Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen scannert vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palinko
tag
válasz
Zicokuka #3296 üzenetére
Van ez a DRAM calculator for ryzen program de basszus nem tudom kitölteni minden mezőt a számoláshoz. Írtam a Kingstonnak belinkeltek egy olyan pdf-et amit említettem hogy nem találtam ott az adatokat meg megkérdezték hogy minek nekem ezek az adatok minthogy milyen die van a RAM-on stb
Próbáltam a RAMmon szoftvert is de nem vagyok benne biztos hogy jól ismerte fel őket, de még azt sem tudtam biztosra megállapítani hogy milyen die van rajtuk és hogy single vagy dual rankúak-e.
-
M.T.
senior tag
Amit én tapasztaltam b350 es lappal, hogy alapon is szépen megy nem kell piszkálni a manuális tuningnak nincs sok értelme pár % ért magasabb hőfokok zajosabb ventilator a válasz (bár nem tervezed a tuningot gondoltam megemlítem).
Ha maximális teljesítményre vágynál akkor PBO-t kapcsold auto helyett enabledre és az alaplap teszi a dolgát majd. A memória időzítések minél alacsonyabbak annál jobb 3200 as ram nál is ki lehet hozni jó időzítéssekkel közel a maxot a prociból.
Nekem 3000Mhz es kitem van 4x8Gb Corsair most jelenleg 3133 on megy a DRAM calculátor által számolt értékeken, de csak picivel gyorsabb az XMP által beállítottnál.
Amúgy hyper 212 EVO X hűtéssel van ami elvileg 140W TDP re hitelesített ha jól látom a tied 130W ra.
A legújabb bios tedd fel és a chipset drivert is. -
fanti
addikt
válasz
sfknasty #3263 üzenetére
Megnéztem, és nekem az jött le ebből, hogy akár egy 2666MHz-es DC kitt is szépen képes kiszolgálni a 3XXX Ryzeneket, de a 3200MHz-es DC-s kitt meg már több is mint elég.....
Hát ugye most már kezd felnőni az AMD az Intel sok-sok évnyi tapasztalattal kifejlesztett memória kezeléséhez kompatibilitás és sebesség szempontjából is. És feltételezem, hogy a bőséges és fejlett L1-L2-L3 gyorsítótár hierarchia meg beérett, és ritka az az eset amikor a proci a memóriára várakozgat.
-
Zicokuka
senior tag
Sima 3600-ra van valakinek valami tuti beállítás tippje ?
-
-
mozso
senior tag
válasz
wwenigma #3291 üzenetére
Ok, de ez tápegység miatti limitáció akkor? Nem kap elég kraftot? A tápegységem ugyan 650W-os, de 5 éve vettem...vagy ez PBO funkció és kapcsoljam be?
Neked mit mutat EDC-re a Ryzen Master?
RAM írás tesztben tudom, hogy dupla annyit tud a 3900X, emiatt is vettem ezt. Gondoltam, másoknak is hasznos egy stock, nem tuningolt 3900X AIDA alatt mit mutat.
-
wwenigma
Jómunkásember
Azert mert kifut az EDC-ből - Electrical Design Current. Manualisan megemelheted XFR/PBO beallitasok alatt (ne tul magasra), ez a 3900x alapja de a lapod képes tobbet leadni csak bírd huteni. Jelen esetben a specifikus terhelés miatt fut ki belőle de ahhoz hogy kihasznald hasznalni kellene az xfr/pbo dolgot.
Az AIDA RAM tesztet ne hasonlitsuk mert a két proci és az egyszálas frekvenciák sem egyeznek meg igy az olvasás/masolas tesztben tobbet fogsz kapni az irast pedig mar tudjuk hogy csak 16bites csatorna miatt fele annyi lesz nalam mint a 2 CCD-s felállásnak nalad.
-
Adam K
csendes tag
hát már így is 1 vagyon lesz akkor
mert mellé vagy 1 custom 5700xt-t vagy egy 2700super/2080-at néztem ki 32gb ripjaw 3200cl16-al
-
Yany
addikt
Nincs többesszám: kizárólag az Aorus Xtreme passzív. Mindegyik másik X570-es lap ventis.
Én az MSI egyéb területeken szerzett tapasztalataiban bízom a csendes hűtést illetően (ld. legjobb RX480/580-as hűtés), illetve a Creation és az Ace rendelkezik csak hőcsővel, ami a VRM bordáira is ráterheli a chipset hőjét. Továbbá az MSI képes leállítani is a ventit, bár állítólag egy BIOS-frissítés óta a Giga Master is hajlandó. Ez volt a max. kompromisszum, amit én is megengedtem magamnak, de ez pénzbe kerül: legalább 120e Ft-ba. Ha viszont hetven-egynéhányezerig elmész, a Gigabyte Gaming 7-ese elég jól sikerült, fullos lap 77e Ft-ért.SectorNoob által ajánlott Strix F is okés lapnak tűnik. Ezt a pár hozzászólásos topicot érdemes lehet átfutnod, Buildzoid egyik idevágó videóját is megtalálod ott: [link]
szerk2: ha pedig mégis valamiért elszánod magad az X570 irányában, akkor az Elite/TUF/Taichi szerintem a legalja, amit érdemes. Lentebb inkább a fenti X470-eseket venném.
-
Palinko
tag
válasz
SECTORnooB #3284 üzenetére
Én nem bántam meg, hallva azokat a 60-80 fokos sztorikat, erre ránézek játékból alt tabolva, kicsi renderelés után az X470 Strixre és 34 fok, pedig nvme ssd-n is volt pár művelet. Egy hűs szobában mégjobban szerepelne. Akinek nem kell a PCIE 4 annak nem kell X570 továbbra sem.
-
Adam K
csendes tag
Az x570-esekkel egy bajom van, hogy kb mindegyiken venti van a high-end lapokon kívül. Ez meg 1 potenciális forrás, hogy elromlik, aztán lehet, hogy tartós, de van bennem némi félsz
-
Adam K
csendes tag
Sziasztok,
ryzen 3700x-hez milyen alaplapot ajánlanátok? A megbízhatóság fontos, meg a 70K alatti ár
-
válasz
hokuszpk #3266 üzenetére
Remélem, csak viccnek szántad, mert nem kell a flame!
Bármennyire is jó a Ryzen ár/érték aránya, azért az minimum érdekes, hogy két generációnál, két eltérő gyártótól származó lapnál is sikerült belefutni olyan hibába, ami arcpirító. Stabilitásban van még mit tanulni a konkurenciától, és ez sajnos tény. A mérleg másik serpenyőjében olyan 130-140 darab Intel asztali konfig van, amelyek ilyen "beállítod'oszt elfelejted" szintjén vannak a hardver tekintetében. Ez azért még elég távol van a Ryzen ökoszisztémától, bár tisztában vagyok vele, hogy ez sokkal inkább az alaplap gyártók felelőssége, mintsem az AMD-é.
És még egyszer, nem kell a flame, nem véletlen vagyok itt, és nem véletlen vettem a problémák ellenére is ismét Ryzen-t. Mindössze, az igazsághoz az is hozzátartozik, amit leírtam.
HWinfo-val eddig még nem volt pumpa megállás, de majd kiderül néhány nap múlva. Mindenesetre, bekészítettem egy molex >> 3 pin csatlakozót is, most már a végére járok, hogy mi okozta ezt a három hét szopást, addig nincs RMA és lapcsere sem.
-
sfknasty
aktív tag
Azért a videóból az is kiderül,hogy van létjogosultsága a magasabb órajelű ramoknak is 2:1 módban.Ugyanakkor érdekes,hogy a 2133MHz kittel magas IF sebesség mellett is szép eredményt lehet elérni.Az én szubjektív véleményem az,hogy édes mindegy,hogy milyen memóriát használsz,ha bootol vele a gép.Hála az IF skálázhatóságának még a rosszabb kittekből is egész jó teljesítményt kilehet hozni.Minden más csak marketing duma.
-
RaVal
tag
ASRock B450M Steel Legend.hez jött új, 2.60-as BIOS.
"1. Update AMD AGESA Combo-AM4 1.0.0.3 ABB
2. Improve Destiny2 gaming experience with Matisse CPU."Kíváncsi vagyok a RAM-ból lehet-e még ezzel valamit kifacsarni.
-
Yany
addikt
Én azért kíváncsi vagyok, hogy a gyárilag CL17-es modulokkal meddig jutok majd a 3900X mellett az Ace lapban (CAS latency és MHz-ekben is).
szerk.: meg arra is, hogy vajon ki tudom-e majd kapcsolni a ledeket...
-
Alpi.
addikt
válasz
sfknasty #3263 üzenetére
Belepörgettem, tényleg kifejezetten jónak néz ki ! Időzítések is jók, amiket mutogat, ha lesz egy kis időm, megnézem. Eddig nekem is úgy tűnik, hogy a 3600 mhz az, ami kb. fullos teljesítményt ad és egyáltalán nem nehéz elérni 1:1-es fclk-val. Alacsony Vsoc és Vddp mellett fullos stabilitással tudja a 3600-osom. Ami viszont (itt is, mert valahogy máshol sem kerül képbe) érdekes, hogy 3600mhz-en cl14 és cl18-as beállítás szerepel. Ahogy én észrevettem a cl16 pont semmivel nem lassabb, mint a c14 (latency-be sem subok miatt) és sokkal alacsnyabb feszen elérhető, mint a 14. Nálam 1,36V-on mennek jó ideje gond nélkül a ramok. 3600@16-16-16-32-48 1T -vel. Vsoc : 1,025 - Vddp : 900 mV
(mérés óta még kicsit finomítgattam is rajta) -
gaborw
tag
Első tapasztalatok Ryzen 7 3800X-el. Ryzen 7 1800X-et váltott fix 3,90 Ghz-en járatva. ARCTIC COOLING Freezer 13 CO hütővel Radeon VII videokártyával. CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16 KIT ram-al.
Első, ramok rögtön 3200Mhz-en müködnek gond nélkül, eddig 29XX mhz-en mentek. Hőfokok bő 10 fokkal melegebb a proci, mint az 1800X volt. (lehet beruházok egy vízhűtésre). Játékok alatt 4.0-4,5 között boost-ól. De láttam 1-2 magon 4550 mhz-en is. Féltem az X370-es laptól, de gond nélkül megy benn. Eddig nagyon elégedett vagyok vele. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sirandrish #3241 üzenetére
utoljara akkor, amikor hibas memoriamodult pakoltam a gepbe.
elotte egy evvel hibas tap miatt dobalt ilyet a win, valamelyik fesz kifutott a szabvany +-x% tartomanybol.... -
Sirandrish
legenda
Nem akarom elkiabálni, de úgy fest megoldódott a gondom.
Másfél órát New Dawnoztam, és nem kaptam kékhalált, pedig azelőtt játék közben gyakrabban jött -
sfknasty
aktív tag
Na végre egy normális videó a ZEN 2 ram kezeléséről.:[link]
-
palfitom
félisten
válasz
freezer922 #3236 üzenetére
Szerencsésen megoldódott, az a lényeg!
-
arnoldito
senior tag
-
Sirandrish
legenda
Nah új Chipset Driver megvan, BIOS immáron a 3.60as legfrissebb, már csak kell vagy 2 szabad óra hogy leteszteljem.
Persze már most is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a villámgyors segítséget!
-
zzola
titán
válasz
Sirandrish #3258 üzenetére
Képed alapján ez lett volna a következő ajánlat, hogy próbáld meg a bios frissítést. Már több új AGESA kód is kijött, a lapon még egy jóval régebbi van.
-
válasz
Sirandrish #3255 üzenetére
gondolom innen kell a 07.31-ei.
(#3258) Sirandrish: nagyon szívesen!
-
Sirandrish
legenda
Oké..a pendrive kész a BIOS frissítésre. Már csak ezt a chipset drivert keresném. Őtet merre találom?
Bocsánat a kezdő kérdésekért, de kezdő vagyok -
Palinko
tag
Nem vagyok szakértő ezért válaszolni sem tudok rá, pláne nem kreatív megoldást kitalálni, de kétlem hogy nem lehetne semmit. Meg mikrokódokat is gondolom nem 0-ról íráják újra, sejtem hogy ez a Ryzen 2-höz lévő kód is tartalmaz még elemeket az Athlon időszakból is stb.
Vagy tényleg azt kéne akkor vásárlói oldalról hogy az usb flashelést ne csak a high end, meg középkategóriás MSI-ken legyen megvalósítva, hanem minden AMD foglalatú lapnál legyen. Intelnél felesleges ott úgyis cserélik procival a lapot
és nem érzem érvnek hogy azért nincs így mert úgyis aki cseréli a procit vol előző generációsa és megcsinálja a fríssítést, mert legtöbb ember nem generációnként vált és úgy látom nem csak én döntöttem úgy hogy Ryzen 2 kell, tavalyi chipsettel.
-
-
Thrawn
félisten
válasz
Sirandrish #3250 üzenetére
Tedd fel a legutolsót (3.60).
Abban már 1.0.0.3ABB AGESA van ami ezeket a WHEA hibákat javítja.
szerk: ja és a legfrissebb chipset drivert is tedd fel. -
koko52
nagyúr
válasz
freezer922 #3244 üzenetére
A BIOS frissítésért 2-3 000 ft-ot kérnek ahol én eddig egyáltalán láttam ilyen opciót. Ott be kellett pipálni és hozzáadja a számlához. Ez azért érdekes, mert mikor én vettem a lapom akkor a legfrissebb volt rajta alapból, de én nem kértem mert alap BIOS is vitte a 2600-at (b450), de ugyan úgy kifizettették volna velem.
-
Thrawn
félisten
válasz
Melyik BIOS van fent a lapodon?
-
Prót még nem láttam közelről, sima DR4 van a cégnél, magasságában elvileg a Pro sem más, csak szélességében. S340 Elite van, talán befér, igaz, van egy felső házhűtő ventim is, az lehet, hogy áldozatául esne a projektnek.
Kivárom a tapasztalatokat, mielőtt beleugrok egy 60 ezres deszkába, légy szíves írd majd meg ide, mi vele a summa! Köszi előre is!
propetya85: Köszi, akkor alapbeállításokkal használom tovább, csak egy batch fájlt adok hozzá, hogy lője le a gépet magas hőfoknál, nem szeretnék még egyszer kockáztatni, elég volt tegnap este is...
-
freezer922
aktív tag
Én olyat találtam, hogy amelyik lapon van flashback+ nevű dolog ott lehet már ilyet csinálni. Én msi x470 gaming pro carbont veszek és ebben még nincs :x igazából amúgy csak a cpu eladásnál kéne legyen egy kis üzenet, hogy "xyz chip set-es alaplap esetén kérj bios update-et a viszonteladódtól " vagy valami
Mert pl. én 2 helyről rendelek dolgokat most, alzánál volt a legolcsóbb a proci míg a lap ipon-nál így még ha lehet amúgy ezek vannak is olyan kedvesek, hogy ha mindent 1helyről rendelek esetleg maguktól megcsinálják (nem tudom, de gondolom esetleg) ez most nem áll fenn mert nem tudják mire veszem a lapot.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Hát a gugli első találata valami driver problémát mond.
Esetleg raktál fel gyártó specifikus dolgot akkor azt gyilkold le, csak azt rakd fel első körben ami szükséges. -
zzola
titán
válasz
Ezekkel próbálkoztál már?
-
Sirandrish
legenda
Skacok.
Nem találkozott valamelyikőtök esetleg már a "whea uncorrectable error " nevezetü kékhalál problémával?
A gépem ugyanis ettől szenved. Minden zsír új, a rendszer is, és random időközönként bedob egy ilyet majd újraindul.
Néztem már több lehetséges megoldást, de semmi.
Win10 topikban olvastam hogy esetleg túlmelegszik a proci, ezért is néztem meg prime 95 alatt az imént, de 65foknál nem megy feljebb (gondolom az még nem meleg), mégis kb 40 percnyi FC New Dawn után megint jött a kékhalál..Fogalmam sincs mit tehetnék
Valakinek valami ötlet?
-
Palinko
tag
válasz
palfitom #3231 üzenetére
Az nekem sem fura hogy updatelni kell, de az igen, hogy miért nem tudják megoldani hogy csak valahogy bebootoljon a BIOS 1 maggal 200MHz-en, mindegy csak valahogy hogy rá lehessen nyomni az updatere. Aztán ha megkapta a frissítést már látná pont mivel van dolga és menne, de hogy addig miért ilyen lehetetlen megoldani hogy életre keljen a lap csak addig még nem frissítik.
-
freezer922
aktív tag
válasz
palfitom #3231 üzenetére
Úgy értettem, hogy eddig még ilyennel nem találkoztam bár persze ez csak a 3. pc amit magam rakok össze.
Viszont szerencsére ipon-nál veszem és sikerült elérnem őket időben (viccesen 10kor reagáltak az éjszaka megírt bios update kérésemre(nagyon gyorsak voltak), miután 8kor kaptam egy auto mailt, hogy átadták a csomagot futárnak, de mint kiderült még elkapták és updatelik nekem).
Igazából amint ezt olvastam youtube-on találtam is hogyan bios update-eljünk msi board-on videót ami nagyon egyszerűnek tűnt viszont otthoni felhasználót az rosszul érint, hogy ehhez kell egy már támogatott cpu -
kfron
aktív tag
válasz
Szeszkazán #3233 üzenetére
! Kösz. Letöltöm a legújabb drivert. Mindenre figyeltem, csak erre nem.
-
kfron
aktív tag
Szép napot!
Kérdésem lenne a fórum népéhez... Vettem egy ryzen 5 3600 procit, ami egy BIOS frissített msi b450 mortar titaniumban dolgozik. A hűtő egy be quiet pure rock (150w) . Az aida (és más hardvermonitorozó progik szerint is) a processzor hőmérséklete netezés közben 39-51 C° fok között ingadozik. Mégpedig úgy hogy 51 fokról fokonként szépen lépdel le 40 fokig, aztán visszaugrik megint 50 fokra. Nagyon furcsa, ilyet még nem láttam 15 év alatt. Prime 95 alatt 76-78 fokig melegedik. Fagyni nem fagy a gép, de nem érzem normálisnak egy 65 wattos procitól egy jó hűtéssel ezeket a fokokat. ( A ventiket biosban beállítottam, lényegében maxon járnak.) Az a kérdésem, hogy lehet ez a friss BIOS hibája?
Másra hirtelen nem tudok gondolni.
Köszönöm,
Krisz -
palfitom
félisten
válasz
freezer922 #3223 üzenetére
"Valahol nekem fura, hogy ez így megy" - Miért lenne fura? Olyan BIOS van rajta, ami nem ismeri a legújabb generációs (Ryzen 3xxx) procikat, ezért nem tud működni...
Ahogy (#3227) jokeph megírta. -
beef
őstag
A név félrevezető. Mert itt PC-s játékokról van szó. https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/pc-games
Ezt kapod 3 hónapig. -
jokeph
nagyúr
Azt elhiszem, hogy nincs kedved RMA-val nyűglődni.
Cuccos hűtőt néztél ki, hatalmas példány. Be fér a házikóba a magassága miatt ?
Mondjuk, legjobb lenne egy próba-léghűtőt szerezni.
X570-es Gigabyte Gaming X a haver konfigjába lett választva, csak hát még a boltba van... nagyon jó esetben is csak hét végére lesz meg, addig nem fogom senkinek ajánlani, majd ha mutatott valamit talajon már.
(#3223) freezer922:
Ha nem megy CPU nélkül (nem ismerem ezt a lapot), akkor lehetséges megoldásképpen (#3209) vásárlow ajánlására hívom fel a figyelmedet - az a CPU pont jó, még az alap első BIOS is támogatja.
-
AddyKing
tag
A korábbi hozzászólásomra válaszul.
Kikapcsolt SMT, PBO bekapcsolva+Legfrissebb BIOS, chipset, újrapasztázás-> 'Ryzen Master Game Mode Stress Test'-ben a 70 fokot sem éri el, cserébe 4,3Ghz fölé boostol. Tartsa meg jó szokását éles bevetéskor is.
Minden további érték a gyári alap. -
freezer922
aktív tag
Hi :x
Elviekben holnaptól én is magaménak tudhatok egy msi x470 gaming pro carbon alappal használandó ryzen 5 3600at. Viszont itt utólag minden hsz-t elolvasva amin meg volt említve az alap találtam egy olyat, hogy elviekben bios update szükséges ezekhez a lapokhoz (ez eddig oké, az nem is lenne macera) de ez nem végre hajtható cpu nélkül?
Ezt úgy kell érteni, hogy kell egy a lappal már működő régebbi gen. ryzen vagy egy amúgy vele még update előtt nem működő ryzen 3000-es cpu is elég? Valahol nekem fura, hogy ez így megynoha eddig csak olyan procikat tudhattam magamnak ahol nem kellett ilyenekkel bíbelődni.
És az a gond, hogy sajna ezt a lapot már berendeltem és úton van vagyis nem tudnak rajta update-elni nekem. Szóval nem tudom, hogy most meglőttem-e magam vagy sem xD -
válasz
Pro!Petya #3219 üzenetére
HWinfóban kell konfigolni valamit, hogy helyes értékeket mérjen? AIDA-nál volt egy csomó trükk, ezeket kipróbáltam, jobb nem lett...
@jokeph: továbbra sem gondolom, hogy a hűtéssel lenne a gond, nagyon óvatosan szerelek mindig, nem kapott ütést, vagy bármit, amitől kifingana, és az is érdekes hiba lenne, hogy egyszer megy a pumpa, másszor meg nem, de mindig elindul, és menet közben áll meg. Mindenesetre, egy ratyi RMA nyűglődésbe nincs kedvem belemenni, és csere X570 lapra sem nagyon tudott még biztosat ajánlani senki sem, úgyhogy amolyan róka fogta csuka megoldásként az jutott eszembe, hogy kikúrom a vizet, és veszek egy dark rock pro 4-et. Muszáj a Pro-t, a sima rálóg a slotokra, nekem pedig 4*8-as KIT-em van. Ha ezzel is jelentkezik a hiba, akkor egyértelműen RMA, de sajnos ha nem, az még nem jelentené, hogy a lap egyértelműen rossz, vagy a víz, mert ahhoz igazából egy új víz kellene, amit ugyanígy tudok bekötni, mint most.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Sirandrish #3218 üzenetére
HWinfo64 a monitorozáshoz,
Prime95 belül meg Blend a ramokra , small FFT procira -
Sirandrish
legenda
Heyho!
Ezzel a Prime 95el hogy lehet meghajtani a procit? Mármint mit kéne nyomatnom hogy jó legyen?
Illetve ezzel vagy közben valami más progival kéne mérnem a proci hőfokát? -
jokeph
nagyúr
Mondjuk, azért ez elég gáz... az általam használt AIO (CM Nepton 140 XL) jó pár lapon volt használva, sosem volt ilyen nyavalyája. Igaz, ezek már öreg cuccnak számítanak, s majdnem mindig 3 pines csatira volt kötve a pumpa, azaz nyélen ment folyamatosan (6000-es fordulat durván, engem mondjuk nem zavart). Az egy MSI 970A Carbon Gaming Pro lap volt a kivétel, ott 4 pines-ről ment - sys FAN csati volt az is, nem direkt AIO csati, de ott se volt gond, még szabályozni is lehetett.
A régebbi lapokon is tudtam a 3 pines-eken szabályozni, Speedfan-al.
Régebbi lapok: s775-Asus P53E Deluxe, P5K3 Deluxe Wi-fi és s1366-os P6T Deluxe.
Pár újabb lap: s1151-es Asrock Z170 OC Formula - jelenleg is ezen van, Z270m ITX/ac és s2011-es kínai X79-es lap (Shenzen Tech.) E5 3.2s1.
Ha meglesz az R5 3600-am és tudok hozzá szerezni AM4-es lefogatót, feldobom a Giga X470 Aorus Gaming 7 Wi-fi-re, most már öl a kíváncsiság.
-
Alpi.
addikt
válasz
DzsannyX #3212 üzenetére
Mindeképp az ihs oldalára rögzíteném, nem a tetejére !
Egyrészt, nagy mértékben rontod a hőátadást a hűtő fele, növelve a két felület hőfok különbségét és a hőmérséklet szenzor egyik felét az így hűvösebb hűtő talpnak szorítva még a mérést is pontatlanabbá teszed.
Az ihs oldalán mérve mindkét dolgot elkürelheted. -
Palinko
tag
válasz
wwenigma #3214 üzenetére
Ebayen láttam, de gondolhatod hogy most semmi ára nincs mert sokat kiszórtak. Még ha az AC Odyssey lenne mint tavaly megérne pár mailt hogy hé miért nem kaptam, de ez az xboxos dolog engem sem érdekelt. Kb jó termékkapcsolás gondolják rákapnak az emberek és majd veszik maguktól is ha lejárt a próba.
-
válasz
arnoldito #3183 üzenetére
"A harmadik hogy lehet kapni hőmérőt, vagy oda adom szívesen, egy nagyon vékony lap a CPU meg a hűtő közé, és egy kábel végén egy kijelző, az pontosan írja az ott lévő hőt. Így kiderülne mi is van."
Be tudnád dobni a közösbe az infót, hogy mi a típus és hol lehet venni!
Bocs, most látom, hogy már megírtad.
-
L4mie
veterán
válasz
wwenigma #3205 üzenetére
zöldgnome-os bolt ramjait megvárom még a platform váltással
Remélem kihozzák majd a rendelt áron, addig legalább finomodik a bios mizéria.
B450-t nem szeretnék 2700x mellett volt Asus TUF...nem szerettem...fos volt a ramkezelése, 4 DIMMben nem bírta csak 2400Mhz-en az meg elég wtf.aztán lehet csak ez az asus volt ilyen csuda...lehet egy MSI max meg nagyon jó lesz
-
törölt tag
Privátban jelentkezzen, akinek szüksége lenne bios frissítés miatt egy 200GE processzorra. Ha egynél több jelentkező lenne, akkor nem kell oda-vissza postázni. Holnapi feladást tudok ígérni az első jelentkezőnek (korren).
-
capulet75
addikt
Cimborám nézegette a BIOSTAR X370GT7 lapot, ami a lista alapján flagship, és 31k az ipponban.
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok!
Végül úgy döntöttem, hogy hajlandó leszek r5 3600-at venni. Alzáéknél a gyönyörű cseh nyelven van feltüntetve, hogy jár ajándék.
Szakértő véleményeteket kérem, hogy ez mi lehet és el tudom-e később adni?https://www.alza.hu/amd-ryzen-5-3600-d5634213.htm
https://www.alza.hu/xbox-game-pass-3-mesicni-predplatne-akcni-bundle-s-produkty-amd-d5635226.htm
Üdv.
-
gaborw
tag
válasz
SECTORnooB #3140 üzenetére
Megérkezett az R7 3800X-em. Éjszakàs voltam, délutàn berakom az 1800X helyére. Màr alig vàrom!
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest