- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asztrofotózás
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
KurtCobain #21795 üzenetére
hány fokon izzik szegény, hogy nem mered feszelni?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
KurtCobain #21789 üzenetére
meg magasabb fesz...1.5Von képes rá...
-
KurtCobain
őstag
válasz
darál0w #21787 üzenetére
Hallottam én is hasonló szépeket róla.
Ezt az E2180-at is dícsérik. Nem egy 3,6-3,8GHz-es eredményt láttam már. Csak hát ahhoz jó lap is kell.Amúgy most nem tudom mit csináljak. Túlfeszelni nem akarom. Lehet marad a 2,9. (1-et emeltem a feszen, úgy már csúnyán 1,3 fölé ment CPU-Z-ben, asszem 1,32-1,34 volt.)
Egyébként köszi a segítséget.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
KurtCobain #21784 üzenetére
az e3xxx széria egyike azon szériának amivel simán elérhető 100%os tuning
-
-
KurtCobain
őstag
válasz
darál0w #21782 üzenetére
Eléggé... :\ Na majd a legközelebbi Gigabyte lesz, valamikor.
Egyébként E3400-zal van valami tapasztalod? Jó proci? Aqua.hu-n most elég fasza áron van (10600ft).
Hát eddig nem volt semmi gáz a ramokkal, és még visszább tudok venni belőlük. Alaplap meg elvileg 3,33GHz-ig bírná FSB szerint. Az a kérdés, hogy a procinak mennyit adhatok. -
tomcsi23
veterán
Üdv!
i7 870-nek mennyi az alapfeszkója, meg mi az, amit még egy normális hűtővel (Hyper 212 Plus) nyugodtan elvisel?
közben besasoltam a tocsikjába.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
KurtCobain #21781 üzenetére
érdekes biosod van neked...
ha a ramjaid le vannak tesztelve magasabb FSBn ( ezáltal a lap is ugye...), akkor onnantol csak a procin mulik. ha nem megy, akkor fesz kell neki.
-
KurtCobain
őstag
válasz
darál0w #21780 üzenetére
Hát akkor fölé. Az eggyel kisebb az 1.272, az meg sztem már kevés lenne a 2,9GHz-hez.
És szerinted ki lehet valahogy csikarni belőle +200-300mhz-et?
MSI... Nem hittem volna, hogy ennyire tré lesz. Bár az előző laphoz képest jó. (Asrock 4CoreDual-Sata2) Azzal csak 400mhz-et értem el +ba. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
KurtCobain #21779 üzenetére
akkor 1.325V biosbol. az az alapfeszed. ha ez a lehetőség nincs, akkor vagy 1el kisebb vagy nagyobb
a ref értéket azt nem kell fixálnod. jo gyenge bios
-
KurtCobain
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
KurtCobain #21777 üzenetére
VIDre.
coretemp
vid rublika.terhelt állapotban nézd.
nameg az összes többi fesz is fixálni kellene.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Esetleg látná hogy a proci füsttel megy.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
KurtCobain #21768 üzenetére
a probléma az, ha tuning során auton hagyod a feszt, akkor a proci tulfeszel. nem azonnal...de egyszer gondol egyet és megküldi bő 2Val a procit. csak pislogni tudnál...meg venni egy másikat
-
xplayerx
csendes tag
ctrl+f1-el hozom elő az "advanced chipset featurest", de ott csak enyi van:
-
xplayerx
csendes tag
-
KurtCobain
őstag
Na szóval. Megnéztem mi a helyzet.
Ilyen az auto.
Ha nyomok egy +t, akkor 1.332, ezért gondoltam, hogy 1.325 lehet előtte. Utána századokkal lehet állítani (1.342, 1.352, stb). Az alatta levő meg 0.808.
Ha nyomok egy -t, akkor 1.272.A DRAM-nál meg csak időzítést lehet állítani.
-
Kakaduku
senior tag
Kérdés: Mikor illetve kell e a ramok időzítésén változtatni ha húzom a procit? Szóval. Nem akarok feszültséget emelni sehol, se a procinál, se a ramoknál, se a pci-e-nél szóval csak a biztonságos szinten belül szeretném húzni. El kezdem az FSB-t tologatni, valamint a ram szorzóját hozzáállítom, hogy jó legyen a cucc és ennyi? Minden más auto? Mármint itt az időzítésekre gondolok hogy auto.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tappancs2001 #21764 üzenetére
el kell hogy keserítselek, mivel az a proci még huzva is kevés ahhoz a VGAhoz.
biosba belépni boot közben DEL gombbal lehet.
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
darál0w #21741 üzenetére
Szia! Az az igazság, hogy egy kicsit olvastam róla, de a tudásom nagyon a nulla felé konvergál, még a biosba való belépésre sem jöttem rá
Tulajdonképpen azért szeretnék egy kicsit húzni az órajelen, mert a jelenlegi ASUS EN7300GT Silent 256 MB DDR2 videokarim le fogom cserélni egy ASUS ENGTS450 DirectCU 1gb DDR5 videokarira és a procilimitet szeretném elkerülni. Úgyhogy ha le tudnád írni a teendőket a lehető legegyszerübben, azt előre is köszönöm. A hűtöm eredeti gyári. Előre is nagyon köszi
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
KurtCobain #21762 üzenetére
A VID-et én úgy néztem hogy bios default-on volt, semmi tuning, így néztem egy terhelés tesztet tuning nélkül, és amit kiírt az everest/aida, coretemp VID-nek azt fixáltam le.
darál0w:
Találtam egy tesztet egy oldalon a ramjaimról, ott még sokkal tovább húzták. Vagy az nem mérvadó? Lehet behalnak ramjaim?
[link] -
darál0w
Jómunkásember
válasz
KurtCobain #21758 üzenetére
ha FSBt emelsz, és auton hagyod az már kib@szottul nem alapfesz. de ezt most le is írtad
ramot oszd vissza jobban , a procifeszt meg fixáld le.
-
KurtCobain
őstag
válasz
darál0w #21756 üzenetére
Kár.
Vissza van osztva, vagyis... Egy csöppnyi túlhúzás azon is van, mert az is szorzós. 667 helyett most 696mhz. 1-es szorzón lenne 580, a legközelebbi meg 1.2. Inkább arra raktam.
A pci-e fixálva van. Alapból 100 mhz.
A proci fesz auto-n van, de nem állítja automatikusan. Csak a + - gombokkal lehet állítgatni és most van asszem 1.352V-on. Ez az auto. Meg van alatta még 1 fesz állíthatóság az is auto-n van, de az valami 0.8xxV.
Ram fesz állíthatóságot meg nem találtam. Rájöttem már, hogy ez az alaplap nem túlságosan tuninglap.
Spire QuadroFlow V, rézmagos. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
KurtCobain #21753 üzenetére
akkor ha alapfeszen mozogsz lehet hogy ott a vége.
ram visszaosztva? pcie és feszek fixálva? mivel hűtöd?
-
Chriss2
tag
válasz
KurtCobain #21753 üzenetére
Üdv!
Egy kérdésem lenne Érdemes Procit húzni Ha már egyszer DualCore-os ? ? ? -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
darál0w #21751 üzenetére
Igen elírtam 840-en mennek a ramok most.
Fsb-t levettem de ennél kisebb már csak a 1.30, vagy az 1.20V van. Levettem 1.30-ra.
Nbt meg 1.25-re ez van egyel lejjebb, alatta már csak az auto van.Így jó lesz akkor? Ha stabil mehet még plusz fsb, vagy akkor már állítsam át ramokat is?
Aida a ramoknál ír egy ilyet:
@ 400 MHz 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-42-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-21-2-3-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
Ne változtassam meg az időzítést 5-5-5-18-ra?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
KurtCobain #21746 üzenetére
mennyi az alapfeszed?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
darál0w #21745 üzenetére
CPU Frequency 420
DRAM Frequency DDR2-800MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
Memory Voltage 2.0V
CPU Vcore Voltage 1.3500V
FSB Termination Voltage 1.400V
NB Vcore 1.45V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057VÉs most több mint 1 óra után 46 fokos a proci. (ez rohadt jó szerintem)
A geil black dragon ramoknak nem akarok 2V-nál többet adni, mert nem tudom mi lenne velük utána.
Az időzítésük maradt 4-4-4-12.
Még egy ideig hagyom hadd menjen a prime, aztán ha stabil a rendszer akkor megcélzom a 3 ghz-et.
-
KurtCobain
őstag
Üdv!
Kéne egy kis help tuninggal kapcsolatban.
Gépem az adatlapomon.
Odáig eljutottam, hogy a procit 2,9GHz-re húzzam. De e fölé valamiért nem megy. Egyébként M0-ás a proci, úgyhogy elvileg több van még benne alapfeszen. Próbáltam egy kis feszt emelni, de úgy sem megy. Újraindul teszt közben.
Most 290x10-en van, FSB 1160MHz, Ramok 696MHz. Alaplap 1330-ig tudja, szóval mehet még feljebb.
Szóval abban kéne egy kis segítség, hogy ezt egy kicsit feljebb tornásszam, ha lehetséges alapfeszen. A terhelve nem ment 48°C fölé, úgyhogy még a hűtés is bírja.
(Nem vagyok teljesen kezdő, de annyira még nem megy, főleg a fesz. emelés.)
Ha kell csinálok képet a biosról. -
oriic
HÁZIGAZDA
Na feltoltam az fsb-t 420-ra, eddig 2940mhz-en megy a prime 1 órája és eddig nincs semmi gond.
DRAM : FSB arány 1:1 Ez nem változott, ahogy az ramok időzítése sem.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tappancs2001 #21735 üzenetére
mennyire vagy otthon tuningban?
0 a tudás vagy van vmi?
-
domiromm
tag
Ijen gépben a procit medig lehet huzni?
A sámitógép configuráciom.
CPU típusa AMD Athlon XP, 1833 MHz (11 x 167) 2200+
Alaplap neve ASRock K7S8X v3 (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
Alaplapi lapkakészlet SiS 746FX
Rendszermemória 768 MB (PC3200 DDR SDRAM)
DIMM1: Kingmax MPXB62D-38KT3R-FNA 256 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-7 @ 200 MHz) (2.0-2-2-5 @ 133 MHz)
DIMM2 256 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)
DIMM3 256 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)
BIOS típusa AMI (10/07/03)
És hogyan -
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A procim (gyári hűtőjű, E6550, 2,33 GHz, amit húzni szeretnék fesz. emelés nélkül 3 Ghz körülire) paraméterei a CPU-Z szerint a következők: mag feszültség: 1,160 V, core speed: 2003,7 Mhz, szorzó:x6, busz sebesség: 334 Mhz, rated fsb.1335,7 Mhz. Az alaplap ASUS P5k, a ramok: 2*1024 MB Kingmax DDR2(DRAM freki: 400,7 Mhz), 1*2048 MB Kingmax DDR2 (DRAM freki: 400,7 Mhz). Ezeket az értékeket milyenekre állítsam, és milyen sorrendben fesz, emelés nélkül? Köszi előre is a válaszokat. Üdv
-
domiromm
tag
mit tölcsek ki
-
xplayerx
csendes tag
lapom egy gigabyte ga-m61sme-s2 [link]
bios-t még nem próbáltam frissíteniwindows alatt ntune-al húztam xd
de akkor nem fognak leégni a cuccok? 30-40 fok az még tűrhető nem?
-
xplayerx
csendes tag
helo
volna egy hülye kérdésem! van egy amd 3200+ 2ghz procim, és egy gigabyte HD4670 1024mb
kártyám. ez így nagyon gyenge ezért gondoltam húzok rajta egy picit:
procit windows alatt sikerült 2,5ghz-re húzni, a kártyát gpu 750>850 shader 800>850.
szilárdan ment a gép, nem fagyott le, 40 fok fölé terhelés alatt sem melegedett.
ha nem emelem a feszültségeket, és nem melegednek 50-60 fok fölé nem valószínű hogy leég/elromlik?a procit próbáltam bios alatt húzni, de 1általán nem engedi, mindig safe módban bútol és kiírja hogy állítsam vissza az fsb-t! bios-ban feszt sem tudok állítani
lehet hogy ez a probléma?
-
Kakaduku
senior tag
A prime 95 használatát esetleg valahol lehetséges elolvasni? Lehetőleg magyarul, mert nem tudom, hogy mit kell indítani ha mem tesztet akarok és mit ha procit akarom terhelni.
-
czpitti
senior tag
válasz
darál0w #21722 üzenetére
Kismillió hűtő lehetett ezen a deszkán
Az uccsó gazdája rosszul(!!!!!!!!)tette bele a procit,nem ment bele,így addig nyomta bele amíg bele nem erőszakolta azután leszorította a lábakat
Mindet beletörte.Eltartott egy darabig mire kiszedegettem
Szóval el se merem képzelni mik történhettek még ezzel a deszkával
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tappancs2001 #21718 üzenetére
sztm a windows alol tuningot felejtsd el...
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Az ASUS P5k alaplapomban lévő E6550 2,33 GHz órajelű procimat szeretném húzni 3 GHz-ig feszültségemelés nélkül. Állítólag az asus honlapról letölthető egy az alaplaphoz (bár sima ASUS P5k alaplapot nem találtam, csak különböző verzióit) egy segédprogram, aminek a feltelepítésével állítható a proci órajelének frekvenciája, csak a szorzóhoz nem szabad nyúlni. Így a BIOS-ba való belépés nélkül is emelhető az órajel. Ennek a segédprogramnak mi a pontos neve? Előre is köszi a válaszokat. Üdv
-
czpitti
senior tag
2100 körül még stabil 57 fokkal prime alatt.MÉÉÉÉG
-
czpitti
senior tag
Persze hogy csak félig fekszik fel a hűtő
Na mindegy majd barkácsolok vele valamit.Tegnap elfelejtettem megkérdezni hogy mennyi az opteron 165-ösök alapfesze mert alul akarom feszelni kicsit.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tappancs2001 #21707 üzenetére
mennyire értessz hozzá?
0rol kezdjem?
-
czpitti
senior tag
válasz
Tappancs2001 #21707 üzenetére
Nem programmal tuningolunk hanem bios-ban
Olvasd el az első hsz-t.Asszem
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A Core Duo2 E6550 2,33 GHz procim órajelét szeretném emelni 3 GHz-re feszültségemelés nélkül, a lehető legegyszerűbben egy ASUS P5K alaplapon. Ha valaki leírná, hogy hogyan lehet ezt a lehető legegyszerűbben megcsinálni (esetleg milyen programmal), azt előre is nagyon köszönöm. Üdv
-
czpitti
senior tag
válasz
darál0w #21705 üzenetére
Nem volt még opteronom és most kapott egy alap ekl-t(ilyet) ami azért jobb mint a gyári.Így 45-50 fokos alapon amit sokallok,de mint mondtam nem volt még opteronom.Szóval a 65 fok az mééééééég jó?
Van egy olyan érzésem hogy le kell szednem a hűtőt és átpasztáznom a majd 50 fok miatt mert ott valami nem kerek.szerintem üresen kb 40 fok körülinek kellene lennie nem?
-
czpitti
senior tag
Sziasztok.Egy kis segítség kellene:165-ös opteronoknak mi az a hő ami még biztonságos hosszú távon is?gyerekemét kicsit meg kell rángatnom hamár kapott rendes hűtőt.És mennyinek kellene lennie az üresjárati hőnek kb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest