Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Nah ma felraktam a legfrissebb BIOS-t az Asus B450-I lapocskámra és az eddig tökéletesen működő rendszer reboot után random black screenekkel üdvözöl. CMOS süti megvolt de nem segített.
Hideg indításnál néha jó, de ha rendszer alól megy a reboot akkor kinevetPedig a minap a topikot olvasgatva arra gondoltam ideje lenne már beírni, hogy látszólag csak nálam működik minden tökéletesen a 3700x-el erre ma rámszop@t
Egyébként a XMP-t köpi ki a drága, mert autón alapórajelen tökéletes minden.
Visszaraknám az előző BIOS-t, de legjobb tudomásom szerint nem lehet, vagy csak nem ajánlott.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
fanti
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Zoo123
senior tag
Ryzen 3600 gyári hűtőjével Cinebench R20 teszt alatt 95 fokra melegszik , az normális?
Játékok alatt is -amelyik sokszálon terhel- 80-90 fok, ez hosszabbtávon még belefér?
i7 4790K-ról váltottam, érezhetően gyorsabb, pl Far Cry 5 alatt átlag 80-->102 FPS, wow!
-Egy Scythe Mugen kaliberű 5db 8mm-es heatpipe, 890g hűtéssel megálna játékok alatt 60-70 fokon, CineBench/filmkódolás 80 fok alatt?
-Kinek milyen hőfokot hoz jófajta toronyhűtővel?
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
wwenigma
Jómunkásember
Amikor 24e a korábban említett Micron E-die ballistic memória ami 3200as és jó eséllyel megy 3800at akkor ne is dragat...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
fanti
addikt
Mármint én?
Nem, nem is arra vettem, inkább filmeket vagdosgatok rajta, olykor meg játszok is.
Tartom azt a véleményemet, hogy aki játékgépet épít annak a 3600 vagy 3600X kell. Esetleg a 3800X még lehet alternatíva.
És NEM KELL méregdrága baromigyors memória, 3200 felett pici különbségek lesznek.
-
nagyúr
válasz ScomComputer #4178 üzenetére
Ha hazaérek, megnézem, szerintem megy még lejebb is.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
joysefke
veterán
3900X - 3950X - TR 3XXX - epyc2
3900X:
Ezt össze lehet hozni "kicsit satnyább" chiplekből is, eladási árát tekintve pedig nem sokkal hasznosabb 1db 3900X-et eladni 2db 3600/X helyett,-(1) ezért szerintem elképzelhető, hogy amikor kalkulálták az igényeket és ennek megfelelően döntöttek a satnyább chipletek felhasználásáról, akkor inkább biztos ami biztos alapon a 3600/X felé súlyoztak, oda allokáltak több chipletet
-(2) az egyenletben pedig akár benne lehet még az említett 3950X-is, hiszen aki hajlandó lenne a 3950X-et megvenni, az mégis csak vegye inkább azt majd szeptemberben.3950X:
Én a 3950X kezdeti ellátottságával kapcsolatban nem vagyok derülátó, mert-(1)
3950X-et csak hibátlan chipletekből lehet összehozni, és 16 mag mellett már deszktopon is olyan lesz a fogyasztás, hogy könnyen lehet válogatásra lesz szükség nem csak elérhető max frekvencia, hanem feszültség(fogyasztás) alapon is. Szerintem legalább az egyik chipletnek a kettőből nagyon jónak kell lennie a max boostot tekintve a kettőnek együtt pedig a frekvencia/fogyasztás mutatója kell jó legyen.-(2)
Ezek a prémiumabb chipletek amelyekből a 3950X lesz összerakva valószínűleg mehetnének a 16 magos ZEN2 Threadripperbe (amit nyilván nem fognak a 3950X ára alatt adni) illetve mehetnének a még drágább Epyc2-be is.Szóval én azt tippelem, hogy a 3950X ellátottsága az első időben olyan lesz, hogy még éppen ne lehessen rájuk fogni, hogy paper launch volt. Olyan 3900X féle kezdést jósolok. A fontosabb piacok kapnak, a többiek várnak. Aztán ne legyen igazam...
[ Szerkesztve ]
-
Poplacsek
senior tag
Márpedig aki Ryzen 3900X-et vesz most, azoknak egy jelentős százaléka megvenné a 3950X-et is ha kapható lenne. Ha viszont megvette a 3900X-et akkor már nem fog váltani. Saját magát szúrja hátba az AMD, ha most telíti a piacot 3900X-el. Szerintem amint kapható lesz a 3950X, már semmi gond nem lesz a 3900X-ek szállításával.
Lehet hülyeség, de nekem hihetetlennek tűnik, hogy ilyen komoly hibaszázalékkal gyártanák ezeket a chipleteket. Nem olvastam utánna, de fura lenne hogy ennyi a hibás, és az is, hogy ilyen komolyan darabvizsgálják a chipleteket. -
warcat
veterán
válasz Poplacsek #4182 üzenetére
Ennek az elméletnek nem sok értelmét látom, hiszen az összekapcsolt 2x8 magos chipletekből 4 hibás mag esetén még kihozható a 3900x, viszont a 3950x-nek hibátlannak kell lennie, vélhetően ritkább.
Inkább az lehet a hiány hátterében, hogy a potenciális 3900x-ek nagyobb hányadából inkább 3600, 3600x és 3700x-ek lettek. Alábecsülték a keresletet rá,de amíg nem rohadnak halmokban a polcokon a kisebb Ryzenek, alapvetően nem volt rossz üzleti döntés.
3950X készletekről az fog dönteni,hogy mennyire nehéz hibátlan chipletpárokat találni, míg 3900x-nél a kisebb Ryzenek bekészletezése is számított.
EA: It's in the crate!
-
ledgeri
nagyúr
Full hozzánemértőként, csak piaclogikát nézve: Threadripper után! (Edit: azt hittem az TR jön szeptemberben)
(#4154) Poplacsek Köszi! (Bár b die finder szintű dologra gondoltam )
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Poplacsek
senior tag
Mivel januárig minden hónap 7-én kijön egy 7nm-es AMD termék és a 3950x-re már hivatalos a szeptemberi megjelenés, ezért valószínűleg szept 7-től lesz kapható. Remélhetőleg nem úgy, mint a 3900x. De szerintem a 3900x-et szándékosan fogják vissza, hogy nem telítődjön a piac a 3950x megjelenése előtt, amin sokkal nagyobb a haszonkulcs.
Én bízok benne, hogy szept 2-3. hetében már kapható lesz itthon is. Azt viszont nemtom hogy bírom ki addig, mert már minden komponense megvan az új gépnek csak erre várok...[ Szerkesztve ]
-
titán
Mikor jönnek a 3950X-esek?
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
nagyúr
Ránézek, ha elérem a kollegát, bár nála a BIOS-ban minden alapon fut, semmi kézi tuning.
Aláírásomban lévő konfigban alkalmaztam fix 4,4 GHZ-et, de fix Vcore-al. (ez gyakorlat bevált az összes Intel konfigomnál is s775-től napjainkig, illetve FX-nél is jól működött).
Más:
Érdekesek ezek a hozzáadott RyZen energiasémák a vezérlőpultban a windows sajátjai mellett.
Az alábbit állítottam be (BIOS-ban kitolt TDP keret 200W-ra, infinit fabric beállítva 1600-ra, ramok XMP-ből betöltve 3200-ra, XFR engedélyezve): RyZen balanced, ezen belül a CPU alsó értéke 0, maximuma 40 %, így 2200 MHZ-en dönget idle-ben, csendbe van a gyári hűtő is, visszaveszi a Vcore-t is 0,9 köré, hőfok 35-37 fok.
Állítottam a CPU FAN profilján is, ezekkel együtt lineárisan pörgeti a fel a ventit, és nem dobálja oda-vissza a fordulatot, ez roppant zavaró volt.
Viszont ha beröffentem a játékot, azonnal életbe lép az XFR, és szépen felboostol minden magon 4325-4400 közé, játék alatt a 4375-öt végig tartja.
Mihelyst kilépek a játékból (ha csak alt-tab-al is, azonnal visszaáll 2200-ra), ez így nekem nagyon tetszik.További érdekesség, hogy ha AIDA-val mérek, akkor boost-ol a CPU, CPU-Z-s mérésnél viszon nem, 2200-on mér végig, a kapott teljesítmény megfelel egy FX8350-nek, alap 4 GHZ-en.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
rovtiv3
aktív tag
-
veterán
-
nagyúr
Ez még megér egy misét. (volt ilyen gondolatom, de azért ez elég he, hogy így bele kelljen túrni).
Igen, Asus X370 ROG STRIX-F a deszka.
Én az összesen kilőttem az EPU/ERP és egyéb csoda energigazdálkodós dolgokat (külső mérőműszeres méréseim alapján erősen megkérdőjelezhető a hatékonyságuk).
-
veterán
Már írtam, de leírom megint, mert szerintem átfutottál rajta : adjatok egy kis plus offsetet a processzornak! Idleben túlzottan letolja a vcoret a leirtak alapján. Apró lépésben haladjatok felfelé, nálam is ez volt. Ha ASUS a deszka, az EPU-t is lőjétek le a csöcsbe.
[ Szerkesztve ]
-
fasyrt
őstag
GIGABYTE B450 Aorus Pro,AMD Ryzen 3700X,ID-Cooling SE-214X,G.Skill RipjawsV 32GB(F4-3200C16D-32GVK),ASUS Rog Strix GTX1070Ti 8GB Advanced Edition,NVMe Toshiba XG6 1TB,NVMe SAMSUNG PM961 1TB,SEAGATE SkyHawk 6TB,550W Seasonic FocusPlus Gold,DC Kendomen,LG 32MP58HQ-P
Nincs több kerdesem.
#4167 subaruwrc, #4151 Yany
Ajj, de zöldülök. En majd oktober-november magassagaban csatlakozom. Nagyon gyer az itx-es lappiac, es meg jönnek a custom 5700-ak is. Kell 1-2 honap meg a piacnak hogy megnyugodjanak.[ Szerkesztve ]
-
rovtiv3
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Zen 2-re váltanék, de van egy kérdésem. Van-e a topikban olyan szaktárs, aki X470-es vagy X570-es lapban Asus Xonar Essence hangkarit hajt? Ha igen, megköszönném, ha beszámolna az esetleges problémákról.
Előre is köszönöm.Már bocsánat...
-
SECTORnooB
addikt
Te most miről is beszélsz?
Régebbi alaplapokban is elég szépeket futnak most a kitek... felár?
40-45ezer magyar forintért árulnak 3600 CL16-os kiteket (ez már az emelt ár)
50 ezerért már kapni 4Ghzs Predatort.....
Továbbá a tuning nem létkérdés,hanem egy opció,ha szeretnél van,ha nem szeretnéd nincs.
Kisebb kitek is futnak most nagyobb órajeleket,hol itt a gond? -
holczy
aktív tag
válasz SECTORnooB #4160 üzenetére
Nah igen. Csak az a kis teljesítmény már nem kevés felár. Mást sem olvasni, csak másik alaplap, újabbnál újabb bios, meg megint új ram, mert az mennyivel jobb lesz....
-
nagyúr
válasz SECTORnooB #4160 üzenetére
kétségtelenül, most van rá lehetőség.
bár, szerintem az ár/teljesítmény nem áll arányban 3600-as ramok felett már.(#4163) venom8888:
Nekem 3200-as rammal megy, beállítva amit kell (infinty fabric 1600-ra), azt hasít.
2133-nál is be lehet úgy állítani BIOS-ban, hogy menjen rendesen, de legegyszerűbb egy jó 3000/3200-as KIT, XMP betölt, megy, örül és használ.
#4101 HSZ-emre visszatérve:
Végigfutottuk a köröket, megvolt a WIN tiszta telepítés, a hiba ugyanúgy fentáll, azaz:
idle-ben előjönnek a legkülönbözőbb kék-halálok illetve, terhelés esetén ezek nem jelentkeznek, azaz elég ha a böngésző fut, már nem hibázik.
játék közben szintén nem hibázik.
Ötlet valakinek ?
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
Mennyit rugóztok ezeken a szaros memóriákon....
Vegyetek valami Aegis 3000-es, vagy 3200-as kittet és használjátok azokat a kurva gépeket már végre!
-
warcat
veterán
Illene, bár a Micron E-die-t elvileg könnyebb vezérelni (kevesebbet számít velük a 4 darab vs 2 db modulból származó terhelés).
Ahogy írtam korábban a 3000/c15 kitek mennek 3600/C16/1T-n (szintén 3900X). Nálad semmi tuning nem lesz a memórián, a hitelesített értéken mennek, csak a 4 modult kell elbírnia a memóriavezérlőnek, ha nem extra gyengus példány, nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
Sziasztok!
Nekem is ramos kérdésem van.
Most egy ilyen szettet használok: G.Skill Trident Z RGB F4-3600C16D-16GTZR, 2x8GB (elvileg Samsung B-s)Ha veszek még egy hasonlót szettet (amíg kapni ugye...) akkor 4 slotban fogok tudni 1T-s command rate-el 3600MHz-en (1800 IF órajel) használni a 4x8GB-ot, vagy vissza kell venni 2T-re és 3200MHz-re?
3900X a proci.
-
hokuszpk
nagyúr
-
Poplacsek
senior tag
válasz ledgeri #4144 üzenetére
Most olvasgatok jobban utána és látom, hogy összetettebb a dolog. A leggyorsabb Trident Z NEO-k még mindig Samsung DRAM-okkal szereltek. Viszont míg korábban a 3200C16-os modulokat is B-Die-vel szerelték, most már a 3600C16 is M-Die.
Newegg hozzászólások alapján:
F4-3600C16Q-32GTZNC: Hynix M-Die
F4-3600C16Q-64GTZNC: Hynix M-DieCikkek alapján:
F4-3800C14-8GTZN: Samsung B-Die
F4-3600C14-8GTZN: Samsung B-Die[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
Igazabol valamelyik olcsobb x570 is jo neki, vagy kozep kategoria? Ugy sem lehet huzni a procit.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz subaruwrc #4129 üzenetére
De a többi információ alapján egyből rávágni, hogy rossz az egyik modul, amikor külön külön is próbálta, ezért is kérdeztem, hogy miből szűrted le. Amúgy érdekes, mert nem igazán olvastam ekkora meghibásodási arányról itt a fórumban, pedig bőven vannak itt is hyperx predator tulajok.
-
venom8888
őstag
Amugy melyik a leg kozkedveltebb lap amivel veszik a 3700x et?
-
wwenigma
Jómunkásember
Nem azert de ha valaki nem tudja mi hogy miert mukodik akkor nem piszkalja. Nem serteskent irom de nagyon sokszor olvasom mostanaban hogy valaki szerint "sok" valami, miert nem mennek az ilyen emberek processzort tervezni akkor és viszik lejjebb? Aki ezt megcsinalta a szerint ez igy jo, lehet vele brennolni de maximum teljesitmenyvesztés lesz a vége. Az FX ugy volt meleg hogy mellette lassu volt. Ez legalabb gyors.
Szoval nem, nem rövidíti meg.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
ledgeri
nagyúr
válasz Poplacsek #4137 üzenetére
Azt tudom, hogy van a B-die finder, de ha a többire szűrnék annak hol lehet utánanézni?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
mozso
senior tag
VGA upgrade miatt a újrapasztáztam a 3900X-et is.
Cooler Master IC Essential E2 helyett (ez volt a boltban raktáron aznap) Thermal Grizzly Kryonaut (innen, a fórumról kaptam az ihletet) ment fel és DURVA.
Azonos körülmények között 5 celsius fokkal lett hűvösebb a procim.5 éve nem foglalkoztam semmilyen PC dologgal behatóan, csak használtam az akkor megvett nagyvasat, de vannak tök jó fejlesztések azóta.
-
ddmmxx
csendes tag
Sziasztok. Először is leírnám milyen gépről is lenne szó!
Alaplap: Gigabyte Aorus Pro B450
CPU: Ryzen 7 3700X
RAM: Patriot 3200MHz
TAP: EVGA SuperNOVA 650W G+, 80 Plus Gold
GPU: Gainward GTX 1060 GS
CPU cooler: Noctua NH-D15 SE AM4
Haz: CM Cosmos 2 25th anniversary editionA proci teljesen alapon fut(40-50 Fok idleben). El szokta érni a 75-80 celsiust is terhelésnél... Idle módban is 1,4V fölött zabál, fogalmam sincs, hogy miért kell neki ennyi, 1,4V alá nem megy sosem...
Ujrapasztáztam, tele van a ház coolerekkel, az áramlás tökéletes...
Kipróbáltam ryzen masterben leljebb venni a Volt-ot, 1.3V-re, és kb 600 ponttal kevesebbet kaptam cinebenchben mint a gyári 1.4+ -on.
Jobb szeretném azért ha 60-65 fok lenne a maximum ilyen körülmények között.
Érdeklne szakemberek véleménye, hogy az ekkora Volt fogyasztás nem rövidíti e meg az élettartamát a CPU-nak, és ,hogy ez így normális e az új generációnal!?Köszönöm srácok a válaszokat
[ Szerkesztve ]
Dog 4 Life
-
Poplacsek
senior tag
válasz turistakolbi #4116 üzenetére
Ha jól tudom Hynix M-Die ramok ezek az új Trident Z NEO-k és azok OC-hez gyengék. Tudják ami rájuk van írva, de nem Samsung B-Die minőség. Nekem ebből az jön le, hogy az olcsóbb alapanyagra váltást a G.Skill marketing ezzel a szuper Ryzen optimized új NEO szériával adta be a népnek. Nem mintha a "régi" B-Die szériák nem lennének ugyanúgy ott az alaplapok QVL-jeiben.
Nekem 2019. júliusi gyártású F4-3600C16Q-32GTZR kitem van, angliából jött pár napja, az még B-Die. -
xsechmadi
csendes tag
A csipogó meg sem szólal - először megnéztem, hogy rosszul raktam-e rá, de a helyén volt. Képet nem ad a kis rohadék, de az RGB ledek persze világítanak rajta, ahogy bedugom a tápkábelt. Proci nélkül viszont nincs sem led, sem csipogás, semmi... Ezt mostanra elengedem, szerdán lesz lehetőségem biost frissíteni, akkor kiderül.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
xsechmadi
csendes tag
Van rajta csipogó, csak nem ad ki hangot. Jelenleg egy másik gépbe betettem a memóriát, és futtatom a memtest86-ot, mert az aida memóriateszt alatt elhasalt elég gyorsan. Viszont biztosan jó memóriával sem indul.
Köszönöm a tippet mindenkinek, jövő hét szerdára kapok egy 2700-et, azzal nekifutok a bios frissítésnek! -
subaruwrc
félisten
válasz Dragon3000 #4128 üzenetére
Onnan hogy a predator kiteknél tízből vagy három biztos az egyik hibás. Mondjuk a narancs LED az most nincs meg fejből hogy dram vagy vga. De olyat pl tapasztaltam ryzen 3 rendszerrel hogy a másodlagos slotban nem ment végig a post vele. Ki kéne próbálni elsődleges slotban a vgat.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz xsechmadi #4125 üzenetére
Első korben VGA menjen az első x16 slotba, egy modullal probald, aztan masfele rammal is.
-
xsechmadi
csendes tag
Sziasztok! Eddig csendben követtem a fórumot, és pár Ryzenes gépet össze is raktam, és eddig nem volt problémám, most belefutottam egybe. Egy ismerősnek összeraktam vágásra, Photoshopra egy Ryzen 3800x, FSP Windale 6 AC601, Strix B450-F kombót HyperX Predator 3333 MHz kittel, MSI Armor RX580-al. Képet egyáltalán nem ad, cserébe a sárga - DDR - led folyamatosan világít.
Kábelek a helyükön, memóriák kipróbálva mindenféle kombinációban, kitben, egyenként, más foglalatban.
Vga a 2. PCI-E slotban van, mivel a hűtő felfelé néz, kevés a hely a levegőnek.Kértem a boltban bios frissítést, de nem vagyok benne biztos, hogy megcsinálták. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy amikor elhoztam, más ügyben jártam ott, de rákérdeztem, hogy van-e valami infó a rendelésről, és mondták, hogy csak a VGA nincs felvíve a rendszerbe, de az is már ott van náluk, ezért kiszámlázzák, elhozhatom.
Aránylag sürgős lenne, hogy elkészüljön, mivel jövő héten már munkára fogná a tulaj.
Bármilyen ötletet szívesen vennék, vagy esetleg ha valaki ráér, kölcsön tudna adni egy régebbi Ryzent egy bios frissítés erejéig, hálás lennék! 13. kerületben szenvedek éppen... -
addikt
válasz fudi2002 #4123 üzenetére
Hogyan csinálsz egyszálas tesztet
Azt tudom, hogy premier 4K 100Mbit forrásból h264-t 40mbit 1pass változó bitrátával picit gyorsabban csinál, mint realtime (~6 perces videót ~5 perc alatt renderelt le egy rx580 társaságában.) all core 4000 GHz-en.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
fudi2002
veterán
3900x tulajok. Mennyi a max freki amit láttatok eddig boostolva (pl egyszálas teszt alatt)
Nekem eddig 4475 fölé nem ment, jellemzően 4450 a max. Ez így normál?Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
wwenigma
Jómunkásember
Nekem 71,24€ prime-mal azaz még 9-10€ hogy hazajojjon mailboxde-vel. Igy kb 80€-ra jonne ki...erdemes vajon lecserelni a mostani Viper-t?
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
Ha szerepel az AES a termék kódnévben, az Micron E-die
német amazonról érdemes perpill venni, Ballistix Sport LT BLS2K8G4D30AESBK 76.03€ /db a plusz áfa után
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
e kettő között tényleg nagy a difi
BLS2K8G4D30CESTK CL17 3000Mhz
BLS2K16G4D32AEST CL16 3200Mhz[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz galaktikus #4117 üzenetére
Szerintem draga bar en 28,5-ért vettem a Viper kitet és mar az felment.
-
nagyúr
válasz subaruwrc #4106 üzenetére
Nem-nem, ezt a kombót én használom, az aláírásomban lévő konfigon, és nekem semmi problémám nincs vele.
Pedig ez az SSD megjárt előtte vagy 6 különféle konfigot, vegyesen Intelt és AMD-t, eredendően Intelre lett telepítve (fentebb részleteztem).
(#4109) propetya85:
Igen láttam, van differencia.
Ha meglesz az új NVMe SSD-m, akkor én is dobok fel egy új WIN-t.
Ennyi átkonfigolás után már ideje, meg hát a SATA-s SSD-m nem egy sebességbajnok a 120 Mbyte/sec-es írási sebességével...
[ Szerkesztve ]
-
galaktikus
aktív tag
válasz -FreaK- #4114 üzenetére
Igazad van maximálisan. A valóságban amúgy az lesz, hogy letöltöm az ram calculatort ami a ryzenhez készült és be fogom lőni szépen a memóriát. Csak nem vagyok valami nagy "óverklokker", úgyhogy jobban bele kell majd ásnom magam a témába, meg videókat kell néznem.
warcat: hát igen, nyílván nem éri meg, de eddig jutottam ram kutatás ügyileg.. szimpi is volt, aztán megrendeltem.. most már mind1.
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
warcat
veterán
válasz galaktikus #4112 üzenetére
Oké, de megér ez a kényelem 20 000 forintot? Mert kb annyiba kerül.
-
-FreaK-
veterán
válasz galaktikus #4112 üzenetére
Pedig pont az lenne a lényeg (vagyis a nagy teljesítményt hozó művelet), ha az időzítéseket optimalizálod a dram calculator segítségével és jól beállítod az IF órajelet/szinkront. Önmagában az, hogy beállítod a 3600-as XMP profilt, szinte semmit nem jelent, nem kapsz jobb teljesítményt mint egy 3200-as mem kit.-el, így felesleges pénzkidobás kb.
-
galaktikus
aktív tag
Áh én ebbe beleszerettem, mert RGB
Amúgy nem bánom azt, hogy XMP-ből belövöm 3600-ra és nem kell semmit mókolni.
[ Szerkesztve ]
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
-FreaK-
veterán
válasz turistakolbi #4104 üzenetére
Ez B-die?
-
warcat
veterán
válasz galaktikus #4102 üzenetére
Hát a lényeg, hogy te magad elégedett legyél a vásárlásoddal, de ennyiből kijön
32 GB 3000MT/s C15 Micron E-die, ami ugyanúgy menne 3600/C16-on, feljebb meg nincs különösebb értelme menni.EA: It's in the crate!
-
L4mie
veterán
Sajnos nekem nincsenek ilyen jó tapasztalataim win10-el.
Én Sata SSD-ről pakoltam át M2-SSD re a rendszert...CPU loadnál egyszerűen elkezdett akadozni, idleben jó volt, de amint komolyabban elkezhdte használni a cpu-t laggolt minden, volt minden...ddu, chipset, mindenféle pucolás, resintall nem javult, teljes reinstall oldotta meg.
Hasonló tapasztalatom volt amikor 1070-ről léptem 1080Ti-ra, ott mondjuk nem kellett reinstall, DDU megoldotta. Szóval én win reinstallal próbálnámmeg akár egy másik drive-ra ha ezt nem akarjátok törölni nem sok idő és tesztnek tökéletes.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
turistakolbi
aktív tag
Igen. ez jelenleg a legjobb ár/érték
https://www.twitch.tv/muerte188
-
L4mie
veterán
Reméljük meg is jön ezen az áron, én is nagyon várom
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
galaktikus
aktív tag
Na végülis kivetettem az iponos megrendelésből a ramot. Patriot Viper 3400 CL16 volt 1 év garival.
Ha előbb látom amit valamelyik kolléga írt, hogy mit kell rendelni.. tuti azonnal erre megyek rá, mert ez tényleg nagyon jó deal.Végülis ő lett:
https://www.alza.hu/gskill-16gb-kit-ddr4-3600mhz-cl16-trident-z-rgb-neo-for-ryzen-3000-d5641017.htmZen 3600-B450 Toma max
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
és minden hozzászólónak:
Köszönöm a gondolatokat, végig fogunk mindenen menni, én még ilyet nem pipáltam.
Első gondolatom egyébként a ram volt (XMP-ből betöltve első körben, hogy arra háklis), aztán felmerült bennem a vírus is... de mivel a régi CPU-val nem jelentkeztek a problémák, így ezeket elvetettem...
Hibás CPU:
Igen, ez a lehetőség is eszembe jutott, bár, ahogy írtátok, nagyon ritka a hibás CPU, újban sosem találkoztam még vele, használtban is csak egyszer (de az is user error volt, mint később kiderült).
BIOS setup:
minden auto-n futott a régi és az új CPU-val is, úgy gondolom, hogy elvárható minimum egy konfigtól, hogy gyári BIOS beállításokkal hibátlanul működjön (ezt még a PII-es gépem is tudta teljesíteni, meg azóta az összes többi is s1151/AM4-ig bezárólag).
Megér egy kézi hangolást, de fenntartom az előző véleményemet.
Ahogy néztem, a Giga lapom nem sajnálja a Vcore-t, boost-nál odaver neki közel 1,5Volt-ot (4,375 GHZ-nél - R5 3600X)
W10:
A W10-et kedvelem a hardver-kezelés rugalmassága miatt, nálam eddig ez 10/10-es.
Teljesen mindegy volt, hogy milyen konfigból milyen konfigba helyeztem át az adott háttértárra telepített W10-et, lészen az HDD, SATA SSD vagy akár M2 NVMe SSD, minden esetben (számtalanszor, volt olyan SATA SSD ami már megjárt 6 különféle konfigot - jelenleg ez van az aláírásomban lévő RyZen konfigban! - ez előtte az s1151v1-es H170+DDR3L+i5-6600k-s konfigból jött át, előtte megjárta az x79-es, x58-as, AM3+-os FX-et is, illetve s775-ös gépben is volt rendszerként) hibátlanul működött, felismerte az új hardverelemeket, újraindult, letakarítottam a nem odavaló szoftvereket, drivereket, feltettem a hozzávalókat, oszt megy, jó.
slussz:
Az X470-es Gigabyte Aourus Gaming 7 Wi-fi deszkámon a BIOS a kérdéses konfig R3 1300X-es CPU-val lett összeállítva BIOS updat-re, amely csont nélkül sikeresen le is zajlott, mind a 2 BIOS-ra nézve. Láttam, jött egy újabb azóta, egyelőre nem bántom, minden megy normálisan.
És a fentebb írt sok konfigot megjárt SATA SSD-n lévő W10-el hajtom, az a WIN minden csak nem friss.
Azt nem tudom, számít-e, de az általam használt W10 x64 PRO minden esetben legacy/MBR módú, mert csak így kompatibilis a régebbi only legacy BIOS-os gépeimmel, és ez a W10 még kísérleti nyúlként települt egy socket P-s Core2Duo 5670T segedelmével egy ASUS IMISR-VM lapban, 2*2 GB DDR2-667 laptop rammal.Remélem rájövünk, mi okozza ezt, ha meglesz, jelentkezem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest