- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Apple asztali gépek
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacee83
tag
válasz
CPT.Pirk #4728 üzenetére
Táp Colorsit 450W (azonos márkájú házzal), OP: XPSP2. Config Asrock Dual vsta 775, P4, 3GHz, 2*512MB DDR2 667,
A CCC-n hol tudom megnézni a hőmérsékletet? A Drivereket a következöképpen váltottam: nVidia forceware leszedés (GF2MX400) volt benne előzőleg. Az alaplap egyébként Hibrid AGP + PCI-E is van benne. Aztán felraktam a gyárit és miután szembesültem a fekete háromszögekkel felraktam a 7.11 catalystot. Az ATI tools el sem indul. (Az eljárás belépési pontja nem található (psapi.dll) üzenetet ir ki. A linkelt dolgot most próbálom ki:-) -
Drac0
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #4666 üzenetére
köszi, megnézem bár ez se mondja meg nekem 100%-osan, hogy a kártyával van a bibi. tápteszt is akad?
a recovery eddig nekem inkább jót tett (régebben is ati radeonom volt) ha fagyott a grafika nem halt meg feltétlen a progi, vissza lehetett "menni" bele. de próbáltam már kikapcsolva is, sőt CCC telepítése nélkül is. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #4565 üzenetére
Már linkeltem eredményeket, A64 2700MHz és X2 2800MHz között mindössze a CPU Score volt a difi, 5-600 pont.
Játékokban meg absz. semmi különbséget nem érzékeltem, pedig UT3 demóban a fizika is maxon volt, meg emlékeim szerint Krájziszban is.Szerk.: Hány fps-hez jött +40-80? Egyébként honnan tudod hogy nem dobott volna +3-400MHz CPU még 20-30 fps-t? Akkor meg szintén nem számottevő a különbség.
Mit lehet azon elrontani, egy kattintásnál mire kéne figyelni?
Azonos volt a két rendszer software oldalról, csak egy NOD32 futott, azt lusta voltam uninstallálni hogy egyáltalán ne szóljon bele az eredményekbe.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #4526 üzenetére
Mi az hogy semmi értelme? Hány 939 legenda születik még? Azért 3-3.2GHz-es X2-nek a DDR400 édeskevés lenne, kb. 2200-2400MHz-ig elég a sima CL2.5-es. Olyan CL2.5-es DDR600-at ami valóban felveszi a versenyt CL3-as 800-assal vagy CL4-es 1066-ossal meg horror áron sem kapsz.
Kicsit olcsóbb? Pont feleannyi, az nem kis különbség, 5k alatt DDR2-ből 1GB-ot kapsz. -
Kange
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #4516 üzenetére
Nem értek egyet Veled...
5 éve megvan a gépem, most fejlesztettem előszőr, kicseréltem a vidkártyát. Eddig soha semmi bajom sem volt semmivel. A táppal sincs semmi bajom.
Tudom, hogy púp az AGP kártya, de ezt most megvettem 20k-t, s sztem senki sem rak össze PCI-e -s gépet ennyiből...
-
kovy79
őstag
-
exebin
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #4381 üzenetére
ha lejjebb olvastál volna kicsit akkor tudnál miböl kiindulni.de leírom mégeccer
sziasztok.nekem a következő lenne a problémám
most fejlesztettem fel a gépemet.
igy a mostani konfigom ilyen
intel dual core 3 ghz
2x 1 giga kingston ram
asrock 775i65G
xp sp2
és hát az ominozus rx 2600 pro T2D256Z agp-s csatolófelülettel
felraktam hozzá a drivert(itt az installnál már nyivákolt a vinfos h nem ment át a kompatibilitási teszten)
nézem a dobozát látom h designed for vista
zsír mondom ebböl csak nem lesz olyan nagy baki
de lett.
bioshock még faszán elfut ámde
crysis már szaggat a reklámoknál
stalker meg játékindítás után ugy kilép h ujra akar indulni a gépem és jön a kékhalál a következö fájlt kifogásolva
ati3duag.dll
nem lehet ezt valahogy kiküszöbölni?
semmi kedvem és szükségem nincs egy vista-raez volt az elsö postom amire senki egy petákot se válaszolt
-
Sti06
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #4144 üzenetére
Nem emléxem pontosan, de először valami memória címre hivatkozott, aztán meg a VPU "felajánlotta" a restartot az új beállítások használatához.
Jah, azt nem is írtam, hogy mielőtt kikapcsoltam volna a VPU-t, a monitor kikapcsolt, és kiírta hogy no signal, majd 2-3 perc után visszakapcsolt, és utána dobott ki a desktopra a hibaüzivel. -
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #4089 üzenetére
Üdv!
Érdekes módon a Riva 2.06 is jó tuningra, fura, hogy az Everest nem veszi észre a magasabb órajeleket és a 3DM06 System infójánál is az alap órajelek vannak, de a 3D alkalmazásokban simán a megemelt órajelekkel fut a rendszer, a Riva monitor természetesen ezeket mutatja.
Egy nagy bajom van, hogy nem tudok korrekt módon tesztelni. Az Nvidiánál profin működő ATiTool semmit nem ér, a 0.27 béta verziót le is töröltem a térképről.Csak valamilyen alkalmazással lehet tesztelni, ami eléggé vesződséges.
Lassan jön a vmod és nincs egy rendes tesztprogram. -
-
barnam_
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #4015 üzenetére
Emlékeim szerint a 60% csak a biosban volt, amúgy végig maxon ment.
A biosba beírtam a saját 2D/3D órajeleket, és hogy ?%-on menjen a venti, de nem változott a ventillátor fordulatszáma. A VF600 nem volt halk 12V-on, de nem is volt nagyon hangos, és becsületére váljék, hogy 1.82V-on se engedte 70°C fölé a 7300GT-t -
TasiA
senior tag
válasz
CPT.Pirk #3699 üzenetére
Hát na kb így frankó! A kolega szépen leírta.
8600Gt és 2600XT ~ egyforma telejsítmény, de 8600GT KICSIT jobban bírja az élsímítást, amit "régebbi" illetve nem a legdurvább gépigényű gamékkal tudsz élvezni, de ott jól teljesít az XT-is. Ahol meg már karcsú az XT, oda a GT hangyafasznyi előnye sem elég az élsímításhoz.Viszont DX10, illetve a jövendőbeli gamék jobban kedveznek az XT-nek. Az 1950 az meg veri mind a kettőt, de csak DX9-ben tud virítani. Remélem nem írtam hülyeségeket!
Viszont 2600XT vs 1950 akármi között csak az ár a lényeg.XT-már van újonan 23-ért 1 év garival, 1950 meg minimum 30-35ezer, vagy használtan. -
hoffman_
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #3699 üzenetére
Köszönöm
Bár a DX10 annyira nem izgatja a fantáziám és tekintve hogy az én mostani karimon is akadni fognak a valódi DX10es gameek...ez nem szempont
De a HD2600xt vonzott engem is a legjobban
thx mégegyszer a véleménytés sorry hogy miattam 9x kellett leírnod
ha a 3 kari nevére rákeresel, találsz sokkal részletesebb összehasonlításokat is
Azért a korlátaim nem itt vannak....ennél kicsit mélyrehatóbb agyalásokon,vizsgálatokon vagyok túl
-
Buldex
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #3600 üzenetére
Van, amikor a lehető legegyszerűbb megoldás a legjobb. ;)
Egy barátom lemezcsíkból hajlított egy kis tartót és odacsavarozta a 8 centis ventit a ház pereméhez. Így pont a videokártya élére fújta a levegőt, ami egészen hatékonyan hűtötte a memóriákat mindkét oldalon. Persze le volt szerelve az oldallap. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #3417 üzenetére
Mivel mérte hogy mennyi VRAM volt használatban? Ill. azt honnan tudja, hogy ami a VRAM-ban volt, az mind kell, és nem csak elfelejt takaírtani maga utána a program? (ahogy a rendszermemóriát tekintve maga a Windows is elég trehány)
Ilyen kijelentést csak azután lehet tenni szerintem, hogy két VGA-val tesztel, amik teljesen egyformák, eltekintve a RAM-tól. (256-512) -
válasz
CPT.Pirk #3346 üzenetére
Hát... nem tudom, hogy olvatad és a hsz-emet, de odabiggyesztettem, hogy meg vagyok elégedve. Én alapból nem értem az 1600-as őrületet, mert egy 17 collos monitoron marhára nem látni nagyon a különbséget 1280-hoz képest, így én 1024 és 1280-ban játszok. Élsimítás, meg ilyesmit pedig akkor teszek fel, ha viszi. Ha nem, akkor nem, nem halok bele
-
-
Bernyó84
aktív tag
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #2961 üzenetére
Elfelejtettem hogy a tied 939-es. Nekem 1.45V core meg 2.55V VDDA kellett. (azt hiszem I/O feszültségnek hívták mikor még újdonság volt a dualfeszültség CPU-knál)
Kb. 2400-ig bírják a RAM-ok 11-es osztóval, ugye? A következő lépcső a 14, az tényleg sok kicsit, viszont ha menne legalább 2700-at, akkor alacsony késleltetéssel (CL2.5) talán ellensúlyozni lehetne a kisebb sávszélességet, mondjuk szerintem nem ártana a dualchannel, akármit írnak is a RAM-os topik első hsz-ében... -
barnam_
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #2870 üzenetére
A Z-Tweaked 158.19-re gondolsz? Ott nem az NV tehet róla, mert az egy moddolt driver.
#2872: A logoutos tesztemben szereplő játékok nagyrésze nV logóval indít... a COH-on viszont röhögtem, mert az Nv-s, de a 2600XT-n sokkal jobban megyHiába csinál az ATi újításokat, meg a jövőre tervez, ha minden játék nV logóval indul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest