-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
JimPike #91644 üzenetére
Szia! Köszi! Megnéznéd udevadm info /sys/bus/sdio/devices/* paranccsal, hogy milyen BT vezérlő van benne? Nekem RTL8822BS, azzal nem működik elméletileg a BT. Most néztem, hogy a Honor fülesem csatlakozik a boxhoz, de csak szaggatott hang hallatszik időnként.
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
X92 boxom van, slimbox fut rajta.
Két problémám van jelenleg vele.
HBO max alkalmazásnak nincs hangja.
HDMI kábelen éne átmenni a TV-re, de nem szólal meg, a rendszer hangokat lehet hallani a TV-n. Rédugtam az jack imenetet egy erősítőre, de azon sem jön jel.A másik, a youtube ami nem működik.
Telepítettem rá a Smart youtube alkalmazást, de csak egy fekete háttér jön be a logoval meg egy kereső sáv, ahová be tudok írni akármit, rá is keres, vannak találatok, de nem nyit meg semmit!
Van valami ötlet?
Úgy emlékszem, hogy mindkettő működött, de lehet, hogy rosszul emlékszem, és a yt az eredeti rendszerén működött, a hbo meg csak a régi alkalmazással!Létezik az, hogy a HBO max-hoz kell valami codec?
-
cof
veterán
válasz
lanszelot #91645 üzenetére
Innen letöltöd [link].
Aztán BOX-ra meg kell a Network Tools add-on, kiegészítőkben keress rá, majd CE újraindítás.
PC-n nyitsz egy CMD ablakot abba a mappába ahova az iperf-et kicsomagoltad és,
iperf3 -s
Majd belépsz SSH-n CE-re és ott meg ezt írod be,
iperf3 -c PCIPCIME
(ezzel a BOX letöltését teszteled)
Ha megvan a mérés akkor megfordítod az értékeket, tehát SSH-n,
iperf3 -s
Majd PC-n,
iperf3 -c BOXIPCIME
(ezzel a BOX feltöltését teszteled)
-
tsilver
aktív tag
Csicsóka felezős 19-3-at lehet vhogy frissíteni 19-5-re?
-
mexel
veterán
Nem nagyon volt időm követni a dolgot, inkább kérdezek: van valami fejlemény S905X4 fronton? Azaz "noname" boxok működnek már CE-vel? Vagy csak Beelink re készült még el? ( ha jól emlékszem Beelink volt)
-
cof
veterán
válasz
Ferenczi Áko #91641 üzenetére
Miért élnél ha jónak kell lennie. Nézzünk egy másikat: [link]
#X96 Mini, X96, X96W remote.conf
-
-
cof
veterán
válasz
Ferenczi Áko #91635 üzenetére
Találtál? Ha nem akkor itt lesz, csak nevezd át simán
remote.conf
-ra. [link]#X96 Mini, X96, X96W remote.conf
-
cof
veterán
válasz
Ferenczi Áko #91635 üzenetére
Helyette. Két ugyanolyan nevű fájl semelyik rendszeren nem lehet 1 mappában.
-
cof
veterán
válasz
Ferenczi Áko #91633 üzenetére
Be tudod kapcsolni?
Hát az nagy mázli, mert pont az a lényeg egy másik távirányítónál, mivel az csak a gyárival szokott működni.
Ezekhez való egyébként ahogy a hirdetés címe írja is: Universal Remote Control for X96 X96mini X96W Android TV Box IR Controller For X96 mini X96 X96W Set Top Box with KD Function
Szóval kell vadászni egy X96 mini X96 X96W remote.conf-ot aztán a többi gomb is működni fog.
-
Ferenczi Áko
addikt
Bánat.. Egyedül bekapcsolni tudom vele a Vontart, aztán hello, megállt a tudomány..
Akkor ez a távirányító mihez van amúgy
-
cof
veterán
válasz
Ferenczi Áko #91630 üzenetére
csak nem tudom programozni..
De ezt szerintem írtam is hogy nem lehet. És még a KD helyett POWER gombosat sem mindegyiket.
-
mexel
veterán
válasz
Ferenczi Áko #91630 üzenetére
Szerinem ez nem programozható. Azokon nem kd hanem bekapcsológomb van felül. A kd az a kodi lesz, android alatt valamelyik hozzávaló fw-vel müxik szerintem.
-
tsilver
aktív tag
Mac alól szeretnék Samba-val belépni CE alá, de egyszerűen nem engedi, már csináltam teljes resetet is a coreeelc/coreelec párossal sem tudok belépni.
Vmi 5let?
-
lanszelot
addikt
X96 Max Ce és pc között nagyon lassú a másolás.
10GB kb 15 percnek kellene lenni, de kb 1 óráig másolja.
Miért? -
bepken
veterán
sziasztok!
adott egy VONTAR X96 MAX Plus box (S905X3)
olyan problémám volna, hogy a hivatalos HBO Max appon keresztül minden tökéletes, csak hát nincs hang.... próbáltam audio output beállításokkal játszani (tv készülék stereo only), azonban sehogy sem sikerült életre kelteni a hangot.... KODI-n keresztül természetesen tökéletes, de szüleim miatt jobban szeretném az official appot használni.
a másik leendő problémám: vajon Disney+ fog e rendesen működni? van itt másnak is ilyen típusú box?
-
xtend
senior tag
Xiaomi mi box 4s max (firestick 4k max után szabadon???)
4/64 gb Amlogic S905X3, Dolby Atmos, DTS, HDMI 2.1, 8K képes (elvileg, de azt írják nem teljesen "smooth", ellenben 4K HDR/60 fps no problemo), MIUI tv skin, BT-s hangvezérléses távirányító (Amazon okos kütyü kompatibilis), stb.
[link] <-- itt sajnos azt írják hogy csak kínai piacon árulják, így sajnos számunkra majdnem hogy lóf*szt sem ér mivel nincs Widevine licenc, szóval nuku Netflix és társai. Illetve érthetetlen módon nincs AV1 hardveres gyorsítás sem...szóval ha már Xiaomi akkor a "gyengébb" tv stickje a Xiaomi tv stick 4k még mindig a jobb választás.
Így ebben a formában nem igazán van létjogosultsága ennek a boxnak, pedig ki lehetett volna hozni belőle jobbat is. -
e90lci
senior tag
Sziasztok
Használ itt valaki Disney+ -t 18.9 (9.2.8) Coreelec alatt (box:vorkeZ6 (s912))?Az lenne a kérdésem,hogy megy e neki a magyar nyelv,és mit kellene állítanom,hogy menjen?
19.4 es Coreelec alatt minden ok ott megy. -
Lacko66
tag
Sziasztok !
Box: X96 Max+ S905X3 (CoreELEC-Amlogic-ng.arm-19.5-Matrix_rc1-Generic)
Merevlemez: Hitachi 1TB SATA3 32MB HTS721010A9E630
Merevlemez ház: Axagon EE25-XA3 Külső merevlemez ház, USB 3.0, 2.5" SATA HDD/SSD kompatibilis, 3 Gbit/s, Alumínium, FeketeA merevlemezt a box USB portjára kötve kiírja, hogy csatlakoztatva van de 1-2 perc múlva elkezd kattogni és ezzel egyidőben felváltva az írja, hogy lecsatolva, felcsatolva, le, fel, és így tovább. Mi okozhatja ezt a problémát és hogyan lehetne megoldani, hogy a merevlemezen lévő tartalmat le tudjam játszani ?
A segítséget köszi előre is.
-
kulup
tag
Ugye ezek a külső DAC-ok működnek CE alatt ? Köszönöm előre is.
-
JimPike
csendes tag
Próbálni próbáltam. Lett is csomagolt, kitömörített file-okból vagy 30GB..
Meg burning tool-ból is vagy 6 verzió. De próba szerencse alapon azért adtam neki még 1 esélyt. Természetesen sikertelenül. Aztán gondoltam egyet és megpróbáltam egy régebbi notebook-on. Azon meg elsőre sikerült. Szóval már minden működik. Van CE és van droid is.
Köszönöm a segítséget ! -
Faby
senior tag
Hurrá, siker!
Ugyan a 108L fw se ment fel, sokadik próbálkozásra sem, úgyhogy csináltam egy szűz kártyát próbából, amire felraktam a bootloadert, és szépen elindult a szűz rendszer.
Innen már csak két kattintás volt, hogy a régi, belakott kártyára is feltegyem, és az is szépen elindult.Szóval a box működik, megvan minden korábbi beállítás, médiatár stb.
Androiddal meg nagyjából soha nem használtam, így most se hiányzik.
Nyilván elkezdek gondolkodni a pótlásról, mert nem akarok mégegyszer valami hibába futni, és küzdeni, innentől átkerült a megbízhatatlan kategóriába.
Vagy megtalálom az X96MAX-ot, vagy veszek valamit az ajánlott kütyük közül.Mégegyszer nagyon köszönöm
, sokat segítettél, ugyanakkor tanultam is sokat.
Szerk:
Azon töprengek, hogy megpróbáljam-e a CE alól Csicsóka módszerével visszaírni a FW-t?
Máshogy dolgozik-e a win-es progi, mint a Linux dd parancsa?
Van értelme vajon? -
gyűrű
addikt
Disney + CoreElec max 720p auto frekiváltás, nincs atmos.😒
Firestick 4k max, Disney app: fix 60 hz 4K dv+atmos. Firestick kodi : 4k dv + atmos, auto frekiváltás. Shield tv, Disney app: 4k DV és Atmos hang, auto frekiváltás (rr app) , shield kodin 4K dolby vision auto frekiváltás, dolby atmos.
-
xtend
senior tag
Nem mondom hogy nincs igazad, pláne hogy elvileg ha az fw jó és a box is, akkor max 2x próbálkozásra fel kell mennie az fw-nek...de azóta is hibátlanul működik az X92, szóval tudja a fene! Erről mexel kolléga tudna többet mondani, neki is volt hogy 30-40x probálkozott egyes boxoknál, aztán egyszercsak jó lett és azóta is megy...szóval franc tudja ezek a dzsunka noname boxok miből és hogyan vannak összerakva, pláne szoftver terén 😂
-
cof
veterán
Ha megcsinálod 10-ből 10x akkor mondhatod hogy rendben van, ez szerencse volt. De ugye itt ilyenkor nem tudja visszaellenőrizni a kapott hash-t, ez lehet kábel is, mert minél hosszabb annál töb zajt vesz fel, bármi zavarhatja, vagy éppen az eMMC egy bizonyos szekvenciája már kifulladt és azért jön a hibaüzenet. Tehát azt hogy halott az eMMC nem úgy kell érteni hogy teljesen halott, hanem mint egy bad sector, nálad akkor éppen jól álltak a csillagok amikor átment a hash visszaellenőrzés, de ettől még lehet hibás az eMMC.
Hidd el, én is napokat csesztem el mindenféle verziójú FW-vel és UBT-vel anno de semmi nem hozta helyre. Az egyikben ki lett cserélve az eMMC és rögtön fel is ment az FW. A másikba már nem vettem mert nagyon felment az ára és nem érte meg 5000 Ft-ot áldozni egy S905-re már 2 éve sem úgy hogy még a forrasztásnál bármi elcsesződhet.
S905X-el jártam úgy ahogy te, hibásan kaptam és ott is szenvedtem az FW-vel, egyszer csak sikerült aztán ment is egy darabig majd újraindításnál többé se kép se hang, annyi hogy a boot logo ezen bejön még de semmilyen FW nem megy fel rá, még az sem ami ráment előtte pár napja. Szóval ez ilyen, akkor lehet azt mondani rá hogy jó ha mindig és minden körülmények között felmegy a BOX-ra minimum a már rajta lévő FW újra.
-
xtend
senior tag
Nem biztos! Nekem is volt ilyen, hogy az X92 boxomra hiba nélkül felment a gyári fw utána pedig egy custom fw, de újra a gyári (meg semelyik) fw nem ment fel.
Aztán másnap kb a 30.-ik próbálkozásra sikerült
Mint a képeken látható a burning tool verziókat is váltogattam serényen, egyikkel egyszercsak jó lett. -
cof
veterán
válasz
JimPike #91611 üzenetére
Ezzel már próbáltad? X96Max_V311R_P_20190926-1519.img
CE fórumon találtam. [link] [link]
KIFEN
Oct '19
X96 MAX V311R_P no BT of 9.2。
Android 9: x96Max_311R_P_ Q5X2_LP3 19215 wifi: Fn-Link 6222B-SRB RAM: DDR3 :
img :https://mega.nz/#!PpR3wAYT!cwZTe0bfa7QNJlQJFyiDG1vJDmt9g7YFBLpVA9wYBtw 45De ha nem megy tovább már semmivel 9%-nál akkor jó eséllyel döglődött az eMMC.
-
JimPike
csendes tag
Üdv az olvasóknak !
Sikeresen téglásítottom X96 Max boxomat. Ebben kérnék némi útmutatást hogy hogyan varázsoljam vissza a droidot. Akár gyárit, akár custom-ot. Még téglásítás előtt Coreelec-el lementettem a 4 img filet a leírtak alapján. Burning tool-al akartam feltenni Aidan féle V9-es romot ami 10-14%-nál hibára futott. Innen már gondoltam mindegy hogy mivel próbálkozom. Szóval próbáltam jópár rom-ot, természetesen mind sikertelenül. Volt ami 3 és volt ami 9%-ig jutott, de attól nem ment tovább.
Próbáltam Sd Burn Maker-t is, de az is hibára ment ( valami uboot... ). Így a mai nap sok keresgélés, olvasás után SD kártyára frissen telepítve vissza ment az Elec CoF írását idézve : " Úgy sikerült elindítanom, hogy kiírtam kártyára a CE-t, aztán a stock FW-ből kivettem az aml_sdc_burn.UBOOT-ot és átneveztem u-boot.bin.sd.bin-re. Utána Bootcardmaker-al felírtam a kártyára a .bin-t, de nem pipáltam be a formázást. "
Próbáltam a friss Elec-el visszaállítani a gyári droid mentést Csicsóka leírás alapján.Putty-t használtam. Ami feltűnt hogy viszonylag rövid idő alatt végzett a system vissza írásával. Box reboot mmc után nem a jól megszokott x96 max logó díszeleg, hanem Aidan bla-bla-bla... ( Bocsánat de már a szemem és az fejem is lezsibbadt mire idáig elértem. 😀 ). A box viszont itt meg is áll. Kártya nélkül se kép se hang... Sem recovery. Alaplap pontos tipusa X96 Max 4/32GB Q5X2_LP3 19215. Szóval kártyáról most megy a box, de jó lenne valami Droid is mellé.
Köszönöm előre is a megoldást, iránymutatást. Minden megjegyzést, mégha ércelődés is. 😀 -
-
include777
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy S905X4-es soc-os készüléket, írtam egy kis olvasnivalót róla, akit esetleg érdekel:
Transpeed X4S a pontos típus, 100 megabites lan, wifi 2,4g/5g-s de nincs ac, 4 gb ram, 32 gb háttér.
Soc Amlogic S905X4, gpu: mali g31(2 magos). Az eszköz villámgyors, 8K-t lejátsza erőlködés nélkül. Ami nagyon tetszik, hogy gyors, és ki lehet úgy kapcsolni, hogy az időt mutatja. (A h6-osom ezt nem tudta).
A dobozban jött az eszköz, egy táp kábel, egy hdmi kábel és 1 légegér, mert én azzal rendeltem meg.
Androidból 11-es verzió, saját launcherrel. A lanucheren a kezdő alkalmazások nem módosíthatóak, csak az alsó sávba lehet kirakni appokat (viszont kibontottam a Vontar X4-es firmware-jét, ahol már ugyanebből a launcherből az a változat van, ahol a teljes kezdő képernyő appjait cserélhetjük).
Háttérkép cseréhető. Alap esetben a beállítások megint csak butított tv boxot, de ha bekapcsoljuk a menüben a státusz bart, onnan már a teljes beállítás elérhető (vagy külön „parancsikon” app).
Root van, csúszkával kapcsolható, mely működik is.
Ami viszont nekem bosszantó, hogy a play áruház android tv-s változata került fel rá, amely véleményem szerint szr. Kevés app stb. 4pda-n van rá megoldás, hogyan lehet normál play store-t felrakni, de sajnos nem tudtam 000-ra állítani a permissont a megfelelő állományon. Hiába kapcsolok play-ban normál módra, akkor azt írja, hogy nem kompatibilis. Így az appokat más marketből, helyről kell telepíteni (Aurora, Aptoide [aptoide tv app működik rajta hibátlanul] stb). Firefoxból egy régi van fent, de mivel van root, így simán törölhető és felesleges is. Chrome-ot illik frissíteni, mert abban is olyan változat van felrakva, ahol ha írom be mit szeretnék keresni és a találati listán rányomok valamelyik elemre, akkor nem keres. A friss változattal normálisan, hibátlanul működik. A weboldalakat gyorsan összerakjam nem nagyon akadozik.
Geekbench 5 1 szálas 140 pont, több szálas 498 pont.Felbontás állítható, illetve a képernyő %-ra is, ez ugye azért fontos, mert a tv-k esetén a kijelző panel sok esetben bemegy a keret alá, ott is jelenít meg képet, így a kerethez hozzá lehet állítani. Magyar nyelv van.
Nekem 22 ezer forintban volt az okosító áfásan, légegérrel, Belgiumból, 10-11 nap alatt kaptam meg.
Az, hogy megéri-e? Nekem igen, mert én nekem tv és film nézésre kell (legfőbbként stb emu és m4sport app), 4k-s videókkal is kényelmesen elboldogul), de akinek hiányzik a normál play store, az keressen olyan boxot, amire azt rakják.Netflix app kifrissítés után elindul, de acc hiányában nem tudtam kipróbálni(elvileg amúgy is csak 480p-ben játsza le a videókat).
Kérésre megnézem, hogy HBO, illetve bármilyen app telepíthető és elindulnak-e. -
cof
veterán
Találtam 108L1 FW-t is ami a tieden volt rajta, még ezzel is megnézheted de sok reményt nem fűzök hozzá. [link]
Közben kiszedtem neked pár FW-ből a bootloadert majd próbálhatod ezekkel, de szerintem először csinálj egy szűz CE kártyát és azzal próbáld. A 9.2.8 CE menni fog ezen a BOX-on.
CoreELEC-Amlogic.arm-9.2.8-Generic.img.gz [link]
Majd ez a .dtb kell a gyökérbe
gxbb_p200_2G_1Gbit.dtb
átnevezvedtb.img
-re.Aztán BootcardMaker [link] Tehát a formázás NE legyen bepipálva.
Bootloaderek: [link] Majd nevezd át csak simán
u-boot.bin.sd.bin
-re, csak a jelölés miatt tettem bele az FW nevét is, ezzel próbáld előszörM18_MX64_108L1.img-u-boot.bin.sd.bin
.Azt hiszem ennyi, majd írd meg mi a helyzet.
-
-
cof
veterán
Hát ez nem jó hír. Sajna szerintem meghalt benne az eMMC, ha rákeresel a fórumban erre 0x30405004 akkor láthatod, hogy volt már ilyen problémánk. Nálam is van egy Beelink S905 szintén, csak az más típusú volt. Az is hirtelen halálozott el.
Elméletileg kártyáról még elindítható a CE, csak fel kell írni a bootloadert is a kártyára a CE kiírása után. Majd holnap megkeresem a hogyan részét ha érdekel.
Itt van röviden a hogyan, addig emésztgesd.
[link]
Mondjuk jó lenne találni egy 108L verziós FW-t de majd megnézzük ezekkel elsőre ami van.
-
Faby
senior tag
Korábban nem látta az OTG-re dugva sem, csak azt nem írtam.
Cseréltem kábelt, és így sikerült csatlakoztatni (pedig az első is adat kábel volt, de egy xiaomi gyári kábellel már legalább a kapcsolat létrejött).
Viszont most meg 9%-nál a folyamat elhasal:[0x30405004]UBOOT/Partition boot/Verify patition/Error result
Itt van a teljes log: https://pastebin.com/Lvb9uTxE
Van tipped a hogyan továbbra?
Mivel talán csillan némi fény az alagút végén, egyelőre megpróbálnám feléleszteni.
Szerk:
USB burning tool v2.2.0 és 2.1.7.1 is ugyanez. A V3.2.0 alá bemásolva a V2 könyvtárba is ugyanezt az eredményt adja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Apple asztali gépek
- Synology NAS
- Háztartási gépek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Közép Kategóriás Gamer Számítógép Újszerű Állapotban
- GAMER PC Intel i7-11700F/Asus PRIME Z590-P/RTX 3060 12 GB/32GB DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900 XTX / 32GB DDR5 RAM / 1TB NVMe SSD konfig eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest