Hirdetés
-
PROHARDVER!
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
boborján2
üzenetére
Itt szerintem az AI sem azt mondja, hogy a natív lejátszó közös, hanem csak annyit, hogy a hardware-os dekódolás azonos. Ez nyilván így van, mert a hardware nem változik. Az már más kérdés, hogy melyik lejátszó mennyire használja a hardware-t dekódolásra, mi van a HW képességekből egyáltalán megvalósítva benne.
-
boborján2
senior tag
válasz
Csorbi
üzenetére
A gyártó pont sz@rik az egészre
Nekem is nyolc évet ír (65C835), gyakorlatilag meg 1db frissítés nem jött rá, manuálisan keresve sem.
Ami frissítés volt azt magamnak tettem rá pendrive-ról , a frissítéseket a ma már nem működő onedrive linkről szereztem.
Nagyon szeretem a tévét mert gyors ,kényelmes , brutál jó panel , de maga az update rendszer egy határ sz@r.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
boborján2
üzenetére
Hardver szinten nagy különbségek tudnak lenni a készülékek közt, nagyon nem mindegy milyen licenszeket vesznek meg a gyártók a készülékhez , és az se mindegy milyen a szoftver tudása kodek szinten.
Volt már több lejátszóm, mert sokszor nem voltam megelégedve a TV-k lejátszó képességeivel, illetve képmegjelenítési tudások is eléggé gyengék voltak.
Az első jobb média lejátszóm egy WD TV LIVE volt ezt váltotta egy Popcorn A100-as lejátszó, most a TV-hez megtartottam egy Google Chromecast with Google TV 4K készüléket, eddig ez hozza az elvárt szintet nálam, pedig már nem mai darab, és esélyes hogy a szoftveres támogatás ennél el fog halni lassan. Igaz erre is kijött az Android TV 14-es verzióval. -
Csorbi
addikt
Ezek egyébként neten keresztül rendben megérkeznek a TV-re (idővel)? Vagy a gyártó b.szik az alkotmányra nagyívben
Csak mert (nem tudom itt mennyire köztudott, de...) elviekben minimum 8 év folyamatos firmware frissítést vállalt (vagy kötelezték) az EU-ban, itt pl. az 55C735X2 EPREL-tanúsítványa olvasható: [link]
De a fő adatbázisban mindenki keresgélheti a saját modelljét: [link] -
boborján2
senior tag
válasz
zsolt501
üzenetére
chatgpt ezt monjda erre....:
Azért játszik le egyik app döcögve, másik sehogy, harmadik hibátlanul, mert bár a hardveres dekódolás közös, a konténerkezelés, pufferelés, időzítés és szinkronizáció apponként teljesen eltér
Tipikus okok:
nem szabványos MKV header
DV RPU elhelyezése eltér
hangsáv előtt felirat track
hibás időbélyeg (PTS/DTS)
túl sok referencia frame
stb...
Kodi:
✔ figyelmen kívül hagyja
✔ korrigál
✔ továbbmegy
Gyári:
❌ elhasal
❌ nem indul
Most akkor hogy van? AI is azt mondja amit én, hogy a maga a natív lejátszó ugyanaz, az android renszer beépített lejátszója , a hiba a "körítés"ben van. -
zsolt501
nagyúr
válasz
boborján2
üzenetére
Vedd úgy hogy ki vagy javítva, ez nem igaz, pláne nem Kodi esetén, de még Plex esetében sem, mert pl. van olyan videó amit a gyári nem vagy eléggé hibásan játszik le, de a Kodi hiba nélkül, de ez igaz Plex esetében is, pl van olyan filmem amit a plex eléggé döcögve visz, más lejátszó meg döcögés mentesen.
A gyári lejátszó a fapadossága mellett több videót el sem indított, most felsorolást ne kérjetek mik voltak, lényeg hogy volt. -
boborján2
senior tag
válasz
Kelvin
üzenetére
Én meg úgy tudom hogy ahol HW decode van (ideális esetben mindenhol) az a tv natív belső lejátszóját hívja meg.
Szóval ha a nova player , meghív egy másik külső lejátszót , akkor valóban az elindulhat , de a lejátszás ott is ugyanazon a natív belső lejátszóban történik.
Javítsatok ki ha tévedek...
-
Kelvin
őstag
"Sziasztok! Ha esetleg valaki nem tudná: A TV saját Médiaplayer-e csak UPNP-t lát és nagyon primitív a felülete. DE a Novaplayer tud SMB-t is, és azt is tudja, hogy a betallózott videót nem ő, hanem egy feltelepített, kiválaszható player játsza le. Ebben az esetben nem kell semmit állítgatni a Nován, csak kijelőlni a lejátszás másik lejátszóval-t. Én a Novával SMB-n betöltetem a filmet, kiírja az adatokat, tartalmat stb, majd a natív playerrel lejátszatom."
Szia! Nálam nem ajánlja fel a natív lejátszót mikor elindítanék valamit, csak pl. a VLC-t ,mert az is telepítve van. Te, hogyan látod, vagy mi a neve a natív lejátszónak a listán? -
Kronk
őstag
New TCL T615T03 platform Google TV Update available in V620.
TV models ....C745X1 & C845X1....C955 (Japan)
C735 & C835 & C935.......(C728 & C825)V8-T615T03-LF1V620.000880
V620 OTA
@FirmwareTCLbot
LINKbuild date= Jun 13, 2025
build.date.utc= 1749809857
security_patch= 2025-05-05
gmsversion= Android_11_GTV_R
product.build.fingerprint= TCL/G05_4K_GB/G05:11/AR2101/AR28:user/release-keys
revision= 000880
OTA size= 1.97 GB -
Hunor27
csendes tag
Igen közben észre vettem ,törölni nem engedte a hozzá szolásomat ,de érdekes 55" mért nem adtak mind1

-
boborján2
senior tag
Lehet elbeszélünk egymás mellett....
Nekem nem a local dimmingel van problémám, az jól működik. Vagy esetleg arra gondolsz hogy a tv local dimming algoritmusa akad össze a DV dinamikus metaadat kezeléssel?
Mert ezesetben kérdés mi a jobb , DV local dimming nélkül vagy egy HDR10 local dimmingel?!
(én utóbbit tippelem jobbnak)
-
TCr
veterán
Sziasztok,
Mi a módja a garanciaidő meghosszabbításának?
A TCL weboldalán feltöltöttem minden szükséges adatot, számlát, fotót a sorozatszámról... mégis csak ez a kép fogad. Gondolom ez így kevés, nem?
-
boborján2
senior tag
-
Steve2006
tag
Az érdekelne, hogy a Viktor által a V486 vagy későbbi FW-ekhez készített kalibrációja jó-e a legújabb V590-hez (C765)?
-
helgi
aktív tag
Sziasztok!
Nézegetem én is a TCL55C6K és C7K modelleket, kb. 2 - 2.2 méterről lenne használva. Megéri a +70 ezer forint plusz a kontrasztra és színekre? A 65 colos c6k is annyi kb mint a c7k, nem tudom érdemes e ilyen kis távolságra. Kinek mi a véleménye? Esetleg más gyártótól ami ennyire komplex és a képe jobb?
-
boborján2
senior tag
65C835-ön ki lehet valahogy "globálisan" kapcsolni a DV -t. Sajnos továbbra is random előjön hogy a filmben a jelenetváltáskor tippre 100-150-200ms -t késik a fényerő szabályozás.
Az odáislg oké ,hogy pl. vimu playerben le lehet tiltani , így mondjuk a HDR10 alapsávval megy a tartalom. Csak a családban nem mindenkinek ez a preferált lejátszó. +A ha íjra lesz netflix előfizetés akkor az megint gáz, mert ha jól tudom csak a DV abban sem tiltható.
Chatgpt szerint a fejlesztői beállításokban xyz menüben le lehet tiltani, de sajnos amit mond ,az a menü nem is létezik.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Jelenleg v486-on vagyok c745-ön. Ha frissítek v590-re de valamiért nem tetszik vissza tudom tenni a v486-ot? A V590 Google tv 14 már és nem tudom lehetséges e android verziót vissza ugrani.
-
hunaqua
addikt
Persze, hogy ízlés dolga ,meg méret függő ,de kinek milyen beállítások jöttek be a C6K tévén?
-
mjuti
tag
Sziasztok,
P7K mennyire ajánlott, van itt valakinek? 50 méretben 120-ért megéri? Köszönöm -
nicu71
addikt
C7K ra tette már fel valaki? Esetlegesen hangon reszeltek valamit?
Telegramon valaki arra panaszkodott hogy Smarttube gondjai adódtak .. -
Kátai
senior tag
válasz
szabochris
üzenetére
Én ezt [link] használom (C6K).
-
jose999
senior tag
válasz
Blackeventer
üzenetére
Lineáris tv csatornák (one CI card) nézése közben, ha bekapcsolom a szuper felbontást, élesebb/tisztább a kép
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Blackeventer
üzenetére
Tényleg van ilyen mód, de én nem látok érdemi különbséget, illetve van még a Precíziós részletek funkció is ami csak Dolby Vízió módban kapcsolható be, ott látok némi különbséget a képen, de nem tudom eldönteni hogy ettől jobb e a kép így, ezt tesztelni kéne még.
-
PuMbA
titán
válasz
Blackeventer
üzenetére
"Páran azt írják 4K tartalmakná a bekapcsolása segíthet részletesebbé és élesebbé tenni a képet."
A 4K tartalmak már alapból élesek és részletesek, szóval pont nincs értelme mesterségesen még részletesebbé és élesebbé tenni

-
Hunor27
csendes tag
válasz
Blackeventer
üzenetére
Igen azt írja,de mivel én 4k tartalmat küldök tv így nem működik ,de a leírás alapján feljavítja képminőséget
-
Blackeventer
csendes tag
A tcl telegram fórumon sokan beszélnek egy új beállításról miután frissítettek a v590-re.
A picture settingsen belül a claritynál van egy plusz super resolution opció is.
Páran azt írják 4K tartalmakná a bekapcsolása segíthet részletesebbé és élesebbé tenni a képet.
Valaki aki megpróbálta mesél erről? -
zsolt501
nagyúr
válasz
Hunor27
üzenetére
V486- os volt, de érdekes módon most megnéztem a TV-ben a kiadási naplót, és ott azt látom, hogy a V412-es volt az utolsó és az a fura, hogy azt a mai napi dátumra teszi, mikor most a V8-0012T01-LF1V590.002719-es verzió van, a 486-os verziót nem is jelzi- pedig az volt eddig.
-
válasz
Hunor27
üzenetére
A telepítés menete pont annyi volt, amennyit oda leírtam
nem kell kicsomagolni, egy kérdés lesz még az ellenőrzés után, hogy most vagy később, egyébként minden automatikus. V538 volt fent előtte.
A Telegram csoportban 2.0-s pendrive-ot ajánlottak, egyébként ezt szokták PC BIOS/UEFI frissítéshez is. Meg lehet próbálni 3.0+ pendrive-val is, de azzal kevésbé garantált a siker. Viszont FAT32 legyen mindenképp.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 zsanér törött laptop
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Vhiktor