- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- Analóg fényképezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROstitualt
csendes tag
így van. ha túl nagy feszültséget kap a proci, akkor elszáll és helló. ha keveset, akkor szimplán nem indul. nagyon óvatosan kell csinálni a feszültség állítgatást. és persze a feszt sem lehet az egekig emelni. van valami határ, ami fölé nem szabad már.
-
PROstitualt
csendes tag
Igen, a ram tényleg elég kevéske. A RAM húzására amugy semmilyen lehetőséget nem látok a BIOSban. Csak meg lehet adni, hogy milyenem van. Meg időzítéseket lehet állítani. Azzal érdemes játszadozni vagy maradjon auto?
Ha Asyncen 100-at adok meg PCIE-n, akkor emlékeim szerint 220-ig tudtam húzni. Tovább nem.Érdemes volna szerinted lecserélni a lapot?Annyi a lényeg nekem, hogy Intel chipsetes legyen mindenképpen.
-
PROstitualt
csendes tag
válasz
PROstitualt #4643 üzenetére
A ram az pontosan(Everest): Kingmax KLBD48F-A8KB4
Bocsánat. Már nem tudtam javítani. -
PROstitualt
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném én is a segítségeteket kérni!
Van nekem egy ASRock ConRoe1333-DVI/H R2.0 nevü alaplapom.(1.30-as biossal. (Frissítettem már a legújabb 2.30-ra is, de a jelenség változatlan és egy op.rendszer miatt inkább a régit használom) és egy Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2140 processzorom.
Egyéb: A ram az Kingston DDR2 533Mhz-es. 2x1Gb.
VGA: MSI NX8600GTS
Táp: Trust 370W PSU Low Noise(nem röhög. ilyen volt csak),
egy Seagate 120GB hdd(IDE/ATA -kábelekhez nem értek, de nem s-ata) és egy NEC sata dvd-író.Amikor húzni szeretném a procit akkor a következőket tapasztaltam:
FSB-t 266 és vagy 267-ig tudom emelni. Ilyenkor még szó nélkül bebootol. A szorzó az fixen 8. Nem tudom állítani. A proci tuningolásakor 3 opció van(Auto, Sync, Async).Ha 'Auto' akkor 1.60Ghz-re teszi magát.
'Sync' módban az FSB-t emelve megy mellé felfelé a PCIE freki is.
'Async' módban meg értelemszerüen külön tolható az FSP és a PCIE freki.Sync módban 266-ig tudom húzni. Utána fekete a képernyő és nem bootol. Asyncban ha fixálom 100-ra a PCIE frekit és FSB-t hagyom 266-on(azt ajánlották, hogy tegyem 100-ra a PCIE-t) akkor se bootol. fekete képernyő.
Próbáltam már variálni, össze-vissza a beállításokat, de semmi. Egyszer sikerült elérnem azt, hogy 273-ig toltam és bebootolt, de a legelején kiírta, hogy valami bibi van, mert nem látja a sata dvd írómat. Ekkor a tököm tele lett és hagytam a fenébe. Amugy akkor is 273 volt a plafon.
Próbáltam neki feszültséget emelnit természetesen, de konkrétan kézzel nem lehet, tehát olyan, hogy egy-két tizeddel emelem nincs. Fix lehetőségek vannak: Low, Middle, High, stb.. Akárhova tettem. Fekete képerőnyő.Abszolút meg vagyok lőve. Este csinálok cameraval pár fotót a biosról. Van lapos monitor szóval még csíkos se lesz
(Bocsánat a regényért
)
Köszi,
Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Plazma TV topic
- Windows 10
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest