Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz jokeph #39586 üzenetére
Sima DOS boot penről, szoftveres flash is úgy kezd hogy törli fullra, beleírja, majd ellenőrzi. Persze a HDD/SSD- ket le kell húzni, ha az MBR/GPT- be is beírja magát. Aztán mindent tételesen partícióról-partícióra teljes gyalu. Károkozás időben, adatokban, de természetesen a fontos adatok mentése mindenkinek a fiókban van, offline 2 példányban. Bár azt is ellenőrizni kell hogy azoknak a bootszektorában is benne van-e már, de nem rábootolva, azt elvileg a víruskergető megtalálja, mivel azokat frissítették erre.
Mindenesetre az a hacker, aki leprogramozza ezt aktív féregre, megérdemli az Arany Kakadu díjat. Amíg ilyen emberek vannak, természetes hogy a civilizációnk bukásra van ítélve, pld a háborúk is a ferdült kromoszómás degeneráltak miatt vannak.A 3 test probléma nem megoldható.
-
carl18
addikt
válasz jokeph #39408 üzenetére
Most megnéztem mi a vége 1,162V mellet.
4200 fölé tudtam menni 75 mhz-el. Ezen a volton 4275 a vége!
Szóval úgy látszik volt benne még tartalék. 4300 mellet hibát írt a cinebench ha a volton nem emelek.
4400-at próbáltam 1,2 volt mellet de az is össze omlott.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
rantotthusi
tag
válasz jokeph #39375 üzenetére
Az szép sokat dobott akkor az uj geforce, elhiszem hogy nagy az öröm! előbb mindenképp a vgán leszek aztan ha majd elfogy a proci akkor igen ebbe a lapba tudok még prockot is fejleszteni szerencsére! Nagyon Szépen Köszönöm a válaszaid! most igazabol a jatékok alatt már a vgám az ami határokat szab ugymond, gyüjtök aztan veszek! jut eszembe most még azt az fsr 2.2 vagy mit a horizon irja azt fogom kiprobálni amig ez a vgam van hátha tudok még a grafon feljebb huzni és akkor egy ilyen felskálázással alacsonyabb felbontásrol hátha szebb lesz nem tudom ez csak teszt lesz de megnézem!
[ Szerkesztve ]
-
rantotthusi
tag
válasz jokeph #39361 üzenetére
Szia! Most nézem hogy hosszabban válaszoltál nekem ne haragudj elsőnek sietve mentem át a válaszodon! Az alaplap amiben csücsül az egy asus tuf gaming B450 plus 2-es lap és igen a fotzát Én is nagyon szeretem érdekes modon a mostani rx580-nal is tudok 1440p-ben jatszani nagy tv-n tolom igazabál szép és jo meg tetszik csak nyilván az fpsem 45-60 között van majd az új vga helyreteszi ezt is 4060Ti-ban vagy rx 6750x- ben gondolkozom! föntebb volt egy proci huzos kérdésem de közben elengedtem ezt teljesen jo ez igy ahogy dolgozik szépen teszi a dolgát majd egy erősebb vgával jobb pariban lesz azt annyi!
[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
válasz jokeph #39353 üzenetére
Végre ma megépítettem a renszert.
1 V-on 3900 mhz-en üzemel jelenleg a proci.
A PPT-je 60 W!
+ 300 Mhz All core sebességért +25-30 Wattot kell adni a procinak.
Brutális az eltérés 8% teljesítmény növekményért.
Mivel a gép 24/7 -ben üzemel így nem mindegy.
Alapjáraton megy a hűtő és a VGA-is fűt mellette, de még így is csak 55 fokos a proci egy Thermalright Assasin King 120 SE-vel. -
rantotthusi
tag
válasz jokeph #39361 üzenetére
jaj igazad van elfelejtettem beirni Jatékhoz kellene ugy hogy a lehető legjobb minőségben fussanak az alkatreszekhez mérten! A proci adott van mellette 32gb ddr4 3200mhz ram és ugye akkor jönni fog egy uj kártya! most egy Rx 580 nitro+ szolgál még mellette. Válaszod egyébként köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz jokeph #39194 üzenetére
Amúgy ez az A520 mikori ?, nem is hallottam róla, nekem B450 lapom van a 3800X- hez, ez az A520 most újabb vagy régebbi a B450- hez képest ? Mondjuk azt látom hogy a 3800X- et támogatja, ugyanúgy mint a B450 GamingPro.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
-
válasz jokeph #39103 üzenetére
Jó támpontok. Gondolom a 3800X- hez is hasonlókat kell belőni ? Ez a B450- es lap van a gépben - a gyári link. Régebbi BIOS- al, nem frissítettem...nem is nagyon akarom, hátha rosszabb az új, előfordul néha.
-
petakpa1
őstag
válasz jokeph #39098 üzenetére
Sikerült esetleg lementeni a beállításokat.
Egyébként van egy érdekes problémám a géppel:
3500X AC OC 4,1 GHz 1,18 Vcore mellett, minden más auto
FCLK 1800 MHz
Mem 3600 MHz 16-19-19-36-72 (Memória egyébként Crucial Ballistix 3200 2x8 GB)
Ezekkel a beállításokkal, TM5, Aida64 stresstest, Prime95, y-cruncher, Cinebench és még 3D Mark stabilitás test is full stabil.GPU Asus RX6700XT
Viszont Far Cry 6 alatt random fagyások vannak. Felbontás 2560x1080 (ennyi a monitorom natív felbontása), minőség mindenhol Ultra, DXR bekapcsolva, meg minden egyéb is maxon, de HG textúrákat ki kellett kapcsolni. Azt bekapcsolva szinte azonnal fagyás van. FSR-t nem használom tiltva van mind FC6-ban, mind Radeon software-ban.
Azt vettem észre, hogy amikor a játék indulása előtt tölit a pályát, akkor alul a töltést folyamatát jelző kis forgó ikon többször megakad... Mintha a system RAM - PCIE4 GPU közötti adatforgalomban akadozna valami. Amíkor HD textúrák be voltak kapcsolva, akkor volt, hogy már pályabetöltés közben lefagyott.
Az overlay funkciókat is teljesen ki kellett kapcsolni mind Radeon Software-ben mind az Ubistore alkalmazásban, mert azokkal is fagyott.Fentiek kikapcsolása/letiltása után 3D-ben szépen fut a játék, de pl amikor egy küldetés végéhez érek és bejátszaná a lezáró videót, akkor sokszor lefagy.
Ez vajon FC6 szoftveres hiba, vagy a CPU és/vagy Mem OC-ra vezethető vissza az instabilitás?
UEFI-ben már mindent végigpróbáltam:
- Resizebla BAR tiktása
- Különféle LLC SOC-ra
- PCIE mód korlátozása PCIE3-ra
- SOC Voltage 1,1V-ról való minimális csökkentése 1,05-ra vagy emelése 1,15-re
- CLDO VDDP enyhe alul és felülfeszelése
de egyik sem segített, arra gyanakszom, hogy nem CPU és MEM OC-val függ össze a FC6 fagyása, de hogyan tudnám ezt kideríteni?Ja és még egy info mind Radeon software-ban mind FC6-ban 60 fps-re van korlátozva a sebesség, mert monitorom max annyit tud. Ennek következtében RX6700XT nincs is 100%-ban kihajtva, HWI olyan 150W fogyasztást jelez GPU-ra játék alatt, míg a teljes PC konnektorból felvett fogyasztása 300-320W között van. Ezt külön fogyasztásmérővel mérem. PSU egy 500W Seasonic CORE GM, tudom határeset, de mivel RX6700XT nincs maxra hajtva így szreintem elégnek kellene lennie, pláne, hogy konnektorból felvett fogyasztás közelében sincs az 500W-nak.
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
nagyúr
válasz jokeph #39079 üzenetére
Kijavítottam, és emeltem az 5600X-et +100 MHZ-el, 4,3 GHZ-re:
A CPU csak CB és játékstabil, keményebb progival valszeg elhasalhat, nem nyaggattam mással.
Ha nálad nem 1,1 Volt, dobd fel legalább 1,1-re, de adhatsz neki 1,13-at is nyugodtan, teszteld mjad GDM OFF és úgy is nézd meg.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
HSM
félisten
válasz jokeph #39028 üzenetére
"Jellemzően multi-nál jön ki, kampánynál nekem se jött még elő."
Mikor toltam én utoljára kampányt...
Multiban volt nálam beton stabil. 2016-17-ben laddereztem pár szezont, 1v1 és 2v2.
Főleg 2v2-ben a haverokkal, repült is volna ki a gép az ablakon a 3D render hibájával együtt...
Nálam Intel/Radeon volt akkoriban, ha jól emlékszem X58 lap X5660 Xeonnal húzva + R9 290X Radeon. De előtte is bírta az i5-4690K-n, és most sem volt baj amikor pár rövid meccsre elővettem a 3600-as Ryzenen.[ Szerkesztve ]
-
válasz jokeph #38984 üzenetére
Visszaolvasva, az újabb BIOS- okkal is voltak gondok , volt akinek eltűnt megszokott funkció, stb.
(#38987) CJ4567 : célirányosan nem is néztem utána az oknak, csak tapasztalatból tudjuk, de sokszor szóba került, ennek ellenére nem láttam még rá magyarázatot, hogy miért lassul Win7 vagy újabb rendszerrel. Lehet hogy senki nem tudja.
-
Alpi.
addikt
válasz jokeph #38281 üzenetére
Az új bios nagyon ott van ! Minden megy pikk-pakk, problémamentesen. Remélem Zen3-al is így műxik ! Ha igen, kb. Továbbra is az egyik legjobb lap marad Am4-re ! Mindenre is !
1.025 Vsoc kell 2x8 bdiehez, 2x8 Nyanyahoz és 4x4 edie-hez is
Ilyen amikor a lapon nem múlik semmi, csak az imc-nek van melója.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz jokeph #38040 üzenetére
"furán is néztek rám mindig telefonügyben....
Szóval, 22 év alatt 6 telefon."akkor rám hogynéznének ?
2000 körül beszerzett Nokia 3210 volt sokáig, aztán amikor meguntam, hogy 2-3 havonta kell egy kinai aksi utánzatot venni, akkor Lumia 630, amit csak azert csereltem le, mert amikor harmadszor vagtam a radiatorhoz ( mert felidegesitett egy fafeju ugyfél ), akkor megrepedt a kijelzoje. Most Lumia 640 LTE van, ennek mar "Microsoft" a felirat a hatlapjan, de vegulis telefonalni meg smsezni jo, más nem is kell, akasszon a t*kére lámpást aki akar én nemfogok.
22 év 3 telefon.
* juteszembe, a 630 után vettem egy masik Lumiat,de mar fogalmamsincs melyik, az biztos, hogy még "Nokia" felirat es Windows Phone 8.1, aztán nemigazán használtam, mert a simkártya fizikailag nem passzolt bele[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
carl18
addikt
válasz jokeph #38040 üzenetére
Igen, nálam a Starcraft 2 volt a kiváltó ok amiért másik cpu-t akartam.
Igen, hát én is azt vettem észre sokan 2 évente cserélik.
És azért nem is javítatják mert a javítás annyiba kerül mint egy új készülék, így mindenki inkább újat vesz.
Szóval ki van ez találva alaposan, így mindig rákényszerűlsz új termék vásárlására. Igen nekem is van egy ismerösöm, aki 2 évente cseréli a mobiljait a legújabbra. Aztán nem is tudok olyan androidra portoltolt játékból ami megéri a csúcs SOC-t.Az a baj ameddig az emberek mindent megvesznek nem is fog változni, általában a vásárlással lehet egy piacot irányitani.
Én már boltba is vászon szatyorral járok, nejlon és társai már rég a múlté.
Van út az alagut végén, a kérdés mikor jutunk el oda?
15-30 év múlva?[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
fudi2002
veterán
válasz jokeph #37975 üzenetére
Öö kis kiegészítés. Elvileg mind1, gyakorlatilag a kc2500am B550 toma alaplap m2esben azért nem hozta a gyári értékeket. A procihoz kötött m2ben lényegesen jobb értékeket produkált. Persze valós felhasználásban ez nem feltétlen érződik, de..
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
HSM
félisten
válasz jokeph #37633 üzenetére
Hely éppenséggel bőven akadna még az AM4 lapkán neki... [link]
Üzletileg viszont valószínűleg nem érné meg csak azért több szilíciumot elégetni a lapkára, hogy néhány száz Mhz-el később melegedjen el asztali körülmények között. Főleg, hogy a jobb pénzeket épp a laptopok és szerverek adják, ahol ez ennyire nem kritikus, mert relatív alacsony az egy magra jutó fogyasztási keret.
No, meg nem másfél voltokkal kellene egyszálon szivatnia magát, az is sokat segíthetne. Az új BIOS-okkal ez nálam mintha javult volna picit szerencsére.[ Szerkesztve ]
-
tibike8
őstag
válasz jokeph #37566 üzenetére
A kézikönyvet nézem... Akkor sem értem, hogy kell resetelni. Van itt reset érintkező amin most is van valami kábel, de jumpert nem látok amit át kellene valahova dugni. Szóval nem értek hozzá. Ezért is vinném el valakihez Szegeden aki nem csak az Intelt tarja számon...
-
Mettallo
tag
válasz jokeph #37525 üzenetére
Budapestre nem mennék fel Dél-M.o-rol, ha veszek akkor ujjat rendelek neten, letojom h 8 v 14k újonnan nem is én szerelem be,hanem oda viszem ahol vettem a komplett gépem júliusban, egyedül a 3070 suprimot én hozattam be máshonnan és vittek nekik hogy tegyék bele,ergo gari miatt velük szereltettem be.
Nem teljesen úgy van hogy nem szeretek piszkálni,mert pl win/op rendszerekhez értek,de pl proci setup ahhoz nem értek/tapasztalatom nincs ahhoz inkább nem nyúlok. E komplexebb/drágább szereléséhez akár 10kt is megér nekem ha ök szerelik össze,mivel ök értenek hozzá, meg náluk a labda ha vlmi nem stimmel. -
HSM
félisten
válasz jokeph #37326 üzenetére
No, de nekem az X58 mellé van még 4db laptop is és az asztali Ryzen, azért tartalékból is megárt a sok. Mondjuk az egyik lapost most már biztosan meghirdetem, mert az tényleg csak a port fogja.
VGA-ból most nem panaszkodom a 6800XT-vel, bár meg kell hagyni elég csábító gondolat a mostani árakon eladni is...
-
HSM
félisten
-
Chaser
legenda
válasz jokeph #37253 üzenetére
a "mai időkben" már többnyire igaz
ETOM
le kell tolni a victor all opciót, az megizzaszt szépen mindent - és még viszonyítani is lehet az értékekből van-e disznóság, rosszul belőtt ramnál pl lassabban végez ha éppen fagyás nincs is -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Alpi.
addikt
válasz jokeph #37140 üzenetére
[Ide van írva minden ! ]
Ha esetleg nem lenne meg valakinek a story ! Nade' mostmár' nem offolom tovább a topicot a kínjaimmal ![ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz jokeph #37037 üzenetére
akkor megse olyan rossz ez a B550 Biostar, mondjuk a masodik M2 -ben nincs semmi, // es egyelore nem is tervezek bele, // ha jolemlexem igy PCIe4 -es vezerlovel szerelt proci mellett nem is tilt se sata portot ( bar perpill csak 5 sata cucc van ) se PCIe slotot.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Chaser
legenda
válasz jokeph #36730 üzenetére
persze ram teljesen lényegtelen, cb20 csak a cpu teljesítményt mutatja - render sw-eknek kb mindegy hogy 3000c16 vagy 4000c12 a ram-
egyébként lap is mindegy, mert 65w-tal tesztelünk, azt meg minden IS megoldja ( : - és emiatt kb az is lényegtelen hogy 3600 vagy 3600x az alany -
biztosan jót gurít a 6c/12t is 65w-ból, az érdekel mennyivel kevesebbet %-osan, ahogy lépkedünk felfelé magokkal a hatékonyság mennyire nő, ez lenne benne az érdekes_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz jokeph #36500 üzenetére
sztem nem csak az 1-200mhz plusz órajel miatt tud jobb lenni a 3300x-ed a 3600x-ed ellenében, hanem mert 1x4 magos felépítésű
minden mag hozzáfér a teljes gyorsítótárhoz, és gyorsabban kommunikálnak egymással
és ami játék erre érzékeny, ott már nem hoz olyan jó eredményt a 3600, ami "papíron" várható
és ezek a játékok meghálálják a 3700/3800x-et, akkor is ha nem használnak ki csak 4-6 magot pl
mikor bekerült a 3800x és futtattam pár játékot, na meg a forzát, nézem fogyasztási eredményeket, akkor már tudtam ha megint pc 8 mag alá - és 2x4 mag felosztás alá - nem megyek, akkor sem ha havi kétszer kapcsolom be a gépet ( :morgyi
igen, ez volt a rákfenéje a zeneknek gaming terén, ott pont számítanak ezek_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz jokeph #36500 üzenetére
csináltam "benti" videót forzával, és az anomáliák ott voltak a videón
tehát nem a monitor okozta esetlegesen "kimenő" képként, arra sem lehet rásütni
ugye nálam snassz 60hz-es 1440p monitor volt, freesync nélkül, minden cpu-t és vga-t azzal néztem, az új genes xboxxokat is, de ugyanez volt a későbbi 75hz-es synces monitorral is
onnan sejtem hogy a rendszerrel semmi gond, mert atomstabil volt kb mind
ráadásul pont forzánál szokták mondani mennyi nyűgjük van, nekem soha semmi nem volt
arra emlékszem valaki 8gb-tal akarta nézni, de random kilépett, 16gb megoldotta
és nem warez ( : azoknál szokott még több gond lenni
mivel ezt szerettem, raktam is bele időt , 50-100 óra biztos benne van
de jön az új forza, így megint gép kellhet :d_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nagyúr
válasz jokeph #36419 üzenetére
Sajna az X470-es Giga BIOS-t nem tudtam rápróbálni, se AFUDOS-al, se flashback-el.
így visszakerült a saját utolsó BIOS-a, 8001-es, és cpu csere vissza 3600X-re.
Trükkös ez a flashback, sanszosan néz mindent a BIOS file-ban, mert hiába neveztem át C6E.CAP-re a Giga lap bios-át, neki se állt... a sajátját meg pikk-pakk felrakta.
Akinek flashback-es lapja van, eszerint nincs mit veszítenie, lehet rugatni a crossflash-t.
Azért a felhasznált Asrock B450-es BIOS-t elraktam magamnak.
Kimókáztam magamat, a hiányosságok ellenére az 5600X hozta amit kellett.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Alpi.
addikt
válasz jokeph #36414 üzenetére
Most nézem, nem sajnálja a Vsoc-t ! xD
Ezt látva, sztem nézz egy Zentimings-ot, remélem kiolvassa a vddp / ddg -ket.
Lehet (a Vsoc-bol kiinduva ), annyira nem okos ez a bios auto-n és azért nem vesz mindent pöcc-röff.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Alpi.
addikt
válasz jokeph #36410 üzenetére
Jaja, nincs nagy befolyása, de azért a 2133 mhz lehet már zavarja picit. (fclk miatt)
Viszont a ramos dolgot nem a CB pontokra reflektálva írtam csak feltűnt, hogy az még mindig spd.Pakmara : Kérdés, hogy mennyire egyezik a 2 lap hardvere. Ha nem teljesen, akkor (bár elég hülyén hangzik ) kb. mindegy, hogy Asrock vagy más gyártmány.
Meg kell nézni, nem kizárt, hogy van "testvérmodellje" és akkor gyakorlatilag hibátlan, teljes működést kapsz.Pl. : B350 Pro 4 = B450 Pro 4 Ezek fullra egyező építések.
Egy "gond" van az X370-el, hogy gyakran az X470-be már a nagyobb bios chip-eket rakták.[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz jokeph #36407 üzenetére
Grat hozzá. Ugyanakkor rossz látni, hogy kb igazoltan csak üzleti megfontolások alapján maradt el a 300-as lap széria (legalább részleges) támogatása. Tudom-tudom ment benne 1200-től 3900X-ig minden és legyen ennyi elég. Már csak az érdekelne, hogy házon belül maradva (Asrock 300-as lap 400-as Bios) mit lehetne elérni. Mennyi anomália jelenne meg pl egy X370-es Thaichinál hasonló szituban.
-
CJ4567
nagyúr
válasz jokeph #36384 üzenetére
Pascalnál a VRAM tuning hozza a legtöbbet, de a core is ad egy kicsit, így egész szépen össze tud adódni, de megértem, hogy a mai időkben nem nyúlsz hozzá. Én jelenleg alulfeszelve használom a 1070-et, viszont memória tuninggal(sajnos Micronos a Gaming X-em, így túl sokat nem bír, csak +300-at, bár nekem a GPU se tuningbajnok, szóval most abban a helyzetben vagyok, hogy van egy brutál jó hűtő a GPU-n, viszont se a VRAM, se a GPU nem partner a tuningban. )
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
HSM
félisten
válasz jokeph #36364 üzenetére
"azóta úgy vagyok vele mint a motorokkal, ha kevés, cseréljük érdemben erősebbre"
Csak le ne dobjon magáról ha már olyan erős..."a mai VGA-kban amúgy se nagyon hagytak tartalékot... "
Ezt így egyébként nem mondanám. A hangolás nagyon sokszor nem valami hatékony, menjen inkább ami a csövön kifér. Az RX580-am pl. szénné hajtotta volna magát OC órajelein. Az RX6800XT sem bánik magával kesztyűs kézzel, itt is volt lehetőség kicsit ésszerűbbre venni a dolgokat. De az RTX-ek is ilyenek, azok is csak tolják magukat, amíg bele nem fejelnek a TDP-limitbe."mivel egy erős lap"
Tudom, hogy nagyon jó lap, nem a CPU-VRM-et féltem, az viszonylag szabványos. Egyéb elektronikák, pl. az IO, amit írtál is, hogy nem megy, vagy a PCIE switch meg még ki tudja, mi."Ha érteném az AGESA mivoltát és lényegét..."
Erről azért vannak infók: [link] vagy pl. [link] . De tény, sajnos nem annyi, ami a BIOS gyártáshoz kellene.[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz jokeph #36360 üzenetére
Ja, én is ennyit tudok kb. A gond az, ahogy hallottam, (vagy ahogy értettem), hogy nem igazán tudja senki szétbontani majd újra összerakni a darabokat. Sajna...
Alig várom, hogy végre ellopják ezt az infót valakitől ![ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz jokeph #36351 üzenetére
Vicces lenne egy bent felejtett pci-e 4.0 opció AMD CBS menüben, mint ahogy volt az első Zen2 Agesa-s C6H bios-ban. (Amit aztán gyorsan orvosoltak is. )
Ha egy X470-esből sikerülne átszívogatni a bios-t, akkor eséllyel menne is a 4.0. Bár inkább menne rendesen 16x 3.0-val, annak jobban örülnék. Nem igazán értem, miért tud csak 8x -osat. :S X470-es lapok már mind 2x akkora bios ic-kkel készültek tutkó. Onnan nem lesz egyhamar átjárás. Pedig az a felépítés inkább passzolna a 370-hez ![ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz jokeph #36356 üzenetére
Mert minden az Agesa-ban van. Tényleg minden ! A gyártók csak megtanítják kommunikálni az épp használt vezérlő ic-kkel, adnak egy formát, egy kezelő felületet, kap egyedi háttérszínt is meg post logót, ja meg ventivezérlést (xarabbnál xarabbakat ) találhatnak ki, Rgb varázslatokat és majdhogynem ennyi.
Természetesen a nyák megtervezése, a felhasznált anyagok minősége azért nagyban tudja befolyásolni a végső produktumot, de a működést szabályzó dolgok mind mind egy "kész csomagban" jönnek.
Kicsit fura is nekem ez az Asrockos vonal itt a 300-as chipset + Zen3 vonalon, mivel egy Asus-os emberke konkrétan bevallotta, hogy szigorúan !!! meg lett tiltva nekik, hogy bármi ilyen átjárhatóságban gondolkodjanak !![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz jokeph #36348 üzenetére
Még pár mérés, AC 4,35 GHZ-en, VID-nek 1,363 Volt van a BIOS-ban belőve, ehhez képest azért droppol durván 0,04Volt-ot, bár ez annyira nem jelentős szerintem.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
fanti
addikt
válasz jokeph #36343 üzenetére
Nem, félre ne érts, sehol sem olvastam ilyet, hogy szoftveres lenne, azaz BIOS függő, csak úgy felötlött bennem, mert manapság annyi mindennel szívtam már...
Az is könnyen megeshet amúgy, hogy a BIOS egy olyan részén van a mindennélkülvisszeflesselő kód, ami nem felülírható...így nincs vész ha így van.
[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz jokeph #36329 üzenetére
Amennyire követtem azóta próbálkoznak ezzel a cross flashel mióta biztos lett, h nem kap Zen 3 supportot a 300-as széria. Az overclocking fórumon [link] nagy rész ez a téma. Számomra meredek a dolog (más lap sőt más gyártó biosát használni), de aki válalkozó szellemű annak adott a lehetőség.
-
Alpi.
addikt
válasz jokeph #36298 üzenetére
Azért azt a 0,8% -ot nem a szél fújta oda !
Csak hülyülök ! Ez nagyon nem csal, sőt durván hozza a 100%-ot ! Crosshair VI ?
Az anno is kb. a legpontosabb volt, amikor még méregette mindenki a lapokat ! Úgy rémlik nálam is pár %-on belül mutatott.
Pont az ilyen pillanatok azok, amikor újra agyérgörcsöt kapok, hogy egy ezt a hardvert kell polcra rakni, ilyen, csakazértis, mert', így magyaráztaki Árpi, okok mentén...
Miközben a konstrukció mai napig a mezőny teteje... lenne...[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz jokeph #36119 üzenetére
Szerintem az 50% fan lesz a hiteles, mert ha megnézed az aktuális sebességre a lejjebbi két gpu-s részen 50%-ot ír, miközben bal alul ott van az experience teljesítmény figyelője, illetve jobb oldalt az alkalmazás szerint is ép 0%-on van a gpu fan, mint a hwinfo-ban az első gpu-s részen a gpu fan-nál is szerepel.
-
exedoc
senior tag
válasz jokeph #35762 üzenetére
Jó, persze a proci imc-nek mindenképpen jobb a 2 modul, ez logikus, és érthető is. Ahogy egyébként az is, hogy ha valami gikszer van 4 modulnál hibát keresni dimm-ekre is jóval több idő, és macera. Aki vállalja a 4 modult az számoljon ezzel. Nálam inkább az volt a gond, hogy asszonytól kaptam ajándékba szülinapra. Csak nem azt a márkát amit szerettem volna, illetve mint utólag kiderült Samsung c-die-os, amiben jóval kevesebb tuningpotenciál van, keveset enged frekiben pluszba, nagyon érzékeny a feszre. Az ember azt gondolná, hogy ad neki egy kis plusz feszt és megy feljebb, de nem így van, csak instabilabb lesz, és random eldobja magát már kevésbé memóriaintenzív feladatokban is. Picit kiismerhetetlen a dolog, elég random eredmények látszanak, akinél bevált x séma, másnál rohadtul nem működik ugyanazon márkánál / típusnál, pl. mondjuk egy micron e-die-hoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz jokeph #35576 üzenetére
Nem is az a gond,hogy nem mennek pl a goodramok csak memória teszten hibáznak és van egy két anomáliám és valószínű evégett.Az lenne a lényeg,hogy dualban kompatibilis legyen teljesen a ram és ne hibázzanak memória teszt alatt.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Chaser
legenda
válasz jokeph #35477 üzenetére
hát lehet én sem, elférnek...
a 3100+b450m s2h-t adtam 50-ért, mindkettő csillió' garos, 1800 if-et tud a cpu, de 3600 c14-et is az imc, lapot meg már ismeritek
senki...gondoltam pár óra alatt, max fél nap alatt elmegy, ahogy pl a 4x8 hófehérke is...másnap du. hívott egy tag a lap+cpu-ért, mikor de. már rég levettem a hirdetést
mondom az tegnap volt, az a hirdetés már nem él, mért nem hívott/írt este amikor elmondása szerint látta?
3800x mellé odadtam volna az újszerű ninja 5-öt 15e-ért, 2x16 fehér crucialt is levittem 60e-re
ha nem viszik hát nem, annyikért már biztos nem adom oda
lehet a nagy vga hiány is visszatartó, passz, de egyszer volt budán kutyavásár ( : én meg eleve a pesti oldalon élek_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz jokeph #35312 üzenetére
jah igen, a 970 evo
ssd-re azt mondom a samu tud valamit, pont eleget olvastam kingstonokról is miket szívnak vele, én kihagytam - saját vezérlő és nand samunál nem rossz kombó -
tudtam hogy pár w-tal többet eszik, de ez úgy ír-másol mint a bolond, nem beesik 1-2000-re
reszponzivitása is nagyon jó, csak jobban melegszik, amivel semmi baj ha nem idióta az alaplap aktuális tervezője ( :
a b550i aorusba pl egy combos gen4 ssd teljesen kizárt, csak akkor minek van rajta a gen4 hely ( : - no nem mintha annyira ki lehetne használni, csak a tipikus a sz@rnak egy pofon megoldás "csúcs" lapon, mikor korrekten is megcsinálhatták volna, max nem lehet odakaristolni a sast....pffff -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz jokeph #35312 üzenetére
nekem ez hobbi, mindig hozzátartozott a pc-hez
3600-tól 4200mhz-ig minden porcikáját ismerem a 3800x-nek 200mhz-enként, fejből tudom a feszültségeket - van profil néhány, de ha az ember megjegyez dolgokat mondjuk később butul el, mint aki mindenben mankóra támaszkodik ( : -
már egyre több ram kombónál is tudom a feszeket, fő időzítéseket
tudom mi milyen órajelen/feszültségen mennyit eszik, mit jelentenek az egyes limitek gyakorlatban
és kopp-kopp, mióta visszatértem pc-hez semmi gondom semmivel, ahogy régen sem volt
ramokat is csak azért nézzem lássam mire képesek, egyébként majd a végleges 4x8 3600-ot használom majd gyári beállításon de alulfeszelve, mert 1,3v alatt lazán mennek ( : de azt is tudom, ha akarom mennek c14@nagyon 14-et is
ez pl újabb forza teszthez pont jó lesz, mit jelent 3000@c16 vs 3600@c16 vs 3600@c14_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Túl az 5 millión az Octopath Traveler franchise
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- LED világítás a lakásban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone-t használók OFF topikja
- Anime filmek és sorozatok
- GTA VI
- Motoros topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest