- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#Morcosmedve #11599 üzenetére
Szerintem meg a WccfTech-et hanyagolni kellene teljesen.
-
Yllgrim
őstag
Ezt szepen ki kell majd tesztelni. Van par erdekes uj ujjitas is benne, varjuk
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A hardver tudását idővel mindig behozza a PC. A Carrizo SoC APU például már nagyobb tudású, mint ami a két konzolban van. De a konzol előnye marad a szoftver, mivel PC-re sosem fognak olyan alacsony szinten kódolni.
Az új generáció csak úgy éri meg a piacnak, és a konzolgyartóknak is, ha az AMD és az Imagination versenyezhet a bekerülésért. Ha elvárás lesz, hogy az új hardver futtassa a mostani programokat, akkor az Imagination kiesik, és az AMD olyan árát szab meg, amilyet akar, tehát az egész koncepciót már a tervezésnél lefújná a megrendelő. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rocket #11586 üzenetére
2018-ig nem fogják kitermelni a kiadók az aktuális generációba való befektetést. Két eset lehetséges. Azt mondja az MS és a Sony, hogy kérnek egy-egy olyan új APU-t az AMD-től (rohadt drága lesz, mert az AMD úgy áraz, ahogy akar), amelyek figyelnek a visszafelé kompatibilitásra, vagy hoznak olyan új konzolokat, amelyek erre nem adnak lehetőséget, és onnantól kezdve az pedig a kiadókat nem fogja érdekelni, mert úgy nem fognak befektetni rájuk, hogy még dollármilliós mínuszban áll az előző generációs befektetés. Még akkor sem fognak átállni, ha már pozitív lesz a mérleg. Fel fognak menni dollármilliós pluszig. Ez az egész konzolpiac alapja, ha elvágják, akkor az a piac értelmét kérdőjelezi meg.
-
rocket
nagyúr
válasz
mlinus #11578 üzenetére
Nem irodai gepbe szant CPU-t kellett volna az APU-ba raknia az AMD-nek, es akkor nem lenne gond, tobbi resze konzol szinten okes.
Olyanok az X1 meg a PS4 mint a "kozertben" kaphato elore osszeszerelt gepek, amiknel normalis CPU/RAM melle beraknak valami 64bit-es csoda VGA-t amivel teljesen kiegyensulyozatlan lesz.
2017-18 korul jonnek a real nextgen konzolok, es levaltjak ezeket kvarc jatekokat
-
huskydog17
addikt
válasz
mlinus #11578 üzenetére
Ez nagyon gáz.
Anizotróp szűrő nem létezik, az árnyékok kb. 3 méterre a játékos előtt rajzolódnak ki, sok és nagyon feltűnő pop-in, több helyen ocsmány textúrák. A grafikai szint kb. a 2005-ös PC szintet hozza, ez még old gen konzoloknál is ciki lenne. A God Rays és particle effektekkel büszkélkednek? Azok is kb. 10 éve jelen vannak PC-n.Nesze neked konzol exkluzív játék, majd azok megmutatják mit tudnak. Most lehet mondani, hogy dehát a PS4 erősebb, ami igaz is, na majd az Uncharted 4...oh wait...Uncharted 4 -> 30 FPS
Next gen forever! -
imi123
őstag
Ne ez már milyen.
Még a végén mindenkinek lesz egy AMD és NV kártyája összekötve.ashes-of-the-singularity-demonstrates-nvidia-amd-gpus-working-side-by-side[link]
-
mlinus
őstag
halo 5 - mi az ára a 60 fps-nek?
csak egy kis érdekesség... elképesztő mennyit kell trükközni és beáldozni ahohz, hogy meglegyen a stabil 60 fps konzolon...
de tudom. majd a déiksz 12
-
válasz
Laja333 #11573 üzenetére
a minimum meg úgy, hogy i5/phenom ii x4, hozzá 8gb ram, és geforce 550ti, vagy radeon 7870.
szvsz nem véletlenül van megemlítve a gta5, én itt is arra számítok, hogy alternatíva lesz a gameworks, mint ott. a játék fizikai motorja a havok, és nem a physx, innentől már talán nem tudnak benne túl nagy kárt csinálni.
-
Laja333
őstag
válasz
Erdei88 #11571 üzenetére
Ugye?
Bennem is ezt váltotta ki, csak én még a pre-order előtt állok. Most már inkább megvárom a megjelenést...
Játszani mindenképp fogok vele, mert érdekel a sorozat. A kérdés már csak az, fizetek érte vagy "kölcsön kérem".(#11572) bombibmw
Egyébként szerintem se néz ki rosszul.
Bár az ajánlott gépigény így néz ki:
Intel Core i7 4790 3.6 GHz/AMD FX-9590 4.7 GHz or equivalent
NVIDIA GTX 780 3GB/AMD Radeon R9 290X 4GB or equivalentBízok benne, hogy azért választották a GW-t, hogy többet tudjanak a tartalomra koncentrálni. Meglátjuk... (fingercrossed)
-
bombibmw
veterán
válasz
gainwardgs #11570 üzenetére
Ha szaggat, kikapcsolod és hasítani fog.
Nekem tetszik trailer alapján. -
Erdei88
veterán
válasz
gainwardgs #11566 üzenetére
Vissza is mondom a pre-ordert...
-
bombibmw
veterán
válasz
Engem nem bánt a dolog.
-
Yllgrim
őstag
válasz
... A satan maga...
Megvarom amig megjelenik, nagyon gyanus hogy nem volt beta teszt
Bizok a legjobban, de a legrosszabra keszulok, tudom bunos vagyok, nem jatszottam egyik eloddel sem (hamar feladtam) igy ez be volt tervezve, nagyon bizom benne hogy kellemes csalodok
-
gainwardgs
veterán
Fallout 4 gameworks
[link]
-
Yllgrim
őstag
válasz
korcsi #11564 üzenetére
Ha megnezed a vallalati megoldasaikhoz van, mert szeretnek hogy hasznaljak oket (virtualizacio kapcsan nagyon preferaljak oket). Az NV mernok akivel dumaltam es aki tagja a Nouveau projektnek is, ok ezeket a vallalati dokumentaciokat hasznaljak a sajat kodjukhoz, onnan vesznek at megoldasokat. Amit O mondott, hogy ez a hozza allas meg fog valtozni hamarosan, nem mondta ki, de erosen azt sugallta h NV elinul egy reszleges/teljes (ezt meg nem varom) nyilt kodhoz.
Volt meg egy termek az most nem jut az eszembe. Nem sok, de ez is valami, bar jobban orulnek egy Intel fele hozzaallashoz
Egyelore azt tudom tovabbadni, amit a srac mondott, ha lesz nyilt jo NV driver akkor... meg akarmi megtortenhet
-
Laja333
őstag
válasz
Yllgrim #11558 üzenetére
Mondjuk ezen tisztán látszik, hogy driver hiba. Egy up-to-date driverrel (amit az ottani kommentek alapján már ígérget egy ideje az AMD) biztosan ugyan ott lesznek teljesítményben, ahol az NV.
Csak itt megint benne van az időfaktor: Hiába lesz akár holnap driver, ha most jött ki a teszt. Az emberekbe ez fog berögzülni, és ez alapján veszik majd a hardvert... -
do3om
addikt
válasz
Yllgrim #11558 üzenetére
Az ilyesmi várható.
Emlékezz csak vissza a teszelációra. Olyan jó volt az AMD amíg bevezetésben volt, aztán az NV köröket vert rá, aztán rakta mindenhova csak a másik megszívja.
A VR-né se érjen meglepetés, elég ha Abunak az lesz.Viszont egy kis idő lel hogy kiderüljön mi lesz, de nem kevés.
-
-
Yllgrim
őstag
AMD megcsinalja a Vulkan-t, NV meg szepen megcsinalja ra a megoldast... Komolyan mondom elszall a hajam neha (nem sok van mar...) Ha NV ujra nyitott drivereket fog kiadni Linuxhoz, akkor AMD ugy megy a kukaba mint annak a rendje (nem nalam, ugy mindenkinel)
en meg veszek egy Pascalt ha hozza az elvartakat.Mondtam en anno (par hete) hogy az NV ezerrel raallt a Vulkan-ra, amint meglesznek a megoldasaik, DX12 es Win10 akkor meg becsukhatja az ajtot (ablakot), par ev es kikopik, akkor mar ingyen sem fog kelleni senkinek...
szerk: mondjuk amig ez nekunk jo, vegul is mind1 ki hozza a megoldast.
szerk szerk: ez is remek hir, akkor ki veszi meg oket, Samsung vagy MS?
-
válasz
daveoff #11556 üzenetére
Eddig nagyon optimista voltam DX12 vonalon ("papíron" jól hangzott)... Jelenleg vannak erős kétségeim már a sikerességét illetően. Föleg ebből a konzolport irányból nézve... Meg persze úgy általában is hogy mekkora előrelépés is lesz valójában.
De majd kiderül. Tényleg várjuk meg az első nagy játékokat ezzel kapcsolatban.
-
daveoff
veterán
válasz
FollowTheORI #11555 üzenetére
Majd a DX12 megoldja a fejlesztőknek, hogy mégkevesebbett keljen dolgozniuk a xaros konzolportokkal. Hogy ez kinek lesz jó.....
-
Ez nekem sem derült ki most így visszaolvasva... most akkor a GW a szar csak, vagy a játék is szar... vagy a játék a GW miatt szar... vagy nem is szar a játék csak a GW...
Ha a játékot mint játék nézzük, azért olyan sok rossz GW játék nincs... ha csak a GW-t nézzük, az meg opciális, vagyis ha csak az a szar kikapcsolod.
Amugy szerintem nem a GW miatt rossz egyik játék sem ami rossz (akármilyen szempontból nézem).
Itt a fejlesztők meg a kiadók a sarasak főleg, látva ahol gond volt azt is meg tudták oldani idővel és munkával, úgy hogy a GW is maradt. Tehát nem a GW szar, hanem az elvégzett munka max... -
válasz
Laja333 #11545 üzenetére
Jah, mert a MGS:V, a Project Cars, az ARK:SE vagy a KF2 az mind shitty, nemde?
(#11544) Yllgrim: just for the record: az "nVidia a sátán mozgalom" a lokális AMD próféta szavaiból van politikailag inkorrekt módon szintetizálva
Viszont a griff szőrével pont az ellenkezőjét mondod az eddigi érveknek. Ha szép, és nem glitches, akkor az egy többedik szempont, hogy eszi az erőforrást. Kapcsolja az be, akinek elég erős a cucca.Marketing - ezekkel mind egyet tudok érteni, csak azt nem értem, hogy ezen miért bírtok rugózni. Az élelmiszeripari és a gyógyszeripari cégekhez képest az nVidia kismiska ilyen téren, és azok a termékek épp csak egy hangyányit komolyabb hatást gyakorolnak az életedre, mint egy videokártya.
-
daveoff
veterán
válasz
Yllgrim #11540 üzenetére
Miért nem így van? Ha meg nem érdekel a gameworks effekt, akkor kikapcsolod, és még mindig ott vagy amit AMD-vel kapsz, csak nagyobb teljesítménnyel. Az nem az NV hibája, hogy az AMD nem használja ki ugyanezt a lehetőséget a saját játékaiban. Persze ez tök jó, hogy AMD jól optimalizál, sokszor NV-re jobban vannak optimalizálva az AMD-s játékok, szóval ez mindenkinek jó, de ez oda vezet, hogy egyértelművé teszik az NV vásárlást. Mert ugye mindenki azt fogja megvenni, ami jobb mindenben, főleg ha azonos áron kapja, persze vannak kivételek...
-
Yllgrim
őstag
válasz
wjbhbdux #11504 üzenetére
Ezt megmutatom bent a Fallout fan-oknak, vannak akik most epitgetik a gepuket, erre biztos raugranak, holnap tele lesz a ceges mail-boxom delre, az tuti
Ajanlok hozza szenteltvizet is, mert gbors azt mondta, NV a Satan!
Ezt mar nem fogom elfelejteni sosem!
Poennak jo
Szerk: Amugy halkan megjegyzem, nem flehasznalni ellenem a jovoben, de egy Kingpin meg rajta van a listamon
-
Yllgrim
őstag
Hu, tenlyeg az NV a Satan? Ezentul ha bekapcsoljatok a gepeteket, tessek szentelt vizet locsolni ra, az segit (az eladasokban)
Amugy igen, ha kikapcsolod akkor jobb a teljesitmenye a jateknak es nem lesz sokkal csunyabb, bar en bent hagyom minimumon, szebb az alatok szore, de nem eszi le a padloig az FPS-t. Az megvan amikor Geralt meg Vesemir megmentik a kereskedot a Griff-tol? Szep a sorenye a Griffnek, mi?
Szep, csak 25%-ot nem er
Amugy nekem teljesitmeny szempontjabol nem volt gondom a zoldek termekeivel, a marketing az igazan zsenialis kapitalista szemszogbol, ellenben a mentalitas, korites es a szurkolotabor-tamogatoi kor kiepitese mar nem annyira.
Peace
-
@Abu85, @Yllgrim: Srácok, odafigyeltek egyáltalán arra, hogy miről beszéltek?
Laja elrontott játékokat emlegetett, Ti meg azt próbáljátok a számba adni, hogy védem a GameWorksot. Védi a rossebb, nVidia tulajként az első dolog, amit kikapcsolok. Ettől még pl. a Witcher 3 k***a jó játék.
@Abu85, ez az egész sztori csak süketelés, akárhány ember nyomatja a fórumokon. Szeretném (komolyan) azt látni, hogy ez az egész "nVidia a sátán" mozgalom végre azt eredményezi, hogy az AMD részesedése ne 3%-ot csökkenjen, hanem 3%-ot nőjön egy negyedévben. Akkor tudok hitelt adni ezeknek a mondásoknak - addig csak duma...
-
Yllgrim
őstag
válasz
daveoff #11537 üzenetére
oke, ez az erveles meggyozott
Azert ezt majd meg olvasd el parszor
Komoly ketelyek merulhetnek fel egyesekben az itt leirtakkal kapcsolatban...
"Ez az egész vita full értelmetlen, akár NV-s játék, akár AMD-a, akár gameworksös, akár gaming evolved, mindegyik jobban fut NV-n. Innentől kezdve kit érdekel, hogy milyen szar a gameworks. Az a lényeg, hogy aki NV-s mindig jól jár..."
-
Yllgrim
őstag
válasz
#85552128 #11536 üzenetére
Amennyit jatszok mostanaban akar a beepitett is eleg lehetne, ellenben vannak mas feladatok amire nagyon jol tudom hasznalni, NV termekeket nem, de az egy kulon tortenet, nem ide tartozik. AMD sem jobb, csak maskent szar, nincs ezzel gond, le lehet ezt is irni, most ok a kissebbik rossz...
gbors: az nem igaz erre a GW problemakorre, leven a GW hatasa a teljesitmenyre merheto, nem egy esetben hanem eddig az osszes esetben, ergo ha eddig minden esetben teljesitmenyvesztessel jart az alkalmazasa gyartotol fuggetlenul akkor eleg nehez megmagyaraznom miert is jo barkinek is. Tudom, mert Z...
Ez a "Te is" erveles izgi, de ettol meg nem valtoztat a tenyen, hogy a GW alkalmazasa eddig nem hozott javulast egyetlen jatekban sem, ahol bekapcsoltad
-
rocket
nagyúr
Tovabbra is sotetsegben tapogatozol a temaban.
Ezzel a gondolkodassal nem sok embert tudnak AMD hardver vasarlasra buzditani.
Teljesitmeny elonyuk legyen, mert nagy reszben azzal lehet meggyozni a felhasznalokat, hogy akarjanak AMD kartyat venni, vagy valtani ra NV-rol, es nem azzal, hogy "jaj de kiraly AMD-s gepen futott a kiallitason a jatek", meg feltunt a logojuk a haz falan levo plakaton. -
törölt tag
válasz
Yllgrim #11531 üzenetére
"Nekem nem bonusz jatek kell, hanem olyan termekek es mentalitas, hozzaallas ahol en mint fogyaszto vagyok az elso"
És ezt melyik gyártótól kapod meg ? Mert ha szerinted az nV-nél nem akkor az AMD-nél még úgy sem...
A túlárazott Fury széria vásárlása épp olyan rossz "biztatása" a gyártónak, arról nem is beszélve, hogy hónapok óta komolyabb bugok nincsenek javítva amelyek főleg az új szériát érintik.
10 hónap alatt a 970-nel nem volt annyi gondom mint 3 hét alatt a Fury-val és még nem is jött ki új játék. Ha több hónapos címekkel ez a helyzet előre félek mi lesz az újakkal. De igazából nem is kell a játékokra gondolni elég csak a random csíkozódásra gondolni ami a termék megjelenése óta azaz 4 hónapja nincs javítva.
"Hardverileg" jó kártya, halk hűvös és ennyi a pozitívum - de ez sem az AMD, hanem a Sapphire érdeme, az AMD supportja kb. a béka segge alatt van és ez az ami elrontja az egészet... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rocket #11532 üzenetére
A karácsony az NV-nek a Star Wars Battlefront promócióinak az elfedésére megy majd el. Az AMD-nek olyan szerződése van egyébként az összes érkező Star Wars címre, hogy azt a játékot mindenhol csak Radeonon lehet futtatni, illetve Radeonhoz lehet adni, illetve Radeonhoz lehet csak kirakni a reklámot. Ez kétségtelenül nagyon sokba került, de a Star Wars-ot és az NVIDIA GeForce-ot a szerződés miatt egy mondatban nem lehet kiejtenie a hivatalos csatornákon. Még az Intelt sem, és ezért futott mindenhol full AMD-s gépen a Star Wars Battlefront. Az NV-nek a szerződése az EA-vel addig terjed, hogy ki lehet rakni a játékokat a saját oldalukra, de az exkluzívra kötött játékokkal már nem reklámozhatnak.
(#11534) gbors: Nézz utána a neten. Lehet, hogy egy NV-fan megpróbálja megvédeni, de nem NV-fan NV tulajok jó része számára is negatív az élmény vele. Baromira nehéz bármilyen pozitívumot felhozni mellette. Ha most így nekifutok, akkor akármennyire erőltetem, semmivel sem tudom megvédeni a koncepciót. Még azzal sem, hogy az effektek szépek, mert nagyrészt csúnyák és átgondolatlanok.
Te is mit mondasz? Kapcsold ki és boldogság lesz. Oké, ez egy lehetőség, csak nem érv mellette. Vagy ha érv, akkor azt nagyon nehezen raknám a pozitív érvek mellé. -
válasz
Yllgrim #11531 üzenetére
Javaslom, nézz utána a "csúszós lejtő" névre hallgató jelenségnek
Vagy, ha egy rossz effekt miatt Neked már az egész játék rossz, akkor nem szóltam...
(#11533) Laja333: szó nincs 70%-ról. Ill. ld. előző válasz második fele. Ill. ha Te 51%-tól már feltételezel valamit, ahelyett, hogy utánanéznél, az egy másik típusú probléma...
(#11529) Abu85:
Az a baj, hogy ez az általános megítélésAz AMD fanclubokban biztosan
-
rocket
nagyúr
válasz
#85552128 #11526 üzenetére
Az AMD-nek nincsenek mar anyagi forrasai az ilyen promóciókra, nekik iden jutott egy meg mindig early access Dirt Rally a kifuto szerias 280/290-k melle.
Az az erdekes, hogy porognek nagyon a Maxwell2 eladasok, tehat semmi nem indokolna a jotekonykodast, megis kisebb szunetek utan mindig van a 250+ dollaros Maxwell2 DVGA-khoz jatek, tehat az NV "Intelizalni" (alacsony piaci reszesedessel, jelentektelen szereplokent megtartani, hogy ne keruljenek monopoliumba) akarta az AMD-t, es sikerult is nekik. (persze az AMD is tett az ugy erdekeben, hogy igy tortenjen, mert mikor megvoltak az anyagi forrasaik se tudtak mit kene tenni.)#11525:Amikor nagyobb kiadok a GW melle allnak mint a Bethesda az ev egyik nagy durranasaval, akkor az mar tobb mint egy ez eszkoz, itt mar nem csak Nokias dobozok dominalnak, hanem az elert eredmenyek is.
-
Yllgrim
őstag
Szeretnelek idezni es osszefuggesekre ramutatni
Gameworks már előre feltételez egy elrontott játékot =Nem kéne ilyen zöldségeket terjeszteniHA kikapcsolod, akkor jo, koszonom, vegre te is elismered. (tudom kiforditom amit irtal, de adta magat
)
Szaby: nem csak azzal van a gond hogy hibas termekeket vasarolunk es ezzel biztatjuk oket ennek a mentalitasnak a folytatasara, de ennek meg orulunk es tapsolunk is, illetve masokat is erre biztatunk
Nekem nem bonusz jatek kell, hanem olyan termekek es mentalitas, hozzaallas ahol en mint fogyaszto vagyok az elso, nekem csinaljak meg azt a jatekot a leheto legjobbra. A GW az olyan mint olcso vasari "varazslo" addig lenyugozo amig nem jossz ra hogy atvernek
Az hogy kozben meg ki is zsebelnek (igen, onkent adjuk oda a penzunket, de ez nem valtoztat a lenyegen ) az mar csak hab a tortan
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a baj, hogy ez az általános megítélés. Ami jogos egy átlagfelhasználó szemével, mert ők egyszerűen csak nem tudnak felhozni pozitív példákat a GameWorks-re. Egyszerűen van bennük egy rakás negatív tapasztalat, amire jut egy rakás olyan pozitív tapasztalat olyan játékok formájában, amelyek nem NV logóval indulnak. Ez volt, amire az NV-től eljött rendszerprogramozók figyelmeztettek, hogy ezt lehetetlen jól eladni a játékosoknak, mert a fejlesztők keze az optimalizálás szempontjából meg lesz kötve. Az, hogy ez a nézet Magyarországra is becsúszott alapvetően várható volt. Picit késett, mert írtunk pár cikket, amiben próbáltuk a GameWorks problémakörét átfogóbban elemezni, de a végső szempont a felhasználónak úgyis az, amit tapasztal, és ez jelenleg negatív jellegű.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ren Hoek #11523 üzenetére
A Bethesdának egyértelműen. Azért tudják relatíva magasan tartani az egyes játékaik árát még sok év után is, mert a mod közösség még mindig aktív. És nem csak játékmeneti szinten, hanem grafikai feljavításban is. Lásd Morrowind. [link] ... ezeknek az elkészültét egy GameWorks-féle middleware DRM nagyban akadályozná.
Nyilván nem tartom kizártnak, hogy a Bethesda át akarja helyezni a konzolra a modközösséget, mert a PC-n meg van kötve a kezük a moddolásra alkalmas eszközökkel kapcsolatban. Ez természetesen egy opció, de szerintem annyira erős a modközösség, hogy ebből inkább meghátrálás lesz. Volt itt idén fizetős mod lehetőség is a Steamen és napokon belül visszavonulót fújtak a felek.
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #11519 üzenetére
A játék egy extra, nV kártyához kapsz ilyet, AMD-hez nem, ugyanazért a pénzért - ezek és a hasonló extra szolgáltatások/bizonyos szempontok igenis számítanak (főleg mikor nem is egyet adnak) egy esetleges VGA vásárlásnál ha a két gyártó között kell dönteni, mert a hasonló kártyák között nagy különbség nincs, de ez mégis csak egy +...
Na meg ha azt vesszük, hogy állítólag az AMD stúdiók tucatjaival van leszerződve, az nV-vel meg alig dolgozik valaki fölöttébb érdekes, hogy ez megy.
Lehet itt felhozni elrettentő példákat, de tudtommal a BF4 sem volt valami király a megjelenéskor, csakúgy mint a DA:I is hetekkel/hónapokkal a megjelenés után is crashelt AMD kártyákkal. Úgy meg elég könnyű példálózni rossz portokkal, hogy az éven 90%-ban nV játékok jöttek ki... -
Yllgrim
őstag
válasz
Ren Hoek #11523 üzenetére
A moddereket tobb okbol is erdemes kenyeztetni: sok jo otletuk van amit kesobb beepithetnek egy masik jatekukba, illeltve az igazan ugyeseknek ajanlanak munkat, ergo jo utanpotlas neveles, arrol nem is beszelve ha valami nagyon tuti alkotnak, akkor vilagga lehet kurtolni: A Fallout 4-hez keszitett legujjab mod, a xyz ...." ingyenreklam.
#11524) rocket: a GW egy eszkoz hogy manipulald a piacot, raadasul pont nem a fogyasztok igenyeit figyelembe veve, ennek nem tudok orulni. Annak viszont tudok hogy AMD nem masolta le ezt a politikat, mert akkor csak szar jatekok lennenek a piacon szarul optimalizalva es tenyleg 2 kartyam kellene hogy legyen ha jatszani akarok... Nem tudom mennyi ido fog eltelni mire a kov generacios jatekok jonnek, mert NVel fogja huzni ameddig lehet, Win 10 egy tragyahalom annyira selejt (igen, hasznaltam egy kicsit es masszivan hibas, felkesz a termek) de ez egy olyan vilagban ahol a fogyasztok ezt mar megszoktak es termeszetes nem gond. Biztos sokan irnatok hogy de milyen kiraly, meg stabil, meg jol mennek a jatekok... nem kell, majd SP1-el talan kiadasra erett lesz... Az irany rossz amerre haladtunk/haladunk, nem azert mert Abu mondja, egyszeruen gondold vegig, miert jo az neked ha felkesz termekekkel kell bajlodnod napi szinten?
Nagyon varom mar amikor megszunik ez a mentalitas, addig a felhasznalok a katalizatorai ennek a folyamatnak, nekem nem jon be az hogy hulyenek vagyok nezve, ugy kezelnek es ennek meg orulok is...
-
rocket
nagyúr
válasz
Yllgrim #11519 üzenetére
Ma mar igazabol eleg a GW hasznalata koruli okokat keresve a piaci reszesedesre pillantani.
Sajnos az AMD jelentektelen piaci szereplo lett, amit magguknak koszonhetnek, hogy 10+ ev alatt se tudtak lemasolni amit az NV csinal.
Q4-ben valoszinuleg 15% ala fog esni az AMD piaci reszesedese, nem progonek tovabbra se a csucsszuper konzol kozeli DX12-es mini kazan eladasok.En a sullyedo ladikban ragadtam, mert egyelore az NV nem kinal megfelelo alternativat szamomra, ki kene adjanak mar egy GTX970-et
8GB7GB VRAM-mal -
Ren Hoek
veterán
"Szerintem a Fallout sorozat részben a moddolásról is szól, és emiatt nagyon nehéz egy moddolást bizonyos szempontok szerint akadályozó middleware DRM-re igent mondani."
Persze ezt értem, és baromi jó és kreatív modok születtek F3-hoz is ezt elismerem. Még ha engem annyira nem vonz ez a műfaj...
Csak gazdaságilag nem tudom mennyire éri ez meg? A userek ígyis-úgyis megveszik az alapjátékot, és nem a modok miatt elsősorban. Maximum újrajátszásoknál és játékidő kitolásban lehet szerepe, de az a Bethesdának már eléggé mindegy. Persze van egy nagy és hangos modder közösség, de még mindig elenyészően kicsi ahhoz képest, akik kifizetik az alapjátékot.
...és ezzel nem azt mondom, hogy a GW jó... csak azt, hogy a Bethesdának lehet megérte inkább bevenni a zöld lompost, mintsem a modtémával foglalkozni - többséget amúgy sem érintené.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ren Hoek #11517 üzenetére
Játékmechanikai módosításokat enged, vagy HUD módosításokat például.
A GameWorks csak azokat nem engedi, amelyek a grafikára vonatkoznak, és az adott effektre potenciálisan negatívan hatnának. Bizonyos effektek esetében ebben benne van a textúra és a modell is. Ezeket egyszerűen elrejtik a DRM mögé, és ha ki is nyered a tartalmat, oda visszaépíteni egy módosítást gyakorlatilag lehetetlen, mert nem fog egyezni az ellenőrzőösszeg, így a GameWorks DRM nem fogja engedni a program elindítását.Szerintem a Fallout sorozat részben a moddolásról is szól, és emiatt nagyon nehéz egy moddolást bizonyos szempontok szerint akadályozó middleware DRM-re igent mondani. Maximum azok a részek jöhetnek, amelyeknek a tartalom mindegy. Ha a fejlesztőket ez a moddolási lehetőség nem érdekelné, akkor nem látnák el a közösséget különböző eszközökkel.
-
Yllgrim
őstag
válasz
#45185024 #11515 üzenetére
Az meg csak hagyjan... Witcher 3 miatt is a fejlesztoknek kellett kiallni hogy bocsi, elszurtuk (GW-t valasztottuk), de lehetne sorolni. De ez csak hab a tortan.
Engem az erdekel, hogy aki ezekkel mind tisztaban van, mennyire karos a GW, mennyire hektikusan ad rossz teljesitmenyt a jatekokhoz (ha kikapcsolod latod hogy 20-40%-rol is beszelunk) az hogy a fenebe tud kiallni es teljes meggyozodessel azt mondani hogy ez jo
Akkor tudnam ezt megtenni, ha minden gepen egyforman szebb is lenne, meg adna hozza minimum 10% teljesitmenyt VGA-tol fuggetlenul...
Az hogy a jatek jo meg nem teszi a GW-t azza, inkabb megjobban kiemeli hogy anelkul mennyivel jobb lehetne meg...
Szaby: most oszinten azon az arszinten ha valaki a jatek miatt vesz meg egy kartyat, akkor kb az eleg szanalmas, de ugy minden szempontbol. Az oke hogy AMD nem ad jatekot, gondolom nem fer bele mar uzletileg, nekem nem is hianyzik, de ismerve a sok "szimpla" vasarlot biztos hogy a jatekok 50%-ban dobnak ra amikor kivalasztjak a kovetkezot. Nem marketingrol beszelunk most, amiben AMD egy rakas herelt majomnal is rosszabb, hanem a csodalatos NV jatekokrol...
-
rocket
nagyúr
válasz
daveoff #11513 üzenetére
Batman Arkham Knight-al azert melle lottek.
Marmint NV-n nem volt gond a teljesitmennyelFallout 4-el nagyot kaszal az unnepekre az NV DVGA eladasban, es jon a popcorn szezon az AMD-nek, mit hova allitsanak a userek, hogy nyerjenek 0.2FPS-t amig az AMD hetek/honapok alatt optimalizalja a vacak mikrolaggos DX11 drivereit
Pedig meglett mondva, hogy osztol minden jatek low-level API-val jon, raadasul 2016 junius 1-ig 20-25AAA címmel, konzolrol portalt verziókkal, es igy az AMD-nek eljon a kanaan, valoban csak ugy omlenek a low-level API jatekok, az AMD mar 30% feletti piaci reszt szerzett vissza -
Ren Hoek
veterán
Ha csak a moddolhatóság lesz a probléma, akkor felőlem... a modok többsége nekem megöli a játék filingjét, főleg elsőre. Repülő dildo fejű Brahmin tehenekre nincs szükségem
Maximum talán egy kis grafikai tuning (inkább modellek, textúrák) vagy hasznos modok, pl átgontoltabb inventory stb...
Ilyeneket is akadályoz a GW?(#11518) rocket: Az NV miatt nem jönnek a DX12 játékok. Fizetnek a stúdióknak, hogy blokkolják a fejlesztést
... viccen kívül abban lehet valami, hogy a fejlesztők is belátták, hogy nincs értelme előreszaladni ennyire, hogyha se a konzolportolás nem annyira jó móka, mint hitték, se PC-n nincs megfelelő HW a gépekben (elméletben...)
-
törölt tag
Ahogy látom szépen sikerült ignorálni azt a tényt, hogy az AMD hónapok óta ló*aszt sem ad a kártyákhoz és ismételten elmentünk a "sz*r a Gameworks" irányba.
Megragadtátok a bundle "lényegét"... -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Fallout 4 Havokot használ. Ez hivatalos, benne van a Havok brosúrában. Azt nem tudom, hogy ez publikus-e, de amit nekem küldtek, abban ott van, hogy Havok Physics és Script technológiákat használ.
A GameWorks a Fallout sorozatnak nehéz ügy, mert a middleware licenc megköveteli, hogy a játék moddolhatósága korlátozott legyen. Például a Witcher 3 emiatt moddolható sokkal rosszabbul, mint a Witcher 2. Az effekttől függ, hogy melyik részeit nem lehet bántani a programnak és a tartalomnak. Ez egy elővigyázatosság, ugyanis a zárt kód mellett sokkal kisebb az esélye annak, hogy a moddolt tartalom is jó lesz. A GameWorks DRM-jét pedig nehéz lenne feltörni egy modcsapatnak. Mivel a licenc szerint az effekt élvez elsőbbséget, így a mod lehetőség lesz letiltva. Maga a tartalom/modell is el van rejtve a DRM mögé, még ha ezt fel is törik, ide visszaépíteni egy modot szinte lehetetlen. Tekintve a Bethesda mod közösségét, nekik ez nem lenne túl kifizetődő döntés, de az sem kizárt, hogy pont azért jelentették be a konzolos moddolást, mert a PC-s moddolás korlátozott lesz, így a moddereket át akarják vinni konzolra. Egyelőre erről keveset tudni.
-
Laja333
őstag
válasz
imi123 #11510 üzenetére
Miért, most is egy Geforce-ról írok... igaz csak egy 950m
.
(#11508) daveoff
Gameworks már előre feltételez egy elrontott játékot, és itt mindegy milyen kártya van a gépedben. Nem szeretnék ilyet pénzzel támogatni. Ettől még lehet majd jó, de azt akkor inkább kivárom, minthogy látatlanban kifizessem érte előre az 50 ajrót (vagy mennyi).Egyébként az előző Fallout is PhysX-elt, szóval várható volt a NV cooperation.
-
törölt tag
Hát igen, így kell csábítani. Ehhez Nvidia valóban sokkal jobban ért ezt el kell ismerni.
Akkor lehet a kutyára is ráteszik a 64 szeres hair effektet ???
Az eredeti figura nekem megvan , de semmi pénzért el nem adnám
De rendelhetsz figurákat meg pólókat a Bethesda oldalán is külön.
Sőt ha elmúltál 18 még ILYET is rendelhetsz
Kár hogy Nuke Cola nincs... -
Valdez
őstag
Igen, sajnos úgy tűnik gameworksos lesz, remélem a jobban sikerült fajtából azért...
-
wjbhbdux
veterán
-
válasz
Petykemano #11492 üzenetére
értelemszerűen az utóbbi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Star Trek
- Nintendo Switch
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Assetto Corsa EVO
- One mobilszolgáltatások
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- E-roller topik
- Könyvajánló
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro Max 256GB napozós 12 hónap garanciával
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest