- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz
paparazzi2 #5049 üzenetére
Nyugalom, türelem és off.
Hiába írogatjatok ide a tracking infokat, egy perccel sem fog hamarabb jönni mint ahogy jön.
Azért ne várjunk dhl szolgáltatást ingyen postaval... -
paparazzi2
tag
válasz
Zebra23 #4982 üzenetére
Sziasztok!
2016.08.23-án rendeltem egy médialejátszót.
Eddig ez az üzenet volt.
RR508831095CZ Shipment Details
2016-08-25 13:20:00 Parcel departure in Shenzhen Sorting Centre
2016-08-26 10:35:00 Parcel departure arrive in HongKong Sorting Centre
2016-08-27 19:30:00 Parcel is leaving Hong Kong Airport
2016-08-29 17:25:00 Frankfurt Sorting Centre
2016-08-31 11:22:00 Information sent to CzechMa megjött a Czech posta üzenete:
2016.09.13 12:37 22000(Czech Republic Item information :
Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin countryEz mit jelent? Mert a küldő ország Kína és már két hete Frankfurtban van a lejátszó.
thx Jani
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #5036 üzenetére
Csak akkor aktív a dd transcoding ha 2.0 ra állítod.
Megfelelő alsa hang eszköz van kiválasztva? -
Zebra23
csendes tag
válasz
DoItYourself #5046 üzenetére
Nekem hasonló az ALex féle 6.93.3.1 -> 7.0.002-nél volt.
A rendszer -> beállítások -> rendszer Hangkimenet alatt a "Kimenet konfigurációja" ha rögzített-re van állítva, akkor eltűnnek a hangtovábbítás engedélyezés menü pont és az alatta lévő beállítások ( DD, DTS, TrueHD stb..)
Az Alex féle OTA upgrade-ben is rögzített volt az alap beállítás. -
8zabi
őstag
válasz
DoItYourself #5036 üzenetére
LE 007-ben ezt én sem találom, igaz még nem volt rá szükségem, de még lehet, a korábbi verziókban volt ilyen?
ha megtudsz valamit kérlek ne tartsd magadban
-
dugesz77
őstag
válasz
Silent77 #5041 üzenetére
Meg kell próbálni a kézi frissítést(beállítások/kiegészítők/saját kiegészítők/videó kiegészítők/movieshark/frissítés). De volt,hogy a kiegészítő letörlés és újratelepítés segített csak. Különben nálam jelenleg mind a kettő megy hiba nélkül.
(#5035) Pelican Rendben. Azt hittem ezzel a részével van gond. -
DoItYourself
Topikgazda
A Nexbox-ok LE alatti ki-bekapcsolás problémája nem valószínű, hogy javítva lesz mostanság.
-
Napot urak!
Nálatok megy a sorozat barát?
Este még jó volt, most nem működik.
Movieshark szintén nem megy. Azt nem szoktam néznie, arra most néztem volna rá. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
junkpod #5033 üzenetére
Hűha, ezt a sokat kár volt leírnod, mert tisztában vagyok vele. Azt is leírtam, milyen erősítőm van, milyen kábellel, és ez hogy működik OE alatt egy fél éve.
Amit első blikkre nem találtam a 007-es LE-ben, az a transcoding opció, mintha hiányozna belőle. DTS HD-ből eddig a DTS core szépen kiment az erősítőbe (ehhez sztem nem kell semmilyen átkódolás), de tegnap csak sztereóig jutottam. Ma újra próbálkozok. -
Pelican
őstag
válasz
dugesz77 #5029 üzenetére
Tudom, ezért cseréltem erősítőt. (H/K AVR140 -> AVR161S)
Arra nem gondoltam, hogy 4k képesség is fontos lehet az erősítőnél, mert a 4k tévét később vettem, de szerencsére pont van ebben az avr-ben 4k pt.
DIY-nek írtam, hogy minden rendben, ami ki tud jönni az optikain, az kijön. -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #4785 üzenetére
huh ezt a menut még nem is láttam soha, ma este rákeresek, mert szeretném kiiktatni teljesen ezt a CEC-et
tegnap este vadul kerestem de nem találtam sehol... -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #5020 üzenetére
szia!
optikain nem is lesz HD hang csak ha átkonvertálod, illetve ilyekor a "core" hangsáv fog kimenni Dolby Digital vagy DTS módban.
A DD transcoding opció csak akkor él ha a kimeneti hangszóró 2.0-ra van állítva, hiszen ebbe kódolja bele a DD formát.Tehát ha az AVR többcsatornás PCM hangot támogat (csak HDMI) akkor állítsd a KODI-t a megfelelő csatornaszámra, így az AAC hangfolyam is többcsatornás PCM-ként fog kimenni az AVR felé. (ez először a 007-től működik). Ilyenkor szükség sem lesz a DD tarnscodingra és nincs is ilyen menü.
Ha az AVR csak koax/optikai bemenettel rendelkezik akkor lőttek a többcsatornás PCM hangnak, de van DD és DTS (HD sávok esetén a core) és ilyenkor a helyes csatorna szám beállítás a 2.0 és a DD Transcoding. Így az AAC és más több csatornás hangsávok DD-be lesznek tömörítve.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Pelican #5026 üzenetére
Kösz, akkor még próbálkozok a beállításokkal.
dugesz77: az üvegszál sok mindent elbír, de az átvitel formátuma szabványosított, több mint 30 éves technikáról van szó. Az a kérdés, hogy pl. DTS-HD MA esetén a core DTS-t átadja-e, vagy lekeveri az egészet, és sztereó PCM-ként adja tovább. S/PDIF-en ugye ez a három lehetőség van: tömörítetlen sztereó PCM, tömörített DD (AC3) vagy DTS. A TrueHD annyira nem érdekes, mert ott mindig van mellette sima DD (AC3).
-
dugesz77
őstag
válasz
Pelican #5026 üzenetére
Na most itt igazából az a gond,hogy optikán nem megy át a HD hang. De nem a kütyü hanem a szabvány miatt.
Csak az alap DD és az alap DTS (EX a legtöbb úgy tudom)ami átküldhető. Ami biztos ,hogy nem megy át az Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio és az LPCM. Nálam pont ez a gond amig nincs 4K jel továbbításra alkalmas erősítőm. Vagy alap hang 4K képpel vagy 1080p kép Hd hangal. -
Zebra23
csendes tag
válasz
Pelican #5027 üzenetére
Reggel hirtelen csak az 1 lemezt találtam, lehet pont azt nem szereti.
Egész jól néz ki alá rakvaA DVD minőségtől már elszoktunk... Jó is a 720p, a 1080p mégjobb
A 4K-t én kihagyom 40" körüli tv-n 2,5-3 méterről nem hiszem hogy jobb lenne.
El se tudom képzelni 4K-s TV milyen lenne, Full HD is elég mosott.Én a nagy fehér LED-et még ez első este leragasztottam elég erős fénye van.
Nem szoktam kikapcsolni a dobozt estére. -
Pelican
őstag
válasz
DoItYourself #5023 üzenetére
Ja, értettem...
Megnéztem a MINI MX-G-n, optikain TrueHD semmi, DTS HD MA-ból a core DTS jön ki, DD, DTS jó, DD+ semmi, PCM multi stereó. -
a8l
aktív tag
Köszi.
Rendeltem is egy ilyet ED-től. Már csak egy jó HDD kéne bele. Egy WD RED 3TB-s van ami az asus gallery gyomrában volt eddig, lehet veszek mellé még egy ugyanolyat párnak. Kár hogy a 6TB-s HDD-k elég drágák ft/GB a 3TB-hez képest.
Másik GT1 is célországba elküldve lett CZ post-al. -
Pelican
őstag
válasz
DoItYourself #5020 üzenetére
HDMI-n rendben működnek a HD hangok, és van már DD+ és PCM multi lejátszás is benne.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Csicsóka #4933 üzenetére
Tegnap M18-on sikerült beindítani a 007-et, kellett hozzá egy fogpiszkálós indítás. Abban a tévhitben éltem eddig, hogy azt elég volt egyszer megcsinálni, még a 005-el.
Nem volt sok időm még tesztelgetni (zsibbadt is voltam este), de mintha a HD hangokat csak sztereó PCM-ben adná át az erősítőnek. Ha jól emlékszek az OE a core-t adja át ilyen esetben. Mindegy még próbálkozok a Kodi hang beállításaival. Nem találtam az Enable Dolby Digital transcoding opciót se. Ja, régi erősítőm van toslink S/PDIF-el, AC3/DTS-t tud dekódolni.
-
Zebra23
csendes tag
válasz
envagyok #5016 üzenetére
A lemezt beolvassa, de a menüt nem ismeri fel. a -vob fájlokból elindítva a menüt nem tudtam lépkedni, mivel a balra-jobbra, le-fel nyilak beletekerésbe vannak beállítva. A film 1 .vob fájlját elindítva 1-1 másodpercenként meg meg állt a kép 1 pillanatra. Gondolom a cache hiánya miatt, a beállításokkal nem szöszöltem, lehet hogy a kodiban van valalmi beállítás a rendes lejátszásra.
A korábban említett 3D-s DB ISO-kkal is tettem 1 próbát, de szét van csúszva a kép. olyan mintha SBS-ben játszva a kép közepe kerül a 2 szélére kicsit elcsúszva, alól-felül-ben meg eléggé szét csúszva....
Pedig sem drop, sem skip nem voltTudtok mondani 1 jó működkő "Test ISO"-t ami be lehet szerezni a virágboltból? ( film neve és realeaser neve)
-
Zebra23
csendes tag
válasz
envagyok #5003 üzenetére
Az universal movie scrappert én amiatt sgeretem jobban, mert be lehet állítani, hogy a film infót a port.hu-ról töltse (magyar nyelvű) és a trailer nyelvének is preferált nyelv magyar.
A minden más angol a beállításokban.
A barátnőm jobban szereti magyarul olvasni vagy megnézni a film ajánlót. -
a8l
aktív tag
válasz
Zebra23 #5010 üzenetére
Nem tudom mi az a CEC, de a monitornak nincs távja, átdugtam egy pillanatra a pc-m unifying vevőjét a gt1-be és nyomtam egy o-t. Megy már több mint 1 órája a transformers4 1080p , 0drop, 0skip, nem volt hang akadás se, meg kép röccenés se olyan amit észre lehet venni, pedig figyelem rendesen, meg zöld villanás se. 4mag 20-30% terheltséggel megy, a másik négy szinte alig mozdul ki a 0-ból pár %-ot.
Eddig elégedett vagyok vele nagyon. 14nap alatt érkezett meg, átment gond nélkül a ... -on.
Ez a megosztás ment kicsit nehezen a jelszókéréssel. De szerencsére az egyik mappa ami meg volt osztva külön meghajtón, az működött, és megosztottá tudtam tenni az egyik üres 3TB-s hdd-t most másolom át rá a cuccot arról amit nem tudok megosztani sehogy sem, pedig együtt vettem a két drive-ot, nemrég lett beszerelve a gépbe. Asszony laptopján két kattintással meg tudtam osztani az összes drive-ot, az enyémen meg képtelenség, neki annivers. update előtti build van fent. Nem izgat most már lényeg hogy van mit lejátszani a kis doboznak, kipróbálom a projektorral is hamarosan..
Szerintem ez teljesen vállalható mediaplayer így dobozból kivéve is.
Alig várom hogy itt legyen az s905 és azt is össze tudjam hasonlítani a gt1-el.Cseh posta miatt kár aggódni, megjön mind kb két hét volt az information sent to cseh állapot. Az NL post tényleg gyorsabb 14nap, a cseh postás meg 3-4hét.
11eur van a csomagon holland feladóval, jó ez így. -
Zebra23
csendes tag
-
Mankó
veterán
válasz
junkpod #4981 üzenetére
Zyxel-en nekem létre kellett hozni egy külön nfs nevű mappát és arra tudtam nfs megosztást tenni. Az abba másolt tartalmat már megtudtam osztani nfs szerveren a régi medx600-on. (3d iso-hoz már kellett az nfs, kicsi volt már a 310 hardvere, de nfs-sel még jó volt)
Az új xpenelogy-s épített szerveremen meg pikk-pakk az egész meghajtóra ki tudtam adni az nfs - t, úgy hogy már tartalom is volt rajta. Nem rossz ez a dsm szoftver. -
a8l
aktív tag
válasz
Zebra23 #5001 üzenetére
Köszi, közben megtaláltam már ezt is, the movie database átnézte és azonosította a nagyrészét.
A lejátszás közbeni infók megjelenítésére nincs valami megoldás ha nincs bill. o betűvel?
Tehát valahogy menüből, egérrel vagy más gombbal a gyári távról nem lehet behozni?Eddig minden gyári még, úgy ahogy kivettem a dobozból, nincs akadás se a képben se a hangban, gyári hdmi kábellel kötöttem össze egy 27-es lg FHD (TN) monitort ami itt pihen kihasználatlanul az asztalon.
Gondolom ez nem is tud 24p-t 60hz megy. Ha 24p képes megjelenítőre kapcsolom(sony sxrd proj.)akkor ha kiválasztom a beállítás menüben androidban a 24p-t akkor az marad film közben is vagy ki sem lehet választani ott sem csak 60hz-t? -
ShadeX
tag
Sziasztok! Engem is elért ez az "őrület", beneveztem egy Beelink MiniMXIII-ra a GearBesttől, a mai napon rendben meg is érkezett. Pompás a kicsike, bár még eléggé az ismerkedés elején járunk. Sajnos egy bosszantó sajátosságra ezen rövid idő alatt is sikerült szert tennie: OpenWrt-s routert használok töltögetéshez, és file szervernek. A routeren megosztott könyvtárakat eddig mindennel rendben meg tudtam nyitni, az új szerzemény viszont kifogni látszik rajtam. Amennyiben az adott mappa jelszóval védett, Kodi alatt képtelen vagyok felcsatolni, folyamatosan visszadobja a jelszóbekérő ablakot. Amennyiben a router egy nem védett könyvtárát sikerül felcsatolni (és már kezdenék reménykedni), a Kodi következő indulásánál már arra is jelszót kérne. A meglepő az egészben az, hogy android alatt ES File Explorerrel minden gond nélkül be tudom olvastatni ugyan azokat a megosztásokat, a jelszóval védetteket és a rendeseket is, csak Kodi alatt lázad a gép. Jó pár tiszteletkör után feláldoztam az egyik SD-met, és megpróbáltam a LibreElec-et is. Sajnos ugyan az a hiba, mint a gyárinál. Windowsra telepített Kodi esetén szintén gond nélkül elérhető minden megosztásom. Lenne valamelyikőtöknek rám pár perce, és segítene kibogozni ezt a "gubancot"?
-
Zebra23
csendes tag
A hozzá adásnál baloldalt ki kell választani a könyvtár tartalma: (filmek), majd a job oldalon válaszd ki melyik addon nézze át. ( Universal movie scrapper, the movie database)
Ha nem választottad ki hozzáadásnál, akkor kijelölöd a táhelyet, majd "options" gomb vagy Yatse-ban a középső kör röviden -> Tartalom változtatása
AZ addon kiválasztása után a beállításokban érdemes beállítani honnan töltse a film infót trailer-t stb-t.
Trailer-nek én magyar nyelvet szoktam megadni, a többi angol, mivel a filmek nevei is nálam angolul vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Eladó félkonfig / GPU nélküli PC i7 9700K / 32GB RAM / 512GB SSD / 1000W Gold táp
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest