- Milyen SSD-t vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BRIKLY
veterán
válasz
pali99 #20196 üzenetére
üdv.
más topik-ba tartozik, de itt egy kis segítség.
ezeket a procikat bár milyen bios verzióval bele lehet tenni!
a jelenleginél kisebbeket nem sorolom!Celeron 2.1 GHz (400 FSB, L2 cache:128KB)
Celeron 2.2 GHz (400 FSB, L2 cache:128KB)
Celeron 2.3 GHz (400 FSB, L2 cache:128KB)
Celeron 2.4 GHz (400 FSB, L2 cache:128KB)
Celeron 2.5 GHz (400 FSB, L2 cache:128KB)
Celeron 2.6 GHz (400 FSB, L2 cache:128KB)
Celeron 2.7 GHz (400 FSB, L2 cache:128KB)
Celeron 2.8 GHz (400 FSB, L2 cache:128KB)P4-2.20 GHz (400 FSB, L2 cache:512KB)
P4-2.26 GHz (533 FSB, L2 cache:512KB)
P4-2.40 GHz (400 FSB, L2 cache:512KB)
P4-2.40B GHz (533 FSB, L2 cache:512KB)
P4-2.50 GHz (400 FSB, L2 cache:512KB)
P4-2.53 GHz (533 FSB, L2 cache:512KB)
P4-2.60 GHz (400 FSB, L2 cache:512KB)
P4-2.66 GHz (533 FSB, L2 cache:512KB)
P4-2.80 GHz (533 FSB, L2 cache:512KB)
P4-3.06 GHz (533 FSB, L2 cache:512KB, HT, C1/D1)mindenkitől bocs a hosszú listáért, de az asus honlapjáról nem tudtam olyan linket másolni,hogy a lista látható legyen!
-
pali99
csendes tag
Sziasztok! Ismerősöm kicsit javítani akar a gépén. Elég régi gépe van. És tőlem kért segítséget, pedig én sem vagyok egy profi. Igazából nem tuningolni akarja hanem procit cserélni, de nem találtam olyan topikot. Kis költséggel akarja lecserélni a 2 Ghz-s celeront, de nem tudja hogy mekkora a max celeronból, illetve pentiumból amit belerakhat az alaplapjába. Ebben kéne segítség. ASUS P4VP-MX lapba mekkora procit lehet tenni a 2 tipusból, illetve az órajelen és az L2 cache méreten kívül van még egy érték(mhz) megadva a prociknál. Annak mekkorának kell lennie? Előre is köszönöm a segítséget.
-
Rica
senior tag
-
Armis
tag
Tisztelt Urak!
Volna egy F9c-s BIOS-ú EP43-S3l-ben egy e8400 és 2x2GeIL Ultra 1066 MHz ram. Manuális 1066 Mhz (3,2 x szorzó) és 2,2V, minden más feszültség normalon esetén a szokásos síppal nem indul el. Csak 800-on, cl5, cl4 mindegy neki. Everest olvasásom így nincs 7000.
Lehetséges, hogy mégsem bírja a lapom a memóriákat?
-
.physX.
csendes tag
Mit szóltok a házi procihűtéshez ?
Annyit értem el vele, hogy full proci terhelés közben nem ment el 72ºC-ig sem. Eddig 72-73 volt. Ezenkívül lassabban is melegszik. Legalább megúsztam egy drága procihűtőt, mert ez több mint ha csak egy hűtővel küldeném a tuningot. Na csekkoljátok!
[link]
Azért linket adok, mert a kép eredeti mérete túl nagy és nem volt kedvem átméretezgetni. -
laacika
tag
Sziasztok.
A héten megjönnek a dolgok a géphez és szeretném ha valaki segitene egy kicsit majd,mert szeretném a gépemet egy kicsit tuningolni.
(igazából a procit szeretném majd felhúzni de nem durván)
Sajna elég kezdő vagyok ezért kérek segitséget.
Egyáltalán érdemes-e ezzel a géppel foglalkozni.
Alaplap:Abit tuv4x
Proci: 1300/100/256 Tualatin
Memória sajna még csak 256mb van benne de tervezem a bövitését,csak nem tudom milyet vegyek,tehát ebben is kérném segitségeteket!pl:1 vagy két oldalas legyen,100 vagy 133mhz es legyen stb.
A wincsim egy 80 gb-os Seagate - ST380011ANagyon szépen köszönöm mindenkinek a segitséget!
(Hamarosan jelentkezem) -
-
lemusz
addikt
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy húzni szeretnék a procin, de nem tudok. Régi gépem van, alapból 2 GHz-es a proci, 2,2-re van húzva, de még szeretnék rajta emelni. Mikor a 10x-es szorzót 222 fölé viszem és kilépek a biosból a gép újra indul és töltődne rendesen, de a windows loading kép előtt fekete képernyőn valamiért megáll és keresni kezd valami DHCP-t. A 222-es határ az amin még meg is találja, de e fölött azt kéri, hogy állítsak be helyén való boot-ot. Mi lehet a probléma? Mit kellene állítanom a gépen/biosban?
(Modemes T-com netem van egyébként. A gugli nem sok semmit dob ki erre a DHCP bootolási problémámra.)
Előre is köszi.
-
Gyurma23
aktív tag
Sziasztok én jelenleg itt járok a tuningban....
http://img530.imageshack.us/f/cpui.png/
-
.physX.
csendes tag
Egy kérdés: Ha a proci húzástól vagy a kari szintén húzástól meghal vagy csak baja lesz, akkor mi a jelenség ?(pl.: egy játékban) Én most a GTA IV-él vettem észre egy olyan dolgot, hogy nem tölti nagyon be az objecteket.
-
.physX.
csendes tag
Szevasztok !
Öcsém gépét húznám, de nem tudom, hogy hozzávágjak-e. Karácsonyra elvileg le lesznek cserélve a cuccosai a gépbe, és gondoltam addig ráhúzok ne szenvedjen.
Az alapconfig : - 400W ATX táp
-VGA : Nvidia 6600 GT(memóriát nem tudom, vagy 256 vagy 512)
-Proci : Intel, ez szintúgy nem tudom, már elég régi.
Alaplap: ASRock
-RAM: 760 MB (xD)
Véleményeket kérnék. Kösz. -
JoolsNOS
veterán
válasz
lacika0926 #20164 üzenetére
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok!
Adott:
Lap: Asus P5Q deluxe
Proci: E8400 E0
Hűtés: Mugen2 RevB
Ház: HAF932
Memória: OCZ Reaper HPC 1150Mhz 4*1Gb
TápCZ 600Watt
VGA: Sapphire Radeon 4670 512/128Szeretném ha segítenétek nekem tuning beállítással.
A segítséget előre is köszönöm! -
darál0w
Jómunkásember
válasz
lacika0926 #20167 üzenetére
nem. az jo.
-
lacika0926
tag
a 45 fokos laplap a gázos? mert akkor azon is megtudom ezt csinalni..
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lacika0926 #20164 üzenetére
itt a gond.
le
szedd le, kapard le, kend le ( de ne tul sokat....) szép vékonyan, majd rakd fel ujra.
-
lacika0926
tag
válasz
lacika0926 #20163 üzenetére
raktam rá böven csak nemtudom, lekellett volna kaparni az elözö pasztát rola?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lacika0926 #20160 üzenetére
rendesen rá van rakva a hűtő?
milyen pasztát használsz?
nem kentél tul keveset? vagy éppen sokat....
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lacika0926 #20158 üzenetére
a magokat nézd.
azoka a mérvadoak.
bár azok is kicsit magasnak tűnnek.
-
lacika0926
tag
szaiisztok vettem 1 procit : amd phenom 555 black edition
vettem hozzá 1 másik proci hütőt : http://firstshop.hu/products/Thermaltake-CL%252dP0220D-Golden-Orb-II-2in1-cooler-(s775,-K8).htmlés alapjaraton az everest és a bios szerint 40-45 fokos
cpu=40-45 fokos
cpu1=37fok
cpu2=37fok
(nem huztam)
mi a baj? -
Rica
senior tag
válasz
The DJ #20149 üzenetére
Attol fugg milyen alkalmazashoz kell. Nehany kiveteltol eltekintve (pl. fajl tomorites) nem sokat profitalsz RAM tuningbol. Ha jol nezem (gamer szemmel) a konfigodban a VGA lesz a szuk keresztmetszet. Ha csak kicsit eljatszanal a masinaval, akkor eloszor nezd meg a procid stabil veget, majd hangold ossze a ramokkal, utana GPU.
Mustarmag: eloszor a deszkad kezikonyvebol es leginkabb a topikjaban megtanulod a BIOS beallitasokat, majd a procid topikjaban megnezed, hogy a tobbieknek milyen beallitasokkal hogyan hasit. -
Mustármag
őstag
sziasztok
Van egy p5q-deluxe lapom és egy E6550 C2D és kipróbálnám hogyan reagálnak a cuccok ha húzom egy kicsit de azt hogy hogyan hol és mit azt nem igazán tudom! Tudnátok segíteni
?
-
Skullen
tag
Helló!
Egy Gigabyte GA-8VM800PMD-775 alaplapban hogyan tudnék egy Celeron D 331-ből említésre méltó (500-600MHz-s) tuningot kihozni?
Csak az F1 jelzésű BIOS-ban (legelső verzióban) van lehetőség az FSB emelésére, de feszültség növelésére nincs. 5-10 MHz FSB (100-200MHz CPU órajel) emelést gond nélkül viseli. Ettől feljebb viszont először a SATA II-es vinyó nevét rosszul kezdi el olvasni és hol elér rajta adatokat, hol nem. Ha tovább emelem akkor a vinyó nevét szintúgy rosszul olvassa ki, de immár szinte mindent "le is töröl" a vinyóról, szó szerint - eltűntek a partíciók.Tehát, ötlet? CPU-n egy ASUS Arctic Square hűtő van, ami 30-35°C átlaghőmérsékleten tartja. Vinyó nélkül 160MHz-s FSB-ig próbáltam a dolgokat, a memóriák szépen viselték a körülményeket.
Megfordult a fejemben, hogy beszerzek egy PCI-os SATA vezérlőt, de arra jutotam, hogy az FSB-vel a PCI-busz sebessége is változik - ha jól tudom - így ez nem sokat segítene a winchester kezelésében.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
freestailo #20153 üzenetére
1 magos, de unlockolhato.
-
freestailo
őstag
sziasztok, a sempron 145 (AM3) procik kétmagosak? Eltérő infókat látok szerteszét, ezért inkább megkérdem. bocs ha off.
-
megint én
őstag
Te jó ég... Tegnap nyomtam egy CTRL+C-t De ide a hozzászólásba meg nem nyomtam be....
LOLL Sry...
Itt Ez az..
Sry...
the dj
A ramnak szerintem inkább az a kisebb időzítés lenne jobb, mert % arányosan ott többet nyersz. Inkább ha húzod kicsikét a procit, és nem találsz jó szorzót hozzá, akkor érdemes babrálni. (én is így jártam az E8400asomnál 3.8Ghzhoz nem tudtam hogyan belőni a ramot.) -
The DJ
addikt
válasz
megint én #20138 üzenetére
Na ügyködtem picit...
Úgy alakult, hogy le kellett vennem a ház oldalát, mert egy másik HDD-t építettem be. Épp lekapom az oldallapot, erre mi történik? Ugyanabban a pillanatban a TX2 két tartója elengedett és leugrott félig a hűtő. Meg is ijedtem és pislogtam is nagyokat
Ekkor jöttem rá, hogy inkább szétszedem az egészet és kezdem elölről addig, amíg fel nem sikerül rakni rendesen. Leszedtem a TX2 burkolatát, ahogy tanácsoltátok és úgy próbálkoztam. Nagyon sokáig most sem sikerült, mindig felugrott valamelyik sarka, mikor mindet próbáltam lenyomni. Végül úgy tűnik sikerült.
Idle-ben nem éri el a 30 fokot, terhelve pedig Prime 95-ben 2 óra alatt is folyamatosan 50 fok alatt maradt a CPU.
Ezek már megfelelő értékek gondolom
Köszönöm mindenkinek, aki próbált segíteniA másik kérdés azonban még most is izgatja kicsit a fantáziám. A Hyper-X ramok 4-4-4-12-ben 800 Mhz-en vagy 1066-on, de kevésbé jó időzítésen járjanak? Azt hiszem 5-5-5-15 van írva a ram leírásában az 1066 mhz-es időzítéshez. Valamint érdemes-e tuningolni egy E4400-at TX2 és P5K Pro mellett? (Sose húztam semmilyen hardvert, de immáron a lap és a memóriák is egész tűrhetők hozzá, talán megpróbálkoznék vele).
-
JoolsNOS
veterán
válasz
mbencem #20142 üzenetére
Olvasd át amit darál0w adott, és azzal kezd a dolgot, feszeket manualra állítod, és a pci frekit fix 100ra. Utána kezdhetsz variálni a fsb-vel meg a szorzókkal amiután átolvastad a dolgot. Mivel gyári hűtésed van, csak alapfeszen próbálkozz, tehát miután manualra állítottad feszeket, ne is nyúlj hozzá. Amit ezen bír majd az jó lesz amíg nem lesz nagyobb hűtésed.
-
megint én
őstag
válasz
mbencem #20139 üzenetére
Az előző hozzászólásod több mint 5000 hozzászólással ez előtt volt...
Amúgy nincs olyan, hogy meddig lehet húzni. Van olyan feszültség ami maximálisan ajánlott, és hogy azon a feszen mennyit bír ez már csak a szerencsédtől függ... -
mbencem
tag
hali.szeretném tuningolni a fent említett procimat de nem merem mert még ilyennel nem volt dolgom.azt lenne a kérdésem ho hogy és meddig emelhetem az órajelet?
alaplapom ma770 és 2gb ddr2 800as ramom van és alaphűtés van a procin
Előre is köszönöm<3.LLL -
megint én
őstag
Nah, először is sziasztok!
The DJ
Az a Tx2 az baromira könnyen fel kell, hogy menjen. Semmi erőlködés, semmi feszegetés.
Ott nálad vagy valami meg van görbülve, vagy pedig elkúrtál valamit.
Itt egy videó hogyan kell felrakni a coolert intelre. Ez nem egy Noctua(Az enyémet volt kész művészet berakni, ahhoz az alaplapon is le kell cserélni magár a rögzítést... Ha érdekel akkor így néz ki most a gépem)
Ha sehogy sem megy, akkor csináld úgy, hogy kiveszed alaplapostul, és visszateszed úgy, hogy már rajta van a hűtő.
De szerintem az a baj, hogy nem biztosítod eléggé ki. A másik ami t még talán elbaszok, az az, hogy átlósan kell benyomni a sarkokat. De ez nem is annyira fontos. Nekem is volt olyan coolerem amit még kint kellett összerakni. Pl pont ezt a Noctua C12Pse14.
bleró
Találtam neked egy jó, és aránylag rövid irományt (Képekkel). Én még nem olvastam, de este megnézem mit írtál, és segítek, ha elakadtál.
Az alap feszekről meg csak annyit, hogy húzod a gépet, és lehet, hogy AUTO beállítással úgy túlfeszeli, hogy nagyon... Szóval állítsd be a zárójeles értékekre. -
The DJ
addikt
válasz
megint én #20130 üzenetére
Nem értem miért ilyen meleg...a Hyper TX-2 nem olyan rossz hűtő úgy tudom. A pasztát sem túl régen vettem, egyenletesen van elkenve a procin.
Az előfordulhat, hogy nincs jól feltéve a hűtő, de ha belepusztulok sem tudom felrakni jobban. Az alaplap hajlik, a kezem vérzik, mert folyton lenyúzom valamelyik bordán róla a bőrt, mivel sehogy nem férek hozzá a kis pöckökhöz rendesen, amiket le kell nyomni. Hiába vennék mondjuk egy TX3-at azzal sem lenne jobb a helyzet, mert azt se tudnám jobban feltenni, az is húzná az alaplapot, ráadásul azt is ezzel a **** technikával kell feltenni. Elvenném a diplomáját annak a mérnöknek, aki kitalálta ezt a rögzítési formát.
Vagy a TX3 ilyen szempontból előnyösebb?
-
bleró
tag
prime 95. fél óra futásánál az alap bios beállításoknál ezek a hőfokok.
alaplap 31
cpu 36
cpu 1.mag 48
cpu 2-mag 40
cpu 3mag 42
cpu 4mag 43
gpu dioda 33
vinyo 24
talán ennyi infó elég -
bleró
tag
cpu z info..Processor 1 ID = 0
Number of cores 4 (max 4)
Number of threads 4 (max 4)
Name Intel Core 2 Quad Q8200
Codename Yorkfield
Specification Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz
Package (platform ID) Socket 775 LGA (0x4)
CPUID 6.7.A
Extended CPUID 6.17
Core Stepping R0
Technology 45 nm
Core Speed 1999.9 MHz
Multiplier x FSB 6.0 x 333.3 MHz
Rated Bus speed 1333.3 MHz
Stock frequency 2333 MHz
Instructions sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, EM64T
L1 Data cache 4 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
L1 Instruction cache 4 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
L2 cache 2 x 2048 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
FID/VID Control yes
FID range 6.0x - 7.0x
Max VID 1.288 VTDP Limit 95 Watts
Thread dumps
CPU Thread 0
APIC ID 0
Topology Processor ID 0, Core ID 0, Thread ID 0
Type 01008005h
Max CPUID level 0000000Dh
Max CPUID ext. level 80000008h
Cache descriptor Level 1, D, 32 KB, 1 thread(s)
Cache descriptor Level 1, I, 32 KB, 1 thread(s)
Cache descriptor Level 2, U, 2 MB, 2 thread(s) -
bleró
tag
válasz
megint én #20128 üzenetére
Sziasztok mindenkinek.köszönöm a segítséget
Alapban a bios ezt írja.
robust graphics booster auto
cpu lock ratio 7x
cpu freq 2.33Ghz
cpu host req 333
PCI expres freq auto
C.I.A.2 disabled
Performance enhance turbo
sistem memory multiplier(spd) auto
memori freq 800
sistem voltege control manual
ddr2 over voltage control normal
pci-e over voltage control normal
FSB over voltage control normal
MCH over voltage control normal
CPU over voltage control normal
Normal CPU VCORE 1.28750V
konfigom Gigabyte GA-EP31-DS3L,Core 2 Quad Q8200,ATI Radeon HD 4670,WD 1TB,2x2GB DDR2 800ram. proci hűtőm CM TX3,tápom 350w fsp. Mit ,hogyan állítsak be kb a 2800,3000mhz eléréséhez fesz emelés nélkül,ha lehet részletesen kérném mert teljesen kezdő vagyok -
megint én
őstag
Thx!
Én azt vettem észre, hogy nálad a hőmérséklethez képest nem egyenes arányosan nőtt a ventillátor fordulatszáma
Lődd be ilyenre, és akkor nem fog melegedni.Ha megnézed a csúszka 40°C-nál 40%, a 70°C-nál 70% De lehet, akár 80°Cig is rakni. Így arányosan fog nőni a fordulatszáma.
-
megint én
őstag
Hali!
Hát meg mondom őszintén, de ilyen procim nem volt még. csak c2d, meg i5. De szerintem ez is úgy müxik, mint a c2d, talán minimálisan máshogy.
Ebben egy tapasztaltabb kolléga jó lenne ha segítene, de előkészítelek neki.
Amit tudok:
1. Minden feszt ár kell állítani AUTO-ról az alap értékre Pl: CPU Termination 1.200 akkor te is belövöd arra, hogy 1.200
2. ezek a progik fognak kelleni:
Easytune6
Prime95(64bit) gondolom 64 bites oprendszered van...
cpu-z 64bit
coretemp 64bit
Aztán áruld el pls, hogy meddig mennek a szorzói a procinak...Ja, és milyen a procihűtő rajta?
-
The DJ
addikt
Megkérdezem itt is, mert az azonnali kérdésekben nem kaptam választ:
Két buta kérdésem lesz:
Az első: Adott egy C2D E4400 CPU, teljesen alapon, nincs húzva és nálam sosem volt. Ez jelenleg egy Asus P5K Pro lapban van egy Hyper-TX 2 társaságában.
A gond az, hogy szerintem túlzottan meleg
A biosban 50 fokot ír, a Windowsban pedig 35-40 körül detektálja a Realtemp idle-ben. Prime 95 közben a teljes terhelési tesztnél pedig 80 és 90 (
) között ugrál valahol (a 90-et azért nem éri el). Szerintem ez így nagyon nem kóser. Paszta van rajta, nem is régi, az alaplapot ma kaptam, a hűtő is forog. Nem tudom mi lehet a baj. Talán nem fekszik rá rendesen a TX2? De ezt meg lehetetlenség ennél jobban feltenni. Tiszta vér a kezem és legalább másfél óráig próbáltam tökéletesen felhelyezni, de nem sikerült. Valamelyik vége mindig felpattant. Arról nem is beszélve, hogy látom, ahogy meghajlik alatta az alaplap
Nem is mertem tovább erőltetni. Most úgy, ahogy rajta van, nem lötyög, nem fityeg, de nem is merem rángatni.
A kettes kérdés: Van 2x1 GB 1066 mhz-es Hyper-X ramom. Jelenleg 800 mhz-en mennek duálban 4-4-4-12-n. Nem lehetséges őket 1066-on járatni ezen proci mellett? Egyáltalán van értelme? Vagy az időzítéseket kellene lentebb faragni és akkor 800 mhz mellett is maradhatnék?
-
h1mpi
félisten
A régi gépem a családban marad (c2d E6420 2.1 ghz) ment már 2.8-on csak rég. (gyári cooler)
Ha ehhez is van valami PH-s útmutató, mit kell a biosban alapból beállítani linkeljétek be plz. -
bleró
tag
sziasztok segítséget szeretnék kérni tuninghoz.még sohasem csináltam,elnézést kérek elöre is ha butaságokat kérdezek.
konfigom Gigabyte GA-EP31-DS3L,Core 2 Quad Q8200,ATI Radeon HD 4670,WD 1TB,2x2GB DDR2 800ram. proci hűtőm cm TX3,tápom 350w fsp. szeretném elérni a 2700,2900mhz-et.Ahogy a topikban olvastam,ehez elég egyszerűen a biosban,az fsb értéket kb 380 vagy 400-ra emelni, 333-ról?semmi mást nem kell állitani a biosban ezen az egy dolgon kívül?előre is köszönöm a választ.üdv
-
h1mpi
félisten
Egyre jobb
3DMarkt06=23001
3DMarkt Vantage=18165Na azt hiszem visszaveszem a cuccokat
mielött felrobban
-
megint én
őstag
Na így 2 war között...
Látni így is...
Hát és ez a minimum feszkó?
Ha igen akkor nézd meg mennyi a minimumja a 3.8Ghznak. Azzal könnyű a Ram szorzót is belőni. Mert ez majdnem 1.3 Kicsit sok, de ha olyan 1.28nás stabil, akkor szerintem maradhat, de az a tuti, ha olyan frekvenciát találsz ami olyan 1.275körül stabil. Szerintem ebből ítélve az a 3.8 lesz. Mellesleg pont így van nálam is
Ez azt jelenti, hogy
CPU
200 x 19 azaz 3800
RAM
200 x 8 = 1600
Tökéletesen jó ez 0/24es használatra. -
h1mpi
félisten
Qpi/Vtt volt a ludas. Boccs csak láthatóbban nem tudtam betenni a képet.
Kössz a jótanácsokat. -
megint én
őstag
-
megint én
őstag
Megnézném, de még nem írtad, hogyan állsz...
Na de nem lehet, hogy neked be van kapcsolva a vertical synchronization azaz a V-sinc?!?!
Mert szinte dettó ugyan azt tudná a gépünk, mégis bőven megugrik az fps, ha ha húzok az órajeleken.Na de térjünk vissza este a tuningra is, lehet hogy felnézek, de most megyek warozni...
-
h1mpi
félisten
válasz
megint én #20114 üzenetére
Ok megnézem este bár foci lesz a tévében de majd csak megy a 2 együtt
Az lehet, hogy a maffia II vga limites, de ha kap a GTX460 715 helyett 900-as
tuningot akkor sem gyorsul semmit (+2 FPS).
Mondjuk így is 56 FPS az átlag az meg bőven jó. (1680*1050)-ben.Köszi az eddig segítséget, kicsit nehezen de szépen lassan megértem a logikáját.
üdv
-
megint én
őstag
Na, örülök, de nekem amúgy mind1, nem én fogok játszani vele xDDD... Na BB!
aimettirlz
Ja és szerintem bőven oda és vissza elég egy GTX 4601GB de itt a topicja írogass, kérdezd őket.
N1mpi
este lehet, hogy még benézek, hohy hogyan állsz a cuccal. -
megint én
őstag
Hát, mert az nálad VGA limites. Mert ez a game azt eszi. (nálam is dettó)... Ilyen egyszerű. De van ahol kell a proci. Mint látod én sem 4Ghz-n használom, mert az én esetemben ez +0.1vcorral járt, míg a 3.8 majdnem alapfeszen. De Te is inkább úgy lődd be, ahol hírtelen sok fesz kér, az az előttin állj meg, és stabilizáld a minimumfesz +2 lépéssel a cuccot.
Szóval, gondolom Te is Primelod, és közben ET6...
Konkrét példa nem biztos, hogy valós értékekkel:
Ha megy pl 4Ghz 1.275v a 4.1Ghz meg már csak 1.325 az már túl sok, így akkor visszaveszed 4.0Ghzra, és ET6-tal megnézed mi az a minimum fesz amin meghal (pl. 1.225) , akkot hozzáadod a 2 lépésnyi feszt és olyan 1.235ön járatod a primet, ha nem fagy ki akkor jó 0/24re.
(az értékek csak légbőlkapottak, lehet, hogy nincs is ilyen köztes érték amit adtam...)Holnap leszek... Addigis remélem boldogulsz valahogy. De Darálow jobban vágja, inkább bízd oda.
-
megint én
őstag
Na ez már On topic!
Bopcs, hogy kihagytalak, csak azt reméltem, egy hozzá jobban értő segít.
-Amit tudok, az az, hogy IGEN lehet hogy alulfesz miatt nem bootol.
-Ha sípol akkor szerintem a ram nem kap eleget, de ha jól emléxem nem szabad 1.65 fölé tenni. Az 1600as ramok szinte mind erre az értékre vannak belőve. szóval tedd is ennyire. (Ha eddig nem ennyi volt persze)
-70-75°C az i5nél, szerintem ez i7nél sem más...
(#20108)
Nekem sem jönnek be... :S De csak azok amiket a cikk szerkeszője maga töltött föl. Gondolom, törlődik egy idő után, vagy buggos mint a képfeltöltés.hu -
megint én
őstag
A 4 mag, az mégis csak 4 mag, akár mennyi is az az órajel. Hidd el nekem, Már ma megéri, ha 4 magosat veszel, de gondolom nem egy hétre veszed, hanem még úgy fél év- egy év után is használnád....
De ha bármi kétséged lenne, akkor a Milyen asztali gépet topicban is tedd föl a kérdésed, de én minden kétséget kizáróan ezt javasolnám.
Ami a vidkarit illeti, ha 1 DB 460as 1GB-s veszel, még úgy is baromira jól jársz. Talán valaki javasolna neked egy 5850et, de én biztos nem. Ezt is a fent linkelt topicban megkérdezheted.
De ami a legfontosabb, hogy az i5 750 klasszisokkal jobb, és még azokban a gamekban is van már 4mag támogatás amikben régen nem is volt. Pl a Cssben az update óta. Meg ha nem is használ valami 4 magot, akkor is ennak a 2 magja is hozza azt a teljesítményt, mit annál az alap 2.
Amúgy a 4 az mégiscsak 2x annyi mint a 2. MINDENKÉPPEN EZT VENNÉM -
h1mpi
félisten
Most hogy a már pár napja a BIOS-ban élek
egészen jól értelmezhető a i7 tuning cikk
csak azt sajnálom hogy a képek nem jönnek be valami miatt.. -
megint én
őstag
válasz
aimettirlz #20104 üzenetére
Na visszaolvasgattam pár Hsz-t miker írogattál Daráowwal, és arra jutottam, hogy...
Szerintem az a szitu, hogy mivel nem terheled, automatikusan visszaveszi a szorzót, és a CPUz nem azt írja ki ami a bios beállítás, hanem amit jel pill használ
Nézd meg ezzel
http://www.cpuspeedpro.com/ -
-
megint én
őstag
Na a Gianninál vegyél OEM-et
gianni_bazarja
Kicsit régi az árlistája, de sztem olyan 40-42 körül van az i5 750. Ez szinte ugyan az, és majdnem ugyan addig húzható, csak olcsóbb. Hozzá meg egy Tx3, vagy egy komolyabbat. Olyan 5-10K rá a hűtő. 4Ghz, menni fog, és untig elég. -
Hoffer
őstag
válasz
megint én #20101 üzenetére
nem, nem oldja meg mert a legújabb van fent! És nem oldott meg semmit! Ha beállítottam fixre a szorzót akkor ott ugymaradt de magától átette 9.5-re! És azt irja ott a menüben, ha nem érvényes érték van megadva, akkor eltérhet az itt feltüntetett a valóstól! És tényleg eltér! Nem tudtam vele mit csinálni!
-
megint én
őstag
Őőő Nekem is volt olyanom, de az kicsit más. És azért annál sem ment volna a 4.8 Ghz, mert én úgy vettem észre, hogy hatványozottan kell neki feszt adni egy határ után, de ne aggódj, nem nehéz húzni. (Szakszerűen)
Hoffer
Nemsokára utánanézek, mert asusom soha sem volt, de szerintem egy Bois update megoldja...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elite: Dangerous
- Politika
- Milyen SSD-t vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Horgász topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 3D nyomtatás
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest