- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Asztrofotózás
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisCobiii
aktív tag
Sziasztok... Tiszteletem
Egy olyan kérdésem lenne h az Asus Striker Xtreme, menyire tuningolhato vagy van tele lehetőségekkel? Szerintetek jó döntés?
THX elöre is
-
GaMa
csendes tag
Köszi!
Amúgy rájöttem, h ugye ahogy az fsb-t húzom, úgy nő ugye a ram is. De ez csak azóta van, mióta 4gb ramom van, mikor 2 volt, akkor mentek pl 900 on is, most meg csak 750. Ha dram frekvenciát állítok a gép leáll, majd restart után alaplap írja h a húzás sikertelen. Mit tegyek h ram menjen pl 900on megint?
-
KMT
addikt
Az előzőt nem neked írtam. Lehet látni, hogy kinek szól egy hozzászólás, és légyszi te is a "válasz" gombbal válaszolj!
Neked kell eldöntened, hogy meddig hagyod melegedni a procit. Még 5-10 fokot emelkedhet szerintem (ha nem mér félre...). 70 fok felé nem illik menni.
Intel-ben nem vagyok otthon, de ha növeled az FSB-t, vagy a memória szorzót, akkor nőni fog a memória frekvenciája. -
GaMa
csendes tag
Állíthatom akárhova, efelé nem akar menni. Mit tegyek pontosabban?
-
GaMa
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, E6750 alap hűtéssel jelenleg 380×8 (kb 3.ghz) megy. Terhelés mellett everest 55fokot ír (melegebb mag), kérdem, h lehet e még tovább húzni. Ugyanis a RAM-ok (4×1gb) elvileg 800asok, de csak 750 en mennek, pedig CSXek, vannak rajta hűtők, és elvileg ugye mehetne még 800 fölé is (de hogyan?). Alaplapom Asus P5K.
Köszi!
-
törölt tag
Sziasztok!
Gigabyte P35-DS4 alaplapom van. Q6600 G0-ás procimat fel szeretném húzni kb. 3,2 GHz-re.
Alap Intel hűtőm van, úgyhogy óvatosan...
PCI-E Frequency: 100
Bus Speed: 400
Szorzó: 8
Eddig ennyi... Nem tudom mennyi feszt adjak a procinak, hogy ne nagyon melegedjen túl... Szeretném, hogy ne melegedjen sokat, 40° körül legyen. Pls, valaki írja le hogy pontosan milyen adatokat kell megadnom, mert még életembe nem tuningoltam CPU-tElőre is köszönöm!
Üdv. BR4D -
warren
tag
Sziasztok,
van egy Gigabyte GA-MA69GM-S2H lapom, AMD BE-2350-es procival ( 2100Mhz ), ma elkezdtem feltornázni a procit megálltam 2525Mhz-nél feszemelés nélkül gyári hűtővel, a Ram-ok 842Mhz-en szaladgálnak, a HT pedig 1205 Mhz. Nem gáz hogy ilyen magas a HT?Igazából a lap alapból nem tuningos ( csak mod Biossal lenne az ) igy nem tudom hogy esetleg hol vehetném vissza a HT-t?Ha 800Mhz-re állítanám a biosban az segítene?
Köszi a segítségetw
-
bosa
tag
Hy
Problémám lenne a setfsb progival.
P5LD2/c lapom van a progiban csak vm -se ami CV122CPVG ez
beállítom majd get fsb és azt írja hogy: PLL ID error
Hogy tudnám kiolvasni a pci-ex frequencyt? -
-
válasz
pappkarcsi #2986 üzenetére
ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO[link]
-
kts88
aktív tag
Az AMD procikat pedig nagyon is lehet tuningolni. A tiedet pedig pláne lehet. Nekem egy 4000+ X2 -m van ami 3G fölött teljesít. Az AI tunigot felejsd el, inkább kézi beállításokat használj. Kezdetnek le kell fixálni a PCIE és PCI órajeleket (100Mhz és 33Mhz), utána jöhet a tuning. A RAM nem probléma mert vissza lehet osztani. A tuning menetét nem részletezem, mert a topik elejen Egzee fórumtárs nagyon jól leírta. Ha nem indul a gép akkor pedig nem kell megijedni egy CMOS CLEER és minden rendben. Lehet kezdeni előlről
.
-
SKYROB
tag
Sziasztok.
Van egy ilyen konfigom:AMD Athlon 64 X2 3600 + ### 2*1 Gb Kingmax 800 MHz ### ATI Radeon HD 2600 XT 256 Mb ### FSP 350W táp.
Szerintetek lehetne 10%-al emelni a teljesítményét?A biosban van egy beállítás ahol 3, 5, 10%-kal növeli ha jól tudom.Azt is tudom, hogy az amd-k nem nagyon tuningosak.Ha emelem a proci teljesítményét akkor állítsam a ramfeszt 1,9-re fixen?
Előre is köszönöm!
AI tuninggal csak 3%-ot engedett.Mit kell beállítanom? -
tejesember78
tag
válasz
scope2007 #2981 üzenetére
Sziasztok egy e2180 tuningon probálkozom 3-3.2GHz szeretnék elérni a vga miatt.Jelenleg itt tartok 8×400 a ramok 1:1 mennek 800 800-on 4-4-4-12-ön ehhez emeltem 0.4 V-t kevés volt a gyári 2.1 V-t azért kellet a 0.4..A CPU fesz jelenleg 1.49375-nél tart igy a CPU-Z 1.456 V-t mutat igy 58-60 fok között van a cpu 100% terhelésnél.Emeltem még feszt az
FSB OVERVOLTAGE CONTROLON 0.2 V-t
(G)MCH OVERVOLTAGE CONTROLON 0.2 V-t
Az a gondom hogy stabilnak tünik az xp megy de orthos hibázik sőt játék alatt COD4 lefagy volt már kék halál is. Min kellene változtatnom hogy stabil legyen? -
scope2007
addikt
üdv!
akinek Asus P5WD Deluxe lapja van és van kedve segítenie pls jelezz pmbe
pár tuning kérdés lappal kapcsolatba...(ui: tudom hogy létezik az alaplapnak külön topik
)
-
v.tom
őstag
A ramokkal nekem nincs gond, eddig minden beállítást vittek, amikt beállítottam. A gyártó 1,9V-on ad meg 4-4-4-15 -öt 800 mhz-en, nekem 860-ig 1,8V-on ment 4-4-4-14-et, 1T-ben. Szóval mondhatni szerencsés voltam. A proci is jól megy eddig, 2925 mhz (alap 2600) feszemelés nélkül. Eddig csak a HT-vel és az FSB-vel kellett operálnom, ha lesz egy kis plusz időm akkor mengnézem hogy megy tovább.
-
wens33
csendes tag
Üdv ismét!
Nos az X2 5600+-os AMD-m (alapon 2800Mhz) 3250Mhz-ig sikerült meghúzni Abit KN9 Ultra-ban (pedig sztem menne ez följebb is). "Úgy tűnt", hogy itt a proci határa, viszont "csak" 1.45V max. feszt mertem neki beállítani, mert a BIOS-t és az Everestet figyelve, így is volt mikor 1.48V-t kapott, szóval váltakozott a feszés nem szerettem volna 1.5V fölé menni. Azt olvastam, hogy a 65nm prociknál max fesz 1.45V legyen, a 90nm-eseknél meg max 1.55V. Ez az 5600+ tudomásom szerint 90nm-es, tehát az elmélet szerint mehetnék följebb.
Azt szeretném hát megtudni, h érdemes-e több fesz.-gel próbálkozni (kockáztatni), tudom-e még azzal följebb emelni? -
kts88
aktív tag
A C&Q ki van kapcsolva,de ez amúgy sem csökkenti magát a HT sebességét, a processzor szorzó 10,5 a beállított ht clock pedig 300.
A win alatt csak 290. A HT speed nem probléma, mert nekem 1250Mhz-ig elmegy, de ha leosztom 3x-ra akkor ezt csinálja, pedig ekkor csak 900 lenne . A memóriák bírják egészen 950Mhz-ig CL5-ben, tehát ez nem gond. És mindegy mivel nézem akkor is ennyi. Kipróbáltam úgy, hogy a proci szorzót levettem 10-re és beállítottam a HT clock-ot 300-ra, de win alatt ismét csak 290, íami csak csak 2900Mhz. Mivel a proci megy 10,5-ös szorzóval 3G fölött nem hiszem, hogy ez lenne a korlát. Alaplap lesz, sztem. Mindenféle BIOS-sal kipróbáltam, de ugyanez a helyzet. -
waklarma
csendes tag
Sziasztok!
Véleményetek szerint E2200 procit gyári hűtővel meddig lehet húzni? illetve hogy lehet a legegyszerűbben tuningolni.
Köszi. -
kts88
aktív tag
Hali mindenkinek! Bár nem most kezdtem a tuningot azért akadt 1 kis problémám. Először is a gépem:
ASUS M2N-E SLI +VMOD
ATHLON 64 X2 4000+ ( Birsbane G1)
2*1GB GEIL VALUE PC6400
A problémám az, hogy belövöm a gépet 3150 Mhz-ra, boot ok, de a windowsban már "csak" 3050Mhz van. Visszavetem a szorzókat is, de akkor is csak 290 a HT clock.
Nem hiszem, hogy a proci a kevés mert még 3,3Ghz felett is bekapcsol.
http://kepfeltoltes.hu/080427/3349_resize_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
És WinXP alatt pedig ennyi:
http://kepfeltoltes.hu/080426/06pont_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Lehet, hogy valami HT korlátba ütköztem?
Várom a segítséget,remélem lesz megoldás.
-
lipi67
nagyúr
válasz
medmax15 #2963 üzenetére
Szia!Hát..Tudod 533-as a ramod..1:1-be kell visszaosztanod,hogy legyen tuningod,az 266-os FSB-t jelent.Mivel 10-es a szorzód,ez 2,6GHZ-et jelent majd.Ehez semmihez nem kell nyúlnod,csak FSB-t 200-ról 266-ra állítani,sztem alapon is viszi a deszekád.Ha nem pici plusz fesz kellene neki.Viszont:A 85Gt-tutira skihajtja így is,sőt..alapon is.Tehát :pici fesz(ha kell)a biosban a cpu-nak.Ramok 1:1-ben,FSB 266-on.
Mást nem nagyon tehetsz
Szia! -
KMT
addikt
válasz
g.gergo #2966 üzenetére
A 3200-at 13-as szorzóval próbáltad? Mert ha 12-essel, akkor még jobban vissza kell osztani a HT-t.
Ha plusz fesszel se bírta tovább, akkor valszeg nem a proci érte el a végét. Ossz vissza mindent (RAM, HT, CPU) és nézd meg, hogy így megy-e tovább. Érdemes kikísérletezni, hogy hol a lap vége FSB terén.
-
Cadal
őstag
válasz
g.gergo #2966 üzenetére
Hi!
idézek:
Még egyszer mondom; !!!User's Guide!!! sokat segít.
Az alaplapod könyvébe tuti bent kell legyen az egyes sipolások jelentése, nezd csak meg!!
-
wens33
csendes tag
válasz
g.gergo #2966 üzenetére
Üdv!
Hosszú síp, hát kb annak a hibakódja, hogy "bocs, de tovább nem bírom".
Szóval sztem vhol 3000 után lehet a procid vége, ne is próbáld 3200-ig vinni.
(nekem 5600+ van, az 2800Mhz-en megy alapon és az Abit lapban 3250-nél volt a vége, szóval a tiéd sem tudhat sokkal többet.
hát nem intelek na, h húzom ameddig jól esikde nem is baj
)
-
g.gergo
senior tag
Üdv! Mivel kezdő vagyok a témában, így a profiktól kérnék tanácsot.
Alaplap: GA-MA690G-S3H
CPU: 5000+ Stepping:G2
RAM: GeiL ultra 2x1 GB 4-4-4-12 2,1V
VGA: 9600GTSzóval most fogtam bele a tuning témába tök lúzerként, a következőket csináltam, ugye a 5000+ 2600mhz-n megy, felhúztam 3000-ig. Így: FSB:250, szorzó:12, HT:800mhz, RAM-ok vissza 667-re. Jah, + fesz-t nem adtam a CPU-nak. Minden fasza, játszok 2 órát, minden ok. Következő lépés lett volna CPU 3200 MHZ megcsípése. Próbáltam mindenhogy, FSB, szorzó variálása, sehogy nem megy, probáltam ki plusz fesszel is, ugyanaz. Bekapcsoláskor hosszú síp, oszt kész. Az 1 db. hosszú síp minek a hibakódja, meg különben is mit kellene, h csináljak. Aki tud segíteni ne tartsa magába.
THX
-
medmax15
csendes tag
helo!a segítségeteket kérném tuningolás szempontjából,még elég kezdő vagyok csak pár napja nézegetem a forumokat.valaki nem tudná leírni hogy hogy lehetne felhúzni egy kicsit a procimat?--csak azt tudom hogy a biosba de hogy mit kell állítgatni arról fogalmam sincs meg nem is akarok olyan dologhoz nyúlni amihez nem konyítok.
a gépem:
adatlap:asus p5vd2-vm
proci:intel core 2 duo e4400
ram:2*512mb (533mhz)
video kártya:nvidia geforce 8500gt
lécci segítsetek -
v.tom
őstag
Nem nagyon volt időm feljebb foglalkozni vele, de tovább jutottam mint eddig. 230-as fsb-vel a ht-t 800mhz-re állítva lefutott a 3dmark meg minden, de prime alatt hamar hibázott, szóval asszem lehet kéne adnom valaminek egy is feszt. 230-as fsb-n ujraindult a gép. Mindenzt úgy, hogy a proci alapfeszen, a ramokat meg 1,95V-ra állítottam. A 220as fsb-t még 1,8V-on is vitték 4-4-4-14 1T -ben.
-
v.tom
őstag
Na, rájöttem. Nincs szorzóállítási lehetőségem, de legalább tudom állítani a ht frekvenciát. Amax érték 1000, és 200mhz-enként tudok lefelé lépdelni. Remélem igy menni fog a dolog rendesen. Majd beszámolok az eredményekről.
mod.:
KMT: Köszönöm, pont ugy van ahogy mondod.
-
wens33
csendes tag
HT speed kell Neked.
De sztem szorzónak is lennie kéne, bár nem tudom pontosan a Te lapod mit tud, de asszem maximum 1000Mhz lehet a HT órajele. Nekem 1-5-ig van szorzóm. 1X1000, 2X500, ...., 5X200. A második értéket az FSB adja, tehát ha beállítod pl 201-re és a szorzót 5X-n hagyod, az már 1005 és így nem indul el. Ezért ilyenkor vissza kell venni 4X-re, hogy ne legyen nagyobb 1000-nél.
Remélem KMT leírja amit tudni akarsz, mert a Te BIOS-odhoz nem értek. -
v.tom
őstag
Thx a válaszokat. A fezsültséggel nem lehet gond, azt próbálgattam én is. A ht ra gyanakodtam, ezek szerint jól. ki is próbálom. Viszont a lapomon a ht szorzót nem tudom állítani, csak konkrétan a ht speed-et, mhz-ben. 1ghz-ig. Itt mit érdemes választanom? A pci-e frekvenciát is fixáltam már.
-
v.tom
őstag
Helo! egy kis ötletre/segítségre lenne szükségem. Először is, a konfig:
Gigabyte 790x-ds4 (f4 bios)
X2 5000+ (nem be, brisbane G1)
2x1 gb OCZ Crossfire 800mhzA problémám, hogy elkezdem szépen húzni az "FSB"-t, egészen szépen megy minden fel, 220-ig, viszont azom felül vége, sehogysem megy tovább, még a win sem jön be, csak a bios, boot, stb. Bármennyi feszt adok a ramoknak vagy a procinak, nem lesz jobb. Azért különös, mert 220-as fsb-t a gép bárminemű feszemelés nélkül teljesen stablan viszi úgy, hogy a ramok 1,8 V-on mennek 4-4-4-14-et. (spd:4-4-4-15, 1,9V-tól...) Nem igazán értem mit felejtettem el beállítani. (Utoljára még athlon XP-t tuningoltam, ott egyszerűbb volt a dolog.)
Előre is köszi a válaszokat! -
Sanzi123
csendes tag
Üdv ismét!
Na működni látszik a tuning, a játékok eléggé felpörögtek. FSB 290-en van.
Orthoson a max. hőm 81-82 volt. P25-öt futtattam egy óráig,nem volt gondja. Ott a hőmérséklet max.-ja 70 fok volt.Ezek a hőm. értékek rendben vannak?
-
wens33
csendes tag
Üdv!
Úgy látom ez ideális topic lesz a kérdéseimnek...
Ha van egy kis erőtök hozzám, ill. a kérdéseimhez akkor nagyon örülnék, ha leírnátok a "dram:fsb ratio"-t hogyan állítja be a gép?
Most tuningolgatom a gépet, de egyszerűen nem tudok följebb menni. Van egy X2 5600+-om Abit KN9 Ultra-ban brand new Crucial Ballistix 2X1GB 800-as DDR2-vel (16 chipes, Micron D9GMH) és próbálom megtalálni a határaikat.
Nos, a proci alapon 2800Mhz ugye 1.35V-on, a memória is szépen alapon jár (még 3-3-3-8-at is bírja 2,27V-on, bár már nem olyan stabil, mint 4-4-4-12-n prime-ban, meg orthosban, de mind1) és mikor megemelem 3000Mhz-re (kb 1.42V-tal, + - 0.3V mindig, nem tudom miért), akkor a memória szépen megy 1000Mhz-re, a dram:fsb ratio -> CPU/6, ez így nagyon szuper. Viszont mikor 3250Mhz-re emelem (1.45V-tal) az arány is változik CPU/7-re, a memória meg 929Mhz-re, pedig, ha jól számolnám 1066Mhz-re kéne. (A memória vége tuti nem itt van, mert haver Core 2 Duo E6750-ével Abit AB9 QuadGT-ben 1066-on stabil volt CL5-ben.)
(Így számolom: 500 effektív X 6 (FSB ratio)= 3000Mhz, 533 eff. X 6 (FSB ratio)=3250Mhz, de mégsem ez következik a gép szerint.)
Ez azért van mert az FSB szorzót az előző 250X12-ről 250X13-ra változtatom és változik az dram:fsb ratio, de miért?
Köszönöm előre is! -
válasz
JonnyFilpo #2924 üzenetére
Igen csinálja ez teljesen természetes
(pedig P35)
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
Sanzi123 #2939 üzenetére
A 68 fok még bőven jó!!!A fura inkább maga az induló 60fok!Ne parázz,80foknál ha sajnálod állítsd le..
Kben egy ORTHOS/75fok az mindennapos..Azért meg kellene nézned,hogy tutira jól van-e a hűtő a procin(nem-e mozdult el),újra kéne pasztáznod is.Hangsúlyozom a 75fok is reális lenne ORTHOS alatt,de az a indulási 60 fok,annak oka van!Nézd át légyszi!
bosa:Set
FSB kiírja..
-
Sanzi123
csendes tag
Köszi az eddigi segítséget.
Az indulással nem volt probléma, viszont Orthosszal teszteltem, közben ugye csekkoltam Everesten. Szinte 60 fokról indult a prociban a móka, egy percen belül fel is lépcsőzött 68-ig, ott leállítottam.
Ilyenkor mi a helyzet?
-
bosa
tag
tehát a fagyás megszünk köszönhetően lipi67-nek.
Az újraindításos dolog meg tuti hogy a pci express Frequency miatt van:
ugyanis autórol 100-ra téve be se kapcsol így húzva vagyis nem jön be a kép csak villog a monitor.tehát tuti azzal van összefüggésben mert akkor a resetnél nem kapcsol ki.hogyan tudom megnézni hogy a pci ex értéke mennyi??? -
lipi67
nagyúr
válasz
Sanzi123 #2931 üzenetére
Sajnos sose volt 4500-asom,de mindíg szerettem volna..az a 11-es szorzó...
Mivel nagy a szorzód,nem fogod a lapodat terhelni,nem kell "csudanagy"FSB hozzá.Sztem kezd ott,hogy adj a procidnak plusz feszt.Ez mehet gond nélkül 1,45V-ra.(lejön belőle a VDroop,s kb 1,4V lesz belőle mire feláll a Win.Az FSB-t állítsd úgy 300-ra,igy 3,3GHz-et kapsz majd.Ez 1:1-ben még csak 600-as ramokat adna,igy a biosban keresd meg,s oszd vissza a ramokat(nemtom gigánál,hogy van,milyen értékek vannak,de tuti hamar megtalálod) Viszont először hagyd 600-on,hogy ne kavarjon be a ram!S Prime 95-tel teszteld .ha bírja a 3,3GHz-et akkor majdnem készen is vagy.ha nem:Az FSB-t vedd vissza,apró lépésekben addig,míg a Prime alatt is stabil nem lesz a rendszered.ha megvan ez az érték,akkor menj vissza a memóriákhoz,s próbáld úgy visszaosztani őket,hogy 800 körül menjenek.(sztem mennek azok plusz fesz nélkül 900-at is ) -
Sanzi123
csendes tag
Üdv!
Szeretném felhúzni a procimat játékra való használatra, viszont lövésem nincs hogy ezt hogyan kéne. A következő a konfigom:
GIGABYTE GA-EP35C-DS3R alaplap
Spire LGA775 UFO hűtőborda és ventilátor, SP507B7-U (s775)
INTEL Core2 Duo E4500 2.20GHz 775 BOX
CHIEFTEC GPS-400AA tápegység
MSI NX9600GT OC 512MB GDDR3, 256 bit, TV-out, 2xDVI (PCX) VGA
Kingston HyperX 2GB 800MHz DDR2 Non-ECC CL5 KIT RAMKöszi a segítséget.
-
bosa
tag
Thx de én nekem elég a 3GHz illetve a ramot nem akarom baszogatni.
Amúgy kicsit el volt dugva a DRAM SPD de meglett beállítottam majd fixáltam azt is hogy 666 a ram így most 1:1-ben megy.És everestel sebességmérésben már odab@sz.
Már csak egy orthos teszt és ha hiba nélkül lesz akkor ez így marad! -
lipi67
nagyúr
Szia!
Ha jól tudom(nem biztos)1066-os 945-ös a lapod.Max mem667MHz.Tehát ha ragaszkodnánk a gyári adatokhoz,akkor 533-as memória/266-os FSB 1:1-ben az ok.Viszont a lapod viszi az 1333-at gond nélkül,igy a beállításod tökéletes,hisz 333FSB-hez 1:1-ben lévő ramoknál 667-es memória elég.Gondolom 1,8V-on vannak a ramok.Adj nekik kicsit még,s állítsd az FSB-t 355-re,hátha viszi a lap.A többi tuti tudja,s akkor a procid 3,2GHz-en megy majd,(ezt tudja)a ramjaid 710-en(ezt is simán viszi a 667-es)
S előtte vedd elő a kézikönyvet,mert a ramokat valóban vissza kellene állítani 5-5-5-15-be.(ott kell lennie valamelyik menüben) -
bosa
tag
Hy!
Lenne egy kis problémám kicsit tuningoltam egy Asus P5LD2 lapban egy E6600-os proci fsb-jét 333-ra vettem a szorzó 9, memóriám 667-s kingmax.A gép újrainduláskor kikapcsol majd pár mp múlva bekapcsol.Mitől lehet ez???Illetve a memória időzítéseket hol tudom beállítani mert sehol sem találom a kingmax szerint 5-5-5-15 most meg 5-6-6-2.Segítséget előre is köszi
Ui.:Amúgy orthos-al teszteltem 50 percig semmi hiba cpu hőmérséklet max 43 fok idle meg 29.Közben visszaolvastam egy kicsit és írtátok hogy normális ez a kikapcsolásos téma, miért lenne normális ha eddig nem csinálta, PCI fixálva 100-ra és 2,6-ig húzva nem csinálta.Jha amúgy a PCI-E-t ha fixálom 100-ra akkor el sem indul 2,6 felett tehát csak fsb-t állítottam, minden auton hagyva.
Amúgy ennél a gépnél mi lenne a reális beállítás legjobb, legideálisabb beállítás fsb illetve szorzó az adott memóriával?
-
Matess
tag
Hi!
Azt mondták ,h. elméletben elbír egy Amd 5000+ os proci egy 88GT-t csak meg kell emelnem 3,2-3,3 Ghz-re a teljesítményét. Igaz, vagy inkább ne próbálkozzam vele- az alaplapom: MSI K9AGM-2 ehez 2GB ddr2-es ram és 80GB-s vinyó. -
Lenry
félisten
-
_ATi_1
senior tag
válasz
JonnyFilpo #2917 üzenetére
Újraindításnál a táp kikapcs. normális.
-
lipi67
nagyúr
válasz
JonnyFilpo #2917 üzenetére
Szia!Ilyen minimális FSB-n nem nagyon kellene másnak adni.(azt megnézhetnéd,hogy az "AUTO" értékek alatt mit ad a lap,s azt manuálisan is beállíthatnád.A 4xxx melegedősebb fajta,a Te hőmérsékleteid szuperek!Bios 1,45V simán mehet neki s ott nézd meg,hogy mennyit bír.Sok sikert!(75 fokos Orthos még közel nem a világ vége(ha paráznál mikor fűteni kezdi
)Az játékban még 60 alatt van (kb).
Hajrá! -
JonnyFilpo
csendes tag
Hello mindekinek.
Én nagyon kezdő vagyok a tuningban igy előre bocsánat a hülye kérdésekért.
Gépem:
Asus P5B, E4500 C2D hűtő Artic Cooling freezer 7 Pro, 2*1G Kingmax 800,450W Chieftec táp talán ennyi elég a véleményekhez.
most állitottam be 10*320 =3200 1.3875V(a biosban)
,de CPU-z szerint csak 1.3004V kap.
Szóval csak a FSB-hez a szorzóhoz meg feszhez nyúltam.az Orthos 26 perce meggy most is.Hőmérséglet terheletlenül 34-36C, most orthos alatt 55 C.Az jó?A kérdések: Kell-e még valamit állitani??? (minden más auto maradt)
Minden újraindulásnál a tápom kikapcsol és 1-2 másodperc múlva újra indul.Mert húzás nélkül csak úgy újaindul és nem állnak meg a venti a gépben mind húzásnál, itt olyan mintha kikapcsoltam volna gépet és utána be.Ez normális,mert az előtte lévő 2 gyengébb tápomal is ugyan ez volt (Codegen 400W utána 450W).Előre is köszönök bárminemű véleményt és segitséget.
Valahol el kell kezdeni tanulni a dolgokat.
-
Chaser
legenda
válasz
Kiskutyák #2913 üzenetére
2.4G alapfeszen reális, csavard fel az FSB-t 250-re, HT-t oszd vissza 600 v .800-ra, ramot kezdetnek 266-ra, ha úgy megy akkor 333-ra.
szerk: #2914 Benhill : Érdekes dolgokat mondasz, azért mert 1 magos, nem számít a nagyobb órajel..én ezt eddig nem tudtam/nem tapasztaltam, de ha te mondod..
-
Lenry
félisten
válasz
örök érvényű igazság: pontosan addig lehet húzni egy rendszert amíg az elindul és stabil. ha nem indul, vagy fagy, vagy kékhalálozik, akkor mentél túl azon a ponton, amíg húzható.
ilyenkor visszább veszel, vagy picikét megemeled a processzor magjának feszültségét (ezzel nagyon óvatosan, mert ha nagyon megemeled, az igen káros a procira, értsd:ez gyakorlatilag a legegyszerűbb módja legyilkolni a CPU-t)
de amúgy húzhatod nyugodtan, amíg a fent említett hibák valamelyike be nem következik, vagy túl nem melegedik a procid (tartsd 50-60 fok alatt és biztos nem lesz baja). húzol valamennyit, futtatod egy ideig az Orthost, vagy játszol pár kört, és ha stabil, akkor megint húzhatsz valamennyit.
ennél pontosabbat nem lehet mondani, mert még két teljesen egyforma gép sem fogja ugyanazokat a tuningeredményeket produkálni, így azt sem lehet megmondani ránézésre egy konfigról, hogy "ez pontosan 54.1267% tuningot fog bírni, és egy miliHertz-el nem lehet feljebb túrni")
úgyhogy húzd bátran, csak a fent említett dolgokat figyeld (hőmérsékletek, stabilitás)
és valaki, aki nálam jobban ért az AMD-khez, írjon egy maximális magfeszt, amin biztosan ne menjen túl
-
Benhill
senior tag
válasz
nekem az előző gépem hasonló volt, ugyanez a proci, az alaplapnak ugyenez a tulajdonságai. 2124mhz-n stabilan ment fesz-emelés nélkül. ilyen 1 magos amd-t szvsz mind1 hogy 1800 vagy 2400 mhz-n használsz. játékoknál nem lesz változás, win gyorsaságban minimális.
talán még lassabb. 2400 ra akartam + fesszel, ment is szépen, viszont 3D-mark, meg 3D-s alkalmazások iszonyatosan akadtak. lehet csak nálam volt a hiba...
-
Kiskutyák
aktív tag
Szevasztok!
Tudna nekem ebben valaki segiteni?
AMD Athlon64 3000+ (1800MHz) a többi adatot linkelem.
Ez a mostani állapot nem az alap és ez is lenne a kérdés,hogy ennél feljebb meddig lehet huzni bizutonságosan?Mennyit bir el ez a proci?
[link]Alaplap: [link]
Lapkakészlet: [link]
Memória: [link]
Proci részletesebben: [link]
CPUID: [link]Na mit lehet ebből kihozni?Alapbol ugye 1800-as kb olyan 2.2-re ha menne az már jó lenne vagy 2,4-re stabilan!
Please HELP!
Előbb megvárom a véleményeket mielőtt nyuznám!
-
geza01
csendes tag
Hi!
A HT micsoda?
Mennyi a max amit bir?
Nekem kb 1200Mhz. Vegyem visszább?
Mi gondot tud csinálni?Szerintetek a kingmax 2x1GB 800-as ramot meddig érdemes húzni?
és az amd athlon x2 5200-es procit? -
Cadal
őstag
Hűű, csak egy kérdés, a Te konfigodhoz hogy jön a 667Mhz-es DDR2 ram ???
???
Ez egy tuning gép azzal a procival és deszkával... és az a memó???Amúgy sokan csinálják azt (akik nem szeretnek turkálni nagyon a biosba) , hogy megnézik egy softverrel, hogy mennyire húzható a gép és az ott látott fsb-t meg néhány értéket beállítgatják biosba. próba szerencs, amúgy az 5000+ os BE simán megyeget 3,2 Ghz körül.
Esetleg még a lapod topikjában érdeklődj, olvasgass
-
Madize
csendes tag
Két kérdésem is lenne:
1. Szerintetek egy laptopban mennyit ér, ha 1GB ram helyett 2-t teszek bele? fogom érezni a különbséget, és ha igen akkor minél? én nem a tesztprogramokra vagyok kiváncsi, hgoy több pontot kapok-e vagy sem, hanem hogy érezhető lesz e a különbség pl photoshop, videovágás vagy egyéb normál felhasználásnál.Második kérdésem a procituning, mennyire lehet illetve érdemes megpróbálni tuningolni egy laptopot? Mivel ebben a hűtést nem lehet cserélni, ezért inkább nem érdemes vele foglalkozni?
köszi szépen
-
geza01
csendes tag
Hi!
Egy nagyon láma kérdés!
A cpu-z ben, a ram Mhz az a tényleges, vagy meg kel szorozni 2 vel?
A ramom 800-as és most megy 450en.(cpu-z) Az most 900 vagy csak 450?
-
hunsabhe
csendes tag
Sziasztok!Segítség kellene hozzáértőktől.A jelenlegi configom:
Alaplap:
CPU típusa AMD Athlon LE-1620, 2581 MHz (12 x 215)
Alaplap neve Asus M2N-MX (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4
DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)Alaplapi lapkakészlet nVIDIA nForce 6100-430, AMD Hammer
Rendszermemória 1024 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
DIMM4: Kingmax KLDD48F-A8KB5 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM
(5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)BIOS típusa AMI (09/27/07)
Megjelenítés:
Videokártya RADEON X850 XT Secondary (256 MB)
Videokártya RADEON X850 XT (256 MB)
3D gyorsító ATI Radeon X850 XT (R480)
Bocs hogy szétfloodolom a topicot ,de szeretném tudni,hogy meddig húzható a proci(A64Freezer Pro hütő)és a videokártya stabilan és, hogy mik lennének az ideális memoria időzitések,előre is köszönöm!Sziasztok! Gyula -
hunsabhe
csendes tag
hi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Meta Quest 3 akkumulátoros fejpánt
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest