek, mennyire tudom lentebb venni az időzítéseit, ezeknek a ramoknak, ilyen mhz-en
[link]
Válaszaitokat előre is köszi
Egy lama noob
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged