- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
Aktív témák
-
danilla
őstag
válasz
BloodyEddie #43886 üzenetére
Kíváncsi leszek a 40nm-es karikra majd.
-
dangerzone
addikt
válasz
BloodyEddie #43886 üzenetére
Na hát én most vesztettem el a fonalat emiatt a hülye nevezések miatt...Az nvidiánál meg pláne..
-
oliba
őstag
válasz
BloodyEddie #43836 üzenetére
Nekem egyik játékkal sincs bajom, csak a GRID-del. Left 4 Dead-be 60FPS alatt nem látom az értéket, de GRID...
-
Tigi
őstag
válasz
BloodyEddie #43780 üzenetére
dangerzone, BloodyEddie
Nektek is köszi a választ.
A kártya kb 3 hónapos, de ma kerül rá egy S1 ventivel együtt és akkor meglátjuk.
Mondjuk tegnap mondta haver, hogy mikor lekapcsol a gép és megnézi kézzel, hogy milyen meleg a kari akkor megégeti a kezét. -
oliba
őstag
válasz
BloodyEddie #43807 üzenetére
Hát igazából valami infó kellene, ami működőképes a feszt emelésére
800-900mhz-en eléggé meglódulna a kari
Grafitozás, ATT-ben való feszállítás eddig nem jött be nagyon
-
dangerzone
addikt
válasz
BloodyEddie #43788 üzenetére
Választ is kaptál rá
-
Speed®
titán
válasz
BloodyEddie #43784 üzenetére
Örülj neki, hogy nem füstölt el a venti motorja..ezt nem szabad csinálni! Sőt, egyáltalán, porszívóval a gépben matatni..statikusságról gondolom hallottál már.
Nemhiába szokták sűrített levegővel vagy kompival kifújni, bár utóbbi is necces, ha nincs lecsapószelep és beköpi kondenzvízzel aztán júzerünk feszt nyom rá ;)Idle 82°C nem biztos, hogy a retek miatt van, a sz@r ventivezérlés is lehet az oka.
De valóban, érdemes lenne egy kis Rivával monitorozott 3Dt futtatni, aztán kiderül. -
dangerzone
addikt
válasz
BloodyEddie #43784 üzenetére
NYUGODJÁL MÁR MEG!!!....
A csávó nem mondta, hogy mióta van meg a kártya.....
Képzeld, nekem a ref hűtős sapphire kártyám csinált ilyeneket, mert túlmelegedett. És nem volt eltömődve. Miután a ventit 100%-ra felcsavartam, megoldódott a probléma. Csak az hgangos volt, ezért hűtést cseréltem rajta, azóta jó minden. ^^
( Egyébként nemtom miért nekem pampogsz, mikor én is a túlmelegedést írtam. Inkább porszívóznál ki a lakásban 3 naponta az idegbetegség helyett, aztán nem lennének gondjaid :/)
-
válasz
BloodyEddie #43780 üzenetére
Nem is mondtam a tápcserét.
Ennyire meg sztem nem lehet poros, bár nem kizárt,de ez csak magánvélemény.
A venti meg nálam már több gépnél is működött, ezzel kizárva a más hibát.BloodyEddie: Mindenki segíteni próbál, Te is leírtad, meg mi is amit meglehet próbálni.
szerk: "mod.: bocs h kiakadtam, de túlmelegedési problémákra winreinstall javaslatot olvasni már sok volt nekem"
Én a fagyásra írtam. -
Monolith
tag
válasz
BloodyEddie #43645 üzenetére
Köszi a megerősítést
Amúgy szerintetek elbírja a hűtő passzívan is 4850et, esetleg nem is érdemes kipróbálni?
-
nbl2
senior tag
válasz
BloodyEddie #43645 üzenetére
Vannak olyan kártyák ahhol gyárilag sincs rajta venti mivel passziv hűtés van rajta!
-
danilla
őstag
válasz
BloodyEddie #43556 üzenetére
Nekem is Sapphire-om van (az kék átdolgozott nyákos, sajna nem tuningos darab).
Ha az autotunélval keresem a maxot, akkor nekem 690/1138-ra állítja, de így iszonyatosan hibázik mind játékba mind 3dmarkba mind win alatt. Olyan kockás lesz a kép win alatt, játékban meg furik a texturák. Nekem 700/1083-on még stabil, tesztek alatt. De játék alatt már nemHa neked is ilyen kártyád van, nem tudsz mit tenni, nem túl tuningosak
z0lcs1: Nem hülyéztelek le... továbbá ... no comment
-
z0lcs1
csendes tag
válasz
BloodyEddie #43559 üzenetére
háde én is ezt mondom neki....de mind1
"GPU-z az épp maximális órajelet mutatja"
ez idézet volt danillától csak lemaradt.... :S -
sgteam
aktív tag
válasz
BloodyEddie #43556 üzenetére
játékokban teszteld!!!
3dmark vantageban nekem is bírt a karim 815/1010-et de játékokban csak 800/960 a stabil igaz az ennyim 4870 és nem 50 de a lényeg, hogy gameban teszteld
-
cellpeti
nagyúr
válasz
BloodyEddie #43545 üzenetére
de abba én nem találtam,hogy adott hőfokhoz,mennyire tekerjen a venti
-
Rayyy
senior tag
válasz
BloodyEddie #43527 üzenetére
Szóval azt mondod, hogy a Sapphire 4850 egy másik hűtéssel már jól viselkedik? Én nem tudom, hogy kell azt rárakni
-
rup1u5
nagyúr
válasz
BloodyEddie #43530 üzenetére
690/1083
én rivatunert használom ventivezérlésre, CCC-t meg tuningra. CCC-ben akár kézzel is kisakkozhatod a számodra ideális tuningot. én rá szoktam hagyni az autó-ra. olyan egetverő különbség ugy sincs fps-ben. valamiért a rivával nem ment a tuning de már nem emlékszem mi volt az oka. most már egy újabb van fönt. lehet hogy azzal is meg kéne próbálnom. -
rup1u5
nagyúr
válasz
BloodyEddie #43527 üzenetére
voltmod alatt természetesen a bios voltmodot értem. videókártyán csak igy érdemes gpu feszt emelni. forrasztgatást én sem szeretem.
a CCC-s auto tune teljesen biztonságos. autómatán állítja be a még stabil frekiket. nem húzza az egekig és nem is tudna megdögleni a gpu, hiszen nem kap több feszt.
ez nem hasonlítható a mindenféle cpu tuning progikhoz. cpu-t csak is biosból húzunk!
de az más tészta. -
rup1u5
nagyúr
válasz
BloodyEddie #43521 üzenetére
voltmod = fesz emelés
én CCC-vel tuningolok, auto tune-t nyomok neki és kész. -
twine
veterán
válasz
BloodyEddie #43484 üzenetére
Gratula a hűtéshez.....
Én ezt mondom folyton mindenkinek....venni kell egy jó hűtést, felpattintani fél óra alatt, és megvan az öröm....Csendes lesz és hűvös....persze mások vagyunk,,van aki szeret napokat pöcsölni a beállitásokkal, meg Biost átirni,,meg szenvedni,,meg nem jó, meg segitsetek,mert csak 3d-ben jók az órajelek stb...
Viszont a tuningnak nem sok értelmét látom már ezeknél a kártyáknál...(persze ha valaki benchmark örült jól jöhet) mivel én ugy vettem észre ha egy játék mondjuk tud 25Fps-t X beállitáson, akkor tuningal sem fog35-45Fps-t produkálni...2-3 fps pluszért meg minek?
Ahol meg ott az 50-60 Fps ott meg megint mi értelme....
Persze ha mondtok ellenpéldát és érdemi gyorsulást a tuning következtében, akkor legalább tanulok cseppet.... -
LamaCube
addikt
válasz
BloodyEddie #41580 üzenetére
Gondolom nem 25C° volt a helyiségben
-
JColee
őstag
válasz
BloodyEddie #18483 üzenetére
ebben benne van a bios frissítés is
vettem 50ér egy 4870et de a gondom az h ha csinálok egy profilt ahogy kell nem találom a helyét
elvileg itt kéne lennie C:\Documents and Settings\USERNÉV\Local Settings\application data\ati\ace\profiles\profilnév.xml de nekem nincs olyan mappám h local settings
valakinek van ötlete? -
JColee
őstag
válasz
BloodyEddie #18473 üzenetére
-
keIdor
titán
válasz
BloodyEddie #8225 üzenetére
HIS Júli végére ígéri az IceQ-it. Ennyi lényegében...
-
luw2win
őstag
válasz
BloodyEddie #5919 üzenetére
Én ugy tuttam h alapból 1GB-os lesz
vagy nem? -
Thrawn
félisten
válasz
BloodyEddie #5919 üzenetére
Ekkora képet legközelebb linkelj.
-
cizoe
őstag
válasz
BloodyEddie #5601 üzenetére
Ő azóta rászuszakolt egy GFXcsillát a karikra.
íme
Nabázze megelözött az emlegetett..
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
BloodyEddie #5601 üzenetére
én már megoldottam azóta a dolgot két GFX Chilla-val
(persze ehhez kellett az MSI hosszú CF kábele is, mert a felső kártyán így is útban volt a bal szélső hőcső). Nekem 25 fokkal hidegebb mindkét kártya ezzel a hűtővel, mint a gyárival és sokkal halkabb is.
-
rollins
őstag
válasz
BloodyEddie #5594 üzenetére
-
cizoe
őstag
válasz
BloodyEddie #5594 üzenetére
Aztán menjen maxon állandóan. Na az sem kell...
Ezt amúgy miért kellett bolddal?
-
katt777
félisten
válasz
BloodyEddie #4759 üzenetére
Volt már, átolvastuk.
Sundesz: igen, az is.
Mindenki: a CF továbbra is lutri, szerencse kérdése, mert azonos chipsettel is egyik gyártónál visoznylag műxik, másiknál sokkal rosszabbul megy.
-
juliabrilke
veterán
válasz
BloodyEddie #4806 üzenetére
Terhelten még többet írtak rá....
Úgy emlékszem, hogy amaglassulás olyan ~120°c-nál van. De szeritnem 90°környékén nem sokan szeretik látni a kártyájukat.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Ezek szerint az X48 és a P45 is csak egy átmenet, és az X58-al lesz teljes a crossfire? Ki az aki év végéig vár erre?
-
P00By
nagyúr
válasz
Crysis-ban nagy a különbség...
-
nygma
addikt
válasz
BloodyEddie #4416 üzenetére
Így már más...
-
cizoe
őstag
válasz
BloodyEddie #4412 üzenetére
Hát hálistennek én már nem, laza egy éve léptem ki a powerpointból, addig egy 9200assal húztam. Aztán kezdtem unnni hogy lowon cs-sourceozok, és jött egy 1950xt.
Azt meg lecseréltem egy balekkal egy 88gtx-re 20k ráfizetéssel tavaly oktoberben. Szóval én is a rézkorból léptem át a hightecbe.
Most degradálom* magam egy 4850nel valszeg.
* degradálom a fenét :)
A másik meg hogy egy 25k-s 3850nel vagyegy 9600gt vel is megy 1280ban szinte minden magas képminöséggel szoval...
-
nygma
addikt
válasz
BloodyEddie #4412 üzenetére
Furcsa lesz h telepítés után nem graf butítása lesz az első lépés
Crysist leszámítva...
-
nygma
addikt
válasz
BloodyEddie #4383 üzenetére
Szvsz ezekhez a kártyákhoz illik PCI-E 2.0-ás lapot venni,hisz arra van optimalizálva...
Egy Asus P5Q Pro jó választás lehet...
-
Sundesz
addikt
válasz
BloodyEddie #4383 üzenetére
Abszolút nem sok értelme van még a PCIE 2.0-nak, legalábbis sebesség tekintetében nincs jelentősége. Szal teljesen mindegy, hogy a lapod támogatja-e, nem fogja vissza majd. Mint anno az AGP4x vs 8x.
-
Jon Mathias
senior tag
válasz
BloodyEddie #4365 üzenetére
én így is elégedett vagyok a mostanival. de még mindig (csodálom) tesóm xt-jét
-
luw2win
őstag
válasz
BloodyEddie #4318 üzenetére
Főni a levesbe
-
emmm
őstag
válasz
BloodyEddie #4276 üzenetére
Az infláció most robbant, hétfőn 99 %, hogy megint kamatot kell emeljen a jegybank.
-
raskolnikoff
őstag
válasz
BloodyEddie #3541 üzenetére
88gt szintje (3démárkok szerint, ezzel a procival), elég jó lett sztem.
-
válasz
BloodyEddie #3437 üzenetére
Vagyis 26 napos csúszás lett az. (ha azt nézzük áprilisban még váltig állították a pletykák hogy május végén jön, 29.-e körül, abból lett 17 ami 25-re csúszott; és más hírek szerint is már raktáron voltak a 4850-esek június első hetében)
-
keIdor
titán
válasz
BloodyEddie #3437 üzenetére
Szerintem a HD4870-nél csak paper launch lesz. Szerintem ugyanaz lesz, mint a 8800GT, HD3870 esetében.
-
nixx-21
őstag
válasz
BloodyEddie #3327 üzenetére
ien gyatra lenne a gyári paszta??vagy keveset raktak belőle
??
-
válasz
BloodyEddie #3327 üzenetére
Az átpasztázás elvileg garanciavesztéssel jár.
De szerinted őt ez most érdekli? Még másokat se szokott. -
Dare2Live
félisten
válasz
BloodyEddie #3283 üzenetére
Nagyjából kezd összeállni a kép. ez így k* jó vétel lesz ennyiért.
driver ügyileg még sehol se láttam rendes drivert hozzá, így mondjuka tesztek se 100%ig érvényesek.
No mind1, egyelőre nagyon tetszik, lehet 2(3)év NV tulsúly után újra főleg ATIval fogom a gépeket szerelni?
-
alien_
őstag
válasz
BloodyEddie #3275 üzenetére
Thanks
Gond lehet a gyári pasztával?
Srác újrapasztázta, és idle 79C-ról lement 55-re. -
rocket
nagyúr
válasz
BloodyEddie #2738 üzenetére
Juni 23 az tel?
Egyebkent amit a cikkben irnak egy totalis baromsag, ha nincs problema es keszen allnak a kartyak a rajtra akkor minek varnanak meg kozel 3 hetet?
+7 nap nem veszes alap esetben (9600GT is kesett nehany napot a tervezethez kepest), bar a partnereik biztos nem igy gondoljak, meg a ceg helyzete se olyan, hogy ne szamitana minden perc, mindenesetre szerencsejuk lesz addigra osszekaparhatnak par ezer 4870 kartyat is, igy azt is eltudjak rajtoltatni, paper launch nelkul, kis mennyisegben.
-
válasz
Hát érdekes, először úgy tűnt beelőzik az nvidiát, aztán az nv bebökte hogy velük egy napon akar ő is bejelenteni valamit, következő lépésben 1 nappal előretolta, most meg ahelyett hogy az AMD is előre lépett volna 1-2 napot (amit elvileg megtehetne ha már a boltok raktárait töltik fel a kártyákkal, az nv meg kitudja hol jár mennyiségileg) inkább későbbre tolja.
BloodyEddie - Amúgy én is hasonló cipőben járok, csak a 4870 eleve később jött volna 1 héttel, úgyhogy nrészemről ez a konkrét hír most nem jelent hátrányt. (már túlestem a dolgon mikor május 30 helyett júni 18 lett, aztán a +1 hét már szinte semminek se tűnt...) Sőtt, már kibékülök azzal ha 23.-án ténylegesen boltokbakerül az a fránya kártya nem csak késve bejelentik. Pedig nem a legjobb a mostani 320Mb-os GTS - Full-HD monitor párosításom -
Dare2Live
félisten
válasz
mer? eddig juni 18volt. 5nap annyira nem számít nekem ha hozza azt az ár/érték arányt amit sejtünk.
egyébként másik helyen meg azt írják, hogy OEMek felé AMD elkezdte szállítani a karikat...
-
Thrawn
félisten
válasz
BloodyEddie #2706 üzenetére
Erre alapozva mindegyik szakmai topikot szét lehet offolni, de ez nem megoldás, hogy majd úgyis el fog tűnni... Nem, nem fog eltűnni, csak zárva lesz.
Legközelebb majd a felesleges hülyeségeket, offokat fogom törölni, igaz most is úgy kezdtem csak belefáradtam a végén. -
VinoRosso
veterán
válasz
BloodyEddie #2693 üzenetére
érdekes, akik megírták azt a hírt, szerintem nem nagyon voltak felháborodva, hogy amit ide belinkeltél azt ők csinálták. Pedig a szerzői jog az övék, nem a tied.
-
Bundás22
őstag
válasz
BloodyEddie #2693 üzenetére
ősi lengyel népi mondás: nem az a mester aki letöri a gallyat hanem aki megfaragja a furulyát
ha ennyire föl vagy háborodva miért nem linkelted be te?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BloodyEddie #2617 üzenetére
az anonym info szerinti sebességgel valami nem stimmel. a 3870 x2 kb hozza a gx2 sebességét, ezek után a az 1.4 gx sebességű 4870 dupla gpus verziója nem értem hogy lesz csak 1.3 gx2. mondjuk ezt magyarázhatja driverpara vagy az a tény, h nem sikerült kihajtani a kártyát
tzsolesz: 4650 jó kérdés. én eddig egyetlen 3650 tesztet nem láttam, namármost ha szivárog info, az mindig a csúcskategóriánál kezdődik (amikor azért az emberek jórészének nem az van). várj egy picit, lesz még normális info is.
-
válasz
Nekem megfelelne ha magyarországon csak 70k lenne a 4870 már bevezetéskor.
Kár hogy késik az 1Gb-os, pedig arra gondoltam direkt olyat veszek mert azt kevesebben akarnak majd így könnyebb lehet beszerezni, emellett bebiztosítom hogy elég legyen a VRAM a Full-HD monitoromhoz, mert a mostani kártyámmal ha nincs elég gyakran pályatöltés 10-15 percenként le kell vágni az asztalra az új játékokat. (amúgy megelpően jól tűri az 1920x1200-at 2/4x AA és 16xAF mellett COD4, AC, UT3, HL2:EP2 stb... Csak most már szerencsém akad a G80 memóriaszivárgáshoz amit eddig 1440-ben megúsztam) -
syckaloz
aktív tag
válasz
Miért vagy ilyen pesszimista? 'ez' a mi ferink drágaszága
-
illusiON
őstag
válasz
BloodyEddie #2055 üzenetére
''Printed Circuit Board, PCB''
mikor fog jönni ez a kártyasorozat, kiderült már mikor kerül magyarországra is?
pf, beelőztek -
7600GT
senior tag
válasz
BloodyEddie #2055 üzenetére
Anyák? mothers
Amúgy PCB.
-
Bundás22
őstag
válasz
BloodyEddie #2042 üzenetére
Last we heard, RV770 has 480 shader processors, not 800, but there are also some stories(mendemondák) going around that there might be some substance to the rumors(pletykák) of RV770 having 800 shader processors. Only 480 of them would be for the graphics though, while the remaining 320 is for physics. We can't confirm this so take it with a pinch of salt(nem tudjuk megerősíteni, tehát fenntartással).
sztem ez nem igaz, pletyka
-
Crytek
nagyúr
válasz
BloodyEddie #2038 üzenetére
"Én azt fogom megvenni, amelyik gyártó jobb kártyát kínál kedvezőbb áron."
Akkor atid lesz
Nvidia 100 fölött lesz ati emg max 80 ezer.
-
válasz
BloodyEddie #2014 üzenetére
tápot vehetsz mindentől függetlenül.
4 hét és itt lesznek a tesztek, akkor még mindig vehetsz 88GT-t, ha úgy alakul -
válasz
BloodyEddie #2018 üzenetére
Szerintem élvezd ki az érettségi szünetet, ha egyetemre mész ott legfeljebb vizsgaidőszakban lesz még hasonló lazulás. (biztos sokan ellenkezően vélekednek, de ahol én vagyok ott a vizsgaidőszak a pihenőidő)
Viszont várd meg a kártyát, ha rögtön megjelenés után veszed magasabb áron mint amennyiért később kapnád meg akkor is jobban megérheti egy 4850-es mint egy 8800GT. És ennyi erővel mindíg lehet várni a következő árcsökkenést és akár sose vegyél gépet. Főleg ha nyáron érsz rá játszani akkor ne az érdekeljen hogy télen mennyibe fog kerülni a kártya, hisz neked télen fele annyit se ér ha alig használod.
Ezért fogok én is sorbanállni amint kijön a 4870, mert nyáron használnám, ősszel már alig. -
TomBoy1986
veterán
válasz
BloodyEddie #2014 üzenetére
Elég nagy a várható kereslet rá, mivel megbolygatja az állóvizet... szerintem mindenképp várd meg, legalább nem cseszed el az érettségit
A 3870-et lassan lehetett kapni (kb. 1 hónappal a megjelenés után), a 3850-et viszont szinte azonnal, igaz korlátozott példányszámban és drágábban. -
válasz
BloodyEddie #2012 üzenetére
ha tényleg megjelenik június 18-án, akkor július közepe-vége előtt nemigen lesz érdemes megvenni (legalábbis ha az ár/teljesítmény viszony fontos). én megvárnám a helyedben legalább a megjelenést a tesztekkel.
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest