Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• -Solt-

veterán

válasz HSM #10196 üzenetére

Lehet, hogy neked nem ellenfele, én is örülnék, ha ezt ilyen határozottan kijelenthetném, de azért ezzel így nem értek egyet! :) A 970 nekem elvből nem pálya, ezt már párszor kifejtettem, nem kezdek bele megint.

A 980 viszont ezen a 150K-s áron sajnos jobb választás mint a 390X. 135K-ért van a kétes hírű voltage lock-s Giga G1, vagy a Sapphire, amire csak 2 év garancia van. A DC2-s Asus már 143K, a hűtése a 290X esetében nálam a nagy házban még elment, de már határeset lehet a 390X esetében. A STRIX már 153K, a hűtését a PH teszt is lehúzta. Marad az MSI, de azon is két venti van, és az is 153K!

Ehhez képest a Giga G1 980 157K, de 166K-ért már EVGA SC van.

Fogyasztást, teljesítményt kitárgyaltuk már... a gépemen lévő játékok jó része DX9/11-s, tehát a jelenben egyértelmű a választás. Tekintsünk optimistán a jövőre, tegyük fel, hogy ezt a 20%-t a 390X behozza a DX12/Vulcan alatt. Még mindig csak egál van...

Egyedül a VR az, ami miatt lehetnek még kétségek, de ez a rész is annyira képlékeny, hogy jelenleg ez nekem nem visszatartó erő. Ha nem lesz jó hozzá, eladom a francba aztán kész. :)

Választékban, minőségben, és árakban is elég komoly gondok vannak a jelenlegi AMD palettával.

Új hozzászólás Aktív témák