Hirdetés
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- Hazavághatja a MicroSD memóriakártyák piacát a Biwin-féle Mini SSD
- Milyen egeret válasszak?
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- El sem merte árulni két új SSD-családjának árazását a Kioxia
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- Pánik a memóriapiacon
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
aginor
veterán
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Használ valaki MSI 350/370 lappal Zen2-őt (3600)?
A bios-ban mit kellene beállítanom, hogy a turbó rendben működjön?
-
válasz
belaazallat
üzenetére
csak jég ne esen mert akkor egyből el élvezek
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
"Win hiba ma még nem jelentkezett."
mert front van !
-
N_A_S
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
-
fudi2002
nagyúr
-
fudi2002
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
Próbaképp soc 1.1v vddp 0.9 vddg 1.0 aztán majd visszafaragni később.
-
belaazallat
addikt
Nálam nem volt BSOD. Kerestem valamit a hiba naplóba és ezt találtam, majd visszatekerve látom, hogy mióta újratelepítettem a rendszert az SSD-re azóta van meg a hiba. Tehát tuning miatt csinálja, amint a memót visszaraktam XMP-re, nem csinálta. Szóval nem a proci.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
Soc fesz kevés.
-
N_A_S
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
2-3 napja nálam ugyanez. Napi 2 BSOD... :\ A kritikus hiba azonosítója és kategóriája is ugyanaz..

Most felraktam az F61-es BIOS-t, és teszek fel egy új rendszert.
fudi2002
Eddig hónapokig elég volt neki... -
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni! 3500X @4GHz, 2x8GB Crucial Ballistix.
Ha a ramot nem xmp-n használom windows néha hibával indul. Csak az esemény naplóban látszik, gép nem indul újra, nem fagy, nem kékhalálozik. Több óra TM5 usmus stabil, több óra (4-5) Prime95 külön proci, külön ram, külön a Blend teszt, és másssal is teszteltem, de azoknál se dob hibát. Volt, hogy egyszerre ment a prime és a TM5.
Mi lehet a probléma?
-
GAbre
veterán
Üdv!
Ismerősnek vettem 1 ilyen lapot cpuval:
ASUS ROG Crosshair VIII Hero
Jó kis lap,de alsó slotban nem ment m2.
Felsőben meg szintén,bár ott mint kiderült be lett hajtva alaplap "bordának hosszabb csavarja" keményebben így csinált 1 lyukat a műanyag csatlakozó részében,lehetséges el lett rontva.
Biosz verzió idei van rajta,de nincs a hivatalos listában.
Gondoltam esetleg valaki biosz frissítésen kívül tud-e ajánlani,le maradt-e valami beállítás vagy vmi,hogy működjön alsó slot? -
Ez AMD Ryzen Master SDK mi lenne?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
"Maximum ha a cpu támogatott memória órajele és/vagy a memória órajele fölé állítod."
A memória modult olyankor tipikusan nem a chipgyártó által hitelesített paramétereken használod. A lap is hajlamos ebbe-abba belenyúlni, ha aktiválod."vizsgálták e, hogy 4 modullal is megfelelően megy ezzel a típussal"
Meg azzal a revízióval, stb... Általában az XMP annyi modulra van megírva, ahány van a dobozban. DDR3-nál volt két azonos 2133Mhz kitem, XMP-n együtt el sem indultak, bár némi állítgatás után atom stabilak lettek a gyári fő időzítéseiken. -
Dragon3000
nagyúr
Szigorúan nézve az XMP tuningnak számít
Maximum ha a cpu támogatott memória órajele és/vagy a memória órajele fölé állítod.
Egyébként gyárilag 4db-os kit, vagy két dual kit?
Inkább az a kérdés, hogy az alaplapnál vizsgálták e, hogy 4 modullal is megfelelően megy ezzel a típussal. Esetleg soc és/vagy vram minimális feszültség emelését megpróbálhatja, ha alapon van nem?
-
HSM
félisten
Szigorúan nézve az XMP tuningnak számít... Bár általában szokott működni, ez tény. Egyébként gyárilag 4db-os kit, vagy két dual kit? Utóbbi esetben el is lehet felejteni a gyári XMP beállításokat, mivel az annyi modulra érvényes, amennyi az értékesítési csomagban volt, felette nem garantált semmi, több modullal/kittel ha nincs szerencséd marad a manuális finomhangolás.
-
N_A_S
veterán
Sógoromnak amit összeraktam gépet abba 4 modul van. WarZone-ozni szoktunk hétvégente pár órát, de időről időre kék halálokat kap. Gondoltam ha már feltettük a legfrissebb bétát akkor kicsit hanyagoljuk az OC-t és menjen minden alapon.
4db G.Skill Aegis 3200-as modul megy most nála XMP-vel. Kellhet bárminek plusz fesz?
Csak a CSM Supportot kapcsoltam ki, és az XMP-t be. Minden más most default.
-
HSM
félisten
A béták folyamatosan jönnek Gigabyte-éknál, csak a végleges kiadás nem akar összeállni....
Most hozták ki amúgy az 1.2.0.3b-t. [link] Én még nem próbáltam, de várom már hogy végre összeálljon egy USB-fixes friss végleges, mégha sokaknál nem is oldódtak teljesen meg a dolgok azóta sem... -
Ryzen 7 3700X-nél mennyi az átlag normális hőfok?Tudom most melegebb idők vannak bár most már kellemes idő van a szobában de mikor anno össze raktam a gépet egy jó nagy hűtő került rá és MX-4 paszta akkor olyan 30-35 fok között volt alapjáraton a hőfok.Most meg ilyen 39-41 fok között ez normális jó tudom nyár is van meg amúgy hangszigetelt ház.Meg tudom a max hőfok jobban érdekes ha jól figyeltem játék közben nem ment 65 fok felé de azt kevésbé figyeltem meg.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
monosz
üzenetére
ujraolvasva a problemat, egy elemcseret probaltal mar ?
* ujraolvasva a threadet, hulye kerdes volt.
az almoskonyv szerint 3 beep az a base 64K memory error, ugyhogy az elozo kerdesekhez igazodva egy igazan hulyenek hangzo javaslat : cpu kiszed es visszatesz.
-
ETOM
addikt
Winrar 6.02 tesztet ryzen 3600-l tudnátok futtatni?
Nekem 18 000 körüli eredményt dob. 4.3GHz proci, 3733MHz CL16.
-
monosz
őstag
válasz
hokuszpk
üzenetére
TM5-el teszteltem,a ramok a 2-4 ben vannak.Ami érdekes,hogy csak több óra áramtalanítás után,indításkor jelentkezik a hibaüzenet,de az sem mindig.
Az előző (G.skill) ramokkal is előfordult ilyen. Lehet hogy a DR modulokat nem szereti a lap.(#36032) jeni : Ezen már túl vagyok.
(#36035) hfeco01 : MSI lapom van,de majd átfutok a bios-on.
-
monosz
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy csak "hideg" indításkor ez a bios képernyő fogad: devices changed (cpu or memory) or cmos has been cleared..press f1 to enter bios, f2 for default settings..."
Cmos defaulton is,ram xmp után is.
Mem tesz hibátlanul lefut.Ha elindul a gép,akkor nem lehet megölni.
Van mikor hideg indítás után 3 hosszú "beep" utána,reset gomb,majd indul a gép,és minden ok.
Biost már frissítettem,de sajna nem ok.
Üdv.
-
-
Aucor
senior tag
-
hokuszpk
nagyúr
a keprol nekem olyba tunik powerlimitre van allitva, osszadva a cpu + soc powert kijon 65W korul ; "ctdp" string ha van a biosban, azt nezd meg. deazbiztos hogy 54W cpu power mellett 85 fok, ilyet nemnagyon lattunk; tutti rendesen felfekszik a blokk ?
Ja meg Asrocknal nemelyik bios becsapos, ket helyen lehet ugyanazt allitani egyszer mezeileg meg az AMD CBS alatt, aztan talald ki, hogy melyik lep eletbe.cldo vddp fesz magasnak tunik, ha auto akkor nemszoltam, manualban allitsd be 1.05 -re, tapasztalatomszerint ha annyival nemstabil, akkor feljebb se lesz az.
biosverzio ? legfrissebb van fent ?
-
Aucor
senior tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Az a bajom, hogy ez igazából nem áll meg mint garanciális igény. Alapbeállításokon végül is megy rendesen, a 3600MHz alapsebességet pedig tudja, túl is lépi. Csak amúgy meg rendesen elmarad az átlagtól. Már sajnos egy ideje itt van nálam, azonban eddig gyári coolerrel ment, ott még betudtam a rendes hűtő hiányának a dolgokat, a vizet csak a múlt héten sikerült összerakni. Mindegy, ez van, használom így.
-
Fitzgerald
veterán
Nem tudom mikor vetted, de ha neten rendelted, két héten belül indoklás nélkül elállhatsz. Persze a magyar kiskerek nem arról híresek, hogy szeretnek ilyesmit intézni, szóval lehet alaposan verni kell majd a nyáladat, fogyasztóvédelemmel fenyíteni, stb.
Szerintem a foghúzástól nem szarnak annyira, mint a gariztatástól, vásárlástól való elállástól...
Ha nem vagy elég határozott, megpróbálnak majd hülyének nézni. -
Aucor
senior tag
válasz
hokuszpk
üzenetére
3-ason van az LLC, azaz közepes beállításon. Megpróbálom állítgatni.
Lehet nem látom át a működését a ryzennek, de itt most mi limitel? [kép] PBO +200MHz, limitek az égben, hőm. limitet sem érte még el, mégsem megy feljebb 3800nál, csak ha manual módban feljebb rakom. A VRM 39 fokos, azon is víz van.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
soultrapp
üzenetére
procija valogatja, a legtobb procinal be lehet loni a freki/fesz/fogyasztas/homerseklet negyszogben valami optimumot, van amelyik meg a gyari booston tokjó. pl. en olyan nagyon nemnyulok a 3800XT -hez, mert ez 2-3 magon is elmegy 4.7 folé, na olyan orajelet allcore tuninggal biztos nem tudnék kivasalni belőle.
sima Performance Boost maradjon, de talan a PBO -ra nezz ra, azt lehet erdemesebb kikapscolni, mert csak fúti a procit, de azzal a zsugaval jatekokban semmi plusz fps -t nem ad. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
soultrapp
üzenetére
Az 580 mellett pbo nélkül használnám és ha túl magas feszültséget ad az alaplap neki, akkor offsettel lejjebb állítanám. Szerintem még base clock mellett is elég lenne az 580 mellé.
#36013 Aucor
Áááá felejtős, elsőre sikerült egy jó példányt vennem belőle, max akkor válnék meg tőle, ha 5xxx-re cserélném. -
Aucor
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem eladó?

Tehát akkor nagyon nem nyertem a silicon lotteryn.... Azért elég gáz, hogy 4.2GHz-en nem is tudom stabilizálni bárhogy feszelem... Pedig papíron annyit tudnia kéne... Gariba visszaküldést gondolom hiába próbálnám...
-
soultrapp
senior tag
Hello!
Beszereztem egy ryzen 5 3600-as processzort és érdeklődnék,hogy van e valami ajánlott beállitás amit érdemes megcsinálni??
Régebben fx-8350 em volt .
Ott pl turbo core,apm,disabled..
Ilyenekre gondolok itt is.Egy asus prime b450m-a II lapban van.
Egy rx 580 mellett.
Szóval nem akarom.szét tuningolni feleslegesen :) -
Aucor
senior tag
Sziasztok! Mennyire normális, hogy egy 3600-nak all core 4GHz órajelhez 1,3375V fesz kell? PBO-val nem szeretne all core 3.8 fölé boostolni, ezért gondoltam kézzel beállítom, viszont így nem igazán tudom lehűteni már Prime95 alatt (custom loop víz, EKWB monoblock, D5 pumpa, 240 45mm radi), 85 fok környékén áll be. Kisebb feszen nem prime stabil. Kifogtam egy nagyon gagyi procit? 4.1GHz-en szinte azonnal fagy nagyobb feszen is. Lap X470 taichi. Köszi a válaszokat előre is!
-
Goose-T
veterán
Hali! Egy barátomnak szeretnék összeállítani egy konfigot Ryzen 5 3600-zal. A kérdésem annyi lenne, hogy van bármi lényeges különbség az MSI B450 Tomahawk MAX és MAX II között? Az árkülönbség elenyésző, de például az Ipon statisztikában kicsivel nagyobb a meghibásodási arány a MAX II-nél (2,7% vs 1,7%).
A konfigban egy RX 460 lesz (régebbi gépet fejlesztek), és 16GB RAM-ot tervezek rakni bele. Túl sok pénzt nem akarnánk rákölteni, nagyjából így is 150 ezer lesz. Van valami jó ár-érték arányú RAM, amit érdemes venni hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- Fogyjunk le!
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Eddig hónapokig elég volt neki...

A memória modult olyankor tipikusan nem a chipgyártó által hitelesített paramétereken használod. A lap is hajlamos ebbe-abba belenyúlni, ha aktiválod.