- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Apple asztali gépek
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
-Solt- #11404 üzenetére
Olvastad Szaby hsz.-eit a Fury topikban? Na azokból kiderül mennyit, és hány játékban segít a mantle a júzereknek, az a pár játek az maximum 1, talán. Tudom, nagyobb távlatokban kell gondolkodni, és más céljai vannak a mantle apinak, de ha egyszerűen használhatatlan, akkor minek teszik bele a játékokba?
-
Locutus
veterán
válasz
-Solt- #11388 üzenetére
Az elmúlt években a piac reakciója rendre elmaradt az AMD féle wishthinkingtől, hiába próbáltak véleményvezérré válni ezekkel. Az Ashes csak egy n+1. példa erre. Nem csoda tehát, ha már mindenki fenntartásokkal kezeli az ilyesfajta cikkeket.
Abu meg szemmel láthatóan nem akar változtatni azon, hogy ezekből az AMD-közeli forrásokból építi/fordítja a cikkeit. Hiába van bennük igazság, meg nyilván technikailag megalapozottak is, ha a piac másik 82%-a nem ezt az irányt látja a jövőnek, és nem valósulnak meg, vagy nem úgy valósulnak meg, akkor mindig is mutogatni fog a nép, és egyre kevésbé veszi komolyan ezeket.
A Mantleről is csak az AMD szeretné elhitetni azt, hogy mekkora sikersztori, a felhasználóknak erről már egész más a véleményük. A VR és a DX12 is pontosan ugyanilyen jóslathalmaz jelenleg. Egy része talán megvalósul, és az a része is évek múlva. És míg az nvidia hardverei ki tudják szolgálni a jelen követelményeit, az amd-é pont ebben maradnak el. Ezért vettél te is 980TI-t ugye. A jövő meg pont senkit se érdekel addig, amíg be nem következik. Addigra meg megint más lesz a hardveres felállás nvidia fronton is már.
-
törölt tag
válasz
-Solt- #11388 üzenetére
Pedig másra nem igazán jók, csak heccelésre. Tele vannak találgatással, valamint vélt meg valós problémákkal, amiket mi úgysem tudunk megoldani, mert se intel, se amd, se nv mérnökök nem vagyunk. Egyszerű user ennyit lát a cikkekből : szar az intel, szar az amd, szar az nv, aztán nyomja a komment gombot.
-
Locutus
veterán
válasz
-Solt- #11385 üzenetére
Hát igen, el kell gondolkodni rajta, hogy PH ne heccelje tovább a népet a részrehajló hangvételű cikkeivel, mert számtalanszor fordítva sült már el a sok beharangozott világmegváltás.
Talán emiatt IS érzi úgy sok ember, hogy már röhej tárgyává kell tenni, ha valami nem úgy alakul a Mantle/DX12/GCN/AMD fronton. -
-
Televan74
nagyúr
válasz
-Solt- #10960 üzenetére
Mondjuk egy szimhez piszok jó lehet.,de például egy rpg -hez felesleges, főleg nekem aki szereti látni hogy mit is csinál a karakter.,és aki pc -n játszik gombokkal.Konzolon jobban fog terjedni a VR a gamepad -os irányítás miatt.PC -n célközönség lehet a szimulátor rajongók egy része, és fps játékok kedvelői.Én is veszek majd ha megfizethető kategóriába kerül.
-
válasz
-Solt- #10947 üzenetére
Na hát ha valamiben akkor abban biztos vagyok hogy a TV-t és mozit nem váltja ki... önmagadban nem tudod közösségi élménnyé tenni.
Nincs olyan hogy leül a család és megnéz egy filmet vagy valami műsort együtt.
Meg egyébként is beteg elképzelni hogy hazamész és a gyerekek a szobájukban sisakban agymosnak meg az asszony is a nappaliban... brrr... most képzeld el... vagy négyen a kanapén.
Szerintem ez annyira "beteg" kép hogy nem lesz népszerű.A 3D tévézés egyik átka is ez volt, a kevés és gyenge tartalom mellett ami kicsit értelmetlenné tette az egészet.
Játéknál látom értelmét, meg egyéni szórakozásnál... nyilván ez lehet film vagy bármi.
De meg vagyok győződve arról hogy kényelmetlen lesz órákon át használni... és végül az lesz hogy egyre rövidebb és rövidebb ideig lesz hajlandó használni az ember aztán a végén már fel se veszi majd.
1-1 ritka alkalomra pedig nem fognak rá beruházni.
Gondolj csak bele hogy a szemüvegeket is nem győzték egyre vékonyabbra és könnyebre tervezni, mert egyszerűen zavarta az embereket... namost egy sisak? Hát... 1-1órára oké... de nem ebbe fogod végigtolni a witchert azis tuti.Persze mondom eleinte óriási hype lesz, meg tudom hogy óriási élmény lesz stb stb. A 3D is az volt... én még emlékszek rá... abba is ugyanúgy sok pénzt toltak és az sem egyből halt el... kellett neki pár év mire a helyére került. Ezzel is ezt várom... sőt, ha elérhető lesz árban és úgyérzem nekem is lehet hogy lesz. Mert érdekel. Mint ahogy érdekel sok más is amit kipróbálnék vagy használnék szívesen egy ideig is akár... de hosszútávon én nem látom benne a rációt. Hogy pl onnantól kezdve csak úgy akarnék játszani, stb stb.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
-Solt- #10936 üzenetére
Én is mindig ettől félek... jön egy új arch, aztán a régi mesterművek belassulnak, kifagynak, vagy el sem indulnak majd rajta. Bár talán DX9-nél még egy ideig meglesz a támogatás. Abu szerint ez lesz a DX12 egyik hátulütője is. Külön kell majd patchelni a régi játékokat az új archokra. Viszont évekkel ezelőtti játékokra várhatjuk majd az optimalizációt feloszlott stúdióktól, csapatoktól stb... és mivel ritkábban lesz arch váltás, ezért garantáltan szívás lesz a régi archokra optimalizált játékokkal. Persze majd egy szétment csapat újra összeáll, előszedi a kódot és optimalizál
Megoldás: Nem adjuk el többé a kártyákat, hanem majd swappelgetjük. (Ha lesz még ilyen addigra, hogy DVGA...) Polcon ott lesz felcímkézve egy külön VGA a játékdoboz mellett. "Játékhoz" dedikálval
...Vagy eleve a játékot VGA-val együtt adják ki... ráégetve a chipre... szép jövő
(#10939) Locutus: Jesus fucking christ!
-
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
-Solt- #10928 üzenetére
Ugyan akkora teljesítményért szerintem felesleges új kártyát venni (390). A 8 GB majdhogynem felesleges rá.
Lehet ki kéne várni egy 980+ teljesítményű Fijit, ha jön... de ez még nagyon messze van. Sőt, most hogy a Nano debütált (Oda vártuk), egyelőre nem is lesz ilyen.Vagy követed az elvet, használt piacon vásárolsz garis cuccot jó áron, és kis bukóval eladod ha úgy gördül a piac kereke. Én nem tudnék olyan tudattal semmiféle PC cuccot venni, hogy na most már csak dacból is 5 évre megtartom
Ami ilyen volt, az egyrészt mindig a kukában/polcon végezte és annyira eljárt felette az idő, hogy fájt használni.
Ezért jó NV-snek lenni. Nincs az a para, hogy bármit is a "jövőre" kéne venniSz.rni rá, megveszed, eladod, cseréled és használod. Ha ügyesen csinálod, és nem Titán X-eket veszel SLI-ben, úgy hogy közben májkrémes kenyeret eszel reggel-délben-este
akkor nincs gond. (Ha meg már megvetted asszonynak a bébifókabőr-üléses BMW X5-öt, akkor jöhet a Fury-X Quad SLI, Titan-X Phisyx supportkártyával
)
-
Locutus
veterán
válasz
-Solt- #10928 üzenetére
"Egyre inkább a 980 felé húzok, de még nem döntöttem. Mondjuk, ha VR alatt szar lesz, akkor kéjes örömmel fikázhatom, és jöhet a Fury, de addig is kapok 30% pluszt!
"
Akkor majd üdvözlünk piac 82%-ában, aki szintén így gondolkodik
A lényeg ami most van. Ami lesz, arra majd akkor keresünk megoldást...
-
Yllgrim
őstag
válasz
-Solt- #10573 üzenetére
Egeszen pontosan azt mondjak, hogy bekerult az SDK-ba a direct driver mode, ami hasznalja az NV es az AMD VR megoldasait, de kell hozza a driver, ha picit lejjeb olvasol, ott irjak mely driverek kellenek minimum amik tartalmazzak a szukseges gyartoi porgramokat.
The runtime now supports Direct Driver Mode. Direct Driver Mode requires the latest GPU drivers:
NVIDIA Driver Version 355.83 or later
AMD Catalyst Display Driver Version 15.200.1062.1005 or laterSzoval az SDK tamogatja a DDM-et, ami mukodni fog ha fent a megfelelo driver is.
Itt le is irjak. Szivesen megneznem most ugyanazt az alkalmazast a ket gyarto megoldasaival, egy FX es egy Ti kartyan.
(#10574) Televan: Nekem a 390X most egy kicsit a fekete barany, ha mar FHD akkor sima 390, ha afellett akkor 2x 390.
(#10575) Szaby59: nekem gyanus ez a sok nano meg Fury, X-bol meg alig lehet talalni, Sima Fury-bol van egy valaggal, FX-bol meg 0. Meg nem latjuk tisztan hol van a zavar az eroben, de hamarosan kiderul, FX januarban remelem esik valamit, tudnam ertekelni
-
Ren Hoek
veterán
válasz
-Solt- #10548 üzenetére
+1 Teljesen így látom én is. Nano-t én a VR miatt is vártam kicsit a 120-130 körüli ársávba, mert ha már OR-ben gondolkozik az ember, akkor menjen biztosra.
(Főleg most, hogy lehet beindulna egy OR realtime sebészeti neuro-imageing project... Persze ez még sok év, és patkányhoz kéne. Viszont jó alapja lehet később komolyabb sebészeti VR/AR projecteknek. Bár aztán lehet erre egy DKII is megtenné tesztelgetni
... csak azért egy műtőben nem megengedhető, hogy fáj a fejed, vagy rókázol
)
-
Televan74
nagyúr
válasz
-Solt- #10538 üzenetére
Az AMD semmivel.Amíg a felhasználókat csak az érdekli,hogy 80-100W kevesebbet eszik a kártya.Én már beletörődtem hogy az GCN többet fogyaszt és egy kicsit jobban is melegszik,de boldogan veszek Radeon terméket, mert tudom hogy teljesítményben nagy lemaradása nincsen.De ettől függetlenül nem vetem meg az Nvidia termékeit sem.
-
Egon
nagyúr
válasz
-Solt- #10507 üzenetére
Talán már hallottál olyanról, hogy maga a kérdésfeltevés is sértő - ha esetleg nem, akkor ajánlom a picit szélesebb körű művelődést, a folyamatos, magas lóról történő kioktatás helyett (ami már-már olyan terjedelemben folyik részedről a topicban, hogy komolyan, nem csak csipkelődés-jelleggel felmerül az esetleges anyagi érintettség kérdése...
).
Innen től kezdve a válaszod gyenge terlésnek jó lesz.
Egyébiránt meg fizetett nV-s fórumozók vannak, mer' Abu megmondta (ő kijelentő módot használt). Há'persze...Nyilván van rá bizonyítéka is. Vagy nem (tőle nem kértek linkeket?).
-
imi123
őstag
válasz
-Solt- #10507 üzenetére
Ha már a gyűlölet kampánynál tartunk.
Folyamatosan pisix-eznek,shitworks-öznek .Másik oldal kazánozik...stb
Nem nagyon kell itt egyik oldalt sem félteni.Azt szeretem a legjobban amikor olyan osztja az észt aki nem is játszik,nem próbálta a konkurencia kártyáját mert utálja a céget.
Amikor valaki leírja hogy váltott mert nem volt megelégedve akkor már kapja is a lehülyézést.Jönnek a User error dumák.Lehet itt vitatkozni.A gyártóknak a kasszáknál mérhető a tetszési index.
-
Assdak
őstag
válasz
-Solt- #10506 üzenetére
Nincs mit ízelgetni, és tisztában vagyok a szavak jelentésével. És igen, ezek után is tartom, hogy aki hitt abban, hogy az AMD frissen megjelenő csúcskártyája meg fogja verni az NV csúcskártyáját, az max a csodában hitt, pont azért, mert az AMD-ről beszélünk. És itt a pont.
Jelenleg nincs egy olyan kategória sem, ahol az AMD az NV-n felül tudna kerekedni, ár/érték/teljesítmény arányban a konzumer piacon. A piaci részesedésük folyamatosan csökken, a marketingjük katasztrófális, a fejlesztéseik pedig majd talán beérnek, de kézzel fogható jele, még a kanyarba sincsen.
Nincs milyen muníció fogyjon, mert ide még vaktölténnyel lőni is felesleges, annyira pofon egyszerű a dolog.
Áltudálékoskodhatsz itt fél oldalakba, és játszhatod ezt a nem akarom megérteni a dolgot, de ez inkább szánalmas, mint ésszerű. Ezzel szemben ti AMD fanok, minden egyes félhírre, megszellőztetett spacifikációra rárántotok, hogy na majd most, aztán jön a pofára esés, mégsem tanultok belőle.
A továbbiakban nem szeretném ezt ragozni, mert tényleg nem egy nasa a dolog, hogy alaki átlássa. Ha túl egyszerű vagy hozzá, akkor sajnálom. Részemről ez a mértékű vakon látás, sajnálatot ébreszt csak bennem. -
Assdak
őstag
válasz
-Solt- #10472 üzenetére
Ahogy mondtam, AMD oldalon az utóbbi bő egy évben, nem nagyon sikerült versenyképes megoldást az asztalra tenni. Ha a sok reménykedés, és csalódás után, valaki még mindig hitt benne... Igen, az kb olyan, mintha hinne a csodákban.
Próbálhatod elbagatelizálni a dolgot, de sajnos katasztrófális, amit az AMD jelenleg csinál, és ez senkinek nem jó. Ezt mégis inkább NV oldalról látják így az emberek, az Piros oldalról viszont hosszú hónapok óta csak a "na majd", a "ha", meg a "hogyha" szavak röpködnek. Az AMD fanok folyamatosan felemlegetik, hogy mert az Nvidia hogy átkurta a vásárlóit, 970 3,5GB, Maxwell d12 support stb, közben azt észre sem veszik, hogy pont az AMD az, aki szívatja a saját táborát már nagyon rég óta a levegőbe elpuffogtatott igéretekkel, amiből semmi nem ralizálódott eleddig. Mindeközben az NV oldalon a userek, élvezik az életet, meg a játékot, még az agyon szidott 970-el is, ami jelenleg úgy néz ki 3,5 gb rammal is hozza nagyjából amit a Nano, csak egy százassal olcsóbban... -
Assdak
őstag
-
Assdak
őstag
válasz
-Solt- #10455 üzenetére
Ez a magyarázkodás amit itt most előadtok a kollégával, kezd szánalmas lenni, a fentiek fényében.
Téged is ugyan úgy lehetett volna linkelni, mert te is tettél hasonló kijelentéseket.
Beszellőztetett specifikáciok, és 0 tényinformáció alapján, nyaltátok körbe a Nano-t, és jelentettétek ki, többek között ti is, hogy instant get. Aztán a végén semmi nem lett belőle, és most a kollégát próbáljátok azzal vádolni, hogy ferdíti a tényeket. Miközben pont ti voltatok, akik ilyen kijelentéseket tettek.
Ki gondolta, hogy 650 lesz az ára? Rajtatok kívül minden kevésbé szemellenzős ember, aki nem csak az AMD fizetett hirdetéseket olvasta. Itt csak az AMD fanboyok obégatták, hogy versenyképes ára lesz, a húde teljesítmény mellett, és hogy vesszük ahogy lehet. Most meg jön a mentegetőzés, hogy jajj de drága, ez a csoda, világmegmentő vga. Kissé szánalmas már a dolog... -
Laja333
őstag
válasz
-Solt- #10455 üzenetére
Úgy is azt látják bele ami az ő fejükben van.
Mindkét hozzászólásom júniusi, amikor annyi információ volt a Nanoról, hogy 290x környéki teljesítmény, fele fogyasztással. Ha nem lövik fel a teljesítményét 980 fölé, és raknak rá "mini árat", akkor most lenne is Nano-m. Az új információk birtokában a véleményem változott. (Ez tisztasor) Egyedül ők kapaszkodnak elavult infókba.
De nem hibáztatom őket, ilyen is van. -
do3om
addikt
válasz
-Solt- #10383 üzenetére
Most komolyan keressem vissza? Ha ennyire nem rémlik a sok előre hülyeségnek könyvelhető dolog akkor sajnálom, meg arra sem emlékszel hányan beírták hogy a nanot várják, mert azt szeretnék megvenni. Az hogy most az ára magasabb lett előre tudható volt, akkor sem értettem hogy várják páran a 390x helyére mert az majd lejjebb megy, meg olyat hogy gariban majd a 290x-et nanora cserélhetni. Volt még az is hogy haverokkal 5db-ra vevők vagyunk, a 100-ért jó vétel lesz ......és ezt páran nem viccből írták. Nem rémlenek? Nem csak itt volt hanem más topikban ami hozzá kapcsolódik. Ne csak itt keress vissza, olvasom a többit is lehet Te pont akkor nem nézted.
Annyi trolozást kaptam az árra miatt is hogy az már durva, de mind ilyenek hogy szarozom a nanot mert azt írom drága lesz.... most meg csak szeretném látni ahogy veszitek, az ár nem érdekel mert giga trol voltam a 180e árral, szóval vigyétek amennyiért megjelent mert az biztosan jobban tetszik.
Jellemző hogy 1-2 hónapos dolgok, amik akkor úgy menteek hogy de úgy kell lennie (vagyis minden a lehető legjobban legpozitívabban, olcsó gyors elterjedt) és aki mást mond az hülye, trol, el van tévedve... Aztán amikor bejön hogy kurvára nem jött be az élőrre könyvelhető hülyeség akkor meg az hogy nem úgy gondutuk nem kijelentő módban volt.... De akkor persze igaz nem kijelentő módban de foggal körömmel ragaszkodtak páran a hülyeséghez. Szóval hogy van ez?
Nagyon nem szeretném folytatni a vitát, ok értelme nincs csak én is kicsit visszavágtam amiért le voltam nézve a borúlátásom miatt az AMD-vel szemben. Jó lenne ha nem lenne rá okom, de józanul nézve ez a helyzet. -
do3om
addikt
válasz
-Solt- #10355 üzenetére
Bohócot az csinált aki még hitt a Nano álomvilágában, nem fog keresgélni szerintem te is emlékszel milyen találgatások mentek. Az viszont gaz hogy akkor még a 290x-hez volt mérve. Szerintem jól emlékszel hogy árban is ide várta mindenki. Ez viszont jobb lett az igaz de az ár nem arányosan nőtt. Én jóval előtte már 290x teljesítmény mellett is 150e-ről beszéltem, erre troloztak hogy miket írok, aztán javítottam és 180e-t adtam neki minimumnak, persze mindenki á hol lesz annyi. Te magad 160e-et adtál és hogy e felett eladhatatlan. Akkor gondolom most eladhatatlannak tartod Te is, vagy amiért a teljesítmény azért nőtt megég még vagy +50-et?
Jó pár ember azért várta hogy megvegye 290x áron ezt a "népkártyát", már akkor azok voltak a bohócok nem én.
Érdekes amikor utólag mindig más jön be mint amiben reménykednek akkor visszanézve nem is annyira azt várták, pedig előtte igen csak kardoskodtak mellette.Ettől az újabb VGA-tól továbbra is üres lesz a Fury topikja
Az viszont megint brutális mennyire megy ez a VR mese. Legalább folyton van mit előhúzni az erre kel várni kalapból.
-
-
do3om
addikt
válasz
-Solt- #10328 üzenetére
Na igen, a másik dolog amit egyáltalán fel sem bírtak fogni hogy drága lesz. Csak ez a hú ez kel nekem ezt biztosan megveszem, meg a jaj de jó vétel lesz 130e körüli árával, nevetséges volt.
Mondhatsz rá akár mit, de én várom kinek lesz majd ilyen vga, a többi fury is jól teljesít a fórumban a db számmal.
-
daveoff
veterán
válasz
-Solt- #10333 üzenetére
Csak azt nem vágom, hogyha ennyire szar az NV a VR-hoz, akkor pl a HTC Vive-ot miért NV-vel promózták a Gamescom-on? Illetve az egyik legnépszerűbb magyar YT-VR csatorna a kezdetektől kezdve NV-vel használja az Oculust.
Én a tapasztalati dolgoknak jobban hiszek, mint a fórumon való elmélkedésnek. Aztán lehet, hogy az AMD tényleg sokkal jobb ilyen célra, de egyelőre többen használnak VR szemüveget NV-vel, mint AMD-vel, a YT videók alapján.
(#10334) gtamate2: Igen nekem is kezd ez az érzésem lenni, Mantle, Vulcan, DX12 hype lezajlani látszik, most jön a VR, kezd kicsit sok lenni....
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
-Solt- #10193 üzenetére
Ha csak a csere lenne a lenyeg, es nem a marka stb, akkor 390-bol MSI, Sapphie, Powercolor, XFX....
Teszt alapjan nem tunik 20%-nak a kulonbseg nekem, de majd megmondja akinek mindketto volt.
TPU szerint 1080p-n 6%-al gyorsabb atlagban egy custom 980 mint egy ref, ami meg 7%-al gyorsabb mint a 390X..eszerint 12-13% a kulonbseg.Meg mielott szobajon a maxwell tuning. A tesztben ezek a custom 980-ak 1350-1360 boostal mentek, szoval arra meg ra tud huzni az ember kb 10%-ot. Annyit meg lehet huzni a 390X-en is.
(#10196) HSM
Giga és MSI 390-et én sem vennék.Igaz az MSI 390/390X az egyik legjobb a szeriabol a tesztek alapjan.
-
HSM
félisten
válasz
-Solt- #10193 üzenetére
Hát nem tudom. Nekem nem ellenfele a 970/980 sem a régi 290-eknek, sem a mostani 390-eknek, soha nem is volt.
Az oké, hogy DX11-ben leveri, és eddig az volt a versenyszám, de én ha VGA-t veszek, akkor azt 2-3 évre. Persze, van, hogy 1 hónap után nem bírok magammal és fejlesztek, de az mindig elég ráfizetéses...
Én ezt találom a 390 melletti leginkább komoly érvnek, hogy az architektúrája annak a csipnek áll a stabilabb alapokon, valamint az passzol sokkal jobban a DX12-hez.
Ehhez képest a Maxwell az egyszerű dizájnból és magas órajelekből él, amivel nagyot szakított a DX11 alatt. Ahogy TTomax szereti mondani, a fogyasztás a kulcs. Igen, ez vitte sikerre ezt a szériát.Én ezt a hülye szokásom nagyon hamar levetkőzném.
VGA VGA. Semmi köze a laphoz. PCI-hoz van köze, azt meg a processzor intézi úgyis, ami vélhetőleg Intel.
Giga és MSI 390-et én sem vennék.Viszont a Sapphire szerintem bitang jó lett. Amúgy a PowerColor PCS+ sem tűnik rossznak, bár a PowerColornál előfordulhatnak gondok a ventilátorokkal. Asus sem tűnik rossznak amúgy, de arról nem találtam jó teszteket.
Az amúgy tényleg érdekes, hogy a Giga pl. milyen állat jó hűtést tudott tenni a 980 G1-re, ehhez képest a sokkal torkosabb 390X-ekre meg csak az került, ami.... Én arra tudok gondolni, hogy annyival olcsóbb gyártani a 980-akat, annyival nagyobb rajta a gyártók haszna, hogy így tehetnek rá sokkal drágább/erősebb hűtést, míg a 390X-eknél azért jobban meg van húzva a nadrágszíj.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Lényegében igen. Valójában persze a Mantle kell, de az a LiquidVR alapja.
Igazából nem ez az AMD igazi VR csodafegyvere. Fontos dolog, de a Latest Data Latch miatt olyan alacsony az AMD VR csomagjának késleltetése. Ez ugyanis lehetővé teszi, hogy a fejpozició közvetlenül a GPU-s számítás előtt legyen meg. Minden más VR rendszer a jelenetszámítás előttről szerzi ezt az adatot, és ez ad hozzá az egészhez úgy 5-10 ms-os extrát.
-
Ami ennél a tesztnél érdekes hogy a 4 magos HT mentes CPU beállítással jobban futott...
Nem kerek még ez a DX12 Ashes téma... majd év vége felé talán használható lesz, igazi játékok alatt. Bár lehet azt is majd peccselgetik még vagy negyedévig mire jó lesz, addig meg "DX11" módba megy majd.
-
cyberkind
félisten
Már így is úgy van árazva mintha az Amd nem is létezne, a normális Intel procikról nem is beszélve, ezért felesleges itt lenniük, tökéletesen megérdemlik ha eltűnnek a süllyesztőbe ahová valók.
Persze, piacrobbanást nem is, de kb a megváltást hogy majd a dx12-vel megmutatja a világnak az Amd hogy mire is képes, kár hogy még az is ezer év múlva lesz, addigra a mostani kártyák papírnehezéknek se lesznek jók.Na mindegy, megveszi a M$ őket, és még olcsóbb lehet az Xbox, ez mindenképp jó hír.
-
h1mpi
félisten
-
ffodi
veterán
Simán lehet az, hogy a gép elaludt (ezt magyarázza a PWR LED villogása), majd nem volt képes felébredni, amikor kellett. Nem bosszantásképp, de a 290x-szel nekem is volt anno ilyen, és csak a táp ki/ táp vissza segített. Az ébresztéskor, amikor kilőtted, elkúrhatta a bootsectort.
Install:
Mindenképp AHCI módban indulj neki, legyen UEFI boot only, és a telepítőt is UEFI-ben bootold. A telepítőnél ha továbbra sem látja a háttértárakat, akkor két dolgot érdemes még meglesni:
1, tenni egy intel drivert a pendrive-ra és a telepítőnek megmutatni
2. Megnézni a telepítőben parancssorban diskpart-tal, hogy látod -e az SSD-t. Ha igen, akkor tolni vele egy clean parancsot és megpróbálni újra a telepítést.Ilyen nem ismerem fel móka, nekem is már sokszor több PC-n is, ezek általában megoldották az anomáliát.
Szerk.:
#9133: Így ahogy mondod.
-
törölt tag
Nekem ilyet akkor csinált amikor beraktam egy másik HDD-t utólag amin az adatok mellett egy másik OS is volt.
Próbáld meg akkor is csinálja e ha csak a rendszert tartalmazó tároló (SSD ?) van csatlakoztatva a SATA portra.(#9129) gtamate2: én is azon a véleményen vagyok, hogy jelen állapotában kritikán aluli ahogy ez a játék kinéz, igen a draw callok növekedése a csatajeleneteknél tényleg hozzáad a hangulathoz , de nem sokat érünk vele ha minden más csúnya.
-
#Morcosmedve
veterán
AMD lap?- tudom, hogy i7
nem akarok veszjos lenni, de alaplap necces. Bios t downgradelj egyet, hatha, illetve mas gepben ra kellene nezni, de 3/3 (merevlemez) nem lehet rossz egyszerre. Illetve ne csak az inteles satakon nezd meg, hanem az ASmediakon is, vagy mik a tarcsi sata portok. Gondolom tap/kabelek rendbe vannak
-
Na, most ki fog törni a kollektív amnézia? Szívószál-sávszélességű Maxwell nincs meg? 130%-os Fury sebességnövekedés nincs meg? GCN-only kutatás nincs meg? Soroljam még?
Az, hogy az olló záródása az elvárás, az elmúlt napokban lett többször kihangsúlyozva. Azelőtt máson volt a hangsúlyEz nekem nem tűnik egy nyitva hagyott mondatnak!
Az AotS-re vonatkozott. A DX12 előtt pontosan olyan rögös utat látok, mint eddig, aminek a végén nyugodtan lehet siker. De az első bomba mindenesetre bekukucskált a sarkon, halkan elrebegte, hogy "bumm", aztán udvariasan elköszönt.
-
Nem a fenét, csak olvasd vissza a fórumot március-áprilistól. Ami
ökörségcommunity tudás itt összegyűlt, az alapján a Fury X-nek rá kellett volna duplázni a Titan X-re, és az FX-8350-nek az i5-4670K-ra. De megmondom őszintén, az alapján, hogy 50.000-szer lett elmondva, hogy az Oxide GCN-re kutatott, mert evilgeci nVidia nem dokumentálja az architektúráit, még én is egy 20-30%-os Fury X előnyre számítottam. Az FX-ek szereplése pedig totál érthetetlen.Végkövetkeztetést amúgy hol olvastál?
-
daveoff
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged