- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA® driverek topikja
- iPad topik
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
1/3,5”
be kéne tiltani...
-
Merovingi201
csendes tag
Patika telefon !
Az àra az......inkàbb nem veszem meg -
Knight666
aktív tag
Azért kiadhatnának belőle egy kompakt változatot is, legalább kétévente.
-
ComptonLA
tag
Kinézetre számomra tökéletes. Az összes többi telefon a fasorban sincs. Isten tartsa meg jó szokásukat, hogy szinte nincs kerekítve a kijelző és nincs lyuk vagy noccs rajta. Engem rohadtul nem zavar az a minimál káva, amin elfér minden. Tökéletes, na!
-
Igen, ez luxus. Drága. Ez egy fotózni és telefonálni is képes okos-walkman. Én a rádiót itt már hiányolom. Az én Hi-Fi lejátszómban van. Ha már van jack bácsi is pl. Olyan 1 dollár az az FM modul a gépekben.
-
domos
senior tag
Ennyiért telefont is kapni, ami még fényképezni is tud.
-
ttt1
őstag
Nekem csak 5 V van, nem tud makrót, de csatolok egy képet. Ilyet azért lehet vele csinálni: [kép]
-
otto14
őstag
Fontos szempont ez a PWM, amit megemlítettél. Amikor kijött a VI, épp néztem is, hogy ez a 240Hz elég kicsi számnak tűnik. Emellett nincs tudományosan ellenőrzött tapasztalatom kisebb vagy nagyobb PWM számú telefonokkal. Az elmúlt években 2 telefont használtam. Xiaomi Mi 9T. [link] Itt 245Hz -et írnak rá, de sose volt semmi bajom. Most Xperia 1V van, [link] itt 492Hz írnak, de néha kényelmetlenül érzem magam, és nem értem miért.
Utána kell járjak annak, ha esetleg létezik nem PWM fényerőszabályozós telefon, például DC dimming -el.
-
horilori
csendes tag
Tavaly azt hittem a zoom kamera mögötti szenzort a 7-esben megnövelik jócskán, ez így gyengusz.
A főkamerát is fejleszthették volna, bár az jó volt. Az ultraszéles pöpecnek tűnik papíron. 5,5-6 Ah-ás akksi is hasznos lett volna, bár a Sony profin optimalizál.
A szoftverfrissítés ígéret javult, de a 7 évtől messze van (s júniusban jöhet az Android 16).
Egyébként különleges, csak keveset fejlődött, az ára durva, de hát Sony.
A hifi fülhallgató ajándékkal jó vétel lehet.
Az új 5-ösre kíváncsi leszek, a 10-est vagy fejleszteni kellene rendesen, vagy megszüntetni. -
tms+
aktív tag
-
Archus
csendes tag
Kár hogy a kijelző nem változott. A VI 240Hz-s PWM-je brutális. Sajnos csak a kínai gyártók foglalkoznak ezzel, a Samsung, Apple, Google szörnyű villogás szempontjából.
Amúgy minden más aspektusból kiemelkedő (sajnos az ára is), hiánypótló telefon:
nincs kilyukasztva, lekerekítve a kijelző sarka és végre 19.5:9 az arány;
van jack, normális DAC;
nincs tele bloatware-el;
jó kamerák, a valóságot fényképezi le vele az ember, nem rajzol oda olyan dolgot az algoritmus ami nincs, valósághoz közelálló színek, stb.
És végre a software támogatás is jó + van pár extra ami máshol nem nagyon, pl. átfolyó töltés. -
gyerecske
senior tag
válasz
ShiberMonkey #60 üzenetére
Tökéletesen egyetértek.Mellesleg sokan még a 4K-s tv-n sem 4K tartalmat néznek .
-
ShiberMonkey
senior tag
Én tényleg nem értem ezt az antutu pontszàm/euro szemléletet hogy miért kell mindig behozni a képbe xyz gyàrtót és mondani hogy na tessék a Sony ennyit sem tud.
Igen nincs 4K benne mert felesleges, marketing bullshit egy ekkora kijelzőnél és amúgy is halkan jegyezném meg hány ember néz 4K-ban videot egy 6,5" kijelzőn ????
A microSD meg kinek mire kell. Én példàul nem streaming appról hallgatok zenét hanem megveszem az albumokat. Ha tetszik 1-1 szám de nem az album akkor azt veszem meg. Vannak ilyen hülyék is mint én.
Jack meg igen is hasznos dolog, hogyha valakinek nem kell akkor az màst vesz, de ha kell neki nincs sok opció a piacon.
Kamera meg teljesen jó képeket csinál, élethű színek és teljesen elfogadható élesség, minőség. Megint kinek mire van "kalibrálva" a szeme és igénye.
De megint csak legtöbb ember whatsappon vagy messengeren küldi el a képet és telefonon nézi meg....
Amúgy màr annyiszor mondtam ha valakinek nem jó egy telefonnal lőtt kép mert riporter/fotós akkor tessék kamerát venni. A telefon fizikai méretei nem fogják soha engedni hogy egy DSLR gép közelébe/ szinten legyen a mobil kamera.
De amúgy is ha valakit tényleg érdekel mit tud nyújtani a Sony vagy Samsung vagy Iphone az ha telefont cserél megveszi aztán úgy is meglátja tetszik-e vagy sem. -
Szena67
aktív tag
De mindkettő vagyok. Sony nem a numero uno, de pillanatnyilag mérnök szemmel sajnos nem látok jobbat, a többi még ennél is kevesebbet ad, jobb lenne a bőség zavara, de nem ez van. Googli sem volt a legjobb példa tőled, mind1 újabb kapufa, mert az androidon keresztül is tetemes bevételhez jut, nem kell drága Qualcomm chipet vennie, mert az olcsóbb és kevésbé fejlett tensor chipet használja. De akkor még a play aruházban árult appokon keresztül érkező giga reklámbevételekről nem beszéltünk. Alma vagy samsung is pl. sokkal több készüléket és kiegészítőt elad hatalmas árréssel, adhatná olcsóbban, de nem teszi, akkor a sony miért tenné. Ez csak egy telefon, nem jön be lépj tovább, ezalatt az idő alatt már egy új telefon árát megkeresed akár a tőzsdén, amit itt elvesztegetsz.
-
mhydas99
senior tag
Ezek szerint nem vagy kozgazdasz. Hasonlo erogepek ujonnan 800-1000 euroert kerulnek piacra, szinten ajandekkal es oriasi keszulekbeszamitasi engedmenyekkel. Kulfoldon. Erre kulfoldon SEM lesz, csak mert Sony.
Ma mar egy 7 honapos de bontatlan flagshipet nyugaton fuggetlenul adnak 500 euroert. Tehat lehet, hogy nincs rajta haszon, amit ketlek, mert akkor senki nem arulna, de szamoljunk csak 10% arressel, tehat akkor 455 euroert szereztek be. Pixel 9-rol beszelek BTW. Akkor szerinted mennyi a gyartasi koltsege? Meg ugy is, hogy sokszor a Pixeleket akcioban valoban arres nelkul adjak el....igy van, 500 euro darabonkent a gyartas. Nyilvan erre meg rajonnek a gyarto egyeb koltsegei illetve remelt haszna, tehat szigoruan nezve az alkatreszarakban manifesztalodo gyartasi koltsege annyi. Minden mas az plusz koltseg a Sonynak illetve nyereseg. Kis tetelben gyartatnak a nagyokhoz kepest, ergo az egy darabra juto koltseg is magasabb, de igy is annyi.
De te biztosz tobbdiplomas kozgazdasz vagy, igy elhiszem, hogy szerinted ez hulyeseg.Amit a konkurensek nem tudnak, az a jack csatlakozo es microSD. Es ennyi.
Cserebe adnak nagyobb es modernebb akksit, jobb fotos felhasznalast szebb eredmenyekkel, jobb hoelvezetest igy stabilabb teljesitmenyt, gyorsabb toltest mind vezetekkel mind vezetek nelkul. Sztereo hangszoroik 90%-ban ugyanugy szolnak, mint ez. A beepitett nagyobb tarhelyuk (512GB v 1 TB) sokkal gyorsabb es megbizhatobb, mint az SD-kartya. Persze lehet venni villamgyors 1 TB kartyat is, a legujabb legjobbat, darabja 80 ezer. Aztan vagy tonkremegy vagy elvesz.Mindegy. Ha szerinted wz a Sony a tokeletes telefon, a numero uno a vilagon, ahhoz minden jogod megvan, mert NEKED tetszik, twhat elfogult vagy. De a konkurensekkel osszevetve ez akkor is nagyon tul van arazva.
-
Szena67
aktív tag
Gondolom a fizika törvényeit, mint méret, tömeg, akkutól és SOC-tól elvezetendő hő ezeket kikapcsoljuk. Aztán a közgazdaságit is, hogy gyártási költség, megtérülés, piaci részesedés, gyártási darabszám, árrés szintén. Ami egy évtizede megtehető volt az ma már nem. Sokkal több a versenytárs, nagyobb a verseny és az üzleti kockázat is. De ha megnézed pl. a Qualcomm árainak emelkedését, fémek árát, réz, alumínium, ezüst, arany, ón, elektronikai komponensek árát, gyártási költségeket. Te nem műszaki vagy közgazdász végzettségű lehetsz az fix. Leírod a walkman-es múltat meg a walkman mobilokat aztán számon kéred a jack aljzatot, hogy minek. Perpillanat a tömörítésnél, kódolásnál fellépő veszteség miatt a vezetékest egyelőre nem tudja meghaladni a BT használom mindkettőt, ez egy tény. Itt nincs lyuk, van SD a hires zenéidnek, ha akarod és van jack, meg stereo előlapi hangszórók, ha egérmozizni akarnál. Többi flagship még ennyit sem ad.
-
janeszgol
félisten
válasz
MMiklos86 #51 üzenetére
Semmi. Jack-en keresztül meg sem közelíti az LG V-széria szintjét. Akkor mitől walkman.
A Sony egy trollcég, semmi több. Csomó szabadalom van nekik, erre nem használják, hanem mókolnak csak. És ahelyett, hogy beletennék a telefonokba ezeket, a kijelző technológiájukat, a hangzásukat, a kameratudásukat, mindenben max közepes. -
MMiklos86
csendes tag
Attól tartok, hogy nem: Sony UK oldalon WH-1000XM5-tel, tehát a kifutó modell-lel hirdetik. Magyar oldalon még fent sincs.
https://www.sony.co.uk/smartphones/products/xperia-1m7#overview
Elvileg pár nap múlva megjelenik az új, a 6-os. Erre nem azt teszik mellé, hanem a régit (ami persze önmagában is jó kis darab, az az én bajom, hogy nincs szükségem rá). Ez olyan olcsó, kisstílű megoldás. Mint az is, hogy újdonságként harsogják a Bravia-t (egy évtizede minden Xperia Bravia is) meg az Alphát, sőt a Walkmant is, noha semmilyen különleges hardver nincs mögötte csak valami homályos "hangolás".
Ráadásul ismét megemelték az árát, 1.400GBP - 1.500EUR, 100-zal több, mint tavaly. Magyar induló ára tavaly 610 volt, ez alapján kb. 650e Ft lesz.
Úgy érzem magam, mint két éve. Akkor is nagyon szerettem volna Sonyt venni, de egyszerűen nem tudtam észérvekkel megindokolni, hogy mi kerül rajta egy jobbféle kínai telefon (akkor OP11, most OP13, 16/512GB, 360e Ft...) duplájába.
-
mhydas99
senior tag
válasz
Crafter32 #47 üzenetére
1500 euro kb. ennek a 256GB-os telefonnak az ara microSD bovitessel.
Mekkora tarhely kellene mondjuk egy telefonba? 512GB eleg lenne? Kinai fotoscsodak 512GB rammal ketharmadennyibe kerulnek vagy kevesebbe. Igaz nincs bennuk microSD, de minek is. Vagy 1TB-os kellene? Olyat is lehet kapni es hat igen, olcsobban mint ez a Sony... -
mhydas99
senior tag
Tevedsz. Semmi olyat nem irtam, amit ne lehetne megvalositani, plane nem egy Sonynak.
Emlekezz vissza, hogy az okostelefonos idok elott miket raktak le az asztalra. Walkman telefonok, K szerias kamera telefonok egyedi megoldasokkal, fizikai zaroretesszel, kameragombbal, mar akkor. NFC elterjeszteseben is elol jartak. Ok gyartottak zart rendszeru telefonokhoz kulso gps-es fulhallgatot. Es igy tovabb. Anno nagy es hasznos fejleszteseket adtak ki, raadasul kevesebb telefon nezett ki jobban, mint a Sonyk.
Ma meg semmi. 12 egy tucat tomegsz*r. -
Crafter32
őstag
Nagyon tetszik. Pixel, Samsung nincs SD kártya, itt legalább nem beszélnek félre miért csesznek ki a felhasználókkal, hogy alapvető dolgok hiányoznak. Formára is tökéletes, olyan igazi Sonys. Ha tehetném mindenképpen ilyet választanék.
-
mhydas99
senior tag
Ugy latom a Sony premium telefonjai megmaradnak abszolut retegkeszuleknek, viszonylag keves eladassal, de ez bele is van epitve az arukba, darabonkenti eloallitasi koltseguk nagyjabol 550 euro.
Olyan emberek, akik nem akarjak latni a telefonjaikat visszakoszonni mas kezeben vagy abszolut Sony fanok es nem szamit a penz, azoknak ez jo lesz.
Amugy meg nem ertem. Mondjuk nem is en vagyok a celkozonseg, de ennyi penzert illet volna:
-uj tipusu szilicium akksi ugyanekkora vagy 6000 mAh kapacitassal.
-Minimum 2,5K-s kijelzo, ha mar anno 4K-sak voltak az Xperiak. Meg akkor is, ha sokan levaltanak FullHD-ra az akksi miatt.
-Ha mar mindent bele akarnak rakni, akkor infra sem artott volna.
- Jo lenne ha folgoznanak a szoftverukon, mert az ami par eve meg Sony exkluzix feature volt, mara mar alap minden telefonnal (peldaul konnyen varialhato multiwindow nezet)...
Nem artana asztali mod. Valami igazan jol hasznalhato, ami kicsit idezhetne a Vaio-s idoket meg akkor is, ha azota eladtak a markat.-Jack csatit mar csak a hipsterek meg extrem audiofilek hasznalnak. Ennyiert legalabbis. A dragabb BT fulesek siman premium hangzast adnak megfelelo kodekekkel, igaz suru hasznalatnal mar 3-4 ev utan kuka az uzemido. Es elhagyni sem erdemes, de na.
-Kamerak szep kepeket csinalnak de semmi kiribo, Pixel Prok, Kinai fotomagusok ugyanezt a szintet hozzak vagy jobbat, olcsobban.
-Szoftveres tamogatas vegre vallalhato a 4/6 evvel, annyi ido alatt valoban valt az emberek tobbsege, de azert ha nagyon kotozkodnek lehetett volna teljes 7 eves support, ha mar ennyi az ara.+1: Konyorgom Sony! Kezetekben van a walkman markanev es rengeteg license. Audiofronton nagyon premium a Sony. Kezetekben van az Alpha kamerasorozat es rengeteg license. Kijelzotechnologiaban is van par forradalmi Sony megoldas, teveben is.
Gyartsatok mar vegre egy baromi klassz, regi idoket idezo meno de premium designu felmodularis telefont.
Felcsatolhato objektivvel, magnesesen rogzulo es designban tokeletesen passzolo vekony soundbart ami 10 wattos peldaul.
Gyartsatok vegre nyomozarral felszerelt telefonhatlapot, mjnt a premium karoraknal hogy egy egyszeru "kulccsal" leveheto legyen a hatlap es akksicsere megoldhato legyen retesszel is.
Legyetek ujra magas Sony, ne alac sony.... -
DS39
nagyúr
válasz
ShiberMonkey #38 üzenetére
A 10-es szériában elmozdulhatnának már a 60Hz-ről és a belépő szintű SoC-ról 150-200k-ért.
-
jack982
senior tag
válasz
viragdani01 #41 üzenetére
-
hdavid1
tag
Elfelejthetnék már végleg ezt a fajta zoomkamerát, ha ennyire használhatatlan minőséget tud csak. Hiába lenne jó az ötlet magában, ha nem tudják normálisra megcsinálni.
A külső hangszórónak meg miért ne lenne jelentősége? Simán előfordul, hogy azon nézek valami videót vagy akár zenét, ilyenkor nekem számít a hangminőség.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Egyelőre semmi infó, az 5-ös modellnek lenne időszerű a frissítése. Új fejhallgatójuk lesz, de még két napig ennél többet nem mondhatok róla.
-
janeszgol
félisten
válasz
ShiberMonkey #38 üzenetére
Én örülnék annak, ha a 10-es és az 5-ös szériát egybegyúrnák és lenne egy a kettő közötti. 200-300 ezerért egy versenyképes. Ott az SD8s gen4, alkalmazzák azt. Vagy az sd8 gen3 pont jó oda.
-
doooo
veterán
Kamerákat szépen elcseszték. Csak az ultraszéles szerepel jól, a tele meg ismét borzalmas lett.
-
ShiberMonkey
senior tag
Az ára 1500€-nál nyit de ezt leszokták vinni 1100-ig. Nos nyílván ez valakinek vagy belefér vagy nem. Ezt leszámítva egy korrekt készülék és garantálni lehet hogy 4-5 évig nem kell csere.
Akksi kiváló, zenehallgatàs (jack+sd slot) pipa és IP védelem (65-68) pipa. Akkura meg 4 évet ígérnek.
A nagy kérdés a 10-es szériàval lesz, de azt is képben van hogy lehet gurítanak egy teljesen új szériát. -
gPéter
tag
Kár hogy nem lesz fehér változat, az volt a legszebb. A lila érdekes lesz ezzel a konzervatív készülékházzal.
-
janeszgol
félisten
Nem. Nincs felmérésem, de szerintem a zenehallgatók minimum 60%-a valami max 10-15 ezres (és akkor már sokat mondtam) fülesen hallgatja a zenét. Ezeknél meg jobban szól pl az iPad Air 2024 külső hangszórói. Az iPad Pro széria meg ennél is jobb. De az iPhone-ok is hozzák a normális szintet.
-
janeszgol
félisten
Külső hangszóróban a Samsung S kategória is élvezhető zenét játszik le (S21 és felfele). De az iPhone még egy fokkal jobb számomra. Pl egy SE 2020 is jobb az én fülemnek, mint egy S23U. Ezeken már élvezhető a zene. (És én 90%-ban Black metalt hallgatok. Nem prüttyögőset.)
Van 15 Plus-om és iPhone 16 is.A Galaxy A szérián, Xiaomikon és Redmiken sem rossz hallgatni zenét, de természetesen nem éri el a fentebbiek minőségét az én hallásommal. De nem dobom arrébb, pl a Redmi Note 9 Pro-t, Xiaomi 11T-t, Xiaomi 12T-t, Xiaomi 12-t. Ennél jobb Xiaomim nincs sajna.
-
Busterftw
nagyúr
Inkabb hagynak el a fejhallgatot es adjak annyival olcsobban.
280-400 eurokert latom ezt, sokkal jobb deal lenne 1000-1100 euro kornyeken. -
Szena67
aktív tag
Repedt fazék zajkeltőkön nem szoktam zenét hallgatni, ezeket csak a szükség hívta életre. Arról vitatkozni felesleges, hogy a beépített előlapi hangszórók melyikének mennyire (jobbról balra vagy balról jobbra) hiányos a frekvenciaátvitele, mindegyik kb. úgy szól, ahová EQ-val gyárilag éppen akkor képesek tekergetni. Aki ezen hallgat zajt és más kell neki, az EQ-val az ízlésének megfelelően tekergeti magának. Olyan beállítás úgy sem lesz, ami minden botfülnek egyformán jó lesz.
-
pit stop
addikt
10-ről vagy másik modellről semmi hír?
-
jack982
senior tag
új fejhallgatót nem akarnak kiadni?
-
MMiklos86
csendes tag
Nem egy nagy fejlesztés, de nekem így is tetszik. Ha valaki nem akar kínai, amerikai, illetve Samsung telefont - mint pl. én - annak kiváló választás. Nagyon bejönnek a kamera valósághű színei, a lyukmentes kijelző, óriási tárhely. Még emésztem picit, hogy nem fejlődött sem a kijelző, sem a RAM, de jó eséllyel veszek egyet amikor megjelenik.
-
DS39
nagyúr
Nincs kilyukasztva a kijelző, van jack, de az ára még a csúcskategóriások között is erős lett.
-
gyerecske
senior tag
A 6 év biztonsági frissítés már egész jól hangzik.A külső rendben van még mindig, nem is baj, hogy maradt változatlan.
-
Lajmund
őstag
Nem rossz ez főleg ekkora támogatással végre. Ha nem lennék beragadva a samsung oui és fold hálójába akkor simán venném. Engem meggyozött a cikk. Töltés hàt azt fold 5 tulajként pont leszarom ezt is este töltöm csak lassan adaptív töltés módban. Nekem napi 5 ora (belső) kijelző idő elég. Mondjuk a 25 ultra se lett rossz a fene se tudja nagy dilemma lenne. De mindenesetre megértem azt aki erre gerjed ez egy jó telefont szerintem. A dedikált kamera gomb meg nagyon csemege. A smasung is példát vehetne tőlük.
-
Szívesen kipróbálnám, mindig is tetszettek a SONY telefonok. Nálam megférne békében az iPhone mellett.😉
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
GSMArena tesztje már olvasható, sajnos ugyanúgy elég erős a throttling aszerint.
-
Teringettét
csendes tag
1-2 apróságot leszámítva ez gyakorlatilag a tavalyi gép, idei hardverrel. A Sony tele van házon belül ennél fejlettebb kamera szenzorokkal, mégis megint maradt az eddig használt, ami szomorú.
Maradok az 5 IV-nél. -
tms+
aktív tag
Alapvetően nem rossz készülék, de jó drága. A frissítési ígéret is kielégítő. Én szívesen kipróbálnám.
Néztem a Sony hivatalos anyagait, az a baj, hogy nem tudják, hogy tegyék "szexivé" a készüléket, olyanok ezek a promó anyagok, mintha a 2000-es években készültek volna.
-
Szép és jó, de számomra az árának maximum a felét érné, szóval nem vagyok a célközönségük.
1440p-s kijelző -meg egy erősebb akku- azért ennyiért elférhetett volna benne.
-
janeszgol
félisten
Izgalmas készülék lehet. A melegedéssel kezdtek valamit? Majd a tesztekből kiderül.
-
rdt89
addikt
Pár specifikációban a középkategória is veri, de cserébe drága.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest