- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Aktív témák
-
válasz
afterburner_ #999 üzenetére
Sosem állítanék win alól feszt.
-
Akkor a sok OFF után.
[link] 2.5V ramfesszel - sajnos itt már melegszenek.
Kapnak a fejükre némi hűtést, és már be is lőttem a konfigot a Winrar benchmark 3. helyére. (840-en simán 2.000 fölött tudnak).
Tapasztalt már vki olyat, hogy magas feszen, magas órajelen való tesztelés után a modulok feszültségét jelentősen visszavéve (2.65V-ről 2.0V-re) a memók mindenféle hibákat köpködnek? Tegnap este iesminek voltam tanúja. POST-nál RAM hibát dobott mindig. Modulok kiszed, CMOS klír, egyesével visszapakol, működik külön-külön, egyesével is. Viszont magasabb feszeken volt csak hajlandó produkálni ugyanazokat az értékeket, mint előtte. Reggel bekapcs, és mintha mi sem történt volna, úgy megy minden, mint előtte.
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
a 3.5-os everest benh moduljaban biztosan nincs i965 bug.. a sandrarol nem nyilatkoznek, de velemenyem szerint azzal sincs semmi problema.. a winrar-t meg talan azert nem hasznaljak, mert nem popularis teszt.. szerinted miert futtatjak minden videokartya tesztnel a 3dmark06-ot? holott mindenki tudja, hogy egy szar.. szarabb, mint a 05.. popularis teszt.. ez a lenyeg.. ha valaki valos a savszelessegre kivancsi, akkor real world teszteket futtat.. mint amilyen a winrar is.. egyebkent a nevem nem Westlake
-
Fori23
őstag
Az jó. Ezekszerint 965-nél rendesen megkavarták a memkezelést.
Láttam az XS-en a Bad Axe 2-őt. Nagyon bejön, az egyetlen lap amire most cserélném, és pénzt is áldoznék rá. Na nem azé' mert a P5BD lenne a best, bár nekem különösebb gondom nincs vele. Ha tudsz egyet szólj
[Szerkesztve] -
A Winrar eredmény érdekes. Everestben kb. ugyanannyit csinált a konfigunk (neked 5-5-5-15-ben 1276MHz-en, nekem 3-3-3-4-ben 840-en). Winrarban viszont 2.010 körül teljesít nekem ugyanez a beállítás.
Azt még valahogy meg kell oldanom, hogy valahogy hűtsem a bordákat, mert magas feszen igencsak izzadnak, így nem volt szívem még 1GB-ig hagyni futni a rart.
[Szerkesztve] -
Fori23
őstag
válasz
westlake #981 üzenetére
Kedves Westlake mester! Akkor úgy mondom, hogy nem tökéletes a sandra sem. Meg a winrar sem, a bench részét alig-alig használják a tesztekben, pedig szerinted a legjobb.. Az Everest-olvasás E63-mal 10142 [link], nekem E66-tal ~6900, ugyanazon a beállításon
Egyébként több tesztet készítettem, csak elb@sztam a sreenshot-okat [link] pl a winrar eredmények pont nemlátszanak, csak későn vettem észre
De ugyanaz derül ki, ami eddig: CL3-on gagyi.
Winrar 1880 volt 425/1276-os tesztben, nem titok. -
westlake
félisten
valaszolok kedves fori mester, miutan elmagyaraztad, miert is bugos
apropo.. nem feltetlenul a sandrara celoztam a hozzaszolasommal.. vagy esetleg az everest is bugos? miert nem futtatsz winrar-t?
ha nem jottel volna ra magadtol, akkor elrulom, hogy az 12xx egy szep magas szam, csak eppen sz*rt sem er..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
talan kozlok roluk adatokat is
[link]
[Szerkesztve] -
Templomegere
senior tag
válasz
westlake #971 üzenetére
csak tesztelésre használom , használtam így , és annak a max időtartalmára kérdeztem rá , isten mentsen hogy huzamosabb ideig gyilkoljam szegényeket .
még szerencse hogy odaírtam ... geil ultra , és value után gondoltam azt hogy ez egy jó eredmény !
''ddr850 cl4-nek felel meg'' - ez bőven kielégítene a mindennapokban
de a mindennapokon marad a 900mhz CL 4.4.4.4 -
westlake
félisten
válasz
Templomegere #946 üzenetére
nem sokaig.. en nem hasznalnam igy a helyedben a memokat hosszutavon.. tesztnek jo..
nem sokat szamit ez az elert erdemeny (legalabbis ossezhasonlitas szempontjabol)
emlitettem mar, hogy a p5bd-ben bugos a cl3.. raadasul i965 es allendale procival nezted.. eza sebesseg talan normalis korulmenyek kozott ddr850 cl4-nek felel meg -
Fori23
őstag
válasz
Overlocker #965 üzenetére
Bios max. /2.45V/.
A legnagyobb ami tesztelve is volt, és egy napot is ment az 1200MHz/2.3V/400FSB-nél. -
szacsee
nagyúr
Gratula! igyenpízér + teljesítmény
-
xlaci
senior tag
Szerintetek hogy lehetne megoldani hogy extra hutobordat rakjak a ramomra, ugy hogy az eredetit rajtahagynam, es arra raknek valamit (hovezeto pasztat raknek a ket felulet koze, szerintem igy ok lenne) Mi lenne szerintetek a legjobb megoldas?? (a ram orthos alatt erintesre enyhen szolva forro)
-
xlaci
senior tag
válasz
Templomegere #952 üzenetére
Tobbet ra sem nezek egy ocz-re, ey hihetetlen hogy egy elmeletileg tuning ram ne birjo 10 szazalek tuningot.
ezt a szart.... mar bocsanat
-
Lalaboy
őstag
válasz
Templomegere #950 üzenetére
Kar, hogy elfelejtettem meg hozzatenni, hogy 6600-6700-as procival, mert termeszetesnek vettem, hogy nem illik 975-be 6300-6400-at rakni! Es ebben az esetben a magasabb FSB kicsit mas megvilagitasba kerul. Ha csinalsz egy Everest memoriasebessegtesztet 965-el es winrar bench-et, akkor kiutkozik a kulonbseg.
-
xlaci
senior tag
Hy, tanacstalan vagyok. Szerintetek lehetseges hogy egy ocz platinum 6400-as ram nem birja a 875 mhz-t
-
Lalaboy
őstag
válasz
Nekem az egyik Mushkin Redline modulom 3.1V-tol kimult. Teljesen maskepp teljesitenek a ramok 965-on, mint 975-os alaplapban. 975-os lapban amelyik ram stabil ddr900-on, 3-3-3-4-ben, az mar tiszteletet erdemel.
FSB 450-en, 1:1-ben, 3-3-3-4-ben 2100 felett produkal winrar-ban egy jo 975-os lap!
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Winrar teszt: [link] szal nem is olyan kevés az eredményed.
-
he7edik.
addikt
kis off : CM2X1024-8500C5D RAM-ot lehet itthon kapni?
[Szerkesztve] -
Templomegere
senior tag
Hi all !
Me kicsit megfektettem az új A-data Vitesta 1066+ ramjaimat . Nem tudom milyen ic van rajtuk , de szerintem elég kellemesen haladnak , főleg a GEIL value , ultra után gondolom ezt .
A lényeg hogy megnéztem mi kell ahoz hogy 900mhz DDR2 1:1 procival (e6400 , x8) CL3.3.3.4 -en stabilan közlekedjen . És sikerült is .....Igaz ehez 3.0V kellett neki.
De ami a legérdekesebb hogy alig voltak a bordák 35-40 fokosak , a régi geil ilyenkor már szerintem pirult volna ...., hiszen 2.3V -on égetően melegek voltak .
westlake ez a 3.0V meddig küldhető szegénykéimnek ?
nézegettem winrar tesztet de nem tudtam 1560 fölé menni -
Nortid
aktív tag
Sziasztok!
konfig: ds3 ; a-data ddr2-800 2x512 ; e6300
Az a bajom, hogy bárminek bármi feszt adok, akármit kapcsolok ki, bármit teszek fix mhz-re, 800mhz fölött hibázik a ram a tesztekben!
Próbáltam 1-3 helyett a 2-4 -es slot-okba tenni, ugyanez...
Mit csinálhatok még? Csak ennyit bírnak a ram-jaim? Gyári fölé nem mennek? (870mhz-nél már újraindul a gép, de alatta se stabil...) -
rob210
nagyúr
Gyerekek ez a szívás.
Kaptam egy GeiL ultra kittet és még szarabbul megy mint a Kingmax Marsok.
Ez most vagy azért van mert nem tudok alá tolni 2.3 voltot vagy azért mert sz...ptam egy nagyot a ramváltással.
5,5,5,15 ben a Mars 1.9 volton vitte az 450Mhzet.
5,5,5,15 ben a GeiL 2.1 volton indul el 450Mhzen.
Nem vagyok boldog. -
1:1-ben 400-as FSB mellett, 2.3V-n elfogadható érték a 3-4-4-8, vagy még sanyargassam a modulokat? Kapnak egy házhűtőt a fejükre, ha izzadnának.
-
westlake
félisten
minosegi teszt.. asszinkronban tesztelni a memoriakat.. gratula hozza.. biztos nem azert gyarilag 1:1 az fsb:mem arany, mert az a legoptimalisabb beallitas.. aaaa..
ilyen memoriat senki nem fog cl5-ben hasznalni.. itt indul a dolog.. kell egy alacsony feszes cl4 es teszt, egy normal feszes cl4-es teszt, es egy magas feszes cl3 teszt..
ez az a harom beallitas, amivel az emberek hasznaljak (legalabbis igy kellene) a rendszeruket.. ez a tesz nalam sehol sincsi965 ala meg tok felesleges ilyen aru ramokat venni.. nem veletlenul vett aza valaki allendale-t es i965-ot..
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Egy figyelemremelto teszt a memoriak felsoosztalyanak 4 kepviselojevel![link]
[Szerkesztve] -
válasz
Dobimaster #930 üzenetére
Igen, ezután feltolod az FSB-t, és megy vele a RAM órajele is. Nem ismerem az alaplapod beállításait, de, ha nem aránypárokat találsz, akkor az DDR533-as opciót kell választanod a RAM-nál, úgy lesz 1:1-ben.
Azért, mert a RAM-od 667-es, attól még azt is az alaplap hajtja. 1066-os is lehetne, alapból akkor is 533-on futna.
[Szerkesztve] -
válasz
Dobimaster #928 üzenetére
FSB/RAM aránytól függ. 1:1-ben értelemszerűen 800-on fognak menni a memók - leaglábbis megkísérlik.
[Szerkesztve] -
Dobimaster
tag
nah elmondom mit nem értek (lehet én vok a hülye
)
adot egy e6400 (266fsb x 8)
és egy 667es ram
nah hogyha én ezt felhuzom winben 400 fsbre akkor a ramot menyire fogja felhuzni?? -
westlake
félisten
válasz
Dobimaster #925 üzenetére
minden lapnal alabol 1:1 az fsb:ram.. akkor tuningolj igy..
-
válasz
Dobimaster #925 üzenetére
Ezt csak én nem értem?
-
westlake
félisten
válasz
Dobimaster #923 üzenetére
asszinkron beallitasnal is novekszik a ddr mhz az fsb novelesere..
-
Overlocker
veterán
hazaugrottam , az enyém mind 6MD22-es..
-
air
nagyúr
Westlake, #Gab_!
Bocsi, de nektek miből van ennyi lóvétok, hogy igy tudjátok vásárolgatni ezeket a méregdrága cuccokat?És mit melóztok, ami mellett ennyire ráértek??
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Dobimaster #910 üzenetére
windows alol lehet fsb-t emelni es azzal tuningolodik a ram is..
-
válasz
Dobimaster #910 üzenetére
MemSet-et nézted már? Bár nem pont erre... [link]
[Szerkesztve] -
Dobimaster
tag
hy
lene egy kréédsem
van oylan program amivel ddr2-es ramokat lehet tuningolni (mhz) windowson kerezstül
vagy ezt csak biosban tudom megtenni -
Cefa
senior tag
Sziasztok!
bocs ha hülyét kérdezek de van egy asusp5vdc-xLapom ami ddr2-t támogat
533 ast ez van rá írva.
ettől függetlenül ugye tudom én használni 667 es ramokkal is.
gondolom úgy van mind a ddr1 nél hogy attól mert 333 as volt a lam még 400 ast meg 500 ast is megevett.
köszönöm előre is. -
Joe215
aktív tag
Lenne egy kérdésem.
Milyen Mhz -en kellene járatnom a procit, hogy 1:1 -ben hajtsa meg a memokat 667 Mhz -en.
Proci: D805 2.66 Ghz
Mem: Samu DDR2 667 Mhz
Ha láma a kérdés azért ne egyetek meg. -
westlake
félisten
ez megint legenda, vagy pedig a ''csodas'' komboval ertek el: i965_allendale_asszinkron_nem gyari szorzo
.. aztan lehet, hogy tevedek.. de az biztos, hogy en mar inkabb szeretem elore tisztazni ezeket a dolgokat az esetleges kesobbi konfliktusok elkerulese vegett..
mint tudjuk, i975_conroe_szinkron_gyari szorzo rohadtul nem ugyanaz, mint az i965_allendale_asszinkron_nem gyari szorzo..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
az, hogy csak ket esetben szabad 1000-es ramot venni.. ha cl5-os, de jobb, vagy ha valami nagyon akcios (mint pl az en ramom is)
tesztelni meg nem teszteltem, de jo vetel lehet? ara?
mod: most pl. egy 800-as bpk kit-el szemezek.. 200$-ert meg a hulyenek is megeri.. hatmeg nekem
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest