Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
#98593280 #7471 üzenetére
Lényegében mindegy, bár a Sapphire 5850re már több panasz is volt. Feszt természetesen tudsz állítani, 5870 esetében 1,35V a végállás.
Ha asus biost raksz rá, akkor sem lehet feszt állítani CCC-ben mert ott nincs ilyen opció. Csak az órajeleket tudod állítani magasabb értékekre.
Nekem a 850/4800-as alapórajelet sikerült stabilan 1070/5420-ra belőni, gyári hűtővel, természetesen nem 24/7-re. De ez természetesen "kártyafüggő". Ha kifogsz egy jó darabot, akkor akár ennél magasabb értékek is lehetnek stabilak. Az 5850-ek is hasonlóan jól mennek.
Hogy melyik egyszerűbb azt neked kell eldönteni. Bios flash is kb 2 perc.
-
ffodi
veterán
válasz
#98593280 #7467 üzenetére
Nem. Ahhoz hogy pl. az 5870-nek a magórajelét 900 fölé húzd, ahhoz kell a másik bios, és akkor tudod akár CCC-ben is tuningolni(de ott ugye nem lehet feszt állítani, ezért kell az afterburner.) Egyszóval tudod alapban(gyári biossal) is tuningolni, csak nagyon korlátozottan, ezért szokás az ASUS biosát rátenni, mert az unlockolt, és engedi "rendesen" tuningolni, vagy módosítod az Afterburner cfg-jét, és akkor ugyanúgy engedi, mintha bios cseréltél volna(ilyenkor a CCC-ben nem engedi tuningolni).Azt nem tudom, hogy az MSI bios jó -e ilyen célokra de az ASUS az biztos, mert nekem is az van a Sapphire 5870-en.
Szerk.: Nekem a régi Morex 9689B-ben tökéletesen elfér.
-
ffodi
veterán
válasz
#98593280 #7464 üzenetére
Elvileg igen.
Az afterburner mappájában az MSIAfterburner.cfg-ben ezt a sort kell szerkeszteni:
EnableUnofficialOverclocking = 0
Alapérték 0 = nincs tuning
Értéke 1 = megy a tuingEgyszóval át kell írni az értéket 0-ról 1re. De ezt már korábban leírták többen is szerintem.
A tuning nem bios frissétéssel megy, hanem bios átírással.(másik gyártó biosát kell rátenni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest