Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atom_Anti
senior tag
Mi a fenéért eng samplés a processzorom? És folyamatosan 90fok felett alapjáraton is
-
jokeph
nagyúr
válasz
Apucy01 #3596 üzenetére
Alpenföhn Matterhorn-hoz találtam AM4 kit-et, kemény 900 pénzért, már be is rendeltem (a három betűs webáruházban
)
jó még a leírás szerint az Olymp és az Atlas variánsokhoz is.
Találtam még egyet, de az meg a Brocken szériáé...
A K2 az mennyire régi ? s478/s775/s462/s939 ?
-
grunge
addikt
Eddig birtam...megerkeztek a cuccok: 3700x, B450 carbon, Crucial 3200 CL16 Micron, nomeg egy uj nvme.
Melo utan kiepitem az Ivy-t, kipucolom a gephazat, azt meglatom mi lesz.Kerdes: van valakinek tapasztalata be!quiet AM4 Mount Kit + Dark Rock Pro2-vel?
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Sirandrish #3590 üzenetére
Egy apróság:
Mire lehet elég a hozzáadott Wraith Spire hűtő ?
Gondolom, azért az FX8xxx-hez adotthot mérve jobbak az esélyek, hogy ezzes sem fortyog játék közben (a szintetikus benchelés, render, stb az más tészta, oda gondolom azért már határeset).
Van pár durva léghűtőm, de sajna AM4 lefogató egyikhez sincsen (régebbi kiadások, Alpenföhn Matterhorn Black rev C, Be Quiet! Dark Rock Advanced C1, Dark Rock Pro 2 és 3), illetve egy CM Nepton 140 XL AIO.
-
Zolás
addikt
válasz
subaruwrc #3571 üzenetére
Elvileg igen, egy percig villog a led, utána gyorsabban villog pár percig, és utána újraindul. Ha jól olvastam, akkor ennek így kell lennie.
Már az elemet is kivettem 10 percre, meg minden áramot kilőttem, de így se.
CPU led nem világít, a visszajelző ledek szerint minden rendben van. -
Dyde
aktív tag
Írtam alaplapos topicban erről, ugyanez a kombóm volt. Nem csak nálad van, hanem nagyon sok Tomahawk tulajnál köztük nálam is ez volt. 10-ből kb 4x indult a gép, volt hogy fél óráig semmi. Röviden és tömören sz*r a bios még mindíg. Szerintem marketing miatt nem csinálják/csinálták meg normálisan, mert ugye jött a Tomahawk MAX és azokat így jól el lehet adni. Megoldás: én visszaküldtem a tomahawkot mert nincs rá megoldás még, csak ha egyszer hajlandóak lesznek normálisan megcsinálni. Vettem tomahawk MAX-ot, tökéletesen megy....
szerk: megtaláltam a reddit postot is, rengetegen írtak anno mikor néztem: [link] -
Zolás
addikt
Üdv urak.
Épp szívatom magam egy msi b450 tomahawk lappal és egy ryzen 3600 procival. Biost frissítettem de nem indul. Valakinek van valami ötlete?
Már betettem a kérdést pár fórumba, jó lenne ha használhatnám is a gépet. -
subaruwrc
félisten
válasz
Sirandrish #3559 üzenetére
aztán meg nem kell nekik
-
gaborw
tag
CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16 KIT CMK16GX4M2B3200C16R ram párosból 3466 Mhz-et tudtam kihozni, gyári időzitésekkel, 1.35-ös feszel. 16-18-18-36 2T-ben. Egyenlőre így hagyom, később lesz kedvem időm foglalkozok vele még. R7 3800X, Asus PRIME X370-PRO lap.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Walter_White #3550 üzenetére
Most eladni mikor épp csak elindult felfelé a ram ár? Inkább majd ha újra felment rendesen
-
warcat
veterán
válasz
Sirandrish #3546 üzenetére
Egyetértek, de 6700k-ról jobban igazolhatónak érzem a váltást így
Nem kerget a tatár (hogy még a pasziánsz is szaggatna) de na azért bosszant, hogy ennyire problémás, és főleg az, hogy eleve nem is volt normális készlet egy olyan kicsi piacocskán, mint az EU.
Pl az amcsi helyzet az elfogadható, ott is hiány volt bő 2 hétig, de azóta ha gyors a kezed megveheted listaáron.
-
Dyde
aktív tag
Köszi a válaszokat.
Így hogy az eredmény kb ugyanaz, és igazából játékra fogom csak használni van bármi érv az egyik vagy a másik mellett hogy melyiket tartsam meg vagy adjam el? Tudtok tanácsot adni?
- Patriot Viper Steel 3733mhz CL17-21-21-41
- G.SKILL Trident Z 3200MHz CL16-18-18-38 -
Sirandrish
legenda
Én nagyon akartam a 3900x-et, de ugye nem vártam meg. Most viszont sok-sok szöveges, és videós tesztet is megnéztem, és már nem bánom hogy nem vártam rá.
Állat lehet a 12 mag, de nekem tök felesleges lenne.
Viszont videósoknak, rendermestereknek, vágóknak, tuti vétel lehet -
warcat
veterán
Alza 3900x :
-
Pro!Petya
addikt
Én is jókor találom ezt meg!!
Napok óta szenvedek a 3666/1833-al mert ram tesztek lefutnak meg minden , aztán egyszer csak gondolt eggyet játék /netezés/ film/ meló közben aztán freeze. Amióta visszaálltam 3600/1800-ra azóta semmi bajom
Szval jah FCLK 1800 felett már instabil.3600X / 1xCCD
Setting MCLK = 2*FCLK (1:1) yields by far the highest read bandwidth at FCLK / MCLK = 1800 / 3600. Increasing DRAM Frequency by one step to 3666 MT/s while keeping the fabric at 1800 MHz reveals the penalty when using asynchronous clock domains. The read bandwidth immediately drops 1.7 GB/s. At higher memory speeds and CAS Latency, it can be seen how fabric and memory clocks scale. Increasing DRAM Frequency from 4266 MT/s to 4333 MT/s at the same 1733 MHz fabric clock doesn't increase read bandwidth. Instead with DRAM Frequency fixed at 4333 MT/s, increasing FCLK from 1733 MHZ to 1800 MHz immediately shows a gain of 1.6 GB/s.
3900X / 2xCCD
With 2xCCD read bandwidth is no longer penalized in asynchronous mode but keeps scaling with both fabric and memory clock.
-
BalaNce87
addikt
Ezt olvastátok már?
-
-
Dyde
aktív tag
válasz
Pro!Petya #3535 üzenetére
Két memória kitem van itthon, tegnap kipróbáltam mindkettővel a CB15-20at.
- Patriot Viper Steel 3733mhz CL17-21-21-41
- G.SKILL Trident Z 3200MHz CL16-18-18-38
Tapasztalat: szinte ugyanazok az értékek jöttek ki mindkét memória alatt CB-vel, ez azt jelenti hogy ennyire nem érzékeny a ramra a 3000-s széria vagy csak CB-nél nem jött ki? Vagy én bénázok vmit? -
Pro!Petya
addikt
-
Pro!Petya
addikt
Kíváncsiságból megnéztem milyen difi jön ki frissen ujra rakott rendszer és egy olyan között ahol csak a cpu lett kicserélve / upgradelve de a win10 az maradt úgyanúgy a régi.
A régit úgy kell érteni hogy az is friss volt csak ott a Summit Ridge hellyére bepattintottam a Matisse-t persze az új chipset driverrel meg biossal.
A különbség nem sok de az tény hogy több mint volt . Konstans méréseim vannak szval nincs több differencia pár pontnál 2-3 mérés után sem se a régin se az újon.
(a rendszer belakva minden rajta van ami a régin is volt)(#3511) Dyde
Köszi! Én sajnos csak 3600X-es méréssel tudok szolgálni! -
kireka
tag
Van aki probalt mar aszimmetrikus overclockot? Nem tudom 2 ccx es proci eseten is lehet e ertelme vagy csak ha tobb chiplet van. Mondjuk az erosebb ccx 4400 a gyengébb 4325 egy adott feszültségen 1.35-1.4 magasságában.
-
kireka
tag
A 3600 idle fogyasztasa lehet hasonlo a 2200g hez ha durvan alul van feszelve a soc es 2133on jar az IF. De ha jol fel van pörgetve akkor akar egy exra 10-15 w le tud csusszanni. A jo hir hogy ez a proci lassu ramokkal is gyors a sok cache miatt. Nem is kicsit gyors egy tavalyi csúcs i7es szintje. Szoval a magok szinte semmit sem esznek, csak a soc.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Babáresz
csendes tag
-
fanti
addikt
válasz
wwenigma #3522 üzenetére
Köszönöm szépen!
Akkor elég volt az, hogy én a PBO-t enabledre tettem? Nem kell az alatta lévő lebontásokat piszkálni? Maradhatnak alapon?
És az XFR esetében sem szükséges testreszabás?
Csak azért kérdezem, mert láttam a BIOS képeid alapján, hogy Te állítgattad, finomhangolgattad ezen funkciókat.
-
xNAGOYAx
tag
válasz
Dragon3000 #3521 üzenetére
Okés, csak fura , hogy eddig a 2600-assal nem volt ilyen az új procival igen
köszönöm a segítséget. mindenkinek
-
warcat
veterán
válasz
xNAGOYAx #3517 üzenetére
Nincs semmi baja, milisecundumonként nézi a processzor, hogy szükség van-e rá és azonnal vetődik mindenre.
Ha így monitorozgatod, akkor egyből boostol és melegszik (még a képeden is 4175 MHz-en megy, ez nem nyugalmi állapot). Hacsak nem állítottál be all core fix boostot, akkor ha ténylegesen békénhagyod, vissza fogja venni magát. -
Archttila
veterán
válasz
Dragon3000 #3508 üzenetére
törölve
-
xNAGOYAx
tag
Sziasztok tudna esetleg valaki segíteni? Vettem egy ryzen 5 3600-as proci beépítettem egy asus rog strix b450-e gaming alaplapba, bios frissítve a 2501-re. Mikor bekapcsolom a vga felpörög elég hangosan ( eddig a ryzen 5 2600 al nem volt ilyen) utána a kövi, hogy terheletlenül 58-60 fok között ugrál ez mennyire valós ? Egy be quite ! dark rock 4 hűtiartic mx-4 pasztával.
-
sittes79
addikt
Ah ki vagyok, bármilyen idozitessel nem tudok 70 alá menni latency Ben, memória Crucial Ballistix Elite BLE2K8G4D36BEEAK, x570 lap 3600 CPU, hogy rohadna meg
-
válasz
ScomComputer #3503 üzenetére
-
válasz
ScomComputer #3501 üzenetére
3700 vagy 3900X
Várj ki. Addigra talán a biosak is okésak lesznek teljesen. -
ScomComputer
veterán
Akkor aszongyátok,hogy a 3800x-et nem éri meg megvenni a 3700X helyett,nem jobbak azok oc szempontból,mert 3900x-et nem igen látok sehol(ahonnan én szoktam venni jó áron...) ?
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest