- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Megágyazott az egyik exascale rendszerének Németország
- Kvantumpontos OLED óriással bővült az INNOCN gaming kijelzőinek kínálata
- 2 TB-osra hízott a Team Group egyik strapabíró memóriakártyája
- Jóval kevesebbet költ a modern gyáraira idén a Samsung
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Albigator
őstag
válasz Dragon3000 #34225 üzenetére
Mit takar a minden teszt?
-
Albigator
őstag
válasz Dragon3000 #34218 üzenetére
Meg attól is függ mire mondod, az h stabil.
Nekem ez még a Zen2-nél is ezt jelentette: CB->Aida stress->Y-Cruncher 1-6-0 (avx)-> Prime 95 Small FFT (avx)
Ezért sem régi 3600X-el (1930SUS), sem 3600-al (1946 SUS) nem volt stabil beállításom értelmes fesszel, az én általam vélt normális hőfokok alatt, ami vitte volna a 4.2 GHz-et. 3700X-em (1933 SUT) se volt egy csuda jó példány, az se ment 4.2-öt.5800X-em pedig forróbb fejűbb mint az összes többi, így én már nem kínzom Prime-al, Y-Crunchert is csak rövid ideig engedem rá lightosan (1-0) de ezt még annyira se tudom hűteni, mint a Zen2-es prociaimat, ott a 80-85 körüli hőfok már zavart, itt simán 90+ egyből avx terhelés alatt.
Ja pedig nem rossz hűtőkkel próbálkoztam, Noctua NH-D15 és most ARCTIC Liquid Freezer II 360 vizecske.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Dragon3000 #34213 üzenetére
Nem, jól gondolod.
Főleg a 3600-akra volt ez igaz.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Goose-T #34198 üzenetére
Jaj egy PGS megint.
Nekem SUS-om van de csak 4650G-ből.
Dedikált VGA van mellette, vagy direkt ezért vettél G-s procit?
AMD+AMD kombónál vannak sajna bajok olyan téren, h driverben/win-en belül nem lehet állítani melyik GPU-t használja, az integráltat vagy a dedikáltat. BIOS-ban persze lehet elődlegesnek választani az IGPU-t de nem mindegyik játék akarja azt használni, FIFA21 pl nem.
Erre keresem már napok óta a megoldást de még nincs meg.Pedig az nem is egy olyan komoly teszt, de nyilván a +2mag/4szál ugyanakkora felülettel ezt eredményezi.
Nekem az 5800X-em nagyon forrófejű.
Scythe paszta gagyibb kell h legyen mint a Thermal Grizzly Hydronaut.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz GIORGIONE76 #34053 üzenetére
Nekem képzeld pont a 3200XMP profil volt instabil, Warezone alatt derült ki mikor 10-15 percenként dobált ki a game.
A 3666/3733-as setupom meg tökéletes volt ott.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz GIORGIONE76 #34049 üzenetére
Én anno így teszteltem le a 3700X+ a 3200MHz @ 3666 CL16 2x16GB Dual rankos Micron E-die Crucial Ballistix-et:
[link]
TM5-el sem volt gond.Viszont közben eszembe jutott, 3733 CL16 is ment de ott voltak talán a hwinfos WHEA errorok néha.
Most ez a kit 5800X-el gond nélkül megy 3800 CL16-ot, ugye itt jobb az IMC már.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz GIORGIONE76 #34044 üzenetére
Nem egészen értem mit akarsz ezzel mondani nekem.
Ez még tök alap állapot volt proci és RAM-nál is.(#34046) GIORGIONE76
Nem f@szság az. Egyik legjobb MEM tesztelő progi. Ha az hibát dob szar a beállításod. Nekem volt olyan h az is lefutott gond nélkül de Prime95 Large FFT alatt hwinfo WHEA errort mutatott. SOC fesszel voltak akkor gondok.Más:
Aki konyít a G-s procikhoz, kérem segítsen nekem itt, a 4650G-vel kapcsolatban.
Főleg a 3. kérdés lenne fontos.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Hali!
Mivel nincs Renoir topik még most se, csak 2***G/3***G-s így jelen esetben inkább ide írok, mivel "egy picit gyengébb 3600-ról van szó grafikus megjelenítővel" amit most nem teszteltem.
Beszereztem egy R5 Pro 4650G-t a másodlagos gépembe a 2600X helyett, mert kellett egy IGP a VGA "tehermentesítésére". Egy dupla ventis Mugen 5 Rev. B hűti:
CB R15:
Multi 1536p (max 61.6fok)
Single 191p (max 46.3fok)CB R20:
Multi 3603p (max 64.6fok)
Single 489p (max 49.5fok)CB R23:
Multi 9205p (max 65.4fok)
Single 1257p (max 48.9fok)Volt ugye nekem már 3600 és 3600X-em és ez a kis 4650G tényleg nem rossz proci teljesítményt nézve, ahhoz képest h egy APU-ról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz MPowerPH #27024 üzenetére
Én ma vettem át az X570 Aorus Mastert, még nem bontottam ki (unboxing video). Majd hnap.
Egyenlőre csak 2600X megy bele, ezért sem volt jó nekem pl B550 (3700X-emet már eladtam ugye). Pedig egy ideig azt akartam, sőt rendeltem is B550 Taichi-t de végül az nem jött össze.
Nem tudom még h rev1 vagy rev 1.1/1.2-es. Utóbbin van még thunderbolt aic (5 pin) is, rev1-en nincs.
De szerintem gyártói oldalon megadott max OC mem órajellel nem feltétlen kell foglalkozni amúgy sem..[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Gyerekek itt a magyarázat miért nem
szabadérdemes Prime95-özni a procit.
(a lényeges rész 02:02:55-től) -
Albigator
őstag
válasz Create. #26698 üzenetére
Én már ezért se követem mostanában a topikot. Szerintem a topikgazda is megunta.
+ Ugye eladtam már a 3700X-em úgyis. Zen3-at várom.Inkább leköt a 3080-3090 topik. "Második" 3080 jár most nálam. 2600X nem kicsit gyenge hozzá.
Dual Rank 32 GB-os Crucial Ballistix-et se tudom normálisan belőni a Zen+-hoz. Inkább nem is szórakozok vele mert nem sokáig lesz ez a felállás (2600X + B450 Prime Plus).[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz CJ4567 #26475 üzenetére
PBO az nem gyári működés eleve. Legtöbb lapon ha az alapból Auton van, az kikapcsolt állapotot takar.
All core terhelés alatt nem a játékokat értem. Amik eleve (általában) kevés magot terhelnek komolyabban de azt se 100% körüli kihasználtsággal."Cinebench R20 alatt már csak 4,075-ig"
Na igen erre már azt mondanám h all core, mivel összes mag/szál 100% körül dolgozik folyamatosan.
Pedig ugye ez is egy lightosabb terhelés.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz PAtr0n #26229 üzenetére
Nm. De én csak 2 progit ajánlottam mindenképpen...
És nem kell időmilliomosnak lenni. Míg tesztelődik a gép lehet bármi mást csinálni.
Amúgy igen, pl a Warezone nagyon jó ilyen célra is.(#26228) CJ4567
Igen a Hynix CJR és DJR sem rosszak (van/volt mind2 féle). De Samu B-die után a Mircon E-die szerintem is a legjobb...[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
-
Albigator
őstag
válasz PAtr0n #26220 üzenetére
Itt van én pl mikkel teszteltem a korábbi setupjaimat:
[link]De legalább a TM5-öt ajánlom (1usmus v3 config fájlal, 30 kör) és az Y-Crunchert: 0-1-7 vagy 0-1-8 (attól függ 16 vagy 32 giga RAM-od van) de utána mehet akár 1-6-0 is 3 kör.
Valamint Cod Warezone. Nálam az XMP profil ott hasalt el.(#26213) DeathAdder
Én is kicsit így gondolkodtam azért adtam el a 3700X-et. Ha várok vele és kijön a Zen3 akkor sokat lehet bukni rajta.
Most viszont lenne lehetőségem addig is egy jó áras 3600X-re, amiből könnyebben "ki lehet szállni" később. Gondolkodom nagyon.
Ha végre egy jó példányt fognék ki, ami menne 4.3-4.4 GHz-et all core normális fesszel azért örülnék. De hát lutri és lehet megint valami régi "gagyibb" 2019-es chip.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz FingR86 #26194 üzenetére
Én pont most váltottam vissza 3700X-ről a régi 2600X-emre.
Várom inkább már a Zen3-at és lesz egy 4600 / 4700 X (5600/5700X)+ RTX 2070-et is elpasszoltam, várva a 3080-ra de lehet a végén Big Navi lesz belőle ha ilyen kretének a zöldek és a boltok.
(#25623) jokeph
Képzeld Palit RTX 2070 Super Jetstream után, GTX 1060 Strixel nem csinálta ezt 3700X-el sem...[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz PsycHo88 #26064 üzenetére
Igen, a 2600X még annyira se tudja kihajtani 3080-at, mint egy Zen2. De ha van időd, várj inkább a Zen3-ra, mert még most is van egy "kis" elmaradás a kékekhez képest, FHD-n és QHD-n.
B550/X570-et sem a PCI 4.0 miatt vennék, mert annak kb 0-1% előnye van (jelenleg) a 3.0-oz képest gameknél. Hanem mert az tényleg garantálja hivatalosan is a zen3 -at.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz DzsannyX #25961 üzenetére
Én konkrétan ebből a topikból összesen 2 embert tudok :
-R3laX
-hackeeeeeDe való igaz tényleg nem a FHD 240 HZ leggyakoribb manapság.
Szerintem a WQHD is elég fontos, többen játszanak ott mint 4K-n. Viszont valószínűleg a 4K-s tábor vesz inkább 3080-at, az a célközönség, nem pedig a 1440p-s kijelzővel rendelkező felhasználók.
[ Szerkesztve ]
-
-
Albigator
őstag
válasz fudi2002 #25957 üzenetére
Persze ár értéket tekintve egyértelműen rizsa. (Amúgy aki csak játszik marad 9900K-nál, az is elég neki, a kevesebb mag/szál ellenére is. Felesleges 200e-ért a 10900K)
De most h ilyen állat VGA-k jönnek ki NV, de nem sokára AMD fronton is a mostani "kis" különbségből "nagyobb" lesz, FHD és WQHD-t tekintve. Csak ezt mondtam.
A PCI 3.0 és 4.0 difi ehhez képest elenyésző én csak erre akartam rávilágítani.(#25956) wwenigma
Mire gondolsz pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz DzsannyX #25952 üzenetére
Hát igen, biztos nem az fog számítani h PCIE 3.0 vagy 4.0.
Hanem, hogy sajnos az intel előnye talán jobban kijön most:(4K-n már elenyésző a különbség)
Majd reméljük ez a Zen3-al változik...
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz fudi2002 #25911 üzenetére
Prime 95 Small FFT elvileg. 25174-es hsz 1.299V volt átlagban (max 1.331V).
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Ez egy jó táblázat.
Én is ezt "szoktam" nézegetni egyébként. De direkt a másikat linkeltem, hirtelen jobban lehet ott látni a LAN vezérlőket és úgyis csak B550-ekről volt szó.
Tudom a másik táblázatban viszont lehet szűrni, de azt szerintem nem mindenki ismeri.Amúgy igen, az összefoglaló kicsit hiányos már.
Pl XT procik, B550-ek.[ Szerkesztve ]
-
-
Albigator
őstag
válasz RECSKA #25638 üzenetére
Nem mindenki csak játékra vesz procit, ahol aztán tényleg alig melegszik.
Volt mikor befogtam munkára a 3700X-et , all core 4.1 GHz, 1.2375V-al (minden szál 100%-os terhelést kapott). Folyamatosan 70 fok fölött volt, 72 átlagban. Max 73-at érte el. Fogyi 103W.
A CPU ventik pedig max fordulaton ketyegtek 70 fok fölött. Ha leszabályzom, akkor persze még melegebb.
Na nálam pont ez a pont aminél feljebb tuti nem mennék, de nem is hagynám így szívesen azért 0-24-be a gépet.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Nálam így mennek a dual rank E-dieok:
CL16 3666 MHz 1.39V (SOC végül 1.075V-ra emelve)
Az előbbit használom, nálam egyértelműen az a sweet spot.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Brekkk #25454 üzenetére
Lehet ebben van valami..
Míg pl csak a RAM-hoz nyúltam, szóval minden egyes paramétert manuál állítottam be akkor még nem volt gond, éppen 0.5mp h felmordult volna a VGA venti de egyből le is állt.
Aztán miután már manuál venti vezérlést állítottam be a BIOS-ban (CPU és FAN-ok) akkor még több időt vacakol ezek szerint a proci beállításaival és a VGA ventik több mp-ig pörögnek maxon már. -
Albigator
őstag
válasz Brekkk #25147 üzenetére
Szerintem a fix 1.15 V 4200 Mhz nagyon jó, én úgy használnám a 3600-at.
De én pont nem zárok be minden háttérpogit.. Vannak fontosak amik kell fussanak.
1 Chrome ablak ami még kell nekem és puff ki is futottam a 16-ból Warezone alatt..."korábban/nem szükséges neki."
Ja igen és minden szükséges (nekem).[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz hackeeeee #25151 üzenetére
Szerintem az már eleve hűthetetlen kategória de te tudod.
Persze, hogy tele van a net ilyen tesztekkel mert ugyebár ki kell elégíteni az emberek kíváncsiságát... De az adott teszter lehet csak addig használta úgy eleve a procit, míg tesztelte. Pl Hardware Unboxed-nél is lehet látni 3900X-et @4.3 GHz 1.4V-on..
De, hogy ez hosszútávon egészséges lenne azt nem hiszem.Én mindenesetre nem fogok 1.3V fölé menni all core OC esetén Zen2-nél.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz hokuszpk #25125 üzenetére
Ez így érdekes. All core OC-t PBO-s limitekkel trükközve még nem próbáltam.
Ugye egy all core beállításnál a limitek megszűnnek/kitolódnak. Legalábbis az én lapomnál. Pl ugye legtöbb esetben a 3700X-et a PPT limit fogja meg 88wattnál, akár már CB-nél is.0. lépés / tanács: töröld le az MSI dragoncentert.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz CJ4567 #25123 üzenetére
Az 1.2 még elmegy.
Én 1.3V-ot olvastam maxnak, de valaki pedig már 1.25V-ot mond. Szóval kb 1.25-1.3V között lehet.
Prime95 small FFT alatt kizártnak tartom h 1.3V-ot kapna a proci all core terhelés alatt full auton. Bár én tök alapon ezzel nem is kínoztam a procit feleslegesen. De Y-Crunchernél is sokkal kevesebb volt ennél.
A volt mellé amper is kell ugyebár. Játékokban ha megnézed a magas órajel és fesz ellenére az mégis kevesebb mint egy izmos terhelés folyamán.
Ezért van az h nem kell ilyenkor aggódni, meg ha szinte semmi terhelés alatt a maximális boosthoz (4.2 v 4.4 v 4.5 GHz stb.) egy pillanatra 1.4-1.5V-ot kap a CPU.Ha viszont all core OC-nál folyamatosan 1.35-1.4V-al megy az elvileg nem egészséges már a procinak, degradálódás is felléphet. Erről korábban volt már itt szó de nem tudni úgysem kinek van igaza. Majd az idő eldönti.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz hokuszpk #25117 üzenetére
Ez is igaz. De én 3600-at/3600X-et/3700X-et nem tudtam hűteni, sokkal kevesebb fesz és watt ellenére sem.
2600X simán mehetett 1.37V-1.4V-ig 160-170W mellett és avx-es IBT Very High alatt még tudtam hűteni.
Ez itt -0.1V-nál is necces.Hiába van Noctua NH-D15-öm ami 200-300 wattot is tudna hűteni ha ilyen szar a hőátadás Zen2-nél...
Semmit sem érek vele.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz rasotamas #25087 üzenetére
"AC 4000-et próbáltam sztem 1,2-1,225 körül, ment, érdekes, hogy CB15 több pontom lett mint most."
4 GHz-en több pontod volt CB-ben, mint 4.425/4.375 GHz-en? Akkor ott valami nagyon nem kerek.
Hiába megy magasabb órajelen a procid ha kevesbb pontod / FPS-ed van. Erről korábban már olvastam és tényleg van ilyen.
Nem tudom mennyire életszerű egyáltalán így ccx-enként külön tesztelni, h közben az egyiket lebutítod. Nem életszerű szerintem.Ha ez a teszted még mindig ready akkor kipróbálnám a 4.3 GHz-et mondjuk 1.2V-al, a 4.425/4.375 ellen különböző benchekben. CB R15, R20; CPU-Z bench; de vmi életszerűbbel is: Fire Strike (pl.: hackeeeee tesztje 4.0 vs 4.2 GHz)
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Nekem pedig sokkal több VDDG és SOC, DRAM fesz kellett 3733-on az az érdekes. ([link])
Na itt is látható 1.2875V-ot sem egyszerű már hűteni finoman fogalmazva...
Mások meg 1.35V-okkal dobálóznak, vicc.Szóval akkor így 4.2 GHz a vége.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz hackeeeee #25068 üzenetére
Én ezt nem próbáltam ki.
De azt vettem észre, tapasztaltam, hogy ha szar az adott setup akkor van nagy szórás késleltetésben.
Nekem 0.2-0.3, azaz két-három tizeden belüli értékek jönnek ki folyamatosan.
Pl most 3666-on 68.1- 68.3ns
Vagy 3733-on 67.6-67.9ns(A méréseket win bejelentkezés után csináltam egyből és proci 4.4 GHz-re boostolt.)
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz odorgg #25046 üzenetére
Köszi. De inkább csak szelíden.. Nézd meg RECSKA mesterét 1.5V+al.
Amúgy 1.39V.
De itt az egész setupom, vagy 15 teszttel karöltve (látszik a dram calcos kép, ami neked fontos): [link]
Annyi változott egyébként, hogy a SOC-ot picit feljebb vettem (1.075V) a biztonság kedvéért (nagyon ritkán láttam hwinfo utolsó sorában hibát, eddig úgy néz ki ettől elmúlt).
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Aljasvip #25023 üzenetére
Nekem pl az XMP profil szar a Crucial Ballistix 2x16GB-al.
Nem teszteltem ezt szénné eredetileg (mert minek ugye) de egy kis Y-Crunher és TM5 1usmus v3 azért mégis ment és stabil volt.
Viszont Code Warezone alatt szépen crasheltem emiatt folyamatosan...
3666 vagy 3733-as manuál beállításaimmal egyébként semmi gond nincs.
Bal oldalt XMP CL16 3200 MHz, jobb oldalt CL16 3666 MHz manuálNem tudom pontosan mitől lehet, de GDM-et szidja általában mindenki így én is azt teszem.
Meg a feszek is túl vannak tolva tök feleslegesen (pl.: VDDG, VDDP, SOC nem annyira). Pont emiatt álltam vissza 3733-ról 3666-ra mert itt jóval kevesebb feszekkel is tökéletesen muzsikál.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz RECSKA #24945 üzenetére
Jaj dicsak, megyek is a sarokba kukoricára térdepelni...
Nem tudtam h titkos.Dual rank szerinted nem szól bele a latencybe?
"3800/1900-ban is, de egy teszten hibázott, arra leaglább olyan háklis vagyok mint te "
Engem amúgy a hwinfos hiba is idegesített.. Míg 3666 MHz-en is előfordult, hiába ment le vagy 10 különböző teszt hwinfos hiba nélkül is vmikor jelentkezett játék alatt. SOC emelés megoldotta úgy néz ki.
Ááá pedig nincs pénzem ilyenre. Alaplapot kéne még mindig venni...
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz GIORGIONE76 #24942 üzenetére
Mi ég és föld?
Nézd meg RECSKA eredményeit akár. Single rankkal sokkal könnyebb, de dual ranknak is rendesen megcibálta a bajszát. 3733 CL14"micronos bajnokot cseréltem le"
Nem mindegy az se milyen Micronról beszélsz
Ezek a jók:[link]
(Mircron E / J die)Ryzenekhez ezek a BB memóriák. Hynix CJR, vagy inkább az újabb DJR van még a nyomában vagy Samu B-die sokkal drágábban persze veri.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz GIORGIONE76 #24940 üzenetére
Vagy Crucial Ballistix 3200MHz -12ezerért és kb ugyan azt tudja, tudhatja.
De én személy szerint csak 32 gigát vennék már, nem 16-ot... -
Albigator
őstag
Valaki nem is ajánlja már a Primeot bizonyos feszültség felett.
Én sem járatnám több órát a Small FFT részét.
De pl egy Large FFT-nél más a helyzet. Vagy smallest. -
Albigator
őstag
Azért vannak itt érdekes dolgok:
VRM temperature testing 150= Result Hidden to Monitoring softwareÉn ezeket a vidiket néztem legalábbis (Hardware Unboxed, PCB Backside temp):
B550-ből egyértelműen az Aorus Master a legjobb ebből a szempontból.
Időzített YT linken egyből látod, csak pillants rá.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz rumkola #24793 üzenetére
"Aida stress"
Az is szintetikus, nem?Azt hittem a max 1.35V-ot RP Lair-tól vetted, azért írtam. YT videós a srác.
Az 1.29-1.35V amúgy pillanatnyi értékek gondolom. Nálam a 3700X-nél 1.5V is előfordul.
De ez nagyon nem ugyanaz mintha fix feszültséget állítanék be neki. 1.3V fölé nem érdemes így menni.Nálam alapon, PB-vel, PBO nélkül 4.2-4.25 GHz játékokban. Van 70 fok fölötti max érték is de átlag csak 60pár fok így nem érdekel annyira h ott 1.35-1.4V-al is megküldi.
Mivel all core OC-vel ezt nem tudom elérni, így marad ez. Tudom h 4.1 GHz is bőven elég lenne, de na...De az a 1.05V 4.1Ghz lehet fél perc alatt meghasalna egy Prime 95 Small FFT alatt..
AMD pedig "atombiztosan" lőtte be az értékeket. Erről volt már korábban vita vagy 50 hsz-en keresztül, aminek a középpontjában HSM állt, ne kezdjük el megint szerintem..Újabb 3600-ok simán mennek 4.2-4.3-at is tök baráti fesszel, akinek ilyen kockája van inkább csak örüljön magában.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz jokeph #24759 üzenetére
Ja 4K-n, értem.
Én FHD-n jatszottam sokáig 6 gigás 1060-al, most WQHD-n 2070-el. Viszont nekem a 144 FPS a cél, mivel 144 Hz-es monitorom van. Akármliyen VGA-t rakhatok mellé ha egyszerűen nem teker folyamatosan 90-95% fölött a kihasználtság, állandóan beesik alá bőven offline single player is...Te RP-zel esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
-
Albigator
őstag
válasz GIORGIONE76 #24747 üzenetére
Nekem nem cseszte szét korábban sem.
Megnéztem, most is ugyanolyan jól működik (nem ezt a sémát használom egyébként) :
(IDLE + jó pár háttérprogi)Viszont all core OC/CCX OC-nál semmi értelme használni.
Igaz, ő írta a PBO-t tényleg.
Én pedig csak azt akartam mondani, hogy PBO Auto (disabled) / offal azaz ha ki van kapcsolva akkor is ugyan ez a helyzet.
Viszont a PBO-t annyira ki lehet hegyezni, hogy az már szerintem se egészséges hosszú távon...[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Miért lenne PBO? Nálam be sincs kapcsolva de mégis ilyen. All core OC-nál szűnik ez meg teljesen.
Core Performance Boost, amit régen XFR-nek hívtak amitől boostol a proci 4.2 vagy 4.4 GHz-re stb. Az okozza ezt. PBO nem is kell legyen bekapcsolva.Vagy a custom energia séma is kicsit segít ezen, kevesebb lesz a "tüske".
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Albigator #24727 üzenetére
Ezt kombinálva Warezoneal (azaz Chrome 3 stream 3 kijelzőn + Warezone 1 WQHD kijelzőn, szóval ennél komolyabb használatot nem tudnék összehozni csak tesztekkel, benchekkel, munkával, vagy még durvább játékkal) :
52-54 fok között, nem megy se feljebb se lejjebb.
Ez nagyon baráti setup lenne, de azért csak -200 MHz az alaphoz képest...Amúgy nincs olyan sok értelme vesződni pasztákkal, az MX4 is jó azért bőven.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz hoffman_ #24724 üzenetére
Ez tényleg fura. Játék alatt magasabb kéne legyen egyértelműen.
Megnéztem most, 3700X 4.0 GHz 1.15V (4.1 GHz-hez nekem ennél jóval több fesz kell)
elég extrém böngészés Chrome alatt (40-50 tab, 4 kijelző: 3-on HD/FHD Streamek mentek; 30p):50 fokot nem érem el, átlag majdnem 39 fok így
Nálam is "csak" léghűtés van de az szerintem kimaxolva: jól szellőző nagy ház, NH-D15, Cooler Master MasterGel Maker (11 W/mK) paszta
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
-
Albigator
őstag
válasz CJ4567 #24701 üzenetére
Na ne vicceljünk már h 7 GB. (Persze akinek 8 GB RAM-ja van ott elhiszem)
Direkt ki volt lőve minden a háttérből csak a hwinfo ment az előbb. Már a menüben 9 GB felett jártam. Sima TD-nél majdnem 12 giga volt az átlag memóriahasználat.Ahogy pedig én szoktam tolni, fel megy simán 16 fölé is.
Ja én mondjuk WQHD-ban játszok.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz GIORGIONE76 #24679 üzenetére
Ja láttam. Nem rossz.
Bár így auton is elégedett vagyok vele. PBO nélkül is 4.2 GHz gamek alatt általában.
Pl warezone. Hőmérsékletre és hangra is jó, lőttem be lightos ventiprofilt ugye.Amúgy mivel a lapomon se fix fesz, se CCX OC lehetőség nincs, így RM marad azt már próbáltam de nem szívesen használom (ugye mindig be kell állítani win indítás után, vmint korábban valaki említette, hogy vmilyen BIOS érték el tud állítódni miatta, nem is értem h h lehetséges ez )
Alaplapvásárlás előtt/közben vagyok már egy ideje aztán fogok majd esetleg hozzányúlni a procihoz.
(Pl most mondtam vissza egy 16 napja leadott rendelést mert még most is csak előrendelés alatt volt a boltnál. De annyira nem is bánom, inkább más, jobb lap irányába kacsintgatok. Csak az jöjjön össze végre. )[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz rasotamas #24677 üzenetére
Nem, ezt úgy hívják szilícium lottó és kevés fesz.
Az 1.25V nekem kb a 4.1 GHz-hez elég jelenleg.Szerk.:
(#24672) rasotamasigen 2600 50e-től van,
viszont 2600X 47e-től[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Zsoltszaba #24646 üzenetére
Akkor ha szerencséd van, lehet le tudsz menni -0.1V-ig is, az pont még 2 lépcső.
Nálam a 2600X volt ilyen, idáig növekedtek is a pontok és persze hűvösebb is lett a proci.
Zen2-nél eddig nem ezt tapasztaltam.
De csinálj egy magos mérést is (single).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.