Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Pro!Petya #6093 üzenetére
ne kerdezd, ugyanazon beallitasok es subtiming mellett b450 66ns, x570 71 XD
szerintem az x570 biosa nem olyan kiforrott, mint a b450es...
ott az mbist mukodok, az x570esemnel meg nem. mindegy hogy on v. off...
samu b-die nalam is 65 korul hoz...
[ Szerkesztve ]
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Pro!Petya
addikt
válasz snecy20 #6094 üzenetére
Jó az okés , de sokaknál még 3600CL14-nél is 70vagy efölött dob..
(#6095) arnoldito
Pedig a vddg/procodt/cadbus értékeket is annyi idő kitesztelni mint egy új timing-ot.
(jó nem mondom macera meg minden, de ha egyszer kész van utána már nem kell többet baxogatni )(#6096) jokeph
Persze olyan hatalmas difi nincs ,de pont feljebb dobta be RECSKA hogy mennyit hozhat a jobb latency. (ha csak a ram+cpu+vga /gpu/vram tuningnál -nál a sok kicsi összeadódik az már sztem nem annyira elhanyagolható!) Persze ha ennek az egésznek csak a töredékének a hozadékát nézzük akkor jelentéktelennek tűnhet.
-
nagyúr
válasz snecy20 #6094 üzenetére
Valahogy úgy. És sokak nem is játszanak vele ennyit, többek között jómagam sem. Igazából, nem érzem azt a hatalmas difit a RyZen 5 3600X 72ns-ja (3200 CL16-DC), az E5-1650v2 72 ns-ja (1866 CL13-QC), az X5677 54ns-ja (1744 CL11-TC), az i5-7600k 55ns-ja (3200 CL16-DC) és az i3-7350k 58ns-ja (3000 CL15-DC) között.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Yany
addikt
válasz ooooobi #6090 üzenetére
Nem indulások leginkább régebbi lapokkal es/vagy dram tuningok esetén voltak. Nekem pl. Random reseteim voltak full alapbeállításon, de fclk csökkentéssel megszűnt. Pedig ez egy 400 eurós lap. Ha nincs tuning, akkor nem kell neked jobb az említett lapoknál, azok is csak azért, mert elég combos cput raksz bele. Ha pedig nem kell a pcie 4.0 tempója, mindenképp egy top x470es lapot vennék (ld. Gaming 7), mert passziv hűtésű.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
ooooobi
senior tag
Mindenképp hosszútávra, csak felnéztem árlistákra és látok ilyen 350-400+eurós lapokat is amit már sokallok és nem tudom egyáltalán mi kell egy tuning nélküli futáshoz, utoljára 2011ben raktam össze a 2600k-s konfigom ami azért nem ma volt, innen is látszik, nem sürün cserélgetem a konfigom.
(#6088) SECTORnooB: Hogy a frissen összerakott gépek nem indulnak, ilyenek. Bár csak felületesen néztem eddig, lehet ezek mind tuningos problémák voltak.
[ Szerkesztve ]
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
Yany
addikt
válasz ooooobi #6087 üzenetére
Ha hosszú távra tervezel, de mégis költséghatékonyan akarod megoldani (bár ez a 3900X-nél kb. elbukott, egy 3700X-re ezt azért könnyebb ráfogni),akkor Asus X570 TUF az ajénott alja, vagy GB X570 Elite. Ha rövidebb távra (pl. nem gyúrsz a PCIe 4.0-ra, sok USB3-asra, stb), akkor van itt néhány tagnak régebbi lapja, majd jelentkezik, aki 3900X-et tett a bele és problémamentes a konfig. RAM-ból CL14 vagy CL16-os 3200-as kitet keress. Főlötte gyorsan drágul és alig hoz, alatta meg alig olcsóbb és mérhetően lassabbak. (no meg 3900X alá azért nem 2400-as modulokat "illik" tenni)
szerk.: mondjuk én a 4xx-es chipsettel is csak a Gaming 7-es Gigát venném, nekem az az egyetlen szimpi abból a generációból, de kisebb CPU-khoz vannak még jó lapok, mint a Tomahawk, vagy a Mortar (MAX).
[ Szerkesztve ]
-
ooooobi
senior tag
Sziasztok, ha nincs tervben semmi tuning, akkor milyen lap,ram ajánlott ami a legköltséghatékonyabb 3900x alá?
Ami adott a konfigba, MSI GTX 1080, be quiet! Pure Power 10 CM 700WJó lenne ha nem kéne szívni összerakás után, és simán menne a rendszer. Most olvasgatom itt a fórumkálváriákat és eléggé elriasz a dolog.
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
mozso
senior tag
válasz SECTORnooB #6060 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Tomahawk MAX lapba milyen RAM-ot ajánlanátok?
Köszi előre is a segítséget.
-
Yany
addikt
válasz Martin2004 #6082 üzenetére
Pontosan. Vagyis az, hogy BIOS jön 10-én, sehol nem hangzott el sem ígéret, sem pletyka formájában, csak a fórumon a szokásos pontatlan fordításból/értelmezésből adódó pletykák kelnek megint életre.
Köszi amúgy az anyagokat, itt egy link az utóbbi témában, ez még tisztázhat pár dolgot a fejekben: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Martin2004
tag
A Reddit-ről idézek:
"Quick clarification here, update will be supplied to BIOS vendors on September 10th. How fast your vendor gets this to consumers is another question."
Máshol pedig ezt írják:
"Latest tweet from professional author DRAM calculator for Ryzen and C++ developer 1usmus made the best highlights for Ryzen 9 3950X arrival and SMU FW 46.44.00 enhanced BIOS fix to improve boost clock frequency for entire Ryzen 3000 series lineup."
10-én tehát az új firmware-t adják ki, amelyet az új biosok fognak tartalmazni. (És csak ezután jön a 3950x.)
[ Szerkesztve ]
Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.
-
fudi2002
veterán
Komolyan örülök, hogy a Tomahawk MAX-nál maradtam...
Amúgy poénból gyors ránéztem, 1,45-el nekem is megyen 3600cl14-19-14-14-34. Mivel nagy előrelépést viszont nem tapasztaltam a 15-ös értékekhez képest, ezért marad az 1.4v-os beállítás.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Yany
addikt
Hova?
Már tényleg beletoltam nehány percet a keresésbe, de sehol nem látok érkező BIOS-okról információt, csak Sector és te emlegetitek. Az AMD csak a közösség tájékoztatását ígérte 10-ére. Gyártóktól sem láttam bejelentéseket az ügy kapcsán, szóval tényleg nem látok semmilyen forrást sem, ami 10-én érkező BIOS-okra utalna...
-
weri
senior tag
Akkor mennyi ? Mert hogy 1 tesztben nem latok orbitalis fps kulombsegeket (konkretan semmit) az is biztos. 2000-es prociknal meg volt jelentossege de 3000-esek mar nem erzekenyek erre es elobbi is 3200-ig volt lenyeges elorelepes.
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
snecy20
nagyúr
-
veterán
válasz fudi2002 #6071 üzenetére
Bizony, ez még mindig E-DIE...
Azért nem olyan szar az a 3600C14@1.45V. Nem hittem volna...
A történet : Sajna az X570-em hangbugos, 1900-as IF-nél előjön vagy 10 perc után, vagy 4 óra után a recsegés. 1.05V SOC fesz mellett szinte azonnal, 1.15V-nál csak később... De előjön. Le kell jönnöm kisebb órajelre. Ami automatikusan szorosabb időzítést jelent
snecy20 : Igen. De nem szabad elfelejteni, hogy órajel csökkenés mellett bizony IF csökkenés is van. Mégis a gyengébb eredmények ellenére játék alatt jobb a 3600c14
weri : nem 3FPS az... Nagyon nem...
Megcsinálom a diagrammokat, és tolom is...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Feszegetem ezt a ram témát, nem igazán hagy nyugodni, hogy 33eFt-ért simán tud az ember venni samsung B-diet De nem ez a lényeg!
Szerintetek PubG-be melyik tol többet? Érdekes dologra lettem figyelmes! Nemsoká kifejtem! Addig is, itt a kép!
Szerk : Proci mindkét esetben ugyanannyin ment. fck turbo Tehát játék alatt 4100MHz
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz SECTORnooB #6066 üzenetére
Aha én azt augusztus 12-én kaptam, amit te július végén. Érdekes, hogy az ABB nekem már kint van, neked meg még nincs. De biztos kijön akkor hamarosan neked is. Vagyis reméljük.
-
nagyúr
válasz SECTORnooB #6066 üzenetére
Nálam F41 (1.0.0.3. AB) és F42a-val (1.0.0.3. ABB) problémás volt, beállt 4250-4275 magasságába, de ez hagyján, jobban zavart, hogy nem volt meg az alvó mód a WIN-ben, és a CPU C-STATE-k sem működtek...
F40-re visszaflashalve a BCKUP_BIOS-t, ezek a gondok megszüntek.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Yany
addikt
Miből gondoljátok, hogy bárki is kiad új BIOS-t 10-én?
10-ét mindössze az AMD említette, hogy konkrétabb infóval jönnek, addig egyeztetnek a lapgyártókkal.Senki nem ígért BIOS-okat 10-ére. Vagy van erről valami info, amiről lemaradtam volna?
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Végre egy értelmes anyag a boost témában: [link]
-
nagyúr
Ha a Giga ad ki újat 10,-én, kipróbálom, rááldozom a Main BIOS-t.
Addig is a BCKUP BIOS-on jól funkciónál az F40-es cucc, AGESA 1.0.0.2.
És Boost-ol is rendesen.
(#6065) Yany :
Görgess feljebb.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nekem ezek a biosok jöttek asus rog strix b450-e gaming-hez. Vagy nem ilyenre gondoltál? Bár nekem nincs zen2-őm.
[ Szerkesztve ]
-
Kvg
senior tag
Meg fogják oldani nyugi, de még egy fél évig béta tesztelők leszünk.
-
SECTORnooB
addikt
Kíváncsi vagyok,hogy megtudják e majd oldani új BIOS-okkal a boost "gondokat".
Valaki már kapott "új" verziót a lapjához?
Igaz szeptember 10.e van megjelölve mint első dátum,de sajnálattal konstatálom,hogy július vége óta az Asus egy darab optimalizált BIOS verziót nem volt képes feltölteni.... -
arabus
addikt
válasz rovtiv3 #6043 üzenetére
Jok a predatorok.
Ha ugy gondoltad jol gondoltad.
cl 13 2666-os siman megy 3200-t.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
koko52
nagyúr
válasz Locutus #6044 üzenetére
Már vannak 3200 1.2v modulok is JEDEC szabványban. Tehát alapon, fesz emelés nélkül tudják a magas mhz-eket.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
fudi2002
veterán
-
Dr V
őstag
válasz ScomComputer #6042 üzenetére
Registriben kell valami bejegyzést kitörölni, neten keress rá
Telefonról lusta vagyokThe bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
rovtiv3
aktív tag
Világos, csak arra gondoltam, hogy esetleg valaki ilyen RAMokkal csapatja, hátha. Nem mellékes körülmény, hogy ezek 1.2V mellett tudják a 3200MHz-et, CL16-on (gondolom én).
Yany, hát igen... $
SECTORnoob, köszönöm, megnyugtattál.
fanti, kösz, erre gondoltam elsőként, de az általam próbált boltok több mint másfél hét késéssel "kecsegtetnek".
Mindenkinek köszönöm a választ.Már bocsánat...
-
fanti
addikt
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Maelephant #6035 üzenetére
És megjegyzi hogy nem lehet javítani szerinte, nem éri el az orajeleket illetve nem foglalkozik a bios verziók közötti különbséggel. Lehet kritizálni miért ne lehetne csak akkor objektíven kéne nézni.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
nagyúr
válasz rovtiv3 #6034 üzenetére
QVL listában nincs benne ez a típus, csak ennek a 8 GB-os változatai 3200-asból.
így senki nem fogja atombiztosra mondani rá, hogy tuti jó lesz vele, én sem teszem azt.
-
Maelephant
aktív tag
válasz Foglalt név #5983 üzenetére
Magam is egyetértek.
Megjegyzem, DerBauer ízléstelen és gyermeteg (ld. névgúnyolás) ekézését azért sem értem, mert a vitatott videója végén kifejezetten hangsúlyozza, hogy a következtetéseitől függetlenül kifejezetten ajánlja a procikat (kb. 18:50-től az angol, 21:58-tól a német nyelvű változatban), a német verzióban kb. magasztalja őket. Ez a beteg fanaticizmus, a "bubble", a "sztárkultusz" gondolkodásmód, hogy az istenített személyt, terméket alappal sem lehet kritizálni, semmi negatívum nem közölhető, hangoztatható. Nekem ez rettenetesen visszatetsző, mert ez a diktatúrák és a kiszolgálóik gondolkodásmódja, ezt láttam gyerekkoromban, ezt látom jelenleg és legalább egy szakmai fórumon a nyílt és egészséges vitát kívánnám, nem a bármiféle ellenvélemény csírájában elfojtására törekvést.
Tudom, most jön, hogy nincs is Zen2 CPUm, idióta vagyok, hülye vagyok, Intel fanboy vagyok, hogy képzelem, hogy beleugatok, jön a banhammer (régiesen szólva). -
rovtiv3
aktív tag
Esetleg erre valaki?
Már bocsánat...
-
edari
őstag
-
fudi2002
veterán
Közben egy kis közérdekű a VDDGről
Pontosan ezt tapasztaltam én is, hogy a soc voltage emelése önmagában itt semmit nem ér. Vele együtt kell növelni a Vddg-t is, így tudtam 3900x-el elérni a 3733-as ram órajelet és IF-et stabilan.(#6027) ScomComputer
Sztem pont ezaz, nem a manual részen kéne játszanod. A tweakerben is tudsz frekit és vcore-t. Próbál meg sztem ott.(#6029) ScomComputer
Vcore részen ott, nyomj egy entert, mit lehet ott állítani?[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
válasz ScomComputer #6024 üzenetére
C&Q be van lőve? pstate2 pl
Mutati egy képet, ahol a vcore-t állítod, nincs olyan hogy offset,auto,amd overclocking,override (nyilván nem ezekkel a megfogalmazásokkal)[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz ScomComputer #6021 üzenetére
Cpuz mit ír?
(megjegyzem amit ő ír igencsak valós, mert nyugiban soha nem látott 35fokra lemegy idle)[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz fudi2002 #6020 üzenetére
Köszi gen ezt a tanácsot kaptam anno,de nálam nem megy valamiért(gigabyte x570 pro lap),vagy csak nem mutatja az aida és hw info sem úgy ahogy írtad...akkor minden auto-n legyen az un. OC tweakerben, csak az Amd overclocking-ban állítsam be amit kell a többi ott is auton maradjon..
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz ScomComputer #6017 üzenetére
Nekem msi-n van olyan, hogy vcore -> Amd overclocking->1,3v kézzel belőhető.
Aztán Global states bekapcs és coolandquiet state 0-2 (attól függően milyen agresszíven rántsa vissza)
Utóbbinál azt vettem észre, hogy ha auto minden, akkor state0 jobb, mert ott a frekit nem veszi vissza hirtelen, játékoknál igy tartja szépen. State 2-nél játék alatt is berántotta 4ghz alá is így beesett az fps. Viszont allcorenál ahol fix a freki, ott a feszt kapja vissza. Én nem vettem észre ott hátrányát a 2-esnek, hirtelen veszi el, persze ez okozhat(na) instabilítást.
Jah mégvmi, cpu-zt nézz a fesz ügyében, hwinfo szerint nem veszi vissza, master szerint sem, cpuz pedig gyöngyörűen mutatja hogy vissza 0,7v körülre.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az csak a menüben 60-63 FPS
Játék közben 100-150, egy erősebb VGA-val több is.
-
weri
senior tag
-
ScomComputer
veterán
-
nagyúr
Meglehet, de ebben a game-ban pont a single-core teljesítmény a legfontosabb.
Egy jól megírt játékban, ahol ki van használva a min 4, de inkább 6 mag, nem sok vizet zavar az a 100-200 MHZ.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
3600-nak nem is "kell" tudni a 4400-at... csak a 4200-at.
4400-at a 3600X-nek "kell" tudnia.
Nálam tudja is.
Ha visszaolvasol, a BIOS-okkal van még gond, írtam én is pár saját tapasztalatot (konfigom az aláírásomban).
-
weri
senior tag
válasz paprobert #6012 üzenetére
Hat amiket itt olvasgatok miota kint vannak a procik abbol igazabol szamomra az derult ki hogy 3600-3900x-ig a stabil orajel 4.2 es 4.3Ghz kozott van.
Ebbe a fw bugba meg nem tudom mi az igazsag, bar teny hogy egy szalon 4450-ig fel tudod huzni a 3600-at is es single core tesztbe birja is csak sose lattam meg 4.4 korul egy szalon fullra kitolt pbo beallitasokkal.Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
paprobert
őstag
válasz joysefke #6009 üzenetére
Nekem ez inkább tűnik "Sokat akar a marketing részleg, de nem bírja a gyártástechnológia" esetnek.
A marketinges csapat akkora számot akar ráírni, amekkorát csak tud. A chipek viszont olyanok lesznek amilyenek.
Ha vannak olyan eladott chipek, amelyek az optimális környezet ellenére sem képesek fizikailag oda boostolni, akkor járjon a koki. Márpedig vannak.
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
joysefke
veterán
Simán lehet, hogy az "üveghang-effekt" szemtanúi vagyunk, ez 10-én kiderül.
Egészen biztosan üveghang effekt van, ez nem kérdés. Kellett nekik a SC turbó kb bármi áron, hogy minél jobban kivegyék az intel kezéből a "de gémingben meg egy szálon jobbak vagyunk" fegyvert.
Ennek az áldásos tulajdonsága, hogy megcsinálták az eddigi létező legjobb boost vezérlést, ami kb mindent kifacsar a prociból, így az átlag-usernek ezzel már nem kell bajlódnia.
Az árnyékos oldala pedig az, hogy ez a jelenlegi boost vezérlés sem elég jó, túlságosan lap függő, ráadásul gyakran indokolatlanul szétfeszeli a procit, abban nincsen már több elérhető órajel, de még mindig kapja a kakaót, fölöslegesen, sőt néha kontraproduktívan.
Szerintem a legjobb mérőszám amivel a user mérni tudja a procit, hogy hozza-e az elvért teljesítményt illetve minden -valós- körülmények között stabil-e a cucc.
A teljesítménnyel láthatóan nincs probléma, ezért nekem az a "félelmem", hogy továbbra is belemennek ebbe az értelmetlen órajel/SC faszméregetésbe amit jelenleg 1-2% híján nem tudnak megnyerni és a nagy próbálkozások közepette elérik, hogy az utolsó kicsikart 0,5-1% SC-teljesítmény miatt ne legyen stabil a cucc.
Ebben az esetben sikerülne azt a bravúrt elérniük, hogy sem a SC-trón nincsen meg 1-2% híján, és még összeszedik az AMD procik fagynak, melegek és csak a baj van velük jelzőt is....
Helyükben én az alaplapgyártókat egységesen rákényszeríteném, hogy a default a PBO-OFF és a konzervatív feszültségek legyenek. A PBO-nak meg csinálhatnak egy settinget ami ha a user bemegy a BIOS-ba, akkor egyből kiveri a szemét, hogy ezt kell bekapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
FatCutter
tag
"A jogi osztály mégis hogyan keveredett bele a boost órajelbe? Ez is csak feltételezés, vagy van hiteles forrás?" --- Én vagyok a hiteles forrás , mert utaltam egy esetleges "Aparaszt" kontra AMD hitelrontási perre. Üsse kukac, lehet hogy én is Derbájer lettem.
Aki meg értelmesen tuningol, az mindig hagy egy biztonsági sávot a proci, a lap, a VRM és a hűtés szempontjából. Ezt jól meg lehetett tanulni az FX procik kontra gyíkfos VRM-ű csumpi lapok kapcsán.
-
Yany
addikt
válasz hokuszpk #6003 üzenetére
A második gondolatoddal szerintem rossz irányba mentél. Szerintem csak arra gondolt foglalt név, hogy mivel kicentizte a papíron közölt adatokat az AMD, a termékeinek nagy része nem tudja hozni azt a gyakorlatban kimérve. Erre írta Abu ugye (a radeon driver topikot offoltam szét emiatt, mert hírt érdekes módon nem hozott le erről a PH, hiába van kinn mindenhol máshol), hogy hozzák azt az AMD procik, igaz, csak pillanatnyi intervallumokra, nem kitartva, a BIOS viszont átlagot jelent le nagyobb intervallumokra vetítve, ezért ami 4600 kéne legyen 3900X-en ugye, lesz belőle 4250 és hasonló. Szóval várható, hogy az AMD a pillanatnyi peak órajeleket fogja majd az új órajelben lejelenteni, nem az átlagot és akkor a user azt látja, amit meg is ígért az AMD.
szerk: hozzáteszem, hogy ha 4600-as boost esetén ilyen 4250 MHz-ek az átlagok, akkor Boost ide vagy oda, elég érdekesen fluktuáló és alacsony lehet sokszor a valós freki (gyk.: amennyiszer 4600-on van, minimum ugyanannyit/ugyanannyiszor 4250 alatt kell legyen, hogy ez legyen az átlag).
Az azt firtató kérdésemre, hogy az Intelnél ez hogy megy (ott is peak vagy átlag jelentődik le), illetve, hogy az Intel kitartja azt a frekit (legyen az akár peak, akár átlag), míg az Ryzen Abu szerint csak néhány percig képes boost-on járni... na ezekre már nem kaptam érdemben választ.
Amúgy az Inteles marketing-témát Der8auer szintén kivesézte, kapja a savat rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
válasz Locutus #5985 üzenetére
Ezek a mondatok feltételezések, saját gondolatok, vagy van hiteles forrás?
"Nincsenek idegileg felkészülve"
"tipikus kettős mérce megy,"
"Az AMD próbálta tagad, és elmismásolni, aztán hirtelen a minap mégis közzétetté"
" Vagy mostanra jött rá a jogi osztályuk, hogy kénytelenek lesznek, akkor is ha amúgy ésszerű volt a boost visszavétele élettartam szempontjából."
Az idegileg felkészületlen és kettős mércéről nekem pont nem az AMD-s user jut az eszembe.
Nem tudom hol, milyen módon próbált az AMD "tagadni", "mismásolni" a boost órajellel kapcsolatban. Arról viszont értesültem, hogy a visszajelzésekre reagáltak, megnézték, és valóban igaz, Közölték, hogy javítják.
A jogi osztály mégis hogyan keveredett bele a boost órajelbe? Ez is csak feltételezés, vagy van hiteles forrás?
-
hokuszpk
nagyúr
en is csinaltam egy bemondason alapulo nem reprezentativ felmerest.
a sok noname szavazatbol az jott ki, hogy hajra egyik nehagydmagad masik, a politikusok hazudnak, a marketingesek meg nagyokat fullentenek. a vilagon mindenhol. mondjuk az Intelnel isElső AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
"Tehát ha jól értelmezem, akkor a gyártó kihozott egy terméket, ami egyébként üveghangon jár és ebben az állapotában"
igen, errol szol az xfr, a pbo es a tobbi magia, ezert van benne tobbezer hoszenzor, hogy maxra jarathassa magat.
jo lesz hozzaszokni, mert gondolom az AMD nem azert fejlesztette ezt a tekknologiat hosszu evekig, hogy aztan rovid uton elhajitsa. a Navi is igy mukodik, meg a kozeljovo AMD produkcioi is igy fognak mukodni.
aki 50% tuningpotencialra vagyik, kenytelen lesz Intelt venni."Szóval ahol a cég hibázott(ha ez hiba), hogy túlzott elvárásokat generált, lásd a korai órajelekre utalás, azt ezt követő pletykák és a korai tesztek hangvétele."
nemtudsz mutatni olyan forrast, ahol a ceg utalast tett volna az orajelekre. csak minden idiota atvette az Adoredes pletykat, a tobbi meg elhitte. az AMD ott hibazott nagyot, hogy tartotta magat a "nem kommentaljuk" politikahoz ahelyett, hogy kiadott volna valami erosebb cafolatot.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
csiga8
senior tag
"Ráadásul a feltüzelt AMD szimpatizánsok, leidiótaintelfanboyoznak bárkit, aki nem elvakultan hirdeti az új igét, amit tovább szítja az ellentétet a számtech fórumokon, közben a világ másik 99%-a meg semmit nem tud erről a biliről."
Inteles fórumra nem igazán járok, nincs ott semmi "érdekes" számomra. Ha véletlen mégis, inkább csak olvasok. AMD-s vonalon nem ezt tapasztalom, az Intelesek nem csak olvasnak és nem építő jellegű a hozzászólásaik. Vehetnének rólam példát...
Amikor meg a kötekedő, nem építő jellegű hsz miatt meg válaszolnak nekik, akkor az - szerintem- nem "leidiótaintelfanboy"-ozás.
Az Intel gusztustalan, félrevezető, megtévesztő marketingjei és hazudozásai miatt megtévesztetett, félrevezetett userei tényleg ökölben szorított kézzel mantráznak. Ha erre reagálnak, akkor az akár lehet (ha olyan szinten van megfogalmazva, hogy azért ők is megértsék) a - szerintem okkal - "leidiótaintelfanboy"-ozás, de nem "bárkit".
Az idióta, - írhatnám nagybetűvel is hogy IDIÓTA - Intel-AMD, Nvida-AMD, meg pl Stihl-Husqvarna fanatikusok mindenhol vannak, de érdekes, hogy az önigazoló, lekezelő, nagyképű és "buta" userek jellemzően az Intel, Nvidia, Stihl vonalon vannak, lejáratva ezzel a maradék 90-95% NORMÁLIS felhasználót.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ScomComputer #5977 üzenetére
Újabb poén, hogy a BIOS-ban a CPU órajelét egyáltalán nem bántottam sehol, semmiféle manuális tuning nincs beállítva, full-auton hagytam mindent (se PBO, se XFR, se semmi limit nincs állogatva), elsősorban azért tettem így, mert arra voltam/vagyok kíváncsi, hogy mit megy "default" BIOS beállításokkal a CPU... mert ugye, elvárható, hogy az adott konfig fusson normálisan, alap beállításokkal (másrészről, tudni akartam, hogy hibamentesen megy e így, ez nálam minden kézi beállítást megelőző alap, ha kézi hangolásnál valami hibázik, legalább azt tudjam, hogy azt én nyomtam el.
Szokásommal ellentétben még az SMT-t sem tiltottam le.BIOS visszarakva F40-re (AGESA 1.0.0.2).
F41-el katasztrófális működés, bizonytalan, lassú.
F42a-val stabil, lehet húzni is, de az F41-el egyetemben itt sem működik az energigazdálkodás alvás illetve CPU C state része...A BIOS-ban csak és kizárólag a ramot érintő rész van beállítva kézzel, és az is csak a ramomnak megfelelően, azaz XMP 1 profil betötve (3200 CL16), illetve az Infinty Fabric ehhez kézzel van beállítva 1600 MHZ-re és 1:1 arányúra.
A feszültségekhez szintén nem nyúltam sehol.
Egyelőre marad így, későbbiekben rápróbálok szerintem egy negatív offsetre.
Egyébként, ezzel az energiagazdálkodásos beállítással idle 60-65W körül eszik a konfig!, böngészés, filmnézés közben is max 70W-ot láttam... ebben természetesen a monitorom 35W-ja nincs benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- DIGI Mobil
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Politika
- További aktív témák...
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest