- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Asztrofotózás
- Autóhifi
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintetek miért van az, hogy a konfig összerakása után a proci az alapjáratnál is alacsonyabb órajellel megy?
Nekem legalábbis furcsa volt, hogy nem nyúltam hozzá, mégis 1200 MHz-en ment a proci a 2000 MHz helyett. Előre is köszi az ötleteket... -
millerb
csendes tag
Sziasztok.
Nekem kellene egy olyan progi amivel szofveresen tudnám húzni a procit, mivel húzáskor kikapcsol a Cool'n'Quiet, ezért csak esetenként kellene a nagyobb teljesítmény.
A konfig: ASRock 939Dual-VSTA, AMD Athlon 64 3800+ 939, Kingmax 4x512 (PC3200 DDR SDRAM), Galaxy 7300GT 256 MB, Deer 400W. -
Gaben92
őstag
válasz
Gaben92 #2296 üzenetére
Gondolkoztam egy kicsit, és érdekelne, hogy ez így "működne-e"??
FSB: 333 (alapból nem tudom hol van FSB wall, úgyhogy ez csak elmélet..még)
Cpu szorzó: 9
HT szorzó: 3
Ramok visszaosztva 533-ra.
Csak mert a gyári hűtő nem hiszem, hogy kibírná azt a 2970Mhz-et.Hűtőre költeni meg nem akarok, mert 16k-ból vesz az ember 4200+-t, az meg gyári hűtővel jobban pörög. Mondjuk a procim valszeg 5200+ lesz... majd!
Láttam egy képet egy GeForce 9600GT dobozáról, és az volt ráírva: minimum 400W or greater system power supply. Ezért gondoltam, hogy az a 400W kevés. Lehet mégis megeveszem az 550W-os Chieftec-et.
-
Gaben92
őstag
-
Gaben92
őstag
Hát nem tudom, hogy egy 400W-os táp elég lenne-e, mert úgy néz ki most veszek egy GeForce 9600GT-t, vagy 8800GT-t, meg majd később jön egy X2-es legalább 5200+-os proci. Amúgy mennyi annak a tápnak az ára?? Csak mert ahol én néztem a 400W-os FSP-től az 550W-os Chieftec egy ezressel drágább.
-
firo0525
csendes tag
ááhh kösz szépen
másik kérdés hogy szerintetek 4600+ x2-es egy hyperTX 2 vel asus m2n lapban birná-e ezt ?
tudom ez a lap nem a legjobb választás tuningra -
firo0525
csendes tag
Sziasztok !
az érdekelne hogy jol számolom-e a ramok sebességét, ha proci 2,8ghz-n ramok visszavéve 667re 11es szorzoval elvileg 800 mhz-n mennek ? -
bosa
tag
hy!
Egyenlőre nem igazán tuning kérdés csak igen fontos lenne.
Eddig egy Intel P4 D945 (Dual Core) procim volt.Most vételeztem egy Intel Core2 Duo E6600-t kérdésem az lenne hogy a régi procim hűtője bírná-e hűteni az újat? -
KMT
addikt
válasz
Gaben92 #2283 üzenetére
Ja, igen, elírtam. Elég 533-ra visszaosztani, ha benne van a 667-es RAM, és 667-re, ha 2db 800-as van bent. Így 255-260-as FSB-ig bírnia kell a RAM-oknak. De a legjobb, ha te is kiszámolgatod az első hsz szerint.
500*7-nél nagyon vissza kellene osztani a memóriát, valamint a lap, vagy a proci már rég FSB wall-os ott szerintem. -
Gaben92
őstag
Fesz emelést kösz kihagyom!
Az egyik modul le lesz cserélve, hogy egyformák legyenek. Úgy lenne 2db Kingmax DDR2 800Mhz. Azt elég visszaosztani 533-ra??? Jövő héten megyek veszek videokarit, meg egy 550-es Chieftec-et. Azzal biztos megpróbálom. Az még érdekelne, hogy mi a különbség pl: 330 FSB HT=3X Cpu szorzó=11 és 500FSB (ha lehetséges) HT=2 Cpu szorzó=7. Az értékekkel nem vagyok tisztában, hogy a lap meddig támogat, csak a példa kedvéért hoztam fel. Mert az értékek kb ugyanannyira jönnek ki, de mégis minden más. Remélem érthető voltam.
-
Gaben92
őstag
Memóriák 667-en mennek. A HT szorzót azt mi alapján tudom mennyire kell visszakapni??? Valami olyasmit hallottam, hogy az FSB-t kell szorozni vlamaennyivel, és kb 1000 körülire kell kijönnie. Szóval 200-as FSB-n 5-ös szorzóval 1000. 225-ön az +125, de szerintem ettől még nem kellett volna 3dmark teszt közben (ahogy barátom fogalmazot) "megkékhalnia"! Nekem is valami olyasmit mondtak, hogy 2700-ig lazán ki kéne pörögnie, erre tessék. Lehet a táp a ludas. Azért a 300-as Codegen nem egy erőgép. XD
-
m0h0senator
őstag
válasz
Gyuri27 #2258 üzenetére
Bocsi! Elfelejtettem oda írni h van egy asus silent knight II-esem a procin
Csak ezért nem értem, hogy everest szerint max 30-fokos a procim terhelés alatt, de a hűtő meg maximumon forog pedig a különbség 100mhzHja és bírná a 3,4et cask nem tudom hol kell kikapcsolni az energia takarékos módot alapnál mert olyankor ugrál a prcim szorzója.
Táp az elég a tuninghoz nem?Köszönöm a segítségeket
-
Gaben92
őstag
válasz
greatchaos #2276 üzenetére
Hát én kecskeméttől csak 300km-re lakok. Szállítanak házhoz???
-
greatchaos
addikt
válasz
Gaben92 #2275 üzenetére
egy kecskeméti kisker ára /rendszeres vásárlójuk vagyok, nagyon korrektek
-
Gaben92
őstag
válasz
greatchaos #2273 üzenetére
Depon néztem de ott is a 256Mb-os ASUS 8800GT-k mozognak 50k-ért.
-
Gaben92
őstag
válasz
greatchaos #2270 üzenetére
8800GT-t ennyiért??? Hol??? Csak mert én olyan 60k körül látom mozogni!
-
whYz
őstag
válasz
greatchaos #2270 üzenetére
pontosan
a 9600gt olyan 39-ért éri meg
bár mondjuk 41ért már kapsz 8800gt-t ami kb 10%-al gyorsabb -
-
Gaben92
őstag
válasz
greatchaos #2266 üzenetére
Gainward GeForce 9600GT 512MB Golden Sample 47000Ft!
Ezen a kártyán gondolkozok most.Mod.: És persze a Codegen 300-asom cserélem egy Chieftec 550W-ra!
-
Gaben92
őstag
válasz
greatchaos #2264 üzenetére
A VGA egy ASUS X1600Pro 256Mb. Azért cserélem először ezt, mert ha úgy jön össze, a procit meg tudom venni mondjuk 25k-ból (A64 X2 5200+), de a videokártyában nem adnék alább semmiképp.
-
Gaben92
őstag
Üdv! Olyan helyzetbe kerültem, hogy vagy procit veszek, vagy videokártyát, és én inkább a videokártya mellett állok!
Viszont így a procimon húzni kéne, mert a videokártyát vinnie is kell valaminek.
Konfig:
ASUS M2N-E
AMD A64 3500+ @2200Mhz
2*1GB Ram (Az egyik Kingmax 800Mhz, a másik valami gagyi és 667Mhz-es)
225-ös FSB-nél 11-es szorzóval, a gép nem kapcsolt be, és mivel tudom, hogy minden összefügg mindennel, gondoltam kikérem a szakik véleményét. Nagyon megköszönném a segítséget! -
Gyuri27
félisten
válasz
m0h0senator #2256 üzenetére
A gyári hűtő nem biztos, hogy az ekkora tuningra alkalmas.
-
mokus1
addikt
válasz
m0h0senator #2256 üzenetére
Hát a lehető legmagasabb szorzót!De nem ártana ebbe a konfigba minimum egy 800as RAM!!
-
m0h0senator
őstag
Az aláírásomban szereplő gépre mit ajánlanátok tuning beállításnak.? 8x400-at nem bírta..
És valamiért 3.2 fölött iszonyatosan pörgette a proci hűtőtt. 2,600-on 2000 helyett. mert eddig 3,06on ment kingston 667mhz-s ramokkal.
-
2007
tag
Üdv! AM2 X2-höz szerintetek milyen időzítésű RAM-ot vegyek? Olyan már megelel, ami tesztek szerint 1000MHz-en fut 5-5-5-15-ön? (CL5). Úgy hallottam, hogy ennél az architektúránál inkább az időzítés a fontos. Tehát inkább nézzek CL4-est, vagy inkább ezt futtassam CL4 800 MHz-en és az jobb?
-
Wuff
csendes tag
13x220-on, 1,325 V-on is stabilnak tünik, de én azért többet reméltem.
Az a proci van és a hűtésnek is birnia kellene (Zalman CNPS9500), eddig proc húzás nélkül minimum fordulatszámon ment mindig, 1-2 óra komolyabb játék után 36-38 fok körüli volt hőmérséklet, ami nekem eléggé jónak tünik.
Viszont most merült fel bennem, hogy a 420 W-os Chieftec nem lesz-e kevés, ha még a VGA-t is lecserélem? (pl. 9600 vagy 8800 GT-re) -
Wuff
csendes tag
Hi!
Kipróbáltam 2925 Mhz-en is a processzort (13x225), de még 1,4 V-os feszültség mellett is fagy már pl. 3dmark06 alatt. Mint már említettem nem nagyon vagyok otthon a témában, de nem tűnik túl jónak a dolog. Érdemes ennyi pluszért még emelni a feszültséget? -
zlutor
aktív tag
Egy F2-es steppinges 3800+-nak mennyi feszt illik adni? 1,3V a gyari ertek. Most eppen 1,425V-on megy ennyit.
De kicsit bizonytalan vagyok, nem sok-e egy kicsit. Hallottam olyat, hogy +10% hosszu tavon is belefer...
Egy Scythe Ninja huti, igy nem meleg...
-
Roderic
tag
szia mokus1!!
mindjárt kicsit megbabrálom a proci feszét valamint adok egy kis voltot a memonak is!!
a memo csere az már biztos !! lehet hogy semmi baja de jobb érzés hogyha egy GEil vagy egy Corsair memo van a gépembe!!UI:100%-osFSB emelést kéne birnia vagy nem??
200FSB az alap és 400FSB-n pedig már ujraindul!! -
Roderic
tag
hali!!
lenne egy fontos kérdésem!!
már karácsony óta van egy P35-DS3-as deszkám+egy E2140+2X1GB kingmax 800mhz-es memo!!
na most igy néz ki:8x395FSB 3166mhz-en és a ramok visszaosztottam 2.00-ra vagyis 790-en járnak!!
hogyha én beállítom a procimat 8x400-asFSB-re vagyis 3,2Ghz-re..akkor a memok 800mhz járnak és mielött bejönne a vista lógója egyből ujraindul!! ilyen esetben mit tegyek?? mert valszeg el adom a memokat és lecserélem Geil ultrara!! -
zlutor
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #2233 üzenetére
Haat, tobbet meg rendszerint nincs kedvem varni vele. Ha ezek utan megis instabil, az ugyis kiderul hasznalat soran...
Masreszt, azert, ha tobb, mint egy orat ment Orthossal (~100% terheles) - ami definicioba ugye sokminden belefer...
- akkor azert altalaban sok minden kiderul...
De en csak egy kocatuningos vagyok, ugyhogy a velemenyem ebben a temakorben nem tulzottan mervado.
-
zlutor
aktív tag
-
Wuff
csendes tag
Igen az értem, hogy nem csak a Mhz-ek számítanak egy processzor teljesítményénél. Csak úgy vettem ki egyes hozzászólásokból, hogy az említett VGA-khoz órajelben annyi már kell ( tehát minden mástól eltekintve, csak a Mhz-re nézve). De az sem kizárt, hogy valamit csúnyán félreértettem.
-
Wuff
csendes tag
Hello!
Eddig nem foglalkoztam tuningolással, viszont hamarosan VGA-t szeretnék cserélni (9600GT-re vagy 8800GT-re) és több helyen olvastam, hogy az előbbi kártyákat 3 Ghz feletti processzorral lehet maximálisan kihajtani.
A jelenlegi AMD X2 5200+ alapon 2600 Mhz, a korábban leírtak alapján 2860-ra húztam próbaként, szerintem minimális 0,025 V emeléssel. A HT bus 4x220 azaz 880 (1000 helyett), a RAM maradt DDR800-on, így az is 880 Mhz.
A lényeg: a HT bus-nál a 880 Mhz nem kevés, nem okoz lassulást valamiben? Hagyjam inkább 1100 Mhz-en? Illetve a RAM-nak ha nem emelek feszültséget, nem lehet baja? Érdemes piszkálni a RAM órajelét, időzítését stb? ( Kingston CL5, hűtőborda nélküli)Előre is köszönöm a segítséget!
-
narpika
csendes tag
Sziasztok. Megvettem az új gépem:
e2180
Gigabyte p31-ds3l
2*1 Gb 800-as ram
FSP 350W PNF
CM Elite 330
WD 250Gb
AMD 3650 256 MbHogyan tudnám tuningolni? (Ha lehet egyáltalán) Ha tudtok segíteni, akkor tényleg szájbarágósan. Még nem csináltam.
KöszNarpika
-
mmdms
addikt
sziasztok!
annyi kérdésem lenne, hogy ez az occt procitesztelő tényleg leteszteli-e ugy a rendszert mint az orthos, vagy használjak inkább mást? -
bajusz15
senior tag
mennyiben befolyásolja a CPU "életét" ha emelem a feszültséget?? ( 5000+ Black Edition)
-
KMT
addikt
Minél többet. Ha 2-3 órát megy magas (8-9-10) prioritáson, többféle teszttel is, és játék közben sem fagy a rendszer, akkor jó. Nézőpont kérdése, hogy mi a stabil rendszer. Vannak, akik azt mondják, hogy 24 órát is érdemes futtatni.
Szerk: Remélhetőleg valami minőségi tápod van (nem codegen, mercury...), ami nem fog összecsuklani terhelés alatt...
-
simicska
tag
válasz
simicska #2208 üzenetére
nah és még annyit -hátha érdekel valakit - hogy mi hogy fut...
Pro Street: Full grafikán jól fut
COD4: Full grafikán jól fut bár néhol kicsit belaggol
Crysis: 800*600 árnyékok, mosódás meg egy két dolog low meg medium, többi HIGH és jól fut meg szép a grafikája is...
Kane & Lynch: full grafikán jól fut
LOST: Via Domus: 1280*1024 + medium | 1024*768 + high, very highon elég lassú
Popcap games: Dynomite 2.1: Full grafikán ~ 120FPS -
simicska
tag
válasz
simicska #2207 üzenetére
na most átállítottam 533ra a RAM-ot így gyorsabb lett meg amit kihagytam még hogy a ramoknál CAS LATANCY az 4 esen van...
A gyorsulás amúgy 2100mhz-ről 2800-ra teljesen észrevehető (PS2 emulátorral játszok és így a NARUTO ULTIMATE ACCEL 2 majdnem full FPS-el megy míg 2100 on elég gyenge volt)
És egy kérdés a NAGYOK hoz
a RAM-ok most 350MHZ-en mennek.. az cink? mondjuk COD4 az kb 15-20mp-et tölt először utána már csak kb 5-öt, deh lehetne ennél gyorsabb is a töltés mondjuk ha a magasabb értékek lennének? vagy inkább magasabb proci - alacsonyabb RAM ? -
simicska
tag
Hi
Ezt az X2 -es KEZDŐ húzóknak szánom (meg mindenkinek aki szereti):
Nem rég úgy döntöttem kipróbálgatom mit is tud a procim (4000+ | 2100mhz | 200 * 10.5) s jópár próbálkozás után sikerült elérni a stabil 3.0-t de inkább visszább vettem és 2.8 on használom (272 x 10.5).
Konfigom alul olvasható az alaplapom pedig: Gigabyte M61VME-S2Tapasztalataim:
Először csak simán, mindenféle egyéb beállítás nélkül fogtam és emeltem az fsb-t 232 | (2.4Ghz)-re, elindult deh a következő indításnál már csak F1 el tudtam tovább jutni a boot olásnál, ami pedig annyit tett, hogy mindent vissza állított alapértelmezetre mert vmiért nem bírta... vmiért fogtam és feljebb raktam 242 | (2.5ghz)-re és nem értem miért deh stabil lett! Használtam így egy ideig deh mindenhol azt olvastam hogy bír többet is így neki vágtam a tesztelgetésnek, innenstől ha feljebb raktam már nem akart sehogy sem indulni, nézegettem a dolgokat, mit lehet még állítani, voltak RAM beállítások, 4 opció volt [800/667/533/400], hát visszavettem a ramjaimat 667-re, így már kicsit tovább lehetett húzni, deh még mindig nem elégedtem meg vele
. Nézegettem további opciókat, olvasgattam fórumokat, és megtudtam hogy a HT nak is fontos szerepe van a húzásban, hát visszavettem azt is. Ebből két opció volt, egyikben [1/2/3/4/5] másikban [16▲ 16▲ / 8▲ 8▲/ AUTO]. Kiválasztottam az elsőből a 3-at a másodikban a 16ost. Így már lehetett bármit állítani mert se a HT se a RAM nem volt túl húzva... Annyi hogy ha túl sokat adok neki akkor a gép 10-20 perc után kékhalál. ( nekem 291 nél még bírta (3 Ghz)). A feszültség állítgatásáról nem írtam, mivel az én BIOSomban nem tom hol lehet/lehet-e állítani, meg anélkül is müxik, meg legalább nem melegszik...
Mostmár nagyjából tudom hogy mi mit állít...
De még csak most kezdtem pár hete szóval biztos írtam hülyeségeket is, nem szándékosan, ne kövezzetek meg
csak segíteni szeretnék azoknak akik ugyan úgy vannak ezzel a témával mint én...
a mostani opcióim:
ht: 3 , 16 - 16
RAM: 400
FSB: 272 - szorzó 10.5
és a C'n'Q kikapcsolva3800+ tól 4200+ sztem ugyanezek a beállítások használhatóak...
És akkor még annyit hogy a procim Brisbane magos, F1 steppinges...
A proci ha nagyon megvan dolgoztatva akkor se megy 60° fölé, átlag olyan 50°. Remélem tudtam segíteni a sorstárs kezdőknek.
Kellemes óverkodást
Üdv.: Simon
-
dinka.86
aktív tag
Sziasztok!
X2 4200+om van és picit belenyúlnék a prociba így az ünnepek közeledtével.
Ha csak frekvenciát emelek 200ról mondjuk 230ra és mást nem állítok,akkor ez így rendben lesz,vagy kell máshoz is nyúlni a siker érdekében? -
KngAlex
tag
Hi!
nekem lenne egy kérdésem:
- van egy MSI k9n neo2 AM2-es lapom benne 4000+-os x2-es G1-es steppinggel, a kérdés az lenne hogy ha az alap 200-ról felhúzom az fsb-t 250-re szorzó 10,5x = 2625Mhz elvileg ezt tudnia kell, csak nem tudom hogy a ht-t 5x-ről át fogja-e álítani magától 4x-re, mert biosban mindent enged állítani csak a ht-t nem...
A válaszokat előre is köszönöm!
-
gabos
csendes tag
válasz
greatchaos #2202 üzenetére
akkor sztem most megállok
proci: 2507 mhz
ram: 836 mhz
Hypertransport: 1136 mhz
köszönet greatchaos
(rem nem lesz semmi para...)
-
gabos
csendes tag
válasz
greatchaos #2200 üzenetére
sztem adok neki még +10et
és a rammal mi legyen?hagyjam auton?nem lehetne azokon is húzni 1 picit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest