Új hozzászólás Aktív témák
-
makkai
aktív tag
Hali!
Tuninghoz kérnék segítséget.
A konfig a következő:
proci: C2D 6750
Hűtő: Zalman 7700 Cu
Ház: Point of View V54 (25cm -es nagy oldalventivel)[link]
Alaplap: MSI P6N SLI
Ram: 4x1 Gb GEIL 800 MHz 4-4-4-12 2.1 V
Vga: MSI 9800 GTX OC
jelenleg proci alapfeszen: 8 x 400 FSB 3200 MHz
Északi híd: 1.25 V-ról 1.4 V-ra
A gondom a következő! ennél többet az istennek sem akar menni, hiába emelek északi híd feszt. vagy a prociét.Próbáltam már úgy is , hogy a proci szorzót visszaveszem meg a ramokat is, de úgy sem indul el nagyobb FSB -vel.Pedig ennek a lapnak 450 -es FSB körül mennie kellene állítólag.
A déli hídnak is kell feszültséget emelni? az alapon van. 1,5 V és 1,7 V -ig lehet állítani.
Segítsetek! -
tibz03
őstag
Ide is: [link]
-
proof88
addikt
Hello!
Valakinek van tapasztalata Pentium D 930-as tuningolásával? Már van rajta egy HyperTX2, és idáig nem sikerült eléggé felmelegíteni a procit, mert alapból 200-as fsb, 3 ghz, alapfesszel 3.9 ghz-ig tudtam elmenni vele, 4 ghz-hez már kis feszemelés is kellett... viszont sokkal feljebb nem tudok menni, mert orthos nem stabil... fsb olyan 275 mhz...
BIOS-ban ezeket állítottam:
CPU VCore: 1.3625V
FSB Termination Voltage: 1.4V
MCH Chipset: 1.55V
ICH Chipset: Auto
DRAM: DDR2-733
PCI és PCI-exek természetesen fixálva vannak: 33, ill 100 MHz-re.Nem tudom, hol lehet a gond? Esetleg még valahol lehet biztonságosan feszt emelni, azért nem stabil?
Egyébként most vagyok max. 62 foknál, gyári hűtővel voltak magasabb hőmérsékletek is tuning nélkül is.
Amúgy ASUS P5WD2 lapom van i955X chipsettel, 1066-os FSB-t támogat még max, most ez 275x4 = 1100 MHz.Mi lehet a gond?
-
zsolt1129
addikt
Sziasztok.Na megvettem a Hyper TX2-őt egyenlőre csak erre volt keret.Azt szeretném kérdezni hogy ha húzni akarom a procit akkor a Biosban a Rated Fsb szorzóját kell emelni?
-
Menahem
tag
Sziasztok!
Adott a következő konfig: Giga EP35-DS3R lap
CSX Diabolo 1066Mhz DDR2 ram
E2180 prociMost 9*333-on hajtom, de nem stabil. 1 óra orthos után lefagy a gép. Milyen beállításokat használjak, hogy a maxot is kipréseljem a prociból??? Egy CM Hyper 212 cpu hűtővel hűtöm, CM 690-es házban, tehát a hűtéssel nincs gond.
-
zebrafish
tag
válasz
Nyiscsák #3572 üzenetére
Köszi, a ramok sebbesége miből jön ki?
jól gondolom hogy arányosan változik az FSB-vel? tehát +40%-os tuningnál a ramokat visszaveszem 600-ra (nem tudom van e ilyen opció) akkor 840mhz-en fognak menni? vagy 932-ön ha csak 666-ra tudom állítani (az meg már lehet hogy túl sok) -
Nyiscsák
aktív tag
válasz
zebrafish #3571 üzenetére
A gyári hűtővel ne számíts sok mindenre főleg ilyen melegben! Amúgy a PCI frekit fixáld 100 MHz-re, és ahogy növeled az fsb-t arra figyelj hogy a ramokat oszd vissza úgy hogy 800 MHz körüli értéket kapj! Ja és a tuning részt úgy hozod elő a biosban hogy a főoldalon nyomj CTRL+F1-et és utánn előjön a tuning opció! A ramoknak adhatsz +0.2 feszt mert azt bírják!
-
zebrafish
tag
Üdv!
Szeretnék egy kis segítséget, tuninghoz nem nagyon értek, pláne nem Intel tuninghoz.
amim van:
E2180+gyári hűtő (elég szarocska.. idleben 41-2 fok)
Gigabyte P31 3DSL lap
Kingston DDR 800 RAM cl5én olyan 2,8 GHZ környékével már elégedett lennék, nem akaork extrém tuningot. Mit állítsak be hogy optimális legyen a rendszer? (még az AMD 1700+-omat tuningoltam anno onnan rémlik hogy fontos mennyire vannak szinkronban a ramok stb, ez nem tudom hogy megy intelnél)
az hogy felrakom az FSB-t mondjuk 280-ra addig stim.
mi mást kell állítanom Biosban?
-mennyi fesz ami szükséges, de még nem fűti nagyon a procit
-hogyan állítsam be a ramokat hogy ki legyenek hajtva, de ne legyenek túlhajtva
-kell e valahol birizgálni a PCI-E és PCI Mhz-eket-bármi amit illik tudni, de nem biztos hogy tudok róla
Köszi!
-
Genji
őstag
válasz
Norbi95 #3569 üzenetére
Volt P5B-m de már haloványak az emlékeim, de asszem:
cpu ratio 10
cpu freq 300
dram freq DDR2-600 (ha megy később próbálgathatod feljebb is)
dram timing auto (előbb a cpu legyen stabil aztán lehet finomhangolni a ramokat is)
cpu voltage 1.4v
dram voltage auto (később lehet feljebb menni ha szükséges 1.8ról mondjuk 2.0-2.1ig) -
Dufresne
addikt
válasz
superecneB #3566 üzenetére
Ha az egész gép abszolut nulla fokon lenne, akkor valszeg a páralecsapódás miatt lehetnének/lennének problémák. Amúgy a processzort tuning kedvéért szokták hűteni elég durva hőmérsékletekre, de nem -200fok alá.
Elvben gondolom elképzelhető a dolog, de azért ami már neked is nagyon hideg, azalatt úgysem fogsz tuningolni, max egyes részeit a gépnek. -
Genji
őstag
válasz
superecneB #3566 üzenetére
szvsz hideget jól tolerálják, szal menne
-
superecneB
őstag
Sziaszok! Lehet, hogy ez hülyekérdés, de van a gépnek üzemi hőmérséklete? Úgyértem h mondjuk 0 kelvinen is menne vagy kellneki pár fok?
-
Norbi95
csendes tag
Hello Mindenkinek.Van egy Core 2 Duo E4400-am ugye 2GHZ alap órajellel.Asus P5B-VM alaplapon van.A BIOS-ban(kezdő vok nemtom mi az)ven a Jump Free Configban az alap szám a 200 azt max 220-ig engedi felvenn szal 2.2GHZ-nél nemtom jobban fölvenni az órajelet pedig elvileg 3.0ghz-re lehetne húzni tudtok segíteni hogy tudnám tovább húzni???
-
Rusher
őstag
válasz
Vasinger! #3559 üzenetére
Milyen hűtő? Mennyi fesszel megy most? Ha gyári a hűtő akkor is 1.36v körül 400FSB-n próbálkozz nem melegszenek annyira ezek a procik ha jobb hűtő van akkor az csak jobb....steppingtől is függ ha L2 akkor egy szerencsésebb darab alapfeszen lazán megy 400-at az ha M0 akkor még nagyobb esélyed van rá vagy akár többre is a G0-t nem ismerem....bootlj alapfeszen 400-on max 1.4v és SetFsb-vel tovább nézd meg mennyit megy aztán teszteld a stabilitást....
-
Rusher
őstag
Hát ezek ilyenek...nekem olyan lapom nem volt még ami ugyanannyit adott volna mint amennyit beállítottam biosban...max. kisebb %-os eltérés van pl. 1.1v-hoz biosban 1.125v kell...csak úgy fog feljebb menni ha növeled a feszt biosban..előnyöd csak annyi, hogy picivel kevesebbet fogyaszt a proci és alacsonyabbak a hőfokok...nálam 1.0v-on 52 foknál nem megy feljebb prime alatt ha RealTemp-el nézzük akkor 42 a full load hőfok....meg hát minél kevesebb annál jobb
-
vidu01
csendes tag
"Hogy érted, hogy nem megy 1.2v fölé?"
cpuz ben néztem a teszt alatt egyszer se ment feljebb 1.2 nél max 1.21ig pedig ugye 1.25re van belőve a biosba. Most is 1.200v kell neki (nem változtattam azóta semmit). A fesz csökkentésből milyen előnyöm származik ha igy is rendesen megy a proci?
RAMnál nem emeltem ugy megy ahogy volt normalon. -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy E2140-es procit hány GHZ-re lehet húzni, és hogy?(fesz adás, hűtés) stb. Mos 3.0 GHZ-en pörög!
-
Rusher
őstag
Naa
Az volt akkor a baja, hogy kevés volt neki a fesz valszeg a bios 1.2v-ra állítva a drop miatt kevesebbet kap mint 1.2v ezt nem kalkuláltam bele....
de végül is a lényeg a siker....
Hogy érted, hogy nem megy 1.2v fölé? A ramnak is adtál +0.1v-t a kép szerint 1.9v-al megy...vagy Auto-n(Normal) kap ennyit? De az nem baj, mert nem sok....sztem ha pici lépésekben csökkented a procifeszt lehet megy ez kevesebb fesszel is ugyanazen beállításokkal vagy akár többel is ugyanezen beállításokkal...(az enyém pl. ilyen
)a proci tuningot nálad inkább a ram fogja visszahúzni....
-
vidu01
csendes tag
Úgy néz ki sikerült a dolog 3,2Ghz en hasítok per pill.
Csak a proci feszt emeltem 1,20ról 1,25re a ramot nem bántottam. Érdekes módon a proci fesz nem megy 1,2v fölé de sztem nem bántom, hagyom így ahogy van.
Prime95 fut éppen, eddig minden a legnagyobb rendben, maghő 60 felett van picivel.
[link]Haj és köszönöm a segítséged.
-
Rusher
őstag
Vagy a ramon lévő matricán vagy meg tudod nézni pl. Everest-el, de asszem a Kingmaxoknak 800@1.8v a gyári.....próbálj meg először a procinak picivel több feszt adni ahogy lentebb írtam és a ramot hagyd úgy egyelőre vagy +0.1v-ot(az 1.9v-lesz) biztos ami biztos alapon...ha így menni fog persze lehet csökkenteni a feszeket ameddig lehet...
-
vidu01
csendes tag
Oksa, még nem adtam fel.
Majd estére kipróbálom amit mondtál, már csak annyit hogy hol lehet megnézni h mennyi volt kell gyárilag a ramomnak?
Olyant találtam a biosba hogy DDR2 overvoltage control, normalon van és +0,1v os léptékkel lehet felfele állítani. Ez lesz az?
PCIE frekit már belőttem 100ra. -
Gorneck
legenda
válasz
keszegduda #3549 üzenetére
3 azonos FPO-jú procinál 0,1V-os különbség jött ki tuning alatt...kb semmit nem ér...esetleg egyes FPO-k esetén kisebb a szórás ás nagyobb átlagban jó a tuning potencia...de sztem nem ér semmit...
-
Rusher
őstag
Hmm...akkor ott sztem a ram nem bírta valami miatt....a ramfeszt is állítsd be kézzel a gyártó által megadott értékre lehet kevesebbet ad neki Auto-n az időzítéseket is hagyd Auto-n egyelőre....annyit még tegyél meg ha esetleg azt nem tetted, hogy 100-ra fixen állítsd be a PCI-E Frequency-t....ha így sem megy akkor elképzelhető, hogy a procinak kell még egy kis fesz, de csak kis lépésekben állítsd....amúgy az könnyen elképzelhető, hogy menne 1.2v-al a proci sőt sztem biztos, de biosban beállított érték a "vdrop" miatt nem annyi lesz tehát adhatsz fölé mondjuk 1.25v környékén és nézd meg úgy megy-e ha elindul a rendszer CPU-Z vel nézd meg mennyi CPU vcore-t mutat
Ja igen biosban a +/- gombokkal tudsz állítani az FSB-n 1-es lépésekben, de ha a Numpad-on nyomsz 0-t akkor azt beveszikeszegduda Numpad
-
vidu01
csendes tag
Hello!
Köszi a felvilágosítást, megcsináltam úgy ahogy mondtad:400FSB (pontosabban399 mert nullát nem akarta bevenni az istennek se)
Memory Multiplier autoról 2xre
CPU voltot autoról 1.2 reEzt így egy biosba belépés alkalmával csináltam majd mentettem és nem indult a gép.
Pontosabban ment volna (kiírta a 3.19 Ghzet, memory ok) de a vista nem bootolt be mert vmi filet nem talált meg valamit hablatyolt hogy a mem beállítás nem tetszik neki pedig ugye 800on mentek volna ahogy te levezetted biosba is kiírta láttam (kicsit kevesebben mert 399 fsb). CDt betéve se tudott javítani. Na mondom szép kis szarba vok akkor kezdtem izzadni de az volt a legfaszább amikor ujra beléptem a biosba az meg szépen kifagyogatott nem tudtam visszaállni, 2-3 lefelenyil a billentyűzeten aztán semmi reakció akármit ütöttem neki. kb 10. belépésre tudtam visszaállítani mindent ugyhogy most megint alapon megy a rendszer windows is bootolt egyből.
Mi lehetett ez az aprócska malőr? -
Gorneck
legenda
válasz
keszegduda #3547 üzenetére
Igazából szinte semmi...talán az első dboknál számított vmit...azóta a szokásos eljárás van...szaros kézzel belenyúlni a jóba...
-
keszegduda
őstag
Sokszor láttam a hirdetéseknél hogy felsorolják az FPO-t a procik értékesítésénél. Ez lényegében mit takar és mi köze van a tuninghoz? Annyit tudok hogy ez egy sorozatszám és megállapítható hogy melyik CPU mikor és hol gyárban készült...na de hogyan és ez miért olyan lényeges?
Kimaradt még a VID, ami egy feszültséget jelent és ezt is megemlítik amikor eldaják a CPU-kat.
Köszi előre is! -
Rusher
őstag
Hi!
A Te eseted nem olyan egyszerű...amúgy sztem ha 900-ról 1600-ra húzod sokra ne számíts, de persze az is ér valamit....Milyen az alaplap? Milyen opciók vannak benne? Lehet tuningolni egyáltalán? Amúgy próbálkozz az FSB emeléssel nézd meg milyen tipusú proci pontosan mennyi az alapfesze és azt állítsd be a biosban(ha lehet...) ha nem az sem baj sztem, mert a cerkának alapesetben nincs nagy feszigénye tehát elképzelhető ha auto-n adja a feszt akkor sem ad többet a gyári alapfesznél...emeld az FSB-t és nézd meg, hogy reagál rá, de figyelj az arányos emelésre, mert azoknak a prociknak ~15 a szorzója, de ezt nézd meg
-
Rusher
őstag
Hi!
A ramokat visszaosztani nem lehet csak felszorozni tehát a kiindulási arány 1:1 ami pl. az általad linkelt képen 682Mhz(FSB: DRAM). Gigabyte lapod van tehát ott a Memory Multiplier 2x-re állítva lesz 1:1 az arányod. Első körben próbálkozhatsz nyugodtan nagyobb FSB-vel is....biosban tedd a ram szorzót 2x-re és az FSB-t 400-ra ez 3.2Ghz lesz ugye és szinkronban 800Mhz-en ketyeg majd a ram. A CPU vCore-t ne hagyd Auto-n, mert kicsit meglódíthatja a feszt állíts be kézzel ~1.2v-ot (lehet kevesebbel is megy, de lehet picivel többel procitól függ...)ha így megy akkor tesztelj stabilitást Prime95 nevű programmal elindítod Small FFT-t kiválszatod és hagyod menni kb. 1 órát akkor kiderül, hogy stabil-e...ha nem akkor kis lépésben emelj procifeszt és tesztelj újra....ha tovább akarsz menni FSB-ben akkor megint beállítod biosban kb. +10-15FSB lépésekben haladva.....ennél a procinál vigyázz a cpu feszre ne hagyd Auto-n és 1.35v fölé már ne nagyon adj neki!!! Sztem fog az menni többet is mint 400FSB, de inkább aramok lesznek azok amik hamar elfogynak....azokat hagyd Auto beállításon....sok sikert -
vidu01
csendes tag
Hello!
Nemrég vettem a gépem és hát egy kicsit szeretnék odapiszkálni a procinak.Lightos tuning lenne csak, gondoltam felhúzom a 8400as szintjére 3Ghz ig. Eddig még csak az FSBt emeltem 333rol 341re. A RAM visszaosztással nem vok tisztába kell e az egyáltalán ha csak 3 Ghz ig megyek? Illetve ott van az 5:6ra gyárilag beállított FSB-RAM arány, azon kell e változtatnom? Valamint a szorzót kell e emelni? És hogy ezeket milyen sorrendben és mekkora léptékkel csináljam.
[kép]
Lécci valaki világosítson fel 2-3 mondatban lehetőleg emberi nyelven h mit hogyan. -
Hali!
Sosem tuningoltam semmit, de most egy régebbi gépet egy kicsit szeretnék tuningolni. Szóval adott egy 900mhzes celeron proci, az everest szerint a maximális órajele 1600mhz lehet. Meddig lehet, meddig érdemes ezt felhúzni? Gondolom a biosban kell kezdeni, és ott beállítani a cpu szorzót. Ha lehet tényleg szájbarágósan írjátok leKöszi!
Ui: a gép: Intel alaplap, cel. 900mhz cpu, 512mb sdram (2x256, pc133) 13,5gb hdd, 32mb VGA Tnt2 -
törölt tag
Adva van egy X2 4850E CPU, alapon 12,5X200 azaz 2500Mhz tehát a ramok kb. 360-on járnak. Ha szeretnék egy minimális tuningot alapfeszen, akkor jól értelmezem, hogy az fsb-t 224-re emelve a ramok autómatikusan felszorzódnak 800-ra? Tehát 12,5X224 lenne 2800Mhz és a ramok (maguktól) 400-on. Ehhez a pici tuninghoz elég ennyit tenni vagy valamit félreértelmeztem? Kösz!
-
kts88
aktív tag
válasz
djrobaa #3533 üzenetére
Mehet ez még feljebb is. Nekem G1-es van, lazán viszi a 3Ghz-et, efölött az alaplap nem bírja
. Ha nem akarod tovább tuningolni akkor a helyedben még visszavenném a ramok feszültségét. Ehez az órajelhez és időzítéshez bőven elég a szabvány 1,8V, minek vele fűteni ha nem kell. Ha pedig még nyúzni akarod akkor még adnák egy kis plusz feszt a procinak, 1,5V-ig biztos nincs baja, nekem stabilan ment ilyen feszen.
-
djrobaa
aktív tag
Nos eddig jutottam, biztosan menne még jobban de nem merem tovább huzni.
A beállitások ezek: ramok visszaosztva 667Mhzre, 5-5-5-18-as időzitéssel 2Volton.
HT 800Mhz; proci FSB 244Mhz 1.350Volton. Tartja stabilan a 45fokot.Köszönöm mindenkinek aki segitett.
És mégvalami, meddig tudna ez menni? Mert ugy hallottam hogy a G2es proci akár 3100Mhzig elmegy?. Bár nekem ez a 2.8Ghz is csúcs. Legalább mostmár talán elég a 8800 GTSnek.
-
Csabee.
nagyúr
CPU típusa Core2Duo 2,13 Ghz
Alaplap Asus P5B-VM
Memória: Kingmax 2x2Gb 800mhz
Videokártya Raden3850
HDD 250Gb WDigital Sata2
Táp- SuperFlowers Aurora 600Wszeretném tuningolni 3ghz-ig a procimat! segítsetek pls! képeket cisnáltam a biosról link:
[link]valaki írja meg az értékeket?
mit hol és hogy?
akár priciben akár itt! köszönöm!
-
Gorath
tag
Köszi a választ. Akkor maradok az 'FSB' emelésénél. Everest-ből 4.5-ös van, szóval nem az a gond. Konkrétan pl. olvasás a PH-n ugyanezzel a Gigabyte GA-MA78GM-S2H lappal 7123, nálam egy X2 4050e-vel alapon 5348. A max. amit kihoztam belőle az 6682 volt 250-es FSB-nél, 438-as RAM-mal. Én az integrált VGA-ra fogom, nyilván lassítja a megosztott memóriahasználat (de hamarosan veszek diszkrét VGA-t). Persze tudom, hogy nem a benchmark-ok számítanak, ezért is kérdeztem, hogy mi az ami tényleg számít, nem csak a tesztekben. A Vista így is hasít alapon is, csak a játékhoz jön majd jól egy kis plusz erő.
-
kts88
aktív tag
Az a baj ha csökkented a szorzót megváltozik a CPU : RAM arány, és ekkor más órajelen fog menni a ram is. A szorzó csökkentésének pedig nincs értelme, nem lesz gyorsabb a géped ha alacsonyabb szorzóval hajtod és magasabb buszsebességgel. A helyedben csak növelném a rendszerbusz sebességét. Ehez lehet vissza kell osztani a ramokat és a ht szorzót is. A ram időzítéseknek pedig csak szintetikus tesztekben hoz észlelhető gyorsulást, saját tapasztalat. Az everest régebbi verziói pedig rosszul reagálhatnak az X2-es procikra, mert van bennük egy crossbar switch, és emiatt csak a sávszélesség felét látja. Ami már jól mér az a 4.2-es verzió. De ha nem olyan durva a különbség lehet ai igp is.
-
Gorath
tag
Hali, lenne pár kérdésem X2-tuninggal kapcsolatban. (Utoljára Barton-t tuningoltam, de azóta változtak a dolgok.)
Az FSB-nek a chipset szab határt? Mert próbáltam kisebb szorzó-nagyobb FSB kombót és nagyon nem szerette. Milyen értékeket szokás itt elérni, meddig érdemes próbálkozni? 780G chipset-em van.
Meg az érdekelne, hogy az egyes értékek feltornázása milyen hatással van a teljesítményre? Szóval pl. úgy tudom, hogy a HT nem igazán befolyásolja a teljesítményt, meg a RAM-órajel se. De mégis sokan húzzák a RAM-ot. Van értelme gyötörni? Vagy érdemesebb inkább alacsonyabb órajelen de jobb időzítéssel járatni?
Érdemes kisebb szorzóval és nagyobb FSB-vel érni el ugyanazt az órajelet?
Szóval az érdekelne, hogy ezek csak 1-2 %-okat jelentenek max. vagy tényleg van értelme küzdeni velük? Mert nem az a célom, hogy minden áron tuningoljak és enyém legyen a leggyorsabb gép, hanem hogy ésszerű keretek között többet hozzak ki a rendszerből.
Ja és még valami: ha az Everest-ben jelentősen kisebb értékeket kapok mint a PH-tesztben, az az integrált VGA miatt van? A tesztből nem derült ki, hogy méréskor azt használták-e, de nekem most nincs bent másik VGA. -
kts88
aktív tag
válasz
djrobaa #3523 üzenetére
Először a HT szorzót csökkensd 4-re, majd tovább emelsz az órajelen. Ha nem bírja akkor visszaoszthatod a ramot 667-re. A HT órajele nem menjen nagyon 1000Mhz fölé, mert nem szereti. A ramokat pedig szerintem simán hajthatod (ha 800Mhz-en van) 1,8V mellett 5-5-5-15-el, esetleg megpróbálhatod 2,1V-al 4-4-4-12-es időzítéssel.
-
djrobaa
aktív tag
Sziasztok
Szeretnék tanácsokat ,és segitséget kérni a tunighoz. Még nemcsináltam ilyen ram beállitásokat és nemtudom hogyan fogjak neki. Elolvastam az első hsz de nekem nemsok jött le belőle. Lehet hogy nemigazán értem vagy nemtudom.A konfig az aláirásban szerepel.
Most jelenleg 225Mhz FSBn megy a procim. A ramok 5-5-5-18as időzitéssel, 2Volton. A proci alap feszt kap (1.300). 230as FSBnél már fagyogat a win, és ujraindul. Aztmondták állitsam be manuálisan a ramok időzitését. Akkor most jön a hatalmas kérdés, hogy hogyan is csináljam? Kisebb vagy nagyobb értéket kell beirni a jelenlegiek helyet? Esetleg mindenhova más értéket?
A segitséget megköszönöm igy előre is.
-
Buko01
tag
igen.
nem tudom milyen rendszer lesz belöle egy Gef4 mx440 es karival
tudom hogy nem egy bajnok de már 8 éves.
Ne legyek off.
sikerült a proci tuningom e8200 2,66ghz ---> 3,78ghz fesz emelés nélkül 4 napja stabil, orthos 30 perc semmi hiba , core clock full terhelés. 56 °C
Köszönöm mindenkinek aki segitett!
-
lipi67
nagyúr
Én se nyomnám neki nagyon.Tartósan 1,5V felé nem.Tesztelni léggel is(asus silent quare pro)adtam 1,7V -ot a 2180-as és a 6750-es procimnak is.(2180-bios 1,78V).
A 45° valóban gyerekes,de..1:Nézd meg 1 óra Orthos alatt,2:Nem is a hő a vészes,az 80°körül lekapcsol.A nagy fesz,az a gáz,roncsolja az anyagszerkezetet.-2-3 teszt erejéig nem gázBuko01: Nem nagy különbség lenne,hidd el.Ha jól emlékszem 800-astól voltak a cerkák 100-asok,gondolom ez is az.Hogy mit tudsz húzni rajta?Ez az alaplaptól függ
mit enged.(nem ismerem azt a deszkát,de ha egy abit lenne,nagyobb esély lenne egy 11*133-ra)feszt meg,nézd meg alapból mennyit kap,s adj neki úgy plusz 0,05V-ot(ha tudsz).FSB-t meg nyomhatod a plafonig ha engedi..(s tabil is marad..)
-
Buko01
tag
sziasztok!
ebből a gépböl lehetne e egy kis tuningot kihozni? a procira gondolok elsősorban. Most megy majd bele egy Geforce 4 mx-440 es VGA . nem nagy durr tudom
nem az én gépem.
nemtudom hogy az egymagos Cerkánál a tuning hogy van ha leirná valaki hogy mekkor a fesz adható maximum. mekkora mhz vel probálkozzak elsönek.köszi elöre mnmindenkinek
a gép:
Alaplap
ECS M7-AI815EProci
intelceleron 1100mhz gyári hűtés.memóri
2*128 mb sd ram 133mhz
Winyo:
15gb.
Dvd
LG dvd iro
köszi üdv
-
maross
nagyúr
e6600 (1.35v) procinak stock hutovel mennyi feszt merjek adni? jol szellozo hazban van.
-
Genji
őstag
a puding probája az evés. nem lehet látatlanba tudni mit fog bírni a procid, probálkozni kell. 9x400ról simán indíthatsz aztán +5/10 fsbként felfele. CPU fesz 1.3v , ramfesz +0,4v, ram időzítések auton (először procit lődd be stabilra aztán lehet ezzel is pöcsölni). szerintem.
-
csimav
őstag
Pls vki magyarul magyarázza el nekem pontrol pontra h giga lapoknál h kell a procit huzni?
meik menübe lépjek?? stb..
thx -
lipi67
nagyúr
válasz
Casanova* #3505 üzenetére
Ezekból az alaplapod látszik,h asus,s az,hogy energiatakarékosan használod a cumót(1,16V/6*)-s az,h elég melegek a magok..
Core Temp -ből kéne a VID,s milyen az a hűtő?
S ne offoljuk szét,majd a többit priviben.Ok?(Egy prime 95 és egy memste,memtest is kellene a gépedre.-Még annyi látszik,h a tápod 12v-os ága elég korrekt,egy nyári tuningra tök jó lesz.. -
Maksifül
senior tag
Valaki esetleg tudna adni tippeket, mit lehet kihozni egy q9450-ből, P5Q Deluxe lapban, 2x2 GB Geil Ultra 800MHz-es memóval?
Milyen FSB, szorzó, stb lehet ideális?
Alaplapon a feszültséget mekkorára állítsam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest