Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gycs02
tag
válasz
7Heads Drago #26938 üzenetére
Szia!
55c805-ön nekem nem volt gondom a gyári beállításokkal mozi módot használva, de a DV-je is megfelelt. Ettől függetlenül úgy gondoltam letesztelem a Vhiktor féle ajánlásokat. A beállítások után, nekem így nézett ki egy YT videó: [kép] Nem tudom mit ronthattam el, de csináltam egy gyári visszaállítást, s azóta nem foglalkoztam vele. Az egyértelmű, hogy két azonos típusú TV-n ua beállítások nem biztos, hogy teljesen fedik egymást, a tényleges kalibrálással lehet csak megfelelő eredményt elérni. De a képen látható hibákat szerintem az okozta, hogy valamit rosszul vgeztem el. Nem hiszem, hogy egy jól kalibrált TV értékeit egy másikon beállítva ennyire elcseszi azt.
Lehet egyszer majd nekifutok megint, hátha jobban sikerül. -
7Heads Drago
veterán
válasz
winters123 #26945 üzenetére
Na erről még sehol se hallottam.
Köszike.
Van egy rakás 4k teszt videóm, majd azzal is megnézem. -
winters123
tag
válasz
7Heads Drago #26943 üzenetére
Az azert van mert a YT app 4k felbontasban tulszaturalja a pirosat. Ha tteszed 1440pre maris jo lesz
-
Zole95
csendes tag
Sziasztok!
Tcl805 készüléken dolby vision játék módhoz milyen beállításokat ajánlotok?
Sajnos Vikthor beállításai között ehhez a módhoz nem találtam. -
Swami
senior tag
válasz
Nekem 65c805- ön abszolút beváltak, de a DoVi-t mindig fényesre állítom, mert amúgy nekem sötét. Persze ez filmje is válogatja, mert pl A levegő urai az Apple tv-n nézhetetlen (nekem), mert így is sötét, fátyolos, életlen barnás-szürkés katyvasz. Kicsit túl van gondolva az alkotók által. Nagyon könnyen el lehet rontani bármit is, ha idióta az operatőr.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Milyen és mekkora tvd van?
-
Celtis
veterán
válasz
kenicsab #26936 üzenetére
Én sem számítok rá, hogy kiadják. Mindegy, bejelentettem, hogy a V098 elrontotta a tv-t, oldják meg. Az alaplapcsere nem megoldás, mert másnap megint felmegy rá a V098.
8 napja jelentettem be a hibát. Egyelőre egy székesfehérvári szerviz keresett meg, de csak annyit tudtak mondani, hogy majd másnap a főnök foglalkozik vele, mert akivel beszéltem, az nem ért hozzá. De ez se tegnap volt.
-
7Heads Drago
veterán
Vhiktor beállításai hogy váltak be C805-ön?
Nekem akárhogy állítom, nem tetszenek a színei a Tv-nek. Sok a piros meg a sárga, kevés a zöld. -
Stealth
senior tag
a
-
kenicsab
tag
válasz
Celtis #26933 üzenetére
Sziasztok!
Szerintem nem lesz v028 sw elérhető, valamiért nem tudták a Telegrammos srácok sem megszerezni.
Meg hivatalosan sem engednék a "rollback-et", mivel a TCL tévék bootloadere nyitott, ellntétben a telefonokéval, ahol az gyárilag zárt.
És az androidos támogatásban max a biztonsági frissítést engedik 1et vissza, amennyiben kiderült róla, vmi bibi."Szerintem!"
Ui.: a mai napig őrzök egy OTA file-t ami:
V8-T653T01-LF1F011.zip nevű, de így semmire sem jó, mert nincs mire rátölteni, viszont elképzelhetőnek tartom, hogy lehetne belőle pkg (img) filet készíteni, de akkor is hova-tovább, nem frissítené a központ 028-ra, ha fent van már a 098. -
amdni
aktív tag
Üdv!
Én is pár napja vettem egy C645-öt.
Miracast-al nem tudok rá csatlakozni. Nem támogatja ezt a tv? A PC képét szeretném kivetíteni rá (wifi). Az android mobil simár ráküldi.Köszönöm!
-
Stealth
senior tag
válasz
ProEvoFan #26930 üzenetére
Mozi módot érdemes használni.
A legfontosabb beállítások:
- hangerő: menet közben tetszés szerint állítható.
- a fényerőt érdemes a 0-100 közötti skálán oda állítani, ahol a nézőnek a legjobb.
- kontraszt: 100%.
- kékfény-szűrőt kikapcsolni és a legmelegebb felé elvinni a csúszkát, oszt ami majd tetszik azon hagyni.
Hirtelen ezek jutnak eszembe. -
ProEvoFan
nagyúr
Sziasztok!
Haver vett egy C645.
Neten keresek neki gamer/film beallításokat, de nem járok sikerrel.
Tudtok linkelni hozzá beallításokat? -
Reverting
őstag
Koszonom elore is Urak… mar nagyon varom, de az emag futarcege nincs a topon… vasarnap rendeltem elvileg kedd szerda szallitasal, ebbol lett jovo het, hetfo, vagy kedd…
-
classic B
senior tag
válasz
Akuiwerting #26923 üzenetére
Frissítsd le, lehet észre sem veszed azokat a hibákat, amikről itt szó van.
Stealth kolléga se nagyon panaszkodik. -
XenHai
senior tag
válasz
Akuiwerting #26923 üzenetére
Semmit . Én mindent megpróbáltam és frissített.
-
Akuiwerting
csendes tag
Udv... hetfon vagy kedden jon az emag 55c805,mit kell h tegyek vele elso bekapcsolas utan kozben, hogy veletlen sem frissitsen a sokak altal szidott utolso fw.-re?
-
Swami
senior tag
Ezt tudta válaszolni a TCL arra, hogy nem lehet visszatenni a v028-at.
-
Findli
lelkes újonc
válasz
Cartmenn #26900 üzenetére
Ha ezt a dimming tesztet lefuttatom meg tudom számolni a zónákat szépen. Egyébként meg próbálgatom a beállításokat tovább, hogy ne legyen olyan a kép, mintha egy 40w izzóba néznék folyamatosan. A tv-vel alapban nincs bajom, csak ez zavar kicsit.
fekete szint 49, judder 2-3, gamma este 2-4, local dimming közepes jelenleg, fényerő meg 20-30. A fehéregyensúlyhoz nem mertem nyúlni még, azt vajon kell tilitolizni ehhez a problémánhoz? -
Imi1981
veterán
válasz
peternac #26908 üzenetére
C745 x2-ön sokkal pörgősebb az Android (Google tv) mint mi box s-en! Mi box s gen 2 -nél is ami szerintem szarabb mint az előző verzió.
Nálam még fagyás egyszer sem volt! Gyors pörgős a rendszer ( persze mihez képest mert például egy Apple-TV 4k 2021 -2022 jóval gyorsabb vagy egy shield tv pro) de persze azért laggolások vannak néha de ettől még nem lassú. Én a sebességébe nem tudok belekötni. Az x1 procis TCL-ek szerintem lassabbak de azokkal nincs tapasztalatom. -
peternac
tag
válasz
Malfroy #26904 üzenetére
eddig nálam Kodi-val fordult elő bizonyos csillagállásnál (tv fw verzió+Kodi verzió), hogy ha exit-tel lépsz ki a Kodi-ból, akkor lefagy a tv
ha visszakeresel, akkor találsz ezzel kapcsolatban hsz-eket, nem csak tőlem
ezen kívül minden más jó, nem fagyaszt, nem lassít
ami nálam megy: YT Kids, YT, Kodi, Vimu, Netflix, HBO Max, SkyShowtime, AppleTV, Disney+ is volt pár hónapig
sztem teljesen használható, nem nevezném lassúnak
összehasonlítási alapnak: xiaomi mi box s, xiaomi tv box s 2nd gen, fire tv 4k max van még
fire tv a legpörgősebb, de ennek minimál/más a menüje és OS-se (fire OS vagy mi, egy erősen customizált android)
szvsz egy tcl tv-n futó android kb. ugyanolyan pörgős és használható, mint pl. a xiaomi boxok -
Malfroy
aktív tag
Most nézem, a C855 jobb mint a C955? vagy van valami csavar? Elvileg ugyan az, kivéve hogy 855-be qled pro display van és 3500nitet tud, c955 meg sima qled display és 2000 nitet tud . ezt nem értem most. c855 2023 vagy 2024-es modell?
-
Malfroy
aktív tag
TCL-nél mit jelent ez a 240hz game accelerator? PC-re kötve hdmi 2.1-el, ha a felbbontást fullhd-ba van állitva akkor 240hz tud a tv?
peternac: appok nem fagynak, vagy lépnek ki maguktól , vagy hasonló anomáliák? gördülékeny akadozásmentes a főkép?
-
Cartmenn
aktív tag
-
peternac
tag
válasz
Malfroy #26899 üzenetére
olvass vissza
röviden: tcl tévéknek a fw a rákfenéje, maga a hw ár/értékben/tudásban bajnok
ajánlás: ha meg vagy vele elégedve, akkor nem szabad frissíteni
nekem régebbi darabok vannak, egy c728 és egy c735
a c735-nél nekem konkrétan downgrade-elni kellett a fw-t, mert a vrr-t elkúrta az újabb (azóta lehet h javították)
de most a c728-on is tapasztalok vibrálást vrr esetén néha, de nem merek frissíteni, mert lehet h rosszabb lesz
amúgy nálam maga az OS/android/google tv gyors, visz minden streaming-et rendben, lokál hálóról is szépen lejátszik mindenféle fájlt a kodi és a vimu -
Celtis
veterán
válasz
Cartmenn #26898 üzenetére
Pedig a C805-nél nemigen van blooming. Ott valami beállítási probléma lesz.
Vhiktor C835 beállítási videója tökéletes. Az intelligens dologkat szerintem is ki kell kapcsolni.
A fekete szintet lehet esetleg 49-re levinni, illetve a judder reduction (villodzás csökkentés?) 1-2-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Vadiúj SSD-k!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest