Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vélemény: kellenek nekünk AI chatbotok a grafikus meghajtóba?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell notebook topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A legjobb gaming monitor 300 ezer alatt? - LORGAR 27MP1
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
veterán
válasz
Zicokuka #19163 üzenetére
Legyen igazad! Csakhát kicsit gondolkodjunk. 14nm-en 1.35v kb hűthetetlen kategória. Namost a 14 elviseli, ez viszont 7nm. Itt vki ad ugyanannyit, miért elképzelhetetlen, hogy valóban károsodik? Hiszen ugyanakkora hőt enged, sokkal kisebb csíkszélességűre. Sajnos nagyonis elképzelhető, hogy ez megtörténik, nem is kell hozzá sok év, ahogy Te gondolod. (szerintem)
Nem véletlen, hogy intel sem tudta meglépni a 14 nanoról való lépést, vhogy a júzereknek majd meg kell magyarázni, hogy ez brutáljó, csakhát itt nem lesz 5.3ghz, ezzel együtt pedig a játékok alatti előny. Ez nagyon új és nagyon más liga, de ez a jövő. Az amd talán kissé túl korán, de meglépte (nem volt mondjuk más választása).
-
Chaser
legenda
válasz
Zicokuka #17460 üzenetére
4,2-höz már még nagyobb fesz kell - ez ilyen, de mindig is ilyen volt ( :
az adott cpu függvénye mikortól kezd nagyon éhes lenni, nálam 4,2 még oké
lapodból ítélve gondolom nem idei vétel - feltéve ha lapot és cpu-t együtt vetted - , hanem valamikor tavaly nyár-tél közötti a cpu, azokból még több volt ami 4g fölött már éhes lett -
Bib
őstag
válasz
Zicokuka #15197 üzenetére
Csak akkor tolja fel amikor kell ! Nem? Amúgy intelről jövet nagyon fura ez az egész, ott belőttem 4,7-re gyári vcore alá, azon ment 5 évig. Itt is variáltam már elég sokat de legjobbnak eddig az auto beállításokat találtam. ( 20 éve már a amd duronomon is grafitoztam az l1-es hidakat hogy 750 helyett 850mhz-en menjen
)
-
vlevi
nagyúr
válasz
Zicokuka #14018 üzenetére
"sokat malmozik a sok szál "
Euro Truck Simulator olyan 10-12%-ra tudja meghajtani, mert max 4 szálon fut, nagyjából azokból használ valamit, a többi 4 mag (8 thread) meg semmit nem csinálDe így is százvalahány fps-t tud a játék, FullHD Ultra beállítással. Mondjuk, nincs agyonbonyolítva a grafika, de azért nagyságrenddel jobb.
Doom pedig, ahogy korábban is írtam, kiakad 200fps-nél -
vtomi2
őstag
-
Palinko
tag
válasz
Zicokuka #3296 üzenetére
Van ez a DRAM calculator for ryzen program de basszus nem tudom kitölteni minden mezőt a számoláshoz. Írtam a Kingstonnak belinkeltek egy olyan pdf-et amit említettem hogy nem találtam ott az adatokat meg megkérdezték hogy minek nekem ezek az adatok minthogy milyen die van a RAM-on stb
Próbáltam a RAMmon szoftvert is de nem vagyok benne biztos hogy jól ismerte fel őket, de még azt sem tudtam biztosra megállapítani hogy milyen die van rajtuk és hogy single vagy dual rankúak-e.
-
edari
őstag
válasz
Zicokuka #2864 üzenetére
Megpróbáltam a 3600-ast elindítani fix fesszel és fix órajellel (p-state tuning a cél), de 4ghz még 1,425-el se indult el. 3,9 elindult 1,4v-on, de a win már nem tudott betölteni... Remélem sokat segítenek majd a bios updatek.
Lap: B450-F strixSzerk: nem válasz akart lenni bocsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- i9 12900KF/ ASRock Z790 PG LIGHTNING/ Liquid Freezer III 360/ bontatlan/ garancia/ ingyen foxpost
- I5 12600k processzor 59000 Ft
- Intel Core i5-12400 Processor ( IGPU-val ) + ajándék Bending correction frame (Finalcool)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 14" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest