- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- TCL LCD és LED TV-k
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silex
aktív tag
válasz
Landon #14236 üzenetére
Pontos és kimerítő választ nem tudok neked adni, mivel natív topiclakó vagyok.
Az viszont biztos hogy itt a topicban a gt200 a nyerő, legtöbbeknek az van, ugyanis ahogy írták többen még abban is vannak tartalékok physix terén pl. Metro-ban. Kicsi, kevéssé melegszik, keveset fogyaszt.Ha visszakeresel a topicba többet is olvashatsz, már többször volt róla szó!
VGA Peace! -
Zoli-206
senior tag
Hát nem tudom, nem csak te jártál így ahogy nézegettem a fórumokat és a driver (10.1 hotfix) nagyon sok embernek megoldotta. Az igaz, hogy elismerték nem mindenkinek lesz jó, de ha a problémás felhasználók 70-80%-ánál bevállt, akkor nem hiszem, hogy hardver/gyártási hiba lenne. Persze az ördög soha nem alszik.
-
Robi BALBOA
őstag
Hát ha semmit akkor egyértelműen a Vapor-X-et válaszad(nekem mondjuk abból a szempontból nem jön be, hogy a forró levegőt bent kavarja a házban, de eladás esetén jobban ráharapnak), ha rá kell füzetni 6-7k-t az már a te döntésed, hogy meg-e ér neked annyit(nekem nem kellene), de ha ettől többet kell rádobni akkor tényleg felejtős szerintem.
-
mclaren-d
aktív tag
Én tavaly jártam így, anno a 4850-el játék közbe néha elment a kép ,vissza vittem 2 hetet vártam mivel fel küldték... utánna megjöttés mit ad isten..ez jó, vettem hozzá új hütőt hátha jobb lessz,semmi -.- vissza az üzletbe megint felküldték újra 2 hét és az let a vége hogy észre vették hogy levettem a hütőt és megvonták a garnaciát
és nem mellesleg ugy kaptam vissza hogy már egyáltalán nem jött be rajta semmi
-
GJ70
tag
Üdv Landon.
Én a napokban jártam úgy egy sapphire 5850 kártyával, hogy 3d-ben egy játék sem akart normálisan elindulni, lassan kb 10 percig is töltött, majd vagy betöltötte a játékot majd töltés és homokóra aztán fagyás, vagy be sem töltötte rögtön elszált. Far Cry2, Stalker 1-2, Wolfeinstein2, CoD-W at W, szóval ami korábban 8800 gtx-el röccenés nélkül ment magas felbontásban.A rendszer alatta zsír új amd konfig win7 ultimate céges verzióval, mindennel lefrissítve, 9.12 driverrel. 2d-ben megy, de 3d megállítja. Minden cucc gianni bazárjából van garanciával.
Szóval én is visszaküldtem most kedden, aztán én is mogyorózok, hogy mi is lesz. Most hogy olvastam az írásod, csöppet lefagytam én is mint az 5850.
Írtak már erről a srácról jót-rosszat, nekem nem tudom mi fog jutni, a jó vagy a rossz???
Azért ird már le te mit tapasztaltál. -
Kami11
őstag
Lehet jobban jártál volna, ha nem az Ipon-nál gariztatod:
Itt egy példa, -igaz nem videókártya- ami a külföldi garanciális ügymenetet szemlélteti!
Sajnos mi még nem tartunk itt! -
katt777
félisten
40k alatt még a mai árak mellett is kapsz teljes SLI/CF támogatású lapot, proci 60k körül, na most egy jobb AM3 lap + egy erősebb Phenom hasonló árban van. Akkor mi a drága?
Játékokra meg bőven elég egy E8400.smkb: Konkrétan ez melyik nV kártya is?
Zeratul: Szóval nem 8XAA, ami rohadt sokat jelent. És melyik játék is? Majd ha azt látom, hogy egy Crysis, v. FC2 DX10 Ultra/Very High-ban, 8XAA és 16XAF (driver) mellett pl.1680x1050-ben CPU limites, akkor elhiszem, hogy kevés egy i7 (de mondjuk 4 GHz-en...
). Szinte az összes többi játék nem is használja ki a kártyát annyira, hogy mérvadónak lehetne tekinteni az ilyen tesztek eredményét. Azt inkább Vantage mondja meg, az már más kérdés, hogy a játékokat nem tudják/akarják úgy optimalizálni, de akkor meg game-limit van.
-
katt777
félisten
Ne is vegyél core i7-et, a végén még belátnád, mennyire gáz az AMD.
Driver ügyben nem fog változni semmi, azaz újabb fejlesztésekkel szépen elvész majd a lapod támogatása (ahogy én jártam anno az 580X-szel), ahogy VGA-t is előbb utóbb cserélned kell, mert vagy a régi játékok támogatása veszik el, vagy az újak nem fognak menni. GT300-ra sokan kíváncsiak lennénk, de csak a nagy hallgatás van.
Ja, nekem a Sap. 4870-em 1 hónap alatt elfelejtette a PCI-E2.0X16 módot, attól kezdve csak PCI-E1.1X16-ban, és PCI-E2.0X8-ban működött, aztán 2 ASUS-on leállt a Glaciator hűtés, a 4. 4870-em most megint Sapphire, és eddig teljesen rendben van (kop-kop).
FragMaster: Már említettem neked, hogy az a "szar driver" gond közel sem túlspilázott, még futó ATI VGA-kon persze ritkábban jön elő, mivel éppen azokra dolgoznak. De már a 38xx karisok szívnak ezerrel. De legalább most te is kezded érezni, milyen az, amikor félig-meddig kalapálják össze a meghajtót, aztán vagy szerencséd van, és fut (közben vígan röhögsz a pechesebbeken), vagy fordítva. Amúgy meg tényleg lehet, hogy jó játékkal kéne játszanod, nem Shift-tel és hasonlókkal.
Nálam minden remekül megy egyébként minden driverrel (Landon-nek is mondom), szóval én aztán tényleg mondhatnám, hogy sok user nem ért hozzá, mégsem teszem, mert éppen elégszer láttam példát az ellenkezőjére, és nem hiszem, hogy kizárólag én tudom helyesen használni az ATI drivereket PH-n.
Mace Windu: Mi a francnak teszed fel a CCC-t?
Csak egy újabb rakat bugra jó. Használj ATT-t.
Zeratul: Ez a grafikon semmit nem bizonyít, ha csak nem 8XAA-os és 16XAF-es, DX10-es, és újabb játéké, amit erősen kétlek. 4870-re is bizonygatták, hogy mennyire kell alá quad, meg még tuningolva is, aztán az E8400 is tökéletesen viszi alapon. Mikor értitek már meg, hogy ezek a "tesztek" szándékoltan arra vannak kitalálva ()lásd még: UE3-as tesztek és társai), hogy eldobjátok az amúgy teljesen megfelelő hardvert?
-
FragMaster
addikt
Lehet hát
Sőt itt a bolhán is volt nemrég 90k-ért, nem tudom van-e belőle még
Nézd egy próbát megér, találtam egy megoldást a gondodra, ami elvileg működik is!:
"Or you can copy the 9.7 atidxx32.dll to the Anno 1404 directory.
That way you can use newer catalyst and play Anno 1404 without the bugs."
Ezzel a módszerrel azt jelezték vissza friss catával hibátlan volt a játék. A hivatalos megoldásig jó lehet, jelezz vissza működött-e. forrás A topic végén ott a szükséges file, azt kell bemásolni, már keresgélni se kell -
FragMaster
addikt
Anno-hoz nem tudok hozzászólni, mert nem játszom vele. Mindenesetre furcsa ez a hanyagság...vagy csak jó játékokkal játszottam eddig
Shiftet a megjelenés óta tolom. Eleinte 9.8 volt fent, közben megnéztem a 9.9-el is és nem volt gondom egyikkel sem, nincs az az oly sokak által hangoztatott akadozás sem. Lehet van köze hozzá az ati hardvernek, de ezek szerint több tényező függvénye, mert több embernél meg hibátlan, köztük nálam -
Zeratul
addikt
Zafírból 105 bruttó Sajna a hét elejétől drágult 6 rongyot.
-
Zeratul
addikt
Mikor az AMD összefekszik a PiciPuhával abból mindig szabvány lesz amit a nagyok is kénytelenek átvenni lásd: az AMD x64 kiterjesztéseket is átvette az Intel, méghozzá elég gyorsan.
Intellel meg nVidia összeanyázott, innen el lehet képzelni mennyire lesz bugmentes az nVidia VGA Intel chipsetben.
-
FragMaster
addikt
Mi van az anno-val? Miért nem játszható? Egy jó ideje nem futottam driverbugba a 4850 mellett, legutoljára a cod:waw ronda-vízpart (remélem érthetően írtam le
) volt a legnagyobb gond, kb semmiség. Olyan, hogy driver miatt ne ment volna valami vagy játszhatatlan lett volna nem volt tavaly július óta se (amióta van ati kártyám).
Ez a "szar ati driver" túl van spilázva nagyon és szerintem közhelyes. Példát lehet venni az nvidiáról hogyan is kellene, de koránt sem olyen nagy a gond...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged