Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nuada herceg
őstag
Köszi az infót!
Eddig nem tapasztaltam újraindulást, vagy fagyást üresjáraton. Terhelés/játék alatt volt már crash, így kapott egy pici pluszt és azóta nem.
Viszont igazi üresjáraton nincs, mert kb indítás után rögtön indítom a böngészőt, legalább 8 ablakkal.
De majd akkor teszek próbát úgy is, hogy nem indítok semmit. De szerintem nem lesz gond, mivel emeltem már kicsit a feszen. -
carl18
addikt
Igen, nyilván hozzá szoktak a nagyobb profizhoz. Ők nem akarnak abból engedni, azon nincs nagy haszon. Hát a TSMC is tudja nagy pénz van a chip gyártásba vagy hogy mennyit is ér egy processzor.
De mindegy nem kell megvenni mindig, elég 5-10 évente platformot váltani. Szerintem 2024-2026-ig bírja majd a Zen 5 3600-as, de hát meg is kell még azt élni.Mert hiába lesz chip ha meg a gyomrunk üres lesz.
-
carl18
addikt
Igen, a mai felhasználó már egybe átvette a béta tesztelő szerepet is.
A Zen 1 startnál is a felhasználok volta a próba alanyok egy részt.
Amiket írták meg elég durva, mert itt a vásárlók nem kis pénzt fizettek a hardverért.(Update) Kis off
Úgy látszik Taiwan körül lesz egy kis perpatvar, úgy látszik kínai nem add nekik több homokot. Így megint lesz mire fogni miért is van chiphiány és miért mennek fel az árak.Bár engem már nem érdekel semmi féle hiány, egy jó darabig el leszek a Zen 2-es 3600-al is.
-
Biga123
addikt
Nem vagy bunkó, nekem volt kollegám, még pár éve is kiírta a filmet újraírható DVD re, az űber rig en, és a DVD lejátszót beledugta a smart TV be , szigorúan scart csatival, és úgy nézte a filmeket. Ki hogy szokta meg.
27" on is bántja a szemem már az 1080p de kinek a pap, kinek a paplan.
„Hogy ti új modellek, nagy örömmel pucoljátok a sz*rt, mert ti nem láttatok csodát” -
carl18
addikt
Igen, számít az alkalmazás hogy van optimalizálva.
Bár szerintem 2024-2025 után éri meg majd igazán váltani, utána jönnek a nagyobb ugrdek.38631Speed®
Igen, jelenleg gamingra 6/12 jelenleg mindenre elég.
Nekem is azért van ilyen mert ezek a mai ígények, egy játék van ami inspirálna gép fejlesztésre az meg a GTA 6.
De még semmi garancia hogy nem megy az R5 3600-on is tiszteségesen. -
tibcsi0407
félisten
Köszönöm, egyelőre ennyi potenciált látok benne. Allcore OC-t nem szerettem volna, ezért maradt a PBO finomhangolása. Lehet az EDC-vel játszadozva még egy kicsit ki tudnék belőle sajtolni, majd meglátom.
A Taichi 16 fázisú VRM-je nem akadály, inkább a processzor a gyenge keresztmetszet.Ott van a 7.04, csak le kell görgetni a legaljára. Ezzel hivatalos ZEN 3 támogatást is kaptunk, de pl lett RESIZABLE BAR is, hiszen a CPU támogatja.
A specifikációs listát nem frissítették az oldalon, ennek ellenére magasabb RAM órajeleket is ki lehet belőle csikarni.
Nem rossz ez egy 4 éves laptól, nem igaz?Az 1866-os FCLK sajnos úgy látszik ZEN 2-nél plafon lehet, mert 1900-on már nem hajlandó boot-olni sem a gép. Valahol olvastam, hogy ez egy bug és 1933-nak mennie kellene, de nekem az sem boot-olt, amit sajnálok, mert szerintem a RAM bírná.
A DRAM calculator (ami egyébként nem adott használható értékeket...) memtestje hiba nélkül lefut.Az is lehet, hogy a TRFC-t tovább kellene csökkentenem, de nem biztos, hogy nem járnék rosszabbul a késleltetés miatt.
-
CJ4567
nagyúr
A 1660Ti-ra reagálnék: Nekem egy 1070 Strix van a gépemben, 2019 óta használok 1070-et, első egy Gaming X volt, ez kb. 1:1-ben egy 1660Ti teljesítményszint, az újabb játékokban el tud húzni a 1660Ti, de általánosságban 1-2% különbség van a kettő között.
Nem rossz videókártya, még mindig elégedett vagyok a teljesítményével(1080p-n használom) de 1080p-ben már nem kompromisszum mentes, 1440p-ben főleg nem az, és akkor még csak nem is a legújabb játékokról beszélek, és a stabil 60FPS a cél. Oda tudja tenni magát, ahol kell, de azért már kezd látszódni, hogy ez a teljesítményszint nem a kompromisszum mentes kategória, 1440p-ben főleg.A magas képfrissítésű, magas felbontású monitoroknak meg bőven van létjogosultsága, nem véletlen tartunk ott, hogy 1080p-ből szinte nem is éri meg 144Hz alatti monitort venni, mert ha megnézed az Árukeresőt, a legolcsóbb 1080p60, IPS monitor 43 ezer forint, a legolcsóbb 1080p144, IPS monitor pedig 51 ezer, és 1440p-n is 75 ezer vs 90 ezer a különbség. És a 144Hz-es monitorokból még a belépőszint is egy jobb minőséget szokott képviselni, mint amit 60/75Hz-en kapsz. És ezek a monitorok is tudnak 60Hz-en működni, van adaptív sync, stb.
Kinek mi számít pénzégetésnek, számomra a 1650S mellé a 5950X + 64GB RAM hamarabb esik a pénzégetés kategóriába, mint a 1440p120-144-es monitor, és hozzá való videókártya. -
Dragon3000
nagyúr
Az egész elvárás függő, ha valakinek csak 1080p 60fps a cél, azt elég könnyű elérni, viszont ha már magasabbak az igények, 120/144fps, esetleg még 1440p-ben, akkor zsebbe nyúlós már a dolog. Valakinek megér ez többet, valakinek nem, valakinek nagyon feltűnő a 60 vs 120/144 valaki észre se veszi a különbséget, ezek mellett az is számít, hogy ki mivel szokott játszani. Ez mellett még fontos a képernyő mérete is, ahogy már más is írta, pl 27 col felett már elég ocsmány tud lenni az 1080p.
-
carl18
addikt
Igen, hát ez az hogy a Steam és egyél oldalak felmérései szerint a GTX 1060 és társai a népkártyák. Sok topikban túloznak, mert hát már dívat 1440P-ben és 4k-ban játszani.
Aztán a milyen alaplapot vegyek topikba is a 16 fázis ám kuszáj a 140 wattos processzorhoz.....VRM Fetizismus.
5-10 év múlva meg ez is "E-Hulladék" formájába végzi.Szükséged! Költs rá, költs rá sokat, költs rá bármennyit, mert NEKED EZ KELL!
Sajnos ilyen a fogyasztói társadalom, azért szép lassan de kezdünk oda eljutni hogy egyre több a tudatos fogyasztó.
De ameddig az emberek a telefonokat is 1-2 évente cserélik addig nem várjunk túl sokat.Én például személy szerint poénnak tartom hogy anno a VHS-ért az emberek 20-30 éve igen szépen fizettek. Most meg gyakorlatilag semmit se ér, van ahol ingyen is oda adják csak vigyék.
Ugyan ez van a DVD Fronton is, ezeknek is inkább már eszmei értéke van mint se gyakorlati.Szóval túl sok a fölöslegesen előállítot termék, például ha valamit veszek mindig belegondolok hol lesz az a készülék 10-20 év múlva.
Hosszú távon mennyire válik a marketing és elavulás tárgyává.
És olyan sose vásárlok ami már a megvételkor is rossz minőséget képvisel.Kicsit tudom offtopik az az elavulás, vagy hogy milyen terméknek mi lesz a sorsa. De szerintem pont itt az ideje foglalkozni vele, mert ez a pazarlás ami most van hosszú távon nem fent tarható.
-
Speed®
titán
Ha a PH a szponzorokból élne, már nem élne.
Ezt a gondolatmenetet nyugodtan engedd el..A többi csak az egyéni preferenciák kérdése..
ha nincs igény többre, azzal nincs semmi baj,
de a magas PPI/FPS dob a játékélményen is,
feltéve persze, ha az adott játék amúgy is jó..
És ez utóbbi inkább a gond szvsz manapság,
sok az olyan cím, ahol a grafika a prioritás :S -
Thronks.90
tag
Szeretem a nagy kijelzőt (telefonban is pl), 34"- on meg már nem szép a FHD. Nem vagyok nagy hardver csereberélő, előző FX konfigomat is használtam 8 évig, és az R9- et se cserélném le ha maradtam volna FHD felbontáson. Kicsit elkeserítő, hogy ha itt kb bárhol tanácsot kérek, hogy milyen hardver legyen a pénzért amit rá szánok, nagyjából azt mondják, hogy hát azt ne, vagy annyiért inkább vegyek levegőt. Néztem a 6600XT- t, azt mondták kevés lesz, pedig a teljesítmény szorzó a jelenlegihez képest legalább 2x. Egy barátom most rendelt egyet, át hozza, ki próbálom hogy nekem jó- e. Szerencse hogy van egy ilyen ismerős, de ilyen sincs mindenkinek. Ha tényleg szakmai alapon megválaszolnák a kérdést, és nem rögtön a high- end dolgokkal vagdalóznának, nem kéne heteket töltenem külföldi, és hazai forumok/ videók böngészésével hogy vajon, nekem az adott játékban és felbontáson mi lenne az ideális, és akkor még lehet, hogy jól be is nézem, és nem hozza azt, amit vártam. Először azt hittem csak nekem tűnt fel ez, és én vagyok hülye, de ezek szerint nem vagyok egyedül ezzel.
-
carl18
addikt
Hát azért szerintem jó pár évig ki fog tudni szolgálni. Egyenlőre RX 570-et hajt azt is nagyon szépen, A Ryzen 5 3600 elég jó mainstream cpu. A monitorom 60 hz-es így nem nagyon érdekel olyan képkocka amit meg se jelenít.
Még ha cserélek is videókártyát, talán kap egy 3060-at vagy 3060TI-t aztán kalap kabát megint pár évre le tudtam a teljesítményt.
60 fps-t gond nélkül generál a Zen 2-es procim, aztán csak mert Benchmarkba valami többet tud még nem biztos én ki is használnám.
#38019tibcsi0407
Azért szerintem még ha van is különbség, nem tudok olyan személyről aki 3080/3090 szintű kártyát 1080P felbontáson használná. Aki ilyet vesz az legalább 1440/4K felbontáson játszik és igazság szerint ott jön el a nagy teljesítménynek a létjogosultsága.Nyilván lehet cpu limites helyzetet direkt kreálni, például szándékosan kis felbontáson használni egy csúcs kártyát.
Ilyen ez mikor 1080P alatt hatjuk a 3090-et, akinek meg ilyen kártyára telik az nem 200 dolláros procit akar magának vásárolni.Szerintem a Zen 2 még mindig igen jól használható játékra, aki maximalista az úgy is megfizeti a +10% fps különbséget.
Nekem biztosan még jó darabig ki fogja tudna szolgálni az ígényem a Ryzen 5 3600. Azért néha ha már nagyzolunk, néha megkéne nézni az átlag magyar számítógépét is. Sok ember használ még sok genericióval korábbi Core i7-es processzort I7-3770/i7-4770 vagy FX 8320/8350-est.
Én elég sok gépet láttam, és nem mindenki lapátolja a számítógépre egy használtautó árát.
Ismeröseim között I5-6600K-6700K-FX 6300/I5-4460/R7 2700X/I9-10900F. Ilyen cpu-t használni pár ismerős, szóval mondhatni elég nagy a szórás.Egyben biztos vagyok, az átlag ember szintjén bőven versenyképes a Ryzen 5 3600.
Engem kiszolgál, a többi nem érdekel.
2019 decemberéig meg egy I5-3470-et használtam a gépemben, akkor váltottam mikor már kezdtem érezni kevés.
Sok új játék 80/100%-os kihasználtságon tekerte. -
tibcsi0407
félisten
Azért ez erős túlzás.
4k-ban esetleg minimális a különbség, de kisebb felbontásokon komoly eltérések vannak.
Nyilván ettől jó processzor marad, de azért kezeljük helyén a dolgokat. Ha gaming a fontos, akkor a 3950X-em is gyengének számít, ZEN3-hoz, vagy az Intelekhez mérten. -
lenoma
aktív tag
Most is néha kap a CPU gyári beállítások ellenére 1,45-1,465.
Korábban ment a -0,175 offset voltage beállítás is vagy 1 évig
Annyit kihagytam, hogy nem terhelve kékhalálozik feszültség csökkentés esetén.
A lapgyártók gyárilag emelik a feszt, hogy jobb eredményt érjenek el a teszteken.Ha hagyom a gyári feszt akkor megemelhetem a boost órajelét, úgy hogy nem terhelve is magától csökkenjen a sebessége?
Ha igen akkor ezt hogyan tegyem a biosban? -
-
-
-
belaazallat
addikt
-
Chaser
legenda
sztem csak arról van szó különböző terhelést ad a cpu-nak a két sw
cb23-nál az egyik esetben kevés volt a fesz, de a sw még nem omlott össze/nem dobott hibát
a másik sw terheléséhez viszont elég volt a fesz, így a két állapotnál nem láttál különbséget
ezért mondtam nagyon sokszor senki ne bontsa a pezsgőt mert lefutott egy cb, nem sokat jelent magában - ha nem hozza kötelező számokat egyet biztosan jelent, valami rohadtul nem jó, hiába futott le -szerk:
a valid értékeket meg ugye egymástól szedjük/szedtük össze, milyen órajelen melyik cpu-nak mit kell futnia - nyilván 5-10 pont eltérés lehet ami hibahtáron belül van - -
Chaser
legenda
én ennyi időtartamokat azért nem szánok rájuk
prime mellett a nagy extra chrome 20-30-40 ablakkal, úgy már elég belőle akár negyed óra is hogy kidobja a kettő együtt ha disznóság van ( :
imc tesztnek talán a large fft-t használom, de abból is ilyen 15 percet
memóriának a tm5-öt, de nem köröket nézek hanem időtartamot, egy óra után már kvázi biztos nincs gond
blender és cb lemegy ezek mellett - persze úgy, hogy az órajelhez tartozó eredményt hozza -, már nagy gond nem lehet
végére meg valami jó kis lövölde ami terhel mindent ( :egy magos teljesítménynél érdekes/jogos a felvetés, de én pl nem offseteltem és pbo-ztam, nem érint ac setup mellett
-
macy
addikt
Asus Crosshair IV Hero
8101 BIOS
Win 10hokuszpk: a 2700x pluszosan volt offsetelve, all core 4.2-n ment, 1.4 volton.
Most néztem, a biosban manuálisan 1.35V volt megadva a RAM-oknak, mégis 1.737-en mentek. Auton is annyi. Visszavettem 1.375-re, most 1.52-t mutat a HWInfo. Fura.
A PPL is manuálisan 1.8-at kap, de 1.809-1.831 között ugrál. -
-
Dragon3000
nagyúr
Lényegtelen az ársáv, minden ilyen esetben pár darabot teszteknek a gyártásból, ha azokkal nincs gond, akkor nem veszik észre, az is lehet, hogy az egyik gyártósor egyik embere hibázott csak és pont nem azokból teszteltek. Szerintem fontosabb a gyártó hozzáállása a hibához, ezt úgy írom, hogy Asus alaplapot biztos nem vennék magamnak. Sokkal nagyobb gáz volt a cég hozzáállása a strix 5700 esetében lévő hűtés rögzítési hibához.
-
Mindent is gyűjtök, ami hardver.
Legutóbb 2 Corsair Harpoon egeret zsákoltam be (1 sima, 1 wireless - 1 wirelessem már van és bitang elégedett vagyok vele), egy Rampage KB-R210 FAVORY bill.-t és ma megjött a Seasonic Connect táp is végre.
Szeretek kísérletezni az újabb és régebbi cuccokkal is, kiemelten cpu+lap+ram+hűtő négyessel.Hogy topik témába is vágjon picit:
Az első rizsám a 3600X volt, tanulmányozva a működését/felépítését stb. arra jutottam, hogy kell nekem egy 3300X is, és mivel én régi gémmel nyomom aminek a végtelen CPU erő a kívánalma, a 3300X bizony alázza a 3600X-et a felépítésbeli difi miatt - a 3300X csakúgy mint az 5600X 1 CCD/CCX-es, osztatlan L3 cache-val. 5600X meg mindkettőt porba döngöli
. A game fixen egy magot terhel, azaz csak az IPC számít, ebben pedig az 5600X a legkarajabb.
-
Üdv a klubban !
#37323HSM: 2db X58-as, 2 db X79-es, 1 db s1151v1-es tartalékban, meg 2 db elitebb s775-ös is (P35K3 Deluxe wifi + P5E3 Deluxe (X38-DDR3)).
Mit lehet tudni... CPU-ból is van pár (R3 3300X, R5 3600X és R5 5600X + sok-sok régebbi Intel, javarészt unlocked).
VGA-ból még jól állok, remélem egyik se hal ki mostanában (GTX 1070,RX 480/460/550, R9 380, HD6850, 9600GT - a többi nagyon retro).Ramból megálltam 16 (2*8 4400CL19) és 32 GB-nál (2*16 GB 3200CL16, 4*8 GB 3200CL16 és 4*8 GB 3600CL17).
az s775-ösökben elég a 8 GB is.Nekem az MSI MAG B550M Mortar Wifi volt nemrég akciós... 42.800 HUF-ért, postával.
-
-
HSM
félisten
"feleségemnek meg az 5600G (ő csak netezik)."
Tisztességes "netezős" proci.Végre valaki megadja a módját ennek is.
Nekem az elődje van a laposban (Ryzen 4650U) az is szépen viszi, amit kell. Gyors, takarékos, az IGP is tudja, amire szükség van.
#37320 fanti : "pl. mindhármunk gépeiben 64GB DDR4-3200-as memória van"
Netezni, vagy egyszerű játékra egy 1650 mellé azért ez nem kicsit durva.Elfogyni nem fog, az is biztos.
Nekem a régi X58-as hatmagos konfigom pihen szinte kompletten már egy éve a polcon, "hátha jó lesz még valamire".
-
Dragon3000
nagyúr
Ez ilyen, az embernek nem mindig van akkor pénze, amikor olcsó valami. Alzán kuponozva vettem még 45e-ért a 2700-at, eladva a hozzá tartozó játékot megvolt az egész 33e-ből, akkor csak ezért vettem meg, mert alapjában véve későbbre volt tervezve a gépfejlesztés, de ilyen áron nem hagyhattam ki. Később vga cserekor kevés lett, így év elején elment 50e-ért és 65e-ért szereztem 3600-at, ami szerencsére elég jó tuning potenciállal is rendelkezik. Korábban volt olcsóbban is, de nem nagyon érdekel, mert akkor meg a 2700 nem ment volna el ennyiért. Persze a mostani ára vicc kategória már, ennyiért felhasználástól függően inkább 3700x vagy 5600x-et vennék, esetleg intel oldalon is lehet nézelődni.
-
3300X-et sokáig vadásztam, előszőr nem volt (csak a kirakott jó ár), aztán volt, de el is kopott, majd elkezdett a 3100 ára is szárnyalni és nagy szerencsével haveron keresztül sikerült egyet megkaparintanom 50k-ért a közelmúltban, azt kb. azóta sem látok sehol, néha horror áron felbukkan itt-ott. -
ETOM
addikt
Ez a cfg ami itt van linkelve a jó? Átnézem akkor ezzel is. [link]
#37254 Chaser
"le kell tolni a victor all opciót" Ez pontosan melyik teszt? Valami render?#37261 Mayweather
Köszi a segítséget neked is. Én már temettem a dolgot, de így sikerült kihozni belőle.#37262 hokuszpk
Most tesztelem ezt a fenti beállítást. TM5 1usmus v3 és prime95 blendet már bírta. Így már lehet marad a ram. Csak férjen el ha lecserélem a proci hűtést valami nagyobbra.
-
TXT
őstag
Koszi, de nem mukodik…
Eleve nincs ilyen, hogy “Load X.M.P”… amit talaltam, az “D.O.C.P”, gyanitom ez lenne az, ugyanis mas nincs.
Ott beallitottam azt az egyetlen egyet, amit felajanlott. Az atallitott mindent, ami kell hozza:Majd ranyomtam a Save&Exit-re.
Ezutan a gep kikapcsolt es nem indult el. Vartam… semmi. Majd en elinditottam, de percek mulva sem bootolt be a Win.
Majd hosszan nyomva a Power gombot, kikapcsoltam a gepet.
Ujrainditottam, majd beleptem a Biosba es azt lattam, minden ennek a D.O.C.P-nek megfeleloen van ugyanugy, mint a Save&Exit elott, tehat hagyta a bealitasaim ezen a profilon.
Kileptem mentes nelkul, hisz be volt allitva ez a profil.A Windowsban megis ez fogad:
Hogy az istenbe van ez??? Miert nem mukodik a gyari profilja sem, amit alapbol tudnia kell(ene) es miert nem akar elindulni vele a gep csak eroszakkal???
Hogy tudom akkor kihozni belole akar a 3600MHz-et vagy akar tobbet is, ha ezt sem hajlando???A lapon a legutolso BIOS verzio van fent, ez nem lehet hiba gyanitom.
Megneztem egy videot is errol a laprol es a memoriak bealitasarol, ott is ezt csinaljak. Ott mukodik, itt ba..ik mukodni!
A Thaiphoon Burner pedig ezt mutatja a ramokrol:
Valaki nalam jartasabb tudna segiteni hol lehet a HIBA es mi a MEGOLDAS?
-
HSM
félisten
"ami 3db M.2-es slottal jön és vagy 110k-ba kerül...
"
Itt azért hozzátenném, hogy akiknek fontos, hogy sok és gyors adattárolójuk legyen, ott ez extrém hasznos lehet, hiszen így három darab teljes értékű, CPU-ba csatlakozó 4X-es, 4.0-s M2 slotot kapsz.
Persze, az 'átlag otthoni usernek' ez durva overkill, és vélhetőleg jobban jár a hagyományosabb felépítésű B550 lapokkal, ahol egy 4.0-s M2 megy a CPU-ba, a másik 3.0-val a PCH-ba, és marad a VGA-nak a 16X-os slot két SSD-vel is. -
TXT
őstag
Koszonom! Es neked is Bib!
Akadt egy kihivas mielott neki veselkednek a tuningnak.
Nos! Van az alaplapon egy M.2 NVMe. Ezen kivul 2db sima SSD es 1db HDD. Barhogy probalom, valamiert nem latszik az egyik hattertarolo.
Eloszor azt hittem, rosszul van csatlakoztatva.
Nem.
Majd atdugtam a tapom kapelet, hatha az hibas.
Nem
Majd a SATA kabelt dugtam ra a masik vinyora, es az is jo volt.
Majd az alaplapon dugtam at egy masik csatlakozoba az elozoleg nem latszodott SSD, hatha ott a hiba.
Nem.
Majd kicsereltem a SATA kabelt az alaplap es az SSD kozott, de ez sem hozott megoldast.Na akkor hol lehet a hiba es miert nem enged a 3 hattertarolobol (2 SSD, 1 HDD) mukodni az egyiket?
Mit kellene mashogy allitani? BIOS beallitasban sem latszik egyelore… -
-
Chaser
legenda
azt se lehet mondani hogy game, mert van ami profitál belőle van ami meg nem
és van aminél tényleg dob gyorsabb ram/alacsony időzítés kombó, pláne ha a cpu is "jobbat" megyen - ahogy gyuri bá mondta nem csak max fps van, sőt, az a legkevésbé fontos érték az fps-ek közül -
de ez adott játék függvénye mindig
én hobbiból elbohóckodtam vele, de asztalinál nem akarok 3600c18-akat látniha már 3600 akkor minimum c16 - de ez én vagyok -
-
Gyuri27
félisten
Te még élsz koma?
Neked is Chasernek is.
Nyilván az olcsóság nagy úr. Ingyé ne várjunk ferrárit. Nincs olyan.
De mint irtam 1:1 jobb.
Nem az a kérdés szintetikusba mennyivel marad le. Még game esetén azt is megkockáztatom, hogy maxba se lesz sok diffi. A min az átlag a mikrolagok az érdekes.
Oszt mennyetek vissza mind a ketten, vagy egymáshoz. -
Chaser
legenda
az az ( :
én "csak" 2x32gb-ot teszteltem micron b-vel, azok lazán mentek 3600c16-ot szűken
gdm-et sztem pedig fixre ki lehet lőni, kb annyit csinál ha defektes rész van a ramon átugorja
de mi ugye jól beállítjuk, tehát nincs szükség rá, ha rosszul állítjuk be akkor meg pláne nincs szükség rá hogy félrevezessen ( :
több game van aminek kevés már a 16gb, elindulni elindul, csak pl micro lagok lesznek vagy egyéb anomáliák
ilyenen nem szabad spórolni ilyen cpu és vga árak mellettpláne hogy megint nagyon sok jó ajánlat van
-
Alpi.
addikt
Igen, valahol ez az igazi, végső célja ennek ! Vannak progik, amik méregetik a dolgokat, de a valós felhasználás során jellemzően teljesen más terhelés van. Persze, azért hasznos a mérés, mert mutatja, hogy merre haladunk, de sokszor, ahogy Te is írtad, egy optimálisabb, jobb timing kép, annak ellenére, hogy szinte alig mutat változást Aida-ban, mégis érezhető javulást okoz valós felh. mellett.
-
aginor
veterán
-
törölt tag
Visszaménnyél! B@szki!
-
aginor
veterán
Én az új Stalkert várom majd, abban nincs ilyen bugyuta simsezés (már bocsi
).
Amúgy valóban nem csúnya a játék, de emlékeim szerint annyira nem is nagy szám, bár tény, hogy nem nagyon próbáltam ki. Amikor rájöttem, hogy itt bázist is kell benne építeni, akkor ilyen BUBG érzésem lett, és hagytam (lehet nem kellett volna).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Villanyszerelés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Gaming notebook topik
- Opel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Graphics: Hamis SSD-k az online piactereken, hirdetési oldalakon, hogyan szűrd ki?
- További aktív témák...
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 24GB (6x4GB) DDR3 Szerver ramok
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Honor X7 128GB Fekete / Új kijelzővel / 27%-os ÁFÁS Számlával / 12 hónap Jótállással
- LG 34WQ500-B - 34" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 100Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest