Új hozzászólás Aktív témák

• The DJ

addikt

Megkérdezem itt is, mert az azonnali kérdésekben nem kaptam választ:

Két buta kérdésem lesz:

Az első: Adott egy C2D E4400 CPU, teljesen alapon, nincs húzva és nálam sosem volt. Ez jelenleg egy Asus P5K Pro lapban van egy Hyper-TX 2 társaságában.

A gond az, hogy szerintem túlzottan meleg :U

A biosban 50 fokot ír, a Windowsban pedig 35-40 körül detektálja a Realtemp idle-ben. Prime 95 közben a teljes terhelési tesztnél pedig 80 és 90 ( :Y ) között ugrál valahol (a 90-et azért nem éri el). Szerintem ez így nagyon nem kóser. Paszta van rajta, nem is régi, az alaplapot ma kaptam, a hűtő is forog. Nem tudom mi lehet a baj. Talán nem fekszik rá rendesen a TX2? De ezt meg lehetetlenség ennél jobban feltenni. Tiszta vér a kezem és legalább másfél óráig próbáltam tökéletesen felhelyezni, de nem sikerült. Valamelyik vége mindig felpattant. Arról nem is beszélve, hogy látom, ahogy meghajlik alatta az alaplap :Y Nem is mertem tovább erőltetni. Most úgy, ahogy rajta van, nem lötyög, nem fityeg, de nem is merem rángatni.

A kettes kérdés: Van 2x1 GB 1066 mhz-es Hyper-X ramom. Jelenleg 800 mhz-en mennek duálban 4-4-4-12-n. Nem lehetséges őket 1066-on járatni ezen proci mellett? Egyáltalán van értelme? Vagy az időzítéseket kellene lentebb faragni és akkor 800 mhz mellett is maradhatnék?

Új hozzászólás Aktív témák