Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
adi1234 #17398 üzenetére
Oké azt írod, hogy neked "másik progi" van, nem tudom, hogy az milyen. Töröld le, tedd fel ezt: [service.transmission-7.0.8.zip] a többit a leírásom szerint, adj neki felhasználó/jelszó-t is, ha már megy kiveheted ha nem kell. Mellesleg két embernek is volt router problémája, nem volt nyitva a 9091-es port, lehet nálad is csak ez a hiba.
-
varmi2
nagyúr
Szerintetek ez megérhet 12k-t? Nexbox A95X Amlogic S905X 2GB DDR3 RAM 8GB eMMC ROM
-
törölt tag
válasz
interstate76 #17388 üzenetére
A MyTV eddig minden kütyümön működött, beleértve a Remixes X86 PC -t is.
-
interstate76
addikt
válasz
napocska2 #17386 üzenetére
A tévés appok nem működése kapcsán nemcsak a noname kínai gyártók füle mögött van vaj, hanem szándékos korlátozás van a külső megjelenítőn való használatra vonatkozóan. A Horizon Go sem megy egy csomó kis masinán (pl. az egyébként számomra kifogástalan Beelink Mini MXIII-ason sem, sem a gyári, sem a minixes fw-t használva), de végre van wines applikációjuk és így nemcsak a telómon tudom gond nélkül használni.
-
napocska2
senior tag
válasz
darvinya #17384 üzenetére
Sajnos az androidos MyTV-ben semmit sem tudok beállítani a box-on, mert indulás után rögtön kilép.
A MyTV Otthon meg nem kompatibilis, le sem tölthető a playről.
Azért nagyon köszönöm a tippeket!Egyszerűen fel nem foghatom, hogy ami a telefonomon egy kattintás, azzal ennyit kell kínlódni -eleddig eredménytelenül.
-
napocska2
senior tag
Van valakinek ötlete, hogy lehetne a Telenor MyTV képét megjeleníteni a tévén egy Sunvell t95m segítségével?
Több variációt kipróbáltam már, de egyik sem hozott megoldást.
a.) feltelepítettem a box-ra a MyTv alkalmazást, mely megnyílik és rögtön be is zárul, újratelepítés után is ugyanígy nem működik,
b.) androidos Chrome alatt MyTV bejelentkezés után a lejátszáshoz átirányít az alkalmazáshoz, hogy töltsem le, pedig már ugye letöltöttem, magyarul ez sem megy,
c.) LibreElec Kodi alatt a LiveStreamPro segítsével hosszas próbálkozás után egyszer betöltődtek a csatornák és működött, aztán néhány órával később már semmi, pedig ki sem volt kapcsolva a box.
d.) Androidos Kodi alatt is megpróbáltam a LiveStreamPro-s variációt, de mégannyira sem jutottam előrébb vele, mint a LibreElec-el.
Ez a négy mondatocska több órai gyötrelmem eredménye.
A legegyszerűbb az lenne, ha a box-on elindulna a MyTv alkalmazás, nem is értem, hogy miért nem hajlandó erre.
A másik alternatíva, hogy a notebookomon Chrome alatt futó adást tükrözöm a box-on keresztül a tévére, de erre még nem jöttem rá, hogy hogyan kellene megoldani.
Csendben meg kell állapítanom, hogy ez a SpílerTV a MotoGP-vel sok őszhajszálat okoz nekem...
Előre is köszi minden segítséget! -
adi1234
tag
válasz
DoItYourself #17379 üzenetére
Szia , próbáltam de nem tud csatlakozni a transmission-hoz a boxon .
-
adi1234
tag
Mostanában sorban jöttek a frissítések 7.0.3.012 ből de nem igazán remekeltek . Minddel volt valami gond .
8.0.1a viszont nekem eddig tökéletes . Rég volt ilyen .
Nem sok mindent tettem rá de ezekre használom :
Magyar nyelv
Clonfuence felszín
Rss editor
Youtube
Yahoo! Weather
Universal Movie ScraperHálózatot a windows alól a "\\LIBREELEC"-el simán elérem. Persze a samba bekapcsolásával és a médiatárak megosztásával .
Egy második kártyán ajánlom a kipróbálását mindenkinek !
-
-
Pelican
őstag
Ja, én is így vagyok vele (nem cserélnék, ha nem kéne), 012j van az M8S II-n, máig le is játszott szépen mindent, de ma egy 34 GB-os BD ISO-t (Resident Evil 2016) sehogy sem akart elindítani (többi BD ISO megy)
Szerencsére már az S912 is rá van kötve a tévére (LE 8.0.1a), az vitte szépen, DTS-HD MA hang, auto framerate, egy röccenés nélkül lement a film.
Szóval akinek S912-ese van, nem érdemes eladni, filmet már most is lehet nézni rajta, a gui amin még reszelni kell, mert mozgásnál rángat, meg a VP9 egyáltalán nem megy még.Más:
Már párszor olvastam itt, hogy S905X nem tudja a 192kHz-et, nálam megy mindkét boxon (S905X, S912), az erősítő 192 kHz-et ír ki, én nem hallok különbséget a kettő közt. -
interstate76
addikt
+1
Én sem értem ezt a frissítés dolgot. Azt igen, ha valaki kalandos kedvű és mindig a legújabbat szeretné a gépén tudni, de ha az a cél, hogy legyen egy jól működő lejátszó, és van egy jól működő, telepített rendszer, akkor minek frissíteni? A 7.0.2.005-ös buildet használom az egyik Mini MXIII-asomon: mindent szépen visz és villámgyors is. Tudom, hogy bőven túl vagyunk rajta, de kit érdekel? Elképzelni sem tudok jobb médiaplayert, pedig sokat kipróbáltam korábban.
-
junkpod
veterán
-
Kapanyél
őstag
Mindenkinél jól fut az új LE? Nálam - mily' meglepő! - egy zsák szar. A képminőség ótvar, de láthatóan! Pár másodpercenként ugrik minden film, néhány óránként belefagy valamibe...
Na most teszem vissza a 8.0d-t. Azzal nem volt eddig semmi baj.Az már csak hab a tortán, hogy belefagy az update-be is... még jó, hogy van full image-em a kártyáról.
Itt és most megfogadom, hogy a következő médialejátszóm egy Win-es HTPC lesz.
-
Stukker1987
senior tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani,hogy USB-s hangszóró működik-e Android TV box-al?
-
cof
veterán
válasz
Janaboy #17364 üzenetére
Nekem LE alatt fut egy FTP szerver, egy Transmission kliens (80 torrent aktív jelenleg kb.), Mellette megy IPTV, vagy HDD-ről valami videó anyag 720-1080p, videótárba kb. 80 film felvéve borítóval, leírással... 815MB memóriából 378MB használt jelenleg (1 hete megy kikapcsolás és újraindítás nélkül, semmi lassulás), szóval elég tuti, főleg ha még torrentezni sem fogsz.
Ilyenem van: T95N Mini Mx+ sima S905
-
azbest
félisten
válasz
Janaboy #17361 üzenetére
ha csak simán lejátszásra használod és nincsen telepakolva sokféle bővítménnyel, akkor bőven jó. Ha képes film könyvtárat épít valaki, akkor gondolom több ramot fogyaszt, de azért annak is illik beleférnie. (még a 256 megás régi pi is egész jól boldogul libreelec-kel pár kompromisszummal, szóval az 1 gigás boxoknak is illik)
-
janisjoplin1
tag
Gondolom ez átverés..
https://www.wish.com/c/58b9410d54473453dd569748 -
Halkakas
tag
Szia, állítólag csak régebbi Sony illetve Philips tv-k némelyikénél jön elő.
Nekem egy kb 5 éves Sony-nál fordult elő, de simán ki lehet küszöbölni Libreelec alól.
Itt találod meg lépésről lépésre mit kell tenni, hogy ne okozzon problémát. Nekem ez alapján megoldotta a gondot, amit utólag is köszönök az illetékesnek -
cree
csendes tag
Sziasztok!
Az uj prociknál s905x és s912 van egy rgb jelenség ami elö jön mind hibba jelenség ez menyire van hadver vagy szoftver hiba lehet ez?pl
https://forum.libreelec.tv/thread-1129.html
https://www.youtube.com/watch?v=MXFRANCOtC8
Most szeretnék egy másik androidos tv box vásárásra s905x vagy s912 procival de elégé elkeseritö hogy ezekel ennyi nyüg van....
Edig egy k1 plus használok napi 12/24 de azal semi nyüg nincs eben még sima s905 van ( internet media célokra)..... de eböl hiányzik a bluetooth külsö audio eszközökhöz néha ezért is jo lene ujitani! -
dugesz77
őstag
válasz
dugesz77 #17346 üzenetére
Illetve Eu raktárból most van M8S 2/8-as 45.25$+6,4 postáért
(#17347) Janaboy Alin most várni kell. Megy a 7. éves banzáj és most szinte mindent feláraztak. Meg 25$ felett van ott is szinte az összes ami áfahatár feletti, én akkor már egy nagyobb webshopból rendelném(Banggood,Gearbest). De igazából nincs Alival sem rossz tapasztalatom eddig csak ennél az értéknél én biztosabbnak érzem a nagyobb webshopokat. -
Janaboy
veterán
válasz
Dr. Romano #17344 üzenetére
En olyan 25 dolcsi korulre gondoltam
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Janaboy #17343 üzenetére
Én ezt rendeltem német raktárból így biztosan nem lesz rajta semmi extra plusz Ft.
-
Janaboy
veterán
Tudnatok linket adni a legolcsobb s905xeshez? Csak Le menne rajta 4ks tvhez.
Visszaolvastam par oldalt, de nem lattam akciosat.
-
banlakiek
csendes tag
Sziasztok!
Véleményt&segítséget kérnék:
Nemrég vettem egy MXIII-G s912-es androidos(6.0) box-ot.Szuperül műkszik,spmc-vel használom(passtrought miatt),sajna (vagy nem tudom)LibreElec nélkül-erre nem rakható fel..Azóta a fórumon rengeteg írást,hozzászólást olvastam az s905-ökről.Nagyon sok minden jót írnak róla,hogy LE-vel mennyire jó.Érdemes eladnom az s912-est,s váltanom másik (s905-ös)box-ra???pl.:MINI M8s II?Annyival jobb LE-el???
Köszi! -
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #17337 üzenetére
Nagyon jó irányvonal a moddolható/dokkolható telefon. Mármint fogalmam sincs, mekkora igény van rá, de nekem tetszik.
A légegér-teló kombináció kapcsán most elképzeltem magam, ahogy a jó öreg, 4,3"-es Mi2-esem képernyője előtt hadonászok a levegőben.
(Nyilván külső megjelenítő esetén van értelme a dolognak, csak most ez jutott eszembe.)
-
törölt tag
válasz
interstate76 #17334 üzenetére
Sztem is jó cucc. Csak arra a Storage Mod -ra eddig ketten adtak be összesen 30 Dollárt. Nagy kár lenne érte, mert azzal nekem telitalálat lenne a teló. Az Android 7 -ben ott a többablakos mód. Azzal tényleg 2 in 1, a zsebemben hordanám a miniPC -m is. A légegeremet már próbáltam a telómmal OTG -n. Működik.
Hát még ha a Mod akkuja az USB porton meg tudna hajtani egy külső vinyót! Állítólag az S8 -hoz is lesz vmi dokkoló, külső megjelenítőhöz.
-
jézusom
addikt
válasz
Pityu89 #17309 üzenetére
Régebben Openelecet nézegettem, de elfelejtődött. Aztán HTPC-nek volt annyi előnye, hogy volt jó hangkártyám, HD hangok, tudtam zenélni foobarral stb. Ez nem tudom openeleccel mennyire életképes...
Ezek inkább mennek levesbe, a tévém uhd, még ha kevés is a forrásanyag, akkor is nehogymá' ne tudjam lejátszani.
Most így droiddal nincs HD hang, meg jó zenélés, de átterveztem az egészet, másik erősítőt veszek. Remélhetőleg jó lesz a hálózati zene lejátszás rajta, így az a része is ok
-
palank
csendes tag
Egy 10 éves Apple készülék tud annyit az egymagos procival és a 1 Gb Ram-al mint a legújabb akármilyen fejlesztésű csilivili androidos szupermagos malis mini készülékek. OMG
Vagy nem? -
atus72
őstag
Vettem egy Beelink GT1-t, szülőknek lesz netezésre. Próbálgatom itthon beállítani de van pár dolog ami
idegesítő1. Youtube app-al nézve azt tapasztalom hogy 720/1080-as videonál is néha nem sima a lejátszás, ez főleg természetfilmeknél szembetűnő amikor mondjuk egy hegy fölött mozog a kamera, normális ez?
Az Andorid frissítve, az internet etherneten jön (nem wifin), 120MBit-es.2. Youtube lejátszás Chrome alatt katasztrófa, fullscreen-re ha átkapcsolok akkor tartalomtól függetlenül lefagy az egész lejátszó.
3. Magyar billentyűzet, most Logitech Unifying receiver-t használok (egér+billentyű) de az istennek sem tudok
rendes magyar billentyűzetet beállítani, mindig angol lesz a kiosztás, ötlet?Köszi.
-
palank
csendes tag
A Minix Neo-U1 akkor tudja ugyanazt az a saját Androidjával mint egy noname vagy egyéb márkásabb box LE-vel?
Egyébként én a mai napig egy AppleTv1-et használok dedikált videokártyával (Broadcom BCM970015/BCM70015 HD Crystal Hardware Decoder for 1080P Apple TV) és Openelec-el (16.1 Jarvis) és hibátlanul bár egy kicsit lassan kezdve, de mindent lejátszik hálózatból még a dvb s2 full hd felvételeket is . -
Pelican
őstag
-
palank
csendes tag
válasz
Pelican #17317 üzenetére
Igen, igaz, de talán az UBUNTU miatt érdekes lehet, bár nem tudom a Linuxos KODI hogy viselkedik rajta.....
Ugye ott alapból telepíthető parancssorral, vagy az áruházból.
Plusz YouTube videón láttam, hogy egy egyszerű láb-tüskével (amit a HDD-nél is használtunk régen) beállítható, hogy nem android boot-ol, hanem a linux. -
palank
csendes tag
Khadas Vim Pro....vélemények?
Jónak tünik.. -
dugesz77
őstag
Na ez a 8.0.1a egész jó lett. Működik miden elsőre, a hálózatot is felismerte rögtön, pattogós,nem sikerült megakasztani. Jelenleg 3 órája tesztelem egy T95M-en eddig minden rendben vele. Én friss telepítést csináltam.
-
-
Technoman
őstag
válasz
blakey #17299 üzenetére
Köszi blakey.
Ma megpróbálom frissíteni az LE-t (eddig mindig szűz telepítést csináltam, de már nagyon unom, hogy mindent elölről kezdjek, főleg annak tükrében, hogy hetente/3 naponta jön ki egy új, jobb LE verz Thx kszaq)
Jól tudom, hogy SD-s LE üzemelésnél az img.gz-t kell leszednem és kitömörítés ill. dtb fájl nélkül, a Kodi (libreelec) .update mappába bemásolni? Majd nyomok egy reebootot, a többit a Neo elintézi.
Gondolom ez addig csinálhatom, míg azonos a fő verzió száma (a 9.xxxx-nél majd újra szűz telepítenem kell ) -
Az előzőekben említett jószág (Mini M8S II 4K Smart Digital TV Box Amlogic S905X Quad Core Processor - 2GB+16GB EU PLUG LE 7.0.3.012j)
Nem tudja kezelni a router és repeater kombót. Ha kikapcsolom a repeatert akkor a messzebb lévő routerre csatlakozik és lassan csordogál az adat. Ha bekapcsolom akkor is a routertől fogad el IP-t és látszólag van kapcsolat, de semmi sem jön le. A routerben látszik, hogy a médiabox-hoz, mint klienshez rendelt IP váltakozik a repeater és a router tartományában.
A repeater lenne közelebb és arról kellene üzemelnie.Valaki tapasztalt, olvasott erről a problémáról?
A házban több hordozható eszköz boldogan üzemel ilyen körülmények között.
-
cof
veterán
válasz
interstate76 #17305 üzenetére
Nem akarok senkit reklámozni de hardveraprón is találtam hirtelen párat 20k környékén. Amiket érdemes keresni, asrock, Asus, foxconn, zotac, wyse. Hdd, memória van-e benne, vagy csak maga az alaplap ez dobja meg az árat akár 40k-ra. Ezt néztem ki tavaly [link] de már berendeltem az s905-t, így nem is erdekelt. Persze azóta már bánom...
Szerk.: Ezt is dicsérték: [link]
-
-
cof
veterán
válasz
Osynho #17298 üzenetére
Persze, ha jól emlékszem már a Win95-ben is volt indítópult oda betenni a Kodi.exe-t és indul is ahogy betöltött a Windows. (Bár egy kattintás az asztalon nem a világ vége). Egyébként az s912-en is már egész jól lehet böngészni, billentyűzet+egérrel androidon. S905-öm ehhez gyenge volt 1GB memóriával, ezért is raktam fel az LE-t, és csináltam belőle egy torrentes letöltő gépet. Smb-n meg elérem bárhonnan a HDD-n lévő tartalmakat. Tuner kártya van tervben a s905-be, és még van oldva lakáson belül a digitális TV adás is.
"Hangsúlyozni szeretném, hogy dedikált médiaplayernek szerintem az S905(X) jobb, tehát ilyen célú felhasználásra én biztos nem próbálnék rábeszélni senkit egy wines gép megvásárlására."Ezzel én is egyetértek, én sem rabeszelesnek szántam, csak mint alternatíva. 20k körül már lehet jó mini pc-t kapni, usb3, gbit lan, hdmi, 2.5 Sata hdd hely...
-
zetecR
addikt
válasz
interstate76 #17300 üzenetére
Hiába van a G4-emben nagyon jó infra, a fizikai gombok nélküli távirányítás számomra rettentően kompromisszumos.
A hagyományos, nyomógombos SE telómat is jobban szerettem telefonálásra, meg odafigyelés nélkül tudtam tárcsázni, stb.Épp ezért nem nagyon használom a Yatse-t sem, inkább valami jó kis távot keresgélek.
Van valakinek tapasztalata a Rii i25 taníthatóságával kapcsolatban?
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Eladó Gamer Pc!!! RYZEN 7 5800X, RX6700XT, 32 DDR4 3600MHZ, 512Gb SSD 1TBHDD
- GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest