- Megjöttek a be quiet! Pure Loop 3 sorozatú kompakt AIO-i
- 80 cm-es képtálójú, 4K-s BenQ monitor audiovizuális típusú munkához
- Felfűtené a 2 nm-es versenyt a japán Rapidus
- AI és közelségérzékelő növeli az MSI QD-OLED kijelzőinek élettartamát
- Bemutatjuk az MSI új Godlike X870E és MAX szériás alaplapjait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Monitor hiba topik
- BIOS topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
minimalis
csendes tag
válasz
Zoli1222 #7773 üzenetére
Ha jól értem 728-ban gondolkodsz. Szerintem a fényerővel lehet gond. Nappal csak lehúzott redőnyökkel tudok PS-ezni, mert különben semmit se látok. Nyilván az elhelyezés is lehetne jobb.
Lőttem egy pár képet tényleg világos nappaliban max fényerőn.
https://imgur.com/a/Q9Ayr0j
Ha nincs elsötétítve, akkor nem tudom, hogy a sorozatot nézem a TV-ben, vagy a konyhámat. -
Kiskutya
veterán
válasz
Zoli1222 #7773 üzenetére
Fényerővel nincs gond. A hdr fényerő ami kevés de azt dolby vision esetén se nagyon észrevenni mert sötét szobába van olyan film hogy kiég a szemed! SDR filmeknél én mozi mód 80-on használom a fényerőt nappal is. A mozi mód alapból kevesebb fényerőben megy úgy tudom és bőven elég.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Zoli1222 #7673 üzenetére
Sajnos U8QF nem volt nálam, de az ha jól emlékszem local dimminges tv ezért bekapcsolt local dimming mellett mélybb lehet a feketéje, de ugye HDR esetben meg ott van a blooming, illetve SDR-ben is ha nagy fényerőn nézed. Kikapcsolt local dimming mellet nem lehet sokkal jobb (esetleg egy kicsit) a fekteszintje mint a 728nak aminek VA panel révén eléggé rendben van a fekete szintje.
Szerintem az U8QF előnye a 728-hoz képest nem is feltétlenül a feketeszint hanem a jobb HDR a jóval nagyobb fényerő miatt (kb 4-szerese).
Még annyi, hogy U8QF-en csak hdmi 2.0 van és nem 2.1. Ez az xbox miatt fontos lehet.
Látatlanban azt mondanám, hogy az U8QF-nek dinamikusabb képe lehet, de cserébe "elavultabb" csatlakozók vannak rajta.
Ha csak a képminőség (dinamika) a fontos, lehet jobban jársz az U8QF-el, ha birod a bloomingot (én nem bírom elviselni), local dimming nélkül meg nem tudom mire lehet képes HDR esetében. De a HDR mindenképpen látványosabb lesz rajta.
Esetleg opció lehet LG CX is a jobb ár miatt, képminőségben meg kb hajszál pontosan ugyanaz mint a C11.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Monitor hiba topik
- Subaru topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sorozatok
- Sony és Samsung érzékelők a Vivo X300 Pro kamerarendszerében
- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75QN95BAT) 190CM NEO-QLED 4K 100HZ SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Hisense 75E77NQ Pro 144Hz, 4k, 189cm, dobozos, garanciás
- SAMSUNG (QE65QN900DT) 165CM 8K NEO Q-LED 2025 CSUCS TV ! AKCIÓ
- PHILIPS 50PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- Samsung QE55QN85D 55" Neo QLED, Mini LED, 4K, 120 Hz, HDR10+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest