Aktív témák
-
laceeek
aktív tag
lene még egy kérdésem egy nforce650-s lapban mennyit mennének mert naon jo áron vannak pl.:asus P5n-s sli?
-
lazydog
addikt
válasz
raskolnikoff #2688 üzenetére
Az általad felsorolt lapok bármelyike jó választás lehet, kivéve a fapados Asus P5B-t. Amit még érdemes számításba venni, az a Gigabyte 965P S3/DS3.
Én az Abit-ot venném ezek közül. -
dscholtz
tag
Nem tudja valaki véletlenül, hogy a Corsair XMS2-5400 (667Mhz) CL4-es ramok általában mennyit mennek CL4-ben ill. CL5-ben?
-
raskolnikoff
őstag
sziasztok!
épp ma fogok venni egy cl5ös corsair ramot 2GB 800MHz.
ahogy olvasgattam a fórumot, megfogalmazódott pár kér(d)és.
milyen alaplapot ajánlotok hozzá? (eddigi lehetőségek: asus p5b series és abit ab9 vagy ab9 pro de várok még ötleteket, a lényeg hogy 30ezer környékébe beleférjen) core 2 duo 2.13as lesz. látom nem mindegy az alaplapés szeretném a legtöbbet kihozni a gépből.
és érdekelne egy általános leírás amiből (saját felelősségre) tanulmányozhatom hogy hogy is kellene JÓL ramot tuningolni.
köszi!R
[Szerkesztve] -
Skica
őstag
Itt is próbálom:
Adott gépecském:
GA-M55S-S3 alaplap, AMD x2 4200+ EE, 2x1GB PQI 667 memória.
A problémám velük az, hogy max 210FSB emelést bír el a rendszer.
Ha 220 vagy 240FSB-re állítom, a bios küld egy ablakot, hogy probléma van, válasszak vagy alap beállítást, vagy a legutóbbi működő beállítást.
Amit már próbáltam:
CPU alapon 200fsb, ezt próbáltam 220 vagy 240-re állítani.
Memória alapon 667, ez 533-ra állítottam (de szerintem egy PQI memória bírna tuningot).
(a memóriáknál az 1T értéket 2-őre állítottam)
HT alapon 5x, ez 4x-re vettem vissza.
A proci alapon 1.2 feszt kap, ez 1.3-ra állítottam.
A többit minden alapon.
Az Nvidia tuning programot is futattam, és 216FSB-nél járva, dobott a gép egy hátast.
Mit rontottam el? -
Zoli329
addikt
11000mb/s mem masolas mennyire jo?
olvasas meg 10gb
-
beteg
őstag
válasz
laceeek #2678 üzenetére
sokan szokszor leírták már, sokkal jobban, mint ahogy én el tudnám Neked magyarázni, keress rá itt a ph-n!
de a lényeg: az időzítés. az, hogy a processzor órajelciklusaihoz képest milyen időzítéseket használ a ram. ha ez minél szűkebb, kisebb az érték, annál kevesebbet ''vár'', annál gyorsabban végzi el a műveleteket. vagyis minél kisebb az érték, anál jobb neked
ha leteszteled a ramod pl. a winrar benchmark-jával, azt fogod látni, hogy ha 800MHz-en fut a ramod cl3-ban olyan eredményt kapsz, mintha 1100-1200-on futna cl4-ben. vagy nem -
laceeek
aktív tag
-
beteg
őstag
válasz
laceeek #2676 üzenetére
szvsz nem az a lényegi kérdés, hogy ''mennyit''. mert egy 965 ös chipsetes lapban sokkal többet, mint egy 975 ösben MHz re, de közben a benchmark eredményeid jóval elfognak maradni, mert a 965 máskép gazdálkodik. Annyival meg nem tudsz több MHz-et kiréselni, hogy a teszteredmény utolérje a 975-öst. főleg, hogy cl3 ban nagyn gyengus a 965.
és van még egy 3. út, az nv. már egy órája a gépemben van egy P5N32-E SLI és elsőre azt mondom, hogy szereti a cl3-at, 965 szinten lehet hajtani a ramokat és közben majdnem 975 ös eredményeket ad!persze még tesztelnem kell, még csak 3150MHz/cl3 800-on vagyok, de jóóó lesz ez!
az adatáid szerintem egy P5B-D ben simán mennének 1200 at cl5 ben, de lehet, hogy még cl4 ben is. A P5DH -dban szerintem kb 1040-1050MHz et CL4 ben, ezért inkább a cl3 at kéne erőltetni. azon talán még menne 800MHz-en. -
beteg
őstag
válasz
laceeek #2670 üzenetére
őőő, igazából nem értem 100% a kérdésed, de az nem is csoda
de: persze, miért ne mennének duálban? 4et? az 4 giga. minek az? meg egyébként is, ha két modult használsz, jobban lehet őket tuningolni, mintha 4et. meg a 4 jobban is fűt, egymás hegyin hátán az a sok radiártor -
laceeek
aktív tag
azt szeretném megkérdezni ezek mennének duálba v hogy ha 4-t raknék egymás mellé?
1 GB/800 MHz DDR2 Kingmax Mars dobozos 1 év garancia: 17.900
erre gondoltam -
laceeek
aktív tag
azt szeretném megkérdezni ezek mennének duálba v hogy ha 4-t raknék egymás mellé?
1 GB/800 MHz DDR2 Kingmax Mars dobozos 1 év garancia: 17.900
erre gondoltam -
M3kk
őstag
[Phase Change RAMs - NO BS! ] [link]
-
Silenzio
addikt
Helló, mi?
Remélem tudtok segíteni: am2-es x2 procihoz, vmi kisebbhez, mondjuk 3800-ashoz szeretnék vmi királyos ramot. Ugyan tudom, hogy eléggé egyformán teljesítenek, de tuningra (is) kellene. Mit tudtok ajánlani? Kingmaxra gondoltam, ddr800-ra. 20e Huf környékén az 1 gigást. sAM2 AMD A64 nF570 MSI K9N Ultra-2F. Ez lenne a lap. Persze ha tudtok vmi jobbat, ne kíméljetek. Stabil és tuningos gép kell. Tényleg: most vegyek 1 gigás modult, vagy lehet 2x512 Mbyte-ost? Ennyi. Előre is kösz. -
Soak
veterán
Szerintetek megéri vizezni a memoriákat nagyobb feszültséghez? vagy a dupla 80-as venti elég?
-
Le tudom venni a geil ultraimrol a bordat ugy hogy lehetoleg ne szakitsam le vele a ram chipeket? Kivancsi lennek ra, hogy milyen chipel van szerelve.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
ROBERTOH #2629 üzenetére
Nemtudom én mennyire vagyok kompetens beleszólni ebbe a dologba,de én most vettem HK-kat és nálam 4-4-4-5-ben 2.2V-on mennek aszinkronban 1000MHz-en. 400-s FSB mellé.
Sztem megérik az árukat.
Shkiz0: Nekem is Ultráim voltak ezelőtt,és nálam is 920-at mentek max.,ugyanez a történet...
Én annyit csináltam,hogy eladtam,és soha többet nem veszek Geilt -
laceeek
aktív tag
igyis -ugyus játékra kéne és tuningra ja és mellé lenne azé egy galaxy 7900gs zalmis
ugyhogy szeritnem akko a pentium d915 mellett döntök
olcsobb és jobban tuningolhato
kössz -
ROBERTOH
őstag
válasz
laceeek #2636 üzenetére
4300-hoz nem nagyon van 1000MHz-es memóra szükség, csak ha nagyon számít neked vmi alkalmazáshoz a memória sávszél. A 4300-asnak 9x-es szorzója van, azaz 9x500=4500MHz-en futna elvileg, ha alapon menne az 1000-es memó, de ez lehetetlen. Ehhez a procihoz még a 800MHz-es is ''sok'', egy normális 667-es memóval beéri. A D915-nek meg 14x a szorzója...
-
laceeek
aktív tag
lejárt az idöm csak ezé kezdek uj hsz-be
az alaplap egy Asus P5N-e sli lenne
ami fontos talán egy pntium d915 v. egy c2d E4300 még nem tom mire lesz keret de szeretném huzni is és azé kéne a válaszotok kössz
ha vmi kell és kihagytam akko irjatok -
laceeek
aktív tag
2x512MB DDRII 1000 Extreme Edition A-Data
ezekröl mi a vélemény?
például mennyire lehet ezeket tuningolni?
ezek ugye mennek duálban?
bocs a sok kérdést de buta vok ramok terén -
Sabre
őstag
sziasztok! most váltottam am2-re, eddig 939es amd volt szóval mostantól ddr2 ami aktuális nálam, viszont lövésem nincs róluk
amim van - asus m2n-e , x2 3800+, és 2x512mb geil ultra 800mhz
a kérdés, a ramok elvilge birnák az 1:1ben való hajtást, hol érdemes neki fogni? időzitésekben totál nem vaok otthon ddr2-ben , továbbá h valamire figyeljek-e amire ddrnél nem kellett.
azt tudom h joval kevesebb itt a fesz, szerencsére van borda a ramokon igy nem aggodom -
válasz
ROBERTOH #2629 üzenetére
elviekben a 3-4-3-4 beállitásokkal elvileg faintul megy.
legalábbis over ezt irta meg valahol voltak tesztek is .
Másik:
Nekem 920-tol nem akar többet menni a ramom, de még garis. Adjatok már pár tippet mit csináljak vele, vagy mit mondjak ami alapján cseréltettni tudnám ?
Én arra gondoltam hogy bevágom a mikróba oszt jóvan. majd azt mondanám a boltban hogy egyszer csak elkezdett ujraindulgatni a gép, és pár nap mulva nem akart elindulni csak ha kivettem az egyik modult (a mikrósat of corse)
Elvileg mivel hütőborda van rajta, igy nem látszana külsérelmi nyom.
[Szerkesztve] -
ROBERTOH
őstag
Akkor átfogalmazom: g.skill hk (promos) vagy ga (gkx)-t érdemesebb deluxe-hoz venni, ha a sávszél az elsődleges (deluxe cl3-t nem kezeli jól, tehát az egyáltalán nem szempont). A kettő közt 15k van, ezért érdekel, hogy megéri-e azt a pluszt, vagy úgysem menne annyival jobban max 2,45V-n.
-
Creaft
csendes tag
Adott 2x1GB-os A-data 800+ Extreme edition ami alapból 1,8V-ot kap így 4-4-4-11-2T megy 800-on, viszont 1000-en még a gyári beállítások mellett sem.
Kérdés hány voltig bírják ezek a ramok biztonságosan? -
ROBERTOH
őstag
Egy olyan kérdésem lenne a szakavatott kollégákhoz, hogy milyen csipes memót érdemes venni p5b deluxe-ba, tehát max 2,45V-hoz. Elsődleges a sávszél, de persze az időzítés sem elhanyagolható... GKX-ről azt hallottam, hogy csak magasabb feszen mutatja meg a foga fehérjét, ez igaz, vagy max 2,45 is elég neki?
-
Qru
MODERÁTOR
GEIL value 2x1024MB kit 800MHz 40000,-
Erről mik a tapasztalatok? -
beteg
őstag
válasz
Lalaboy #2619 üzenetére
köszi, de én most csak a megagigaherceket kergettem
Arra voltam kiváncsi, hogy vmod nélkül mennyit megy ez a ram a 965-ben. Már vissza is pakoltam mindent a 975-ös lapbaMajd még hétfőn lecserélem a p5b-d ot egy P5N32-E SLI -re, abban is kipróbálom, aztán már tényleg beszerzem a hozzávalókat és meg voltmodolom a p5w64-et. (talán, ha a memcsi tud menni 900at, akkor kakaóval megy annyit a 975-ben is!?
[Szerkesztve] -
beteg
őstag
kipróbáltam a p5b-deluxban az új memcsiket.
2,45V on, cl4 ben 1126MHz a vége, cl3 ban 920. Kár, hogy csak a 965 ben megy ennyit, mert itt csak 1500 akármennyi a winrar benchmarkmeg a memory read is csak 8600
meg még az is kárhogy a procim nem megy 460 as fsb-n, így csak 8x os szorzóval tudtam hajtani.
-
Larry303
addikt
válasz
subaruwrc #2600 üzenetére
sztem ezeken az időzítésken 2.0 v körül simán el fog indulni, arról nem is beszélve, hogy a frekvencia a gyári érték alatt lesz (igaz nem számottevően) de így mégiscsak jobb esélyed van szűkebb időzítésekre...amúgy hajtsd meg sztem először 1:1 ben a ramokat nézd meg a sávszélességet (winrar, everest stb) és próbálkozz utánna aszinkronban hajtani... ha megvan a végük és mind2 esetben elvégezted a méréseket könnyű lesz döntened hidd el....
-
Overlocker
veterán
Ma kaptam két pár alapanyagot az XtwinZ ramokhoz. A kipróbált rézbordák azthiszem jók lesznek, már csak át kell őket fújni,illetve felirat.Remélem 1-2 héten belül meglesz a végleges változat
-
beteg
őstag
hirtelen hogy beindult ez a topik, ma mindenki csak a ramját tuningolja!?
hajrá kollégák!!
Aktív témák
Hirdetés
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Tőzsde és gazdaság
- Napelem
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Path of Exile (ARPG)
- E-roller topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Asrock B760M PRO RS
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged