Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz hackeeeee #20099 üzenetére
Egy ideje nem izgatnak a statikus tesztek és mindenféle benchmarkok.
Ott legyen topon, ahol használom, ez pedig a játék.
Normálisan összevetni az Intel-el nem lehet, a CB15/20 az egyetlen program ami ad valami viszonyítást, a Passmark 10 (a 9-hez képest az összes RyZen 3xxx single pont eredménye csökkent 3000 pont magasságáról 2700 környékére) és a CPU Z szerintem nem kicsit hazudós... főleg single-core értéknél...
Legeneráltam az i5-7600k-m CPU-Z bench eredményét, azaz validáltam az oldalukon, kiköpi a listát, azt nézem hogy a 8700k single értéke 509 pötty, ami érdekes, mert ha kiválasztom a CPU-Z-ben a 8700k-t, ott meg 550 pötty van megadva (9900k-nak 545 a listában) ... több mint érdekes, ez akkor difi, hogy semmiféle mérési hibahatárba nem fér bele...RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz GIORGIONE76 #20098 üzenetére
Ez lol.. Eléggé.. és az végképp, hogy 1-2 fps-ekről beszélgetünk..
Persze, valszeg statikus tesztek alatt előjönne a különbség.. de..
Véleményem szubjektív...
-
GIORGIONE76
őstag
válasz hackeeeee #20097 üzenetére
2560*1080 radeon game mode
AC O (VSYNC off, látómező 115, din felb ki, élsimi ki, többi ultra)
SOTR (dx12, VSYNC ki, smaa, aniz 2x, btao, mozgás elmosódás ki, becsillanás ki, többi max)SOTR:
allcore 4.0: ... 17046 frame ... 108 ...
allcore 4.2: ... 16862 frame ... 107 ...
PBO: ... 16954 frame ... 108 ...AC O:
allcore 4.0: ... 6982 frame ... 59 ...
allcore 4.2: ... 7175 frame ... 60 ...
PBO: ... 6982 frame ... 59 ...érdekes lett...
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz GIORGIONE76 #20093 üzenetére
Egy drivercsere is volt közben. A 4.3as eredmény régebbi.. Azóta nincs Kraken, a Freezer pedig nem díjazza az 1.3V-t. A physics eredmény a lényeg..
3DMark alatt tuti nincs CPU limit 4G-n, legalábbis szerintem koppra hajtja a GPU-t így is..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
GIORGIONE76
őstag
-
Beba Snake
aktív tag
válasz Aljasvip #20089 üzenetére
A jó paszta az lassan döglik meg. Több év. Ami kirántja a procikat, az a paszta teljesen jó. A beszáradt paszta, ami szar, az általában nagyon gyenge minőségű és a hűtő leszerelése után láthatóan morzsálódik, porlik.
A "kommersz" fehér paszták elképesztően sokáig bírják, bár gyenge a hővezetésük. "BRAND" gépekben szoktam szörnyűségeket látni, ott előszeretettel használják az olcsó szart. (Direkt így írom, nincs rá szelídebb kifejezés.)
MX2-őt használok de ha valakinek sürgősen kell valami, akkor tudok adni Cooler Master MASTERGEL PRO-t. Csak hozzon érte 1 sört.Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
senior tag
válasz Beba Snake #20088 üzenetére
Huh ne is mondd, Anyám játszik valami farmos játékkal, ami alatt folyamatosan 90% a proci használat, fűt is rendesen a szegény kis i3-6vmi. Évente cserélem neki a pasztát a gépen emiatt, biztos ami biztos alapon.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz snecy20 #20083 üzenetére
3-4 böngészőt ráuszítasz az index.hu -ra. Az is stabilitás teszt. Meg a szomszédasszony Farmerama típusú marhaságai. Ezeket kell az összes stabteszt után kipróbálni.
Tényleg komolyan mondom.
[ Szerkesztve ]
Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz snecy20 #20081 üzenetére
A Warzone is az..
De én már többször belecsúsztam abba, hogy bench alatt jó volt, játék alatt elhasalt.. De volt rá példa, hogy fordítva is, bár utóbbi kevésbé nagy gond..Amúgy, sokszor megy a csevej a fogyasztásról... most, idle 84W-t fogyaszt a gép, és a monitor.. APC powerchute szerint..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
duvi
nagyúr
Aki mostanában készül 3xxx Ryzent vásárolni, ezt is vegye számításba!
Robotdínós kalandot kínál a komolyabb Ryzen CPU-i mellé az AMD -
snecy20
nagyúr
válasz Aljasvip #20082 üzenetére
A legjobb mindenképp az, ha egy adott beállítást 2-3 fajta stresszprogrammal tesztelünk. Ha azokon átmegy, akkor nicns az a játék amelyiknél elhasalna.
A BFV mondjuk kiindulási alapnak jó, majdhogynem felér egy CPU stabilitás-teszttel.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
-
snecy20
nagyúr
válasz Bjørgersson #20080 üzenetére
Általában egy 30 percen belül ki szokott derülni BFV-ben ha a CPU tuning instabil, ennyiből mindenképp jó azon tesztelni, mert manapság az a leginkább CPU-intenzív játék.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Bjørgersson
félisten
válasz hackeeeee #20079 üzenetére
Mostanában szinte csak a BFV-tel játszok, úgyhogy szerencsére könnyű dolgom van.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Bjørgersson #20078 üzenetére
Ami miatt ez egy kényes terep, pl. Nekem a 4.3-as konfiggal a COD ment kb. 3-4 órát, a Doom pedig kb. 5 perc után elhasalt, melynek eredményeképp a mentésemet is buktam.
Én most 4G-t tesztelek 1.17V-n.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Bjørgersson
félisten
válasz gaben88 #20077 üzenetére
Fogalmam sincs, nem is érdekel, nem benchmarkolni meg ilyeneket futtatni raktam össze a gépet. Majd ha játék közben nem lesz stabil, állítok rajta.
Tényleg jól néz ki, több ilyen egyszerű, minimalista lap kellene a sok cikkcakkos, übergamer, összekarmolt, RGB-s hányás helyett.
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
gaben88
őstag
válasz Bjørgersson #20076 üzenetére
Es jon a szokasos kerdesem... Y-Cruncher 1-6-0 teszt is lefut?
Mas: Gyonyoru ez a Giga lap: [link]
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Bjørgersson
félisten
Végül beleült a bogár a fülembe, hogy alacsonyabb fesszel magasabb órajeleket is el lehet érni, mint amire a PBO képes, úgyhogy tegnap este belőttem 4,3 GHz-re a 3600-at. 1,325 V-tal ~2 órányi BFV alatt stabilnak tűnt, nem fagyott, nem dobott ki. Hűvösebb nem lett, viszont az eddigi ~4,1 GHz és 1,425-1,44 V helyett előrelépés mindkét téren.
Majd megnézem, hogy 4,2 GHz-hez milyen fesz kell, hátha úgy nyerek még pár fokot is, nyáron jól fog jönni.
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz csucsbicep #20016 üzenetére
Cod mw 2019 multi
AVG: ~4400MHz , 31-35% cpu usage , 1,45V ,45 fokBF V multi
AVG : ~4360MHz , 71-75% usage , 1,44V , 51fok.Mindkét esetben 20-21-fokos vizzel hűtve, és az adatok 2-3 órás folyamatos game etapok átlaga.
Peak-be van 4475 is, de az átlag többet mond szerintem.A cod-nál érdekes a usage mert ott 2magot fullon járat 4400-on , a maradékot meg csak ilyen ~4350 környékén. BF-nél mind a 6 pörög azon a frekin amit fentebb írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz devast #20071 üzenetére
Köszi! Valahogy ezt nem szűrtem le így tényszerűen, viszonylag rendszeresen olvasva a fórumot sem. Bennem még a PBO mindenre (is) a legjobb tábor benyomása maradt meg
Jó látni, hogy szépen fiomítja az AMD a procit, generáción belül is! Jók lesznek azok az új XT(?) procik![ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Yany
addikt
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Gyuri27
félisten
válasz Malibutomi #20066 üzenetére
Azért szoktuk a finomhangolást - offsettel kezdeni.
Mert amit leirtál ugye valós. Ráadásul ha kevesebb a hő és a fesz a vrm is hűvősebb.
Azért a benchek 100 vagy közel 100%-ra terheli a procit. A game meg nem.Amd - Radeon - Ryzen
-
Malibutomi
nagyúr
Na meg egy megjegyzes, ezt mar regebben eszrevettem, hogy amint eleri a CPU a 70 fokot elkezd visszavenni az orejlbol szepen 1-2 MHz-enkent. Latszik CB20 allcore teszt alatt is.
Ebbol kiindulva elkezdtem adni nekiminusz offsetete, most -0.084-nel vagyok a pontszamok meg szepen mennek felfele, mert ahogy kevesebbet melegszik, tovabb tartja az orajelet.
Mondjuk ez pusztan teoretikus mert jatekok alatt meg alig 60 fokos procim, szoval pont nem szamit semmit
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz MPowerPH #20058 üzenetére
Az megint jatekmotor specifikus, gyakorlatilag hiba. Egyáltalán nem általános és az esetek többségében placebó. COD-ba is gyorsabban szaladtal meg magasabbra ugrottal 300fps felett....
SirRasor: egy szálon egészen biztos vagyok benne hogy nem 4050-ig ment fel.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
fudi2002
veterán
válasz fudi2002 #20063 üzenetére
Illetve a következő érdekesség:
Mind2 képen bekarikáztam a vcore-t, 1.264v mind2 esetben, az offset hatására viszont 4125 helyett 4175 körülre ugrott a freki. Akkor kérdezem én, ugyanazon vcore mellett miért is veszélyesebb az offsetelt? Már a hwinfo új funkciója szerint?Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Szeszkazán
senior tag
Power Reporting Degradation R20 Multi teszt alatt 71% normális? PBO ON , EDC 10.
-
-
devast
addikt
Hogy érted, hogy hozom ki? Beállítom szorzónak 44-et, feszültséget fixen ~1.28V-ra (ami a cpu-nál üresjáratban 1.268 terhelés alatt meg 1.250-re droppol), pbo off és megy. Üresjáratban semmivel sem fogyaszt többet/melegebb mintha pbo-val menne. A szenzorokat nézve üresjárati fogyasztást nem a cpu magok csinálják, hanem a memória vezérlő és az IF. Tökmind1 mit csinálok legalább 13W-ot eszik az I/O die. Az egész package power kb ~30W körül szokott lenni üresben. Ami rohadt sok, ha egy modern monolitikus cpu-hoz hasonlítjuk. Ezért nincs mobilban chipletes ryzen, de asztalin még elmegy.
-
Malibutomi
nagyúr
Nekem az a nagy banatom hogy a Sata SSD-m semmi base clock emelest nem bir, mar 101MHz-nel is eltunik.
Amig az nem volt bent tudtam emelni ugyhogy ment a boost 4400-4500 kozott[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz Strezi #20031 üzenetére
Nem világos, mert ezt úgy írtad, mintha az 1 magos teljesítmény rovására ment volna.
Az 1 magos teljesítmény is javult, mert csak ~4050 MHz-ig ment fel PBO-val mind1 mit csináltam (ez nem X-es, csak sima 3600).
All core-nál meg valamiért 1,37v-ról indult és emiatt 1 perc alatt 4 GHz-ről 3.7 GHz-re estek a magok, pedig nincs thermal throttling.
Szóval ez most win-win különösebb mókolás nélkül.Most nézem mit írt felettem Create. Nyilván itt már alaplap is beleszólhat, hogy mi-hogy mehet, szóval azt a ~150MHz-s különbséget simán annak a számlájára írom.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
addikt
válasz Malibutomi #20051 üzenetére
Nekem pbo off-al ugyanannyit boostol mint pbo on-al. 4175 nagyon ritkán 4200. Ez 3600-as cpu.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Create. #20050 üzenetére
Nem mindegy hogy. ha le van szabalyozva akkor nem fog.
Ha csak bekapcsolom es minden AUTO akkor alig 4000-ig boostol allcore Cinebenchben.
Bemegyek a PBO beallitasokba, atkapcsolom Advanced-re,
PBO limit - AUTO helyett Motherboard
Scalar - AUTO helyett 3Xes bo 200MHZ-el feljebb boostol.
Ha jol emlekszem AUTO PBO-val 3920-50 korul boostolt, igy beallitva meg 4110-4120 CB 20-ban.
Nem boostol elegge? 4400-ig kell menjen egy szalon 4392-ig megy mert nem pont 100MHz az alapfreki.
Persze terheles fuggo, lightos tehelesen boostolnak ugye feljebb, max terhelesen meg visszabbveszi[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Malibutomi #20049 üzenetére
A pbo-nak pont az lenne a lényege, hogy enabled és kipörgeti magát ráadásul a tied se boostol eléggé...
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Bekem a 3700x-en PBO egyszalon felboostol 4375-4392-re, allcore jatekok alatt meg olyan 4200-4250 az atlag. Mig allcore OC-nal nem tudtam 4316 fole menni
Kerdes hogy akinel nem boostola PBO elegge az beallitotta-e rendesen, vagy csak enabled azt jo az ugy
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
nagyúr
válasz hackeeeee #20041 üzenetére
Ez már fusi azért.
Az a biztos, hogyha az ember kipróbálja, ha nem okés, úgy is látszani fog.
Kifejezetten fix 60HZ-es monitorra gondoltam amúgy. Akkor kellemetlen az eset, amikor durván nincs meg a 60 közeli FPS egy ilyen monitornál (beesik 40 alá pl.), és a bekapcsolt V-Sync ezt tudja fokozni, na attól darabos lesz az élmény csúnyán... mondjuk ez esetben amúgy is, de tapasztalatom szerint ront rajta ha be van kapcsolva.
Nekem RX 480 van freesynces monitorral (56-144HZ), tökéletesen adja a képet V-sync OFF-al, csak a freesync van bekapcsolva (monitor+driver).
4K TV-n sincs bekapcsolva, 40 FPS még "smooth".[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz jokeph #20008 üzenetére
Ez amúgy egy ingoványos terep, mert pl. a G-sync mellett is javasolt bekapcsolt (driverben) Vsync-et használni, és mellé FPS cap-et is beállítani. Én most is (korábban is, amikor még a 1080Ti volt így használtam) így használom, hogy miért?
Do your “Optimal G-SYNC Settings” work for “G-SYNC Compatible” FreeSync monitors?
(LAST UPDATED 04/17/2020: 3 new G-SYNC Compatible displays)
Yes, on officially supported “G-SYNC Compatible” FreeSync monitors (see Nvidia’s G-SYNC Monitors list), my recommendation to limit the FPS (a safe -3 minimum) below the max refresh rate, and to use G-SYNC + V-SYNC “On” to eliminate tearing 100% of the time, still applies.
Below is list of links relating to “G-SYNC Compatible” functionality. This FAQ entry will continue to be updated whenever new information becomes available.Szóval, én ezt már soha sem állítom ennyire bátran, hogy ne használj vsync-et.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz SirRasor #20030 üzenetére
Az egy/kevés szálas teljesítmény változásra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
nagyúr
válasz Create. #20035 üzenetére
Most nálam is, csak a ventilátorok vannak felprofilozva és a ramok XMP-ből betöltve (Asusnál D.O.C.P.)
így is szuperül megyen.
A 3600X-et szerintem max. kíváncsiságból cserélném nagyobbra, jelenleg mindenre is elég. Inkább egy 5700(XT) kaliberű VGA-ra volna érdemes fejlesztenem, RX 480-ról azért az már jó előrelépés, azzal azért már érdemben tudnám a 4K@60-et is pesztrálni.Ha hazaérek, azért kíváncsiságból visszatöltöm neki a 4 GHZ-es all-core profilt, 1,1 Volt Vcore beállítva nem volt minden esetben atomstabil, picivel több kellhet.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
addikt
válasz jokeph #20032 üzenetére
Egy időben nézegettem éns is, meg húztam a procit stb. Most meg már full auton van minden. Egyedül a ramot húztam 3600 cl16-ra. Teljesen kiszolgálja az alap ryzen 3600 az én igényemet az 5700 xt nitro+ -al. Már a hőfokok se érdekelnek, menjen olyan halkan ami nekem megfelelő és kész.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz jokeph #20032 üzenetére
Ugyan már, ne essünk túlzásokba Ezeknek az egyszálas teljesítménye sehol sincs a 3000-es sorozat 4.1GHz-hez képest. Viszont ehhez képest a PBO reálisan 10%-al tud többet egymagon... És messze nem 4.1 allcore OC a legtöbb mostani proci vége.
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Yany
addikt
Deviation @ iPon: [link]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
nagyúr
válasz Strezi #20031 üzenetére
De csak azért, mert még mindig van egy zsák program ami ezt igényli jobban.
Ha nem így lenne, egy FX8320 is elég lenne majd mindenre, nem beszélve egy Xeon X5675-ről vagy E5-1650v2/1680v2-ről.(#20033) Yany: na végre, magyarul.
Méréseim szerint a CH6 Extreme (X370) lapom nem csal. full padlón (CB20-al mérve) 95-97% durván. Amúgy PBO+XFR+EDC1-es beállítással meg egy rakat finomhangolással is ugyanezt kaptam CB 20 alatt. 5 fokkal hűvősebb CPU hőmérséklettel (Vcore offset 0,0375 Volt).(#20034) Strezi : nyilván. egy magon mérve a C2D E8500-al van kb egyszinten az FX 8320.
4,1-en még annyira nem húz ám el a 3000-es sorozat egymagon, 20% sincsen az E5-1650/1680v2-höz képest. 3600X-nél (és a nagyobbaknál) ha ki tud turbózni 4,4-re, na az már valami.Az én korai példányom is tudja all-core a 4,35 GHZ-et, de nem használom így mert 1,4 Volt Vcore-t kell hozzá már adnom... SMT-nélkül megy a 4,4, GHZ is all-core.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz SirRasor #20030 üzenetére
Van az a tábor, aki szerint az egymagos teljesítmény (is)fontos(abb).
Amit tapasztalsz, az mindenkinél így van, és sokan használjuk megelégedéssel. A manual all core OC, multi teljesítményben jellemzően elpicsázza az agyon húzott PBO multi eredményeket, hűvösebben.
Ha neked a multicore teljesítmény fontos(abb), akkor használd megelégedésselHasznált 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Albigator
őstag
Szóval 3600X.
Gamek alatt milyen tartományok között tartja az órajelet?-Full alapon (XFR + PBO auto):
4.200-4.325 GHz-EDC1 (10X, +200 MHz, 95 fok temp limit):
4.300-4.450 GHzHogy megéri-e az a +100 MHz környéke?
Szerintem nem, amúgy is adja a kakaót neki rendesen így meg pláne:A hűtés nem kiváló, de elég jó szerintem, az átlagosnál azért biztos jobb. (Mugen 5 Rev. B + Szellős ház: Fractal Design Meshify S2 elöl 3db 140-es ventivel)
Szóval én inkább az alapbeállításnál maradtam.
[ Szerkesztve ]
-
-
Alpi.
addikt
válasz #32839680 #20025 üzenetére
Igen, x570-est említettek, de nem tiszta, hogy, mint legrosszabb esetek vagy úgy unblokk.
Az Edc -s dolog biztos, hogy valami alap működést gátol vagy felülír, de vannak érdekes részletei is, pl. hogy lehet, hogy a boost override, amit egyik legelső zen2 agesa-val megszüntettek, elkezd működni. Fene tudja, hogy is működik.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
-
wwenigma
Jómunkásember
-
nagyúr
válasz #32839680 #20021 üzenetére
az is van a 20003-as HSZ-emben. CB20-as méréssel szintén. 93-95% volt mérés közben.
Nálam játék közben is 103% volt a csúcsérték, de többnyire 97-98% körül mocorgott.[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
Részletesen írd le nekik a hibákat és mehet gariba ha másik lappal nincs probléma és default beállításokkal is csinálja akkor nincs miről beszélni. Nekem hasonló kálvária volt a C6H-val leírtam mindent részletesen aztán bő egy hónap után szóltak, hogy asus szerint is a lap a problémás pénzt kérek vagy levásárlom .
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
GAbre
veterán
Üdv!
Valakinek van 5lete rá,hogy hónapok után miért nem tudott bekapcsolni,ha igen boothiba(no kép)?
Aztán másik táppal igen.Illetve alacsonyabb órajelen ez a lap is.(cmos alapban is elvileg le kellett volna rakja alap órajelre).
Végül hol jó hol nem,mert néha olyan dög lassú a rendszer,hogy alig akar kikapcsolni,start menűt nyitni stb.
Ezt így nem is tudom előjön-e garanciális ügyintézésben?
Amúgy 1 napig mentem másik alappal azzal semmi gond nem volt.[ Szerkesztve ]
-
M.T.
senior tag
Nem tudom már volt -e de mindenesetre érdekes cikk
-
Kupszi
aktív tag
Ezt a játék fogja neked megmondani, meg az hogy milyen példányod van. Lesz olyan gamma ami simán 4.4Ghzig fogja tolni, de lehet lesz olyan ami csak 4.2. Aztán jön a második legnagyobb tényező a hűtés, ha jó fajta vized van akkor esélyes lesz a 4.4 ha nem akkor 4.3 vagy rosszabb...
Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
csucsbicep
nagyúr
3600X EDC1 trükkel normális hűtéssel megtámogatva meddig boostol, illetve milyen tartományok között játékok alatt?
-
_DiEGO_
őstag
Akinek B350 -es vas van a gépben, jött friss Chipset drivers : 2.04.28.626 6/3/2020
[AMD Chipset Drivers] Win 7 és Win 10 -re is. -
Alpi.
addikt
Jaja. Nálam pár percre megnyitva hagyott hwinfo ilyen 70 - 160 % közt mutatott. Csak auto setup, full load alatti értéket lehet alapul venni. Egyelőre ezt tudja. Minden esetre nagyon kíváncsi vagyok, fog-e bárki is komolyan torzított értéket kapni.
Ha jól rémlik, azt írta The Stilt, hogy akár 1.5x annyi is lehet a fogyi, mint a "bevallott", akkor az valahol 66% köré kéne beessen. Az eddigi 5-10% -os eltérések annyira nem eget rengetőek. Sőt, többünknek 95% +, ami egészen korrekt érték.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
nagyúr
Akkor eszerint a 20003-as HSZ-emben lévő mérés alapján a CB20-as MAX 97,3% az közel tökéletes ?
Játék közben lett 99,7 % is.
Konfig az aláírásomban.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
mozso
senior tag
válasz fudi2002 #20009 üzenetére
Ha a teszt futása ALATT 100% alatt van a power deviation, akkor az alaplapod hazudik a processzornak, ami cserebe azt hiszi meg van tartalek es amig a homerseklet es FIT tabla engedi feltolja a kakaot.
Ugy ertelmezik a kintiek, hogy 95%-100% kozott ez okes, de pl a 82% mar azt jelenti, hogy az alaplap csal a jobb benchmarkok erdekeben.
Azaz akkor is overclockol az alaplap, amikor azt hiszi a felhasznalo, hogy minden alapra van allitva es nincs overclock.
[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
Kezd kiderülni az igazság :-)
Ez az Asus alaplap az összes bios verzióval 3 féle viselkedést tud, azonos bios beállításoknal. Nem állítok semmit csak újraindítom a gépet.
1-es profil: Cinebench R20 allcore max 4050-4075MHz
2-es profil: Cinebench R20 allcore max 4100-4125MHz
3-as profil: Cinebench R20 allcore max 4150-4175MHzA három profil között random váltogat.
-
nagyúr
A bekapcsolt V-Sync melletti "dadogás" abszolút nem placebo.
(#20009) fudi2002: jaja, engem is érdekel akkor mi a tutti, dobtam be fentebb 2 mérést.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz wwenigma #19999 üzenetére
Ez gyakorlatilag minden fps játéknál ilyen, szóval lehet gyengeség, de mindegyikben az akkor.
Eleve fps játékoknál a Vsync bekapcsolásával érezhetően akadozósabb az egész. Ez lehet mert a vsync van szarul megírva, vagy inkább a már fentebb említett dolog miatt. Csak érdekes lenne, hogy sehol sem tudják megírni a vsyncet. Nevezheted placébónak, de ez ilyen. -
Alpi.
addikt
Ez érdekes, de C6H is ezt hozta csak picibe. Pbo-val pontosabb eszerint, mintha full auton lenne. Ez még mindig nem olyan nagy mellé-mérés, mint amit a cikkben meglegyezgetnek. Kíváncsi vagyok, lesz-e komolyabb érték itt a csoportban. Gyanús, hogy a felsőbb régiós, x570 lapok közt bújnak a komolyabban füllentők. Ha bújnak.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
nagyúr
applikáltam a Béta-t.
Eredmény, első körben a beállított Tiéd féle EDC1-es setup:Következőben minden default, csak a ramok futnak XMP-n és az IF hozzá szinkronban 1800-on:
mindkét esetben RyZen balanced energiaséma volt használatban.
A CPU hűtő pedig Wraith Prism (még mindig, nagyon tetszik ez a hűtő, tudom csak egy erős közepes, de akkor is).Kiegészítés:
Most hogy így a böngészőben írogatok, nézem a CPU Power Reporting Deviation mezőt, és közbe a max felugrott 99,8%-ra.Akkor most mindezekből mi is a konklúzió ?
-
SirRasor
addikt
Lehet vót'mán', de van B450-ből újabb chipset driver (2020.06.03)
Más: youtuben találtam egy videót, hogy lehet picit jobb teljesítményt kihozni Ryzen 3600-ból úgy, hogy még picit hidegebb is marad. WTF? Kipróbáltam, és tényleg
Ryzen master: Profil 1\ manual OC:
CCD0-t összelockolni, majd 4100 MHz-re mehet is fel
Peak core voltage: 1,25 (itt nálam valamikor 1,37-re is felment előtte)Stabil? Stabil. Hidegebb? ~5 fokkal. Gyorsabb? Cinebench 3448-ról 3692-re ment fel.
Make Love not war!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest