Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #10198 üzenetére
Nekem nem jön be.
És a tesztekben a fogyasztása is borzalmasan magas volt pl. a Sapphire-hez képest.
Amúgy ezzel együtt élhető kártyának tűnik attól függetlenül, hogy nem jön be. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
-Solt- #10193 üzenetére
Ha csak a csere lenne a lenyeg, es nem a marka stb, akkor 390-bol MSI, Sapphie, Powercolor, XFX....
Teszt alapjan nem tunik 20%-nak a kulonbseg nekem, de majd megmondja akinek mindketto volt.
TPU szerint 1080p-n 6%-al gyorsabb atlagban egy custom 980 mint egy ref, ami meg 7%-al gyorsabb mint a 390X..eszerint 12-13% a kulonbseg.Meg mielott szobajon a maxwell tuning. A tesztben ezek a custom 980-ak 1350-1360 boostal mentek, szoval arra meg ra tud huzni az ember kb 10%-ot. Annyit meg lehet huzni a 390X-en is.
(#10196) HSM
Giga és MSI 390-et én sem vennék.Igaz az MSI 390/390X az egyik legjobb a szeriabol a tesztek alapjan.
-
xxxxxxxxx
tag
-
HSM
félisten
válasz
-Solt- #10193 üzenetére
Hát nem tudom. Nekem nem ellenfele a 970/980 sem a régi 290-eknek, sem a mostani 390-eknek, soha nem is volt.
Az oké, hogy DX11-ben leveri, és eddig az volt a versenyszám, de én ha VGA-t veszek, akkor azt 2-3 évre. Persze, van, hogy 1 hónap után nem bírok magammal és fejlesztek, de az mindig elég ráfizetéses...
Én ezt találom a 390 melletti leginkább komoly érvnek, hogy az architektúrája annak a csipnek áll a stabilabb alapokon, valamint az passzol sokkal jobban a DX12-hez.
Ehhez képest a Maxwell az egyszerű dizájnból és magas órajelekből él, amivel nagyot szakított a DX11 alatt. Ahogy TTomax szereti mondani, a fogyasztás a kulcs. Igen, ez vitte sikerre ezt a szériát.Én ezt a hülye szokásom nagyon hamar levetkőzném.
VGA VGA. Semmi köze a laphoz. PCI-hoz van köze, azt meg a processzor intézi úgyis, ami vélhetőleg Intel.
Giga és MSI 390-et én sem vennék.Viszont a Sapphire szerintem bitang jó lett. Amúgy a PowerColor PCS+ sem tűnik rossznak, bár a PowerColornál előfordulhatnak gondok a ventilátorokkal. Asus sem tűnik rossznak amúgy, de arról nem találtam jó teszteket.
Az amúgy tényleg érdekes, hogy a Giga pl. milyen állat jó hűtést tudott tenni a 980 G1-re, ehhez képest a sokkal torkosabb 390X-ekre meg csak az került, ami.... Én arra tudok gondolni, hogy annyival olcsóbb gyártani a 980-akat, annyival nagyobb rajta a gyártók haszna, hogy így tehetnek rá sokkal drágább/erősebb hűtést, míg a 390X-eknél azért jobban meg van húzva a nadrágszíj.
-
h1mpi
félisten
Ennek a Nano-nak ki a vevő köre, akit megcélzott az AMD?
-
-Solt-
veterán
Válasz erre: [link]
Ettől még lehetne ellenfele, csak ehhez úgy kéne árazni a termékeket, hogy versenyképesek legyenek! Ha már a 390X cirka 20%-l tud kevesebbet mint a custom 980, akkor legalább az árát kéne normálisan belőni, hamár a Fury-k ár/érték aránya elég gyászos. 135K körül indulnak a 390X-k, 150K körül meg már van 980! Azon kívül, hogy szimpatikusabb nekem az AMD, mégis mi szól a 390X mellett?
Van egy olyan hülye szokásom, hogy szeretek olyan márkájú VGA-t venni, mint amilyen márkájú az alaplapom. Kinézem a Giga 390X G1-t... nincs róla értelmes teszt! Nagy nehezen utánajárok pár infónak, a hűtést szidják, hogy kevés. Megnézem a Giga G1 980-t, három ventis... kevesebbet fogyaszt, mégis arra teszik a jobb hűtést. (Asus dettó) De a csúcs, hogy voltage lock-os!
Egyszerűen nincs választék az AMD kártyákból! Itt ez a hibás 290X-m, és bármennyire erőszakolom magam, nem találok egy olyan AMD kártyát, amire lecserélhetném úgy, hogy nem érzem átbaszva saját magam.
-
imi123
őstag
válasz
FollowTheORI #10190 üzenetére
Nem mindegy mennyiért adják ha nem lehet kapni?
-
Ahogy az várható volt GTX980 tejlesítmény. Kicsit zajos, de amúgy jópofa.
Kár hogy az árazása nem ide van belőve.
-
xxxxxxxxx
tag
Ehu ne!
Guru3D Nano review -
válasz
schawo #10183 üzenetére
Én hiszek abban hogy a nagyobb címeknél belefeccölik azt az időt hogy ott legyen a DX12 út is a DX11 mellett.
Ez tényleg azon múlik mennyire lesz költséges a konzol kódot áthozni.Amugymeg mivel a Win10 ingyenes miért ne "mondhatnák azt maguknak", hogy én nem feccölöm bele a DX11 problémás kódba a pénzt, ha van jobb is... majd vált az aki akar. Régi konzolokra sem jön ki mindig az új játék, és itt azért mégsem feltétlen kell új hardvert venni.
De majd kiderül.
-
-
válasz
FollowTheORI #10182 üzenetére
A DX12 win10-hez kötött, emiatt egyelőre muszáj DX11-re is megcsinálni mindent.
-
válasz
UnSkilleD #10181 üzenetére
Hát ez azért nem ilyen problémás szerintem.
Mivel minden mai DX11 GPU (szinte, most nem 2-3 évvel ezelőttre gondolok nyilván) képes az alap DX12 támogatására, ezért a DX11 only is lehet valójában DX12 only, tehát pl soros végrehajtás, amit minden tud.
Aztán ami DX12 vas tényleg, ott bevethetnek extra trükköket (async pl). Ezt pedig használhatják plussz effektekre, vagy amit nyernek vele sebesség esetleg, azt jobb extra grafikára/fizikára stb.Magyarán DX12 only, de DX11 képességű hardver. Nincs async, lassab ezért pl csak medium-high grafika/fizika fut. DX12 vason meg van async, amivel extra grafika veryhigh-ultra + extra fizika effektek... stb.
A DX12 driver meg meg van ígérve Fremi/Kepler és GCN óta... szóval az utóbbi 1-2 év vasai támogatva lesznek.
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
FollowTheORI #10178 üzenetére
az a baj hogy ha nem only dx12 a követlemény akkor szart se fog érni, mert az egészet úgy írják meg hogy dx11en is mennyen, dx12 mód meg hoz talán pár fpst azt kész
dx12 only meg nem mostanában lesz
-
válasz
Dark KillerX #10179 üzenetére
Azis early 2016 leghamarabb... itt most az idén startolás a lényeg.
-
Dark KillerX
addikt
Elvileg az új Deus Ex is támogatni fogja a Dx12-őt. [link]
-
válasz
UnSkilleD #10177 üzenetére
Szerintem februárra lesz DX12 bőven. Addigra lesz normális driver és támogatás.
A BF-re csak azért nem tippelem mert nagyon közel van és még most is kétségek vannak a driverek funkciók meg a DX12 ökoszisztéma körül (lást AotS). Ha nem akarnak a rajttal szívni (konzolok + PC), akkor a már meglévő DX11-el indulnak, az be van járatva, ki van pofozva, végletekig optimalizált, aztán vagy benne lesz próbaképp a 12 vagy később hozzáteszik. Márpedig szvsz sem az EA, sem a DICE, sem a Disney/Lucasfilm nem fog ezzel kockáztatni a film előtt.
De februárra, majd fél év mulva... simán lehet már a 12 az alap.
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
FollowTheORI #10175 üzenetére
mirrors edge februárban jön, sztem kizárt a dx12
valószínűleg a 2016 karácsonyi szezonra időzített új bf már azzal jön
-
válasz
Laja333 #10170 üzenetére
Jelenleg pletyka szinten esélyes a Witcher 3.
De garantálni még nem garantálták.Battlefront sem lepne meg, ha még DX11-el indulna (a win 10 elterjedtsége és a szélesebb tömegek elérése miatt)... de hogy a DX12 nem hoz sokat, ha lesz benne, (max annyit mint a Mantle eddig) az tuti.
Korábbi DICE játékokba meg tuti nem lesz visszaportolva. A BF4 motorját szerintem már annyira agyon customizálták hogy nem lehet bele semmi újat beletenni. (Értem ezalatt a sok "optimalizálást" az elmúlt 2 év alatt - ha most bejönne egy új motor akkor kezdhetnék előröl az időzítések, netcode meg minden optimalizálását az új megjelenítéshez pl.)
Szerintem amugy a Mirror's Edge lesz az első ami DX12-re készül elsődlegesen majd.
-
xxxxxxxxx
tag
válasz
#85552128 #10167 üzenetére
Nem értek a lovakhoz, de évente löktek ki játékokat egy ilyen injekció patch nem lehet nagy kihíva nekik.
Am BF4be Mantle is van és egyébként is rengetegen játsszák. Rengeteg DLC-vel van és eddig folyamatosan jött a játékhoz, miért ne löknének be egy ilyen patchet. Csak akkor a giiforsz giiitiiksz tulajok belázadnának.Mikor látunk majd Nano-s teljesítményméréseket?
-
odorgg
addikt
válasz
Ren Hoek #10171 üzenetére
Az elég gáz. Most komolyan, azért drága, mert pici? Illetve AMD úgy gondolja, hogy most aztán nagy teljesítményre vágyó, törpepc tulajok millió fognak erre lecsapni?
Direkt nem akarnak pénzt keresni, vagy mi a tök van ezekkel? Miért akarnak olyan igényeket kielégíteni, amik nincsenek is, vagy ha vannak, akkor a számuk elhanyagolható?
A nano egy "népkártyának" lenne jó, jó árral. A 970 is azért sikeres, illetve "népkártya", mert nem túl drága, keveset fogyaszt, halkan üzemeltethető, és a teljesítménye is elég jó, a nagy tesókhoz képest. Az ITX téma 1000000-bol 1 usert érdekel, pláne a 200k-s kategóriában. Jelenleg amire szánják, az arra jó, hogy mindenki rajtuk röhögjön.
Eszkimóknak, nem akarnak esetleg jeget eladni? Hatalmas nagy biznisz van abban is...
-
Ren Hoek
veterán
Annyit egyébként hozzátennék, hogy a Nano nem olyan tesztben megy le, mint ami megszokott. Az AMD teljes konfigot szállít minek a háza olyan picit, hogy maximum 7 inches kártyák férnek bele. Szóval ilyen formában eléggé speciális a dolog, mert a legközelebbi tesztelhető kártya a konkurenciától az ASUS GTX 970 ITX.
Áthozom ide & grabs popcorn
Tehát most nem is lesz rendes Nano teszt, (jó értem, minek Fury X mellett)... és csak 970 ITX lesz a chartokban? LoL?
Abu, akkor ti is gépet kaptok egybe?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Visszafelé nem portolják be a DX12. Ez biztos. Még az sincs eldöntve, hogy mibe portolják bele először. Az, hogy a motor támogatja egy jó jel arra, hogy az elkövetkező egy évben valamelyik játéktól kezdve elérhető lesz.
-
törölt tag
Frostbite Already Supports DX12, Says DICE Technical Director
Reméljük a Battlefront, de a régi játékok is kaphatnának egy frissítést
-
törölt tag
Nano day !
Hódoljatok az új istenség lábai előtt
Amúgy ugye az mindenki előtt tiszta hogy a Fury X megjelenése előtt egy nappal felröppent egy hír az AMD feldarabolásáról, aztán felröppent a Fury Pro megjelenése előtt egy nappal (visszaellenőrizhetitek ezen a szobán linkeltétek) "majd teljesen véletlenül" tegnap is hír volt , a nanó ma jelenik meg.
ÁÁÁ biztos senki fejébe nem fordul meg hogy ez csak egy ellenkampány, de vajon kinek az érdeke lehetne is ez ? -
proci985
MODERÁTOR
Itt jott be az, hogy elkezdtek az immerziv technologiakat tolni joval a tobbiek elott.
Emlekszel az 5870 startra, amikor lelepleztek az eyefinityt, mekkora volt a meglepetes?
Es szvsz a multimonitoros setupok is ide tartoznak, meg ha tudnek is mutatni olyan peer reviewed cikket, ami alapjan a multimonitor nem minosul immerziv technologianak
(ellentetben mondjuk a VRekkel/cavekkel).
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #10158 üzenetére
Azokat nem választhatod szét, amikor AMD megvette az ATI-t akkor rátelepedett a GCN arhitektúrára a törlesztőrészletek súlya, A CPU-t leválaszthatod, de a GPU-t hogyan ?
Vagy kifizeted az adósságot és akkor szétválaszthatod vagy mindenki viszi magával a ráeső részt, és akkor hirtelen sok konzol lehetetlenedne el a hirtelen rázuhanó farönk miatt ami eddig nem az ő hanem a nagy koplex AMD feje fölött lebegett.
Ami nagyon vicces lenne ha AMD azt mondaná köszöni szépen kiszáll a PC iparból, maradna egy másik gyártó akinek nincs direct x 12 es kártyája, ergó lenne egy Direct X a történelemben először amihez nincs kártya
Direct x 12 okafogyott lenne hisz minek irogassanak hozzá szoftvert hogy ne lassuljon visszatérne nvidia a 11 re, ettől a win 10 is okafogyott lenne mert win 7 el mindenki el van, és már Microsoft is megfeküdne...
Ugye milyen érdekes láncreakció ?
Csak éppen ezt nem teheti meg mert akkor ki fizetné vissza a tartozásokat és miből ? -
pengwin
addikt
válasz
schawo #10156 üzenetére
Ez pont azt jelenti hogy nem a szétválásra készítik fel az új divíziót... Még. De a "yet" sem feltétlenül jelenti azt, hogy be fog következni a szétválás.
Lehet csak a cég egyik fele fog tőke -injekciót kapni, de szerintem hülyeség lenne pont most veszni hagyni a veszteséges APU-CPU részleget. Látszik hogy az APU a jövő, meg pl. konzolba nehéz lenne hardvert szállítani CPU nélkül.
Az is lehet, hogy így kerülnék ki az Inteles keresztliszensz szerződést, pl. az új divízió bevétel -arányosan kapni a hitelállományból, ezzel tehermentesítve a cég másik felét. -
válasz
zoli7903 #10152 üzenetére
Sőt, ami a durvább: Update: An AMD spokesman said that the company isn’t yet positioning the division as a group it will spin off as a separate company. Tehát nem divízió lesz, hanem teljes szétválasztás külön cégbe. Valószínű,hogy a befektető csak az egyik részlegbe kíván befektetni. Ha pedig így van akkor a másik részleg pozíciói igencsak meginognak.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #10151 üzenetére
Na ez jó hír, váljanak csak szét , csak úgy tegyék hogy abba külön is tőkét nyomhasson valaki és ne kelljen az AMD hitel terheit cipelnie.
Szaby amit mondasz az reális csak gondolj bele lehet megint majd kijön egy termék mert ki kell tolni valamit 2016 ban is a népnek és neki adják azt a keveset ami 16 os sorról leesik néha
Csak az már megint méregdrága új kártyákat fog feltételezni, a nép meg nem ezt várja hanem egy erős megfizethető középkategóriát. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Televan74 #10153 üzenetére
Arról van szó, hogy van két nagyon jövedelmező terület, amely befuthat a jövőben. Az egyik az AR, míg a másik a VR. Az AMD bemákolta a helyzetet úgy, hogy senki másnak nincs működő csomagja ezekre, és gyorsan alakítottak egy cégen belüli csoportot, hogy reagálni tudjanak az AR és a VR irányára. Ez lehetővé teszi, hogy hamar megoldjanak hardverekkel és szoftverekkel olyan problémákat, amelyek előreviszik ezeket a piacokat.
Ezt most ki kell használni, mert olyan többet nem lesz, hogy a konkurensek sehogy sem készültek fel egy már látható jövőképre. -
zoli7903
csendes tag
-
törölt tag
Jobb lenne ha szétválasztanák előbb a céget , váljon le a CPU, és akkor csak a GPUba tolja bele és nagyobb lesz a része is!
Jó lenne ha a marketing részét gatyába rázná már valaki AMD-nek.
De a Hynix et is tökön rúghatná már valaki, ha ennyire nehézkesen megy a HBM gyártás
miért nem duplázza vagy triplázza meg a gyártósort , a szégyenfoltja a piacnak ez a hiánygazdaság.
Mi lesz akkor ha jövőre mind a két tábor HBM2 re vált és ugyanez lesz ?
Majd kisorsolják ki kap HBM2-t és megáll az egész piac ?Most az E3 on bemutatott 2 furys egybegépről van már valami? lesz vagy végleg elvetették ?
-
proci985
MODERÁTOR
koszi
fine-grained preemption ugye az input lag miatt erdekes itt?
---
tobbiek/felhasznalas
tesztelik katonai felhasznalasra is.
a VRek pedig sokkal olcsobbak a szimulatoroknal, mikozben nagyon jo immerziot adnak.
-
Laja333
őstag
válasz
FollowTheORI #10143 üzenetére
Én valahogy pont nem a szórakoztató iparban látom a jövőjét, hanem az oktatásban. PL repülőgép tanfolyamok, katonai VR gyakorlatok... Nem lennék meglepve, ha a jövőben az autó jogsihoz is kötelezővé tennének 5 óra VR driving tanfolyamot.
-
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
proci985 #10142 üzenetére
Az Oculus SDK nem támogatja a multi-GPU-t, de a LiquidVR igen, szóval azokon a játékokon fog működni, amelyek LiquidVR-t is használnak. A Hawaii nem rossz, de a VR-hez egy fokkal előnyösebb a finomszemcsés preempciót használó hardverek, mint a Tonga és a Fiji.
(#10143) NetTom: Az Oculus a Facebooké.
Szerintem az ilyen befektetési csoportokat annyira nem érdekli, hogy business vagy experience vonalról válik be egy dolog. De önmagában a VR egy business is lesz, mert a VRLA-n már elég sok ötlet merült fel az orvosi felhasználásról, oktatásról, stb. Lehet, hogy ez érdekli őket igazán.
Egy biztos, hogy nem a Zen érdekli őket, mert az csak egy szimpla processzor. -
Hát lehet... bár szerintem akkor az Oculusba tettek volna pénzt (is).
Az eddigi "track recordjuk" alapján IT-Business vonalon mozognak inkább... a VR meg eléggé inkább szórakoztatóipar (meg eléggé kicsi piac is nekik). (Zen, szerver, cloud stb vonal ikább. De lehet neked van igazad).Annyi a lényeg, hogy ez mindenképp jó jel, ha összejön. A Silver Lake az egyik legjobb ilyen cég aki ki szokta kaparni a gesztenyét/aranybányát.
-
proci985
MODERÁTOR
apropo, VR + multiGPUrol lehet mar valamit tudni?
pl egy retail Oculusra szamolva a 2x Hawaii mennyire tunik rossz otletnek?
(jovore jon ki, en meg agyalok hogy lehet ket egyforma kartya jobb lenne, a 290xek a megfelelo blokkokkal meg futnak ki).
NetTom: VR kutatok kozott is elegge nepszeru, ugy nez ki oktatasban is adott esetben lehet hasznalhato lesz bizonyos feladatokra.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
FollowTheORI #10139 üzenetére
Nem teljesen. A VR a kulcs, mert az a piac felfutóban van, és az AMD egyedül kínál csomagot hozzá, egészen addig, amíg nem lesz szabvány. Ez érdekli őket, nem a Zen.
A Silver Lake amúgy is nagyon érdeklődik manapság a VR célpontok iránt.
-
válasz
rocket #10138 üzenetére
Ez egyébként jó hír, mert a Silver Lake olyan dolgokba szokott beszállni amik felfutóban vannak. Úgy értve hogy van a cégnek egy olyan technológiája amitől nagy piacbővülést és innovációt várnak (hogy a cég amibe bevásárolnak nővelni fogja értékét).
Lehet a Zen sikerére építenek most (előre), ezek szerint jó úton halad a fejlesztés a háttérben.
-
rocket
nagyúr
-
Egon
nagyúr
válasz
proci985 #10135 üzenetére
Steam-en meg lehet nézni külön, hogy a dVGA-t használók körében milyen felbontások vannak?
Eddig úgy tudtam, hogy csak összesített statisztika van, amiben benne vannak az IGP-vel/laptoppal nyomulók is - ők jelen esetben nem relevánsak (velük kiegészülve meg értelemszerűen még borúsabb a statisztika: fullhd is csak pár százalék, ennél nagyobb felbontások pedig a hibahatáron mozognak). -
proci985
MODERÁTOR
-
Egon
nagyúr
válasz
proci985 #10133 üzenetére
Szerintem egyrészt az utolsó mondatodban van a lényeg (nem is feltétlen a driverek, hanem a játékpatchek kapcsán: nyilván a korábbi profilokban erre nem figyeltek, hiszen nem volt tudott ez a korlát), másrészt azért lássuk be, még manapság is elég extrém példa vagy a 3 kijelzővel.
Jó lenne olyan statsiztika, hogy a dGPU-t használók körében mik az elterjedt felbontások: szerintem még a fullhd sem "alapértelmezett" (ha tippelni kellene, azt mondanám, hogy az 1920*1080 és az e feletti felbontások, az esetek kevesebb mint 50%-át adják, mivel még mindig sokaknak van pl. 1280*1024-es, illetve 1680*1050-es kijelzője).Mindenesetre nagyon kíváncsi leszek az elkövetkezendőkre. Az async compute körüli problémák kapcsán páran már az FX-es időket vízionálták az nV vonatkozásában. Ha tényleg akkora gondot fognak okozni a DX12-es játékok a Maxwellnek, mint anno a DX9-es címek az FX-nek, akkor sok vásárlót veszíthetnek (hogy mást ne mondjak, az FX-ek idején 9700Pro-m volt...
). Személy szerint nem igazán érzem érintettnek magam, mivel Fermim van, új vga vásárlásával pedig - ezek után - jobb lesz kivárni.
-
proci985
MODERÁTOR
A forumon egyedul nekem lett problemam ugy, hogy utannajartunk es reprodukalhato volt, 980on viszont nem. Viszont en surroundoztam vele es mire kijottek az optimizalasok mar legariztattam (Far Cry 4 3.7GB korul volt nalam 35koruli fpssel) es mikroakadt. en meg SLIt akartam.
A 970 amiatt maradt ajanlott kartya, mert kiepitestol fuggoen 150-200Wot fogyaszt ("ref" / giga G1 a skala ket oldalan), ami kb fele volt a hasonlo aru 290xnek.
290 es 290x nagyon meleg. barati korben volt, hogy 960at ajanlottam az olcsobb es gyorsabb 290 helyett, mert meg 30 ezer rejtettt koltseg a tap+haz miatt osszejott volna.
ugyanugy, a 290xre nekem a csendes mukodeshey full cover vizesblokk kellett. ezzel tokeletes a kartya, csak eppen ha akarnek melle egy part, akkor at kene epiteni a vizet, meg a blokk durvan megtolna az arat... na ez egy 970 G1 SLIvel nem lett volna problema, ahogy eredetileg tervben volt.
persze, enyem volt a forum egyik legjobb 970e legen gyarilag, a 290x matrix platinum meg a forum egyik legrosszabb kartyaja, de ettol fuggetlenul nem veletlenul lehet a forumon dunat rekeszteni a maxwellel es nem veletlenul van keves hawaii.
---
harom kijelzovel mondjuk szerintem a hawaii a jobb, de a forumon van aki 5760x1200at tol 970SLIvel es elegedett. lehet tenyleg reszeltek a driveren.
-
Egon
nagyúr
Mivel gbors megírta a tutit pár háesszel felettem, csak egyetlen apróság:
Ahogy a 970-nél is a 3,5GB memória-dolog után is bőven ajánlott kártya maradt, számomra érthetetlen okból.
Agyonaggódod magad ezen a problémán is (érintettség nélkül). Egy kicsit se zavarjon, hogy Abu már megírta párszor, utoljára talán itt, hogy nem igazán valószínű hogy gondot fog okozni. Azért annak viszonylag kicsi a valószínűsége, hogy adott szituációban 3.5 GB memória kevés, 4 meg elég lenne...
-
Még mindig ugyanaz a gond, ami februárban - egy olyan problémából építesz Nagy Zöld Apokalipszist, ami az emberek nagy részét egyáltalán nem érdekli. A dolognak 3.5 éve nincs semmi gyakorlati látszata (ugyanis az a "GCN is king" mozgalom a Kepler megjelenése óta megy) - a jövővel kapcsolatban pedig van, aki azt gondolja, hogy ha lesz is probléma, akkor az első körben kevés esetben fog felbukkanni, van, aki hisz a 82% meggyőző erejében, és van, aki azzal sem foglalkozik, mi lesz holnapután. Szóval AMD tulajként azon problémázol, hogy milyen gondjai lesznek a Maxwell tulajoknak, akiknek a nagy részét ez az egész egyáltalán nem is érdekli. Szerintem ez nagyon humoros
(#10126) HSM:
Ilyen szemétrevaló hulladék alsókategóriás gagyi tápra...Öööööö.... whut?
Konkrétan mi is a nagy gond a CTG-500-zal? Teljesen jó táp, egyetlen "bűne", hogy kétágas, azaz 200-210W-nál többet fogyasztó VGA-t nem feltétlen tanácsos rátenni. Lehet, hogy elviszi, lehet, hogy időnként restartol. Én egy kevésbé eleresztett 970-et vagy 980-at simán rákötnék, a Hawaii GPU-s kártyákat már inkább nem.
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #10127 üzenetére
Tévedsz. Direkt nem azt írtam. Alulfeszelve, 900mhz-en ugyanez már csak 300w volt, kompletten a gép. Ha leveszed a platinum táp hatásfokát, akkor mondjuk olyan 280w lehetett, amit úgy leadott.
A DX12 pluszterhelése kompenzálható az áramfelvételi korlát lejjebb húzásával. És még úgy is gyorsabb lenne, ha ilyesmire kellene sort keríteni.
(#10128) Habugi:
-
TTomax
félisten
Jó hát ez most adott volt,most erre mit tudjak mondani.Ha jól tudom nálad csak akkor evett ennyit amikor alulfeszelted,javíts ki a tévedek.Ám mindegy is ez,más dolog az éppen elviszi,és más a kényelmesen elviszi.Azért nem árt a tápban hagyni,nem feltétlenül egészséges ha ki van centizve,főleg most így a dx12 küszöbén amikor a vga-k sokkal jobban ki lesznek használva igaz?
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #10120 üzenetére
Ilyen szemétrevaló hulladék alsókategóriás gagyi tápra építeni drága masinákat felsőkategóris VGA-val és procival...
Ez inkább elrettentő példának lenne jó.
Egy normális 390 nem eszik sokkal többet a 970-nél, +70W. [link]
Amelyik tápban nincs még +70W, azzal kár is foglalkozni.Nekem amúgy BF4 Mantle alatt a komplett gép evett 350W-ot a gyári órajelű 290-el, 4,4Ghz-re húzott i5-el, 4*4Gb 2133Mhz rammal, és ennél az értéknél csak kevesebbet láttam más játékok alatt, pedig én még a PowerLimitjét is felhúztam +50%-ra....
-
TTomax
félisten
Ugye ezt csak viccnek szántad?Az a proci már egy 7970hez is kevés volt....
(#10122) Laja333
Nézd meg a hozzászólást.Nem a miatt aggódik hogy most elég-e,hanem hogy elég lesz-e ha upgradeli a lapot procit,ramot, az a táp 33A 400W 12V-on... és nem single rail... egy 450-es corsair jobb nála... -
TTomax
félisten
Értsd már meg,amíg nincs kézzelfogható előnye a modern architektúrának addig az senkit nem érdekel!
"Ami a tápocserét illeti, ugyanaz a demagóg hülye duma."
Nézzük csak akkor mi történ két napja a 290 topicban... megjelent egy emberke hivjuk mondjuk "amd barátnak" [link] megkapta hogy bizony a tápot cserélni kellene.... tudod mi volt a válasz?
Hát ez... [link]
Ennyit a demagóg hülye dumáról,én konkrét példát hozok szóval ezzel most mellényúltál...
-
HSM
félisten
válasz
Ren Hoek #10117 üzenetére
Jó, hát utána kell nézni, mit vesz az ember... Ebben semmi meglepő nincs szerintem. Ugyanez van más termékeknél is.
Tudom, hogy itthon ez az ársáv a "menő", de ezzel nagyon nem tudok mit kezdeni. Kis pénzért kis VGA jár. A Pitcairn méretében nem is valószínű, hogy érdemes lenne nagyon belenyúlni modernizálni, csak drágább lenne tőle, és torkosabb.
(#10118) TTomax: Már vártam a hatereket. Ha neked a modern architektúra "mókusvakítás" ám legyen.
Ami a tápocserét illeti, ugyanaz a demagóg hülye duma. Amelyik táp elbírja a 970-et a maga 150-200W-jával, az nem fogja összesz*rni magát egy 250W-os 290-től sem. Komplett víz se kell alá, csak nem a legolcsóbb gagyi típus kell venni, ahogy a Maxwell-ből is vannak hangos típusok és halkak.
Ha neked nem elég biztosítás a jövőről, hogy az AMD prototípusa és a Mantle alapján készültek, akkor nem tudom, mi lenne az. Lehet, le kéne venni ezen a ponton a szemüveget....
A Fiji gyártási nehézségeit is elég övön aluli így belengetni... Igen, az AMD belevágott valami innovációba (megint), ahogy a GDDR5 fejlesztése is többek közt hozzájuk volt köthető. Ami viszont valami nagyon új, ott mindig nehezebb felfuttatni a gyártást. Ez van. Előbb utóbb utoléri úgyis a kínálat a keresletet. Az AMD legalább letesz az asztalra valódi, előremutató fejlesztéseket is.
-
TTomax
félisten
SEHOL EGY ÁRVA SZÓVAL meg sem említették, hogy csodák márpedig nincsenek, ennek a kimagasló fogyasztás/teljesítmény aránynak még komoly ára lehet.
Igen mondod te,de az is lehet hogy hamarabb eljön a világvége,meg az is hogy szimplán játékra nem is kell több mókusvakítás csak egy egyszerű gpu ami hasit mint a faék,és jó magasra órajelezhető...
Szerinted folyamatosan visszanyalhat a fagyi,már egy éve lassan olvassuk a maxwell temetésed,de valahogy az mindig elmarad.Nagyon nehezen tudod feldolgozni hogy esetleg az nV is tud valamit az asztalra rakni,és érthetetlen okokból még az sem tántorítja el a vásárlókat hogy a fele specifikációt lehazudták a GTX970röl.És tudod miért?Mert az embereket nem érdekli a hókuszpók,azzal nem lehet vásárlókat hódítani.Az embereket csak az érdekli,hogy az a piszok vga minnél több fpst toljon ki a kijelzőre,tegye ezt minél csendesebben keveset fogyasztva,hogy lehetőleg tápot se kelljen cserélni,meg komplett vizet se kellejen venni hozzá.
Amig ezt nem tudja hozni az AMD addig nincs miről beszélni,se versenyröl,se jövöröl.Mert jövöt akkor lehet manipulálni ha van piaci részesedésed.
Az biztos,hogy nem fog működni hogy elsején bejelented,hogy jön valami tizedikén,de tesztet nehogy kiadj,mert hát NDA,hatalmas károkat okozna,ha közben a leendő vásárlók mégis mást vennének.Persze aztán se tudnak majd,hiszen nem lesz belöle elég....
-
Ren Hoek
veterán
Egyedül a Pitcairn gázos kicsit, bár azért ott sincsenek komoly gondok az árszinthez képest, teljesen jól összerakott cucc.
Azért ennyire nem kell elfogultan védeni őket...
Aha, amikor a 270X tulaj akart 370-et venni, és fel kellett világosítani, hogy bocs de lassabb az új
és ő még idejött érdeklődni laikusként... hányan dőlhettek be úgy, hogy csak vettek valamit...
Azért várjuk ki a legrégebbi GCN-ek teljesítményét, többek között a 370-ért is.
Pl ránézek Iponra, milyen jó kis 4GB-os kártya ez a 370, ... 60 ezerért biztosan jobb lesz mint a régi kártyám. (50K-ért meg a 2 GB-os, rettenet túlárazva) ...Aztán jön a pofáraesés.
40-60 közötti zóna lehet sokkal nagyobb mint a mi kis luxury 100 ezres világunkban elképzeljük. VGA ajánlós topicban itt nálunk szinte elsöprő többségben 30-40-50 a max...(#10118) TTomax: +1
-
HSM
félisten
Nem lett semmi? Éppen most kezd lenni belőle valami....
(#10055) gbors: Ami még marha érdekes kérdés itt, az a média felelőssége. Manapság ugyanis a "tudatos" vásárlók úgy vesznek kártyát, hogy megnézik a teszteket, és az alapján vesznek. Esetleg megkérdezik/utánaolvasnak a fórumban, de a fórumban is a tesztek alapján formálódik a vélemény. Mire akarok kilyukadni? Arra, hogy a médiából mindenhonnan az folyt, mekkora állat jó cuccok lettek ezek a Maxwell-ek, és SEHOL EGY ÁRVA SZÓVAL meg sem említették, hogy csodák márpedig nincsenek, ennek a kimagasló fogyasztás/teljesítmény aránynak még komoly ára lehet.
Ahogy a 970-nél is a 3,5GB memória-dolog után is bőven ajánlott kártya maradt, számomra érthetetlen okból.
Márpedig hogyan lehetett volna potenciális érték a "built to last", amikor a csapból is az folyik, hogy a szuper-modern Maxwell a remek fogyasztásával leveri a csúnya gonosz kazán GCN-eket....
Itt a topikban is mennyi cirkusz volt, mikor néha elgurult a gyógyszerem a sok ajnározástól, és néha be-beírtam, hogy nincs ingyenebéd, és még visszanyalhat a fagyi. Emlékszel, "buta Maxwell"....
Egyik kedvenc poszt februárból, amit kaptam: [link].
Már azért közutálatnak örvendtem egy jóideig főleg az Nv-sek részéről, mert egyáltalán azt mertem gondolni, amit....
Azért ez elég durva.(#10085) Locutus: Halasztott teljesítés, mega LOL...
Radeonom volt ősidők óta (9700, 3870, 4890, 5850, 7870, 7970, 290), szóval mondhatom, hogy végigjártam a felsőházukat, és mindig mindennel tudtam játszani akkor, amikor csak szerettem volna. Semmiről nem maradtam le, amiről NV-vel nem maradtam volna le. Amivel voltak/vannak gázok, az a CF, de az más téma. Az SLI-nek is megvoltak/vannak a maga bajai.
Nagyon nagyon sokan vesznek VGA-t hosszútávra (2-3-5 évre) a spórolt pénzükből, csaképpen sehol nem kapnak megfelelő tájékoztatást, mit is lenne érdemes.
Én már a Maxwell-ek megjelenésekor is írtam, hogy inkább fogyasszon kicsit többet, és legyen 10%-al lassabb, de nekem inkább kéne a biztosabb alapokon nyugvó architektúra. Természetesen hülyének voltam nézve.A többire, amit gondolok a 18-82%-ról, lásd picit fentebb, amit gbors-nak írtam.
(#10090) gbors: Én azóta is a Maxwell whitepaper borítóján röhögök...
"Featuring Maxwell, The Most Advanced GPU Ever Made."
[link]
Ez az állítás még a megjelenéskor is finoman szólva is erősen megkérdőjelezhető volt.
Nem csoda, hogy vették, az oldalak meg ajánlották ilyen agymosás-hullám után.... A 3,5GB-nál is csak annyi volt a válasz, hogy "Our only intention was to create the best GPU for you."[link]
Szóval szép dolgok ezek....(#10092) TTomax: Az az egész termékpaletta az áll egy GM204-ből, egy 1,5X GM204-ből és egy 1/2 GM204-ből. Nagy csoda. A GTX960 meg aztán főleg szép darab lett.
Ezért az AMD inkább ne adjon ki új vonalat.(#10096) schawo: Nekem dereng egy GTX680 GTX770 dolog is.
A G92-vel az volt a gáz, hogy becímkézték a korábbi csúcskártya (G80 vagy 8800GTX) fölé 9800GTX-nek, meg hasonlóknak, amikor álmában sem érte utol a nagytestvért és memória is kevesebb volt rajta.
Ehhez képest a Hawaii "rebrand"-ja teljesen korrekt, mivel egy elég jól sikerült, korszerű GPU-t "címkéztek" újra, és pont annak címkézték, ami. A Tonga bár átcímkézés, mivel már kiadák 285-nek, de az alapból az új generációba való. Egyedül a Pitcairn gázos kicsit, bár azért ott sincsenek komoly gondok az árszinthez képest, teljesen jól összerakott cucc.
-
Yllgrim
őstag
válasz
gtamate2 #10106 üzenetére
Az hogy egy felteteles mondat azon felere porogsz arrol nem en tehetek. Allitasod szerint kiprobaltad es tetszettek a korabbi demok, ezek szerint a mondat masik fele nem igaz, tehat nem ertem min sikerult megsertodni
(#10107) imi123: akinek szovegertelmezesi gondjai vannak arrol nem en tehetek...
-
gtamate2
veterán
válasz
Televan74 #10104 üzenetére
Nem azt mondom hogy rossz kártya, de 3 év alatt előállhattak volna újításokkal úgy mint az Nv. Menőnek pedig nem igazán nevezném, kicsit örülök neki mert 2 éve alig fejlődött a középkategória én pedig pont akkor vettem a 660-am. (így még mindig jó áron mennek) Viszont a piac szempontjából a középkategória alig fejlődött teljesítményben.
-
Televan74
nagyúr
válasz
gtamate2 #10101 üzenetére
És még mindig menő átnevezve is.De nekem sem tetszenek az átnevezések. Jobb lett volna eredeti nevén hagyni őket.De látszik hogy az AMD mennyire nem akar változtatni a koncepcióján.GCN -re tett fel mindent.Így maradtak az átnevezések és a top kategóriában hoz mindig valami újdonságot.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #10100 üzenetére
Annyira nem mint az nV anno....
-
gtamate2
veterán
válasz
Malibutomi #10100 üzenetére
Hányszor is adták el középkategóriának a 7850/70-et?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest