Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Albigator
őstag
Nálam a 3600X 1.3V-al 4.1 GHz-et megy csak...
4.15 GHz nél a Prime95 Small FFTs már nem stabil:
1.3V fölé már több okból nem megyek:
-mert ezt tudom hűteni
-mert kb nekem ez a lelki határ, amit még all core adnék neki (valaki szerint max 1.35V)Komolyan mindjárt veszek egy 3600-at hátha azzal jobban járok...
-
Speedy007
őstag
válasz
wwenigma #20798 üzenetére
Vízhűtést használok kissé érzékeny vagyok szél zajra kb. ugyan arra az értékre lőttem be amin az R5 2600-t használtam de egy picit feljebb tolva az értékeket."Üres járatban" 60-ba is bele nyal game alatt 50 eddig a maximum egy RX570-nel 5700XT-men még malmoznak de azzal szerintem magasabb értékek lesznek mert az jobban meghajta a CPU-t is
-
Speedy007
őstag
sziasztok azt szeretném kérdezni hogy érdemes e vagy nem finomhangolni az R5 3600-s CPU-t?Mert játék alat nem igazán de "üres" járatban eléggé meglepő hőmérsékletet tud produkálni
-
Jacek
veterán
válasz
South Velen #20793 üzenetére
Kérdezem ez mennyire álltalános hogy ennyit megy egy 3600? Csak ha vissza véltok AMD-re tudjam mire számítsak, mert ennyit ment a 2600-am is allcore 4175-őn tekert. A 2700-am 4,3 allcore.
-
South Velen
addikt
Sziasztok!
sima ryzen 3600-at sikerült allcore _ 4,15Ghz-ra belőni, biosban fixált 1,2V-vel. [kép]
én ezt érzem sweet spot-nak, de amit még tud fél órás prime-mal tesztelve:
amit tud még 1,163V-vel 4,1 Ghz allcore
illetve 1,25V körül 4,2Ghz allcoreTi melyikkel használnátok?
1,25V 4,2allcore-on már belenyal 85 fokba is prime alatt, ez gondolom már sok. illetve gondolom a fogyasztás is aránytalanul több.Illetve legutóbb még a c2d érában tuningoltam, ott szögegyszerű volt az egész, és hát ezt a "tudást" hoztam át ide is, úgyhogy semmilyen finomhangolást nem végeztem az allcore beállítás fixálás és fesz fixáláson kívül.
MSI B450M mortar a lap, a hűtő wraith prism.
-
Qtya123
őstag
válasz
RECSKA #20791 üzenetére
Már nekem is a legújabb beta bios van fent az MSI lapon. A linkelt kép régebbi. Szerencsére az új BIOS esetében sem változott semmi, nem vettek ki semmilyen beállítási lehetőséget.
Na holnap kíváncsi leszek az új Balllistx-re. Első körben megpróbálom teljesen ugyanazokat az értékeket adni neki, mint amikkel a jelenlegiek futnak. Aztán, ha stabil lesz vele, lehet nem is kísérletezek tovább. Ezek egyáltalán nem kifeszített beállítások, de atom stabilak nálam. Remélem az új is ilyen lesz.
-
RECSKA
veterán
válasz
Qtya123 #20778 üzenetére
en a legujabb agesas kiadatlan beta bioson vagyok, raadasul asrock...
Egyszeruen kivettek minden finomhangolasi lehetoseget.
Nalam az olvasas semmit sem valtozik az altalad hasznalt c16os setup es a c14es szoros idoziteses beallitas kozott. A Winrar es par jatek viszont kamatoztatja.
-
edari
őstag
Fáj olvasni ezeket a ram eredményeket, én megpróbáltam kicsit húzni az elátkozott Corsair CMK16GX4M2B3000C15 kitet, gondoltam a 3200-at (semmit nem állítottam mellé) simán bírni fogja, az eredmény az lett hogy a bios-ig se jutott el.
-
Malibutomi
nagyúr
Buildzoid is azt mondja hogy ha boost-on van a proci akkor az bekavar a meresbe ha valtozik az orajel.
Nekem is ugral az olvasas van hogy 53900 egy perccel kesobb lemerem 52600En akarmit allitok nem megy 68 ala a latency. Probaltam ram calculatort is, beirtam az osszes adatot, az eredmeny az volt hogy nagy budos semmi valtozott ahhoz kepest mint ahogy most van hogy csak egy adatot noveltem az xmp-hez kepest.
-
-
Qtya123
őstag
válasz
RECSKA #20754 üzenetére
Nekem 3733 Mhz magasabb időzítésekkel alacsonyabb késleltetést hoz a tiédhez képest. Hogy lehet ez?
Amúgy nem bírtam magammal.
Nekem kell az a hőmérséklet dióda, így berendelve az újabb Ballistx. Remélem azzal is ilyen könnyen elérem ezeket az értékeket. Ha igen, akkor a jelenlegiek mennek eladásra. Valaki jól fog járni vele, mert ilyen hülye vagyok a diódával...
-
Darko
senior tag
válasz
Malibutomi #20768 üzenetére
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
arabus #20764 üzenetére
Hulyeseget mondtak ahogy Recska es Fudi is mondja.
Megneztem most a Buildzoid ram oc videot, es o is mondja hogy az olvasasi sebesseg egyszeruen ennyi a 8 magos Ryzenen max 55K korulig lehet kitolni nagyon hajtva, az eneyem kicsit 54K alatt van.
Csak anagyobb procik tudnak jobb ertekeket.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
arabus #20764 üzenetére
Nem, egyáltalán nem mondták jól az értékeket. 1ccd-s procival az életben nem lesz ilyen érték. Ami nálam olvasás 55500 körül van 3600mhzen, az 1ccdseknél 52000 körül szokott lenni. Az írástól tekintsünk el, de a másolási érték ebből fakadóan sem lesz soha annyi mint 2ccd esetén. És mivel aida-val a memvezérlő sávszélességét méregeted eme tesztben, így nem igaz még ez sem, tökmindegy milyen memóriát raksz alá. Max a késleltetésben lesz különbség, de nem erről szól a diskurzus.
-
RECSKA
veterán
válasz
Malibutomi #20760 üzenetére
mert redditen is sok az okos...
3900x-3950x 3-5eMB/s-el tobbet tol, es jobb a kesleltetese is... de ezzel ok meg biztos nem talalkoztak...
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Malibutomi #20760 üzenetére
3700xel kétlem, hogy addig felmenne.
-
Ha valakinek van eladó, számlás/garanciás, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB Neo szettje, írjon rám privátban. 60k körül jó eséllyel vevő lennék rá. Hűtőborda-berhelt példányok nem érdekelnek. Köszi!
-
Malibutomi
nagyúr
Raprobaltam a 3800/1900-ra, nem szerette a gep...kuzdott elindulaskor mire eljutott a BIOS-ig, szoval ugy dontottem jo lesz nekem ez a 3733
-
Albigator
őstag
válasz
Lendova #20751 üzenetére
Köszönöm neked is.
Már berendeltem a BL/2K16G32C16U4B/R/W számút (sima fekete).
A lényeg kb, hogy valamilyen Ballistix legyen. Recska is írta, melyik típusok a jók (Ballistix sport LT, Ballistix sport AT, Sima Ballistix).
(#20750) edari
Én elhiszem. De engem ami először meggyőzött a korábban említett Star Citizen. Itt egy kedves fórumtárs rakott be képet mikor 22 gigát evett a game: [PH link]
Kerestem videót is róla, mondjuk 4K-ban készült de itt is végig 17-20 GB a RAM használat. [YT link]
-
Albigator
őstag
válasz
Malibutomi #20747 üzenetére
Oké köszi, másik topikban is írták, így elhiszem már.
Na de befejeztem az offot ezzel kapcsolatban...
Majd tesztekkel azért jönni fogok.
(#20748) rumkola
Ha rossz a memóriakezelés akár a game/program vagy win miatt attól az még szar szitu. Mikrolaggra ez sima indok lehet.
Nem beszélve ha futnak dolgok közben a háttérben ugyebár, jó lehet a tartalék. -
Albigator
őstag
Azigen.
Akkor most dőlt el számomra végleg, hogy inkább 32 GB kell... Ha már most van 1-2 game ami ilyen, akkor ennél csak több lesz a jövőben.
Már csak azt kéne tudjam melyik Crucial Ballistix-et vegyem a kettőből
Amúgy ahonnan tegnap berendeltem az elvileg B-die Ripjawst nem értem minek adták fel ilyen hamar. Direkt írtam nekik megjegyzésbe ne siessenek, a Trident-et most küldtem vissza adják csak először vissza pénzt.. Erre ma már át is adták a postának... -
Albigator
őstag
válasz
Malibutomi #20741 üzenetére
Akkor lehet lemondom/nem veszem át a Ripjawst és akkor inkább 2X16giga...
ÁK-t nézve nekem ez a 2 ami szóba jöhet (egy árban vannak, 57e kb):Crucial Ballistix 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz BL/2K16G32C16U4B/R/W (fekete)
v
Crucial Ballistix 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz BL2K16G32C16U4R/W/B (piros)Melyiket lenne érdemes szerintetek?
Bocsi a sok offért, de valamiért ez a topik pörög nem a milyen RAM-ot vegyek...
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Malibutomi #20741 üzenetére
Ugyanolyanok, vagy jobbak.
-
Albigator
őstag
válasz
RECSKA #20738 üzenetére
Az szép. Nekem is van egy 2X16 GB-os Aegis kitem tartalékba, amit 3200 CL16-ra nem tudtam belőni anno a 2600X-el, azóta nem is próbáltam... Egyszerűen feszt nem lehetett adni nekik, mert pirosan jelezte ki BIOS-ban és nem is bootolt úgy (1.39-1.4V fölött ha jól rémlik)
Engem most ezek a Crucial Ballistix micron die-ok érdekelnének, amit fent említettem.
Szerk.:
Hynix AFR chippes az én 3000-es Aegisem..
-
RECSKA
veterán
válasz
Albigator #20737 üzenetére
en a sima samu c-die dual rank 2x16 aegisbol elsonek nem tudtam gyari 3000MHzc16ot az x570be...
elkezdtem szarakodni vele, es 4000c18 lett a vege.. :)
Nem nagyon fogy el a 2x8 sem, de persze a tuti a 2x16 lenne, csak azok nem mennek ugy... Persze van kivetel, Fudi 2x16 e-die micronja jobban megy, mint az en 2x8gb c9bjz ramom... ( mondjuk orajelre az enyem tobbet tud, 4400c16 felett tud...)
-
Albigator
őstag
válasz
RECSKA #20735 üzenetére
Ha már nagyon sokat memóriákról van szó és RAM-os topik nem nagyon pörög, ahogy látom így itt is felvetem:
Valaki ütközött már bele, hogy 16GB RAM kevésnek bizonyult játékok alatt? Pl Star Citizenen kívül pl?
Csak mert a kérdésem még mindig adott ott (35993 hsz milyen ramot vegyek topikban, link) és nem nagyon jön rá válasz de sűrgős lenne. (Tudjátok visszaküldtem a DJR G.SKILL Trident Z-t és rendeltem helyette tegnap G.SKILL Ripjawsot F4-3600C16D-16GVK ami elvileg B-die, ami ma-holnap érkezik)
Crucial Ballistix 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz BL/2K16G32C16U4B/R/W
Crucial Ballistix 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz BL2K16G32C16U4R/W/B
A lényeg, hogy ezekkel a dual rankos kitekkel mik a tapasztalatok OC téren? Úgy is idejár mindenki a memória tuning eredményeiről beszámolni..
De egyáltalán megéri már inkább 2X8GB helyett 2X16-ot venni?
-
gery14
senior tag
[kép] Az én ezeréves drága időkből származó Hyperx ramjaimból mit lehetne kihozni ? 570x rog strix lap 3800x proci.
-
RECSKA
veterán
válasz
Malibutomi #20727 üzenetére
Micron E-die sajatossag, hogy a trcdrdt nem szeresse.... Nem skalazodik a fesszel, pedig probaltam, 1.8at mar kaptak
-
hkari
őstag
Köszi!
Valamiért úgy rémlett hogy intel alatt nem volt ilyen baj, bár ott nem is volt ennyi dolgom a biosban az tény
-
gaben88
őstag
válasz
hackeeeee #20659 üzenetére
Egy dolog miatt tetszik a Giga, az a fan stop (és a noise detection), mert hiába vannak halk ventijeim, azért, ha telepít a gép, filmet nézek este, vagy csak netezek éjjel, hallom a hangját a 4 házventinek, ami tök jó volt a Gigánál, hogy belőttem, hogy pl 45 fokig meg se moccanajnak... Nyilván X570 Ace-ről nem fogok visszaváltani már szerintem Gigára, de az Aorus Elite-em ezen tulajdonsága hiányzik és reménykedtem egy minden földi jóval rendelkező B550-ös lapban, ami tudja ezt és tud két m2 SSD-t hajtani egyszerre (nem feltétlen kell mind a kettőnek pcie4-nek lenni) dVGA mellett sávszélcsökkenés nélkül...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hkari
őstag
PRIME-X570-P-re is kijött az új bios.
Az normális, hogy minden bios frissítés után elveszik az összes beállítás? Rohadt idegesítő...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
RECSKA #20710 üzenetére
Bahh, oké, meggyőztél.
Pedig, vonz a B550, egész jó árban meglenne a váltás (~20k ráfizetés), de ennyi.. Meggyőztél.
NVME is 3.0, a VGA is 3.0.. ergo tényleg csak az újdonság varázsa lenne meg, semmi más.. Plusz a ventiket kicsit praktikusabban tudnám bekötni, de ennyi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
B550 Strix E és F között van úgymond érdemi különbség? Arra gondolok, ami mondjuk teljesítményben hozhat, hogy megérje a felárat..
Látom, hogy az E-n van +2 fázis, 14+2 a 12+2-höz képest, és egy front panel typeC csati.. Persze, ezen felül, van még egy 16* PCIE-e, de, ha jól sejtem, akkor az F is bőven elég lehet..
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok, remélhetőleg minden alkatrész megjön péntekig és akkor hétvégén csinálhatom a beüzemelést. A kérdésem az lenne, hogy világ életembe inteles voltam
sose volt még amd gépem. Néztem már jó pár videót neten, ilyen "mit érdemes tenni ha beüzemeled a ryzent-t". Én ez alapján fel is készültem. Van esetleg olyan dolog amit érdemes megcsinálni, hogy gördülékeny legyen az átállás?
A gép végül ami lett:
Lap: ASUS ROG Strix X570-I GAMING
Cpu: Ryzen 7 3700X
VGA: Sapphire Radeon RX 5700 XT NITRO+
Ram: G.Skill Trident Z Neo 16GB 3600MHz CL16 (2x8gb)
SSD: 500gb 970 EVO Plus M.2 SSD / 500gb Kingston SSD M.2 NVMe A2000 / 500gb 850 EVOKöszi a segítséget biztos jövök még hülye kérdésekkel majd, de kíváncsi leszek nagyon mert a neten csak jókat olvasni ezekről az új amd-ről, mondjuk egész magas a léc amit át kell ugrania a gépnek, mert 9900K 2080 párosról jövök, de nem is várok olyan magas fps-eket.
-
Omli85
őstag
TUF GAMING X570-PLUS-hoz is érkezett új bios
BIOS 2203 (Update AMD AM4 AGESA PI 1.0.0.1)
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Jogász topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest