- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
-
pepusos
senior tag
válasz
Bálint85 #32037 üzenetére
Húzni addig lehet, ameddig értelmes fesszel megy. 62 fok fölé nem tanácsos menni hőfokkal. Ha fagy, akkor kevés neki a fesz. Ha feszeled, jobban melegszik. Meg kell találni azt a pontot, amikor még nem túl meleg, és stabil. Minden cpu más tuningban, nincs két egyforma. Ezt olvastam valahol
-
pepusos
senior tag
válasz
Bálint85 #32035 üzenetére
Sajna azt hiszem az én tudományom itt véget ért
Nekem sem akart menni, fagyott, összeomlott, minden volt, aztán az AMD Overdrive-al sikerült mindent úgy beállítani, hogy végre stabil a rendszerem. Tudom hogy jobb BIOS-ból tuningolni, de nekem bejött az AOD. Azért is írtam ezt, mert a progi mind a 4 magot külön mutatja, hogy mekkora freq.-en megy, és ott külön is tudod húzni az egyes magokat... talán megoldható vele hogy a további 3 magot is 3900-re tedd. De ez csak egy ötlet, a guruk lehet leszedik a fejem érte.
HT maradhat azon amin van, nem hoz érezhető sebességnövekedést, NB-t én nem húztam, mert nem tudtam
Sajna nem engedi lapom, bárhogy akarom. Állítólag az gyorsít a rendszeren, de plusz fesz neki is kell (CPU NB-VID)
-
darál0w
Jómunkásember
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bálint85 #2845 üzenetére
a procid bios 1,37V on viszi a 8*400-at.Erre állítsd be.Ha 1:1-ben (szinkronban)futtatod akkor a memóriák 800-on mennek majd.Bootolsz s nyomsz neki 1 Óra ORTHOST.Ha nem hibázik,nem melegedik 2 dolgot tehetsz.
1:lassan veszed vissza a feszt talán 1,325V is elég neki majd.
2:adsz neki 1,4v-ot(bios)s addig emeled a FSB-t amíg nem hibázik.Még memót se kell emelni csak feszt,mert mire elfogy a Procid(kb 420FSB-körül )addig azt a 840-et alapfeszen viszik a ramjaid is..Kb ennyi!
Sok sikert! -
válasz
Bálint85 #2154 üzenetére
- Használd a (MOD) gombot, ha módosítani szeretnél egy postot, nem kell 2 percenként írogatni.
- Intel chipsetes lapban nem tudod külön húzni a CPU-t.
- A CPU-nak 1.6V-t adhatsz max. BIOS-ból, de mivel ez a kezdők topicja, így 1.5V-t szokás mondani. Persze közben figyeld a hőmérsékleteket. (Miután kiderült, hogy mi mér félre.)
- 22 fokos proci egy 16-17 fokos szobában reális lehet, ám normál hőmérsékletű szobában, ami ugye 23-25 fokos nyilvánvalóan kizárt. Ezen nincs mit lefotózni, hibás a mért adat.
-
whYz
őstag
válasz
Bálint85 #2136 üzenetére
Ezt nem lehet konkrétan elmondani, mivel minden proci más, próbálni tesztelgetni kell.
Próbáld alapfeszen huzni a procit, ramokat próbáld a 800felé hajtani
konkértan fsb-t növeld folyamatosan és teszteld utána. kb 400-450ig el tudsz vele menni... ha megadja magát növeld a feszt. kingston ramok szokták birni a tuningot szal azzal is megpróbálkozhatsz... 900-950mhz simán kijön belőlük ha szerencséd van, csak az időzítésekre figyelj! de ha elolvasnád(beleolvasnál) a topicot sokmindent megtudnál a tuningrólMomoSinX: kihajtaná de lehet pricilimites lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- 24 Hours of Le Mans
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest