- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Raspberry Pi
- Milyen egeret válasszak?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FingR86
őstag
-
granini
őstag
válasz
kokokka #83798 üzenetére
Amikor az eredetileg mondjuk 50gigás BluRay lemez nem 35gigás 4K filmként van újratömörítve hanem mondjuk egy 15gigás 1080p lesz belőle.. igazából nincs "bizonyítékom" hogy mikor fossa össze magát a player, de elég sok 1080p meg 720p filmnél leáll 1-2 mp után és black screen.. ebből gondolom hogy ott a dekódoláshoz több energia kéne neki, amit a gyári táppal egyelőre nem kap meg.. úton a jobb adapter.
-
granini
őstag
válasz
pixta78 #83795 üzenetére
A fenti hibához nem tudok szólni de én is most rendeltem 5V 3A tápot, remélem megszűnteti a hibákat. Az én X96MAX+ -om nem fagy, csak bizonyos fájlokat nem képes lejtszani, gondolom azért mert a fos táp miatt nincs elég nafta megbizkózni a durva 1080p tömörítésekkel.. az újabb, kevésbé összemákolt 4K kontenttel pl nincs baja azt simán viszi..
-
pixta78
senior tag
CE Matrix rc4(rc0-ról folyamatosan frissítve, Arctic Horizon, TM, plusz pár addon) Egyszer csak lefagyott, Pendriveról futott. Az óta nem ismeri fel ezt az USB kulcsot. Másik Pen-re rc4 -et feldobtam, telepítés közben beállítottam anyanyelvünket, fel állt a rendszer, addonokat nem telepítettem, sem beállítást nem csináltam(smb, felszin, stb...). Kis időre ott hagytam majd mikor visszatértem hozzá (kb1 óra) első gombnyomásra fagyott, majd újraindult és angolul jelent meg minden.
X96MAX+
Találkoztatok ilyennel?Speckó táppal van hajtva 5V 3A.
-
nfsu17
veterán
-
Technoman
őstag
válasz
csubyy #83783 üzenetére
Sajnos nem jött össze
De most egy másik vonalon indultam el -ugye a fő ok egy videó "próba"- volt.
Nos, hogy világos legyek, adva van több lejátszom között egy X96 Max Plus, ami eddig jól működött és éppen ezért a "fő" lejátszom is.
Viszont érkezett házhoz egy DJI Osmo Pocket, ami egy 4K-s kamera. Szép videót csinál, csak az a gond, hogy visszajátszáskor, a fenti playeren, néha beröccen és a hang is akad.
Mivel CE-t használok- amit egy 16GB-s kártyával hajtok meg (elképzelhetően, az egész hibának az okozója lehet).
A videó speckója ez:
Formátum : MPEG-4
Formátum profil : JVT
Kódek azonosító : avc1 (avc1/isom)
Fájlméret : 3,47 GiB
Időtartam : 4 perc 57 mp
Teljes adatsebesség : változó
Teljes adatsebesség : 100 Mb/s
Kódolás dátuma : UTC 2021-05-01 13:40:50
Jelölés dátuma : UTC 2021-05-01 13:40:50
Megjegyzés : DE=None, Type=Normal, HQ=Normal, Mode=P
gpt : +13.80
gyw : -2.30
grl : -1.40
Kép
Sáv száma : 1
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L5.2
Formátum beállítások : CABAC / 1 Ref Frames
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, RefFrames : 1 képkocka
Format settings, GOP : M=1, N=30
Kódek azonosító : avc1
Kódek azonosító/adatok : Advanced Video Coding
Adatsebesség mód : változó
Adatsebesség : 100,0 Mb/s
Szélesség : 3 840 képpont
Magasság : 2 160 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebességi mód : állandó
Képkockasebesség : 50,000 FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bit
Sorváltás típusa : folytonos
Bit/(képpont*képkocka) : 0.241
Adatfolyam mérete : 3,46 GiB (100%)
Cím : DJI.AVC
Nyelv : angol
Color range : Limited
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709
Codec configuration box : avcC
Hang
Sáv száma : 2
Formátum : AAC LC
Formátum/adatok : Advanced Audio Codec Low Complexity
Kódek azonosító : mp4a-40-2
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 192 kb/s
Csatornák száma : 2 csatorna
Channel layout : L R
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 kHz
Képkockasebesség : 46,875 FPS (1024 SPF)
Compression mode : Lossy
Adatfolyam mérete : 6,72 MiB (0%)
Cím : DJI.AAC
Nyelv : angol
Egyéb
Type : meta
Időtartam : 1 mp 0emp
Adatsebesség mód : állandó
Default : nemKérdésem: Ha veszek egy "izmosabb" kártyát, pld ezt, megoldódna-e a problémám (röcögés)?
thx
-
Technoman
őstag
Sziasztok!
Megint itt vagyok az új problémámmal. Segítsetek lécci, mert kezdek megőrülni
Elővettem a régebbi lejátszómat (Minix Neo U9) egy video próba miatt.
A kártyára rámásolom az aktuális NEM NG-s CE-t (S912-es a proci benne). Kiválasztom a megfelelő device tree-t (gxm_q200_2g_minix_neo_u9), átírom dtb.img-re. Beteszem, végigfuttatom a beállításoknál. Eddig jó.
Utálom ezt a rohadt gyári Skint (Estuary) váltanám másra, de csak nem ad ki más lehetőséget és visszaugrik az ablakra
Uez a helyzet a magyar nyelv telepítésével, csak az angolt adja ki, semmi mást
Mindent úgy csináltam, ahogy eddig az évek során, de nem találom a megoldást. Net természetesen van (Wifi és LAN), ezeket lecsekkoltam.
Próbáltam 9.2.0/9.26 és 9.2.7.-el. De egyiknél sem tudom kiválasztani a fentieket.Annyi változást eszközöltem a telepítés során, hogy alapból átállítottam "magyarra" a nyelvet és a CoreELEC helyett beírtam hogy "MINIX" (több gépet is használok, múltkor az azonos elnevezés miatt a hálózaton, összeakadt a két "CoreELEC" gép)
Hol szúrom el??
thx -
kokokka
addikt
válasz
Imi1981 #83778 üzenetére
Az NF egy nagy rakás kaki az X96Max plus-on, büntetés lenne ha így kéne néznem 4K HDR-ben legyártott filmeket. Nincs is fent az addon, nekem nincs értelme feltenni sem. Elhiszem, hogy van akinek az tetszik vagy akárcsak elfogadható, de a mai világban az a 720p bizony harmatgyenge. Úgy.
-
Imi1981
veterán
Nekem elég az 1080p mert csak fhd tévém van. Van egy xiaomi mi box s-em és azon sokkal szebb a netflix mint x96 max plus ce alatt 720P - ben! Pedig igazából ott is csak 1080p-ben megy mert a tévém is 1080p de mégis sokkal szebb! Nem hülyeségből írtam, hogy nem jó minőségű 720P ce alatt a netflix mert látom.
Igazából utálom a mi box s - t mert egy gyenge lassú (kodi kezelése főleg ha be van kapcsolva a kandenciahelyes lejátszás) . Gt kingben gondolkodtam de abban az árban van sok alternatíva úgyhogy jól meg kell gondolni melyiket vegyem.
Vargalex Az x96 max plus - ról kérdezett az elején ezért gondoltam azon érdekli megy e vagy sem a netflix és hbo go.
-
Imi1981
veterán
válasz
vargalex #83775 üzenetére
Azt azért én megemlítettem volna a kerdezőnek, hogy a netflix x96 max plus-on max 720P - ben megy és valljuk be elég kaki minőségű 720P az. A hbo go viszont ugyan olyan minőségben megy mint a hbo go alkalmazásban! Sőt jobb mert legalább nincs akadás mert itt ugye automatikusan 50hz-re vált az alkalmazásban meg nem.
-
vargalex
Topikgazda
Ezt nem tudom értelmezni. A Netflix telepítéséhez legfeljebb egy repo-t kell kézzel telepíteni, utána mint egy alap repo telepíthető. De több leírás is van, ami lépésről lépésre végigvezet.
Ha ez pilóta vizsgát igényel, akkor a magyar kiegészítők (Movieshark repository) telepítése is...Az HGO EU (HBO Go) pedig a Kodi addon repository-ban található, tehát minden extra nélkül telepíthető azonnal.
-
tobias40
veterán
válasz
blakey #83761 üzenetére
Köszi a tippeket,X96 Max Harmony conf. ez bevált!
Már csak annyi hiányzik hogy az info gombra a film info-ját tegye ki mert most "alapértelmezett videoplayert" hoz rá.Meg ha az "extend infot" is kitudnám tenni egy gombra az lenne a kánaán!Meg az lenne jó ha az audio sávokat tudnám mgnézni/váltani mert ezt sem tudja egyik gombra sem.
Meg azt hogy lehet beállítani hogy pl. a simple tv addonban ha nézem a tv csatornákat akkor ott másik funkció legyen uanarra a gombra mint a filmnézés közben? -
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Melyik most az igazán ajánlott készülék? Ha jól veszem ki, amennyire visszaolvastam, az X96 max+ talán, igaz?
Beszerzési forrásnak mi az ajánlott?
UI.: A TV-nk androidos (XH90), gyönyörűen fut rajta a Kodi, illetve az Asustor NAS-on is van HDMI kimenet, amit a TV-re kötve használunk, de alkalmanként projektorról (is) néznénk média tartalmat, viszont én az Asustor NAS-ról nem találtam megoldást Netflix és HBO GO tartalmakra (Kodinak vajon van pluginje ezekre a streamszolgáltatókra?), ezért gondolkodom ebben a boxban, ami közvetlenül menne a projektorra és problem solved.
-
Rick4
félisten
válasz
tobias40 #83760 üzenetére
Pont ezt írtam én is. A myharmonyban van olyan rész, hogy feltanítod a távon a gombokat a régi távról. Rányomsz, hogy melyik gomb, és milyen funkció, majd a régi távon megnyomod a gombot 2-3 cm-re a másik infra vevőjétől. Feltanulja, és lépsz a következő gombra. 5 perc az egész. Egy remote.conf-ra kicsit többet kell várni.
-
lacc24
csendes tag
Sziasztok! Adott egy Vontar X3 Mátrix-szal.
rc2 automatikusan frissült rc4-re, de az alábbi hibák jelentkeztek:
- menü hang hol van, hol nincs
- film/sorozat “lejátszás”-ra kattintva először újra bedobja info oldalt (poszter, leírás), közben csak teker. Miután nehezen elindul, akad és szaggat csak, hang nincs.Ismert jelenség, más is tapasztalja? Ha igen, ilyenkor érkezhet javítás vagy vissza kéne lépni korábbi verzióra?
Hibák rc2-ben is vannak, de ezek, amiket írtam, frissítés előtt jól működtek.
köszi előre is,
Laci -
szabeska
addikt
Sziasztok! Ezek mik a legujabb changelogban? A menuben nyomukat sem latom:
- Add an option to allow playing DTS-HD as LPCM
- Kodi: add option to disable DTS-HD Core fallbackHDMI Multich PCM-re van allitva a hangom, passthrough-nal minden bepipalva. De a fenti beallitasokat nem ertem/talalom. Denon 4500-as erolkodovel
-
granini
őstag
válasz
Beni2360 #83763 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek a választ!
Még egy kérdés, lehet nem jó helyen teszem fel (ezt se..
) de mivel használtok kodit talán van benne tapasztalatotok..
Ezeket a 2,5"-os külső HDD-ket szabad 24/7 rákötve hagyni akár a media playeren, akár mondjuk egy olyan routeren aminek van USB bemenete..? Külföldi fórumokon is kerestem erre választ, sokan mondják hogy persze semmi baja nem lesz, de azért egyértelmű válasz nincs.
Szerintem egy "passport" vinyót nem feltétlenül arra terveztek hogy állandóan be legyen kötve.. arra se találtam leírást hogy pl egy router / media player lekapcsolja-e ezeket, vagy a vinyó saját maga leáll-e egy idő után ha nem olvasunk róla adatot..? Szóval erre van tapasztalatotok..? Inkább ki/be dugdossam amikor használom, vagy kössem rá haddszóljon..
(mondjuk a linkelt Gembird hubbal le is lehet kapcsolni egyesével ha jól látom, de ettől még él a kérdés, érdekelne ha van róla vélemény tapaszttalat..)
-
togaba
tag
-
blakey
titán
válasz
tobias40 #83754 üzenetére
Aki Harmony távot használ X96-al:
Milyen remote.conf-al - emlékeim szerint innen valamelyik X96-oshoz tartalmazót módosítottam, de ott egy Harmony-hoz igazított remote.conf is.
melyik eszköz néven használja és programozza fel a Myharmony-ban? - OTT TV Box X96
Mindig meg kell nézni, hogy milyen név szerepel a box alján, nálam OTT TV. -
tobias40
veterán
Megvan a régi gyári távja és nekem is ezek a funkciók mennek amit te írtál.Elég lenne de ha már van egy ilyen faxa távom akkor legyen már a gombokra tanítva a "play","info" előre-hátra tekerés stb..
Hátha valaki ad egy "kész" megoldást.
Azt sem tudom hogy ehhez kell-e a remote.conf vagy a mesone.ir -el lehet megcsinálni amit szeretnék,ezt sosem értettem hogy mikor melyik kell... -
gyűrű
addikt
válasz
hunaqua #83755 üzenetére
Nem sokat, annyit hogy működjön normálisan. Sajnos a kodinerd verziót egy hozzanemértő német favágó csinálja. Írtam neki hogy nem így kell megoldani hogy törlünk mindent ami látszólag nem megy, de megsértődött... Nagyjából kész is vagyok vele, sikerült majdnem minden funkció működését újraírni . De nem lesz nyilvános. Aki kéri megkapja privátban.
-
Rick4
félisten
válasz
tobias40 #83754 üzenetére
Van egy Harmony touch- om, és egy egoiggo s905x-es boxom, a felprogramozással nem volt gond, viszont vagy két éve lehetett, és nem tudom, mi lett beállítva, de mediaplayer a neve a menüben, szerintem a coreelec- el összefüggésben lett valami észülék beadva, és csak le- fel.- jobbra- balra, ki- bekapcs megy, kodn belül nagyjából ez is elég, amúgyis activity-n belül használtam.
Viszont ha megvan az eredeti távod, és azon megvan ez a funkció, akkor csinálsz a myharmonyban egy egyedi eszköznevet enek a készüléknek, és egyesével feltanítod a megfelelő gombokat a régi távról, arra a gombra az új távon, amelyikre szeretnéd. -
tobias40
veterán
Aki Harmony távot használ X96-al:
Milyen remote.conf-al és melyik eszköz néven használja és programozza fel a Myharmony-ban?
Én most a Mecool M8S PRO néven vettem fel,mert korábban a mecool volt beállítva ezen a távon.Kipróbáltam hogy VONTAR X96 néven legyen de azzal sem jobb.
Matrix van a X96-ban ha ez számit.
Melyik megoldással és milyen harmony beállítással oldotta meg az X96MAX-on?
Tehát harmony-ba milyen(néven) eszközként vette fel?
Azt szeretném hogy a harmony táv-on az info gombra a film info-ja jöjjön fel a play-re a lejátszás induljon,stb..A táv működik most de pl. a guide gombra az "ok" van alapból,info-ra nem csinál semmit,az alap funkciók működnek.
Ma vettem elő a régi 650-es harony-t és megszeretném csinálni "fullosra",már amennyire betudom finom hangolni. -
granini
őstag
válasz
FingR86 #83684 üzenetére
Pont ezzel szenvedek, X96Max+ készülék, és bizonyos filmeknél amikor az USB3-as külső vinyóról játszom le (tipikusan WD Passport külső vinyókat használok) kb 1-2 mp után belefagy.. hangot elkezdi, képet már nem is ad.. aztán ha lestoppolom a lejátszást összekapja magát.. ugyanezt a filmet lan share-ről meg simán tolja, tehát mindenbizonnyal nem elég az 5V/2A arra hogy megtolja az usb eszközt..
Tudnátok ajánlani nekem akár egy jobb minőségű tápot (5V / 3-4A) vagy egy olyan USB hubot aminek van saját külső tápellátása..? Kinél mi vált be..? Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Filmvilág
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/WIFI/I5-8600K/GTX 6GB/Seasonic focus plus 750w gold/)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest