Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
válasz
#32839680 #21593 üzenetére
aliexpress. és van több. BitFenix alchemy asszem ami vásárolható magyarroszágon, ez 5500ft szállítással. Az volt a gondom a magyar felhozatallal, hogy kb 3 különböző boltbol tudtam volna összevásárolni ezeket. ÉS kaptam 1db 24 pinest, 1 4+4-est, 2 6+2 és 2 6 pinest. Na ennek darabja a bitfenixből 3-4e ft. Ergo vagy 20k körül kijönne. Úgyhogy maradtam a kínainál.
Közben úton vannak a kábelfésük is.
-
Alpi.
addikt
Az a 4200@1.4+ az szvsz atom user fail. Egy ilyen chip sose tudna 4.7-4.8 ghz boostot egy magra se.
-
M.T.
senior tag
válasz
#64791808 #21546 üzenetére
Én nem tapasztaltam semmi változás ugyanúgy 1900 IF csak gyorsabban bootol.
Az egyedüli amivel találkoztam az amikor először mindent beállítottam ahogy volt elfelejtettem 1,42 V ra emelni a ram feszt, és csak a cmos reset után volt hajlandó újra elindulni, holott előtte ilyenkor pár restart után visszaállt. -
milan18
aktív tag
Sziasztok!
Haverom vett egy ryzen 3600-at és az a problémája hogy nem boostol 4 ghz-főlé! Csak ha manuálisan fixálja ennyire. GIGABYTE B450 AORUS ELITE lapban van. Mi lehet a probléma? Elvileg 4.2-ön kéne menjen nem?
-
tasiadam
veterán
válasz
GIORGIONE76 #21582 üzenetére
-
tasiadam
veterán
válasz
jokeph #21568 üzenetére
Hát elvileg van szenzor benne és 80 fokot ír. Amúgy elfúj fölötte minden. Valahova leeht hogy be kéne applikáljak egy 4 centis kis ventit, hogy direktbe fujja, ah gáz van, de nem tudom, hogy kell-e 80 foknál. A ház teteje zárt, ez az 1 kifújó venti van, az is a cpu miatt. A 2 front ventinek akkora az airflowja, hogy mindenhol fujja kifele a hideget is. 80 fok akkora gáz lenne? Játék alatt, kb 60 fokos.
[kép] [kép] -
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #21576 üzenetére
Nekem is hasonló, pedig ment, na mindegy, ez van.
Este még tesztelek párat, remélem végre stabil lesz (kopkopkop).
-
MrTwister
őstag
válasz
#64791808 #21546 üzenetére
Na akkor Te vagy a 3. ember aki panaszkodik az új Agesa-s BIOS-okra itt a fórumban! A másik két ember ha jól emlékszem rájuk(DzsannyX és mozso) voltak és ráadásul ugyanilyen alaplappal rendelkeznek mint én. Világszerte is ennyire rossz a tapasztalat? Egyelőre akkor maradok én is a régi BIOS-nál az Asus Crosshair Hero VIII-amnál! Hátha a következő Agesa normálisabb lesz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #21574 üzenetére
Hát, Blend alatt nagy terhelésnél most is ~1.2V körül járok, szóval ott nincs gond.. Valahogy nem tudom, de valami tuti nem volt még jó, talán a mostani setup, csak jönni kellett dolgozni.
Este letesztelem, talán megvan..
Ami bosszant, hogy korábban ment a 4.3, 1.34V alatt, most egyszerűen nem, hiába csinálok bármit, elszáll..
És, ugye ami bosszantóbb, hogy a pbo sem megy stabilan, bár az nem is érdekel...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #21571 üzenetére
Jahogy jah, ez hasznos, köszi!
Most az elsődleges cél, hogy végre stabil legyen az 570-ben a 3700x, a 4.2 allcore mellett, aztán majd jön a többi.
@Ribi: Köszi Neked is!
-
Ribi
nagyúr
válasz
hackeeeee #21570 üzenetére
Volt arról hír, hogy a lap "meghamisítja" a fogyasztási (áram és még fene tudja mit) értékeket, így a proci azt hiszi még kérhet többet, mert nem érte el a limitet.
A lap és a proci által mutatott érték eltérése ez. Ez minél közelebb van 100%-hoz annál pontosabb. De kis terhelésen/idle ez akár 3-400% is lehet. Ez csak full kakaón érdekes.
Ja igen amit GIORGIONE76 linkelt. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #21569 üzenetére
Ez mit mutat pontosan, vagy mire van?
Sry, ha ez alap, eddig soha sem néztem, sőt a b450-nél szerintem nem is volt ilyen értékem.
-
jokeph
nagyúr
válasz
tasiadam #21567 üzenetére
A lapodon van VRM temp sensor ?
Ha tényleg ennyire fűt, akkor gondolom a VRM körül kb. 0 a légmozgás.Ezt kell megoldani, hogy legyen szellőzése.
fogyasztást tudsz csökkenteni az RX 580 VGA alulfeszelésével is.
ha nem tud a lapod offset Vcore-t, akkor marad a fix Vcore + LLC megoldás.
3600X-em 1,22Volt-al szépen ment 4200 all-core-t, hogy ez mennyi watt-ban azt nem néztem.
volt nálam Aorus B450-es Giga lap, tényleg jól tud melegedni a VRM bordája, kézzel érintve 50-60 fok között lehetett, asztalon összerakva fél óra játék után (BIOS frissítést csináltam rajta R3 2200G-val, ezért volt nálam, azt jól leteszteltem utána az R5 3600X-el).
(#21566) GIORGIONE76: szép. A Power Reporting Deviation miért 200%+ nálad ?
-
Ribi
nagyúr
válasz
tasiadam #21564 üzenetére
És azon kívül hogy nem tetszik a freki érték van bármi haszna?
Mert 3600 ha 3-4 mag jól le van terhelve az kimaxolja a 88Wot, mert annyi feszt ad neki.
Ha 2700x-en játszol, az sem fog sokkal többet enni mint a 3600. Ha annyira zavar a fogyasztás, akkor az RX580-at cseréld.
Ha meg mégsem a fogyasztás zavar, amit igazából kétlek, akkor inkább azt írd le és ne a fogyasztásra fogd a dolgot.Ha jól emlékszem pont a B450 aorus-nak igen szar a VRM hűtése (melegedős). Szóval fene tudja mi a megoldás. Jól szellőző ház lehet többet ér mint proci csere.
-
tasiadam
veterán
BPO-val 140w-ot eszik. PBO-t lekapcsoltam, ekkor visszament 3.7-re. ekkor 90 wattot ettek a magok, és hát azért 4 helyett 3.7. Emeltem azt a 0.05v-ot, és felhúztam 4ghz-ra, és 90 helyett 95w-ot kér. Ergo 5w-ba került 0.3ghz all core.
És így lett 130-140 wattból és 1.4 körüli feszből 1.25v és 100-115w.
Eléggé a határon táncol ez a veszültség, mert a 4.1-hez szerintem már 1.3v kéne. -
Ribi
nagyúr
válasz
tasiadam #21547 üzenetére
Én nem cserélném le 3600-ra, főleg ha nem is mész 65 fps fölé.
3600 ha minden magon megy 88W a limitje, PBO-val.
A fogyasztás miatt izgulsz, de a mostani procit is kicsit túlfeszelve használod???
Ha úgysem használod 100%on, akkor úgy sem eszik annyit. Azért mert sok magos de nem használod ki akkor az nem eszik annyira sokat. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #21467 üzenetére
Nu, talán végre megy az allcore 4.2, hiba nélkül, de szerintem még mindig nem 100%.
1.13V kell a SOC/Uncore Vid-nek, és 1.125V a soc-nak, 1.1 helyett, plusz a procinak, 1.26875 helyett 1.2750V.
VDDP 0,95V, VDDG-k 1.05V. Ma reggel ebbe már bele ment ~20 perc prime, de azért nem mondom biztosra, mert pl. tegnap este alacsonyabb fesszel ment a blend, erre reggel ugyan ezekkel a beállításokkal már eldobta.
Tuti, hogy a feszekkel van baj, csak nem nagyon tudok rájönni, hogy melyikkel... Többet nem nagyon adnék már neki.
Próbálgattam, hogy 1.9-ről levittem a fabric órajelet 1866-ra, és hozzá 3733-ra a ramot, de ez sem volt megoldás.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
arabus #21560 üzenetére
mostanra szinte az össze yt tesztet átböngésztem, nagyon vegyesek az érzelmek, a kevésbé árérzékeny nyugaton nyílván ez a kis extra (ár) is belefér, bár én az egyszálas erősödésnek nem látom gaming hasznát, az oc úgy látszik megmutatta hogy nem csak 1-200Mhz amit fel tudnak mutatni, az allcore oc - ezek szerint nyilván igaz - elég impresszív,
hát várom hogy fórumtársak jelentkezzenek majd egy-egy saját teszttel is -
válasz
GIORGIONE76 #21552 üzenetére
-
fudi2002
nagyúr
válasz
#32839680 #21544 üzenetére
Ez csak plusz. De érdekes amúgy ez a global states. Egyszálasban valamiért jobban boostol vele a proci. A -2ns csak bónusz. Összhasonlításépp, hogy értsd winrar multi bench alatt edc1 frekik 4350 körül, és kevesebb átviteli sebesség van, mint global states-el így, ahol is a magok 4275 körül mennek.
-
Corsa02
őstag
Esetleg erre valaki aki képben van a témában ránézne, hogy így oké-e a dolog? Köszönöm
-
válasz
Brekkk #21551 üzenetére
Nekem ez akkor jött elő, amikor rész terhelésen volt. Benchmarkoknál soha. De mondjuk egy háttérben ott felejtett Spotify lejátszás álltában fingatta ki a gépet 30 percen belül. Amikor nem ad annyi kraftot a lap, és azt alátolod az offsettel, akkor vannak ilyen vicces dolgok.
-
Albigator
őstag
válasz
GIORGIONE76 #21550 üzenetére
Hello!
2006-os BIOS, 1.0.0.4 patch B.
Ennél csak egy újabb van de az nem tartalmaz új AGESA-t. -
GIORGIONE76
őstag
EZ a teszt most valami fizetett "politikai" hirdetés, vagy igaz lehet?!
ac4.55 a 3600XT-vel
mert hogy csak ebben az esetben érteném meg az árazását...
és a többinek is... -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Albigator #21541 üzenetére
Albigator
Hali, ameddig a redditen figyeltem a dologban a történéseket, talán egy agesa frissítés megoldotta a problémát, nálad milyen bios volt? nem függhetett össze?
az 5700xt megvételekor még én is tapasztaltam, a desktopig tolta ezerrel najd elhallgatott, akkor nem találtam semmivel sem összefüggést, később a 3600X-et meg ac4225-ön használtam magasabb soc-al, frisebb biosszal, csak később tűnt fel hogy eltűnt a probléma, onnantól már nem tudtam mivel függhetett össze, agesa/chipset/radeon drv,
ezektől függetlenül én adtam volna még annak a procinak esélyt allcoreban
nekem 4225/1.2875V 1.1V soc -
Brekkk
senior tag
Tegnap kaptam egymás utánban 4 Hardware Errort az Evenlog feljegyzései közé.
(A WEHA teljesen üres, nincs bejegyzés.) Több program is összeomlott, bár ez lehet a .
A windows nem fagyott le, de teljesen belassult. 3 perc alatt jutott el a desktoptól a leállításig.
Okozhat ilyet a túl alacsony SOC és VCORE fesz?
Most minkét említett beállításnál negatív offset-et használok.
Újraindítás után növeltem egy picit az offset értékeken. (Értsd: több feszt adok a rendszernek)
Volt valami Win frissítés ami ilyet okozhatott? -
törölt tag
*** Közlemény ***
ASRock X570M Pro4-re is kijött az ominózus új BIOS, 2.80-as verziószámmal, kipróbáltam.Eredmények:
1 órába került, hogy az OS újra elinduljon. Eddig az IF 1866-on ment 3733-as ram beállításokkal, most az IF nem ment 1600 fölé, semmilyen fesszel, beállítással, és az sem volt stabil. Próbáltam több rammal, fesszel játszani, stb. Nem megy. Régi bios vissza.Vélemény:
Az eddigi legrosszabb BIOS teljesítmény szempontjából. -
-FreaK-
veterán
-
Albigator
őstag
válasz
jokeph #21539 üzenetére
Ezt már túl beszéltük szerintem. Nem minden procinál jön elő, de azt vettem észre, hogy Zen2-nél a leggyakoribb. Viszont pl intelnél is jelen van, valakitől olvastam.
Hiába írja le itt 100 meg 100 ember, hogy neki ilyen meg olyan VGA-val se csinálta.. Az tény, hogy valakinél viszont igen. Egyszerűen vmi kombináció felsőfoka lehet amire nem jön rá senki sem. (VGA+CPU+alaplap+BIOS+kis zöld üveggolyó.)
Most is csak annyi változott, hogy nyomtam egy load default settingset (BIOS reset), leszedtem a chipset drivert és maxon zúg a VGA venti.
Kiszedtem a 3600X-et betettem a 2600X-et és meg se rezzen a vidikari ventije. -
jokeph
nagyúr
Ez nekem nem jött elő egyik Radeonommal sem (Sapphire RX 550 4 GB Pulse, Gigabyte RX 460 4 GB Windforce OC, Asus Strix R9 380 4 GB OC és Sapphire RX 480 Nitro 8 GB): Asrock B450 PRO4, Asus X370 CH VI Extreme, Asrock Z270m-ITX/ac, Asrock Z170 OC Formula, Asrock X79 Extreme 9, Shenzen Tech. E5 3.2 s1 + 1 marék lap s775-ből. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985 #21237 üzenetére
(okulasra, igaz 1st gen ryzen, de feldobtam itt is hatha valakinek volt jobb otlete)
1.05Val SOC / (G)MCH stabil negy modullal 2133on (egy stabil kezdesnek). 1Vn 2133on mar hibazik (1866 stabil), 1.2Vn pedig epitett vizhutessel is hibazik par oranyi stresszteszt utan. szoval az inteles megoldas (kb core2 ota minden esetben), hogy az ember feltolja spec szerinti maxra a GMCHt AMDn nem mukodik.
ubuntut nem birtam felrakni: ugy nez ki a hiba annyi volt, hogy az eloszor defaultbol alul, majd megoldaskent tulfeszelt vezerlotol elszallt valami az alap win10ben.
ujraraktam a win10et, most jo.
foleg Alpi. & subaruwrc, koszi a tippeket. ugy nez ki egyelore hala egnek se ramot, se
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Steven #21535 üzenetére
"Nekem többet számít hogy cs be nem 4350-4400 en megy all core hanem 4500-4550 et."
Igen, vágom. A lekednek jót tesz. Csak aztán rámérsz majd egyszer a min fps-re és rájössz hogy a sima pboval simán hozza ugyanezt. Annak minden vonzatos előnyével. Egy jó orvossal meg kibeszélheted, hogy vesztettél a képernyőre kiéírt értékből 150-200mhzet -
válasz
fudi2002 #21534 üzenetére
Kb február óta megy "edc 1" mióta Alpi vagy valaki fel fedezte mindezt , azóta hiba mentessen fagyás nélkül használom ( nálam a prime-l tesztelés az alap)
Ami fura hogy edc 1 nélkül megy a ram 3733 at stabilan EDC 1 el meg csak 3600 at, az okra azóta sem jöttem rá ,de kb nem is érdekel .
Nekem többet számít hogy cs be nem 4350-4400 en megy all core hanem 4500-4550 et. -
fudi2002
nagyúr
válasz
Steven #21532 üzenetére
Ja ne érts félre, tökre egyet értünk. Csak az edc1hez azért hozzátartozik amit leírtam. Amúgy nyomj egy edc1,0,0 tesztet prime95 legújabbal small fft-n. Ha fut egyáltalán, akkor szerencsés vagy. Nekem ez volt az első progi, ami nemhogy hibázott, hanem fekete képernyő. Sokáig érdekes mód memtuning hibára gyanakodtam, mert bizonyos tfaw érték alatt kezdett kijönni a hiba. Há mondom memó. Aztán nagy túrót. Elkezdtem korlátozni jobbról balról az edc1-et, aztán kiderült azért dobja el magát. Onnan már csak egy lépés volt, hogy rájöttem, hogy 3900xemnél az edc16 ami jó, de a tdc-t is le kellett vennem 95ről 90re. Így kafa, aztán jött a hozzászólás, hogy értelmetlen. Mondom, akár jogos is lehet, bár senki nem tesztelte. És hát valóban, mint leírtam. Kapott egy pbo limit disabled scalar 10x, +200mhz, -offsetet, belőttem a soc feszt, 100mhz fsbről 100.5mhzre emeltem és gyönyörűen fut, division 2-t tudtam tesztelni vele 1024x768-ban, gyakorlatilag az edc a max fps-ben 2 fpsel volt jobb, minimumban meg kb 5fpssel kevesebb a mostani beállításhoz képest. Ez tökéletesen megmagyarázza, azt hogy az edc1 elengedi, felboostol (megkapod a 2fpst), aztán lerántja vissza, aztán beesik -5fps. 4425 átlag (edc1) vs 4275-4300 átlag (mostani pbo setup). És ez mellett -2ns latency csökkenés, mert visszakaptam a global states opciómat.
Az xt meg ilyen hirtelenből adott válasz az új intelekre. Nem került nekik semmi energiabefektetésbe, gondolták miért ne. A userek úgy érzik, rögtön visszavágtak. Ez nem volt más, mint időhúzás, míg jön a zen3.
-
Albigator
őstag
válasz
wwenigma #21529 üzenetére
Na én meg "hirtelen felindulásból" el is adtam a 3600X-emet (SUS).
Visszatértem a régi 2600X-emre.
Ami legalább pozitívum a teljesítményromlást leszámítva, hogy:
-nincsenek akkora tüskék, hirtelen hőemelkedések mint korábban, ami akár 60-65 fok is lehetett, ez megáll 51-53 fok környékén,
pedig 4.25 GHz-re boostolás mellett simán adja az 1.5V-ot (majd reaktiválom a -0.1V offsetes megoldásomat, amivel még teljesítményt is nyertem, csak azért újból le kell teszteljem, mert több dolog is változott: chipset, win10 főverzió, de talán a BIOS nem)
-ezért nem is kell ventivezérléssel vesződni, meg egyéni Ryzen Custom energiasémákat beállítani
-VGA venilátorok végre (megint) nem zúgnak maximumon postolás közben!Ha erre a rejtélyre rájön valaki, az ossza meg velem privátban. Köszönöm.
Jó volt kipróbálni a Zen2-öt legalább. De a tervem majd a Zen3 úgyis. Viszont ha kifogok valami jó áras 2020-as PGT 3600-at, vagy XT-t még lehet visszatérek. Addig is max read only leszek kb.
-
válasz
fudi2002 #21528 üzenetére
Látom sokan a szívükre vették a dolgot , hogy megírtam a véleményem.
Edc1 nálam alapból ment és tudom jól , hogy sok topik lakónak nem megy ..lefagy stb. ezzel nem tudok mit kezdeni. Úgy gondolom , hogy ez lap vagy szerencse kérdése ,de igazából fogalmam nincs.Írok mást , az igaz ,hogy nem 0-24 ben olvasom a topikot ,de olyat nem láttam ,hogy valakinek 1,4 v al nem menne a 3800x all core minimum 4,3 on... nálam is 1,3v tudja...
Ráadásul AMD ígérete ,hogy az xt-s cpuk 100-200mhz el többet tudnak. Ez tesztekben kb sehol nem látható . Az az 1% eltérés tesztekben kb a hiba határ.
Szvl AMD kiadott egy átnevezett cput aminek semmi értelme nincs. Szerény véleményem szerint ez vicces.
Ha valaki szívére veszi hát jó lelke rajta. -
monosz
őstag
válasz
SECTORnooB #21489 üzenetére
G.skil Ripjaws V. F4-3200 16D-16GVK.
Igen,de kb.3 hónapig beton stabil volt a rendszer.(#21494) Pkc83
Nekem is stabil volt sőt,eddíg nem is volt ez a jelenség.Két napja tapasztalom. -
fudi2002
nagyúr
válasz
Steven #21527 üzenetére
AVX instabilra simán, még 10 sec sem kell. Mint később kiderült... Ha normálisan akarod akkor edc1-25-ig meg kell találni a megfelelőt, ha kell lekorlátozva tdc-vel. Erre a tesztelőnek nincs ideje. Amúgy pedig teszteltem, egy pbo megbuzerált rendszer pont annyit hoz mindenben, mint az edc-s történet. Valóban igaza volt subaruwrc kollégának, csak látszólag jobb, nagyobb frekiket látsz. (gyanítom magasabb órajelekre ugrik, de rövidebb időtartamra, amit nem is feltétlen látsz, mert a monitorozó progik nem tudják lekövetni a ryzen változó sebességét) Arról nem beszélve, hogy edc buzergálás mellett nálam nem működött a global states enabled, ami elég sokat dob. Pláne mem késleltetésben.
-
válasz
Malibutomi #21517 üzenetére
10 sec beloni az edc 1 ...nem igazan értelek
-
tasiadam
veterán
válasz
Lukitomi #21525 üzenetére
Akkor munkara viszont ertheto. Igy ebben a formaban meg nem ertem az x570 fazisokat, hogy azert nem jobb es tobb.
kozben futtatok aida-t a gepen, 78-80 fokon megallt VRM temp. Gondoltam mar ra, hogy valahogyan teszek ra egy 4 centis ventit, vagy valamit, ami arra fujja a levegot. Most az a gaz, hogy a cpu huto fujja neki a hasonlo hofoku meleg levegot. (69c a cpu. Nice)
-
RECSKA
veterán
válasz
tasiadam #21520 üzenetére
tulmeretezes...
Mert a hulye par ev mulva bele fogja rakni a 3900xet. az meg egy maxon jaro vrmet leolvaszt par het alatt...
Regen mennyi 970es deszka lett ennek az aldozata...
Tanultak belole hal istennek, es mostmar nagyjabol minden ertelmes deszkan olyan vrm van, amit elpukkantani lehetetlen...
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
tasiadam #21520 üzenetére
Lehet, hogy 8, 6, meg 4 is elvitte, csak az nem mindegy milyen hőfokon, illetve sokan tuninolnak, ahoz meg kell a kraft!
Én nyugodtabb vagyok, ha a VRM hőfoknál nem látok csak 50-55 fokot.
A 90-100 fokos VRM hőfokoktól égnek áll a hajam (ami nincs)!
Persze lehet mondani, hogy, ha tönkremegy, akkor visszaviszem gariba, de szerintem jobb a békesség és az alacsonyabb értékek, nem csak a VRM chippek, hanem a környezete és az ott lévő alkatrészek is jelentősen melegednek, csökkentve ezzel az élettartalmukat. -
Lukitomi
aktív tag
Ha valakit érdekelne [B550-es lapok VRM listája és egyéb] !
-
tasiadam
veterán
Yo
Eldöntöttem, hogy 3600-ra lecserélem a 2700x-em, mert nem tudok mit kezdeni a 8 maggal.
(B450 AORUS M)
Lenne pár kérdésem:
1: Van-e értelme lecserélnem a 2700X-et 3600ra RX580 mellett? Mindig 65fps korláttal játszom, sosem megy 100%-on.2: Ha igen, akkor hogyan tudnám megoldani az alulfeszelést 1.35 környékére, ha nincs az aorus BIOS-ban negatív érték? Perpill csak felfele tudok powet adni, a 2700X is +0.054-el megy. (Ryzen master úgy tudom, h win10-el nem indítható)
3. Ha nincs megoldás a másodikra, amivel nem kell szenvedni, akkor mennyi a feszültsége PBO nélkül?
Azért is akarom lecserélni, mert mint említettem, 8 mag az sok, és inkább játszom, meg fölöslegesen nem akarok etetni 8 magot. 1600AF is elég volt korábban, csak eléggé alkalmi csere volt. Ez eszik 100 wattot most 100%-on (plusz a többi bél 15w, ergo 115w), a 3600 meg gondolom ha 4ghz-n megy all core, akkor 65w körül.
Vagy lökjek be 6 magot, aztán majd használom a többi 2-t, ha kell?
Idővel le is tudnám cserélni b550-re a lapot a 3600 mellett. -
Yany
addikt
-
-FreaK-
veterán
válasz
Steven #21508 üzenetére
Na ez remek. Pont azt néztem ki.. cserélném a procimat, mert az enyém memvezérlője elég szarul sikerült példány, gondoltam akkor 3800XT tuti jó lesz, de így nem éri meg a felárat.. egy másik 3800-al elég jó esélyem van hogy olyan példányt fogok ki, ami tudja a 3733/3800-as IF-et, azzal többre megyek.
Közben most látom a hírt is ide beszúrva, a főoldalon is kint van a teszt már.
szerk: mondjuk pont a Guru3d tesztje nem ér szerintem semmit. átlag fps-eket nézni teljesen felesleges. Megvárom a Gamers Nexus tesztet inkább ha releváns infó kell.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
South Velen #21502 üzenetére
Bakter, igazad van. Nem tudom honné gyütt. Tehát small és nem smallest.
-
Yany
addikt
Erre nincs valakinek ötlete?
https://prohardver.hu/tema/amd_ryzen_7_5_3_3_x_zen_2_am4/hsz_21401-21450.html#msg21443
Főleg X570 TUF tulajok véleményére/tapasztalataira vagyok
kíváncsi, de bármi segíthet, akinek van 5lete.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- IKEA
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Elite: Dangerous
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest