Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fer
őstag
válasz
Ikolum
üzenetére
Kipróbáltad androidon is? Eredeti van még rajta vagy valami használhatóbb rom? sz.gepre ha radugod ezt a winyot ott hogy viselkedik? Az én winyomra 1,3A van írva, még sem kell neki + táp, és jól működik. Próbáld ki sz.gepen ha ott jó, akkor a boxon nem kap elég áramot. Szokott kattogni?, mert ha nem akkor egész máshol kell keresni a hibát.
-
Ikolum
csendes tag
válasz
mexel
üzenetére
Köszönöm mindenki válaszát. Úgy néz ki hogy ha a pendriv ról indul akkor jó. Szóval a hub táppal nem elég neki... Meg tisztítottam, de ugyan az sajnos. Ha a hiba megoldodik akkor nem cserélném le. A pénz számít sajnos... SSD t ha vennék milyet ajánlasz a boxhoz? 2,5" SSD vagy m.2 NVMe vagy külső SSD ( pendrive alakú). SSD 2.5" néztem most, de ahhoz is kell szerintem külső táppal 5v 1.4 A írt ez több mint a HDD írt 1A. Külső SSD lesz a jó?
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Most került hozzám egy Vorke z6 plus.
Erre melyik az utolsó CE?
üdv -
mexel
veterán
A tapasztalat viszont nálam az hogy aki így használja kb 80%-ban pár év múlva jön vissza hogy rossza a box...
(Nem 1-2 eset átlagáról beszélek és tapasztalatból, nem hallomásból, ezért merem leírni)
Közben kiderül hogy hdd nélkül hibátlan, és amint rákötjük a hdd-t kezdődnek a megmagyarázhatatlan hibák. Az ssd áramfelvétele sokkal kisebb, nincs érteme ezen már spórolni.
A box belős felépítése sem olyan robosztus hogy elbírja ezt igazán, pendriv-okat és egyebeket jól kezel, az usb portok és azok környezete az alaplapon nem erre van méretezve. ( minden lespórolva nyilván, full minimal eszközök - a drágábbak is sajna - még más termékeknél is manapság)
A külső tápos hdd fontos itt szerintem, én kontakthibával ritkán találkozta, főleg ha nincs naponta 30-or kihúzva-bedugva. Nem mondom hogy elképzelhetetlen de én még nem nagyon láttam ilyet - kivéva ha valami porcica van benne pl. Vagy ha a környezet annyira nem megfalalő de ezek az eszközök általában nem olyan környezetben szoktak futni
De megér egy tisztítást é egy rendszer újratelepítést alapokról. Egyik sem nagy ügy és segíthet. Vagy kipróbálni pendriv-ról-ssd-ről ugyanezen a rendszeren és a teszt mindent elárul azonnal. ( nem találgatni kell soha hanem tesztelni a hiba okaira, mindig célravezetőbb) -
fer
őstag
válasz
Ikolum
üzenetére
Alapos tisztítás és jónak kell lennie, az 5v 3a az csak egy dolog, ma már ráírnak mindenre mindent, le is kellene tesztelni, hogy terhelésen is stabil marad-e, és nem zuhan be nagyon a feszkó. Külön tápos hubnak nem sok értelme van, az is csak egy plusz kontakt hiba lehetőség, közvetlenül dugd a boxba lehető legrövidebb kábellel, és legyen minden megtisztítva alaposan. Én már nem egyszer megmértem a box fogyasztását hdd-vel, a legmagasabb 1.65A-volt, ez hdd-re történő másoláskor volt, lejátszáskor még 1A -se fogyaszt.
-
mexel
veterán
válasz
Ikolum
üzenetére
Van ötlet. Én nem cserélném a helyedben ha nincs szükség DV-re és pl netflixre. De ahogy írtad ezek nem kellenek.
SZVSZ a boxnak nincs baja, hane m ismét előjött amit mindig mindenkinek elmondok: nem javaslom a hdd direktben rákötését semmilyen boxra.
Egy ideig megy és változóan 1-2-3-4 éven belül elkezdődnek a megmagyarázhatatlan dolgok. Ez leginkább a táptól van. Gyenge a teljesítmény ehhez.
Vagy olyan hdd kell aminek van külső tápja hogy a boxot sehogy ne terhelje, vagy pedig érdemes beruházni a legolcsóbb akár használt ssd-be a HDD helyett, azzal nem lesz gond, simán bírja a gyári táp is évekig.Ha a Streamshark fontos akkor jelenleg max 21-es CE-t használj, ezen az air-on is azt kellene már.
22-es NewOOrder-en nem megy a streamshark, és az X4 és X5m-en már azt érdemes használni majd leginkább.
Igaz az X4-en még megy a CE 21-es, de vannak hangproblémák erősítővel, én nem tartom olyan stabilnak mint a sima 32 bites 21-es CE-t X3-as boxon.
( tapasztalat, minden típus van itt szinte, és sokat tesztelek)HA DV nem kell és Netflix akkor én X5M-et választanék ( az X96-ot inkább mint a többit), ott már lesz jó android si ( elég jó) és az NO is jól működik. De még nincs Streamshark. A box gyors, é hűvös. Ha már veszel ne X4-et mert azzal nem sok mindennel vagy előrébb mint a mostanival. De mégegyszer mondom, szerintem erre a amire használod még egy ideig maradhat a mostani box is. Keress egy normális 3A-es tápot, akár telefontöltővől vagy készen és fel kell tenni egy új CE-t és jó lesz. Főleg SSD-vel. Még így is olcsóbb mint egy új. ( ha az összeg is számít.) A Homatics és tsai jó boxok de én feleslegesnek tartom azoknak akik nem akarják kihasználni azoknak a plusz tudását.
Ha nem tudod frissíteni és meg tudod oldani hozd el nyugodtan, felrkom rá beállítva a 21.3-as CE-t beállítva, remote és vfd confokkal, YT-al - természetesen ingyen és bérmentve. Letesztelem másik táppal és kiderül minden oké-e
-
Ikolum
csendes tag
válasz
kis-attila
üzenetére
Nem ismerem. Jó?
-
fer
őstag
válasz
Ikolum
üzenetére
Az enyém most decemberben lesz 6 éves, és ilyen probléma nekem is előfordult, kontakt hiba okozta, nem kapott elég áramot a hdd, néha kattogott is. Meg kell tisztítani rendesen az érintkezőket, (adapter, usb) és már jó is, de a legfontosabb, egy megbízható stabil hálózati adapter. Nekem most egy ilyenről megy: [link]
-
Ikolum
csendes tag
Én is meg voltam vele elégedve kb. 4 éves, de van egy olyan hibája, hogy megáll random a film és nem lehet normálisan végig nézni semmit ami HDD ről megy. Régen jó volt kb fél éve kézdte... Ha ncore tv, elementum vagy StreamShark használok akkor hiba mentes tehát online filmek mennek rendesen... Már cseréltem HDD boxot több Hdd is próbáltam, mindegyik usb port ban... Feladtam
Nexus 20.5
Ha bármi ötletetek van megpróbálom. -
Ikolum
csendes tag
Le szeretném cserélni a X96 Air boxomat. Azt szeretném kérdezni, hogy a Dune HD Homatics Box R 4K Plus lejátszó és a Homatics box R 4 K plus lejátszó között mi a különbség az árán kívül? Esetleg még a X96 m200 néztem még. CoreELEC re kellene amin Ncore addon StreamShark és Transmission menne főleg. Netflix és társai nem kellenek. Jól néztem, hogy most ezzek ajánlottak? Köszönöm a segítséget!
-
gyűrű
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Nem az okozza a problémát. A lejátszás hardveres, nem sokat eszik..
Kiiktathatatlan háttérprocessz, tudnak róla de nincs javítás, ezér írtam hogy az összes ATV14 hibás. -
captainnemo
senior tag
válasz
gyűrű
üzenetére
No sikerült mérni a VideoInfoOverlay-al is de picit torzít, mert vagy a rendszer által adott (fejlesztői beállítások alatt bekapcsolható) cpu usage lefele csal, vagy maga a merő szoftver futása rápakol kb. 5-7%-ot. A VideoInfoOverlay használatával egy 4K videó lejátszása alatt, a terhelés 75-85% között mozog.
-
captainnemo
senior tag
válasz
gyűrű
üzenetére
Na nagy nehezen sikerült cpu usage-t néznem. Egy 4K film esetében, 60-75% közt ingadozik. Amúgy ha nem játszom le semmit 70% környékén jár, ami azért magasnak tűnik, ehhez képest a lejátszás maga, 4-5% plusz terhet jelent. De keresek valami nagyon brutál 4K teszt anyagot.
-
lanszelot
addikt
Hello,
X96 max pro coreelec van rajta.
W10 -en totalcommander-rel simán el tudtam erni.
W11-re kellett frissíteni, és azóta nem tudom elérni.
Tudnátok segíteni?
W10-en totalcommander-be beírtam cd \\192.168.4.186\Other
beíratm felhasznaló nevet, jelszót és kész.
W11 alatt nem engedi beírni a felhasználónevet. root felhasználóval akar belépni, de nem az a felhasználó név. -
sambenez
addikt
Találkozott már valaki azzal a jelenséggel, hogy a videó lejátszás néhány perc után leáll és a kezdőoldalra visszatér a Kodi?
Egy x96 m200 a box. Ugyanezt csinálja Android és CE alatt is. -
gyűrű
addikt
-
-
gyűrű
addikt
válasz
roseA580
üzenetére
At alap estuaryban az NG-nél is benne kell lennie. Ott valami nem kerek nálad.
Az 58-63 sor felelős érte. -
LógaGéza
veterán
Üdv!
Keresek egy lejátszót Coreelechez. Eddig egy VIM3L volt, nagyrészt jó is volt, csak most máshol lesz felhasználva. Hasonló vonalon maradva, egy Odroid N2-n gondolkozok. A TV elvileg DV képes, de a felhasználási helyén nincs szükség erre.
Kérdésem inkább az lenne, hogy ha teszem azt HDR10+ vagy DV tartalmat szerzek be, képes az N2 lejátszani ezeket mindenféle váratlan artifact nélkül, akár sima SDR/HDR tartalomként?Köszönöm

-
blakey
titán
válasz
Melorin
üzenetére
Android estében csak készenlétbe kerül, CE esetében viszont kikapcsolható. Ha már egyszer volt CE-indítás, akkor android alól elég egy sima újraindítás (Kikapcsológomb hosszannyomása) és a CE fog indulni. Semmi macera nincs, túl van gondolva az egész, egyszerűen és jól működik a rendszer.
-
Melorin
addikt
válasz
gyűrű
üzenetére
Azon gondolkodtam, hogy ha a TV-t kikapcsolom, az CEC-en keresztül ad egy kikapcsoló jelet a készülékeknek, tehát elvileg leáll a box amin mondjuk Android volt betöltve.
A legközelebbi indulásnál meg CE jön be, ott meg egyszerű átváltani androidra a leírásotok szerint. Csak androidból lenne macerás ha nem lenne a CEC.
Jól logikázok? Ez így működhet? -
mikrofon
veterán
válasz
Melorin
üzenetére
Ha már két box szóba jön akkor lehet érdemes egy firestick 4k max gen 2-ben plusz ugoos am6+ -ban gondolkodni. Előbbi streaming-re, míg utóbbi coreelec-kel hálózati vagy offline lejátszásra.
Én hasonlóan használom csak nekem a firestick mellett duneHD box van. Így mindent jól meg tudok oldani.,. -
Joshi
titán
válasz
Melorin
üzenetére
+roseA580
Ha van CoreElec, akkor értelem szerűen mindig az fog bootolni amíg az SD kártya benne van a boxba. Váltani úgy szoktam, hogy CoreElec kikapcsolásánál a Reboot from eMMC/NAND opciót választom így az Android fog bootolni. Vissza pedig az Android menübe talán a rendszernél van legalul egy Újraindítás. Ilyenkor értelem szerűen megint a CoreEéec-re fog bootolni, onnan meg már kikapcsolható a box. Ugye nekem nincs a boxon infra (Homatics), ezért én csak a CoreElec-ről tudom kikapcsolni, vagy CEC-el.
-
captainnemo
senior tag
válasz
roseA580
üzenetére
van rá persze jobb megoldás.
ezzel átbootolsz CE-re
https://github.com/jamal2362/Reboot-to-CoreELEC/releasesvissza az eredeti rendszerbe meg a kodi kikapcsoló menüjéből:
Reboot to eMMC/NAND -
-
roseA580
aktív tag
válasz
Melorin
üzenetére
Én úgy szoktam váltani hogy kihúzom a tápot, kihúzom CoreElec-es pendrivét, visszadugom a tápot.
Visszafelé pedig ugyanúgy, csak épen nem ki hanem bedugom CE pendrivét.Biztos van más megoldás is, de én ritkán váltok, mivel van ingyenes YouTube prémium előfizetésem, legalábbis még legalább 2 hónapig az ISP-m jóvoltából.

-
captainnemo
senior tag
válasz
gyűrű
üzenetére
Blakey is mondta tegyem fel a 21-es kodit, és valóban a fent említett hiba nincs, tegnap néztem egy filmet alatta pm4k-val, és tökéletesen működött.
Az alábbit tettem fel.
SEI804HM_firmware.14.8.4576.zipA processzort nem figyeltem nagyon, de egy 4K film lejátszása esetében nem éreztem semmit. Majd valahogy előcsalogatom a cpu használatot.
-
ambipur
tag
válasz
nfsu17
üzenetére
Szervusz!
Igen, az Y kábel mindkét USB csatlakozóját bedugtam a lejátszó USB aljzataiba. Egy lapos, külső ASUS egységet kaptam kölcsön a teszthez. A tálcát kitolta, a lemezt bevette, kicsit világított az előlapi LED is. A lejátszón Android van, nem CE. LEhet, hogy ezen múlik?
-
gyűrű
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Az összes ATV 14 verzió hibás. A mai napig nem tudják javítani, van aki érzékenyebb rá van aki nem. A melegedés is erősen készülékfüggő, főleg nyáron vannak gondok.
Processzorhasználat is van hogy simán 100%.
Ruszki appot mindig hanyagoltam.
Azt viszont nem értem minek raksz fel alfa kodit, semmit se nyújt . Van stabil 21. -
captainnemo
senior tag
válasz
gyűrű
üzenetére
Én tegnapelőtt tettem fel az atv14-et, de van CE is, mindkettő be van lőve, a dune media center is. Az atv14-el voltak gondok kodi alatt, de azok beállítási problémák voltak. A kodi-ból a legfrissebb 22-est tettem fel, és pm4k-val a használom (dontpanic 1.0.5d verzió). Az egyetlen probléma ha elindítom a pm4k plugint onnan kilépéssel lépnék vissza, a kodi fő részébe ott homokórázik, de minimize-al ok. Lehet valamit elböktem valahol. Egy sorozatrészt néztem meg és tökéletes volt. Persze lehet lesz hiba majd esetleg később.
-
Melorin
addikt
Mielőtt rányomnék a vásárlás gombra

Ti tudtok olyan problémáról ami a Dune HD Homatics Box R 4K Plus lejátszót érinti? Gondolok itt pl magas CPU használatra érthetetlen okból, felirat miatti képakadás, túlmelegszik, kilőhetetlen háttérfolyamat, néha elszíneződött film, vagy bármi? -
ambipur
tag
Sziasztok!
Egy Androidos X96 Max+ lejátszóhoz szeretnék illeszteni egy USB-s optikai meghajtót, de nem ismeri fel. Pendrive felismerése problémamentes. Létezik, hogy nincs belefordítva a szükséges driver? Megoldható ez az Androidjával vagy SD kártyára kell telepíteni CoreElec-et vagy hasonlót?
-
zhorvath
aktív tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni.
Jelenleg itthon elég régóta egy X96 Max+ teljesít szolgálatot.
Az Androidos részét nem használom, SD kártyáról fut egy Coreelec.
Ezen nézek filmeket.Az okos tévén vannak a streaming applikációk, azok ott futnak.
Van még egy Androidos Xiaomi stickem is, azon van a Stremio és egy
Smarttubenext.Tervezem, hogy a 2 boxot lecserélem egyre (Xiaomi már elég lassúcska).
Kinéztem a Homatics Box R 4K Plus-t.
Tudom, hogy ebből is 2 féle verzió van.
Ajánlott valamelyik (a sima vagy a Dune verzió) arra amit én szeretnék,
vagy erre a célra ezek túl okosak? Néhány évig nem szeretnék új lejátszót venni.
Van köztetek olyan, akinek ilyen készüléke van?
Mi szól mellette és ellene?
Vagy esetleg másik ajánlott készülék?Várom a segítő szándékú hozzászólásokat. :)
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- OLED monitor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Óra topik
- Milyen processzort vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ASUS routerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Octominer X8 Ultra + 5db Nvidia CMP 90HX
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Ryzen7 5700x/ RTX3080/ 32GB DDR4/ 1TB SSD alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Gamer PC - Ryzen 5 3600/16GB/ RX5600XT 6GB
- NZXT Kraken Z53 RGB(fehér)+NZXT H5 Elite ATX(fehér) garancia 2026.01.31-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

DoItYourself