- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Technoman #15068 üzenetére
Biztosíthatlak, hogy nem szoktam ki/be tologatni a kábelt a TV-nél.
Nem erre gondoltam, hanem:
a.) ha nem lát semmit a box a video kimenetén, akkor átvált 720p-be, eddig nagyon úgy néz ki.
b.) ha viszont lát (HDMI-CEC feléleszti a TV-t is, vagyis van mit megszólítani), akkor úgy tűnik jó. Vagyis -érzésem szerint- talán itt kéne keresgélni.
Például nálam a Samun engedélyezve van a fast boot, lehet, ezért jön fel mindig jól a Venz nálunk.Nem tudom miért jó nálam, persze csak találgatok, de én most ott tartok: ha a box -vagy a KODI - már lát valami eszközt induláskor, akkor valszeg a beállított 1080p-n hagyja a felbontást.
Ezt az állapotot kéne elérni valahogy. -
Csicsóka
őstag
Mostanában téma volt párszor az SD vs NAND sebesség. A dd linux paranccsal is lehet mérni, de találtam egy jobb teszt progit, ami méri a folyamatos, és véletlenszerű sebességeket is. Armbian alatt lefordítottam a forrást, a bináris innen letölthető.
Használata:
A flash-bench fájlt rá kell másolni a tesztelendő drive-ra. HDD tesztelésére is használható.
LE esetén, sambán keresztül lehet másolni bármelyik megosztott könyvtárba, akkor az SD képességeit fogja mérni. A pédában az emulators-ba másolva mutatom:
SSH belépés után
cd emulators
./flash-bench
Először létrehoz egy 512MB méretű teszt fájlt, majd kezdi a Sequential read teszttel.
eMMC tesztelése:
LibreELEC-T95m:~ # mkdir /tmp/mnt
LibreELEC-T95m:~ # mount /dev/data /tmp/mnt/
LibreELEC-T95m:~ # cd emulators/
LibreELEC-T95m:~/emulators # cp flash-bench /tmp/mnt/
LibreELEC-T95m:~ # cd /tmp/mnt/
LibreELEC-T95m:/tmp/mnt # ./flash-benchNálam ezeket mérte:
eMMC:
LibreELEC-T95m:/tmp/mnt # ./flash-bench
Creating test file flash-bench.tmp of size 512MB.
Benchmark: Sequential read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 4.29s (119.21MB/s), CPU: user 0.12%, sys 7.32%
Benchmark: Sequential write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 15.31s (33.44MB/s), CPU: user 0.09%, sys 2.86%
Benchmark: Random read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 35.90s (14.26MB/s), CPU: user 0.07%, sys 3.50%
Benchmark: Random write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 39.83s (12.86MB/s), CPU: user 0.03%, sys 1.63%SAMSUNG 32GB EVO CL10
root@s905-server:~# ./flash-bench
512.0MB processed in 25.40s (20.16MB/s), CPU: user 0.34%, sys 8.67%
512.0MB processed in 50.09s (10.22MB/s), CPU: user 0.02%, sys 0.95%
210.4MB processed in 60.21s (3.49MB/s), CPU: user 0.12%, sys 3.97%
512.0MB processed in 72.18s (7.09MB/s), CPU: user 0.05%, sys 0.55%SANDISK 8GB SDHC1
root@amlogic-s905x:~# ./flash-bench
512.0MB processed in 23.68s (21.62MB/s), CPU: user 0.00%, sys 0.84%
512.0MB processed in 109.59s (4.67MB/s), CPU: user 0.00%, sys 0.24%
322.1MB processed in 60.98s (5.28MB/s), CPU: user 0.01%, sys 0.77%
512.0MB processed in 117.80s (4.35MB/s), CPU: user 0.01%, sys 0.33%SAMSUNG 2GB (Ős régi)
LibreELEC-T95m:~ # ./flash-bench
Using test file flash-bench.tmp (using all 512MB).
512.0MB processed in 42.54s (12.04MB/s), CPU: user 0.07%, sys 1.73%
512.0MB processed in 106.64s (4.80MB/s), CPU: user 0.03%, sys 0.63%
79.3MB processed in 60.04s (1.32MB/s), CPU: user 0.00%, sys 0.61%
305.0MB processed in 384.56s (0.79MB/s), CPU: user 0.00%, sys 0.10%Toshiba HDD
LibreELEC-T95m:/tmp/mnt # ./flash-bench
512.0MB processed in 15.39s (33.27MB/s), CPU: user 0.03%, sys 4.15%
512.0MB processed in 14.83s (34.52MB/s), CPU: user 0.04%, sys 3.33%
27.4MB processed in 60.02s (0.46MB/s), CPU: user 0.02%, sys 0.36%
512.0MB processed in 45.31s (11.30MB/s), CPU: user 0.03%, sys 1.26%Egy szó mint száz, az eMMC lényegesen gyorsabb a cl 10-es SD-től.
Bár látva ezt a gyenge eredményt, felvetődött bennem hogy a Samsung EVO hamis lehet.
Ha valakinek van tutira eredeti cl10-es SD-je, érdekelne az eredmény.
A Toshiba HDD elszomorító random read értéket produkált, nem sikerült neki a rendelkezésre álló 60 sec alatt 512 megát olvani, csak 27-et. -
azbest
félisten
válasz
Technoman #15068 üzenetére
Könnyen meglehet, hogy az edid infót nem lehet kiolvasni a tévéből, amikor áramtalanítva van.
Ahhoz hogy ezt ki lehessen olvasni kell, hogy kapjon áramot a tévé. Ez két módon lehetséges: a tévé kap áramotvagy a hdmi kábelen keresztül a 18-as pin-en keresztül a rákötött eszköz ad áramot a kiolvasáshoz.
Aztán, hogy a tévé, a box vagy a kábel hibájából nem lehetséges ez, már egy másik történet
Jut eszembe: nekem ha nincs bedugva hdmi, akkor lesz aktív android alatt a kompozit videó kimenet.
-
Technoman
őstag
válasz
Ejelhar #15065 üzenetére
Biztosíthatlak, hogy nem szoktam ki/be tologatni a kábelt a TV-nél. Újraindításnál már be- ill. átkapcsol a HDMI csatornájára a Venz. Ez valami boot bug lehet.
Na mindegy, pár nap múlva úgy is eldől, hogy mi lesz az utód.Beni:
Adtál egy ötletet. Holnap már bekapcsolt TV-nél fogom, hidegindításból a Venz-t bekapcsolni.
-
RBJ
addikt
Nekem még mindig áll az usb hdd le le dobálás. Igaz a múltkor teljes áramtalanítás, pihentetés mintha rendbe tette volna egy hétre. Most megint elkezdődött. Érdekes y kábeles az egyik végét bedugtam máshova hátha áram hiánya van de így is dobálja. asus minim meg ezer éves és megeszi a tárat.
-
-
kmarci25
veterán
válasz
DoItYourself #15063 üzenetére
Igen, köszönöm!
Előbb kérdeztem, aztán néztem...
-
DoItYourself
Topikgazda
-
Technoman
őstag
válasz
Beni2360 #15060 üzenetére
Ilyenkor röcögésbe kezd az éppen nézett video, cca 5-6 mp-ként (tehát nem a kadenciahelyesség kapcsolódik ki)
További érdekesség, ha ilyenkor simán kikapcsolom, nem mindig javul a helyzet, mert van amikor vagy 4x is ki/be kell kapcsolnom, hogy visszaálljon az eredetileg beállított 1080/24-re. De ha újraindítással kapcsolom ki, akkor a következő bekapcsolásnál már önmagára talál.(?)
Igazából annyira már nem zavaró, mert külön hálózati elosztóra van kötve, így nem kell az USB-s vinyóknak is a napi többszöri ki/be kapcsolást elszenvedniük. -
kmarci25
veterán
Lassan át kell adnom a jövőbeni tulajdonosának a Beelink boxot. Hogy lehet LE alatt minden felhasználói adatot törölni? Van erre valami egyszerű mód?
-
darnassus
kezdő
válasz
DoItYourself #15057 üzenetére
Köszönöm!
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
darnassus #15055 üzenetére
Régen volt már téma az MXQ Pro, mostanában nem nagyon fordult elő. Itt vannak ezzel kapcsolatban a hsz-ek a topikból.
Itt összeszedtem az infókat, amit kb. lehet tudni a változatokról. Ha tutira akarsz menni, szedd szét és próbáld beazonosítani az alaplapját.
Ahogy junkpod javasolta a másik toipikban lehet, hogy jobban jársz egy SD kártyára telepített LE-el, mint keresgetni egy hozzá egy működő androidos fw-t. -
darnassus
kezdő
válasz
DoItYourself #15051 üzenetére
Ezt vettem: https://www.aliexpress.com/item/Tv-box-android-5-1-Media-player-Amlogic-S905-OTT-box-MXQPRO-as-a-mini-pc/32676774786.html?spm=2114.13010608.0.0.KuXr4g
Ha ez kevés, akkor mit kell lefényképeznem? -
azbest
félisten
-
g4bb3r
tag
válasz
DoItYourself #15051 üzenetére
Hu az nem jó hír. Sokat nézek Netflixet , van olyan kínai tv box ami tudja a full hd-t vajon?
Köszi egyébként!
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
darnassus #15045 üzenetére
Egy fotó jó lenne róla vagy egy link, mert volt MXQ Pro 4K, MXQ Pro Quick Play is, előbbiből kétféle nyákkal szerelt is.
(#15048) g4bb3r: ezek közül bármelyik jó, kb. egykutyák. Távirányító szokott különböző lenni, ill. a kimenetek száma, típusa, bluetooth. A Netflix csak 480p-ben fut ezeken, ha jól emlékszek. 2GB RAM-ost vegyél androidhoz.
Mini M8S II, EgoIggo S95X, Tanix TX3 Pro, Beelink Mini MX III II. -
g4bb3r
tag
Sziasztok,
Az összefoglaló elolvasása után is él még bennem a kérdés. mi most a bestbuy Android 6.0 TV box? nem akarom hekkelni, YT, Netflix, Kodi menjen probléma nélkül +lejátsza a filmeket (max fullhd) külső hdd-ről. Egyszerűn annyi fajta van , hogy elveszek közöttük..keret 30-50 usd/eur
nagyköszi
-
darnassus
kezdő
-
törölt tag
-
darnassus
kezdő
Sziasztok! Rendeltem kínából egy TV boxot, ami működik, de az internethez sehogy sem csatlakozik. Biztos, hogy valamit csináltak vele, mert egy SUPERSU nevű program "gyárilag" rajta van. Letörölni sem lehet.
A kérdésem az, hogy egy új firmware segíthet-e a gondon, és ha igen, hol találok hozzá? Hogy tegyem fel?
Típus: Amlogic s905 4K
MXQPro TV Box Android 5.1
Modell: AOSP on p207
A válaszokat előre is köszönöm. -
Technoman
őstag
válasz
junkpod #15042 üzenetére
Igen ebben igazad van, csak hát ugye az összefoglalóba hosszú ideig a 009-es volt megadva, mint utcsó, stabil változat (most látom itt is van változás)
Egyébként, mióta végeztem a mega, 8TB-nyi JukeBox/katalogizálással lekopogom, nem fagy le a gép, sem 64, sem 32-nél.
Egyetlen bosszantó dolog van, több órányi hidegindításnál, a beállított 1080p/24 mindig átvált 720p/60-ra.
Ilyenkor újraindítom a boxot. -
laca71
aktív tag
Szia !
Feltettem a LE 7.95.2 bétát, utána a service.transmission-8.1.8
A transmissionban így irtam az ip-t192.168.1.***
Port 9091
User: root
jelszó: libreelecbeállítottam a mentési könyvtárakat a torrentekhez
a hdd exfat4-re formázva
Böngészőböl: 192.168.1.8:9091
Kéri a jelszót, és minden megy... -
-
junkpod
veterán
válasz
adi1234 #15033 üzenetére
Hát igen, két fajta kommentet nem értek (nem szeretek):
1. "hurrá sikerült megoldanom, de nem írom le hogyan"
2. "nem működik ez és az, sürgős segítség kell, de nem írom le, hogy milyen hw/sw környezetben és beállításokkal"
+1: "segítsetek jó boltot találni boxokhoz, de csak miután bejöttek az ajánlások, akkor árulom majd el, hogy külföldön élek" -
-
blakey
titán
válasz
junkpod #15031 üzenetére
Nem biztos, hogy lesz 64 bites build, szerintem felesleges, de majd meglátjuk.
Ezt írta:
"maybe when there's an easy way to add ARM compatibility I'll switch back to aarch64 for Krypton/Leia."
Röccenés nagyon ritkán van, olyan mintha képzelődnél, de pl. tegnap nálam sem volt hiba. -
junkpod
veterán
válasz
Karel2 #15030 üzenetére
OK, de akkor Te nem fhd filmet nézel fhd tv-n.
Blakey: 64bites memóriaszivárgás: kár is volt kiírnia kszaq-nak, már megörültem, hogy bohóckodás nélkül tudom frissíteni a régi 64bites 7.11-esemet, de kijelentette, hogy Jarvisból már nem fog 64biteset fordítani, mert minek...Annak meg megint örülni fogunk ha a 8.0-áson megint lesz majd menetközben váltás csak most 32-ről 64-re és akkor újfent kínos lesz az upgrade
Amúgy tegnap felraktam a 7.95 b5b-t és belenéztem kedvenc "röccenés ellenőrző" filmembe, a Focus-ba (valamiért minden jelenetben svenkel a kamera, főleg a kezdő scene látványos, ha ott nem veszed észre a röccenést akkor sehol) és nem tapasztaltam semilyen röccenést, még a hóesést figyelve sem
-
junkpod
veterán
válasz
kmarci25 #15018 üzenetére
Szerintem nem baj ha egy 15ezer forintos lejátszó 2 év alatt elavul, pláne, hogy a 200ezres is pont ennyi idő alatt avul el
Telefont hány évente veszel újat és mennyiért? Na ugye?
Vegyél S905-öst MP-nek kiváló, RPi és társai csak akkor jók ha tényleg fejlesztgetni akarsz, MP-re azok használják akik azelőtt vették, hogy kijött vona az S905+LE. -
Technoman
őstag
válasz
paolinho #15019 üzenetére
A jelenlegi Venz vonal (mmint amit Mo.-on kapni ) csak 100-as, nincs gigabit.
A Venz V10 s905, ellenben a Venz V10 pro az s905X vonalat erősíti (erre utal az Android 6 is, szemben a sima változat 5.1-ével)
Nekem a sima van és LE tök jó (a 9-essel használom) Ha nem kell a +1GB RAM, a 8GB eMMS plusz és a BT, akkor a simával is el leszel.
Itt a hivatalos, gyári honlap, szerintem inkább ennek higgyél. -
blakey
titán
válasz
szabi__memo #15022 üzenetére
Nem tudom, csak közzé tettem. Szerintem mindegy melyiket használod, bár hosszútávon lehet, hogy a 64 bites lesz a nyerő, több kiegészítővel lesz kompatibilis, egyelőre még nem így van.
-
blakey
titán
-
djherby
tag
válasz
DoItYourself #15006 üzenetére
Igen, így is csináltam miután ezt megtaláltam. Az a helyzet, hogy az erősítő kijelzője át is vált, kiírja hogy TrueHD / DTS-HDMA csak nincs hang. És nem mindig. Van hogy "elkapja" ha hangsávokat váltogatok, vagy a hangtovábbítást ki/be kapcsolgatom.
-
paolinho
őstag
Tudnátok segíteni, hogy a VENZ V10 100-as vagy 1000-es adatávitelű? Egyik helyen S905-nek írják, máshol meg S905X-nek? A LE miatt meg ez nem lenne mindegy. Köszi
-
kmarci25
veterán
Dilemmában vagyok. Tervezem, hogy beszerezzek saját részre is egy boxot/készüléket. Eddig 2 db Beelink MiniMXIII II járt nálam, hosszabb rövidebb ideig, de kb. addig, amíg a végső tulaj meg nem kapta. Miután szeretek hosszabb távra vásárolni (a mostani lejátszóm is lassan az 5. évébe lép), nem tudom, hogy melyik készülék lenne az ideális. A boxok (pl. a Beelink is) tetszik, mert kb. 15 perc alatt - LE-vel - számomra teljes értékű médialejátszóvá válik. Viszont tartok attól, hogy 2 év körül elavulttá válik.
A Raspberry/Hardkernel szintén tetszik, ott viszont attól tartok, hogy olyan akadályokba futhatok bele, amiket nem tudok megoldani. (Alapszinten elmókolok ezekkel a cuccokkal, de pl. linuxhoz teljesen vak vagyok.)
Az elvárás annyi, hogy a NAS-on tárolt FHD filmek menjenek (a box kábelen lesz összekötve a routerrel), feliratokat kezelje, legyen a lejátszás kadenciahelyes (vagy legalábbis ne legyen "röccenés"), illetve az MS repo add-onjai közül többet nagyon megszerettem, az is kéne. Magyarul egy jól működő Kodi. A hang nem fontos, mert nincs erősítő.
Szóval ilyen paraméterekkel mit ajánlotok? Lehet egyáltalán ajánlani valamit 2 évnél hosszabb távra? -
törölt tag
Ezt a kínai kótványt! Hírtelen kellett egy Wifi "router". Gondoltam, gyorsan összedobom, hogy ha bedugom a LAN csatit, akkor automatikusan induljon a hotspot. Ez nem járható út, mert valami tákolással kezeli a kütyü a Lan -t, az Androidnak dunsztja sincs róla. A hotspot kapcsolást sem tudtam programból automatizálni, érintésemulációt kellett használnom. Először a rendszerindulást adtam meg eseménynek, de sejtettem, hogy nem lesz jó, mert régi miniPC -s jelenség, hogy egy indulás során kétszer fut le a "boot_completed" üzenet. A másodikra az automatizáló persze szépen kikapcsolta, amit az elsőre bekapcsolt. Végül a dátum változását használtam eseménynek, mivel a boxok bootnál mindíg 1970.01.01 -el indulnak, és a hálózat felállása után állítják be az aktuális időt, és dátumot. Így most működik a dolog. Ha bekapcsolom a boxot, automatikusan indul a wifi hotspot. Csak, a kínai tákolás miatt meg kellett hozzá erőszakolnom a rendszert. Az viszont jópofa, hogy a telómra streameltem egy filmet úgy, hogy a boxhoz csatlakoztam wifin, a box a helyi router -hez Lanon, ami meg az otthoni NAS -omra, külső hálón.
-
kenand
veterán
Egyébként kicsit belegondolva rájöttem, hogy miért szívatja az embereket a Google a korlátozással.
Ha youtube addonon keresztül nézel klipeket akkor azok reklám mentesek - bár ha log in van akkor tudja, hogy te nézed, de -reklámot nem tud a képedbe tolni, és a Google fő célja az adatgyűjtés mellett a reklám.. -
blakey
titán
válasz
junkpod #15013 üzenetére
A HQ upscaling elég bután van definiálva a Kodiban, de ha % van megadva akkor a 0 esetében mindent skáláz a megjelenítőhöz, függetlenül attól, hogy FHD tv-n FHD-t nézel, belenyúl az anyagba, ha 20%-ra állítod akkor max. a 720p-s anyagokat skálázza HQ-val a FHD tv-n, ami felette van abba nem nyúl bele a HQ, de fontos, hogy a megjelenítő felbontása ebben az esetben FHD, UHD esetén nyilván a 1080p-t is skálázza. Tehát, minél magasabbra állítod annál kevesebb anyagot fog skálázni
-
darvinya
titán
válasz
DoItYourself #15010 üzenetére
Köszönöm
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #14996 üzenetére
Rögzítettnél nincs DD, DTS beállítási lehetőség, hangtovábbítás sem látszódik, viszont a TV-n is lesz hang. Gondolom ilyenkor HDMI-n is továbbít. Ez jó legalább nem kell állítgatni, ha nem 5.1-en szeretném hallani. Elég régi TV-m van, de úgy néz ki, tudja ezeket a formátumokat. 5.1 is mehetne a TV-ből. Hálózati lejátszásnál, akadoztak a teszfájlok, "Alacsonyra" állítva megszűnt ez a probléma.
-
darvinya
titán
Sziasztok
Eszközök kezelnek USB DVB T sticket?
-
jhonny76
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni.Van egy V8-plus hybrid ott-m,ráraktam egy K1 frimwert.Nem müxik a távkapcsoló és a wifi.
Hogyan tudnám orvosolni?
előre is köszi -
djherby
tag
válasz
DoItYourself #14965 üzenetére
A box hdmi-n keresztül van összekötve egy Denon AVR1910-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged