Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- IFA 2025: Egy normál és papírvékony tábla a Samsungtól
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Home server / házi szerver építése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gtaati
őstag
válasz
lowzor #27406 üzenetére
A problémám az hogy lehet állítani AB-ben feszt de közben Gpu-Z-vel nézem az értékeket és látom h a 12v-s táp értékem leseik 11.3-11.5 környékére meg eközben változik a gpu feszültsége is, hiába húzom fel AB-ben fesz 1.3-ig +20% mellett akkor is ilyen 1190mv és max 1235mv között mozog az érték nem tudok több feszt adni neki! És mindeg y szinte hogy hova állítom az AB-ben a csúszkát a feszültségnél olyan minth anem reagálna rá és nem is látszik ez a GPU-Z-ben! Mitől lehet? A boost miatt, vagy kicsi a tápom és nem jut annyi kaja neki vagy miért? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Helló! Valaki meg tudná mondani h a Tahiti LE alap referencia feszültsége mennyi Köszi
-
Gtaati
őstag
Akkor továbbra is kérdezném mi a véleményetek a VTX3D 7870Black-ről? Vagy esetleg valakinek van-e és tapasztalati, hűtés zaj tuning voltage lock stb? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki! Érdeklődnék h szerintetek 7870 Xt-ből melyiket volna érdemesebb megvenni a két gyártó kártyájai közül, Powercolor vagy VTX3D lenne az alternatíva, esetleg valakinek tapasztalat tuning stb hűtés terén voltage lock stb ami érdekelne!? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #25416 üzenetére
Hello, milyen problémák jöttek elő ezzel a driverel? Mik voltak a hibák? Most nekem is ez van fent..... Köszi!
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #24959 üzenetére
Egyetértek veled én is, az itteni tapasztalatok egyáltalán nem ezt tükrözik, én itt nem hallottam/olvastam egy bs-s, memóriahibás vagy hűtés problémás, vagy bármilyen garanciális problémás giga 7870-ről! Dehát mindenki azt vesz amit akar és jónak lát utána ő eldönti hogy jó vétel volt-e vagy nem és levonja következtetéseit! Személy szerint nekem hibátlan és tökéletes kártya a Giga 7870oc ha cserélném max azért mert nagyobb teljesítményűt szeretnék....
-
Gtaati
őstag
válasz
neszoljalbe #24894 üzenetére
Az szép nem piskóta! Grat hozzá, nagyon jó darabot fogtál ki! Nekem alapfeszen 11150/1250 használom mondjuk memóriát azt felhúzhatom ameddig csak a csúszka engedi de számottevő gyorsulás nem eredményez, nekem 3570 turboval 4200.on használva és a vga 1150/1250 8300 pontot hoz tehát egy bő ezressel kevesebbet!
-
Gtaati
őstag
válasz
MCGaiwer #24888 üzenetére
Milyen gyártmányú a kártyád? Az enyém Giga és van hozzá egy program Ocguru II és azzal lehet manuális venti szabályozást csinálni, nekem 50 fokig állnak ventik és utána kapcsol be 50 fok felet 10%-on megy 60fok felett 20% 70fok ha eléri 30%-on! Nekem így volt Crysis 3 alatt 65 fok hozzáteszem kijátszva, nem fél óra után, Sniper Ghost 2 alatt eléri a 69-70fokot gondolom hiába Cryengine 3-ra épül nincs úgy optimalizálva mint a Crysis 3-nál!
-
Gtaati
őstag
válasz
janes1976 #24836 üzenetére
Én mindig azt hittem, hogy ha akció van azt kirakják az akciókhoz, de ez így szerintem tök gáz h vevő lennél dolgokra és csak akkor találod meg a szuper szerdai árat ha már benne vagy az adott termék oldalán, még kívül a listában sem látszik..... szerintem ez így tök rossz dolog, vagy valahol meg lehet találni a szuper szerdai árakat? KöszI!
-
Gtaati
őstag
válasz
syberia #23730 üzenetére
Én is csak csatlakozni tudok darky-hoz és többiekhez akik giga 7870-et használnak, hibátlanul csendben megbízhatóan teszi dolgát, semmi panasz kifogásom nincs rá, se bs, se hőfokra, se fagyás se hangosság levett ház oldal mellett állnadóan, lehet h korábban voltka gyengén sikerült szériára gyártónak mint ahogy most van más gyártónál, de nem hinném h ezért előítélettel kell lenni, érdemes az általunk mezei felhazsnálók véleményére tapasztalataira hagyatkozni!
-
Gtaati
őstag
válasz
zserbox #23381 üzenetére
Hát nem igazán egy 12-es venti van Bequit mögött ami kinyomja meleget amit oda fúj a cpu hűtő aztán annyi, de nincs fent a gépház oldala sosem mert a Bequit! túl log egy kicsit és nem lehet felrakni
Tehát így valamennyire mozog a levegő és így levett oldal mellett nem hallom a kártyát
pedig az asztalon fent van a gép
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #23374 üzenetére
Én alap feszen amit gondol magának úgy használom +10%-os power limittel, 1150/1250-en hibátlanul, memóriát ameddig enged felhúzhatom és nem hibázik
de értelme nem sok van, ezért így használom, ventivezérlés meg a giga ocguruval belőttem úgy hogy 50fokig állnak ventik, ha fölé megy akkor 10%-on pörög, 60 felet már 20%-on és így tovább éssemmi hangját nem hallom 1 óra crysis 3 után sem, amin viszont meglepődtem és nem tudom h van.-e összefüggés közte h mióta legújabb béta driver van fent vagy 10 fokkal hűvösebb a kártya és semmi beállítást nem változtattam....
-
Gtaati
őstag
válasz
csucsbicep #22207 üzenetére
Értem, hát igen! Nálam is Megy a Fraps és az AB-is meg 4200-on a sima 3570, de most az az érdekes h csak akkor jön büdös a tápból, ha a hdmi kábel is be van dugva a vga-ba, lehet h test vagy földelés probléma van és földhurok jön létre?...... Mert ha nincs a tv rádugva ahol egyébként plusz programok mennek élő adatok olvasásra hőmérséklet fezsültsége adtatok stb: aida cpu-z stb akkor nem jelentkezik ez a dolog, de minden esetre érdekes és ijesztő!
-
Gtaati
őstag
Hát én is megosztom veletek az új élményemet a crysis 3-al kapcsolatban! Nagyon jó a játék, nagyon tetszik, induláskor az esős résznél full HD-ban 28-34fps utána nem esős részeken akár 50-70fps high beállíts mellett, szóval játék grafika nekem nagyon tetszik, csak megeszi a gépet
amitől nagyon megijedtem h kb fél óra játék után büdös éget szagot érzetem és miből hát a gépből, és hát a tápból jött azonnal kilép kikapcsol, hát akkor gyári "460"w-os(2 12w-s ág egyenként 18A) coolermaster ami a házzal együtt jött, nem bírja a strapát mondjuk nem nagyon volt más cucc ami így meghajtotta volna a gépet... szóval valószínűleg be kell h ruházzak egy új tápra ezt hiába küldöm garanciára meg ezek szerint ha cserélik hiába is kapok másik ugyaniylet!
-
Gtaati
őstag
válasz
V.Dave #21887 üzenetére
Alapból, nem halk h a hagyom h a driver állandóan pörgesse 40%-on, de pl Giga oc guru 2-ben állítottam egy manuális profilt, ami következő 50 fokig állnak aventik és utána 10 fokonként 10%-al megy fentebb, így a kártya padló terhelésnél max 70fok környékén megy a venti meg 30%-on vagy annyin sem és abszolult csendes! Ha odatekered neki akkor persze h hangos d emelyik nem aminek meg gyakorlatban semmi értelme, de hang meg a zaj mindenkinek más! Nekem ezzel a beállításokkal tökéletes!
-
Gtaati
őstag
válasz
seederking #21857 üzenetére
Értem , hát azért köszi, mindenkinek!
-
Gtaati
őstag
Helló! Valaki tudna abban segíteni, hogy játszottam a Crysis 2-vel és miután jó néhány küldetést megcsináltam csak ezután tettem fel a játékhoz a javításokat, a probléma következő hogy maga játék elindul de ahol abbahagytam onnan szeretném folytatni elkezdi betölteni a pályát és mennek csíkok és mikor végigér akkor megáll és kész nem ugrik be a játékképernyője, ez után control alt del, és hiba üzenet vár kint és program bezárása, de ha régebbi küldetést újrakezdek akkor azt betölti, mi lehet a gond? Miért nem látja vagy kezeli a mentéseket normálisan? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #21738 üzenetére
Hát ha az új szériát csak őszre dobják ki a piacra akkor addig is a jelenlegi kártyákat vonzó szinten kell h tartsák és hogy kiszolgálják a piacot és szerintem ehhez a driver optimalizálás is fontos kulcs kérdés úgyhogy szerintem addig még egy pár béta és végles változat ki fog jönni és hát remélhetőleg gyórsúlgatni fogunk
-
Gtaati
őstag
Helló! Ha jól tudom xmp-s tuningnál emelkedik az órajel is nemcsak szorzó pl 100mhz ről 103-ra vagy akármi ez csak egy példa és a gép megy stabilan de ezáltal a pcie busz frekvenciája is nől párhuzamosan és nem lehet h azt már a kártya nem szereti nem bírja és azért csinálja ezt, ez csak egy ötlet volt
-
Gtaati
őstag
válasz
gyuribácsi88 #20755 üzenetére
A gpunak lehet jó, de se táprészen se a memóriákon nincs semmi, még passzív borda sem és fentebb írták h így légkavaró nélkül érdekes lehet! Akkor lenen jó ha gpu-n maradna a víz a ramok táprész bordával és azokat is még fújná venti! Így kicsit szedett-vedett a dolog szerintem!
-
Gtaati
őstag
Oké értem köszi, lehet, d eakkro is furcsa h maxot 1,219v-ben maximalja az Aida de ha nincs terhelve a kártya akkor a kisebb visszavett feszt látja pl: 0.805v-1,219v-ig látja változást, párhuzamosan más progikkal együtt azzal a különbséggel, hogy 1,219v fölé nem látja pluszt de a többi igen!
-
Gtaati
őstag
válasz
daveoff #20532 üzenetére
Hát nem mondanám teljesen rossznak a turbót, az igaz h alapok többsége túl feszt ad nekik fölöslegesen, én kipróbáltam, hogy mi az ami alap órajelen turbóval kell neki, és ezt az értéket ofset - beállítottam tehát nekem pl - 0,135v-t ad neki ergo így anynin megy mintha fix v-t állítottam volna be, ez azért jó a fix legkisebb feszültséggel szemben hogy amikor áll a gép idle-ben van akkor sem kapja meg fixen azt a fezst hanem leveszi! De hát kinek hogy tetszik és jó, mindenki csinálja saját belátása szerint ahogy a legjobbnak véli, én így tettem!
-
Gtaati
őstag
válasz
gyuribácsi88 #20529 üzenetére
Helló! Egyetértek azzal amit mondasz szerintem is íg yvan, de nekem is 3570-em van és megy 3,8-on ha nincs agyon terhelve mind a 4 mag, ha stresszelteted és 100%on megy mind a 4 mag akkor rnem engedi 3,6 fölé d egyébként nálam legalább is igen megy turbóval 3,8-on!
-
Gtaati
őstag
válasz
kockaharcos #20512 üzenetére
Én úgy jártam, h AB-ben beállítottam a fezsültséget de az Aida mindig csak az 1.219v-t látta kivéve h anem volt hajtva a kártya mert akkor ilyen 0,8v környékére visszavette! Az érdekesség, ha AB-ben beállítottam 1,3v-ra az Aida nem látta csak max 1,219v-t de a kártya kapott plusz feszt ezt a GPU-Z-vel tudtam kiolvasni hogy és mennyit de ott látszódott, hogy megkapta a pluszt, az más kérdés h ebből a kártya mennyit dropolt le! És nem okozott problémát h egyidejűleg futtattam az Aidat és a GPU-Z-t!
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #19970 üzenetére
Úgy van és azt is csinálom! Köszi a segítségeket!
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #19934 üzenetére
Helló! Hát végigjártam az egész dolgot, tuningnak sok értelme nincs ha 1450-en mennek a memóriák sokat nem hoz a dolgon éppen hogy csak, a gpu meg stabilan fagyás villogás nélkül 1150-en megy! szóval én hagyom 1150/1250-en, azért köszi a segítséget!!! Akkor lehetséges h a tápom miatt kevés lehet a vga 12v-ága? Vagy ha így stabilan megy minden akkor ne foglalkozzak vele? Köszönöm Mindenkinek!
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #19932 üzenetére
Oké értem hát köszönöm! HA nem Furmárk megy hanem 3dmark vagy más játék ott nekem is ez az érték kb! Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #19928 üzenetére
Oké értem, esetleg egy nagyobb igényű játéknál nem tudnád megnézni vagy tesztnél ami kihajtja a kártyát, hogy olyan esetben a 12v-ből mennyi marad? Illetve idle alap állapotban aida szerint vagy gpu-z szerint terhelés nélkül hogyan alakul a 12v? Az érdekes ha tápon alapból van egy 6 lábú, ott a 6 láp be van kötve mind, de ami átalakítókat adtak a kártyához abban csak 5 van bekötve, és ebből adódóan egyik 6-os külön ágról jön a tápból a másik meg az átalakítóval jön egy másikról, de azon az ágon más fogyasztó nincs! Köszi!
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #19924 üzenetére
Lehet nem mondasz rosszat mert Furmárkot ha rászabadítom a 12v-ből lesz 10.7v a kártyánál, te megtudnád nézni ha megkérhetlek h a furmárkal leterheled egy pár másodpercre akkor a gpu-z mit ír ki a 12v-re? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
Dealer95 #19920 üzenetére
Köszi ez jó ötlet volt!! Ott látszódik a változás de, 1,3v esetén ott 1,287-et lát és ha terhelődik akkor leesik 1,244-re gpu-z szerint szóval a terhelés alatti fesz 1.3-ból 1,244lesz
ez mitől lehet? Vagy hogy lehet kiküszöbölni, hogy a gpu megkapja normálisan a feszt? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
Gtaati #19918 üzenetére
Ami még érdekes, hogy beállítom h játék közben az Ab- jelenítse megaz adatokat ott persze kiírja h 1.3v de eközben az aida 1,219-en áll úgy h 0,01v-t sem változik az értéke mindig ennyi, de az aidában a mellet h ez állandóan fix a vrm fesz változik szóval nem tudom, de nekem gyanús h nem kapja meg a gpu a plusz feszt! Valakinek ötlete? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
Malibutomi #19916 üzenetére
Helló, az nincs de a többi a compatibility properties-nél be lehet pipálva? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Helló! Darky vagy valaki tudna abban segíteni, hogy a kártyám giga 7870oc rev 1, hynix ramos, és próbálom tuningolni, msi Ab-vel és a problémám a következő lenne, hogy beállítom a frekvenciákat, power limit fel +20%, feszültséget fel próbára 1.219-ről 1.3 ra minden elment Ab fut nem lépek ki belőle és indít a játék közben a tv-n másik asztalon nézem az Ab adatait illetve Aida 64 extrémmel adatait! És a fura hogy akármit csinálok a gpu feszültsége nem megy fentebb 1,219v-nél holott beállítottam és mentettem az Ab-ben és teljes gpu kihasználtság mellet aidában látom h bármi történik is nem változik a fezsültség marad 1,219v ez mitől lehet vagy hogy lehet kiküszöbölni hogy nagyobb feszt is kaphasson a gpu? Válaszotokat várom és köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
menyoronc #19797 üzenetére
Helló, ha sima procit veszel akkor a B75 elég de a H77is jó ez több "extrát" szolgáltatást tartalmaz és kicsit jobban felszerelt, és sima nem k-s prociknál aszem engedi a szorzót kicsit állítani ha jól emlékszem turbóval együtt ez 3-400mhz jelent, na most a Z77-esnél tuti benne van ez a plusz 4-es szorzó nem k-s cpu esetén, de ha szeretnél később k-s procit és tuningolni akkor egyértelműen Z77-es vedd egyébként a z77 a h77-hez képest megint csak jobban felszerelt és több szolgáltatás nyújt! Hát kb ennyi, inentől a te döntésed!
-
Gtaati
őstag
Érdeklődnék, hogy barátomnak szintén Gigabyte 7870OC-ja van mint nekem csak az rev 2-es széria és ugye az 1100/1200mhz-n megy alapon és 1,219v-ot ad neki, az létezik h stabilan 1150/1250-et tud alap 1,219v-n a kártya, mondjuk a memóriát tovább nem bántottuk, de gput húzva 1200-nál már fagy meg kékhalálozik stb akkor érdemes mondjuk 1200-at beállítani és feszt emelni neki? Mekkora lépcsőkben emeljük mert aszem 1,3v-ig lehet? Vagy 1200-hoz mekkora fesz értékek jók általában, hogy legyen kiindulási pontunk? A másik, hogy ha emeljük a memória órajelt és a gpu órajelet és a gpu hoz emeljük a fezsültséget akkor a kártya csak a gpunak ad plusz feszt vagy memóriáknak is? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #18819 üzenetére
CPU, Gpu terheltségek?
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #18763 üzenetére
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #18758 üzenetére
Én is kíváncsian várom hogy megy majd nálad mert a cpu .és kártya is szinte ugyanaz!
-
Gtaati
őstag
válasz
kockaharcos #18566 üzenetére
Köszi amint tudom megnézem és megírom! Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
- = Zk = - #18580 üzenetére
Mi történt?
-
Gtaati
őstag
válasz
LicskaiJ #18562 üzenetére
Helló! Igen de ott csak a minimum feszültséget engedi állítani, de a poén fent a 13.2-es driver az AB-t frissítettem, és most engedi 1.3v-ig állítani!!
Nem értem eddig bármelyik programot felraktam stb mindnél inaktiv volt hiába engedélyeztem a fezsültség állítási lehetőséget a progik menüjében!!! De a lényeg h most megy
Köszönöm!!!
-
Gtaati
őstag
válasz
kockaharcos #18555 üzenetére
Húha azt honnan lehet tudni hogy melyik kiadás? Mire gondolsz pontosan? Köszi!
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #18537 üzenetére
Helló ha jól tudom neked is giga 7870oc-d van? Mivel állítód a gpu feszt? Mert nekem semmivel nem megy sajnos
! Pedig nem lehet rossz darab mert a memóriák is hynix-ek vannak rajta, akkor nem hiszem h pont a tápellátásnál spóroltak volna.
-
Gtaati
őstag
válasz
Destroyer91 #18536 üzenetére
Helló! Nekem is ez a problémám, hogy se trixxel, se Tweak-el se AB-vel nem megy, inaktív a csúszka, hogy tudjak fezst állítani a gpu-n! Pedig elméletileg olyan a kártyám mint Darky-é! Giga7870oc Valakinek ötlete hogy miért nem megy és mivel menne?
-
Gtaati
őstag
válasz
BomiBoogie #18344 üzenetére
Oké így már tiszta köszönöm! Bocs!
-
Gtaati
őstag
válasz
Gtaati #18342 üzenetére
Sajnálom én semmi rossz szándék nélkül kérdeztem ezt és korábban 1-2 évig nem volt gépem, és most ismét előző év végén lettem gép tulajdonos és amikor még játszottam volt gépen régen akkoriban a játékok esetén ilyen dolgok nem voltak még, és mivel aki egy 7850/7870 vesz valószínű a játékok miatt javarészt és ezért gondoltam itt megkérdezni ezt, ha ezzel bárkinek problémát vagy kellemetlenséget okoztam akkor ez úton kérnék elnézést!
-
Gtaati
őstag
válasz
BomiBoogie #18341 üzenetére
Ez igen, de jó szándékú fórumtársak vannak, olvass vissza fórumban h mióta vagyok jelen itt de ha gondolod küldök néhány képet a kártyámról hátha elhiszed h valóban van egy 7870-em és hogy nem írok össze vissza mindenhova, de elég lett volna hogyha át tanácsolsz valahova ahol nagyobb létjogosultsága van a kérdésemnek és nem így megnyilvánulni! Sajnálom h te ezt vetted le ebből!
-
Gtaati
őstag
Helló! A kérdésem nem igazán vág ide de ti mint 7870/7850 kártyát használó társaim biztos találkoztatok már azzal h vannak játékok pl max payne3, ferrari test drive, Batman stb ahol a játék kapcsán hálózatokhoz kell regisztrálni és csak akkor lehet egyáltalán használni, vagy ha engedi is használni mentés nélkül, erre van e megoldás vagy az ilyen helyeken történő regisztrációnak van-e hátul ütője vagy hogy lehet ezt kikerülni kiküszöbőlni? köszönöm!!
-
Gtaati
őstag
válasz
Malibutomi #18130 üzenetére
Oké értem nagyon szépen köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki ! Érdeklődnék, hogy 3dmark 11-ből több fajta is van ugye? Illetve melyik verziója a legnormálisabb, és honnan lehetne leszedni h teljes verzióban menjen? Nekem Basic editon van nem tudom az mennyire jó, illetve, hogy 1080p-ben futtatva alap cpu és vga frekvenciák mellett x2650 pontot kaptam eredménynek! Ez mennyire számít jó eredménynek egy sima core i5 3570 és 7870oc 2gb alap órajel mellett? Következő kérdésem az lenne h a régi 3dmarkokná simán a teszt végén kidobott egy pontszámot, de a 11-nél azt látom h van p és x kezdetű pontszámok, ezek mik vagy mit jelentenek? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Helló! Érdeklődnék, hogy valaki esetleg a vga-n frissített-e már biost? Én a Gigabyte 7870oc megcsináltam a hozzá adott program talált hozzá frissítést így f10-es biosról váltott f11-re előtte sem volt gond a kártyával most is megy tökéletesen, esetleg valaki tudja milyen változásokat tartalmaz az új bios? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
newest #17958 üzenetére
Helló! A dobozon illetve kártyán azonosító kód stb van ami számlán is szerepel? Mert ha van és számlán/garancia levélen is van akkor egyszerű bemutatod h itt a kártya nem cserélted ki és ez nem az amiért fizettél, tehát adjanak egy olyat amiért fizettél ha nincs akkor rendeljenek, ha nem tudnak adják vissza az árát! Miért most vetted észre kérdésre meg amit fentebb is ajánlottak most szedted szét a gépet takarítás miatt! Ha nem megy akkor fogyasztóvédelem és vásárló megtévesztése bejelentés stb!
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #17954 üzenetére
Oké hát ha más nem lesz akkor igen, de alapból automatikusan 1,219v-t ad neki alap órajelen, de akkor elkezdem visszavenni míg meg nem fagy stb gondolom ha furmarkal tesztelem az jó vagy mással kellene? Köszi!
-
Gtaati
őstag
Érdeklődnék, hogy felraktam a Gigabyte OC Guru II programot amit a 7870Oc-m hoz kaptam ezzel végre lehet a gpu feszültségét állítani, a kérdésem az lenne hogy gyári alap órajelen tapasztalatok alapján mekkora a legkisebb feszültség amivel gond nélkül megy a kártya?! Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Kérdésem a következő lenne: Se asus tweakel se msi AB-vel nem engedi nemlehet inaktiv a gpu feszültségének állítása, ez csak a gigabyte 7870oc-nál van így vagy más gyártóknál is, illetve fel lehete-e ezt oldani, vagy milyen programmal menne, a másik kérdésem h ezeknél a programoknál is illetve a driverben is lehet egy csúszkán állítani +-20%-ban egy teljesítmény csúszkát ez gyakorlatilag mit csinál a kártyával, milyen hatással van rá? Mert ugye ha plusz 20%kra teszem a kártyát nől a teljesítménye is de még jobban melegszik is, újrapasztáztam mx-2vel így a mag jobban leadja hőt és 75 fok körül marad, de vramok képesek 100-105fokot is elérni, +20%-al és gpu stressz esetén, mondjuk a gigabyte elég érdekesen oldotta meg a gyári hűtés mivel szinte a bordát ráengedték a hynix ramokra de közte valamilyen puhább rózsaszínes gumis-rágógumis hővezető csík van! és gondolom az zsugorodik és többszöri borda le és felrakás során lehet h marad hézag? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Helló! Elképzelhető, hogy Gigabyte 7870 oc 2gb esetén hiába tettem fel az asus tweak-t illet az Ab-t egyik sem engedi állítani a gpu feszültségét? Melyik programmal lehet vagy hogy lehet ezt engedélyezni? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
csucsbicep #16839 üzenetére
Helló! Kérdezném h asus tweakben hol engedi állítani a feszt? Olyat nem találtam sehol benne mint fentebb az AB -esetén látott képeken, nekem nincs csúszkám ahol gpu voltage-t lehetne állítani, csak memoria gpu frekvenciákat, meg még egy csúszka van ami driverben is van ahol +-20%-ot lehet állítani az gondolom a teljesítmény? Köszi!
-
Gtaati
őstag
válasz
karesz501 #15958 üzenetére
Hát, a hűtőt levettem újrapasztáztam és jobban meg is húztam így ennyi a hőfok egyébként lazábbra hagyott csavarok esetén plusz 10 fok rámegy furmark burn tesztel, ház cooler master elite knight 350 levett oldallal, rácsokból a porvédő-zajfogó szivacs mindenhonnan eltávolítva, cpu hűtő egy dark rock pro 2 ami szintén kellemesen hűvös levegőt mozgat a kártya felett pár mm-el, egyébként a videokártya hibamentesen kifogástalanul teszi a dolgát, semmi fagyás akadás black screen, semmi csak ha terhelődik akkor kicsit hangos... engem zavar!
-
Gtaati
őstag
válasz
MZsoltee #15945 üzenetére
Hát a bajom az h igazából megtartja az optimális hőmérsékletet max terhelés mellet kb 75 fok, de ezt én sokallom és szeretném hűvösebben tartani, a másik h ilyenkor már megy 60 %-on a ventik és van nekik rendes hangjuk, ha kb 60 -65 fokot megtartaná és csendes lenne akkor semmi bajom nem lenne vele! 20-40% között még tűrhető a ventik hangja de afelett engem zavar, hát röviden ennyi!
-
Gtaati
őstag
Helló! Érdeklődnék hogy valaki tudja-e Gigabyte 7870ocnek a hűtő felfogató csavarjainak a furat távolsága mekkora 53 vagy 54 mm? Azért kérdezem h a gyáritól eltérő hűtések közül melyik mehet fel rá? Illetve de gondolom ahogy nézegettem ha 7950/7970 hűtője is felmenne erre? Vagy kérdezem másképpen hogy a 79xx szériára kiadott hűtők felmennek-e a 7870-re? Esetleg ki milyen hűtőt ajánlana? Artic extrem III, deepcool V6000, Alpenföhn peter stb Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Ez tök jó, a bajom nekem is pont ez
és a házam is ugyan ez, De most én kivettem az összes porfogó szivacsot meg a cpu hűtőmet is lecseréltem egy Bequit! Dark rock pro 2-re ami akkora hogy szinte majdnem hozzáér az alatta levő kártyához, de ami jó benne h pont megy így a kártyára hűvös levegő ami hozott néhány fokot, a másik h az új hűtő miatt nem megy fel a ház oldala így a légmozgás megoldva
Majd csinálok így is gpu stresszt és megmondom mennyit javult így a gigabyte 7870oc hőmérséklete!
-
Gtaati
őstag
Hello az mitol lehet, h nem mindig mukodik a zero core funkcio ha meg mukodik leallitja a ventiket es amikor hasznalnam nem kel fel a gep? Masik h 7870-nel mivel lehet a gpu feszultseget allitani? Koszi
-
Gtaati
őstag
Helló! Érdeklődnék h milyen programmal lehet állítani a kártya gpu vram stb feszültség értékeit, mert töbebn írtátok, hogy alulfeszelve is megy a 7870? Egyébként mi a 7870 alap feszültsége? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Helló! Én is csináltam egy tesztet, amiről szó lenne gigabyte 7870oc alap órajelen windforce hűtéssel cooler master elite knight 350 ház levett oldallal 23 C szobában alap hőmérsékletek: GPU/VRAM 37C/36C Furemark teszt 1080p-ben 15 perc a vége a dolognak az lett h GPU/Vram 72C/80C MInd GPU-Z-vel mind Aida 64 ezt mérte, a venti fordulatszámot nem tudom megmondani csak százalékban ami a végére felment 69%-ra! Ezeket a kártya újrapasztázás és szinte meghúzott csavarok mellett tudja ha lazábbra hagyom a felfogatás rugóval előfeszített csavarjait akkor a gpu kb 10C fokkal jobban melegszik és és okkal hamarabb eléri a magasabb hőmérsékleteket! Képeket csináltam csak elrontottam és nem nagyon látszik rajta semmi! Ezért írtam így le! Hát részemről röviden ennyi! Ettől függetlenül a kártya kifogástalanul működik és egyszer sem fagyott bele semmilyen szintetikus tesztbe illetve játékba sem!! Ami kicsit számomra zavaró ha melegszik és emeli a ventik fordulatát akkor azért van hangja a kártyának! Hát röviden ennyit tudok részemről hozzátenni!
-
Gtaati
őstag
válasz
kockaharcos #14336 üzenetére
Oké értem, akkor normális dolog lehet csak én sokallom, Egy coller master elite knight 350 ház levett oldallal a kártya meg egy gigabyte 7870 oc gyári órajelen! Köszi!
-
Gtaati
őstag
Esetleg nem tudja valaki h Gigabyte 7870 ocra miylen más hűtő megy fel ami agyáritól erősebb és jobb?
Illetve nekem az utolsó beta verziós driverel nem működik a zero core funkció nálatok működik? Pl letölt a gép és kikapcsol a monitor akkor is forognak ventik, pedig az előző verziónál leállította -
Gtaati
őstag
válasz
kockaharcos #14329 üzenetére
Én próbáltam már az újra pasztázást és jobban meg is húztam a csavarokat de 1-2 fokot nyertem esetleg! Gpu stress alatt képes így is 70-75 fokra felmászni 15 perc után!
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki! Érdeklődnék h nálatok 7870 Gpu-ja illetve ramja terhelés több órás játék esetén hány fokra mennek fel? Nekem egy Gigabyte 7870 Oc-m van maga a kártya kifogástalanul működik de terhelés alatt gpu/ram kb 65/70 fok környékére melegszenek, ez normális, vagy más gyártó kártyája esetén ezek a hőmérsékletek hogyan alakulnak? Ami számomra még zavaró h ilyenkor a driver ugye automatikusan emeli a ventilátorok fordulatát kb 60%-ig de ekkor már viszonylag számomra hangos a kártya! Esetleg milyen más hűtést tudnátok ajánlani erre a kártyára ami felmegy, jobb hatásfokkal illetve csendesebben teszi a dolgát? És még egy kérdés h a legfrissebb utolsó béta driver van fent és ezzel nem működik a zero core funkció mikor a monitor kikapcsol, ez mitől lehet, hogyan lehet orvosolni? Elnézést a sok kérdésért! Válaszotokat várom és köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Windows 7
- Elektromos autók - motorok
- Battlefield 2042
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Napelem
- További aktív témák...
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest