- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolee11
senior tag
és az tuti, hogy van benne önvédelem? az ok h van benne egy szenzor, de le is kapcsolja a vga-t, ha az túlmelegszik? viszont a win hajlamos restartolni, ha a kártya "mókázni" kezd.
annó a 6600-as is elméletileg lassította magát ha elérte a 127 fokot a GPU, ez mégsem működött, csak elkezdett szétesni a kép majd fagyott a kártya a túlmelegedéstől, mert leállt rajta a venti. -
Zolee11
senior tag
nem az OS hibája? így is lehet fogalmazni, de ha 64 bites a processzor akkor 64 bitesben is tud címezni, és ekkor már a 32 bites OS hibája
azt viszont nem tudtam, hogy amit az OS lefoglal (2 GB) az teljesen tiltott a processzeknek, és ezáltal jön létre a 2 GB-os korlát, így már értem Captön Pörk hozzászólását
mindig tanul az ember valamit. ha vistat tolok egyszer akkor az tuti 64 bites lesz. -
fagy53
nagyúr
Megfigyeltem egy-két játéknál, vagy tesztnél, hogy a 2600-as 256MB felett egyértelműen a RAM-ból használ, de az alap 256MB miért kell a 2GB RAM-ba beleszámolni?
Minden alkalmazásnál adott, hogy a proci mennyi átmeneti tárolót használ a számításokhoz, a játékokra is igaz ez azzal kibővítve, hogy a VGA felhasználhatja a RAM egy bizonyos területét, mint vmem kiterjesztést. Amikor a 256MB elfogy ezt meg is teszi, mert a CoD4 440MB vmem használatánál a RAM használat majd 200MB-tal megemelkedett.
A PCI-E-nél mennyi lehet ez a lefoglalt terület a RAM-nál, ill. be lehet-e ezt állítani valahol?Hoppá, ez éppen a 4000. hsz!
-
tzsolesz
nagyúr
Igen, lehet én nézem ritkán az árakat, vagy nem tudom, de ilyen szintű árzuhanást nem igen láttam mostanában. Vagy nagyon nagy durranás várható a piacon az új karik megjelenésével, vagy nem tudom mi lehet még. Olyan szinten elértéktelenedett a 88 széria a gf-nál, vagy a 3870-es, hogy csóró kis falusi gyereknek meg sem kottyan megvásárolni ezt a highend VGA-t, kinevetve ezzel a valamivel tehetősebbeket, vagy azokat akik gyűjtötték rá a lóvit, akik megvették nem olyan rég a duplájáért (meg többért).
De azért ez nekem tetszik(még ha nem olyan új ez már, 30K környékén csúcskarikat venni, ez nekem tetszik.
-
tzsolesz
nagyúr
Azt teszem. 1-2 hét és kinnt lesz a 4000-es széria, ez a robbanás már várható.
Szerinted mennyire nyomja le az új generáció a régiek árát.
A HD 3870 már most 30K felé mozog. lenyomja 20K környékére egy hónapon belül?A HD 3870-ért érdemes lenne már annyit kiadni mi?
Hogy fogják a fogukat szívni azok, akik kb 2 3 hónapja vettek ilyet.
-
tzsolesz
nagyúr
Tudom, tudom, de mondom a 2600XT felülmúlta a várakozásaimat.
A 9600GT az általam eddig látott tesztekben agyonütötte a HD3870-et is az esetek 90%-ban.
Nem tudom a 4000-es széria mit fog hozni, de ezen az 5 sőtt a 6000-es széria sem fog változtatni semmit (persze nem vagyok én jósnő
). Az NV-ának készítik a játékokat, és az ATI új technológiáit figyelmen kívül hagyják. Amíg ezt az ATI hagyja, addig nem lesz változás.
A 2600XT jó vásár volt akkor is ha 24K volt, mivel mindennel tudok játszani, amivel csak akarok, egy kis komprumisszummal.
Amúgy a véleményem miatt meg lehet kövezni, de sajnos ez látszik.
Régen jobban szerettem az NV-át. Az első gépemben Mx440 64Mb-os volt. Az volt a csúcs számomra. Azután megvettem az FX5200-at, majd a 5700 -at. Na akkor nekem volt a környéken a legjobb videókarim. A radeon 9550-el kezdtem az ATI, és azóta szívügyem lett ez a drága, annyira megszerettem hogy még azóta is megvan az egyik gépemben. 100%-os túlhajtással használom már 2 éve.
Nem szeretnék elfordulni ettől a jólbevált ATT-től sem, meg a TV-n nyújtotta lehetőségektől sem. Szerintem jobb vele videót nézni is (ATI vs. GF), szebbek a színei is számomra, élesebb a kép is. -
Acta@
csendes tag
3700+ Sandi húzással úgy vettem észre, 2,8 kb tényleg elég, onnantól 3Ghz-ig már nem dobott lényegesen többet a 3D, de ez abszulút rendszerfüggő. Igaz, hogy 2magos kell ahoz hogy tutira kihozd belőle a max-ot de egy erős egymagos rendszert csak emiatt nem kell feltétlen cserélni, max húzni kicsit.
szerk.: persze ha a videokarit is húzod, akkor már kell a 2 mag
-
fagy53
nagyúr
Sajnos az A64 3800+ és az X2 3800+ AGP-s konfigban van, így a 2600-at sehogyan nem tudom beletenni.
Annakidején a két poci cseréjénél a szénné húzott, 500@760MHz, 76GS-szel szinte semmi különbséget nem tapasztaltam a játékokban, csak a 3DM06 adott több pontot, különösen a procira. Meg persze a Lost Pl cave tesztje.
A 76GS ezen az órajelen a mai játékokban kb 30-40%-kal gyengébb mint az XT, de a régieknél 10%-ra is csökkenhet a különbség.
A konfig és VGA különbségek áthidalására, a SuperPi-tkezdtem el bevetni és valóban közös nevezőre lehet hozni a különböző procikat a segítségével.
Az E2160 1.6GHz órajel felett gyakorlatilag kihajtja az XT-t, és az 1M SPi érték megegyezik az X2 2.4GHz-es SPi értékével. Szerintem az átlagos játékokban a sima A64 2.6GHz környékén teljesen megegyezően bánik a 2600-al, mint az X2 2.4GHz-en.
A rátartás miatt írtam 2.8GHz-et az A64 egymagosra, és ez nem rosszabb mint az E2160 2GHz-en.
A 96GT-t viszont nem ajánlom az egymagos A64-gyel 3GHz alatt használni. -
BabLeWeS
csendes tag
mármint mire gondolsz??
amig nem volt net semmi baja nem volt a gépnek csak utánna mivel a trójai megkóstolta az alaplapot és végűl is az halt meg... de most h van új vinyó( a másik még 160GB PATA volt) a táp meg amúgy vagy 7 éves szal... nem bánom
de többet nem bízok a gagyi vírusirtókban,,,!!
Kaspersky internet security 8.0 4everFagy53: próbálkozz virusirtó meg tűzfal nélkűl 1 hónapig letöltéssel járatni a gépet és talán az segíthet a problémádok ( haveom szerint )
-
BabLeWeS
csendes tag
figyeljetek már lécci
!!
utánna néztem hogy az én gigabyte radon-om azt március eljén 27.940HUF ér vettem...
na most a shappire hd3850 18-19e 2600xt meg 15e-ért van... most a giga ilyen jó vagy a shappire ilyen szar?? szerinetetek?? mármint az árban és a teljesítményben....?? -
Gyuri27
félisten
Kinek a pap, kinek a paplan. Én a krizissel nem játszottam, nem játszom és nem fogok játszani. Ha ingyé lenne vagy fizetnének érte sem.
Egyrészt mert nem, másrészt meg egy összetákolt optimalizálatlan valami.VaniliásRönk: csak nem gondolod, hogy nv-s karit veszek? Volt az is hosszú időn keresztül, de 1 elmult, 2 támogatom a céget.
fagy53: a dx 10.1-t nem emlegettem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Gyuri27
félisten
Na! Az íróniának is van határa. De szerintem 10% nem számit. Föleg ha megnézzük milyen előnyökkel bír a 3650. Nekem ezek legalábbis fontosak.
VaniliásRönk: a kölök gépében volt egy 2600xt agp. Csere után jobbnak láttam a 3650-t. már mondtam miért. Így azt vettem, nem 2600 xt-t. Ennyi.
-
tzsolesz
nagyúr
Nehogy félreérts, mert amúgy a játék jó.
Amúgy 2009 ben adnak már ki erre a karira való játékot, vagy csak 2010-ben lesz meg az áttörés, amikor eljön az az idő, hogy az ati-nak kedvez. Az a baj addigra elavul ez a kari. Éppen ezért szemezgetek én is egy jó kis 96gt-vel. De ez már nem ide való, bocs.
-
fagy53
nagyúr
Itt nem szimpátiáról volt szó, hanem tesztalanyról, arra pedig szerintem kitűnő.Én játszani nem tudok vele, a Richard Burns Rally az egyetem az NFSPS meg az óvoda.
Az általad oly kedvelt Flatout 2 is jobb nála, néha még a grafikája is jobban tetszik, ha a korát is beleszámítom!
-
fagy53
nagyúr
Na ugye Te is tapasztaltad, hogy az NFSPS gyönyörű egyenes vonalat csinál az idő függvényében a CPU használatnál!
A MOHA dettó!
tzsolesz: a CPU annyira dolgozik, hogy a VGA-k közötti kis különbség nem érezhető meg az FPS-ekben. A CPU limit közeli helyzetben, a VGA tuning kis változást jelent csak, a játékban. Ez kicsit bővebben a mondat második feléről.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
fagy53
nagyúr
Nekem is mosott színeknek tűntek a 2600-on, de ezen még én sem néztem!
[Btzsolesz:][/B] a Lost Pl-t nagyon az nV-re írták, emlékszem ott bukott először nagyot a 2900-al az ATi. Azóta sokat javítottak a driver-ben, én XP-n néztem és nincs szégyenkeznivalója a 2600-nak, de ez egyike annak a pár játéknak ahol nem lehet max-on nyomulni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
Mint már többször írtam, 2700-on ment a 3000+-om, X2-vel semmi sem gyorsult, a 3DMarkok adnak +500 pontot, ennyi. Ebből kiindulva egy 2400MHz-es procival sem lehetnek gondok.
#9432 joi29: Az 1080p-s HD WMV-ket még a 2GHz-es 754-es Sempronom is elviszi, szóval megkockáztatom, hogy egy nagyobb Athlon elboldogul HD-gyorsítás nélkül is, de mint gondolom feltűnt, egy HD-gyorsításra képes VGA topikjában vagyunk, ami akár egy NetBurst cerka mellett is lejátszik bármit...
-
barnam_
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
És mégis milyen érdekes, hogy az ATi mennyire észrevétlenül küzdi le ezt a nehézséget! Már írtam róla, hogy nem a Crysis az amelyiknél a vizsgálódást érdemes megejteni, mert azokon a beállításokon, ahol 300MB fölé tornászom a vmemhasználatot, a 2600-al játszhatatlan az egész. Megfigyelhető azonban, hogy a kevésbé gépigényes, de nagy textúrázási méretet lehetővé tevő játékok, CoD4, COH mennyire érzéketlenek pl a 460MB vmem használatra akkor, amikor a VGA memóriája 256MB! Az FPS-ben mérhető különbség 10% alatti....
Ezt egyedül a rendszermemória érzi meg, a valamit valamiért elv alapján..
-
-
tzsolesz
nagyúr
Meg javíthat is még.
Amióta (tegnap óta) megvan a E4500 (2.7-en hajtom egyenlőre) minden game simán megy vele. Crysis is jó lett mostmár, ugyan fps-eket még nem néztem, de hogy nem olyan mint a másik prockóval az fix.
gbors: örülök hogy még mindíg érdekelnek ezek a kis karik, ez azt mutatja hogy pártatlan vagy, és mindig a pénztárcád nagysága és az elvárásaid közös halmazában lévő kártyát veszed meg.
Na ezt jól megmondtam.
-
fagy53
nagyúr
"igyekszik az ATI-t kiszorítani a játékok fejlesztéséből, ahol teheti"
És vannak sajnos olyanok is, akik ezt ha picivel is , de finanszírozzák.Gyuri27: a pénz tényleg nem minden, de ebben az esetben döntő, hiszen itt minden akörül forog. Az AMD-ATi besétált egy csapdába, azt hitte a DX10-é a jövő és az ennek megfelelő szabvány szerint tervezte a VGA-kat, korrekt módon.Mivel a játékok mind a mai napig nem ebben a szellemben íródnak, vesztett. Kiváncsi vagyok meddig húzza még.
Két gyenge lábon áll az AMD, de meddig? -
tzsolesz
nagyúr
Értem, ezt át kell gondolnom mindenképpen. Amúgy van lehetőség CPU feszültség állítására is. Jó kis lapom van most, jó nem nagy durranás de jó. Lehet benne tuningolni is. Támogatja már a 45nm-es CPU-kat is.13333 FSB, 3 fázisú tápellátás, stb...
Addig is köszi, úgy néz ki nem merek használtan venni procit, ki tudja mi? De annyira csábít, azért csak egy E6600-as a fenébe is.
De az is lehet hogy várok egy kicsit, hátha lesz mostanában egy kis árcsökkenés.
Na most mennem kell, van egy kis melóm. Sziasztok. És még egyszer köszi.
-
sereeff
aktív tag
Hali! Köszi a tegnapi válaszokat, s akkor az itthon levő cuccokból a következőt készülök összerakni! : Gigbyte 8i865 alaplap, e2140 processzor, 2 gb ram (kingmax dual) Sapphire 2600xt AGP ez már a kártyához, ahogy itt kivettem jobb lesz mint a jelenlegi P4 3.00 ghz prescott! Ha van vélemény tanács akkor várom! :-) Szép napot mindenkinek!
-
-
fagy53
nagyúr
Nézd meg ezt a tesztet ebben elpáholja a 2600XT a 7950GT-t.
-
na b****a meg, addig nézegettem az FPS-eket az Oblivionban, amíg elkezdtem vele játszani. most meg nem bírom abbahagyni
wwenigma: értem, de nekem ez is túl sok effort, és nincs másodlagos VGA-m (ill. ha lenne, akkor sem szeretnék 3 windows-hoz drivert levenni / feltenni)
raziel: AA nélkül észrevehetően, AA-val sokkal. -
wwenigma
Jómunkásember
Nem sok ido a posta hozza-viszi, addig meg a jo öreg S3 Virge szolgal.
Annyi a lényeg, külsérelmi nyom ne legyen, igy nem b@szol ki se magaddal, se a bolttal. A gyárban meg ugyis kap egy szep uj IC-t es megy uj ESD zacsiban a piacra vissza.
Akik furcsa dolgokkal kuzdenek 8.3-as Catalysttal, vagy a 8.2-est rakjak vissza , vagy a 8.4-et varjak meg, sajnos ez kicsit bugzik.
-
Lacpas
csendes tag
Lacpas: itt az előbb egy hasonlóan mágikus hibára bevált a Catalyst AI kikapcsolása, próbáld meg Te is.
Nah kikapcsoltam a Catalyst A.I-t. Megint kiprobaltam a cod4 sp reszenek a kerdeses mapjat es ismet abban a pillanatban indul ujra, elotte tokeletesen megy minden.
Felfigyeltem azonban egy pillanatig bevillano uzenetre, nyomtam egy print screent, kimentettem, mikor visszamentem a jatekba ujraindult a gep.
Az uzenet igy szolt:
http://kepfeltoltes.hu/view/080327/782659303untitled_www.kepfeltoltes.hu_.jpgNemtudom mi segithetne? nem emlekszem h alitottam volna valamit a catalyiston, lehet elallitodott valami. Nemtudom mi oldhatna meg a problemat? Esetleg egy drivercsere?
-
tzsolesz
nagyúr
Most már tuti hogy a kártyának semmi baja, alapórajelen tökéletsen megy a pro street 1280x1024, jó néha kicsit beszaggat, de egy kör alatt egyszer de azt is nehéz észrevenni. Biztos mással van néha baj. Az a baj hogy túl sok beépülő modult raktam már eddig föl(ATT, Rivatuner, ATi Tools, AMD GPU Clock Tools, Fram FPS mérő), de nem tudom, hogy százszázalékosan el lettek-e távolítva, majd csinálok egy kis takarítást a sok barmolás után.
Meg ugye először feltettem a 8.3 catlistot driverestől, utána leszedtem, aztán fölraktam az eredetit, majd újra le, és vissza a 8.3-at driverestől, ccc-től.
Szerintem csak a pro street-et nem szereti valami miatt húzva, mert a többi játéknál nem volt ilyen zűr. Mármint nagy feketeség stb...reset.
Megnézem azt a szőrös fánk-ot este magamnak. -
tzsolesz
nagyúr
Nem szokásom amúgy a tuningolás, csak egy kis plusszt akartam kicsikarni belőle. Gyönyörű szépen bírta amúgy a 850/850-et eddig, csak azt nem tudom most miől nem, de lehet hogy más miatt megy el a kép, és se kép se hang, illetve a hang az úgy marad, berreg azt csá, úgy kell mindíg kiresetelnem a vasat.
Mondjuk itt egy csomó ember azt mondta hogy simán 1 Ghz-en mennek nekik a ramok. ez érdekes, azért nem? Az elején valahogy nekem is ment még 900Mhz-en, jó nem hosszú ideig, csak kiváncsiskodtam, lehet már valami tönkrement rajta? Vagy lehet hogy nem most nem is VGA szarakodik, hanem valami más beállítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest