- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
veterán
válasz Albigator #34224 üzenetére
Azt tartom stabilnak, hogy lassan 2 hónapja, így megy, minden teszt végig ment hiba nélkül, cinebench eredmények se nőttek, ha a feszültséget tovább emeltem, így a teljesítmény is megvan. A mindenre érzékeny warzone is gond nélkül megy, és 23 napja nem is volt újraindítva a gép.
-
Goose-T
veterán
válasz Albigator #34211 üzenetére
A lapka mindegyiknél a TSMC-ben készült, szóval a vélt vagy valós eltérést legfeljebb a lábak, a kupak és a forrasz anyaga okozhatja, meg a tokozás illesztési pontossága. Ezek azért akkora nagy különbséget nem tudnak okozni szerintem.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Goose-T
veterán
válasz Albigator #34209 üzenetére
Jelentenek ezek a betűk valamit? A 4650G-m PGT-s. Vagyis már nem sokáig az enyém, megvan már rá a vevő.
Nincs a gépemben VGA, csak az IGP-t használom. Programozásra és zeneszerkesztésre használom, csak néha (értsd: havonta-kéthavonta egyszer) tolok be valami kazuár játékot, ezért fölösleges lenne a VGA nekem.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Albigator #34052 üzenetére
Nem mondtam hogy nem hiszem, csak nekem ez a fránya kit ezt játszotta, még ha 3600-3733 magasságában játszotta volna el, de neeeem, egy sima 133Mhz emelés kis időzítéssel már dobja is, szóval nem érdekel
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Albigator #34048 üzenetére
Csak egy bajság van vele, egy tuning memóriát tuningolni szeretnék, annak semmi értelme ha húzok rajta 100 Mhz-et meg visszveszem a cl-t és megköpköd - ha szerencsém van- 1-200 hibával, akkor mi értelme van, volt/van nekem olyan stabil beállításom ami mindenben megállta a helyét, kivétel TM5, régesrég száműztem..
Albigator, csak annyit akartam "röviden" hogy sztem mem hiba...
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Albigator #34043 üzenetére
Elsőre szvsz mindig a memória, most én is csúcsrajáratom, addig finomítottam amíg aida le nem futott, na erre utána egy sima platformer alatt random újraindult pár perc után, szted mi volt? 5-el kellett feljebb tenni a trfc-t mert az már túl volt a csúcson
Ezért van hogy néha megírja valaki hogy neki még a dobozra írt xmp se jön össze aztán kapja a user errort de nem így van, elég pár század volt, vagy egy szem időzítés és megy a levesbe, pl nekem cpu oc miatt ilyen rndom újraindítás kevesebb volt, ezért tartom jónak a CTR teszteléseit mert ott is kijön ha instabil..https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
mozso
senior tag
válasz Albigator #27030 üzenetére
Atom! Vagy elektron. Nem kellene ilyen hülyeségekkel foglalkoznunk itt :-) Mondjuk off topiknak jelöltétek :-)
Erősen gondolkodom váltani az 5900X-re. Kell majd a projektemhez, de mi a csudát kezdjek a mostani 3900X-el?
Van egy jó procim, de a PH Aprón bevált “elvek” szerint akkor veszi meg valaki cuccot, ha sokat hajtja Prime95 alatt és akkor is stabil. Semmi garancia sincs, hogy nem széthajtja, hanem csak leteszteli.
Nem tudom mit tegyek. -
CJ4567
nagyúr
válasz Albigator #26231 üzenetére
A CJR jobb tRFC-t tud, mint a Rev.E. (Enyém 3666-on stabilan ment 468-at, 3800-on megy 494-et.)
(#26229) PAtr0n Nekem a TM5 az alap 1usmus v3 presettel bevált, ha azzal stabil, akkor mindenhol stabil. Játékokból eddig az AC Origins(és gondolom ezzel együtt az Odyssey), és a Yakuza 0 ami nagyon gyorsan, általában 10-30 perc játék alatt összeomlik, ha valami instabil.
Majd 1 évig nem játszottam a Yakuza 0-val, mert azt hittem, hogy rossz a játék, és azért omlik össze, nem gondoltam, hogy valami instabil a gépemben, mert hát minden más játék megy gond nélkül, biztos a játék a rossz, ugye? Nemrég megvettem az AC Originst, az elején futott szépen, majd elkezdett összeomlani. Gyanúsan ugyan az volt, mint a Y0-nál, szóval indítottam egy P95-öt, az gond nélkül futott, nincsen gond. Discordon ajánlották a TM5-öt, hogy próbáljam ki. (Ekkor volt egy R5 2600-am 4.1GHz-en, és XMP nélküli 2400MHz-es Teamgroup 2x8GB RAM-om, 3000MHz-en járatva.) 5 perc után már hibát dobott, visszavettem 2933MHz-re, utána a Y0, és az AC Origins is gond nélkül ment.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
PAtr0n
addikt
válasz Albigator #26231 üzenetére
Warzone-t nyomtam egy darabig, bár akkor még a 3000 CL16 G-Skill Aegis-ek voltak a gépben, azóta megfordult nálam egy kit 3200 CL16 Ripjaws is, vele se lettünk barátok, ez a Predator kit végre már normális. Nem is tudom mit csodálkozok, mindig Kingston RAM-okat használtam, eddig nem csalódtam (Még a nyanya chipes 2666-os fury-k is vígan szaladnak 3000-en gyári időzítésekkel)
Na de a Warzone néha produkált hibát, lehet azzal teszek próbát."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
PAtr0n
addikt
-
CJ4567
nagyúr
válasz Albigator #26222 üzenetére
Kár, hogy a Hynix CJR-ek nem szeretik a tRCD csökkentését, gyárilag 17-19-19-19-en mennek a RAM-ok, el tudok menni 3666 CL15-19-19-19-ig, vagy 3800 CL16-20-20-20-ig, viszont már a 3600 16-18-19-19 is instabil. a Micron Rev E ebben jobbnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
arabus
addikt
válasz Albigator #26224 üzenetére
ilyen a korona?
Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
DeathAdder
veterán
válasz Albigator #26204 üzenetére
Én
Viszont ha játék téren FHD körül (nálam 2560x1080 144hz) továbbra is marad az Intel ~10% előnye, akkor arra váltok. Ezért nem vettem még meg a B550 tomát (vagyis megrendeltem, visszadobták, azóta nem rendeltem újból, mert közben a CPU-t is eladtam, aztán minek porosodjon a polcon ha úgy sincs bele cpu )
Meg már talán az átdolgozott memóriavezérlő miatt végre tudnám a ramjaimat a hátárán használni
-
-
veterán
válasz Albigator #26066 üzenetére
A matek nagyon adja a zen3 ipc gyorsulasat :
- 8 core CCX
- uj io chip ( fabric clock 2200 fole ment renoir eseten )
- fpu 25%-ot gyorsult azonos orajelen
- nem osztott L3, ami mostmar nem 2x16MB lesz, hanem egybe 32MB, vagy tobb ( eddig 1 mag maximum 16mbot ert el )Ezek szerintem jelentos ipc gyorsulast hoznak, nagyobbat, mint a zen2->zen3 kozott volt. Persze nyugtaval a napot.
En nagyon remelem, adnak ki 6/12-est is, nem csak 8/16-ost, mert nekem boven eleg lenne egy 6 magos zen3 PBO-val, 4600MHz kornyeken jaratott ramokkal, fabric clock 1:1-el... ( rohadtul varom mar, hogy szabadjara engedhessem a ramot :) )
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Albigator #25963 üzenetére
Stimmel.
Nekem bejövős..
GIORGIONE76: Én amit látok szummázva, nem feltétlen biztos, hogy megéri majd váltani. Ergo, ha elég volt, akkor nem lesz akkora lépés, mint amire várnának, de majd meglátjuk. Sógornak valszeg 3070-et nézünk majd a 3700x mellé, meglátjuk mit lép majd a 2060S-hez képest.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
tag
válasz Albigator #25963 üzenetére
Szerintem ma már a WQHD az arany középút egy belátható 60-144hz-es tartományban. Ha pedig azt nézem, hogy ebben mit hoz a Ryzen és az intel i9, akkor már csak a mindenből a leggyorsabbat, leggyorsabban, bármennyiért attitűd az, akinek számít a tesztben kimutatott különbség. A 3080 esetében viszont már érdemes a 4K felé kacsintgatni.
Egy szó, mint száz egyetértünk.FHD 240hz-et meg hagyuk meg az e-sportolóknak
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Albigator #25955 üzenetére
Érdemes részletekben nézni a tesztet hol "huz" el.
fudi2002: ezt mar meg sem emlitettem.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
fudi2002
veterán
válasz Albigator #25912 üzenetére
Akkor nem értem mi a hézag? Nem ezt írtam? 1.3v De semmiképp nem 1.35vok, mint amikről a tudományos megbízottunk beszél. Erre írtam, hogy lessen szét a bioszban, kapott valami remek szipiszupi optimalizálót ajándék enableddel...
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Brekkk
senior tag
válasz Albigator #25738 üzenetére
Nem kérdés, ha megy értelmes fesz mellett a 4.2 all core, akkor az a nyerő de még 4.1 esetén is jobb választás.
Alatta már inkább a PBO. Bár a 4.0 all core is igen kellemes.
Nekem mázlim volt. 1.137 V BIOS-ban beállított fesszel szépen megy az 4.2 AC.
A hőmérsékletek kiegyensúlyozottak.
És nincsenek fesz tüskék. 1.169 a max fesz amit kap a minmum meg 1.125.
Terhelés alatt az auto mód 1.25 V-ot is adott és ehhez 3.8 all core bost volt a maximum AVX használatával és mindezt 85 fok mellett. Most olyan 81-82 fokos a CPU 4.2 AC AVX-el.Elismerem az itt olvasottak alapján az én kockám jobb mint a nagy átlag.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Albigator #25649 üzenetére
Ezt teljesen megertem.
Ellenben kizart dolognak tartom, hogy 1900as flck alatt es gyari auto pbon barmilyen baja is lenne barmilyen terheles mellett...
Az en uberfosh, elsok kozul valo 3600am 15 honapos, benne van 1900as flck-val tobb szaz ora prime, meg y-cruncher... A majdnem 3e ora tarkov mellett Es koszoni, semmi baja.
Hozzam 2 rossz zen2 kerult, de azokat az userek nyirtak ki...
Raadasul majdnem 9 honapja megy egy baratomnal a 3600asa, gyari kicsi hutovel, egy a320as lapban, 8gb ddr4el folding@home-ba... Biztos vagyok benne, hogy 90 fok felett... Es talan eddig 4x lett ujrainditva, valami windows faszsag miatt...
A PCX-NEK PEDIG MEGTILTANAM A VIDEOK KESZITESET. ADAM KIVETELEVEL OTT TELJESEN INKOMPETENS BARMOK VANNAK... ( osszemertek a 3700x-et a 9700k-val, ugy, hogy a 3700x kikapcsolt pboval volt, a 9700k meg kiterjett turboval, majd lemertek jatekokkal, es kb 5-10% volt a 2 gep kozott a kulonbseg. Csakhogy az inteles tobb mint 100eFtal volt dragabb, ugy, hogy mindkettoben ugyanaz a vga, ram es ssd volt
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
nagyúr
válasz Albigator #25621 üzenetére
Lehetséges... nálam az X370-be kussolnak a ventik bármilyen indításnál.
CPU: R3 2200G és R5 3600X, ezek mellett volt benne: RX 550, RX 480 és GTX 1070.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Albigator #25617 üzenetére
Nagyon alapos !
És most akkor nem sivítanak a ventik hidedindításkor ?RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Brekkk
senior tag
válasz Albigator #25224 üzenetére
Közben lementem 1.135-ig BIOS szerint. Most ezt tesztelem és eddig stabilnak tünik. Bár csak kb 3 órát tudtam tesztelni. 3 kör Blender BMW, és 30 perc Small FFT van benne.
Itt kaptam eddig a legmagasabb teszteredményeket. Itt a Prime small FFT 77-78 fokon megáll.
10-12%-al magasabb csak a PPT, ECT, EDC, mint az Eredeti R5 3600-as gyári adat. -
Mumee
őstag
válasz Albigator #25221 üzenetére
Ha minden háttérprogramot bezár az ember és nem azt nézed, hogy ha megteheti befal 22gbot akkor nem fut még ki.
Az nem mérvadó hogy elvisz 22gbot mert a program lusta takarítani korábban/nem szükséges neki.Recsk: új kit neked mit megy? Nálam van most egy gyengébb E die 32gb és igen morcos a tRC-re.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Albigator #25124 üzenetére
Hát nem tudom, lényegében tele van az internet 1.3+V feszes allcore eredményekkel. Sőt, CCX OC-s eredményekről már nem is beszéljünk, amikor a magasabb órajelű ccx(ek) miatt oda kell kínálni a nagyobb feszt, és simán 1.32-1.35V körül mennek a procik.
Véleményem szubjektív...
-
Brekkk
senior tag
Akkor szerinted a fix 1.15 V 4200 Mhz (R5 3600) nyugodtan maradhat állandóra?
Ezt még hűteni is tudom normális hőfokokkal. (Prime95 small FFT) Max 87 fok melegben.
Vagy inkább Auto fesz legyen offsettel?Giii
Nekem nem jött be igazán a 2606-os BIOS (Prime X570-p)
A memóriakezelése roszabb lett mint a 1407 volt.
Azon a feszen és órajelen amivel 1407 stabil volt, a 2606 már memóriahibákat dobott. -
hokuszpk
nagyúr
válasz Albigator #25128 üzenetére
"Ugye egy all core beállításnál a limitek megszűnnek/kitolódnak. "
igen, eddigi kiserletezesim soran nekem is igy tunt, és ezert irtam, hogy istenaldasa ez a butitott MSI bios...
emlekeimszerint a normal clickbios ha nem auton volt a szorzo, akkor nem engedte engedelyezni a pbo -t. Ha a dartskozvetites utan nem dolok el, akkor megnezem a Tomahawkon, azon még nem a butitott verzio van. ( 2700X -hez nem kell. )@CJ4567 : neked 450 max lapod van, ott nem kellett varialni, hogy beferjenek az agesa kodok a bioschipbe. Nekem pl. nincs is AMD overclocking lehetosegem.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
CJ4567
nagyúr
Nem alapon kap annyit a proci, hanem PBO-val.(alaplap limitjei, autoOC off, scalar 1x)
Hokuszpk: nálam ha szorzót állítok, és a feszültség AMD overclockingra van állítva, akkor megy minden idle power saving cucc, és a maximum órajel az, amit beállítottam BIOS-ban.(és az órajelet is ugyan úgy állítja terhelés alatt, mint alap/PBO-val, szóval nem egy fix órajeles tuning.) (A limiteket attól kikapcsolja, szóval ez még mindig nem az, mint a te verziód.)
HSM: szóval ez biztonságos viselkedés, nyugodtan maradhat a PBO.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Albigator #25121 üzenetére
az a helyzet, hogy istenaldasa ez a lebutitott feluletu MSI B350 bios.
mert ugytunik nemcsak a felulet lett lebutitva, hanem nehany ellenorzest is kivettek belole.
peldaul a CTDP -t a rendes clickbios nem engedte a 2700X eseten a gyari spec 105W fole allitani. Ezen meg beallitottam 135W -ra, oszt hajra
Es a Cpu tartja.De igazabol a PBO a nagy trukk, itt ugy mukodik, hogy ha engedelyezem, es fix feszt es szorzot allitok, akkor azt veszi limitnek. Szoval ervenyes lesz a PPT/TDC/EDC limit, a fesz az fix, a frekinek viszont az lesz a teteje, amit beallitottam. Egyelore ovatossan kezi modban alacsonyabb pbo limiteket adtam meg, ezert nem melegszik el a magas fesz ellenere sem.
Igy az ilyen lightos meresek mint a Cine, hozzak a pontot, a nagyobb terheles meg belefut valamelyik limitbe, ahogy kell neki, annak ellenere, hogy a freki all core annyi, amennyinek lennie kell.
De ha fagy, majd emelek feszt
Bonusz, hogy idle leveszi a frekit.perpill ugytunik, hogy 4.4 -nel lesz a teljesitmenyoptimuma, eleg sokvaltozos keplet ez. majd jovoheten talan tudom tovabb tanulmanyozni a temat, holnaptol eroltetett menet van.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Albigator #25079 üzenetére
biztos van ra jobb megoldas, egy Freezer 33 plus van rajta, amire csak az egyik ventit tettem fel meg ne fazzak a huzatban.
megy 4.3 -at is, de arra azt mar nem kisertem primeval. cruncher oke, meg foldinggal is megcsinalt par csomagot.
[ Szerkesztve ]
-
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Albigator #24943 üzenetére
én nem is vitatom hogy jó eredmény, sőt, még rá is próbáltam a beállításaira, nekem nem vitte, a CL16 egy határ, amit nem akar átlépni, egyébként ment 3800/1900-ban is, de egy teszten hibázott, arra leaglább olyan háklis vagyok mint te
amúgy a kis pluasz pénz egy erősebb lap és mondjuk egy 3900X mellé megérheti, mert sztem azon stabil 3800-at ki lehetne hozni,
amúgy a nagy eltérés a latency, hasonlót meg olyan magas trfc-vel nem lehet elérni, valamin mindig buksz, szvsz a régi jó kis b-die-ok azért a 10e plusszért megérhetik (amíg lehet még kapni), belegondolva hogy régen volt az +30-40e ishttps://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Albigator #24941 üzenetére
én egy hasonló, micronos bajnokot cseréltem le, a 3600/16-ot az is tudta, de kis túlzással akkor is ég és föld,
arra leszek kiváncsi ha veszek még egy kitet akkor mennyit kell majd visazavenni a tempóból,
a micronnál (d-die) a duplázásnál 3333-ra kellett visszavenni, de ugyebár még az is a gyárin felül volthttps://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Albigator #24896 üzenetére
azzal valoban nem teszteltem, de ejfel korul lefekves elott elinditottam a primet, es ugyhagytam.
harom - fel negy kozott felebredtem, akkor 94 fokon ketyegett a proci, de ment. Ugyhogy gyorsan le is lottem, ne futse a szobat, igy is letszamon feluli meleg van.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
HSM
félisten
válasz Albigator #24846 üzenetére
A B550 Aorus Masternél viszont szerintem nem feltétlen a legjobb a PCIE elrendezés, hogy a fő 16 sávból vették az M2 extra sávjait. Én inkább emiatt a sima B550 Aorus Pro-t (főleg a sima V1) preferálnám, az is elég izmos és jól felszerelt lett, minden tekintetben. Aorus Masterből emiatt szvsz inkább az újabb revíziós X570 felé mennék.
(#24825) b3Ro: "- Ryzen 9 3900 + ASUS TUF GAMING B550-PLUS £489.99"
Nekem ez nem tűnik rossz ajánlatnak kinti árakon nézve. A 3300X-hez képest így ahogy van is szerintem ég és föld. Azt nem tudom, az AC 4,2Ghz mennyire reális, mivel a garantált órajel is elég alacsony, mindössze 3,1Ghz, így elképzelhető, hogy itt akadnak olyan csipletek, amik annyira nem kedvelik a magas órajeleket. -
Brekkk
senior tag
-
-
rumkola
nagyúr
válasz Albigator #24792 üzenetére
Közben leállt a gép 4050Mhz 1.0 V-vel.
Spotify+Aida stress+Doom eternal vagy AC Odyssey megy egyszerre, vagy aida stess+final fantasy bench+Doom egyszerre plusz ezek közben alt+tabbal fórum. Szintetikus nem érdekel.
1.29 - 1.35-öt a BIOS és a hwinfo mutatott,. Mi az az RP Lair?Most 4Ghz 1.0V teszt megy.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz Albigator #24761 üzenetére
Azt nem. Volt egy baráti társaság... akikkel ~1200 óra bele szaladt az Online részébe
Az Nvidia driver-ben a GTA (meg amúgy minden játék esetén érdemes egyenként...) beállítani az energiamenedzsmentet, hogy mindig maximális teljesítményen járjon ha indítod az adott játékot.
Mivel változó mértékű a terhelés a játékoknál így az Nvidia GPU Boost meg amúgy a több éve létező 2D, 3D low és 3D high órajelprofilokat dobálják a VGA-k ezért lehet harmatos az FPS és lehetnek akadozások-FPS beesések...
Vicces volt látni mikor a Mafia: The City of Lost Heaven-t futtatva és a fenti driver-es lépést kihagyva az 1080 Ti GPU-ja 139MHz-en ketyegett
De egy fixált órajelű és feszültségű CPU-val és az említett Nv kártyák esetén driver-ből állított adott programra-játékra vonatkozó energiamenedzsmenttel elő lehet csalni még némi FPS-t és mindezt stabilabban akadozások nélkül.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
CJ4567
nagyúr
válasz Albigator #24757 üzenetére
GTA Online közben random lőtt Ryzen Master kép, nálam vagy valami egyéni probléma van, vagy pedig ilyen a motor, mert egy nagyobb freeroam lobbyban 60-70FPS-t tud max, 4.1GHz-es 2600-al tudott 45-50FPS-t, ehhez GPU 50-60%-on:
Amit el tudok képzelni, hogy a lassú RAM(2933) okoz gondot, azért is megy jelenleg az IF 1800-on.
Ez meg R6S, 141FPS korláttal(1080p-ben, minden minimumon, árnyékok közepesen, LOD magason, GTX1070-el):
(Tudom, hogy a GTAO-nál autoOC-t ír, teszteltem, hogy valamit ér-e, de kb. értelmetlen, mert sose éri el az autoOC-s órajeleket, így visszament PBO-ra.)
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
nagyúr
válasz Albigator #24757 üzenetére
Persze, hogy jelentős a difi. a 3600X 2200 MHZ-en egymagon kb. az FX8320e szintje 4,4 GHZ-en.
Azt nem tettem hozzá, hogy GTX 1070-el, 4K-n.
50-60 FPS magasságába így is elmegy. (nyilván hangolás kérdése).(#24758) rasotamas: az 5 GHZ-re húzott 2600K nem éri utol egymagon sem a 3600X-et, multicore-ban meg kanyarba sincsen.
Hazaérek, megpislantom újra, 2200 és PBO+XFR mellett ugyanazon beállításokkal.(#24760) Puma K: köszi az értékes tapasztalatot.
Kiegészítésképpen a fentiekhez: az kimaradt, hogy ez single player módú mérés volt, de meg fogom nézni online multiban is.(#24761) Albigator: igen, teszt jelleggel a 4K@60 43"-os LG TV-n (nagyon baró a kép már 1440p-n is, de natív 4K-n szakít igazán, a TV tudja a játékmódot, így egészen jól használható minimális input lag mellett játékra is) próbálgattam a GTA V-őt, WWZ-t, COD Warzone-t és az SC2-őt is. RX 480 ide roppant kevés volt már GPU szinten, főleg az utóbbi 3-hoz.
A Warzone bármit is fel tudna falni, azt hagytam 1440p-n.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Albigator #24754 üzenetére
Nálam desktopon all-core 2200 MHZ-en fut a 3600X, ez nagyon PBU. A legnagyobb melegben sem volt több 40 foknál, AIO pumpa 60%-ra leszabályozva.
Átírtam a WIN kiegyensúlyozott energiasémáját.
Ha izzítom a játékom (SC2), akkor viszont felvált a BIOS-ban belőtt PBO+XFR módra és tolja a BOOST-ot ahogy kell.
Régebben többen is próbálták, de nem mindenkinél működött így, és/vagy nem minden játékkal.
GTA V-nél pl. nem ugrik vissza a CPU órajel, marad 2200-on, bár ott meg semmit se számít, így se fogja vissza a játékot.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
HSM
félisten
válasz Albigator #24744 üzenetére
Lényegében ugyanarról beszélünk. A Precision Boost nevű technológiáról, azaz, amitől gyárilag gyorsabban megy a CPU, mint a "base clock".
Fórumtárs PBO-ként hivatkozott rá, így én is. Persze, ha nagyon precíz akarnék lenni, akkor a PBO az persze az, amikor a gyáritól eltérő limitekkel/paraméterekkel használjuk a PB-t, de szerintem nem ez volt itt a lényeg. -
Albigator
őstag
válasz Albigator #24727 üzenetére
Ezt kombinálva Warezoneal (azaz Chrome 3 stream 3 kijelzőn + Warezone 1 WQHD kijelzőn, szóval ennél komolyabb használatot nem tudnék összehozni csak tesztekkel, benchekkel, munkával, vagy még durvább játékkal) :
52-54 fok között, nem megy se feljebb se lejjebb.
Ez nagyon baráti setup lenne, de azért csak -200 MHz az alaphoz képest...Amúgy nincs olyan sok értelme vesződni pasztákkal, az MX4 is jó azért bőven.
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz Albigator #24710 üzenetére
Ha több RAM-od van, akkor többet is tud kihasználni, viszont én a majd 7GB-ot csak a játékra értettem, nem a teljes rendszerre. Nálad 32GB-on sokkal tovább tud terjeszkedni, mint nálam 16-on, azért látsz ennyi kihasználtságot. Én FHD, minimumon játszom.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Albigator #24680 üzenetére
ja értem, ha csak Rm-ben lenne akkor tényleg baszkódj vele, én is utáltam töltögetni a profilt, akkor inkább egy kellemes ac ... de majd akkor a kövi lapban kipróbálhatod
nagyonjjo
melyikre gondolsz konkrétan, az enyémféle régebbire, vagy újabbra?
nekem 3200/14-ből 3733/16 sikerült...https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.