Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
válasz
Kiskutya #18984 üzenetére
Az Atmos egy dolog, én HD hangokra gondolok (Atmos még Netflixen is van, elég alacsony bitrátával). A HDR úgy jön ide, hogy mivel az erősítőbe mennek a források és onnan a TV-be, ezért így bukom a HDR-t, tehát megoldás lehet a TV beépített lejátszója, amennyiben nem bukom a HD hangokat miatta. Ehez eARC kellene, amit elvileg a TCL tud, viszont az erőstő nem. Bonyolult lesz ez.
-
Gino20
őstag
válasz
mikrofon #18994 üzenetére
Nyilván nagyon sok elégedett felhasználója van. Örülni kell neki, de azon nem változtat, hogy egy fw miatt lehasal sok SB tulaj és azon sem, hogy fw mókolással változásokat értem el, na meg azon sem, hogy a korábban jól működő rendszerek egyszer csak nem működnek a TCL-el!
Nem is ragoznám tovább, alapvetően #18985kenyerr-nek próbáltam "segíteni", hogy fw módosítással hátha Ő sikerrel jár. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
mocsyvitya99 #18997 üzenetére
Ár érték arányban nem nagyon.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
mocsyvitya99 #18995 üzenetére
Itt a tesztem róla. HDR-bn hatalmas különbség van.
-
mocsyvitya99
csendes tag
Sziasztok! Egy c728asat nézek már több, mint 1 éve és gondolkodnék egy cserén, mivel Ps5 HDR tartalmaknál a max fényerővel nem vagyok kibékülve. Nagyon világos a nappali és zavar, hogy ennyire sötét a kijelző. 835-öt vennék. Annak a fényereje tényleg ennyivel jobb? 330nitet ír a 728nál, míg a 835nél 1000-1500nit körül. Hdr-ben is ekkora a különbség?
Köszi, M.V. -
mikrofon
veterán
válasz
Gino20 #18989 üzenetére
Ne viccelj màr!
Szerinted hányan használják avr-rel vagy soundbar-ral, akár itt a fórumon, vagy úgy a teljes piacon akik ilyet vettek?
Én személy szerint elégedetten használom teljes értékben egy Yamaha v6a erősítővel és egy jbl bar 1300 soundbarral is...Jah és ez igaz c728-ra és c825-re is....
Ha már ennyire biztos vagy benne hogy sok az elégedetlen tulajdonos , esetleg a konkrét márkát és típust összegyűjthetnéd hogy milyen tcl tv tulajdonos milyen avr-t ne vegyen. Vagy fordítva milyen avr tulajdonos milyen tcl tv-t ne vegyen...
Az ilyen tények valóban hasznosak. -
szkutyi
addikt
Sziasztok.
C835 mi a legfrissebb stabil.verzio?amiben nincs bug?,honnan lehet le szedni, és hogy kell telepíteni?semmi hivatalos gyártói ajánlást nem találok:/nekem 474 végű van fent és nem talál frisebbet. -
Gino20
őstag
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Gino20 #18990 üzenetére
Ez nem biztos. Én tudok olyan avr-ről aminél biztosan sz avr-rel volt a gond, mert nem szabbványosan lett implementálva a funkció. Sony tvknél is van ilyen, hogy nem működik együtt bizonyos avrekkel. Persze ettől függetlenül lehet a tv szoftverevel is gond, de elég összetett probléma, nem jelenthető ki teljesen biztosan, hogy melyik a hibás. Ami elég gáz.
-
Gino20
őstag
válasz
mikrofon #18987 üzenetére
Ne viccelj.
Nekem Arcam AVR-el nem működött megfelelően, azzal az AVR-el, ami az előtte és utána levő TV-vel is tökéletesen működött, de volt itt szerintem már Yamaha / Onkyo is, most meg épp Denon, de egy fw frissítés után jó pár soundbar tulajdonos is megjelent itt hasonló problémával.
Ez egyértelműen a TV hibája. -
-
Osynho
addikt
Hello!
TCL C835-ös vásárlásán gondolkozok. Esetleg C845, de most nagy az árkülönbség. A kérdésem az lenne, hogy a TV saját lejátszóját használva HDMI-n kiadja-e a HD hangsávokat? Az erősatőm nem tud HDR-t.
-
neo-geo
senior tag
Sziasztok.
Haver venne egy Hisense 65A7GQ
TV-ét majd háromszázezerért, tudnátok esetleg TCL-ben mondani valamit ami jobb vétel lehetne? -
mihaly13
tag
Nekem is ugyan ez a gondom van a C635-l , meg is írtam de nem vállaszól senki , de már rájöttem valamire ha gyárivisszaállítást végzek és csak a bázik tv telepítem amikor odaérek hogy internetet kér átlépek rajta és azután elvégzem a csatornák rendbe rakását és akkor itt a megoldás leállítom teljesen kikapcsolom ( kihúzom a csatlakozót és várok egy pár percet ) és utána újra indítom amikor minden újraindul akkor kapcsolom be az internetet és azután marad !
-
gianni85
veterán
Végül is nem nagy veszteség ha csak a kicsi maradt. Azt a batár nagyot csak addig használtam amíg a kicsit összepárosítottam
-
ERPY
őstag
Sziasztok! Újabb hülye kérdés tőlem. Hogyan tudnám tanítható távirányítóval vezérelni a tévét, mert nekem nagyon nem állnak kézre a gombok. Viszont a Bt kapcsolat miatt nincs infra. Van valakinek ötlete?
-
Mr.Iksz
tag
Hali.
Nektek csinal(t) olyat a tv,h eldobja a netet,aztan kiirja h ujra csatlakozva? Wifin keresztul csatizik, T-s a halozat, az alany pedig egy 55c 728. Ujrainditottam mar parszor,de nem segitett. 5 max 10 percenkent elojon.
Disney,hbo, spoti is erintett alkalmazas... -
Daimjó
újonc
Hi,
jövő év elején tervezek tv-t venni, így nézegetem a felhozatalt, és eddig a C745 tűnik befutónak. S ezeket az ismertetőket/teszteket találtam a mostani TCL tévékről.TCL C845 angol nyelvű review: [link]
TCL C845 francia nyelvű review: [link]
TCL C845 spanyol nyelvű review: [link]
TCL C745 spanyol nyelvű review: [link]C745 blooming kezelését nagyon dicsérik.
C845 esetében a cinemascope filmeknél a fekete sávoknál van gond. Egy jövőbeli firmware-frissítéssel remélhetőleg javítják.
-
szupi92
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Vásároltam június végén Tcl tévét és volt rá az extra garancia, ha regisztrálod a készüléket.
Ezt az emagon keresztül megcsináltam.
Nem kaptam semmi emailt vagy bármit is ,még jó hogy csináltam képernyőmentést.
Most sajnos ide-oda dobálják a labdát az emag és a tcl.
Valakinek van tapasztalata ezzel az extra garanciával kapcsolatban?
Hogy sikerült érvényesíteni ?
Köszönöm.
Üdv, Bence -
Scale
őstag
válasz
Parmezan77 #18960 üzenetére
Igen, alzánál most jo árban van a 835 még mindig de azért várok hátha lesz jobb akció még pár héten belül.
-
Parmezan77
junior tag
Mivel emagnál csak 30k-val drágább mint a 835, szerintem annyit megér. Én is akkor vettem amikor volt rá 10% kupon visszatérítés. Én nem vettem észre jelentős bloomingot, nagyon ritkán sötét jelenetekben, de nem zavaró. Felirat körül pl. én nem nagyon látok.
Mondjuk a 835 meg az alzánál akciós 515k [link] , így már véleményes... -
-
Vhiktor
nagyúr
Nem teszteltem de többet kalibráltam már, így tudom mire képes.
A fényereje jóval nagyobb mint a 835-nek, de cserébe szerintem a blooming is. Jobb a hangrendszere.
Személy szerintem nem adnék sokkal többet érte mint egy 835-ért, nagyon max 15%-al.Tavalyi csúcs model volt, nagyon jó tv.
-
Scale
őstag
75c935 670ről emagon leugrott 610re, ez mennyivel jobb mint a 835ös?
Mi a vélemény erről?
Vhiktor teszteltél már ilyet? -
nicu71
addikt
55c735 ,HDR beállitásoknál /mozi mód/ajánlott a fényerőt 100 %ra feltolni? Vagy csak amennyire nem szégyellem? Ezenkívül jó ideje köddé váltak a dinamikus tónusleképezés beállitasai is 😅 pedig az 562 softra frissíteskor még megvoltak, kibővült menüpontokkal,de azóta valamiért elvesztek nem
-
mihaly13
tag
Van egy C635-s tévém és egy olyan gondom van vele hogy telepítés után ( v560 frissítő csomag van már rajta ) Googel tévé vagy akár Bázic tévé akkor minden működik rendesen de , leállítás és teljes áramtalanítás után újraindítás után kiírja hogy nincsen internet kapcsolódás , de a menűben az látszik hogy kiváló a kapcsolat mindegy hogy wi-fi vagy hálózati semmi képen nem akar kapcsolódni hogy lássam a TCL ch. , vagy a Youtube-t azt írja hogy nincsen internet kapcsolat , tőle egy kb 5m-e lévő Tesla S903-s tévé vígan megy az internet ! Talán valamelyik fórum társ már volt hasonló helyzetben és tudja a megoldást , előre is köszönöm !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest