- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hobby elektronika
- Analóg fényképezés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
GFerr56
aktív tag
válasz
->Raizen<- #890 üzenetére
Hay!
1000 USD...talán a TR4-el lenne érdemes összevetni (ha az AM4-re gondoltál, mármint lemosásilag, az is új platform, meg úgy lenne fair, hogy az árat is nézzük...de ezt már megszoktuk, hogy egy legalább dupla annyiba (inkább háromszorosába) kerülő cuccal hasonlít valaki össze valamit, aztán a kb. 25-30%-al nagyobb összteljesítmény páratlan-elfogulatlan logikával azt szüli, hogy a másik f@s...10/20 és quad channel memory vs. 8/16 és dual channel memory).
Aztán VRM overheat (OC), delid...
X299 motherboards don't appear to be quite ready, there are question marks surrounding the Skylake-X processors due later this year, and at the lower end of the Core X spectrum, Kaby Lake-X is nothing short of puzzling
Üdvui:: az egész cuccom (alaplap memória, CPU (vízhűtés) nem került annyiba, mint ez a CPU...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
->Raizen<- #978 üzenetére
Persze. Hihetetlen milyen jól feljöttek, szerintem apró lépésekben csiszolni fogjak...rev2 4.2 GHz körül és a ryzen2 pedig szerintem menni fog a 4.5 GHz körüli órajel is.
Kössz.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
->Raizen<- #976 üzenetére
Pedig ez egy nagyon fontos tényező. Ha szerinted lényegtelen akkor nincs több kérdésem.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
->Raizen<- #974 üzenetére
Csak a Rizsa a Samsungtól licenszelte a technológiát, az FX-nél pedig a sajátjuk volt.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
->Raizen<- #946 üzenetére
De nekem nem a 18 magos a cél. Egy forrasztot 10 magos 4.6 GHz körül HT-el már jó bolt.
-
_Horka_
aktív tag
válasz
->Raizen<- #924 üzenetére
370W a FE vizes kártyájára igaz. A "sima" 300W-al beéri. Viszont azt ne felejtsd el, hogy ezek a kártyák nem a consumer (gaming) piacra lettek tervezve. A meghajtók nem arra optimalizáltak. Valamint, egy fontos különbség a HBM2 memóriák mérete (prociba tokozozva) nem kicsit meghatározó a TDP-nél. Az RX VEGA kártyákba "csak" fele akkora mennyiség (8GB) lesz belehegesztve.
Szóval, még ne temesd ezeket a kártyákat. Várjuk meg mi lesz (mit tud), ha kint lesz!
Bár őszintén, én sem várok csodát ezektől, de némi árleverést azt igen -
Interceptor
addikt
válasz
->Raizen<- #924 üzenetére
Gondolkoztam többször is vga cserén 1070-esre, de mindig lemondok róla, igazából nem annyira indokolt a váltás, AAA-val jóformán nem játszom csak régebbivel. Egyedül KF2-nek még jól jönne az 1070 de nem életbevágóan fontos. Ez a legcombosabb játék amivel játszom jelenleg.
-
Interceptor
addikt
válasz
->Raizen<- #922 üzenetére
Viszont most már azt lehet mondani, hogy kiforrta magát ez a rendszer? Személy szerint még beláthatatlan ideig maradok a sandy bridge-nél.
-
Interceptor
addikt
válasz
->Raizen<- #918 üzenetére
Úgy tudom, bizonyos core i generációknál voltak tervezési hibák. Konkrétumot nem tudok írni, nem emlékszem pontosan már, csak voltak ilyesmi cikkek. Nem is folynék bele jobban, biztos tudod miről van szó.
-
_Horka_
aktív tag
válasz
->Raizen<- #918 üzenetére
Valóban. A legtöbb gondot az okozta-okozza, hogy a rizsa hepciás a ramokra. Olyat kell venni, amit szeret a kis ferde szemű és voala! Szárnyakat kap! Stabil szárnyakat...
Igaz, a "normál" modulokhoz képest 30% körüli a felár (teljes konfigra vetítve pár %), de még mindig ésszerűbb út, mint az intel teljes konfigra vetített brutális felára (mennyi? 70-100k+) ugyanazért a teljesítményért. -
_Horka_
aktív tag
válasz
->Raizen<- #913 üzenetére
Igaz, "csak" egy R5-össel hasonlították össze úgy 30 game alatt... ámde, a konklúzió egyértelmű
[link] -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
->Raizen<- #913 üzenetére
Stabilabb, gyorsabb, gördülékenyebb és nyavajamentes.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
->Raizen<- #911 üzenetére
Simán megérte!
-
jokeph
nagyúr
válasz
->Raizen<- #899 üzenetére
Egyetértünk.
Az SC2 aligha fog új motort kapni, így a kis Pentium eme célra kb. örökös lesz.
Ha mással is játszanák majd és hozzáférek a későbbiekben baráti áron egy i5 6/7xxk, i7 6/7xxk valamelyikhez, azt tárt karokkal várja az Asrock Z270m-ITX/ac deszka a 2*8 GB DDR4 3000 MHZ-es G.Skill Rip Jaws V ramok társaságában.
Az az igazság, a kis Pentium nem is gamer procinak (Budget kategória, de szerintem azon túlmutat) lett kiadva, inkább azért hogy pörögjön a piac, meg belépőnek megfelel ha szűk a keret.
-
jokeph
nagyúr
válasz
->Raizen<- #897 üzenetére
Hát, talán egy picit várok csak a csodára.
Na jó, nem várok.
Doom-ozni jó az FX, az legalább a felét megtekeri.
Nekem is van ebből a "nullás" Pentiumból.
Mondjuk, én adott játékhoz szereztem be (SC2 - Legacy Of The Void - itt egyszerűen az FX elvérzik, pici az egyszálas teljesítménye
), ehhez megfelel tökéletesen 17e pénzért. A haver gépében Core i5 4430-as Hashwell van, szemernyit se megy neki jobban a game, mint nekem.
Arra akartam kilyukadni, hogy gépet az adott célhoz érdemes venni alapvetően.
És nem kell rá extra hűtő se, elég amit a dobozában mellédobnak.
-
jokeph
nagyúr
válasz
->Raizen<- #895 üzenetére
Hogy miiiii????
Na neee....
Ez most komoly? 6600k mint minimum? Mert viccnek nem rossz...
Mondjuk néztem egy sereg játék tesztet, ahol G4560 Pentium, Core i3 7350k, i5 7600k meg i7 7700k volt összenézve... hát, érdekes erdmények. (FHD-n, maxolva).
Igazából, a legtöbb játékhoz (már aki nem finnyás a fix 60 FPS hiányára) megfelelt a kicsi Pentium is.
Jól dolgozik benne a HT.
-
jokeph
nagyúr
válasz
->Raizen<- #892 üzenetére
Csak már látnák olyan játékot, ami kihasznál 6-8 magot.
Hirtelen erőre kapna az FX8320e-m is.
Nem is passzolom el, marad tartaléknak.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Akkor most lehet elkezdeni ekezni hogy kiegyensulyozatlan fos, mert van jatek ahol elveri a 7700K, de meg a Ryzen 1500X is
-
Televan74
nagyúr
válasz
Fizesse meg akinek kell!
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bestbuy játékok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Politika
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Diablo IV
- Kalandor: Habemus papam
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- ÚJ Intel Core i5 14600KF BOX 14/20mag 20+24mb 125W GARANCIA
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest